Ο ανθρώπινος εγκέφαλος όπως δεν τον έχετε ξαναδεί

Advertisement

Παρουσιάστηκε ο πρώτος τρισδιάστατος Ατλαντας που απεικονίζει την έκφραση των γονιδίων σε όλες τις περιοχές του
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος όπως δεν τον έχετε ξαναδεί
Η εικόνα δείχνει την έκφραση ενός μόνο γονιδίου «προσαρμοσμένη» σε μια μαγνητική τομογραφία του ανθρώπινου εγκεφάλου. Τα επίπεδα της έκφρασης του γονιδίου απεικονίζονται με
χρώματα – οι γαλάζιες κουκίδες σημαίνουν σχετικά χαμηλή έκφραση ενώ οι κόκκινες υψηλή (Πηγή Allen Institute for Brain Science)
Ενας Ατλαντας που απεικονίζει τρισδιάστατα και σε υψηλή ανάλυση την έκφραση κάθε γονιδίου στις διάφορες περιοχές του ανθρώπινου εγκεφάλου ολοκληρώθηκε από διεθνή ομάδα ερευνητών. Το πραγματικά τιτάνιο έργο προσφέρει ένα σημαντικό εργαλείο για την καλύτερη μελέτη των εγκεφαλικών λειτουργιών και την ανάπτυξη θεραπειών.

Ο χάρτης, ο οποίος δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Nature», δεν αποτελεί τον πρώτο του είδους του – ένας Ατλαντας της έκφρασης των γονιδίων στον εγκέφαλο ποντικών είχε παρουσιαστεί πριν από μερικά χρόνια. Η ανάλογη απεικόνιση όμως του ανθρώπινου εγκεφάλου είναι μια πολύ πιο σύνθετη υπόθεση, όχι μόνο επειδή ο εγκέφαλός μας είναι κατά χιλιάδες φορές μεγαλύτερος αλλά και γιατί οι ειδικοί συναντούν δυσκολία στην εξεύρεση των απαραίτητων ιστών για τις μελέτες τους.

Πολυτιμες πληροφορίες
Το πρόγραμμα χρειάστηκε 4,5 χρόνια για να ολοκληρωθεί (ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2008) και χρηματοδοτήθηκε με 55 εκατ. δολάρια. Η διεθνής ομάδα των ερευνητών με επικεφαλής τον Μάικλ Χαβρίλιτς του Ινστιτούτου Επιστημών του Εγκεφάλου Allen στο Σιάτλ χρησιμοποίησε ως «βάση» για τις μελέτες της τον εγκέφαλο δυο υγιών ανδρών πραγματοποιώντας σε αυτούς 60.000 ελέγχους της έκφρασης των γονιδίων. Οι επιστήμονες μελέτησαν επίσης ένα ημισφαίριο από τον εγκέφαλο ενός τρίτου υγιούς άνδρα.

Οι ερευνητές θεωρούν ότι ο Ατλαντάς τους θα προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες για την επίδραση που μπορεί να έχουν οι γενετικές διαταραχές στις διάφορες περιοχές καθώς και για τα λειτουργικά δίκτυα του εγκεφάλου. Ελπίζουν ότι στο μέλλον θα επιτρέψει τη σύγκριση τόσο των «φυσιολογικών» και «μη φυσιολογικών» εγκεφάλων μεταξύ τους όσο και τη σύγκριση του ανθρώπινου εγκεφάλου με εκείνους των άλλων ζώων.

Ηδη οι ειδικοί παρατήρησαν ότι τα βασικά λειτουργικά χαρακτηριστικά του ανθρώπινου εγκεφάλου διατηρούνται σταθερά από άτομο σε άτομο αλλά παρουσιάζουν κάποιες διαφορές σε σύγκριση με τον εγκέφαλο του ποντικού και του μακάκου. Ο εντοπισμός των κοινών σημείων και των αποκλίσεων στις εγκεφαλικές λειτουργίες θεωρείται πολύ σημαντικός καθώς μπορεί να προσφέρει εξηγήσεις για τη διαφορετική δράση που φαίνεται να έχουν συχνά τα φάρμακα στα διάφορα είδη.
Τα δεδομένα του Allen Brain Atlas είναι ελεύθερα διαθέσιμα εδώ.

Τι υπήρχε πριν από το Σύμπαν;

Advertisement

Τι υπήρχε πριν από τη Μεγάλη Εκρηξη;

Υπάρχει ένα Σύμπαν ή πολλά μέσα σε μια αναπόδραστη κυκλικότητα, όπως εισηγείται η Θεωρία του Εκπυρωτικού Σύμπαντος του Νοτιοαφρικανού μαθηματικού Neil Turok; 
Η ακόμη, είναι δυνατόν να περιγραφούν νέα, ασύλληπτα άπειρα τον αριθμό, αναβλύζοντα Σύμπαντα-πομφόλυγες (bubble universes) σαν τυχαίες διακυμάνσεις μέσα σε έναν κοσμικό αφρό, κατά τον κοσμολόγο του Πανεπιστημίου Stanford, Andrei Linde; 

Μήπως οι αρχαίοι Ελληνες είχαν διατυπώσει στη γλώσσα της εποχής τους τις πιο προχωρημένες κοσμολογικές θεωρίες περί γένεσης, όπως διατείνονται για τους Λεύκιππο – Δημόκριτο σε άρθρο τους οι καθηγητές Αστροφυσικής κ.κ. Στ. Θεοδοσίου και Μ. Δανέζη;

Υπάρχει ένα τέλος σε όλες αυτές τις αναζητήσεις και εν τέλει έχει νόημα να διατυπώνονται τέτοιου είδους ερωτήματα τα οποία καταλήγουν σε ορισμένες περιπτώσεις μέσα από έναν εξεζητημένο μαθηματικό φορμαλισμό στη διατύπωση των πιο εξωτικών αν όχι παράλογων σεναρίων, όπως πρόσφατες κοσμολογικές απόψεις περί μιας άπειρης ακολουθίας αναδρομικών Συμπάντων, ένα από τα οποία είναι και το γνωστό μας και στα οποία πιθανόν να υπάρχουν αντίγραφα δικά μας στην πιθανότερη εκδοχή τους ως άυλες συνειδήσεις! Η τελευταία αυτή κοσμολογική εκδοχή μάλιστα, δηλαδή η Μεγάλη Θεωρία του Εγκεφάλου ή Θεωρία του Εγκεφάλου Boltzmann (Big Brain Theory) έδωσε την ευκαιρία στον Dennis Overbye να διατυπώσει το λογοπαίγνιο σε άρθρο του στους New York Times (15/1/08) μήπως τελικά οι κοσμολόγοι έχουν χάσει το δικό τους μυαλό (brain)!

Ο καθηγητής του Κέιμπριτζ Neil Turok εξάλλου σε διάλεξή του στο Μέγαρο Μουσικής τον Απρίλιο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Megaron Plus, αναφέρθηκε μέσω της νεόκοπης φυσικής θεωρίας των μεμβρανών (M-Theory) στη Θεωρία του Εκπυρωτικού Σύμπαντος σαν μια ανακυκλούμενη αενάως γένεση – φθορά μιας άπειρης ακολουθίας Συμπάντων. Με άλλα λόγια, η θεωρία του διατυπώνει μια εικασία μέσα στο επικρατούν σήμερα γενικό επιστημολογικό πλαίσιο για το τι ενδεχομένως υπήρξε πριν από το Μεγάλο Μπαμ της Πρωταρχικής Εκρηξης, αν βέβαια δεχθούμε ότι αυτή η τελευταία είναι μια κατά απόλυτη έννοια έγκυρη φυσική θεωρία.

Εικασίες

Το ερώτημα ωστόσο που αναφύεται τόσο σε σχέση με τις απόψεις Turok όσο και με όσα κοσμολογικά σενάρια διατυπώνουν ισχυρισμούς για το πριν του γνωστού Σύμπαντος που μας περιέχει ή με εκείνα που κάνουν λόγο για μια απειρία παράλληλων Συμπάντων κ.λπ., δεν είναι τόσο αν αυτά είναι συνεπή μοντέλα απότοκα κάποιων συμβατικών ή μη φυσικών θεωριών όσο, σε ένα βαθύτερο επίπεδο, εάν είναι δυνατόν να διατυπωθούν επιστημολογικές εικασίες για ένα πλαίσιο αναφοράς που κατά τεκμήριο υπερβαίνει τη δυνατότητα μιας τέτοιας περιγραφής.

Μπορεί να τεθεί δηλαδή το ερώτημα αν όντως υπάρχει επιστημολογικό πλαίσιο ανεξάρτητο του (νοούντος) υποκειμένου ή αντίθετα ένα τέτοιο πλαίσιο καθορίζεται με όρους συν-υπαγωγής με το υποκείμενο εντός ενός Κόσμου-Φύσης φορέα κάθε νοήματος, κατά τον Γάλλο υπαρξιστή φιλόσοφο Maurice Merleau-Ponty; (1) Η αλλιώς, για να περάσουμε στον ιδρυτή της επιστήμης της Φαινομενολογίας. Ε. Husserl, από τη στιγμή που είμαστε φυσικα σώματα – φορείς συνείδησης και έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση αμοιβαιότητας με τα αντικείμενα καθ’ εαυτά εντός του Κόσμου-Ζωής (όπως αποκαλεί τον περιβάλλοντα κόσμο ως πρωταρχικό έδαφος της εμπειρίας μας) που μας συμπεριλαμβάνει, είναι αδύνατον εξ αυτού του λόγου να τον υπερβούμε. 
Για να γίνει πιο κατανοητή αυτή η άποψη, ας φανταστούμε υποθετικά ένα ανθρώπινο ον σε ένα πολύ μακρινό μέλλον να φτάνει μέσω μιας ασύλληπτης αυτή την εποχή τεχνολογίας είτε ως φυσική παρουσία είτε μέσω κάποιας μορφής επικοινωνίας σε ένα Σύμπαν – πομφόλυγα, όπως περιγράφεται ένα τέτοιο μοντέλο στις τελευταίες κοσμολογικές θεωρίες.

Από τη στιγμή που παραμένει αναλλοίωτο ως ανθρώπινο ον με την ιδιαίτερη «αρχιτεκτονική» φυσικού σώματος – φορέα συνείδησης που ξέρουμε, αυτό το υποτιθέμενο ξένο, εξωτικό Σύμπαν θα είναι γι’ αυτόν απλή επέκταση του Σύμπαντος που γνωρίζουμε και το οποίο μας περιέχει ως πρωταρχικό έδαφος (ο φαινομενολογικός όρος είναι Boden).

Ακόμα κι αν αυτός ο υποθετικός μελλοντικός απόγονος του σημερινού ανθρώπου ανακάλυπτε ότι κανείς από τους φυσικούς νόμους που είχε εμπειρικά ανακαλύψει στον πλανήτη – μήτρα του και εν συνεχεία διατυπώσει μέσω συνεπών φυσικών θεωριών δεν ίσχυε στο «νέο» Σύμπαν που βρέθηκε, δεν θα μπορούσε ποτέ να ισχυριστεί υπό απόλυτη έννοια ότι βρέθηκε σε ένα άλλο Σύμπαν.
Κι αυτό γιατί οι θεμελιώδεις φυσικές σταθερές που αποτελούν το βάθρο του επιστημολογικού εποικοδομήματός του στη Γη, π.χ. η παγκόσμια σταθερά G του Νεύτωνα, η σταθερά κ του Boltzmann ή h- σταθερά Ητου Planck, είναι πλέον ευρέως αποδεκτό και από την κοινότητα των φυσικών ότι είναι κατ’ ουσίαν ανθρωπικές σταθερές, εκφράζουν δηλαδή εγγενώς τα όρια της ανθρώπινης γνώσης, όρια τα οποία είναι μεν αναπόδραστα και μη αλλοτριώσιμα αλλά ταυτόχρονα και μετατοπίσιμα κατά το μέτρο που είναι μετατοπίσιμος από θέση αρχής και ο γενικός ορίζοντας του πρωταρχικου εδάφους της εμπειρίας μας, όπως αυτός «συμπυκνώνεται» στον κόσμο της κοινής φυσικής μας εμπειρίας. (2)

Αυτό σημαίνει ότι ο υποθετικός άνθρωπος θα μπορούσε να επεκτείνει στη βάση της εμπειρίας του τις φυσικές σταθερές που ίσχυαν στο Σύμπαν εκκίνησής του σε ένα ευρύτερο συνεπές σύνολο που θα περιείχε τις προηγούμενες σαν υποσύνολο με περιορισμό του πεδίου εφαρμογής τους ακριβώς στο Σύμπαν εκκίνησης. Υπό την έννοια αυτή ουδέποτε πρόκειται να υπάρξει ένα νέο Σύμπαν για έναν ανθρώπινο παρατηρητή καθόσον λογίζεται ως άνθρωπος, απλώς θα επεκτείνει δυνητικώς επ’ άπειρον τον ορίζοντα του Κόσμου-Ζωής με τον οποίο, όπως τονίστηκε προηγουμένως, βρίσκεται σε μια σχέση αμοιβαιότητας και συν-υπαγωγής.

Επιστημολογικά αφελές

Από την άποψη αυτή γίνεται φανερό ότι το ερώτημα του τι υπήρχε πριν από την πρωταρχική στιγμή της δημιουργίας του Σύμπαντος (πάντα υπό τον όρο ότι δεχόμαστε την κρατούσα εκδοχή του Bing Bang) είναι επιστημολογικά αφελές εφόσον δεχόμαστε ότι αυτό που επακολούθησε τη Μεγάλη Εκρηξη είναι ο Κόσμος-Ζωή που μας περιέχει. Διότι απλούστατα δεν υπάρχει τρόπος να προσπελάσουμε εκείθεν του πλαισίου που καθορίζει η μη αλλοτριώσιμη φυσικής μας εμπειρία εντός του δυνητικά επεκτάσιμου πεδίου της. Ακριβώς όπως κατ’ αναλογίαν το κβάντο δράσης h- του Planck αντιπροσωπεύει το κατώτατο όριο κάθε δράσης στο Σύμπαν, πέραν του οποίου δεν καταγράφεται αλληλεπίδραση διά μέσου του τριγώνου παρατηρητής (φορέας συνείδησης) -συσκευή μέτρησης- παρατηρούμενο αντικείμενο.

