«Παράξενος» οδηγός σκούτερ έπεσε σε τεράστια τρύπα με νερό μετά απο συγκρούσεις που είχε με άλλα οχήματα – Βίντεο

Advertisement

Βίντεο κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης συνέλαβε ένα παράξενο άνθρωπο να κυκλοφορεί με το σκούτερ του σε κεντρικό δρόμο της Κίνας και να πέφτει πάνω σε ένα βανάκι, μετά σε μια…

Δείτε τη συνέχεια ΕΔΩ

Τι είναι το Τρίτο Μάτι και τι συμβαίνει όταν «βλέπει»;

Advertisement

Το Τρίτο Μάτι ή έκτο τσάκρα μεταφέρει την ενέργεια της καθαρής όρασης και Διάκρισης.

Βρίσκεται στο κέντρο της κεφαλής μεταξύ των φυσικών μας ματιών.

Αυτό το τσάκρα ανοίγει την
πόρτα πολυδιάστατα στις αισθήσεις μας, για να μας βοηθήσει να ξεφύγουμε από τους πυκνούς περιορισμούς μιας του ΕΓΩ, του υλιστικού, φυσικού μας κόσμου, που βασίζεται στην ψευδαίσθηση.

Μόλις το πνευματικό μάτι μας αρχίζει να ανοίγει, βαθύτερες πνευματικές αλήθειες θα συντονιστούν μαζί μας και το πέπλο της ψευδαίσθησης θα αρχίσει να επιδεινώνεται. Ένα ανοιχτό πνευματικό μάτι αποκαλύπτει την αλήθεια της πραγματικότητας. Χωρίς αυτό, να είναι κυρίαρχο, καμία πνευματική διάκριση δεν είναι δυνατόν να συμβεί!

Ένα μεγάλο μέρος του πλανήτη έχει μπλοκάρει το έκτο Chakra. Η ανθρωπότητα είναι πολύ υλιστική και επικεντρώνεται αυστηρά στο φυσικό κόσμο και ό, τι ο φυσικός κόσμος μπορεί να προσφέρει γι αυτούς. Επειδή τα πνευματικά μάτια τους είναι κλειστά, οι άνθρωποι δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τον θεό. Πέφτουν στην παγίδα της έλλειψης του ΕΓΩ και στην αποδυνάμωση και προσπαθούν να γεμίζουν το κενό τους με υλικά κέρδη, σε βάρος των άλλων, ενώ η ψυχή τους είναι απελπισμένη για το πνευματικό πλούτο και την τροφή που μόνο ο Θεός και ο εαυτός τους μπορούν να προσφέρουν.

Το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας πιστεύει μόνο ό, τι βλέπουν με τα φυσικά μάτια τους, αγνοώντας εντελώς τις πνευματικές σφαίρες. Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται καν να δούμε με τα φυσικά μάτια μας, βλέπουμε με το μυαλό μας. Η επιστήμη, η θρησκεία και η εκπαίδευση έχουν πνίξει τη φαντασία μας. Έχουμε τοποθετήσει, το Θεός και ό, τι άλλο πνευματικό σε ένα σφιχτό, τακτοποιημένο μικρό κουτί που κυριολεκτικά εμποδίζει τις ενέργειες του πνεύματος και τις διαισθητικές αισθήσεις μας. Όταν συμβεί αυτό, η αλήθεια και η διάκριση δεν μπορεί να είναι πλήρως προσβάσιμες.

Ως εκ τούτου, μπορούμε εύκολα να παραπλανηθούμε και να πιστεύουμε τα ψέματα για αλήθειες. Οι περιορισμοί στις ενέργειες αυτού του τσάκρα, μας κρατάνε από το να είμαστε σε θέση να βρούμε την «ρίζα» των προβλημάτων μας, και δημιουργούμε παράλογους φόβους που μας κρατάνε σε κατάσταση αποσύνδεσης και σε διαχωρισμό από τους άλλους.

Όταν έχω ισορροπημένο έκτο Chakra: Υλοποίηση ψυχικών δυνάμεων, πνευματική εγρήγορση, διαίσθηση, διόραση, φαντασία, διάκριση, είμαι σε θέση να απεικονίσω, έχω καλή μνήμη, συνδέομαι με τον Θείο Νου, έχω Σοφία, έχω Εσωτερική Συνειδητή Γνώση, έχω Αντίληψη πέρα από την δυαδικότητα, έχω πολυδιάστατη αντίληψη, Ανώτερες ψυχικές αισθήσεις, έκτη αίσθηση, βλέπω αλήθεια, έχω Όραμα! Όταν έχω ανισσόροπο έκτο Chakra: Άρνηση, Εμμονές, έλλειψη φαντασίας, φτωχή μνήμη, αναισθησία. Ζω στις ψευδαισθήσεις, είμαι κυνικός, έχω παράλογους φόβους, έχω έλλειψη διάκρισης, ζω τριτο-διαστασιακά, έχω περιορισμένη άποψη της πραγματικότητας. Όταν βιώνω ένα τραύμα στο έκτο Chakra: Ακυρώνω την διαίσθηση και τις ψυχικές εμπειρίες, και ζω σε ένα περιβάλλον γεμάτο φόβο, άκαμπτο.

Σωματικά συμπτώματα: απόφραξη, ένταση, πονοκεφάλους, προβλήματα με τα μάτια, με το λαιμό, διαταραχές των αυτιών και της μύτης, απόφραξη των Φυσικών και πολυδιάστατων αισθήσεών μου: αφή, γεύση, όραση, ακοή και όσφρηση Το τρίτο τσάκρα – μάτι σχετίζεται με την επίφυση, που είναι η έδρα της ψυχής μας .

Όταν είναι ενεργοποιημένο, το φως και οι κωδικοποιημένες πληροφορίες από άτομα με υψηλότερη νοημοσύνη μπορούν να γίνουν κατανοητές. Βαθύτερη γνώση επιτυγχάνεται και οι πνευματικές αλήθειες και η συνείδηση διευρύνεται και η δυνατότητα να ξεπεράσουμε το ανθρώπινο ΕΓΩ είναι δυνατή να συμβεί. Είναι το ΕΓΩ που δημιουργεί το πέπλο μεταξύ Πνεύματος και ανθρώπου δημιουργώντας την πνευματική τύφλωση.

Αυτό το πέπλο κρατά τους ανθρώπους από το να είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται τα υψηλότερα επίπεδα της ύπαρξης τους και της διατήρησης της σοφίας τους στην ψευδαίσθηση της τρίτης διάστασης. Το άνοιγμα του πνευματικού μας ματιού, μας βοηθάει σαν ανθρώπους να «βλέπουμε» τα πρότυπα, τις πεποιθήσεις και τον περιορισμένο τρόπο σκέψης μας που χρειάζεται να ξεπεραστεί προκειμένου να ανυψωθεί η ψυχή μας.

 Κρατώντας το ανοιχτό και επιτρέποντας να είμαστε απλά αυτό που είμαστε, καθορίζει και το άνοιγμα του πνευματικού μας ματιού. Δεν πρέπει να είναι πλήρως ανοικτό, προκειμένου να αρχίσουμε να έχουμε πρόσβαση στην πνευματική αλήθεια και στην πνευματική διάκριση. Όταν ανοίξει πλήρως και εναρμονιστεί, θα είμαστε σε θέση να δούμε και να επικοινωνούμε με τους αγγέλους, πνευματικούς οδηγούς και τους Αναληφθέντες Διδασκάλους. Οι περιορισμοί του χρόνου και του χώρου ξεπερνιούνται και η πρόγνωση και η απομακρυσμένη προβολή γίνεται δυνατή. Όλες αυτές οι ικανότητες είναι θείο αναφαίρετο δικαίωμα μας. Η πολυδιάστατη ακοή, όραση, αίσθηση και αφή μπορεί να επιτευχθεί με οποιονδήποτε είναι διατεθειμένος να αναπτύξει υψηλότερα τις αισθήσεις του.

 Γνωρίζατε ότι η ψυχή σας έχει το δικό της μοναδικό άρωμα, ήχο, χρώμα και δόνηση σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλη είναι στην δημιουργία του σύμπαντος! Μερικές εξαιρετικά προσαρμοσμένες ψυχές είναι πραγματικά σε θέση να αξιοποιήσουν αυτό το μέρος της ύπαρξής τους. Όταν ανοίγουμε τους εαυτούς μας σε υψηλότερες αισθήσεις, προηγμένες δυνάμεις της διάκρισης θα είναι διαθέσιμες . Δυστυχώς, η πίστη στην οργή του Θεού δημιουργεί ένα τεράστιο φόβο στους ανθρώπους κρατώντας τους από την πρόσβαση σε ήδη εγγενώς θεία δώρα τους.

Για να ανοίξετε τα μάτια σας, την πνευματική σας όραση θα πρέπει να ενσωματώσετε τους φόβους σας και να έχετε μια ισχυρή επιθυμία να απελευθερωθείτε από τις ψευδαισθήσεις που έχετε αγοράσει. Κάθε ένας από εμάς είναι εξαιρετικά πολυδιάστατος σαν όν και πάντα συνδεδεμένος με το Θεό. Η μεγαλύτερη ψευδαίσθηση που έχουμε «αγοράσει» είναι η έννοια του διαχωρισμού από το Θεό και μεταξύ εμάς και του Θεού. Μόλις έχουμε κατανοήσει πλήρως και πιστέψουμε ότι ο Θεός είναι αγάπη και είναι πάντα μαζί μας, οι φόβοι μας θα αρχίσουν να ξετυλίγονται.