Το συμπέρασμα λοιπόν από τα παραπάνω ή μάλλον ένα ανοιχτό ερώτημα είναι αν κοσμολογικές θεωρίες όπως αυτή του καθηγητή Neil Turok μπορούν να θεωρηθούν εντυπωσιακές πλην φιλοσοφικώς «αφελείς» απαντήσεις σε έγκυρα επιστημολογικά ερωτήματα ή τελικώς αφορούν ερωτήματα θεμελιωδώς φαινομενολογικού χαρακτήρα, βάζοντας παράλληλα στην άκρη παραδοσιακές μεταφυσικού – θρησκευτικού περιεχομένου πεποιθήσεις. Με μία φράση, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν τέτοιου είδους κοσμολογικά ερωτήματα μπορούν να τεθούν ως αμιγώς επιστημολογικού τύπου ερωτήματα αγνοώντας τον συν-καθορισμό της ανθρώπινης εμπειρίας και του «παρατηρησιακού» της πεδίου.

Η οικονομική κρίση στην υπηρεσία του Μεγάλου Αδερφού.

Advertisement

Η παροιμία του ενός κακού..μύρια έπονται, ταιριάζει γάντι στην περίπτωση της χώρας μας.
Ένα από αυτά είναι ότι η οικονομική κρίση και η εξοικονόμηση χρημάτων,ώστε να επέλθει η μείωση των κρατικών δαπανών..αποτελεί το άλλοθι για την αναγκαστική και ύπουλη εισαγωγή μέτρων και νόμων που ουσιαστικά μετατρέπουν το κράτος σε μεγάλο αδερφό.

Μα φυσικά για το καλό μας και για να μην μας βάλουν περισσότερους φόρους.Με λίγα λόγια και δεν έκανε καλά το κράτος τόσα χρόνια την δουλειά του και τώρα για να λύσει το πρόβλημα «αναγκαστικά» καταφεύγει στην μοναδική λύση ,να φτιάξει 11.000.000 φακέλους με τα πάντα καταγεγραμμένα.

Ξεκίνησε με την απογραφή των συντάξεων και των επιδομάτων για να ανακαλύψουν δήθεν τους μαϊμού(που δημιούργησαν οι ίδιοι) με παράλληλη φυσικά καταγραφή και (αυτό δεν θα μας το πουν) παρακολούθηση των δηλωθέντων τραπεζικών λογαριασμών.

Έπειτα η υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή της φορολογικής δήλωσης άνω των 12.000(και φαντάζομαι από του χρόνου για όλους),μην ξεχνάμε και τις φοροκάρτες.

Και έπεται ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο,το οποίο όπως λένε θα εφαρμοστεί του χρόνου και θα καταγράφει αναλυτικά στοιχεία για την κινητή και ακίνητη περιουσία ΟΛΩΝ των φορολογουμένων , το οποίο θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά και υποχρεωτικά μαζί με τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και θα περιλαμβάνει:

  • Καταθέσεις στις τράπεζες σε Ελλάδα και εξωτερικό, τοποθετήσεις σε μετοχές, ομόλογα και αμοιβαία κεφάλαια
  • Συμμετοχές σε επιχειρήσεις οποιασδήποτε νομικής μορφής
  • Κατοικίες, επαγγελματικά ακίνητα, πισίνες, οικόπεδα, αγροτεμάχια
  • Κινητά περιουσιακά στοιχεία (αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, σκάφη αναψυχής)
  • Δαπάνες για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην εφημερίδα Realnews κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, τίποτα στο εξής δεν θα μένει κρυφό από το ηλεκτρονικό «μάτι» που στήνεται, αφού ανά πάσα στιγμή θα μπορούν οι ελεγκτικές Αρχές να γνωρίζουν όλες τις αγοραπωλησίες ακινήτων, αυτοκινήτων, σκαφών αναψυχής, τις αποταμιεύσεις, την κίνηση μετοχών, τις συστάσεις και αυξήσεις κεφαλαίου επιχειρήσεων, αλλά και τις αγοραπωλησίες εταιρειών και γενικότερα οποιαδήποτε συναλλαγή μπορεί να «κρύβει» πλούτο!!!

Και πάμε στα φάρμακα…και στην υποχρεωτική ηλεκτρονική συνταγογράφηση(εδώ να υπενθυμίσω ότι δεν γράφουν φάρμακα σε κάποιον που δεν έχει ΑΜΚΑ),αφού οι χειρόγραφες πλέον απαγορεύονται ,όπου καταγράφονται ο γιατρός,ο άρρωστος,η ασθένεια και τα φάρμακα που πρέπει να παίρνει.

Τώρα αν το σύστημα βγαίνει συνέχεια εκτός και έγινε χωρίς σχεδιασμό και χωρίς υποδομές και είναι και χωρίς την απαραίτητη μηχανογράφηση αφού μας λένε ότι σκοπεύουν στην μείωση των δαπανών(τώρα πως γίνεται έλεγχος χωρίς μηχανογράφηση…μόνο αυτοί ξέρουν),αυτά είναι προβλήματα που κρύβονται κάτω από το χαλί.

Και αισίως φτάσαμε στο ηλεκτρονικό εισιτήριο για τα ΜΜΜ,για την καταπολέμηση της εισιτηριοδιαφυγής,το οποίο θα έχει μορφή πιστωτικής κάρτας και φυσικά τα προσωπικά μας δεδομένα!!!

Θα επαναφορτίζεται στα ATM τραπεζών ή μέσω Διαδικτύου(να μάθουμε και τον τραπεζικό σας λογαριασμό και αν δεν έχετε θα φτιάξετε,πως θα σας καταγράφουμε άλλωστε), ενώ οι επιβάτες μίας διαδρομής θα μπορούν να την «επικυρώσουν» στέλνοντας ένα γραπτό μήνυμα με το κινητό τους.(ε να μην ξέρουμε και το κινητό σας,αφού πριν λίγα χρόνια κάναμε υποχρεωτική την ονομαστική καταγραφή κάθε αριθμού,όχι που θα μας ξεφεύγατε!!!)

Για να μην συνεχίσει πολύ αυτή η βαλίτσα,φαντάζομαι ότι καταλάβατε το νόημα…έχουν στήσει κανονικά ένα δίχτυ παρακολούθησης όλων ανεξαιρέτως..με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης για να διορθώσουν προβλήματα που δημιούργησαν οι ίδιοι.
Είναι που λένε…δημιουργώ το πρόβλημα..για να φέρω την λύση που εγώ επιθυμώ.

Και έτσι η οικονομική εξυγίανση επέρχεται με την ηλεκτρονική φυλακή μας.

Και φυσικά έπεται συνέχεια..κάρτες υγείας..κάρτες εργαζομένου…ηλεκτρονικές ταυτότητες… κάρτες πολίτη για να μην το πάω και στην ψηφιακή τηλεόραση.

Υπερβολικά αυτά που λέω;Αυτό θα το κρίνετε εσείς.
Κάποιοι θα πουν σίγουρα ότι χρειάζονται αυτά για να βρεθούν αυτοί που κλέβουν για να μην τα πληρώνουν με μειώσεις μισθών και φόρους οι υπόλοιποι.(Ας υποθέσουμε ότι για αυτό το κάνουν)
Και όμως αυτοί που κλέβουν θα βρουν τρόπους για να μην φαίνονται,εσύ που δεν κλέβεις όμως θα στην έχουν στημένη στην γωνία!

Ίσως αν αναλογιστούμε τις αιτίες που έφεραν αυτές τις λύσεις,θα καταλάβουμε και τι θέλουν να πετύχουν.

ΠΗΓΗ

Η οικονομική κρίση στην υπηρεσία του Μεγάλου Αδερφού.

Advertisement

Η παροιμία του ενός κακού..μύρια έπονται, ταιριάζει γάντι στην περίπτωση της χώρας μας.
Ένα από αυτά είναι ότι η οικονομική κρίση και η εξοικονόμηση χρημάτων,ώστε να επέλθει η μείωση των κρατικών δαπανών..αποτελεί το άλλοθι για την αναγκαστική και ύπουλη εισαγωγή μέτρων και νόμων που ουσιαστικά μετατρέπουν το κράτος σε μεγάλο αδερφό.

Μα φυσικά για το καλό μας και για να μην μας βάλουν περισσότερους φόρους.Με λίγα λόγια και δεν έκανε καλά το κράτος τόσα χρόνια την δουλειά του και τώρα για να λύσει το πρόβλημα «αναγκαστικά» καταφεύγει στην μοναδική λύση ,να φτιάξει 11.000.000 φακέλους με τα πάντα καταγεγραμμένα.

Ξεκίνησε με την απογραφή των συντάξεων και των επιδομάτων για να ανακαλύψουν δήθεν τους μαϊμού(που δημιούργησαν οι ίδιοι) με παράλληλη φυσικά καταγραφή και (αυτό δεν θα μας το πουν) παρακολούθηση των δηλωθέντων τραπεζικών λογαριασμών.

Έπειτα η υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή της φορολογικής δήλωσης άνω των 12.000(και φαντάζομαι από του χρόνου για όλους),μην ξεχνάμε και τις φοροκάρτες.

Και έπεται ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο,το οποίο όπως λένε θα εφαρμοστεί του χρόνου και θα καταγράφει αναλυτικά στοιχεία για την κινητή και ακίνητη περιουσία ΟΛΩΝ των φορολογουμένων , το οποίο θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά και υποχρεωτικά μαζί με τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και θα περιλαμβάνει:

  • Καταθέσεις στις τράπεζες σε Ελλάδα και εξωτερικό, τοποθετήσεις σε μετοχές, ομόλογα και αμοιβαία κεφάλαια
  • Συμμετοχές σε επιχειρήσεις οποιασδήποτε νομικής μορφής
  • Κατοικίες, επαγγελματικά ακίνητα, πισίνες, οικόπεδα, αγροτεμάχια
  • Κινητά περιουσιακά στοιχεία (αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, σκάφη αναψυχής)
  • Δαπάνες για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην εφημερίδα Realnews κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, τίποτα στο εξής δεν θα μένει κρυφό από το ηλεκτρονικό «μάτι» που στήνεται, αφού ανά πάσα στιγμή θα μπορούν οι ελεγκτικές Αρχές να γνωρίζουν όλες τις αγοραπωλησίες ακινήτων, αυτοκινήτων, σκαφών αναψυχής, τις αποταμιεύσεις, την κίνηση μετοχών, τις συστάσεις και αυξήσεις κεφαλαίου επιχειρήσεων, αλλά και τις αγοραπωλησίες εταιρειών και γενικότερα οποιαδήποτε συναλλαγή μπορεί να «κρύβει» πλούτο!!!

Και πάμε στα φάρμακα…και στην υποχρεωτική ηλεκτρονική συνταγογράφηση(εδώ να υπενθυμίσω ότι δεν γράφουν φάρμακα σε κάποιον που δεν έχει ΑΜΚΑ),αφού οι χειρόγραφες πλέον απαγορεύονται ,όπου καταγράφονται ο γιατρός,ο άρρωστος,η ασθένεια και τα φάρμακα που πρέπει να παίρνει.

Τώρα αν το σύστημα βγαίνει συνέχεια εκτός και έγινε χωρίς σχεδιασμό και χωρίς υποδομές και είναι και χωρίς την απαραίτητη μηχανογράφηση αφού μας λένε ότι σκοπεύουν στην μείωση των δαπανών(τώρα πως γίνεται έλεγχος χωρίς μηχανογράφηση…μόνο αυτοί ξέρουν),αυτά είναι προβλήματα που κρύβονται κάτω από το χαλί.

Και αισίως φτάσαμε στο ηλεκτρονικό εισιτήριο για τα ΜΜΜ,για την καταπολέμηση της εισιτηριοδιαφυγής,το οποίο θα έχει μορφή πιστωτικής κάρτας και φυσικά τα προσωπικά μας δεδομένα!!!

Θα επαναφορτίζεται στα ATM τραπεζών ή μέσω Διαδικτύου(να μάθουμε και τον τραπεζικό σας λογαριασμό και αν δεν έχετε θα φτιάξετε,πως θα σας καταγράφουμε άλλωστε), ενώ οι επιβάτες μίας διαδρομής θα μπορούν να την «επικυρώσουν» στέλνοντας ένα γραπτό μήνυμα με το κινητό τους.(ε να μην ξέρουμε και το κινητό σας,αφού πριν λίγα χρόνια κάναμε υποχρεωτική την ονομαστική καταγραφή κάθε αριθμού,όχι που θα μας ξεφεύγατε!!!)

Για να μην συνεχίσει πολύ αυτή η βαλίτσα,φαντάζομαι ότι καταλάβατε το νόημα…έχουν στήσει κανονικά ένα δίχτυ παρακολούθησης όλων ανεξαιρέτως..με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης για να διορθώσουν προβλήματα που δημιούργησαν οι ίδιοι.
Είναι που λένε…δημιουργώ το πρόβλημα..για να φέρω την λύση που εγώ επιθυμώ.

Και έτσι η οικονομική εξυγίανση επέρχεται με την ηλεκτρονική φυλακή μας.

Και φυσικά έπεται συνέχεια..κάρτες υγείας..κάρτες εργαζομένου…ηλεκτρονικές ταυτότητες… κάρτες πολίτη για να μην το πάω και στην ψηφιακή τηλεόραση.

Υπερβολικά αυτά που λέω;Αυτό θα το κρίνετε εσείς.
Κάποιοι θα πουν σίγουρα ότι χρειάζονται αυτά για να βρεθούν αυτοί που κλέβουν για να μην τα πληρώνουν με μειώσεις μισθών και φόρους οι υπόλοιποι.(Ας υποθέσουμε ότι για αυτό το κάνουν)
Και όμως αυτοί που κλέβουν θα βρουν τρόπους για να μην φαίνονται,εσύ που δεν κλέβεις όμως θα στην έχουν στημένη στην γωνία!

Ίσως αν αναλογιστούμε τις αιτίες που έφεραν αυτές τις λύσεις,θα καταλάβουμε και τι θέλουν να πετύχουν.

ΠΗΓΗ

Λίγη χαλάρωση, πολύς πόνος – Δεν σώζεται η χώρα…

Advertisement

Η τελευταία ανταπόκριση του Economist για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη είναι μάλλον απογοητευτική για το μέλλον… Ο Edward Carr δημοσιογράφος οικονομικών για το εξωτερικό, στο web tv μαζί με τον συντάκτη ευρωπαϊκών θεμάτων John Pitt συζητούν για την Ελλάδα.

Μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και τις πιέσεις από την Ευρώπη, είναι προφανές ότι θα σχηματιστεί κυβέρνηση. Σύμφωνα με τους ρεπόρτερ του Economist όμως, μιας και η Ελλάδα δεν είναι συνηθισμένη σε κυβερνήσεις συνεργασίας, αυτή η κυβέρνηση θα είναι πιθανώς αδύναμη, έχοντας και έντονη αντιπολίτευση από τον δυνατό ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά προβλήματα, όπως το να βρει χρήματα να πληρώσει τις υποχρεώσεις της, να φτιάξει την οικονομία της, να κάνει ανάπτυξη κλπ..