Αντιμετωπίζοντας τους φόβους μας και επιτρέποντας στον πνευματικό μάτι να ανοίξει θα επιτρέψουμε στην θεία ενέργεια να κυκλοφορήσει πάνω από το έβδομο τσάκρα μας , που ονομάζεται τσάκρα του στέμματος. Μόλις συμβεί αυτό, Ενδυνάμωση, Θεία Φώτιση, Θεία Υλοποίηση, Ενότητα, ενότητα και ευλογία, θα γίνει πραγματικότητα.ΠΗΓΗ

Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο στο Αίγιο

Advertisement

Ένα περίεργο αντικείμενο έκανε την εμφάνισή του, στον ουρανό πάνω από την περιοχή «Λόγγος» Αιγίου, το βράδυ της Τετάρτης. Είχε το χρώμα της φωτιάς, και κατεύθυνση προς Αθήνα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε αναγνώστης της zougla.gr,το ασυνήθιστο αντικείμενο έμοιαζε με μία φλεγόμενη μπάλα που κινούνταν αργά.
Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, η έντονη παρουσία του (αντικειμένου) τράβηξε την προσοχή όσων βρίσκονταν στο σημείο, λίγο πριν χαθεί από τον ορίζοντα.

Γιατί η τρόικα και το μνημόνιο επιβάλλουν την ψηφιακή τηλεόραση;

Advertisement

Ο λαός μας, λόγω της ευρείας έλλειψης πληροφόρησής του (αφού η ενημέρωσή του είναι στα χέρια ασύδοτων και εξαγορασμένων δημοσιογράφων) έχει γίνει έρμαιο της Νέας Τάξης, που τον χρησιμοποιεί για πειραματισμούς, χάρη στην πρόθυμη συνεργασία με την εκλεγμένη πολιτική τάξη. Γι αυτό το θέμα δεν μιλάει κανείς στην Ελλάδα και δεν αναρωτιέται κανείς γιατί βιάστηκαν να εισαγάγουν αυτή την (με το ζόρι) αλλαγή στη ζωή των Ελλήνων

Πόσοι Έλληνες γνωρίζουν ότι από αύριο εξαφανίζεται η αναλογική τηλεόραση στην Αττική; Κόβεται το αναλογικό σήμα, κάτι που δεν έχει συμβεί σε καμιά χώρα του κόσμου…
Σε άλλες χώρες (ΗΠΑ, Βρετανία, Καναδά και αλλού) η ψηφιακή (ή διαδραστική) τηλεόραση έκανε την εμφάνισή της το 2000-2001, με πλήρη δημόσιο διάλογο για τους κινδύνους που κρύβει αυτό το είδος τηλεόρασης για την παραβίαση των δικαιωμάτων των πολιτών να διατηρούν τις δραστηριότητές τους κατά τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας σε προσωπικό επίπεδο.
Κανείς δεν μας έχει πληροφορήσει για το γεγονός ότι όταν χρησιμοποιεί κανείς αυτό το είδος τηλεόρασης, οι κινήσεις του καταγράφονται, ακριβώς όπως όταν χρησιμοποιεί το διαδίκτυο. Παρακολουθούν τι κανάλια βλέπεις, τι προγράμματα και για πόση ώρα. Τι έχεις παραγγείλει μέσω διαδραστικής τηλεόρασης, κλπ. Το γεγονός ότι ο κόσμος ενημερώθηκε έγκαιρα σε άλλες χώρες και έγινε δημόσιος διάλογος και σάλος πάνω στο θέμα, ανάγκασε τις κυβερνήσεις να αφήσουν την επιλογή (αν θέλουν το ένα ή το άλλο είδος τηλεόρασης) στους πολίτες μέχρι και σήμερα.

Τι έχουμε, αντίθετα, στην Ελλάδα;
Έχουμε ένα μνημόνιο που προβλέπει την υποχρεωτική κατάργηση της αναλογικής τηλεόρασης μέχρι τις 20 Ιουλίου στην Αττική και μέχρι τα μέσα Αυγούστου στην υπόλοιπη Ελλάδα. Πόσοι το γνωρίζουν αυτό;

Έχει αναρωτηθεί ο κόσμος γιατί αυτό το μέτρο το προβλέπει το μνημόνιο;
Τι σχέση μπορεί να έχει το μνημόνιο με τις τηλεοπτικές συνήθειες των Ελλήνων και γιατί δίνεται προτεραιότητα σε ένα τέτοιο θέμα;

Κανένα από τα σημεία δεν δίνεται στους Έλληνες πολίτες για να ενημερωθούν.
Τέλος, τα μονοπώλια έχουν απαγορευτεί ναι ή όχι; Και αν απαγορεύτηκαν, πως επιτρέπεται η μονοπωλιακού τύπου ενημέρωση; Μήπως επειδή είναι και η καλύτερη συναινετική (μετά το διαδίκτυο) παρακολούθηση;

ΥΓ: Βλέπουμε έτσι γιατί οι ηλεκτρονικές ταυτότητες απορρίφθηκαν στη Βρετανία και την Ολλανδία, μετά από έντονες αντιδράσεις των πολιτών, αλλά δεν θα έχουν πρόβλημα να τις πλασάρουν εδώ.

Βρετανική εταιρεία θα προσφέρει σε ιδιώτες ταξίδια στο φεγγάρι

Advertisement

«Εκδρομούλες» στη Σελήνη
Η μπροσούρα που έφτιαξε η Excalibur Almaz για να προωθήσει τις εκδρομές στη Σελήνη
Μια βρετανική εταιρεία εισέρχεται δυναμικά στη βιομηχανία του διαστημικού τουρισμού προσφέροντας «εκδρομές» στη Σελήνη. Η Excalibur Almaz έχει αγοράσει σοβιετικό διαστημικό εξοπλισμό και όπως έκανε γνωστό τα ταξίδια θα ξεκινήσουν το 2015. Σε πρώτη φάση πάντως τις σεληνιακές αποδράσεις θα μπορούν να απολαύσουν μόνο κροίσοι αφού για να κλείσει κάποιος θέση θα πρέπει να δώσει 124 εκατομμύρια ευρώ.

Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι;

Η Excalibur Almaz έχει έδρα το νησί Μαν που βρίσκεται ανάμεσα στην Αγγλία και την Ιρλανδία και διέπεται από ένα ημιαυτόνομο διοικητικό καθεστώς. Η εταιρεία αγόρασε από τη Ρωσία εξοπλισμό και σχέδια που υπήρχαν στα σοβιετικά διαστημικά προγράμματα. Σε αυτά περιλαμβάνονται δύο διαστημικοί σταθμοί που είχαν σχεδιαστεί την εποχή του Ψυχρού Πολέμου για να λειτουργήσουν σε αποστολές  κατασκοπείας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της εταιρείας στους σταθμούς αυτούς θα τοποθετηθούν κινητήρες προώθησης ώστε να μετατρέπονται σε διαστημόπλοια. Οι τουρίστες θα εισέρχονται αρχικά σε «κάψουλες» RRV με τις οποίες θα ταξιδεύουν στους σταθμούς οι οποίοι θα βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Κάθε φορά θα μπορούν να ταξιδέψεου τρία άτομα και αν και τόσο η κάψουλα όσο και ο σταθμός θα λειτουργούν με αυτόματους πιλότους οι διαστημικοί τουρίστες θα περνούν από εκπαίδευση ώστε να μπορούν να χειριστούν και οι ίδιιοι τα σκάφη αν κριθεί απαραίτητο.

Ο σταθμός θα τίθεται σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη και οι επιβάτες θα απολαμβάνουν από σχετικά κοντινή απόσταση τον φυσικό μας δορυφόρο ολοκληρώνοντας μια πλήρη περιστροφή γύρω από αυτόν. Η εταιρεία δηλώνει έτοιμη να κόψει τα πρώτα εισιτήρια για μια βόλτα στο φεγγάρι το 2015.

ΠΗΓΗ

Το τέλος της υπερθέρμανσης του πλανήτη ;

Advertisement

Κατά τα προσεχή χρόνια η υπερθέρμανση του πλανήτη θα έχει μια συνεχή καθοδική πορεία. Οι εκτιμήσεις αυτές έγιναν από μια ομάδα επιστημόνων από το Ινστιτούτο Φυσικής της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, όπως αναφέρει το πρακτορείο Itar Tass.

Επιπλέον, μια διαδικασία παγκόσμιας ψύξης έχει ήδη αρχίσει, όπως σημειώνεται στην έρευνα.

Μετά την κορύφωση του 2005, η μέση θερμοκρασία της Γης έχει μειωθεί κατά 0,3 βαθμούς και επέστρεψε  στο επίπεδο της περιόδου 1996-97 και μέχρι το 2015, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η θερμοκρασία θα μειωθεί περαιτέρω κατά μία μονάδα και μισά δέκατα του βαθμού , αντίστοιχα με τις μεταβολές που έγιναν κατά τις αρχές της δεκαετίας του ‘ 80.

Το 2020 αναμένεται να έρθουν πάλι οι αναμνήσεις στους κατοίκους των βόρειων γεωγραφικών πλατών οι βαρείς χειμώνες του 1978 και του 1979 και από το 2040 και μετά ο πλανήτης θα γίνεται ολοένα και ψυχρότερος.

Όπως αποδείχθηκε κατά τη διάρκεια της μελέτης, η αιτία της κλιματικής αλλαγής δεν συνδέεται με την δραστηριότητα του ανθρώπινου πολιτισμού και τις επιδράσεις που έχει αυτός  στο περιβάλλον.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες το γεγονός ότι η ατμόσφαιρα της Γης συνεχώς μολύνεται από κοσμικά σωματίδια σκόνης επηρεάζει σημαντικά την εισροή της ηλιακής θερμότητας.

Σύμφωνα με σχετικές έρευνες, το ποσό της διαστημικής σκόνης που εισέρχεται  στην γήινη ατμόσφαιρα κυμαίνεται από 400 έως 1000 τόνους ανά ημέρα.