Άρα δεν έχει λυθεί ακόμα το ερώτημα τού πού βρίσκεται η Ελλάδα μέσα στην Ευρωζώνη. Θα μπορούσε άραγε η Ευρώπη να «λασκάρει» λίγο την στάση της απέναντι στην Ελλάδα; Ναι λένε οι ρεπόρτερ του Economist, αφού η Ευρώπη προειδοποίησε ότι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπάρξει περαιτέρω βοήθεια, τώρα με την Νεα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αναγκαστικά –ειδικά οι Γερμανοί- θα αναγκαστεί να είναι λίγο πιο ελαστική, ειδικά με τους χρόνους του προγράμματος.

Το θέμα είναι, σημειώνει ο John Pitt, ότι η Γερμανία έχει ξεκαθαρίσει ότι υπάρχει πολύ λίγος χώρος για μανούβρες και αλλαγές στο πρόγραμμα διάσωσης και αυτό φυσικά σημαίνει ότι θα παραμένουν τα προβλήματα της ελληνικής κατάστασης και θα βλέπουμε «πόνο» για μήνες και μάλλον χρόνια ακόμα.

Οι Έλληνες εύχονται το αδύνατο. Να παραμέινουν στην ευρωζώνη χωρίς όμως να τηρήσουν τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλει η ΕΕ.

Οι διευκολύνσεις της ΕΕ θα είναι ελάχιστες και μάλλον μόνο ως προς τα χρονικά περιθώρια, οπότε αυτό σημαίνει ότι  η Ελλάδα πιθανώς σε μερικούς μήνες να βρεθεί και πάλι σε θέση όπου αδυνατεί να πληρώσει τα χρέη, οι αγορές και πάλι θα ρωτούν αν μπορεί η Ελλάδα να παραμείνει μόνιμα στο ευρώ και άρα η κυβέρνηση θα είναι πιο αδύναμη και πιθανώς να ξανασυζητηθούν εκλογές.

Αυτές οι εκλογές σύμφωνα με τον Economist, ήταν απλά σαν να «κλοτσάς το τενεκεδάκι λίγο πιο μπροστά, αλλά θα το ξανασυναντήσεις σύντομα».

ΠΗΓΗ

Νέο χτύπημα του Εγκέλαδου περιμένει την πολύπαθη Ινδονησία

Advertisement

Στο έλεος του Δακτυλίου της Φωτιάς

O σεισμός της περασμένης εβδομάδας αύξησε την τάση στο μεγάλο ρήγμα που περνά δυτικά του νησιού της Σουμάτρας
O σεισμός της περασμένης εβδομάδας αύξησε την τάση στο μεγάλο ρήγμα που περνά δυτικά του νησιού της Σουμάτρας   (Φωτογραφία:  Reuters )
Ο σεισμός των 8,9 βαθμών που τρομοκράτησε την περασμένη εβδομάδα την Ινδονησία αύξησε την τάση στο ρήγμα από το οποίο προκλήθηκε το σαρωτικό τσουνάμι του 2004 και θα προκληθεί στο μέλλον ένας νέος «μεγασεισμός».

«Το ελατήριο τεντώθηκε λίγο παραπάνω». Η επόμενη, ισχυρότερη δόνηση «ενδέχεται να έχει πλησιάσει κατά λίγα χρόνια» ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κέρι Σιχ, διευθυντής του Παρατηρητηρίου της Γης στη Σιγκαπούρη.

Διευκρίνισε όμως ότι είναι αδύνατο να προβλέψει κανείς ακριβώς το πότε θα επιστρέψει ο Εγκέλαδος. «Ο επόμενος μεγασεισμός θα μπορούσε να συμβεί σε 50 χρόνια, θα μπορούσε και σε πέντε. Είναι αδύνατο να γνωρίζουμε» είπε.

Ο σεισμός της περασμένης εβδομάδας προκάλεσε περιορισμένες υλικές ζημιές, καθώς προκάλεσε ταλαντώσεις στον οριζόντιο και όχι στον κατακόρυφο άξονα, κατέστησε όμως προφανές ότι η επαρχία Άτσεχ, κοντά στο επίκεντρο, παραμένει απροετοίμαστη για τους καταστροφικούς σεισμούς. Η επιχείρηση εκκένωσης, μετά την προειδοποίηση για ενδεχόμενο τσουνάμι «ήταν χαοτική» παραδέχεται ο Σιαμσούλ Μααρίφ, υπεύθυνος της ινδονησιακής υπηρεσίας εκτάκτων αναγκών.

Σε δύσκολη θέση

Η Ινδονησία είναι σεισμογόνος περιοχή επειδή βρίσκεται πάνω στον λεγόμενο Δακτύλιο της Φωτιάς, μια σειρά από ηφαίστεια και τεκτονικά ρήγματα που περιβάλλει τη λεκάνη του Ειρηνικού Ωκεανού. Κατά μήκος της γραμμής αυτής, εκεί όπου συναντώνται οι μεγάλες τεκτονικές πλάκες του γήινου φλοιού, εκδηλώνεται το μεγαλύτερο μέρος των σεισμών του πλανήτη.

Μετά τον σεισμό των 9,1 βαθμών, ο οποίος εκδηλώθηκε το 2004 σε ένα ρήγμα δυτικά του νησιού της Σουμάτρας, και προκάλεσε το τσουνάμι των 30 μέτρων που σκότωσε 230.000 ανθρώπους, οι σεισμολόγοι παραμένουν απασχολημένοι εξετάζοντας αποθέσεις άμμου που άφησε το κύμα, αναποδογυρισμένα κοράλλια και μετρήσεις από δέκτες GPS.

Οι μελέτες δείχνουν ότι ο σεισμός του 2004 απελευθέρωσε μόνο τη μισή από την ενέργεια που είχε συσσωρευτεί τους προηγούμενους αιώνες στο ρήγμα έξω από τη Σουμάτρα, αναφέρει ο Σιχ. Και η δόνηση της περασμένης εβδομάδας αύξησε περισσότερο την τάση στο ρήγμα, το οποίο βρίσκεται στο όριο σύγκλισης ανάμεσα στην ευρασιατική και την ινδο-αυστραλιανή τεκτονική πλάκα.

Λίγο μετά το τσουνάμι του 2004, γεωλόγοι προειδοποίησαν για ενδεχόμενο νέο σεισμό στο ίδιο ρήγμα, ο οποίος πράγματι ήρθε και προκάλεσε νέο τσουνάμι τον Οκτώβριο του 2010.

Ένας άλλος γεωλόγος, ο Ντάνι Χίλμαν Ναταβιτζάτζα του Ινστιτούτου Επιστημών της Ινδονησίας, συμφωνεί με τον συνάδελφό του Κέρι Σιχ ότι η πρόσφατη δόνηση πρόσθεσε ακόμα λίγη τάση στο φονικό ρήγμα της Σουμάτρας.

«Τόσο η Άτσεχ όσο και η Παντάνγκ πρέπει να προετοιμαστούν» τόνισε.

Ένα βασικό μέτρο για τον περιορισμό των συνεπειών ενός νέου τσουνάμι ήταν το δίκτυο πλωτήρων που αναπτύχθηκε στον Ινδικό μετά την τραγωδία του 2004, προκειμένου να προειδοποιεί τον πληθυσμό για απότομη άνοδο της στάθμης.

Όμως ο σεισμός της περασμένης εβδομάδας έδειξε ότι η επαρχία  Άτσεχ, όπου καταγράφηκαν οι περισσότεροι θάνατοι, δεν είναι καλά προετοιμασμένοι. Τα αυτοκίνητα παρέμεναν ακινητοποιημένα για ώρες στους αυτοκινητόδρομους που οδηγούν έξω από την πρωτεύουσα Μπάντα Άτσεχ, πολλοί έκλαιγαν και φώναζαν στους κοσμοπλημμυρισμένους δρόμους.

«Αυτό που διαπιστώσαμε την περασμένη εβδομάδα […] ήταν ότι η επιχείρηση εκκένωσης δεν μοιάζει σε τίποτα με τις ασκήσεις ετοιμότητας» παραδέχεται ο επικεφαλής της υπηρεσίας εκτάκτων αναγκών.

Αν η δόνηση της περασμένης εβδομάδας ήταν ο μεγασεισμός που αναμένουν οι επιστήμονες, το τσουνάμι θα είχε φτάσει στις ακτές μέσα σε 30 λεπτά και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι θα είχαν σκοτωθεί.

ΠΗΓΗ

Το Οργουελικό μέλλον πλησιάζει…

Advertisement

Με την εξάπλωση των «έξυπνων συσκευών» (smart gadgets), η παρακολούθηση των πολιτών θα γίνει ακόμη πιο εύκολη υπόθεση.

Μάλιστα, ο διευθυντής της CIA David Petraeus, παραδέχτηκε ότι οι Αμερικανοί κατασκοπεύουν μόνοι τους πλέον τους εαυτούς τους, διευκολύνοντας έτσι το έργο των μυστικών υπηρεσιών.

Μιλώντας σε συνέδριο της In-Q-Tel, που αποτελεί ιδιωτική επιχείρηση της CIA, ο Petraeus σημείωσε πως οι νέες έξυπνες συσκευές που συνδέουν τις παλιές «χαζές» οικιακές συσκευές, όπως είναι τα ψυγεία, οι φούρνοι, και τα φωτιστικά συστήματα, με το διαδίκτυο, «θα αλλάξουν για πάντα την έννοια της μυστικότητας».

Όπως είπε, «αυτά που μας ενδιαφέρουν θα αναγνωρίζονται, θα επιτηρούνται, και θα ελέγχονται εκ του μακρόθεν, μέσα από τεχνολογίες όπως είναι οι ραδιοσυχνότητες, τα δίκτυα αισθητήρων, οι μικροσκοπικοί σέρβερς, και οι θεριστές ενέργειας… όλα συνδεδεμένα με το διαδίκτυο της επόμενης γενιάς, που θα εκμεταλλεύεται άφθονη, φτηνή, και υψηλής έντασης υπολογιστική ικανότητα».

Και συμπλήρωσε πως « οδεύουμε προς το cloud computing, σε μερικούς τομείς σε ακόμη περισσότερο supercomputing, και τελικά θα καταλήξουμε στο  quantum computing…».

Εν τω μεταξύ, η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής μικροτσίπ στον κόσμο, η ARM, παρουσίασε νέους επεξεργαστές που θα μπορούν να εμφυτευθούν σε οποιαδήποτε οικιακή συσκευή, και να την συνδέσουν με το διαδίκτυο, έτσι ώστε να μπορεί να ελέγχεται από μακριά, σε συνδυασμό με άλλες συσκευές. Η εταιρία περιγράφει αυτήν την εξέλιξη ως το «Internet of things».

Παράλληλα, η περίφημη National Security Agency (NSA) άρχισε ήδη να κατασκευάζει έναν τεράστιο υπέρ-υπολογιστή, που θα επεξεργάζεται τις νέες εξίσου τεράστιες ποσότητες πληροφοριών.

Πρόκειται για μια εγκατάσταση στην πολιτεία Utah, αξίας $2 δισεκατομμυρίων, που θα μπορεί να επεξεργάζεται τα λεγόμενα yottabytes, δηλαδή ένα τετρακισεκατομμύριο gigabytes, σύμφωνα πάντα με τον ιστότοπο της τεχνολογίας, Gizmondo.

Η εν λόγω εγκατάσταση θα αποτελεί τον πυρήνα του νέου παγκόσμιου δικτύου πληροφοριών, που αναμένεται να ξεκινήσει την λειτουργία του τον Σεπτέμβριο του 2013.

Όλα αυτά κατατείνουν σε ένα  μέλλον βγαλμένο από τα βιβλία του Orwell, με τις τηλεοράσεις να κατασκοπεύουν τους θεατές τους, και τα κρεβάτια να καταγράφουν τα όνειρα όσων κοιμούνται επάνω τους.

Ίσως, αυτού του είδους οι πληροφορίες να αποστέλλονται στη συνέχεια στον υπερ-υπολογιστή της Utah, ο  οποίος και θα αξιολογεί το συγκεκριμένο άτομο. Και αν παρεμπιπτόντως ο υπολογιστής αυτός κρίνει ότι το άτομο μπορεί να διαπράξει κάποιο έγκλημα, τότε ίσως να υπάρξει και φυλάκιση, για ένα έγκλημα που ακόμη δεν έγινε!

Ήδη σήμερα, βλέπουμε να γίνονται συλλήψεις ατόμων, για αναρτήσεις στο διαδίκτυο ή για το πάτημα κάποιου λάθους πλήκτρου, μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Μάλιστα, ένας Βρετανός έφηβος δικάζεται αυτές τις ημέρες, κατηγορούμενος ότι ανάρτησε ρατσιστικά σχόλια στο διαδίκτυο, με αφορμή τον θάνατο έξι Βρετανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν.

ΠΗΓΗ

ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΧΤΙΣΤΕΙ ΚΡΥΦΑ Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ….Που θα στεγάσει τον…Κυβερνήτη του Κόσμου;

Advertisement

Ένα θέμα το οποίο επανήλθε τις τελευταίες ημέρες και πάλι στο διεθνές παρασκήνιο, προκαλώντας σχετικές συζητήσεις, αλλά και σύγχυση και ανησυχία, είναι αυτό που σχετίζεται με τον περιβόητο Ναό του Σολομώντα και την πολυθρύλητη ανοικοδόμησή του από τους Εβραίους. Αυτό, κατά τη θεολογική μας παράδοση, δεν είναι παρά ένα από τα «σημεία» της επερχόμενης συντέλειας των αιώνων και του τέλους αυτού του ορατού κόσμου. Συνεπώς, πάντοτε με τα όσα έχουν πει Άγιοι της Εκκλησίας μας, είναι ένα γεγονός που όταν συμβεί θα σημαίνει ότι «ο καιρός γαρ εγγύς»!...