ΠΗΓΗ

Τσουνάμι στον Θερμαϊκό «έσωσε την Ποτίδαια από τους Πέρσες»

Advertisement

Η θάλασσα σύμμαχος

Αρχαία κύματα κατάπιαν τους εχθρούς της Ποτίδαιας, λένε οι ερευνητές
Αρχαία κύματα κατάπιαν τους εχθρούς της Ποτίδαιας, λένε οι ερευνητές 

 Η αρχαία Ποτίδαια στη Χαλκιδική θα μπορούσε να είχε πέσει στα χέρια των Περσών, αν ένα τεράστιο τσουνάμι δεν σάρωνε τα στρατεύματα του σατράπη Αρτάβαζου, υποστηρίζουν Γερμανοί ερευνητές, οι οποίοι μάλιστα εκτιμούν ότι ο Θερμαϊκός Κόλπος δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

«Ο Έλληνας ιστορικός Ηρόδοτος περιέγραψε την παράξενη υποχώρηση της παλίρροιας και τα τεράστια κύματα στην Ποτίδαια, καθιστώντας τη μαρτυρία του την πρώτη περιγραφή ενός ιστορικού τσουνάμι» αναφέρει η ομάδα του Κλάους Ράιχερτερ στο Πανεπιστήμιο του Άαρχαους.

Η αρχαία Ποτίδαια βρισκόταν στη θέση της σημερινής Νέας Ποτίδαιας στις ανατολικές ακτές του Θερμαϊκού, λίγο βόρεια της χερσονήσου Κασσάνδρας, η οποία ονομαζόταν τότε Παλλήνη.

Το 479 π.Χ πολιορκήθηκε χωρίς να ηττηθεί από τη μεγάλη στρατιά του Αρτάβαζου, σατράπη της Περσικής Αυτοκρατορίας.

Προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι η πόλη σώθηκε από τσουνάμι, η ομάδα του Δρ Ράιχερτερ πραγματοποίησε δειγματοληψίες ιζημάτων στις βόρειες και ανατολικές ακτές του Θερμαϊκού.


Τα κόκκινα αστέρια αντιστοιχούν στα σημεία δεγματοληψίας (Πηγή: K.Reicherter, RWTH Aachen University)

Οι πυρήνες που ανασύρθηκαν από τις ερευνητικές γεωτρήσεις αποκάλυψαν ενδείξεις «θαλάσσιων συμβάντων υψηλής ενέργειας», τα οποία χρονολογήθηκαν στον 5ο π.Χ αιώνα. Τις ενδείξεις αυτές ενισχύουν τα ευρήματα στην αρχαία πόλη της Μένδης, λίγο νότια της Ποτίδαιας: πολύ αρχαιότερα θαλάσσια όστρακα που μεταφέρθηκαν από τον πυθμένα του κόλπου βαθιά μέσα στις ακτές.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η μοντελοποίηση της σεισμικής δραστηριότητας στη λεκάνη του Βορείου Αιγαίου υποδεικνύει ότι η περιοχή θα μπορούσε να πληγεί και στο μέλλον από μεγάλα τσουνάμι.

Ο Θερμαϊκός Κόλπος, επισημαίνει ο Ράιχερτερ, δεν περιλαμβάνεται σήμερα στις δέκα ελληνικές περιοχές που απειλούνται περισσότερο από τσουνάμι. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Αρχές θα έπρεπε να εξετάσουν το ενδεχόμενο προσθήκης του Θερμαϊκού στην εν λόγω λίστα, δεδομένου μάλιστα ότι οι ακτές του είναι πυκνοκατοικημένες.

Η μελέτη παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Σεισμολογικής Εταιρείας Αμερικής (SSA), το οποίο πραγματοποιείται στο Σαν Ντιέγκο.

ΠΗΓΗ

Τι απέγινε με τους σπόρους ζωής, που λένε ότι βρέθηκαν σε μετεωρίτη;

Advertisement

Στη φωτογραφία, που βλέπουμε, ένας ερευνητής αναλύει θραύσματα του μετεωρίτη Μέρκινσον, ο οποίος ανακαλύφθηκε στην ομώνυμη περιοχή της Αυστραλίας το 1969. Ο μετεωρίτης, όπως γράφει η εφημερίδα «Το Βήμα» της Πέμπτης 19 Ιουνίου 2008, είναι ένας ανθρακούχος χονδρίτης, που σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι το παλαιότερο υλικό που διατηρείται από τον σχηματισμό του ηλιακού συστήματος. Οι ανθρακούχοι χονδρίτες είναι πολύ πρωτόγονοι πετρώδεις μετεωρίτες, που περιέχουν οργανικό άνθρακα. Οι επιστήμονες κατάφεραν να συλλέξουν θραύσματα του μετεωρίτη, συνολικού βάρους εκατό κιλών. Το μεγαλύτερο θραύσμα ζυγίζει επτά κιλά!..

Τι απέγινε με τους σπόρους ζωής, που λένε ότι βρέθηκαν σε μετεωρίτη;

Τα δημοσιεύματα και τα πάσης φύσεως επιστημονικά ρεπορτάζ έρχονται να διαψεύσουν την θεωρία του Κάρολου Δαρβίνου, περί εξελίξεως των όντων, ενώ η διεθνής επιστημονική κοινότητα δείχνει πλέον αδιάφορη για έναν άνθρωπο, που παρά λίγο να «σαλέψει» τη λογική του κόσμου και ρίχνει πλέον την θεωρία του «στον κάλαθο των αχρήστων»!..
Πριν λίγα χρόνια η εφημερίδα «Το Βήμα» (Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2008) έγραψε ότι διάφοροι επιστήμονες ανακάλυψαν την παρουσία δομικών υλικών σε βράχο που έπεσε στην Αυστραλία το 1969 και έτσι, ούτε λίγο ούτε πολύ, ενισχύθηκε η άποψη ότι, περίπου «είμαστε όλοι… εξωγήινοι»!..
Βεβαίως, αυτή είναι μία άποψη, που υποστηρίζουν διάφοροι άνθρωποι, αλλά ο γράφων, όχι μόνον εκ πίστεως, αλλά και εκ πεποιθήσεως, έχει αρχίσει μία σειρά επιστημονικών αποδείξεων, από διάφορους επιστήμονες του κόσμου, για ν’ αποδείξει ότι α) ο Κάρολος Δαρβίνος ψεύδεται και β) ότι όλοι εμείς οι άνθρωποι είμαστε δημιουργήματα του ενός και μοναδικού Θεού!
Το παρακάτω δημοσίευμα, αν και δεν ευθυγραμμίζεται με τα δικά μας θρησκευτικά πιστεύω, εν τούτοις, όπως αποδεικνύεται, σιγά-σιγά η θεωρία του Δαρβίνου … πάει περίπατο!
Ας δούμε, όμως, το δημοσίευμα και θα επανέλθουμε :
«Μπορεί ο Δαρβίνος και οι περισσότεροι επιστήμονες να αναφέρουν ότι ο άνθρωπος κατάγεται από τον πίθηκο, όμως, μια νέα άκρως ενδιαφέρουσα έρευνα ρίχνει φως στην καταγωγή της ζωής (άρα και του ανθρώπου), η οποία όπως φαίνεται θα πρέπει να αναζητηθεί όχι απλώς σε μακρινούς χρόνους, αλλά και σε μακρινούς κόσμους… Ομάδα ερευνητών από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία εντόπισε σε μετεωρίτη μόρια που υπάρχουν στο γενετικό υλικό όλων των οργανισμών της Γης, ενισχύοντας έτσι τη θεωρία ότι τα βασικά συστατικά της ζωής δεν αναπτύχθηκαν στη Γη, αλλά έφτασαν εδώ από το Διάστημα. Η ανακάλυψη έγινε από την ανάλυση του διάσημου μετεωρίτη Μέρκινσον, ο οποίος έπεσε στην Αυστραλία το 1969. Παλαιότερες αναλύσεις στον μετεωρίτη είχαν δείξει ότι περιέχει οργανικές ουσίες όπως τα αμινοξέα, που αποτελούν βασικά συστατικά των πρωτεϊνών.
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τώρα ότι περιέχει και πολύπλοκες οργανικές χημικές ουσίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη δημιουργία αυτοαναπαραγόμενων μορίων, που αποτελούν με τη σειρά τους τα βασικά δομικά υλικά όλων των γνωστών μορφών ζωής: ανακάλυψαν μόρια του DΝΑ και του RΝΑ. Είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται σε εξωγήινο αντικείμενο ύλη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία γονιδίων. Οι δύο ουσίες θεωρούνται πρόδρομοι των μορίων που είναι γνωστά ως νουκλεοβάσεις, οι οποίες βοηθούν στην αποθήκευση και μετάδοση γενετικών πληροφοριών από τη μια γενιά στην επόμενη και φυσικά η παρουσία τους αποτελεί μία από τις πλέον βασικές ενδείξεις ύπαρξης ζωής. Η έρευναβασίστηκε στις μεθόδους της χρωματογραφίας αερίων και φασματομετρίας μάζας, τεχνολογίες που δεν ήταν διαθέσιμες σε παλαιότερες αναλύσεις του μετεωρίτη του Μέρκινσον. 
Οι ερευνητές δηλώνουν βέβαιοι για την εξωγήινη προέλευση των νουκλεοβάσεων, καθώς βρέθηκαν να περιέχουν άνθρακα-13, ένα σπάνιο ισότοπο που οι επιστήμονες θεωρούν ότι δεν μπορεί να σχηματίστηκε στη Γη. Τα πρώτα ίχνη ζωής στον πλανήτη μας εμφανίζονται πριν από 3,5 δισ. έτη, δηλαδή λίγο καιρό μετά την εποχή του βομβαρδισμού της Γης από μετεωρίτες, που χρονολογείται πριν από 3,8- 4,5 δισ. έτη. Πολλοί επιστήμονες έχουν διατυπώσει την άποψη ότι τα δομικά υλικά της ζωής υπήρχαν στους μετεωρίτες, οι οποίοι με την πτώση τους τα έσπειραν στον πλανήτη μας, οι συνθήκες του οποίου επέτρεψαν στα υλικά αυτά να «δράσουν» και να δημιουργήσουν τις πρώτες μορφές ζωής. Μάλιστα, οι ερευνητές προχωρούν ένα βήμα περισσότερο, υποστηρίζοντας ότι από τη στιγμή που τα δομικά υλικά της ζωής βρίσκονται σε μετεωρίτες δεν αποκλείεται ό,τι συνέβη στη Γη να έχει συμβεί και αλλού. 
«Επειδή οι μετεωρίτες θεωρούνται απομεινάρια από τον σχηματισμό του Ηλιακού Συστήματος, τα βασικά συστατικά της ζωήςσυμπεριλαμβανομένων των νουκλεοβάσεων- θα μπορούσαν να είναι διαδεδομένα στο Σύμπαν.Καθώς όλο και περισσότερα βασικά συστατικά της ζωής ανακαλύπτονται σε σώματα από το Διάστημα, η δυνατότητα εμφάνισης ζωής οπουδήποτε υπάρχει η κατάλληλη χημεία φαίνεται όλο και πιο πιθανή» αναφέρει ο Μαρκ Σέφτον, καθηγητής του Ιmperial College και μέλος της ερευνητικής ομάδας. (Εφημερίδα «Το Βήμα» της Πέμπτης, 19 Ιουνίου 2008).»
Τι έλεγε ο Αλέξανδρος Λαγκαδάς
Όποιος διαβάσει το βιβλίο μας «Αγία Γραφή και Εξωγήϊνα Όντα: Η Αλήθεια και τα Παραμύθια», θα δει ότι ο αείμνηστος πλέον συγγραφέας και επιστημονικός ερευνητής, Αλέξανδρος Λαγκαδάς, δεν αποκλείει την ύπαρξη μιας άλλης μορφής ζωής στο διάστημα, ενώ η υποψηφία Διδάκτωρ Πανεπιστημίου κ Δέσποινα Κατσίδη, προλογίζοντας το παραπάνω βιβλίο μας και αναφερόμενη στους λεγόμενους «εξωγήϊνους», μεταξύ άλλων θα πει και τα εξής:
«… Βιολόγοι, χημικοί, άνθρωποι που αναζητούν τα ίχνη της ζωής, στο παρελθόν, στο παρόν ή το μέλλον, επισημαίνουν πως είναι αδύνατον να υπάρχει ζωή κάπου αλλού, κάπου μακριά από τον δικό μας πλανήτη. «Αυτό που ζούμε εδώ στη Γη είναι μοναδικό και ανεπανάληπτο», υποστηρίζουν δύο Αμερικανοί επιστήμονες, οι Ρeter Ward και Donald Βrownlee, οι οποίοι διαψεύδουν κάθε θεωρία περί ύπαρξης εξωγήινης ζωής και υποστηρίζουν πως τελικά είμαστε μόνοι, ¬ ολομόναχοι ¬ στο σύμπαν. Ο Βrownlee είναι παλαιοντολόγος και ο Ward καθηγητής Γεωλογίας. Και οι δύο εργάζονται στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, στο Σιάτλ. Η θεωρία τους αναφέρει πως δεν υπάρχουν πλανήτες όπου να επικρατούν συνθήκες ικανές να γεννήσουν και να συντηρήσουν πολύπλοκες μορφές ζωής. «Μπορεί να υπάρχουν βακτήρια, εγκλωβισμένα στα πιο απίθανα σημεία, όμως το περιβάλλον γύρω τους, η υψηλή ραδιενέργεια αλλά και ο χρόνος, έτσι όπως κυλά στους άλλους πλανήτες, δεν θα τους επιτρέψουν ποτέ να εξελιχθούν σε κάτι μεγαλύτερο…», σημειώνουν οι δύο επιστήμονες.