Εδώ να τονίσουμε επίσης ότι ο κεντρικός στόχος του τεκτονισμού – όπως τον περιγράφουν οι ίδιοι οι μασόνοι – είναι «η πνευματική ανοικοδόμηση του Ναού του Σολομώντα»! Με ό,τι βέβαια μπορεί να σημαίνει αυτό...
Ως γνωστόν, ο θρύλος του εβραϊκού λαού κάνει λόγο για τον «πρώτο Ναό», ο οποίος είχε χτιστεί από τον θρυλικό τους βασιλιά, τον Σολομώντα, στη διάρκεια επτά ετών, από το 962 έως το 955 π.Χ. (είναι φανερός εδώ ο συμβολισμός του αριθμού 7, όπως π.χ. και στις 7 μέρες της Δημιουργίας κτλ.). Όμως αυτός ο «υπέρλαμπρος Ναός», το στολίδι της Ιερουσαλήμ, της ιστορικής δηλ. πρωτεύουσας των Εβραίων (όπως είναι αντίστοιχα για τους Έλληνες η Κωνσταντινούπολη), καταστράφηκε από την επίθεση των Βαβυλωνίων, εχθρών των Εβραίων, κατά το έτος 587 π.Χ. Αυτό αποτέλεσε ιστορική προσβολή για τον εβραϊκό λαό, με τους υπηκόους του βασιλείου του Ισραήλ να ορκίζονται να τον ξαναχτίσουν ακόμα πιο λαμπρό απ’ ό,τι την πρώτη φορά! [ΣΗΜ.: εμείς, έχοντας μελετήσει εις βάθος την εβραϊκή ψυχοσύνθεση και πολιτισμό, διακρίνουμε πάντοτε σε κάθε τι το εβραϊκό τον «πλεονασμό» της αντικατάστασης κάτι του χαμένου. Έτσι, όταν π.χ. χάνει κάποιος Εβραίος ένα ποσό, κατόπιν θα «πρέπει» να το αναπληρώσει μαζί με «κάτι παραπάνω». Αλλά το ίδιο ισχύει και στην εξωτερική τους πολιτική, αφού οι Εβραίοι κατά πάγια τακτική επιδιώκουν την κατάληψη περισσότερων εδαφών από τον εχθρό σε σχέση με αυτά που τους είχαν προηγουμένως αρπάξει…]
Τελικά ο Ναός ανοικοδομήθηκε («δεύτερος Ναός»), γύρω στο 520 με 530 π.Χ., επί περσικής αυτοκρατορίας, με κυβερνήτη της περιοχής τον Ζοροβάβελ, ο οποίος στηρίχθηκε σε σχετικό διάταγμα του Πέρση αυτοκράτορα Κύρου. Το 20 π.Χ. έγινε και μία ανακαίνιση, θα λέγαμε, του Ναού από τον Ηρώδη, ώσπου τελικά καταστράφηκε ολοσχερώς από τους Ρωμαίους εν έτει 70 μ.Χ.! Έτσι εκπληρώθηκε με τρόπο μοναδικό ο προφητικός Λόγος του Ιησού Χριστού, ο οποίος μερικές δεκαετίες νωρίτερα είχε σαφώς αναφέρει ότι «δεν θα μείνει πέτρα» στον Ναό αυτό, που αποτελούσε ανέκαθεν το «σήμα-κατατεθέν» του λαού του Ισραήλ… Έκτοτε ο χώρος του πρώην Ναού παρέμεινε κενός, ώσπου μερικούς αιώνες αργότερα χτίσθηκε από τους μουσουλμάνους το τέμενος του Ομάρ, ένα από τα πλέον ιερά μέρη του Ισλάμ. Στο μεταξύ, τον 4ο μ.Χ. αιώνα, ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Ιουλιανός, φανατικός αντίχριστος ο ίδιος, προσπάθησε να… βοηθήσει τους Εβραίους στο να ξαναχτίσουν τον Ναό του Σολομώντα!
Τους έστειλε λοιπόν ισχυρή οικονομική βοήθεια, εργάτες, εργαλεία κτλ. και πράγματι όλοι μαζί ξεκίνησαν με χαρά την ανοικοδόμηση του Ναού. Μεγάλη ευτυχία κυριαρχούσε τότε ανάμεσα στους Εβραίους, αφού – κατά τη λαογραφική τους παράδοση – αμέσως μετά την ανοικοδόμηση του Ναού θα έρθει ο βασιλιάς τους, ο «Χριστός» που αυτοί ακόμα αναμένουν (εφόσον τον κανονικό δεν τον αποδέχονται) και έτσι θα… κυβερνήσουν τον κόσμο όλο! Τελικά όμως… συνέβη το εκπληκτικό: φοβεροί σεισμοί και διάφορες άλλες φυσικές καταστροφές ξέσπασαν τις ημέρες εκείνες στην Ιερουσαλήμ, σαν από θεϊκό θαύμα, και κατατρομαγμένοι οι Εβραίοι μαζί με τους Ρωμαίους συνοδοιπόρους τους αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την ιδέα της ανοικοδόμησης του Ναού του Σολομώντα!!! Ποτέ όμως δεν ξέχασαν ότι κάποια μέρα θα έπρεπε οπωσδήποτε να το κάνουν!…
Ιδού τώρα τα νεώτερα εκπληκτικά στοιχεία που περιήλθαν εις γνώση μας από τον αόρατο δια γυμνού οφθαλμού κόσμο του διεθνούς παρασκηνίου. Σύμφωνα λοιπόν με μια αρκετά «παράξενη» κινητικότητα που παρατηρείται αυτή τη στιγμή στο Ισραήλ, όπου πηγαινοέρχονται ειδικοί «αρχαιολόγοι» (ή μήπως… πράκτορες καλυμμένοι υπό τη μορφή των «αρχαιολόγων»;), εκεί πέρα «κάτι» ετοιμάζεται… Κάτι το συγκλονιστικό, αφού όλα αυτά θα πρέπει να ιδωθούν και υπό το πρίσμα του ανελέητου αυτή τη στιγμή πολέμου που διεξάγεται στο παρασκήνιο των μυστικών υπηρεσιών και ομάδων, ο οποίος από μόνος του φανερώνει ότι απίστευτα γεγονότα μας περιμένουν! Και μάλιστα 
ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!…

Ήδη λοιπόν διακινείται – γιατί άραγε ακριβώς τώρα; – το εξής σενάριο: ότι ο Ναός του Σολομώντα… έχει ήδη ανοικοδομηθεί!!! Αυτό το απίστευτο νέο που μας ήρθε από «ειδική» πηγή βασίζεται πάνω στον ισχυρισμό ότι, με δεδομένη τη φοβερή αστάθεια στην οποία βρίσκεται σήμερα ο κόσμος (όπου όλοι πια βλέπουν ότι έρχονται τρομακτικές αλλαγές…), έχει πλέον πλησιάσει ο καιρός της εμφάνισης του Βασιλιά των Ιουδαίων! Αυτού δηλ. που θα κυβερνήσει τον πλανήτη, δοξάζοντας το εβραϊκό έθνος, τον «εκλεκτό λαό» του Κυρίου… Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, και επειδή «μερικοί»… βιάζονται (!), χτίστηκε με απόλυτη μυστικότητα ο Ναός αυτός, στα υπόγεια της Ιερουσαλήμ και, επομένως, αναμένεται η ανατίναξη του τεμένους του Ομάρ (με αφορμή τον πόλεμο Ιράν-Ισραήλ που θα ξεσπάσει φέτος) και η ανόρθωση του Ναού του Σολομώντα στο ιστορικό του μέρος! Κάτι που ΤΩΡΑ θα το επιτρέψει ο Κύριος, εφόσον – λέει η πληροφόρησή μας – έρχεται πια η Μεγάλη Στιγμή…

Εδώ αξίζει να παραθέσουμε και μια άλλη άκρως ενδιαφέρουσα πληροφορία, που σχετίζεται πολύ με τα παραπάνω και – τουλάχιστον για τους μυημένους – δείχνει πάρα πολλά και σπουδαία! Λέγεται λοιπόν ότι το 1981, όταν είχαν γίνει σχετικές ανασκαφές στο μέρος αυτό, οι Ισραηλινοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν έντρομοι κάτω απ’ τη γη το… άγαλμα του Μπαθομέτ! Αυτής της πανάρχαιας θεότητας της Μέσης Ανατολής, που ήταν τραγόμορφη και μερικοί έφτασαν στο σημείο να την θεωρήσουν ακόμα και «υποχθόνια» ή «σατανική»… Τι άραγε σημαίνουν όλα αυτά; Και γιατί η κυβέρνηση του Ισραήλ τα αποκρύπτει «με νύχια και με δόντια»;
Ή μήπως η προσέγγιση τώρα τελευταία Ελλάδας και Ισραήλ δείχνει την αναμενόμενη από κύκλους της απόκρυφης γεωπολιτικής «επιστροφή» των Εβραίων στην κοιτίδα του αιγαιακού πολιτισμού;… Το θέμα είναι τεράστιο και χρήζει περαιτέρω ανάλυσης.

ΠΗΓΗ

Aνακαλύφθηκε δεύτερος γαλαξίας-«νάνος» φτιαγμένος από σκοτεινή ύλη

Advertisement

Image

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ανακάλυψη έκαναν επιστήμονες του ΜΙΤ. Εντόπισαν ένα πολύ μακρινό γαλαξία που αποτελείται στο μεγαλύτερο ποσοστό του από την μυστηριώδη σκοτεινή ύλη. Ο JVAS B1938+666 είναι ένας γαλαξίας που ανήκει στην κατηγορία των «νάνων» και βρίσκεται σε απόσταση 10 δισεκατομμυρίων ετών φωτός από εμάς. 

Οι ερευνητές εντόπισαν τον γαλαξία χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της βαρυτικής μικροσκοπίας. Η συγκεκριμένη μέθοδος δημιουργεί το μεγενθυμένο είδωλο ενός αντικειμένου (πλανήτη, γαλαξία κλπ) αξιοποιώντας ένα φαινόμενο αλληλεπίδρασης της βαρύτητας με το φως. Είναι μόλις ο δεύτερος γαλαξίας με αυτά τα χαρακτηριστικά (νάνος, μεγάλο ποσοστό σκοτεινής ύλης) που εντοπίζεται στο Σύμπαν.

Image
Καλλιτεχνική απεικόνιση

Με τον όρο «νάνος» περιγράφονται οι γαλαξίες μικρού μεγέθους που βρίσκονται κοντά σε μεγαλύτερους λειτουργώντας ως δορυφόροι τους. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι υπάρχουν χιλιάδες νάνοι γαλαξίες που αποτελούνται από σκοτεινή ύλη, η οποία όμως τους καθιστά αόρατους από τα επιστημονικά όργανα, γι’ αυτό και δεν είναι εύκολος ο εντοπισμός τους.

«Βρίσκονται εκεί αλλά απλά εμείς δεν μπορούμε να τους δούμε» αναφέρει η Σιμόνα Βεγκέτι, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας. Η ανακάλυψη αναμένεται να προσφέρει νέα στοιχεία τόσο για τον σχηματισμό γαλαξιών και γαλαξιακών σμηνών όσο και για τη μελέτη της σκοτεινής ύλης. H έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Nature. 

ΠΗΓΗ

ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΊ΄ΝΣΤΑΙΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ;

Advertisement

Το ghost-hunting είναι ένα «άθλημα» το οποίο είναι ευρέως διαδεδομένο στο εξωτερικό, ενώ το τελευταίο διάστημα φαίνεται να «απλώνει τα δίχτυα του» και στη χώρα μας.

Βέβαια, παρ’όλες τις προσπάθειες των ghost-hunters ανά τον κόσμο, με τις συνεχείς έρευνές τους σε εγκαταλελειμένα σπίτια, εργοστάσια, παλιά κτίρια, νεκροταφεία, κ.τ.λ., οι οποίες τις περισσότερες φορές…

συνοδεύονται από τον κατάλληλο εξοπλισμό, ακόμα δεν είμαστε στη θέση να ισχυριστούμε με βεβαιότητα ότι ναι, τα φαντάσματα υπάρχουν.

Πολλοί ghost hunters, ωστόσο, πιστεύουν ότι οι ισχυρισμοί για την ύπαρξη των φαντασμάτων υπάρχει στη μοντέρνα φυσική, και συγκεκριμένα στον… Αϊνστάιν, ο οποίος προσέφερε μία επιστημονική βάση πάνω στο θέμα.

Για παράδειγμα, ο ερευνητής φαντασμάτων John Kachuba στο βιβλίο του Ghosthunters (2007) αναφέρει: «Ο Einstein απέδειξε ότι όλη η ενέργεια που υπάρχει στο σύμπαν είναι σταθερή και ότι δε μπορεί ούτε να δημιουργηθεί αλλά ούτε και να καταστραφεί… Οπότε, τι ακριβώς συμβαίνει στην ενέργειά μας όταν πεθαίνουμε; Αν δε μπορεί να καταστραφεί, πιθανόν να μπορεί να μεταμορφώνεται σε ένα άλλο είδος ενέργειας. Ποιά είναι αυτή η νέα μορφή ενέργειας; Μήπως μπορούμε να πούμε ότι η εξέλιξη αυτή έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία των φαντασμάτων;»

Η ομάδα παραφυσικών φαινομένων Tri County Paranormal αναφέρει: «Ο Einstein είπε ότι η ενέργεια δε μπορεί να δημιουργηθεί ή να καταστραφεί αλλά μπορεί μόνο να αλλάξει από μία μορφή σε μία άλλη. Όταν είμαστε ζωντανοί, έχουμε ηλεκτρική ενέργεια στο σώμα μας. Τι συμβαίνει στην ηλεκτρική αυτή ενέργεια όταν πεθαίνουμε; Σίγουρα, δεν υπάρχει εύκολη απάντηση στο ερώτημα αυτό».

Στην πραγματικότητα, η απάντηση ίσως είναι τελικά πολύ απλή. 

Όταν ένας άνθρωπος πεθαίνει, η ενέργεια του σώματός του πηγαίνει όπου πηγαίνει και η ενέργεια όλων των οργανισμών: στο περιβάλλον

Όταν ένας άνθρωπος πεθαίνει, η ενέργειά του απελευθερώνεται με τη μορφή ενέργειας και μεταβιβάζεται ουσιαστικά στα ζώα και τα φυτά που μας «τρώνε». 

Αν, επίσης, το σώμα μας αποτεθρώθηκε, τότε η ενέργεια γίνεται θερμότητα και φως και διαχέεται στο περιβάλλον.

Όταν καταναλώνουμε νεκρά φυτά και ζώα, καταναλώνουμε ταυτόχρονα την ενέργειά τους και τη χρησιμοποιούμε για δική μας χρήση. 

Η τροφή μεταβολίζεται όταν αφομοιώνεται και οι χημικές αντιδράσεις συμβαίνουν όταν το ζωό χρειάζεται να ζήσει, να τρέξει, να αναπαραχθεί, κτλ. 

Η ενέργεια αυτή δεν υπάρχει με τη μορφή «ηλεκτρομαγνητικής-πνευματικής σφαίρας», αλλά με τη μορφή θερμότητας και χημικής ενέργειας.

Πολλοί ghost hunters ισχυρίζονται ότι μπορούν να εντοπίσουν ηλεκτρομαγνητικά πεδία που δημιουργούνται από τα φαντάσματα. 