Εν τω μεταξύ, σχετικές έρευνες που γίνονται από υπηρεσίες της ΝΑSΑ ή από πανεπιστημιακά εργαστήρια αστροφυσικής δεν αναζητούν περίεργα πράσινα ή άλλου χρώματος πλασματάκια. Τέτοιου είδους παρουσίες ανήκουν στη σφαίρα της επιστημονικής ή κινηματογραφικής φαντασίας και μόνο.
Η συζήτηση γύρω από το αν υπάρχουν ή όχι εξωγήινοι έχει πάρει νέες διαστάσεις και ξετυλίγεται πάνω σε διαφορετικά επιχειρήματα τα τελευταία χρόνια. Αυτή τη φορά, αρχίζουν να μελετάνε την ύπαρξη ζωής σε άλλον πλανήτη και προετοιμάζουν ταξίδια για να το διαπιστώσουν. Προσπαθούν να μας πείσουν ακόμα και να αποδείξουν κάτι που δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα πως υπάρχουν άλλες μορφές ζωής…πέρα από εμάς.
Και αλήθεια, όλο αυτό που θα οδηγήσει; ..».
Μόνοι εν τω κόσμω εσμέν…
Δυστυχώς, όπως αποδεικνύουν τα πράγματα, θα απαντήσουμε με μία φράση, που λέγεται ότι ειπώθηκε από τον Χριστό, ότι «μόνοι εν τω κόσμω εσμέν»!… *
Ωστόσο, για την αλήθεια αυτή θα επανερχόμαστε τακτικά με διάφορα κείμενα ή άλλα επιστημονικά άρθρα και απαντήσεις σε καίρια και κρίσιμα ερωτήματα για την πέραν της γης λεγόμενη «ζωή», όπως αυτά καταγράφονται στις εφημερίδες, τα περιοδικά ή τα βιβλία ή που διακινούνται ως ιδέες σε διάφορα ηλεκτρονικά μέσα, όπως το Διαδίκτυο κι αλλού.
——–
* Η φράση αυτή βρίσκεται μέσα στο βιβλίο «Η διαθήκη των αιώνων», που έγραψε ο συγγραφέας Ανρί Λοβενμπρούκ (Εκδόσεις «Σύγχρονοι Ορίζοντες»), παράτο γεγονός ότι ο γράφων τηρεί τις όποιες επιφυλάξεις του.

ΠΗΓΗ

Εξερευνητής στο Βόρειο Σέλας

Advertisement

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία από την εκτόξευση ενός πυραύλου την Κυριακή στην Αλάσκα ενώ το Βόρειο Σέλας βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη. Η αποστολή οργανώθηκε από ομάδα 60 επιστημόνων που μελετούν το Βόρειο Σέλας και ειδικότερα το αν και πώς επιδρά το φαινόμενο στα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα. Ο μήκους 15 μέτρων πύραυλος που διαθέτει διάφορα όργανα «διείσδυσε» στο Βόρειο Σέλας και μετέδωσε πλήθος δεδομένων.

 Πύραυλος εισχώρησε στο εσωτερικό του για να καταγράψει δεδομένα

Εξερευνητής στο Βόρειο Σέλας
Ο πύραυλος που «μπήκε» μέσα στο Βόρειο Σέλας
Το φαινόμενο

Το Βόρειο και το Νότιο σέλας δημιουργούνται από φορτισμένα σωματίδια που παγιδεύονται στο γήινο μαγνητικό πεδίο και εκτρέπονται προς τους πόλους. Εκεί αντιδρούν με σωματίδια της ατμόσφαιρας και εκπέμπουν φωτόνια που γίνονται ορατά ως φωτεινά πέπλα που κυματίζουν στον ουρανό.

Η ένταση του φαινομένου κορυφώνεται έπειτα από εξάρσεις της ηλιακής δραστηριότητας όπως οι λεγόμενες εκτινάξεις στεμματικού υλικού, εκρήξεις στην ηλιακή ατμόσφαιρα που εκτοξεύουν πλάσμα στο Διάστημα με ταχύτητες εκατομμυρίων χιλιομέτρων την ώρα.

ΠΗΓΗ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ

Advertisement

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ… 

ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΟΥ ΤΑ ΑΝΕΦΕΡΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ Ο  ΔΡ. ΑΡΗΣ ΠΟΥΛΙΑΝΟΣ ΤΟ 1998 ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΩΝ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ. ΕΚΕΙ ΚΑΛΕΣΕ ΙΑΠΩΝΕΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΛΟΓΗΣΑΝ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΕΥΡΕΤΡΑ 11.000.000 ΕΤΩΝ – ΤΡΙΓΛΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ – ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΤΡΟΦΟΡΜΗΣ.   

Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΑΝΘΡΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΓIΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΠΑΧΑΛΟ…

….Οι επιστήμονες τοποθετούν χρονικά πολλά αρχαιολογικά ερείπια που αποκαλύφθηκαν στις Μυκήνες, στην Τίρυνθα και αλλού περί το 1600-1100 π. Χ.,

περίοδος που προσδιορίζεται ως Μυκηναϊκή εποχή. Όμως, οι μαρτυρίες πάνω στις οποίες βασίζεται αυτή η χρονική περίοδος δεν είναι ασφαλής. Δεν διαθέτουμε καταγραφές μιας συγκεκριμένης χρονολόγησης ή καταλόγους βασιλέων ή δυναστειών με καταγεγραμμένη τη διάρκεια της βασιλείας τους από όπου θα μπορούσαμε να αντλήσουμε ένα σύστημα χρονολόγησης. Η  χρονολόγηση δια του ραδιοάνθρακα βοηθάει τους αρχαιολόγους να χρονολογούν ευρήματα όχι αρχαιότερα των 40.000 ετών, αλλά αντιμετωπίζει προβλήματα ως προς την εύρεση κατάλληλων δειγμάτων και την ακρίβεια αυτής της ίδιας της μεθόδου που έχει περιθώριο λάθους συν-πλην 40- 150 χρόνια

Ένα άλλο ζήτημα είναι η ποικιλία αναλογίας άνθρακα -14 κατά την παραγωγή και αποσύνθεση την οποία ποικιλία οι ερευνητές προσπαθούν τώρα να αντισταθμίσουν χρησιμοποιώντας άλλες μεθόδους επανεκτίμησης των χρονολογήσεων με βάση τον άνθρακα -14. 