Και εφ’όσον ισχύει ότι οι διαδικασίες μεταβολισμού των ζωντανών οργανισμών δημιουργούν χαμηλά επίπεδα ηλεκτρικών ρευμάτων, αυτά παύουν να υφίστανται ότι οι οργανισμοί πεθαίνουν. 

Επειδή η πηγή της ενέργειας σταματάει, σταματούν και οι ηλεκτρικές διεργασίες – ακριβώς όπως μία λάμπα παύει να εκπέμπει φως όταν διακόπτεται η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Η περισσότερη από την ‘ενέργεια’ που αφήνει πίσω του ένας νεκρός άνθρωπος χρειάζεται χρόνια για να επανενταχθεί στο περιβάλλον με τη μορφή τροφής. 

Η υπόλοιπη διαλύεται αμέσως μετά το θάνατο και δεν έχει μορφή τέτοια η οποία να μπορεί να εντοπιστεί χρόνια μετά από τις συσκευές εντοπισμού ηλεκτρομαγνητικών πεδίων που χρησιμοποιούνται από τους κυνηγούς φαντασμάτων.

Μπορεί πολλοί ghost hunters να βασίζονται πάνω στις θεωρίες του Einstein και μπορεί τα φαντάσματα πράγματι να υπάρχουν, ωστόσο ούτε ο Einstein ούτε οι νόμοι της φυσικής προτείνουν ότι τα φαντάσματα είναι αληθινά…

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ : Ζωντανα ανθρωποειδη κατοικιδια!

Advertisement

Τα genpets είναι η καινούργια ανακάλυψη της βιο-μηχανικής.
Πρόκειται για ζωντανά ανθρωποειδή τα οποία θα πωλούνται στα ράφια των super market ίσως και των pet-shop. Είναι φτιαγμένα από ανάμιξη ανθρώπινου και ζωικού DNA.

Όταν δεν έχουν ανοιχτεί από τη συσκευασία βρίσκονται σε κατάσταση ύπνου, κάτι σαν την χειμερία νάρκη. Αναπνέουν όμως επειδή η συσκευασία έχει τρύπες να περνάει ο αέρας. Μόλις ο πελάτης ανοίξει την συσκευασία αρχίζει το κατοικίδιο ?? να ξυπνάει μετα από 20 λεπτά και ανοίγει τα…
μάτια του. Έχουν αίμα, οστά, μυς, μυαλό και οτιδήποτε άλλο έχουν τα θηλαστικά. Ζούνε με πρωτείνες. Επίσης έχουν προσωπικότητα και το χρώμα της συσκευασίας δείχνει τον τύπο τους. Αισθάνονται πόνο αλλά δεν έχουν αναπτυγμένες φωνητικές χορδές για να εκφραστούν. Αν τα κόψεις βγάζουν αίμα.

Υποτίθεται ότι η εταιρεία τα έχει βγάλει για να παίζουν τα παιδιά με κάτι ζωντανό αντί για κούκλες ή άψυχα ρομποτ. Το pet μόλις ανοιχτεί θεωρεί τον κάτοχο του κάτι σαν τη μάνα του. Δείχνουν συναισθήματα. Για να μην ξεφεύγουν σε επίπεδο συμπεριφοράς τους δίνουν ναρκωτικά. Συγκεκριμένα η εταιρεία γράφει:
How are the personalities controlled?
The Genpet feeding packs are color coded and specially formulated with a custom drug mixture that can be used to control the Genpet, much like human drugs can such as Ritalin or Lithium and other behaviour modifying drugs. Thus we can calm them, or stimulate them without extra tampering to the DNA structure.
Αν νομίζετε ότι κάνω πλάκα δεν έχετε παρά να δείτε το site της Εταιρείας http://www.genpets.com
Ακόμα καλύτερα δείτε τις “συχνές ερωτήσεις” http://www.genpets.com/faq.php για να σας φύγουν οι αμφιβολίες ότι όλα αυτά είναι υπερβολικά αλλά και να διαβάσετε και άλλα τρελά όπως το ότι αν σε δαγκώσουν, πουλάνε ειδικό kit για να τους βγάζεις τα δόντια !!!.
Αναμένουν έγκριση και μετά πηγαίνουν για παγκόσμια παραγωγή.

ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ, ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ.

ιδού η ιστοσελίδα του
http://www.brandejs.ca/portfolio/Genpets/What
Πηγη: www.pirategreez.com/?p=2030
ΠΗΓΗ

Ο πρωτος μανδυας που κρυβει τον χωρο και τον χρονο!

Advertisement

Λονδίνο

Τα τελευταία χρόνια πολλές επιστημονικές ομάδες ανέπτυξαν μηχανισμούς οι οποίοι καταφέρνουν να χειρίζονται το φως και να διατηρούν αθέατα τα αντικείμενα που βρίσκονται στην εμβέλεια τους. Μια ερευνητική ομάδα στις ΗΠΑ έκανε ένα βήμα περισσότερο αναπτύσσοντας έναν μηχανισμό που όχι μόνο κρύβει από την κοινή θέα κάποιο αντικείμενο αλλά εξαφανίζει και τον χρόνο. Ο νέος μανδύας δημιουργεί χρονικά κενά κατά την διάρκεια των οποίων συμβαίνουν γεγονότα που όχι μόνο δεν γίνονται ορατά αλλά θα είναι σαν μην συνέβησαν ποτέ.

Αναπτύχθηκε μηχανισμός που «επεξεργάζεται» και μεταβάλλει τον χωροχρόνο

Χωρο-χρονικός «μανδύας» θα εξαφανίζει ολόκληρα γεγονότα από την Ιστορία
Ξεπέρασαν και τον Χάρι Πότερ οι επιστήμονες του Κορνέλ δημιουργώντας ένα μανδύα που εξαφανίζει τον χρόνο

Οι χρονικοί φακοί

Ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου Κορνέλ δημιούργησε τον πρώτο «χωροχρονικό» μανδύα. Οι ερευνητές κατάφεραν να στείλουν μια δέσμη φωτός μέσα από δύο «φακούς χρόνου» οι οποίοι επιβράδυναν και συμπίεσαν τη δέσμη πριν την αφήσουν στη συνέχεια και πάλι ελεύθερη να συνεχίσει την πορεία της.

Έτσι κάποιος που παρατηρεί το σημείο που βρίσκεται ο μανδύας βλέπει κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει «πίσω» από τον μανδύα. Ο νέος μηχανισμός δεν καμπυλώνει τον χρόνο όπως συμβαίνει με τους αντίστοιχους μηχανισμούς για τον χώρο οι οποίοι στην ουσία «λυγίζουν» το φως ώστε να κρύβονται από την κοινή θέα τα αντικείμενα.

Η διαδικασία επιβράδυνσης – επιτάχυνσης του φωτός δημιουργεί κενά μέσα στα οποία  ο χρόνος σταματά και τα πράγματα για τον εξωτερικό παρατηρητή εξαφανίζονται. Μέχρι στιγμής η συσκευή λειτουργεί μόνο για 110 νανοδευτερόλεπτα με τους επιστήμονες να υποστηρίζουν ότι το καλύτερο που θα μπορούν να επιτύχουν σε αυτή την φάση της έρευνας είναι τα 120 μικροδευτερόλεπτα.

Ο μανδύας στους δρόμους

Στον δικτυακό τόπο επιστημονικών θεμάτων Popsci.com παρουσιάζεται ένα παράδειγμα ώστε να γίνει κατανοητή η λειτουργία της συσκευής. Φανταστείτε λοιπόν ότι βρισκόμαστε σε έναν αυτοκινητόδρομο. «Για να δημιουργήσεις ένα κενό σε αυτόν, επιβραδύνεις τα αυτοκίνητα στο ένα σημείο και επιταχύνεις τα άλλα από ένα σημείο και κάτω. Αποτέλεσμα είναι να δημιουργηθεί ένα κενό κατά τη διάρκεια του οποίου δεν μπορεί κανείς να καταγράψει τι έχει διαδραματιστεί» αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα. Η επιστημονική κοινότητα υποδέχθηκε με ενθουσιασμό τη δημιουργία του νέου μηχανισμού με τους ειδικούς να τονίζουν ότι πρόκειται για μια επανάσταση στον χώρο των εφευρέσεων.
ΠΗΓΗ

Σειριος πιθανη καταγωγη μας απο αυτον…;

Advertisement

Από την απώτερη αρχαιότητα, ο άνθρωπος κοίταζε τον ουράνιο θόλο και προσπαθούσε να μετρήσει.. τα αστέρια. Σήμερα γνωρίζουμε ότι ο αριθμός των αστεριών είναι μεγάλος, αλλά όχι άπειρος, κι ένας παρατηρητής με οξύ μάτι μπορεί να μετρήσει το πολύ 25.000 άστρα, όταν οι ατμοσφαιρικές συνθήκες είναι καλές. Η απεραντοσύνη όμως…

του ουρανού, ακόμη και κάτω από το φως της σύγχρονης γνώσης, είναι δεδομένη και πάντα προκαλούσε κι εξακολουθεί να προκαλεί δέος σιον άνθρωπο. Γι’ αυτό το…
λόγο άλλωστε, η γνώση των άστρων και των αστερισμών και η επίκληση τους με συγκεκριμένα ονόματα, δημιουργεί στον άνθρωπο ένα αίσθημα ασφάλειας και ικανοποίησης.
Πολλά από τα ονόματα των αστεριών που χρησιμοποιούμε ακόμη και σήμερα είναι ελληνικά. Και οι Έλληνες ήταν ίσως οι πρώτοι που έδωσαν ονόματα σε συστάδες αστεριων και δημιούργησαν καταλόγους αστέρων. Για αυτόν το λόγο μπορούμε να δηλώσουμε με βεβαιότητα πως η ιστορία της αστρονομίας άρχισε στην αρχαία Ελλάδα.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι κατά τη μυθολογία, ο Έλληνας θεός Ερμής ήταν ο πρώτος που παρατήρησε την τάξη στα πράγματα του ουρανού και υπολόγισε τη διάταξη των άστρων και τα διαστήματα των εποχών. Η πρώτη σαφής αναφορά για την έστω και στοιχειώδη γνώση των ονομάτων κάποιων άστρων και αστερισμών προέρχεται από τον Όμηρο και συγκεκριμένα από τα επικά έργα του Ιλιάδα και Οδύσσεια, που γράφθηκαν τον 8ο π.Χ. αιώνα…Στην Ιλιάδα, περιγράφοντας την ασπίδα του Αχιλλέα, ο Όμηρος κατονομάζει τις Πλειάδες, τις Υάδες, τον Ωρίωνα και τη Μεγάλη Άρκτο. Επίσης, παρομοιάζει την απαστράπτουσα περικεφαλαία και την ασπίδα του Διομήδη με το «φθινοπωρινό αστέρα», δηλαδή το Σείριο. Ο Σείριος, ως «κύων του Ωρίωνος» λόγω της θέσης του κοντά στον αστερισμό αυτό, χρησιμοποιείται και σε παρομοιώσεις που αφορούν τόν Αχιλλέα και τον Έκτορα.
Στην Οδύσσεια, υπάρχουν αναφορές σε όλους τους παραπάνω αστέρες και αστερισμούς, π.χ. τον Βοώτη. Επίσης, σε αυτό το έπος συναντάμε και μια σαφέστατη αναφορά στις τροπές του Ήλιου «τροπαί ηελιοιο». Από τις αναφορές λοιπόν του Ομήρου μπορούμε να συμπεράνουμε πως ήδη τον 8ο π.Χ. αιώνα, κάποιοι αστερισμοί, αλλά και κάποια ουράνια φαινόμενα ήταν γνωστά στους Έλληνες. Διάφοροι αστέρες είχαν κατονομαστεί και μάλιστα θεώρούνταν τόσο οικείοι, ώστε να χρησιμοποιηθούν σε παρομοιώσεις που αφορούσαν θεούς και ανθρώπους.
Ίσως οι πλανήτες να μην είχαν ακόμη διαφοροποιηθεί, μια και δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάτι τέτοιο, ωστόσο θα πρέπει να τονίσουμε ότι δεν υπάρχουν και ενδείξεις που να υποδηλώνουν ότι κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν πολλές ενδείξεις ικανές να μας πείσουν όιι η συσχέτιση της κατάστασης του ουρανού και το πέρασμα του χρόνου στη γη ήταν ευρέως γνωστά, βάσει παρατηρήσεων.
Την ίδια εποχή με τον Όμηρο ή λίγο αργότερα, ο Ησίοδος, στο βιβλίο του Έργα και Ημέραι, αναφέρει πολλούς επίσης αστερισμούς, που ο γεωργός πρέπει να συμβουλευτεί για τις καθημερινές ασχολίες του. Για παράδειγμα, συνιστά να αρχίζει ο θερισμός όταν ανατέλλουν οι Πλειάδες και η σπορά όταν πλησιάζουν σιη δύση τούς. Ο Ησίοδος κάνει αναφορά σε όλους τους αστέρες και αστερισμούς που είχε κατονομάσει και ο Όμηρος, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο Σείριο και στον Αρκτούρο. Στο Έργα και Ημέραι υπάρχουν επίσης τρεις αναφορές στα ηλιοστάσια. Μια φήμη μάλιστα λέει ότι ο Ησίοδος έγραψε κι ένα έργο αποκλειστικά για τους αστερισμούς, που όμως χάθηκε όπως και πολλά άλλα από τα έργα του.

Θα πρέπει να επισημάνουμε οτι Σείριος είναι το αστέρι που αναφέρεται σε όλες τις θρησκείες του κόσμου με τα ονόματα Σείριος, Σούρια, Σουρ, Σήειρ, Οσιρις κ.α. Από το Περού και το Μεξικό μέχρι την Αυστραλία και Ιαπωνία και από την Ισλανδία μέχρι την Ν. Αφρική, μια παράδοση ζει χιλιάδες χρόνια, παρά τις προσπάθειες εξαλείψεως της, για να θυμίζει στον άνθρωπο την σχέση του με το μακρινό αστέρι και πως οι θεοί-βασιλιάδες εποικιστές, έφεραν το σπέρμα της ζωής στον απόμακρο τούτο πλανήτη του γαλαξία μας.
θα γίνει προσπάθεια συσχετισμού της ζωής της γης με το μυστηριώδες αστέρι, όσο πιο πειστικά, με βάση τα στοιχεία από τις παραδόσεις των λαών της γης. Αυτοί οι λαοί παρά την τεράστια απόσταση του άστρου από την γη, ήτοι κατά τους αστρονόμους 8,8 έτη φωτός ή 83.255.040.000.000 χιλιόμετρα, γνωρίζουν παραδόξως πάρα πολλά γι’ αυτό το άστρο, που αποτέλεσε αντικείμενο λατρείας των αρχαίων λαών.
Αφετηρία εκκινήσεως, των θεών που εποίκησαν την γη υπήρξε ο Σείριος χωρίς να αποκλείουμε και την συμμετοχή πιο μακρυνών άστρων. Αφετηρία των θεών Θεωρείται ο Σείριος και όχι κάποιο άλλο άστρο. Αυτό δικαιολογείται αφού σε παγκόσμια κλίμακα ο Σείριος αποτέλεσε αντικείμενο λατρείας, λατρεία που χρονολογείται ταυτόχρονα με την εμφάνιση του ανθρώπου πάνω στην γη. Παρά την τεράστια για τα ανθρώπινα δεδομένα απόσταση, ο Σείριος είναι ένα πολύ κοντινό άστρο για τα συμπαντικά δεδομένα και τους θεούς.