Οι αρχαιολόγοι επίσης προσπαθούν να ξεπεράσουν αυτά τα προβλήματα χρονολόγησης συγκρίνοντας και συνδυάζοντας ορισμένα Μυκηναϊκά πήλινα σκεύη με παρόμοια ευρήματα ή απεικονίσεις ταφικών παραστάσεων της Αιγύπτου ή Μεσοποταμίας που θεωρούν ότι μπορούν να χρονολογηθούν επακριβώς. Τα δείγματα, όμως, πάνω στα οποία βασίζουν τα συμπεράσματά τους είναι ελάχιστα και  αποδεικνύουν μόνο ότι ένα ορισμένο είδος πήλινων σκευών υπήρχε κατά μια συγκεκριμένη περίοδο, παραγνωρίζοντας ότι θα μπορούσε να είχε υπάρξει και πολύ νωρίτερα. Αυτές οι παρατηρήσεις πρέπει να μας κάνουν προσεκτικούς στο να θεωρούμε ότι οι χρονολογήσεις των αρχαιολόγων βασίζονται σε αδιάψευστες μαρτυρίες.

 
Από το περιοδικό «Sunrise», Ιούνιος/ Ιούλιος και Αύγουστος/ Σεπτέμβριος 2005

Xαρτης που δείχνει την Ανταρκτική …ως δυο  νησιά

O Philip Bauche ήταν γεωγράφος του 18ου αιώνα που ζωγράφισε ένα χάρτη της  Ανταρκτικής, μόνο που την εμφανίζει ως 2 ξεχωριστά κομμάτια γης με λεπτομερείς ακτογραμμές. Για πολλά χρόνια ο χάρτης θεωρούταν λανθασμένος. Το 1958 όμως διεξάχθηκε στην Ανταρκτικη μια σεισμική έρευνα η οποία έδειξε ότι στην πραγματικότητα η Ανταρκτικη αποτελείται από 2 διαφορετικά νησιά καλυμμένα με ένα παχύ στρώμα πάγου με αποτέλεσμα να φαίνονται ως ένα ενιαίο.
Και όχι μόνο αυτό.
 

Η γενική τοπογραφία της περιοχής κάτω από τους πάγους ταιριάζει με αυτήν που  απεικονίζεται στον χάρτη του Βauche.
 

Πως όμως συνέβη κατι τέτοιο;
 

Ο χάρτης αυτός δείχνει ότι ο Βauche είχε στην κατοχή του έναν ακριβή χάρτη της περιοχής της  Ανταρκτικής 100 χρόνια πριν ανακαλυφθεί και μάλιστα χωρίς πάγο. Κάποιοι γεωλόγοι πιστεύουν ότι η τελευταία φορά που η Ανταρκτική ήταν σε κατάσταση χωρίς πάγους ήταν εκατομμύρια χρόνια πριν.

promitheasblog

Λίγο πριν το τέλος του κόσμου, όπως τον ξέρουμε…(ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ)

Advertisement

apocalypse2.jpg
Ο κόσμος αυτός θα καταστραφεί σύντομα με μεγάλο πάταγο και το μόνο που θα έχει αξία θα είναι οι δεσμοί μεταξύ μας, η αλληλεγγύη των πολλών, οι οικογένειες και οι κοινότητές μας.

Μια ωραία ταινία για αυτό ή κάποιο άλλο βράδυ. Είναι το Zeitgeist: Moving Forward, με ελληνικούς υπότιτλους, διαρκείας δυόμιση ωρών. Κάντε μου την χάρη και δείτε ΠΡΩΤΑ το φινάλε, από το 2:31:00 και μετά. Είναι η περιγραφή της αρχής του τέλους του κόσμου μας όπως τον ξέρουμε. Ένα τέλος που πλησιάζει με γρήγορα βήματα.

Στους μήνες και στα χρόνια που έρχονται θα δούμε την τελική κατάρρευση, αν δεν καταστραφούμε ολοκληρωτικά ως ανθρωπότητα, ενός παγκόσμιου συστήματος που βασίστηκε στην οικονομική εκμετάλλευση και ανισότητα, την απληστία, την σπατάλη φυσικών πόρων, και στην ολιγαρχική εξουσία. Όσες αναβολές και να πάρει, όσες πονηριές και να μηχανευτεί, το οριστικό τέλος αυτού του συστήματος, μας πλησιάζει αμετάκλητα.

Ένα σύστημα στο οποίο μας οδήγησαν άνθρωποι βαθειά άρρωστοι, εθισμένοι στην εξουσία, την κομματική, την πολιτική και την οικονομική. Άνθρωποι τους οποίους ονομάσαμε ηγέτες και ειδικούς. «Αριστερούς και δεξιούς». Άνθρωποι που στάθηκαν ανίκανοι τελικά να μας εμπνεύσουν την πρόοδο και την προκοπή του συνόλου και να μας οδηγήσουν σ’ αυτήν. Άνθρωποι που επιχείρησαν να μας κάνουν να λατρέψουμε τους δικούς τους θεούς: την εξουσία και το χρήμα. Το κέρδος. Και να ξεχάσουμε αυτό που είμαστε και αυτό που οφείλουμε να γίνουμε.

Αυτοί οι ηγέτες, που μερικοί μεταξύ μας ακόμη πιστεύουν ότι τους έχουμε ανάγκη να μας κυβερνούν και να διευθύνουν τις κοινωνίες και τα έθνη μας, μας οδήγησαν στον ατομισμό, την διαφθορά, την σπατάλη, την αποξένωση και την ασθένεια. Στην παράνοια. Ένα βήμα πριν το χείλος της ολικής καταστροφής και του χάους.

Δεν θα παραιτηθούν. Θα παλέψουν ως το τέλος να κρατήσουν την διεφθαρμένη εξουσία τους, μέσα από κοινοβουλευτικά ή σοσιαλιστικά καθεστώτα, που πάντα θα επιμένουν να ονομάζουν «δημοκρατικά» και τα οποία το μόνο που κάνουν είναι να εργάζονται υπέρ των συμφερόντων μιας χούφτας ανθρώπων, επίσης βαριά ασθενών, και γι’ αυτό πολύ επικίνδυνων. Καθεστώτων που κάτω από την καθοδήγηση αυτών των λαμπρών ηγετών μας, δεν εργάστηκαν ποτέ για το καλό του συνόλου, της κοινωνίας, του έθνους. Που εννόησαν σαν κοινωνία και έθνος τον εαυτό τους και μερικές δεκάδες ολιγαρχών του πλούτου με τις οικογένειές τους. Και τους υπόλοιπους μας είδαν ως οικονομικούς σκλάβους. Αυτοί οι λαμπροί μας ηγέτες.

Δεν θα παραιτηθούν ειρηνικά από την εξουσία τους επάνω μας. Και επειδή γνωρίζουν πως σύντομα θα αντιμετωπίσουν την απειλή της αποκαθήλωσης, και την οργή μας, ετοιμάζουν τα όπλα τους εναντίον μας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στην τελική αναμέτρηση «θα παίξουν τα ρέστα τους», προκειμένου να διασώσουν την κομματική ή πολιτειακή ή οικονομική εξουσία τους.

Ο κόσμος αυτός θα καταστραφεί σύντομα με μεγάλο πάταγο και το μόνο που θα έχει αξία θα είναι οι δεσμοί μεταξύ μας, η αλληλεγγύη των πολλών, οι οικογένειες και οι κοινότητές μας.

Αν αυτή η τελική αναμέτρηση δεν καταστρέψει τους όρους επιβίωσης της ανθρώπινης ζωής πάνω στην επιφάνεια αυτού του πλανήτη, που οι φωτισμένοι ηγέτες μας μετέτρεψαν σε έναν απέραντο ωκεανό δακρύων, ανθρώπινου πόνου, εκμετάλλευσης και ανισότητας, θα κληθούμε όλοι εμείς να ξαναχτίσουμε έναν καινούριο κόσμο από την αρχή πάνω στις στάχτες.

Ας ελπίσουμε ότι θα μας έχουν μείνει δυνάμεις, ομόνοια και σοφία αρκετή για να οικοδομήσουμε ξανά έναν κόσμο άξιο να κατοικούν ελεύθεροι και δίκαιοι άνθρωποι, που δεν θα τους οδηγάει η ασθένεια της εξουσίας και του κέρδους (γμ τα κόκκαλα σας), αλλά η αίσθηση της ενότητας και του συνόλου. Η αρετή της ελευθερίας και η ευθύνη της δημοκρατίας.

Ο σεβασμός του ανθρώπου και του δικαιώματός του στην ζωή.


ΠΗΓΗ

Το τέλος της Αμερικής (Ντοκιμαντέρ)

Advertisement

Μια λεπτομερή καταγραφή για το πως η Αμερική μετεξελίχθηκε σε φασιστικό καθεστώς και μια παράλληλη σύγκριση της με τα προηγούμενα ολοκληρωτικά καθεστώτα.Τα γεγονότα θα σας θυμίσουν αρκετά και την ελληνική πραγματικότητα.

Δείτε το Ντοκιμαντέρ:

Ένας πλανήτης γεννιέται

Advertisement

Λονδίνο

Δύο αστρονόμοι κατάφεραν να διεισδύσουν μέσα στον δίσκο ύλης και αερίων που έχει δημιουργηθεί γύρω από το άστρο LkCa 15 και εντόπισαν ένα πλανήτη που βρίσκεται στα αρχικά στάδια της δημιουργίας του.
Ο LkCa 15b είναι ο νεότερος εξωηλιακός πλανήτης που έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα και η ανακάλυψη είναι ιδιαίτερα σημαντική αφού οι επιστήμονες θα μπορούν να μελετήσουν σε πραγματικό χρόνο τις διεργασίες δημιουργίας ενός πλανήτη.

O LkCa 15b σχηματίζεται σε απόσταση 450 ετών φωτός από τη Γη

 Ένας πλανήτης γεννιέται

Καλλιτεχνική απεικόνιση του πλανήτη LkCa 15b που γεννήθηκε και σχηματίζεται ανάμεσα σε δύο δίσκους ύλης και αερίων και είναι ο νεότερος πλανήτης που έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα.

Η ανακάλυψη

O Άνταμ Κράους αστρονόμος στο Ινστιτούτο Αστρονομίας του Πανεπιστημίου της Χαβάι και ο Μάικλ Άιρλαντ αστρονόμος που εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Macquarie και στο Παρατηρητήριο Αστρονομίας της Αυστραλίας χρησιμοποίησαν τα ισχυρά τηλεσκόπια που βρίσκονται στην οροσειρά του νησιού Mauna Kea για να παρατηρήσουν το άστρο LkCa 15. Το άστρο έχει μέγεθος ανάλογο με αυτό του Ήλιου αλλά βρίσκεται σε βρεφική ηλικία αφού είναι μόλις δύο εκατομμυρίων ετών ενώ ο Ήλιος είναι 4,5 δις ετών.

Ο «ενδιάμεσος» πλανήτης

Οι δύο αστρονόμοι διαπίστωσαν ότι γύρω από το LkCa 15 έχουν δημιουργηθεί δύο δίσκοι ύλης και αερίων. Ο ένας είναι ο συμβατικός δίσκος ύλης και αερίων που δημιουργείται γύρω από νεογέννητα άστρα και παρέχει τα υλικά δημιουργίας πλανητών.
Όμως το άστρο και τον δίσκο περικυκλώνει ένας δεύτερος δίσκος ή ένα δακτυλίδι αν προτιμάτε που αποτελείται από ύλη (κοσμική σκόνη) η οποία μάλιστα έχει μεγάλη φωτεινότητα. Ο πλανήτης που ανακάλυψαν οι δύο αστρονόμοι γεννήθηκε και μορφοποιείται σε μια περιοχή ανάμεσα στους δύο δίσκους γεγονός που είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον.

«Ο LkCa 15b είναι ο νεότερος πλανήτης που έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα. Πρόκειται για ένα γίγαντα αερίου που σχηματίζεται μακριά από τον δίσκο ύλης και αερίων. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που δεν είχε γίνει εφικτή η παρατήρηση και μελέτη του μέχρι σήμερα. Για πρώτη φορά καταφέραμε να κάνουμε απευθείας παρατηρήσεις και μετρήσεις για ένα τέτοιο πλανήτη αλλά και για την ύλη που τον περιβάλλει» ανέφερε ο Άνταμ Κράους παρουσιάζοντας την ανακάλυψη στο Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Goddard της NASA. Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Astrophysical Journal.

ΠΗΓΗ

Ανεξηγητο φαινομενο αντικατοπτρισμου στην ανατ. Κινα

Advertisement

Ένα αξιοπερίεργο φαινόμενο έγινε αντιληπτό στην πόλη Huangshan της ανατολικής Κίνας στην επαρχία Anhui.. Πιο συγκεκριμένα το φαινόμενο παρατηρήθηκε την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα στις 17:00 μετά από βροχή όταν μέσα από την ομίχλη αναδύθηκε ως αντικατοπτρισμός μια ολόκληρη πόλη!
 

Η πόλη φαίνεται να στέκεται ακριβώς πάνω από τη χαμηλή ομίχλη και η εμφάνιση της ξεγελά το ανθρώπινο μάτι αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται περί ψευδαίσθησης καθώς κάτω από το ομιχλώδες αυτό στρώμα βρίσκεται ο ποταμός Xin’an που διατρέχει την πόλη.
Δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοιου είδους αντικατοπτρισμοί εμφανίζονται σε διάφορες τοποθεσίες της Κίνας καθώς ανάλογα φαινόμενα έχουν παρατηρηθεί το 2006 και 2010 σε άλλες περιοχές και παρά το γεγονός ότι ή είδηση έγινε γνωστή από την κρατική κινεζική τηλεόραση CCTV εντούτοις δεν έχει δοθεί κάποια πειστική εξήγηση για το φαινόμενο.


ΠΗΓΗ

Διαστημικος «Υδροχοος» θα μελετησει τους ωκεανους

Advertisement

Λονδίνο
Στις 9 Ιουνίου η NASA έχει προγραμματίσει την εκτόξευση του δορυφόρου «Aquarius» ο οποίος θα μελετήσει τους ωκεανούς ώστε οι επιστήμονες να έχουν στην διάθεση τους νέα δεδομένα για να εκτιμήσουν τις κλιματικές αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στον πλανήτη μας.

Ο δορυφόρος θα μετρήσει τα επίπεδα αλατότητας των ωκεανών η οποία συνδέεται με όλους τους καθοριστικούς παράγοντες δημιουργίας και ρύθμισης του κλίματος στην Γη. Η αλατότητα των ωκεανών συνδέεται άμεσα με την εξάτμιση αλλά και την πυκνότητα των υδάτων. Τα στοιχεία που θα συλλέξει ο δορυφόρος θα προσφέρουν επίσης πληροφορίες για την κυκλοφορία των ωκεάνιων ρευμάτων αλλά και την απορρόφηση του διοξειδίου του άνθρακα από το νερό – παράγοντες που επίσης συμβάλλουν αποφασιστικά στις κλιματικές μεταβολές. 

Ο δορυφόρος «Aquarius» θα μετρήσει την αλατότητα των γήινων υδάτων
Διαστημικός «Υδροχόος» θα μελετήσει τους ωκεανούς
O δορυφόρος Aquarius θα μελετήσει τους ωκεανούς αναζητώντας απαντήσεις για τις κλιματικές αλλαγές

«Είναι ένα μεγάλο άλμα στην επιστήμη της ωκεανογραφίας. Ο δορυφόρος θα βοηθήσει τους επιστήμονες να ελέγξουν τις διάφορες θεωρίες που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια για τη διασύνδεση της μεταβολής της παγκόσμιας κυκλοφορίας των υδάτων με  τις κλιματικές αλλαγές και ειδικότερα της αύξησης της θερμοκρασίας στον πλανήτη» δηλώνει ο Ερικ Λίντρομ, επικεφαλής της αποστολής του δορυφόρου.

Aquarius: 7 μέρες για να σκανάρει τους ωκεανούς

Ο δορυφόρος διαθέτει τρεις υψηλής ευαισθησίας ραδιοδέκτες οι οποίοι θα μπορούν να «συλλέγουν» την ασθενή μικροκυματική ακτινοβολία που εκπέμπεται φυσικά από τους ωκεανούς. Αυτές οι εκπομπές ακτινοβολίας διαφέρουν ανάλογα με την ηλεκτρική αγωγιμότητα του νερού η οποία συνδέεται άμεσα με την αλατότητά του.

Χάρη στους τρεις δέκτες του, ο δορυφόρος έχει τη δυνατότητα να εκτελεί ταυτόχρονα μετρήσεις σε ωκεάνιες περιοχές έκτασης 390 χιλιομέτρων, πράγμα που του επιτρέπει να ολοκληρώνει την παρατήρηση ολόκληρου του πλανήτη μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας. Έτσι οι επιστήμονες μετά από λίγους μήνες θα έχουν αρκετά στοιχεία για να κάνουν τις απαραίτητες συγκρίσεις και αναλύσεις ώστε να προχωρήσουν στις πρώτες εκτιμήσεις για τις κλιματικές μεταβολές που συντελούνται στον πλανήτη ή πρόκειται να συμβούν μελλοντικά.
                                                                                                                                                      ΠΗΓΗ

Ο θριαμβος του σατανα….

Advertisement

Ο Χριστός ξανασταυρώνεται. Ο λαός εθελοσκλαβώνεται.
Απ’ τους ελεύθερους πολιορκημένους καταντήσαμε στους ανίατους εθελόδουλους.

Μεγάλη βδομάδα! Ο μεγάλος πόλεμος!
Αντίπαλοι; Ο Χριστός και ο Σατανάς! Και διεκδικούμενο; Ο άνθρωπος! Ο λαός…

Ο Λάζαρος θανατώνεται. Αλλά ο Χριστός τον ανασταίνει.
Ο Σατανάς βλέπει ότι οι παράπλευρες απώλειες δεν πτοούν το Χριστό. Μόνο ο προσωπικός του θάνατος μπορεί να τον εξουδετερώσει.

Δεν επιλέγει ως εκτελεστές του Χριστού αυτούς που ο καλός υπόκοσμος» της «καθωσπρέπει» κοινωνίας χαρακτηρίζει ως «κακοποιοιούς» και «κακούργους». Αλλά τους αληθινά κακοποιούς και κακούργους. Που είναι, ακριβώς, ο «καλός υπόκοσμος» της «καθωσπρέπει» κοινωνίας.
Για να κάμει οδυνηρότερο το χτύπημά του, κάνει συνεργούς των δημίων του και τους μαθητές του. Που τον εγκαταλείπουν, τον αρνούνται, τον προδίδουν.
Και, για να υπογραμμίσει το απελπιστικά μάταιο του αγώνα του Χριστού, βάνει τον όχλο να κραυγάζει στον κυνικό Πιλάτο το «άρον-άρον σταύρωσον αυτόν»!
Και ο αδυσώπητος πόλεμος διαιωνίζεται….
Με τον κυνικό-σήμερα- ΟΗΕ να νίπτει τα χείρας του. Όργανο και έρμαιο της παγκόσμιας διαβολοκυβέρνησης των θεοσκότεινων ιλλουμινάτων.
Με το τέρας του αδηφάγου τοκογλυφικό γυφταριού και τους κατά τόπους βαρύγδουπους και ανυπόστατους εντολοδόχους του, νομοθέτες. Με τα ληστρικά μνημόνια. Που δεσμεύουν «φορτία βαρέα και δυσβάστακτα» και τα φορτώνουν στις πλάτες των λαών.
Και τ’ ανεγκέφαλα κοπάδια του όχλου, μαστουρωμένα απ’ το «χόρτο», που τα ταΐζουν, μέσα στις κομματικές τους στρούγκες, να βελάζουν τα ωσαννά στους σταυρωτές τους. Και τα «άρρον-άρον σταύρωσον» για τους…εαυτούς τους!
Για να καταντήσουμε, έτσι, απ’ τους ελεύθερους πολιορκημένους, στους απελπιστικά ανόητους και ανίατα αμετανόητους εθελόσκλαβους.
Ο θρίαμβος του Σατανά!…