Παρακάτω αναφέρονται τα ουράνια σώματα που αποτελούν το αστρικό σύστημα του Σείριου και πληροφορίες που τα αφορούν, σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα.


(Σείριος Α΄) είναι ένα άστρο τεραστίων διαστάσεων, ήλιος-γίγαντας σε σχέση με τον ήλιο του ηλιακού μας συστήματος.Είναι ένα πολύ λαμπερό αστέρι. Έχει ακτίνα 1,5 φορά μεγαλύτερη από τον ήλιο, η μάζα του είναι 2,5 φορές μεγαλύτερη από την μάζα ίου ήλιου και 35,5 φορές φωτεινότερος από αυτόν. Έχει θερμοκρασία επιφανείας 11.200C τόση όση είναι σε χιλιόμετρα η απόσταση μεταξύ Πυραμίδων Χέοπος και Γιουκατάν Μεξικού, αλλά τόση είναι σε μέτρα ανά δευτερόλεπτο και η ταχύτητα διαφυγής των σωμάτων από την έλξη της γης.


(Σείριος Β’) Είναι βαρύ αστέρι, άσπρος νάνος, έχει χρώμα άσπρο και είναι αόρατος με γυμνό οφθαλμό. Ανακαλύφθηκε ΜΟΛΙΣ το 1862 με ισχυρό τηλεσκόπιο και τονίζω το έτος γιατί θα χρειαστεί πιο κάτω. Επί 50 χρόνια καλύπτεται από τον Σείριο «Α» και η ορατή περίοδος του είναι άλλα πενήντα (50) χρόνια. Είναι 65.000 φορές πυκνότερος από τον δικό μας ήλιο και έχει το 95% της μάζας αυτού ενώ είναι 10.000 φορές πιο σκοτεινός από τον Σείριο «Α». 


(Σείριος Γ’) ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΣΤΡΟ Ο αστρονόμος Φόξ ισχυρίζεται ότι είδε τον Σείριο Γ» το 1920. Είναι τέσσερις φορές ελαφρύτερος από τον Σείριο «Α» και κινείται όπως ο Σείριος «Β». Έχει έναν δορυφόρο «Ε» που είναι ο πλανήτης του συστήματος που κατοικείται και από αυτόν ξεκίνησε ο εποικισμός της γης.
Ο πλανήτης αυτός επηρεάζεται καθ’ ολοκληρία από τον Συνοδό. Τα πενήντα χρόνια της περιόδου του Συνοδού είναι διάχυτα στην Ελληνική παράδοση.


H ύπαρξη του Σείριου ήταν γνωστή σε αρχαίους πολιτισμούς, ΠΡΙΝ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ, όπως μαρτυρούν αρχαία κείμενα και αρχαίες παραστάσεις. Το «περίεργο» της όλης υπόθεσης, έγκειται στο οτι ο Σείριος Β΄ και ο Σείριος Γ΄ δεν φαίνονται με «γυμνό μάτι», γεγονός που προϋποθέτει την ύπαρξη φακού, τηλεσκοπίου ή κάποιου άλλου τεχνολογικού επιτεύγματος για να διαπιστωθεί η ύπαρξή τους, ή κάποια επαφή των αρχαίων προγόνων μας με εξωγήϊνους και -γιατί όχι;- την πιθανή καταγωγή τους απο αυτούς…

Το Ελληνικό γράμμα E υπήρχε στην μετώπη του ιερού του Απόλλωνα, θεού φωτός, στους Δελφούς και συνέδεε την θεϊκή επιλογή του χώρου με την φυλή που τον λάτρευε, την θεϊκή φυλή των Ελλήνων οι ρίζες της οποίας υπάρχουν στον ουρανό στο άστρο E του Σείριου.
Αν πάρουμε την τροχιά του αστερισμού Σείριου «Β» και την συνδέσουμε με τις τρεις οριακές θέσεις του με τον Σείριο «Α» το γίγαντα άστρο του συστήματος, τότε έχουμε την εικόνα του Ελληνικού γράμματος E. Οι τρεις θέσεις που επιλέχτηκαν είναι οριακές θέσεις, ανατολή-δύση-ζενίθ του Σείριου «Β», επειδή αποτελούν καθοριστικά σημεία της ορατής τροχιάς του γύρω από τον «Α» που διαρκεί 50 χρόνια.

Ο τελευταίος θεϊκός εποικισμός της γης έγινε από τον Δία το 25.000 πΧ και είχε αφετηρία το άστρο E του Σείριου που οι Ντόκον ονομάζουν «Αστρο της Δημιουργίας», τυχαίο; αδύνατον. Εάν δεν τους είχε δοθεί δεν υπήρχε ούτε μία πιθανότητα στις χίλιες να το γνώριζαν. Η αστρική αποστολή του Δία και η αστροπολιτεία του έπρεπε να δείχνουν το άστρο εκκίνησης τους και έπρεπε να είναι η κυρίαρχη εικόνα για λόγους ασφαλείας και αναγνώρισης.


Οι ΗΠΑ έστειλαν στο φεγγάρι την αστερόεσσα, η ΕΟΚ την σημαία των 15 αστέρων όπου κάθε ένα δηλώνει και ένα κράτος. Το άστρο E του Σείριου είχε σαν έμβλημα του τα 8 ή 6 έψιλον που συμβάλλουν στο κέντρο του γίντα «Α». Έτσι δήλωναν την αφετηρία της αστρικής κοινωνίας του Σείριου.

Όταν η ΝΑSΑ το 1972 εκτόξευσε τον «Πάϊονηρ-10» για ταξίδι στο άπειρο και στον χρόνο, τοποθέτησε την παρακάτω πλακέτα με τα εξής στοιχεία:
– Σχηματική παράσταση δύο ατόμων υδρογόνου.
– Εικόνα ανδρός και γυναικός σε αδαμιαία περιβολή.
– Το ηλιακό σύστημα με τους πλανήτες του, την αφετηρία και πορεία του διαστημοπλοίου.
– Δέκα πέντε ακτίνες που ξεκινούν από το κέντρο, οι δεκα-τέσσαρες είνα μαρκαρισμένες.

Το «αγνωστο» Συμπαν αποκαλυπτεται

Advertisement

Στο φως εκατομμύρια γαλαξίες, άστρα και αστεροειδείς που δεν γνωρίζαμε την ύπαρξη τους
Το "άγνωστο" Σύμπαν αποκαλύπτεται
Νέες εικόνες του Σύμπαντος αποκαλύπτει το τηλεσκόπιο Wise της NASA.

Λονδίνο

Η NASA ανακοίνωσε ότι είναι πλέον στην διάθεση όλων τα δεδομένα και οι εικόνες που έχει καταγράψει το διαστημικό τηλεσκόπιο WISE. Το τηλεσκόπιο εκτοξεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2009 και έχει τραβήξει περί τα 3 εκατομμύρια εικόνες στις οποίες καταγράφονται εκατομμύρια γαλαξίες, άστρα και αστεροειδείς ακόμη και στα πιο σκοτεινά και απομακρυσμένα σημεία του Σύμπαντος. Το τηλεσκόπιο στην ουσία χαρτογραφεί το Διάστημα. Η δουλειά που κάνει το WISE είναι εξαιρετικά σημαντική αφού η συντριπτική πλειοψηφία όσων περιοχών, γαλαξιών, άστρων και αντικειμένων που ανακαλύπτει είναι άγνωστα μέχρι σήμερα και η καταγραφή και μελέτη τους ενισχύει σημαντικά την προσπάθεια μελέτης του Σύμπαντος.

Το WISE (Wide-field Infrared Survey Explorer) παρατηρεί την υπέρυθρη ακτινοβολία και έτσι μπορεί να εντοπίζει διαστημικά σώματα, τα οποία για διαφόρους λόγους δεν μπορούν να εντοπίσουν και να μελετήσουν τα υπάρχοντα επίγεια και διαστημικά τηλεσκόπια.

Οι ανακαλύψεις στην γειτονιά μας

Το WISE δεν έχει στρέψει το βλέμμα του μόνο στα πέρατα του διαστήματος αλλά εξερευνά και το ηλιακό μας σύστημα. Μέχρι σήμερα έχει ανακαλύψει 20 κομήτες, περισσότερους από 33 χιλιάδες αστεροειδείς που κινούνται σε μια περιοχή ανάμεσα στον Αρη και τον Δια καθώς και 133 αντικείμενα NEO (Near Earth Objects) που είναι αστεροειδείς και κομήτες η τροχιά των οποίων είναι τέτοια που κάποια στιγμή πλησιάζουν την Γη σε απόσταση 45 εκατομμυρίων χιλιομέτρων. Σύμφωνα με την NASA το WISE τους επόμενους μήνες θα ολοκληρώσει την αποστολή του και την άνοιξη του 2012 θα δημοσιοποιηθεί ολόκληρο το διαθέσιμο υλικό.

Το υλικό δημοσιεύεται στον δικτυακό τόπο: http://wise2.ipac.caltech.edu/docs/release/prelim/index.html

ΠΗΓΗ

Ολη η αληθεια για την πυρηνικη ενεργεια

Advertisement

Κλείσαμε ήδη κλείνουμε μια εβδομάδα από τον σεισμό στην Ιαπωνία, που προκάλεσε το φονικό τσουνάμι και μια τεράστια πυρηνική κρίση. Παρακολουθούμε με δέος τις εξελίξεις έχοντας στο μυαλό και την καρδιά μας, τους κατοίκους της Ιαπωνίας που ζουν αυτές τις τραγικές στιγμές……
Την ίδια στιγμή, όμως, οι υπέρμαχοι της πυρηνικής ενέργειας συνεχίζουν να υποστηρίζουν απροκάλυπτα πως η πυρηνική ενέργεια είναι και καλή, αλλά και απαραίτητη. Η Greenpeace αποκαλύπτει όλη την κρυμμένη αλήθεια για την πυρηνική ενέργεια. Η πυρηνική ενέργεια δεν είναι ασφαλής.

Η πυρηνική ενέργεια δεν είναι καθαρή

Οι υπέρμαχοι της πυρηνικής ενέργειας λένε πως είναι καθαρή, αναφερόμενοι κυρίως στο γεγονός ότι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από πυρηνικά δεν πραγματοποιείται με την καύση ορυκτών καυσίμων, άρα δεν εκλύονται αέρια του θερμοκηπίου (περισσότερα για τις κλιματικές αλλαγές παρακάτω). Ακόμα κι έτσι όμως, θα λέγατε ποτέ ‘καθαρή’ μία ενέργεια, τα απόβλητα της οποίας παραμένουν ραδιενεργά, άρα και θανατηφόρα για κάθε μορφή ζωής, για εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια; Αλήθεια, ποια τοποθεσία και ποια μέθοδος αποθήκευσης θα προστατέψει αποτελεσματικά τις μελλοντικές γενιές από τα πυρηνικά απόβλητα που αποθηκεύουμε σήμερα; Η πυρηνική ενέργεια δεν είναι φθηνή.

Η πυρηνική ενέργεια δεν προσφέρει ενεργειακή ανεξαρτησία

Καμία από τις χώρες που επέλεξαν με αυτό το επιχείρημα τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας κατά τη δεκαετία του 1970, όπως η Γαλλία και η Ιαπωνία, δεν έχουν εξασφαλίσει ενεργειακή επάρκεια. Και πώς θα μπορούσαν άλλωστε, αφού τα τρία τέταρτα των παγκόσμιων αποθεμάτων της πρώτης ύλης – του ουρανίου – βρίσκονται συγκεντρωμένα σε τέσσερις μόλις χώρες! Οι ΗΠΑ, με το μεγαλύτερο στόλο πυρηνικών εργοστασίων στον κόσμο, παράγει μόλις το ένα πέμπτο της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας με τη χρήση πυρηνικών. Η Γαλλία εξακολουθεί να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εισαγωγές πετρελαίου, ενώ η Ιαπωνία, παρά τους 54 πυρηνικούς αντιδραστήρες καλύπτει μόλις 1/3 της ηλεκτρικής ενέργειας από τα πυρηνικά. Η πυρηνική ενέργεια δε συμβάλλει στην αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.

Οι νέες τεχνολογίες πυρηνικών δε θα αποτρέψουν τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών

Οι αντιδραστήρες σχάσης τέταρτης γενιάς και οι αντιδραστήρες σύντηξης απέχουν δεκαετίες από την εφαρμογή τους, αν ποτέ γίνουν πραγματικότητα. Αυτές οι πυρηνικές τεχνολογίες θα έρθουν, αν έρθουν, πολύ μετά τις κρίσιμες δεκαετίες κατά τις οποίες πρέπει να μειωθούν και να εκμηδενιστούν τελικά οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, με άλλα λόγια είναι άχρηστες.

Μοναδική λύση: οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Η Greenpeace και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (European Renewable Energy Council, EREC) ανέθεσαν στο Ινστιτούτο DLR (Γερμανικό Κέντρο Αεροδιαστημικής) να αναπτύξει ένα παγκόσμιο πρόγραμμα δράσης, το οποίο εγγυάται την έγκαιρη αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών, έως το 2050.

Αυτό το σενάριο, η «Ενεργειακή Επανάσταση» βασίζεται σε αξιόπιστες και δοκιμασμένες τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) και εξοικονόμηση ενέργειας, οι οποίες μπορούν να καλύψουν το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των ενεργειακών μας αναγκών μέχρι το 2050, χωρίς εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, χωρίς πυρηνικά απόβλητα και χωρίς καμία απειλή για την ανθρώπινη ασφάλεια και υγεία.