Αραγε τι θα γινοταν αν οι δεινοσαυροι δεν ειχαν εξαφανιστει;

Advertisement


 

Αν μπορούσαμε να κάνουμε μια βόλτα στις ΗΠΑ πριν 70 εκατομμύρια χρόνια, θα είχαμε πολλές πιθανότητες να συναντήσουμε ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο είδος  σαρκοβόρου δεινόσαυρου με την ονομασία «Τρωόδοντας» .
  Είχε ύψος 1 μέτρο και  μήκος 2,5. Τρεφόταν κυνηγώντας την νύχτα μικρά θηλαστικά και δεινόσαυρους.
Εκ πρώτης όψεως λοιπόν δεν φαίνετε να διαφοροποιείτε σημαντικά από τα υπόλοιπα είδη σαρκοβόρων δεινοσαύρων…

  Κι όμως!!! Ο Τροόδωντας είχε έναν πραγματικά τεράστιο εγκέφαλο, τον μεγαλύτερο από όλους τους γνωστούς δεινόσαυρους, σε σχέση με το μέγεθος του σώματος του, και πιθανότατα ήταν αρκετά έξυπνος, ίσως όπως τα σημερινά δελφίνια.
Άραγε αν δεν είχε εξαφανιστεί πριν 66 εκατομμύρια χρόνια, πως θα εξελισσόταν το είδος του; Το κυριότερο: Πως θα εξελισσόταν ο εγκέφαλος του;
  Στην μια φωτο βλέπουμε τον Τρωόδοντα όπως ήταν κάποτε και στην άλλη σε αναπαράσταση τον υποθετικό νοήμων απόγoνό του.


    Πρώτος αναρωτήθηκε ο Κάρλ Σάγκαν στο Βιβλίο του The Dragons Of Eden το 1978: Ο Σαγκαν λοιπόν έθεσε την ερώτηση «  Τι θα γινόταν αν οι δεινόσαυροι δεν εξαφανίζονταν; Αν τα πλάσματα της Κρητιδικής όπως ο Τροώδοντας ήταν ήδη τόσο έξυπνα, τι θα συνέβαινε αν είχαν την ευκαιρία να εξελιχθούν για ακόμα 60-80 εκατομμύρια χρόνια;»  Αυτό το ερώτημα απασχολεί τους παλαιοντολόγους και τους εξελεγκτικούς βιολόγους για αρκετές δεκαετίες.
  Ο καθηγητής Dale Russel από το Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Οτάβα το 1982 προχώρησε ακόμα παραπέρα και κατασκεύασε έναν υποθετικό εξελιγμένο Τροώδοντα με εγκέφαλο παρόμοιο με αυτόν που έχουν οι άνθρωποι και τον ονόμασε “Dinosauroid”
  To πλάσμα αυτό θα είχε μεγάλα μάτια και 3 δάχτυλα σε κάθε χέρι, όπως και ο Τρωόδοντας. Όπως όλα τα ερπετά δεν θα είχε εξωτερικά γεννητικά όργανα. Υπέθεσε ότι για να ισορροπήσει τον μεγάλο και βαρύ εγκέφαλο του θα έπρεπε να σταθεί όρθιος σε οριζόντια στάση, κάτι που αυτόματα σημαίνει ότι το πλάσμα δεν χρειάζεται πια ουρά, και η ανάγκη να γεννάει μικρά με μεγάλο κεφάλι, θα οδηγούσε στην εξέλιξη μιας φαρδιάς λεκάνης, παρόμοιας με αυτήν που έχουν σήμερα οι άνθρωποι, ωστόσο σε αντίθεση με τα θηλαστικά δεν θα διέθετε μαστούς, αλλά θα έτρεφε τα μικρά του με μασημένη τροφή όπως τα πουλιά, ενώ και η ομιλία του πιθανότατα θα θύμιζε τις φωνές των πουλιών, τους στενότερους απογόνους των δεινόσαυρων που υπάρχουν.

  Το αποτέλεσμα των συλλογισμών του είναι το γλυπτό στην φωτογραφία που μέχρι σήμερα φιλοξενείται στο Μουσείο Δεινοσαύρων του Ντόρτσεστερ. Να έχει δίκαιο άραγε; Ευτυχώς για εμάς τους ανθρώπους δεν θα μάθουμε ποτέ!! Οι δεινόσαυροι αφανίστηκαν από άγνωστο λόγο και δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να γίνουν τα ‘πολιτισμένα’ πλάσματα του πλανήτη…

Τα θαυματα μπορουν να συμβουν – (A’ Μερος)

Advertisement

Ο Fillan, ένας Ιρλανδός που έζησε στην διάρκεια του 8ου αιώνα, είχε μια μεγάλη αγάπη για το γράψιμο, μια συνήθεια η οποία συχνά διαρκούσε για πολλές ώρες της νύχτας. Όταν μπήκε στο Μοναστήρι του Wexford πληροφορήθηκε από τους ανώτερους μοναχούς ότι η χρήση των κεριών δεν επιτρεπόταν μετά από κάποιες συγκεκριμένες ώρες του απογεύματος. Αποφασισμένος να συνεχίσει να γράφει, ξέφυγε από αυτόν τον περιορισμό με την βοήθεια ενός θαύματος. Όταν πλησίαζε η ώρα της απαγόρευσης, σήκωνε απλά το αριστερό του χέρι το οποίο έλαμπε σαν κερί και φώτιζε μια μικρή περιοχή, ικανή όμως για να τον κάνει να συνεχίσει να γράφει. Φαίνεται, καθώς γράφει ο Rodney Charles, συγγραφέας του βιβλίου ‘Κάθε μέρα συμβαίνει ένα θαύμαΆ, πως ο Fillan έγραφε με το δεξί του χέρι χρησιμοποιώντας το φως που σχηματιζόταν από το αριστερό του.

Ο Charles, μελετητής στις Βέδες, που δίνει διαλέξεις σε παγκόσμια κλίμακα, είναι εξοικειωμένος με τα θαύματα. Από παιδί ακόμα, είχε κάποιες υπερβατικές εμπειρίες σε καθημερινή βάση, τις οποίες αποκαλεί ως ‘αφαιρετικές’. «Ένιωθα σα να απλώνομαι στον χώρο, καθώς το σώμα μου διασκορπιζόταν και γινόταν πολύ λεπτό κι ότι βρισκόμουν παρών σε καθετί που είχε υπάρξει. Ένιωθα τεράστιος, σα να ήμουν πραγματικά μεγαλύτερος από ένα ολόκληρο σχολικό κτίριο κι είχα την αίσθηση ότι ήμουν σε μια ασταμάτητη και συνεχή απαλλαγμένη από την τριβή κίνηση, όπως η κίνηση του λαδιού όταν κυλάει προς τα κάτω».

Αν κι οι εμπειρίες αυτές περιελάμβαναν κάποιες προσωπικές επικοινωνίες με αγγελικά και φωτεινά όντα, ο Charles δεν θέλει να τις μοιραστεί, προτιμώντας να εστιάσει στο υπόβαθρο αυτών των εμπειριών και σ’ αυτό που υπάρχει πίσω από το προφανές, καθώς επίσης και σ’ αυτό που βρίσκεται πίσω από τις πρόσφατα ανακαλυφθείσες ψυχικές ή ιαματικές δυνάμεις που συχνά συνοδεύουν τέτοιου είδους εμπειρίες.

Όπως λέει: «Συλλογίζομαι ότι οι εμπειρίες υπάρχουν για να λειτουργούν ως σύμβολα για εμάς ώστε να λάβουμε μια μεγαλύτερη αλήθεια, η ίδια η εμπειρία δεν θα έπρεπε να επισκιάζει το όραμα ή την πνευματική αναζήτηση κάποιου. Οι εμπειρίες δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με τον βαθμό συνείδησης κάποιου καθώς από τη μία μπορεί να είναι υπέροχες μυστικιστικές εμπειρίες, πλούσιες σε χρώμα και υφή με κάθε τρόπο, αλλά από την άλλη μπορεί να στερούνται συνοχής αφού το ον μπορεί να στραφεί εναντίον σου και να σε εξαπατήσει. Το θαύμα της συνείδησης είναι κάτι το πρωτόγνωρο για όλους μας κι αυτό είναι που με σαγηνεύει.»

Η ώριμη και γεμάτη συνοχή ποιότητα που είδε να απεικονίζεται στους βίους των Αγίων (τους οποίους θεωρούσε πάντοτε ως τους ήρωες του), ήταν το αντικείμενο ενδιαφέροντος του Charles καθώς επίσης ήταν κι αυτό το οποίο τον έλκυσε στο Vatican’s Acta Sanctorum, στο οποίο διάβασε λεπτομερείς αναφορές για πολλά θαύματα, από τη μετεώριση έως τον πολλαπλασιασμό του φαγητού. Πολλές από αυτές τις αναφορές περιλαμβάνονται στο βιβλίο του, έναν τόμο για την ημερήσια εμψύχωση, που είναι αποτέλεσμα έρευνας δεκαπέντε ετών και περιέχει τις εμπειρίες ανθρώπων από διάφορες θρησκείες και κουλτούρες ανά τον κόσμο που έζησαν ένα θαύμα. Το ‘Κάθε μέρα συμβαίνει ένα θαύμα’ έτυχε καλής υποδοχής κι από New-Age κι από Χριστιανικές κοινότητες και λειτουργεί σαν ένα μέσο γεφύρωσης τους.