Αρχαίοι εξωγήινοι στο Περού και στο Ιράκ

Advertisement

Θα εκπλαγεί κάποιος αν κοιτάξει τα στοιχεία που αποδεικνύουν, πως οι εξωγήινοι επισκέπτονται τον πλανήτη μας εδώ και πάρα πολύ καιρό.
Έχω πει και στο παρελθόν πως κάθε θρησκεία μιλάει για ανθρώπους από τον ουρανό. Πέρα από το γεγονός πως όλες οι αρχαίες διδασκαλίες αναφέρονται σε αυτούς τους ανθρώπους από τον ουρανό, σχεδόν ο κάθε πολιτισμός που πέρασε από τον πλανήτη μας, έχει αφήσει πίσω του στοιχεία που δείχνουν πως οι άνθρωποι τους, είχαν επηρεαστεί από τέτοια εξωγήινα όντα.
Κάποιοι υποστηρίζουν σχετικά με όλα αυτά, πως οι αρχαίοι πολιτισμοί, απλώς λάτρευαν τον ήλιο και διάφορα άλλα καιρικά φαινόμενα ως θεούς. Συμφωνώ πως  κάποιοι αρχαίοι πολιτισμοί και κουλτούρες λάτρευαν τον ήλιο και άλλους θεούς που δεν μπορούσαν να δουν και να κατανοήσουν και που ήταν προφανώς περισσότερο μέσα στο μυαλό τους και όχι απόρροια από πραγματικές επαφές με όντα από κάποιον άλλο πλανήτη.
Όμως υπάρχουν και αυτές οι εικόνες που μας άφησαν παλιοί πολιτισμοί οι οποίες οδηγούν  σε ένα και μόνο συμπέρασμα και αυτό είναι πως εξωγήινα όντα ήταν εδώ παλιά και είχαν επαφή με τους ανθρώπους.
Ας δούμε κάποια από τα στοιχεία που υπάρχουν και απεικονίζουν αληθινές επαφές με εξωγήινους στο παρελθόν από την μια άκρη του κόσμου ως την άλλη, δηλαδή από πολιτισμούς που λόγω γεωγραφικής απόστασης υποθέτουμε πως δεν είχαν επαφές.
Πρώτα ας πάμε στην έρημο Nazca του Peru.  Εδώ που βρίσκουμε τα μεγαλύτερα γεωγλυφικά που υπάρχουν στον πλανήτη. Το κύριο ερώτημα είναι γιατί αυτά τα σχήματα είναι τόσο μεγάλα. Επίσης είναι αδύνατο να τα φτιάξει κανείς στο έδαφος χωρίς να βλέπει από ψηλά. Οπότε έρχεται και το επόμενο ερώτημα, πως κατάφεραν να κάνουν τις τεράστιες γραμμές τόσο τέλειες χωρίς να έχουν οπτική από ψηλά;
Εδώ βλέπουμε δυο χάρτες της περιοχής της ερήμου Nazca που δείχνουν τις θέσεις των σχεδίων.
1.        
Δολοφόνος φάλαινα    
2.      Φτερό
3.      Μικρός κόνδορας
4.      Πουλί
5.      Ζώο
6.       Σπείρα
7.       Σαύρα
8.       Δέντρο
9.       Χέρια
10.   Σπείρα
11.   Αράχνη
12.   Λουλούδι
13.   Σκύλος
14.   Αστροναύτης
15.   Τρίγωνο
16.   Φάλαινα
17.   Τραπεζοειδή
18.   Αστέρι
19.   Πελεκάνος
20.   Πουλί
21.   Τραπεζοειδές
22.   Πουλί κολιμπρί
23.   Τραπεζοειδές
24.   Πίθηκος
25.   Λάμα
26.   Τραπεζοειδή 

Τα σχέδια στην έρημο Nazca είναι πολύ εντυπωσιακά, είναι μεγάλου μεγέθους (μήκους εκατοντάδων ποδιών) αλλά αυτό που με εκπλήσσει περισσότερο από όλα, είναι οι ίσιες γραμμές μήκους πολλών μιλίων. Σε μια πρόσφατη μελέτη αποδείχτηκε πως οι γραμμές αυτές έγιναν μερικές εκατοντάδες χρόνια μετά την κατασκευή των σχεδίων που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλη την έρημο Nazca.

Υπάρχουν πολλές θεωρίες σχετικά με το πώς και γιατί φτιάχτηκαν όλα αυτά. Αυτό που βρίσκω όμως ως το πλέον συναρπαστικό, είναι πως αυτές οι γραμμές και τα σχέδια στην έρημο Nazca, ακολουθούν αυτό που ονομάζουμε «αρχαιο-κρυπτο-γεωγραφία» (Archaeocryptography ) ή όπως συνηθίζεται να λέγεται, «Κώδικας» («The Code» ).
Δηλαδή, ακολουθούν τα ευρήματα στην έρημο Nazca, τους ίδιους αριθμητικούς νόμους και κανόνες, που συναντά κανείς και σε άλλες αρχαίες κατασκευές σε όλο τον πλανήτη, όπως στις πυραμίδες της Αιγύπτου, στις πυραμίδες Teotihuacon στο Μεξικό, τους τάφους με σχήμα κλειδαρότρυπας στην Ιαπωνία, στο Στόουνχεντς και αλλού.
Τα όντα που ήταν οι αρχιτέκτονες όλων αυτών των σχεδίων  και κατασκευών, γνώριζαν από παγκόσμιο προσανατολισμό.
Το σχέδιο που ονομάστηκε «Manos» θεωρήθηκε αρχικά, πως απεικονίζει έναν άνθρωπο που προσεύχεται, κάτι που δεν ισχύει. Το σχέδιο δείχνει τις συντεταγμένες του. Η μαθηματική εξίσωση που οδηγεί σε αυτό το συμπέρασμα βρίσκετε εδώ (here )

Κάθε φορά που κοιτάζω την περιοχή ανακαλύπτω νέες γραμμές και σχήματα. Κάτι πολύ φυσικό αν σκεφτεί κανείς πως αυτά τα παράξενα σχήματα απλώνονται σε μια περιοχή 800 μιλίων και βάλε. Σχήματα και γραμμές σαν της ερήμου Nazca, βρίσκουμε και σε άλλες παράκτιες περιοχές όπως, Zana, Santa, Sechin Valleys, Pampa, Canto Grande, Sihuas Valleys, και στην βόρια Χιλή.  Δείτε και μόνοι σας, ακολουθήστε τις γραμμές να δείτε μέχρι που φτάνουν. Πραγματικά αξιοθαύμαστο! (View Larger Map )
Τώρα ας πάμε στην αρχαία Σουμερία, εκεί που βρίσκεται το σημερινό Ιράκ. Στην Βίβλο οι Σουμέριοι αναφέρονται ως «Shinar». Οι Σουμέριοι έζησαν περίπου το 4000π.Χ., ανακάλυψαν την γραφή περίπου το 3200π.Χ. και η γλώσσα τους χάθηκε περίπου το 2000π.Χ.
Οι Σουμέριοι ήταν οι πρώτοι πολιτισμένοι άνθρωποι στον πλανήτη. Σύμφωνα με τον  Zecharir Sitchin ( ιστορικός, εβραιομαθής, συγγραφέας, ομιλητής και αρχαιολόγος) το αρχαίο κείμενο των Σουμερίων δηλώνει πως αυτοί διδάχτηκαν από τους Ανουνάκι (
Anunnaki), οι οποίοι ήταν μια φυλή εξωγήινων που έμοιαζαν με τους ανθρώπους στην όψη και οι οποίοι είχαν έρθει από έναν πλανήτη που ονόμαζαν Νιμπίρου. (Nibiru )
Σύμφωνα με την Σουμεριακή κοσμολογία, ο πλανήτης Νιμπίρου ήταν ο 12ος  πλανήτης του πλανητικού μας συστήματος, συμπεριλαμβανομένου και του Ήλιου και της Σελήνης. Η τροχιά του Νιμπίρου γύρω από τον Ήλιο υπολόγιζαν περίπου στα 3600 χρόνια.

Στην Σουμεριακή γραπτή παράδοση επίσης αναφέρεται, πως ένας από τους δορυφόρους του Νιμπίρου είχε μια καταστροφική σύγκρουση με τον Τιαμάτ (Tiamat ), έναν πλανήτη που βρισκόταν μεταξύ των πλανητών Άρη και του Δία, και πως από αυτή την σύγκρουση δημιουργήθηκε η Γη, η Σελήνη και η ζώνη των αστεροειδών. Επίσης από τις μεταφράσεις που έκανε ο Sitchin στα Σουμεριακά γραπτά, διαβάζουμε ότι οι Ανουνάκι ήρθαν στη Γη αναζητώντας χρυσό, που λόγο της αντανακλαστικής του ιδιότητας, ήθελαν να τον χρησιμοποιήσουν για την καταρρέουσα ατμόσφαιρα του Νιμπίρου.

 
Σκεφτείτε πως οι Ανουνάκι όταν έφτασαν στην Γη, χρειάζονταν μια ανώτερη φυλή ανθρώπων με τους οποίους να μπορέσουν να επικοινωνήσουν και οι οποίοι να  μπορούσαν να διδαχτούν από εκείνους. Έτσι οι Ανουνάκι πήραν 80% DNA από τους ανθρώπους της Γης και 20% από το δικό τους DNA και δημιούργησαν τον πρώτο τέλειο αρχάνθρωπο, που ονόμασαν «Αδάμ».
Οι Σουμέροι απεικόνιζαν τους δημιουργούς τους φτιάχνοντας φίδια σε διπλή έλικα, τα οποία κατασκεύαζαν χρησιμοποιώντας  λεπτές μπάρες που ενώνονταν μεταξύ τους με ελικοειδή τρόπο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός πως είναι πρόσφατη η ανακάλυψη των επιστημόνων πως το ανθρώπινο DNA έχει την διπλή έλικα …..
Στις εικόνες που ακολουθούν βλέπουμε αγαλματίδια και τεχνουργήματα που απεικονίζουν τους Ανουνάκι.

Το πραγματικά ενδιαφέρον είναι πως η ιστορία του Σουμέριων πηγαίνει πολύ βαθύτερα από όσα ανέφερα εδώ, όπως έχω πει και σε προηγούμενες δημοσιεύσεις μου.

Κάντε την δική σας έρευνα για να βρείτε την αλήθεια και να κατακτήσετε την γνώση που χρειάζεται για να ελευθερωθεί ο νους σας από τον συμβατικό τρόπο σκέψης που μας έχουν διδάξει. Κατακτήστε τον νου σας.

Η μετάφραση του κειμένου έγινε από την φίλη μου Ελένη
ask2use: Μόνο αποσπασματική αντιγραφή Ο δημιουργός σας επιτρέπει να αντιγράψετε μόνο μέρος του κειμένου. Το απόσπασμα αυτό δεν πρέπει να ξεπερνάει το 50% του συνολικού κειμένου. Και μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή, ως ηλεκτρονική διεύθυνση (URL) ολόκληρου του άρθρου.

Ο άγνωστος Κορεάτης δεινόσαυρος!

Advertisement

Ανακαλύφθηκε στην Βόρεια Κορέα και έζησε στο τέλος της Ανω Κρητιδικής Περιόδου, δηλαδή 103 εκατομμύρια χρόνια πριν. Ο άγνωστος μέχρι σήμερα δεινόσαυρος με την ονομασία Κορεακεράτοπας, βρέθηκε σε μια περιοχή που δεν έχουν ξανα ανακαλυφθεί απολιθώματα, αν και υπήρχαν σημάδια ύπαρξης αυγών δεινοσαύρων και απολιθωμένων αποτυπωμάτων.   Και το όνομα αυτού «Koreaceratops» (Κορεακεράτωψ), από την Κορέα όπου βρέθηκε και το κέρατο το οποίο διαθέτει. Σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική ανακοίνωση κορεατών, αμερικανών και γιαπωνέζων ερευνητών, ο σκελετός βρέθηκε μέσα σε έναν όγκο ψαμμίτη, ο οποίος ήταν τμήμα του φράγματος του ποταμού Τάντο, στην πόλη Ουασεόνγκ.  Το κομμάτι του απολιθώματος που βρέθηκε περιλαμβάνει τη σπονδυλική στήλη, μέρος των ισχίων τη λεκάνη και την ουρά.

  Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το ύψος του δεν ξεπερνούσε το 1,67 μ. και το βάρος του κυμαινόταν από 27 μέχρι 45 κιλά. Ο δεινόσαυρος έμοιαζε με… παπαγάλο λόγω του έντονου ράμφους του, ενώ η ουρά του είχε μορφή βεντάλιας προφανώς για να κολυμπάει καλύτερα ή να προσελκύει ταίρι. Πιθανολογείται ότι περπατούσε στα πίσω πόδια και ότι ήταν χορτοφάγος.

  » Θεωρούμε ότι η ανακάλυψη του Κορεακεράτοπα είναι πολύ σημαντική, γιατί γεμίζει ένα κενό 20 εκατομμυρίων χρόνων μεταξύ των κερατόπων που κατάγονταν από την Ασία, και τους απογόνους τους, που εμφανίζονται στη Βόρεια Αμερική», δήλωσε ο Μάικλ Ράιαν, επικεφαλής του τμήματος Παλαιοντολογίας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Κλίβελαντ.

ΠΗΓΗ

Η ζωή κυριαρχεί βαθιά μέσα στη Γη

Advertisement

Ένα ολόκληρο οικοσύστημα ανακαλύφθηκε κάτω από την επιφάνεια της Γης, περίπου ένα χιλιόμετρο κάτω από τον πάτο των ωκεανών, πράγμα που ίσως σημαίνει πως υπάρχει ζωή και πολύ πιο βαθιά, ίσως και στον πυρήνα του πλανήτη μας!

Βακτήρια που ζουν εδώ και πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρόνια και κυριαρχούν σε εκείνο το τμήμα της Γης όπου υπάρχει μόνο βενζόλιο και μεθάνιο ανακαλύφθηκαν πρόσφατα από το Πρόγραμμα Εκσκαφής των Ωκεανών από το Κρατικό Πανεπίστημιο του Όρεγκον.

Ο Στίβεν Τζιοβάννι και οι συνεργάτες του έσκαψαν περίπου 1400 μέτρα κάτω από τον πάτο του Ατλαντικού Ωκεανού, διαπερνώντας το στρώμα του μελανόλιθο, σε θερμοκρασίες που έφταναν τους 102 βαθμούς Κελσίου.

Εκεί, οι ερευνητές βρήκαν βακτήρια εξαπλωμένα παντού, τα οποία είχαν αναπτυχθεί για να τρέφουν το μεθόνιο και το βενζόλιο. Πρόκειται για παρόμοια βακτήρια που βρίσκονται σε μολυσμένα χώματα, πράγμα που σημαίνει πως δεν γεννήθηκαν εκεί αλλά “μετανάστευσαν” από την επιφάνεια της Γης, εκεί όπου το έδαφος ήταν πιο λεπτό.

Σε άρθρο τους στο επιστημονικό περιοδικό Science, ο καθηγητής Τζιοβάννι υπογράμμισε την ανθεκτικότητα αυτών των μικροοργανισμών: “Ο ωκεανός είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον, και προφανώς αυτά τα βακτήρια νίκησαν στον αγώνα επιβίωσης”.

“Το DNA τους είναι πλήρως λειτουργικό. Αυτοί οι οργανισμοί είναι εξαιρετικά μικροί και πολύ αποτελεσματικοί. Κάθε γενετικό μέρος τους εξυπηρετεί έναν σκοπό”, συμπληρώνει.

Αυτό το βακτήριο είναι ικανό να επιβιώνει σαν ένα ασύνδετο κύτταρο σε ένα εχθρικό περιβάλλον. Έχει ένα ολοκληρωμένο σύστημα βιοσυνθετικοής ζωής και μπορεί να αναπαράγεται αποτελεσματικά, καταναλώνοντας διαλυμένα οργανικά υλικά.

ΠΗΓΗ

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας θεωρεί απειλή τις ηλιακές καταιγίδες!

Advertisement

Ο Βρετανός υπουργός Αμύνης Dr Liam Fox φέρεται προβληματισμένος για το επίπεδο «θωράκισης» του βρετανικού αμυντικού δικτύου και υποδομών έναντι πιθανών κυμάτων ηλεκτρομαγνητικών παλμών τα οποία μπορεί να προέλθουν είτε από μια πυρηνική έκρηξη είτε ακόμη και από ηλιακές καταιγίδες.

Τέτοιες διαταραχές έχουν τη δυνατότητα να σταματήσουν τη λειτουργία σε ηλεκτρικές συσκευές και να θέσουν εκτός λειτουργίας δορυφόρους. Τους προβληματισμούς του αυτούς ο βρετανός υπουργός πρόκειται να τους θέσει σε συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί την εβδομάδα που έρχεται αναφορικά με τους κινδύνους των ηλεκτρομαγνητικών παλμών οι οποίοι μπορούν να αχρηστευόσουν ολόκληρες υποδομές και δη αμυντικές. Κάποια αποσπάσματα από την ομιλία του Dr. Fox που πρόκειται να απευθύνει τη Δευτέρα έχουν ήδη δοθεί στη δημοσιότητα.

«Όπως η φύση της τεχνολογίας μας γίνεται όλο και πιο περίπλοκη τόσο και η φύση των απειλών αυτών θα διευρύνεται. Τη στιγμή που όλοι μας ωφελούμεθα από τα προϊόντα της τεχνολογίας ταυτόχρονα όμως δημιουργούμε και τρωτά σημεία τα οποία μπορούν να εκμεταλλευτούν οι εχθροί μας. Έτσι όσο και προηγμένοι να γίνουμε η αλυσίδα της ασφάλειας μας είναι τόσο δυνατή όσο και το πιο αδύναμο σημείο της».

Η νέα αμυντική και στρατηγική αναθεώρηση για τη Βρετανία περιλαμβάνει ένα σημαντικό μέρος της στις απειλές των Η/Μ παλμών. Έτσι αρκετοί στο βρετανικό υπουργείο άμυνας βλέπουν ως απειλή το ενδεχόμενο μιας έκρηξης ενός πυρηνικού όπλου στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας δημιουργώντας ένα μεγάλο και ξαφνικό όπως αποκαλείται κύμα έκρηξης Η/Μ παλμού μεγάλου ύψους. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στέλεχος του βρετανικού υπουργείου, ένα εφιαλτικό σενάριο θα ήταν το Ιράν να καταφέρει να πυροδοτήσει ένα πυρηνικό όπλο ψηλά στην ατμόσφαιρα πάνω από την Ευρώπη. «Θα μπορούσαν να φέρουν τον πολιτισμό μας πίσω στην εποχή του μεσαίωνα», είπε χαρακτηριστικά.

Εκτός όμως από τον κίνδυνο των πυρηνικών εκρήξεων οι υποδομές μπορούν να αχρηστευθούν και από τις λεγόμενες γεωμαγνητικές καταιγίδες, «ποτάμια» θερμού πλάσματος που προέρχονται από ηλιακές εκρήξεις και τα οποία μπορούν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες ζημιές, στα δίκτυα. Τέτοιες καταιγίδες τέτοιου μεγέθους οι οποίες ονομάζονται και «super-flares» όπως προειδοποιούν οι επιστήμονες συνήθως συμβαίνουν μια φορά στα 100 χρόνια και η τελευταία είχε σημειωθεί τον 19ο αιώνα θέτοντας εκτός λειτουργίας όλα τα τηλεγραφικά δίκτυα. Ο κίνδυνος από μια στα 100 χρόνια ηλιακή καταιγίδα είναι μεγάλος σήμερα και αν συμβεί εκτιμάται πως θα αχρηστεύσει ολόκληρα ηλεκτρικά δίκτυα και υποδομές όπως τηλεπικοινωνίες, μεταφορές, υδροδότηση ακόμη και τη βιομηχανία τροφίμων.

Ποια είναι η μοίρα του Σύμπαντος, σύμφωνα με τους επιστήμονες!

Advertisement

Μια μυστηριώδης δύναμη, γνωστή ως σκοτεινή ενέργεια, επιταχύνει την επέκταση του Σύμπαντος, αποκαλύπτοντας στους επιστήμονες τα μυστικά του. Ωστόσο, οι έρευνες για το μέλλον του Σύμπαντος δεν περιλαμβάνουν και τόσο ευοίωνες προβλέψεις.

Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε υπό τον καθηγητή Έρικ Τζούλο του εργαστηρίου της ΝΑΣΑ στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, η συνεχόμενη επέκτασή του Σύμπαντος θα το καταστήσει παγωμένο, έρημο και νεκρό.

Πώς κατέληξαν στο δυσοίωνο συμπέρασμα

Προκειμένου να καταλήξουν στα συγκεκριμένα συμπεράσματα, οι ερευνητές αξιοποιούν τον τρόπο που το φως από μακρινά αστέρια παραμορφώνεται από μια τεράστια διαγαλακτική συστάδα γνωστή ως Άμπελ 1689.
Με τον τρόπο αυτό, υπολογίζουν με σχετική ακρίβεια την ποσότητα της σκοτεινής ενέργειας στο Σύμπαν. Λαμβάνοντας υπόψη τη διανομή της σκοτεινής ενέργειας, οι επιστήμονες καταλήγουν στο ότι η μοίρα του Σύμπαντος είναι να συνεχίσει να επεκτείνεται έως ότου καταλήξει νεκρό και έρημο.
Παρότι αόρατη, η σκοτεινή ενέργεια καλύπτει περίπου το 75% του Σύμπαντος. Ο λόγος που οι επιστήμονες γνωρίζουν την ύπαρξή της είναι η συνεχόμενη επέκταση του Σύμπαντος.Το απόλυτο μηδέν

Η αξιολόγηση της διανομής της σκοτεινής ενέργειας επιτρέπει στους ερευνητές να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι το Σύμπαν θα συνεχίσει να επεκτείνεται επ’ αόριστον.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, τελικά θα καταλήξει έρημο και χωρίς ίχνος ζωής με τη θερμοκρασία του να φτάνει στο «απόλυτο μηδέν». Ο καθηγητής του Γιέιλ, Π. Ναταρατζάν,
κορυφαίος κοσμολόγος, τονίζει ότι τα συμπεράσματα της μελέτης αποδεικνύουν «με ακρίβεια τη μοίρα του Σύμπαντος».»Δεν υπάρχει σκοτεινή ενέργεια!»

Την ίδια στιγμή όμως, μία ομάδα βρετανών φυσικών από Πανεπιστήμιο Durham, έρχεται να αντρέψει τα πάντα υποστηρίζοντας ότι η «σκοτεινή ενέργεια», δεν υπάρχει καν! Αν κάτι τέτοιο ευσταθεί τότε όλες οι προβλέψεις για το μέλλον του Σύμπαντος, ανατρέπονται!

Θα ταλαιπωρεί περιοδικά τις διεθνείς μεταφορές η ηφαιστειακή τέφρα

Advertisement

Ίσως θα πρέπει να συνηθίζουμε την ιδέα ότι κατά καιρούς θα ζούμε χωρίς αεροπλάνα, αφού τα επόμενα χρόνια ή ακόμα και δεκαετίες οι αερομεταφορές είναι πιθανό περιοδικά να αποδιοργανώνονται από ανάλογες ηφαιστειακές εκρήξεις στην Ισλανδία, με αυτήν που ήδη κρατά ομήρους εκατομμύρια επιβάτες σε όλη την Ευρώπη -και όχι μόνο.

Ορισμένοι γεωλόγοι και ηφαιστειολόγοι δεν αποκλείουν ότι το ηφαίστειο Εϊγιαφιέλ, που τώρα μας ταλαιπωρεί με το νέφος της ηφαιστειακής τέφρας του, δεν αποτελεί μεμονωμένο φαινόμενο, αντίθετα μπορεί να γίνει συνηθισμένο θέαμα στο μέλλον. Αρκετοί επιστήμονες εκτιμούν ότι η περιοχή της Ισλανδίας, η οποία ήταν ούτως ή άλλως ανέκαθεν ιδιαιτέρως ενεργή από γεωλογική άποψη, εισέρχεται πια σε μια ακόμα πιο δραστήρια φάση, που θα περιλαμβάνει περισσότερες εκρήξεις ηφαιστείων, μερικές από τις οποίες μπορεί να είναι πολύ μεγάλες (σαφώς μεγαλύτερες από αυτή την Εϊγιαφιέλ).

Στο δεύτερο ήμισυ του 20ού αιώνα τα ισλανδικά ηφαίστεια ήσαν ασυνήθιστα ήσυχα. Όμως «η ηφαιστειακή δραστηριότητα στην Ισλανδία φαίνεται να ακολουθεί μια περιοδικότητα 50 έως 80 ετών. Η αύξηση στη δραστηριότητα κατά τα τελευταία δέκα χρόνια δείχνει ότι πιθανώς εισερχόμαστε σε μια πιο ενεργή φάση με περισσότερες εκρήξεις», δήλωσε ο ισλανδικής καταγωγής Θορβαλντούρ Θόρνταρσον του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, ειδικός στα ισλανδικά ηφαίστεια, σύμφωνα με το “New Scientist”. Παράλληλα με την ενεργοποίηση των ηφαιστείων, έχει καταγραφεί εντονότερη σεισμική δραστηριότητα στην Ισλανδία, με αποκορύφωμα μέχρι στιγμής το σεισμό μεγέθους 6,1 Ρίχτερ που ταρακούνησε την πρωτεύουσα Ρέικιαβικ τον Μάιο του 2008.

Το 1998, ερευνητές του πανεπιστημίου της Ισλανδίας υπό τον Γκούντρουν Λάρσεν μελέτησαν στοιχεία 800 ετών από στρώματα λάβας, πυρήνες πάγου κ.α. και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ηφαιστειακή δραστηριότητα στην χώρα τους περνάει από εναλλασσόμενες φάσεις υψηλής και χαμηλής δραστηριότητας. Το αποκορύφωμα της ενεργού φάσης συνδέεται στενά με την εκδήλωση σεισμών, οι οποίοι απελευθερώνουν την ένταση που συσσωρεύουν τα τεκτονικά ρήγματα κοντά στην Ισλανδία.

Η περιοδικότητα των ηφαιστειακών εκρήξεων επίσης συνδέεται με την περιοδικότητα στην κίνηση του μάγματος από τα έγκατα (τον μανδύα) της γης προς την επιφάνεια, καθώς και από τις διακυμάνσεις της πίεσης που ασκούν στην επιφάνεια του εδάφους οι παγετώνες καθώς λιώνουν, ενώ και η πάντα έντονη γεωθερμική δραστηριότητα έχει τις δικές της φάσεις μεγαλύτερης ενεργοποίησης, συμβάλλοντας και αυτή στην ενεργοποίηση των ηφαιστείων.

Εκτός όμως από πιο συχνές, οι ηφαιστειακές εκρήξεις στην Ισλανδία φαίνεται να γίνονται και πιο ισχυρές στη διάρκεια του ανοδικού κύκλου ενεργοποίησης των ηφαιστείων. Οι πιο καταστροφικές εκρήξεις -μεταξύ αυτών εκείνη του ηφαιστείου Λάκι που, το 1783, σκότωσε πάνω από τα μισά ζώα της χώρας και οδήγησε σε θανάσιμη πείνα και εξόντωση του ενός τετάρτου περίπου (δηλαδή του 25%) του πληθυσμού – συνέβησαν ακριβώς σε τέτοιες φάσεις περιοδικής ενεργοποίησης.

«Αν όντως εισερχόμαστε σε μια πιο ενεργή φάση, τότε τέτοιες μεγαλύτερες εκρήξεις θα γίνουν πιο πιθανές», δήλωσε ο Θόρνταρσον, ο οποίος πιστεύει ότι κάτι τέτοιο πράγματι συμβαίνει και εκτιμά ότι η νέα ενεργή φάση θα διαρκέσει περίπου 60 χρόνια, με αποκορύφωμα μεταξύ των ετών 2030-2040. Όσες πτήσεις προλάβουμε να κάνουμε μέχρι τότε…

Όσον αφορά το συγκεκριμένο ηφαίστειο Εϊγιαφιέλ, ο νορβηγός ηφαιστειολόγος καθηγητής Ραϊντάρ Τρόνες του Νορβηγικού Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας, ο οποίος έχει ειδικευτεί στα ισλανδικά ηφαίστεια, σύμφωνα με το Science Daily, θεωρεί πιθανό ότι η τρέχουσα έκρηξη και η εκπομπή τέφρας στην ατμόσφαιρα θα διαρκέσει μέχρι και ένα μήνα, ενώ δεν απέκλεισε να συνεχιστεί για ένα χρόνο ή και περισσότερο! Πάντως το ηφαίστειο Εϊγιαφιέλ θεωρείται ότι έχει εκτονωθεί αρκετά και δεν αναμένεται να δώσει άλλη μεγάλης κλίμακας έκρηξη.

Όμως πιο επίφοβο, σύμφωνα με τους ηφαιστειολόγους, είναι το γειτονικό πολύ μεγαλύτερο ηφαίστειο Κάτλα, θαμμένο κάτω από έναν παγετώνα, το οποίο εκρήγνυται κατά μέσο όρο δύο φορές κάθε αιώνα κατά τα τελευταία 1.100 χρόνια που έχει κατοικηθεί η Ισλανδία. Δυστυχώς, σύμφωνα με τον Τρόνες, έχει σχεδόν αιώνα να εκραγεί – τελευταία φορά ήταν το 1918.

Advertisement