Παρόλα αυτά, δέχθηκε κι έντονη κριτική, κυρίως από διαφόρων ειδών φονταμενταλιστές. Μερικοί έχουν αντιδράσει ως προς το ότι στο βιβλίο συμπεριλαμβάνονται και θαύματα της νέας εποχής, τα οποία δεν έχουν αποδειχθεί ακόμα (ποιος είναι εκείνος που μπορεί να ανακηρύσσει ως ‘Αγίους’, ανθρώπους;). Άλλοι αντιδρούν στις αφηγήσεις των αυτοχθόνων κατοίκων της Αμερικής ενώ άλλοι κατηγορούν τον συγγραφέα ότι είναι ο Διάβολος προσωποποιημένος. Ο Charles επισημαίνει ότι αυτό φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα από εκείνο που επιδιώκουν. Συγκεντρώνονται όλοι μαζί σε μία βιβλιοπαρουσίαση και άνθρωποι αγοράζουν το βιβλίο, μόνο και μόνο για να δουν γιατί συμβαίνει όλος αυτός ο ‘χαμός’.»

Έχοντας ανατραφεί με τις επιταγές της Λουθηρανικής Εκκλησίας, ο Charles αποβλήθηκε από αυτήν επειδή αρνήθηκε να κόψει τα μαλλιά του. Στα δεκατέσσερα του και για δύο χρόνια, πήγαινε κάθε Σάββατο για να προετοιμαστεί ώστε να γίνει δεκτός στους κόλπους της Εκκλησίας. Λέει χαρακτηριστικά: «Είχα τα μαλλιά μου μακριά κι ο Πρόεδρος μου είπε ότι θα έπρεπε να τα κόψω αλλιώς δεν θα γινόμουν δεκτός. Όταν ανέφερα ότι ο Ιησούς είχε μακριά μαλλιά, φώναξε κι ουρλιάζοντας έκανε κάτι πραγματικά ανόητο. Μου είπε να φύγω και να μην ξαναγυρίσω ποτέ, οπότε έφυγα και σιγουρεύτηκα ότι δεν χρειαζόταν να γυρίσω πίσω.»

Αντιθέτως, στράφηκε στον εσωτερικό του κόσμο όπως χιλιάδες άλλοι αναζητητές κι άρχισε να ερευνά την σοφία της Ανατολής σχετικά με την πνευματική καθοδήγηση. Στην δεκαετία του ’70, έχοντας προσανατολιστεί προς το Buckminster Fuller και με μια τάση για μοναστηριακού τύπου εμπειρίες, ο Charles απαρνήθηκε μια υποτροφία στο Fulbright για να φοιτήσει στην Ακαδημία της Επιστήμης και Δημιουργικής Ευφυΐας στη Νέα Υόρκη. Όντας υπό την αιγίδα του Maharishi Mahesh Yogi, το βεδικά εμπνευσμένο πρόγραμμα περιελάμβανε την ιατρική της Αγιουρβέδα και θεραπείες γιόγκα. Επειδή ήταν μια σχολή αρρένων ο τρόπος ζωής ήταν μοναστηριακός, αυτό ακριβώς που έψαχνε ο στοχαστικός Charles. Ήταν μια εμπειρία που πυροδότησε το ενδιαφέρον του για την Ανατολή και ταξίδεψε στην Ινδία για να μελετήσει κατευθείαν τη διδασκαλία του Maharishi.

Εκεί μαγεύτηκε από την βεδική τέχνη, ένα πεδίο έρευνας που λειτουργεί ως μέσο για την πνευματική ανάπτυξη του ατόμου. Ο Charles δηλώνει: «Είναι εντελώς απίστευτο! Πρέπει να είσαι ένας πραγματικός άγιος για να γίνεις ένας βεδικός καλλιτέχνης. Ο σκοπός είναι να διαφωτιστείς μέσω της τέχνης. Τα πάντα γίνονται με μια τελετουργική συμπεριφορά αφοσίωσης. Οι βούρτσες είναι χειροποίητες κι η δημιουργία και κατοχή τους είναι μέρος του τελετουργικού. Μια ειδική παγίδα φτιάχνεται με σκοπό να παγιδευτεί ένας σκίουρος, από την ουρά του οποίου προέρχονται οι τρίχες της βούρτσας. Αφού ο μαθητής επικοινωνήσει μαζί του εκφράζοντας την ανάγκη για ένα μικρό δείγμα, βουτάει την ουρά του σκίουρου σε ζεστό νερό και ξυρίζει απαλά μερικές τρίχες, οι οποίες στην συνέχεια μπαίνουν σε φτερά παγωνιών για να χρησιμοποιηθούν με έναν εξαιρετικά επιδέξιο τρόπο, που θα κάνει τα χρώματα και την υφή να φανούν, να ενωθούν, να εξαφανιστούν και να ξαναεμφανιστούν, με έναν τρόπο τόσο μεγαλειώδη όσο η ίδια η δημιουργία. Μια άλλη εντυπωσιακή τεχνική είναι η δημιουργία του χρώματος του σαφράν, ένα χρώμα το οποίο είναι πολύ χαρακτηριστικό στην ινδική τέχνη. Παραδοσιακά αποκτάται με το να ταΐζεις τις αγελάδες για δέκα περίπου μέρες με φύλλα από μάνγκο, να μαζεύεις τα ούρα τους, να παίρνεις την απόχρωση και να την αναμιγνύεις με κόλλα από το δέντρο Neem (Azadirachta indica).»

Σύμφωνα με τον Charles έχουν απομείνει πολύ λίγοι τέτοιοι καλλιτέχνες και – εκτός από μια σύντομη μαθητεία κάποιων ανθρώπων κοντά στον Joseph Campbell – κανένας δεν έχει ταξιδέψει στην Ινδία, να συναντήσει τους καλλιτέχνες και να καταγράψει την παράδοση τους. Η πραγματική ουσία της βεδικής τέχνης, όπως λέει ο Charles, είναι ότι ο καλλιτέχνης αφομοιώνει συνειδητά τις πνευματικές του εμπειρίες εργαζόμενος μέσα στην σιωπή και δεν ανταποκρίνεται στιγμιαία σε μια παροδική έμπνευση. Η ικανότητα του να διαχειρίζεσαι την ίδια την συνείδηση είναι αυτή που δημιουργεί το αριστούργημα. Ο Charles θεωρεί τις αρχαίες βεδικές τεχνικές της Ινδίας ως μια διάχυτη επιρροή σε όλο τον κόσμο. Η αγιουρβεδική ιατρική για παράδειγμα, υπόκειται στο κινέζικο σύστημα ιατρικής. Όπως λέει: «Αυτό μπορώ να το εντοπίσω ακόμα και στις διδασκαλίες των αυτοχθόνων αμερικάνων σαμάνων τις οποίες μελετώ αυτή την περίοδο. Έχουν την αντίληψη των τριών χυμών του σώματος, όπως ακριβώς και στην Αγιουρβέδα.»

Η αλήθεια είναι εκεί έξω

Advertisement

  Ποια είναι η αλήθεια;

Υπάρχουν τρεις τύποι της αλήθειας. Υπάρχει η γνώμη σας για το τι πιστεύετε ότι είναι η αλήθεια, όπως κάποιος που πιστεύει ότι η Βίβλος είναι γεγονός και ότι η γη μαζί με το σύμπαν είναι μόλις 6000 ετών. Στη συνέχεια, υπάρχει η αλήθεια που είναι επιστημονικά αποδεδειγμένη και αναφέρει ότι η Γη είναι περίπου 5 δισεκατομμυρίων ετών και ότι το σύμπαν είναι περίπου 14 δισεκατομμυρίων ετών. Έπειτα, υπάρχει η πραγματική αλήθεια. Αλλά εμείς οι γήινοι δεν ξέρουμε την πραγματική αλήθεια, επειδή για παράδειγμα νομίζουμε ότι ο homo-Σάπιεν υπάρχει εδώ και 100.000 έως 250.000 χρόνια. Βλέπετε? Εμείς, ως ένα είδος που δεν γνωρίζουμε καν πόσο καιρό έχουμε εδώ,και από που προερχόμαστε ,και αυτό μόνο είναι η καλύτερη εκτίμηση κάποιου. 

     Δεδομένου ότι ο χρόνος προχωρά, και εμείς έχουμε ανατεθεί σε αυτό που είμαστε ως ένα επίγειο είδος.Τώρα ζούμε σε ένα μέρος του χρόνου, όπου η αλήθεια για όλα όσα γνωρίζουμε ως είδος έχει αρχίσει να προβληματίζει. Άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη έχουν ξυπνήσει το γεγονός ότι υπάρχουν εκατοντάδες εάν όχι χιλιάδες νέα αρχαιολογικά ευρήματα που πρέπει ακόμη να μελετηθούν , όπως οι Πυραμίδες της Κίνας , Πυραμίδες της Βοσνίας , Υποβρύχια Πυραμίδες της Ιαπωνίας (Yonaguni Μνημείο) , το ημερολόγιο Adam της Νότιας Αφρικής,  Dropa πέτρες της Κίνας, γίγαντας σκελετοί και ο κατάλογος συνεχίζεται και με πολλά ακόμα αρχαιολογικά ευρήματα είναι αυτό που κάνει την ιστορία όπως την ξέρουμε να βασίζεται σε λάθει. Το πρόβλημα είναι μερικοί άνθρωποι χειρίζονται τα γεγονότα των ευρήματων αυτών αν είναι πραγματικά, περιλαμβάνοντας την Βικιπαίδεια. Το γεγονός ότι υπάρχουν τόσα πολλά νέα αρχαιολογικά ευρήματα που έχουν ακόμη να διερευνηθούν και η γνώση από αυτά ,που έχουν αποτελέσει αντικείμενο χειραγώγησης, πρέπει μέσα μας να αποφασίσουν τι είναι πραγματικό και τι δεν είναι. Υπάρχει μόνο ένα συμπέρασμα σε αυτό το σενάριο, και ότι εμείς ως είδος δεν γνωρίζουμε την πραγματική αλήθεια για εμάς, τη γη ή το σύμπαν. Είναι μόνο η καλύτερη εκτίμηση κάποιου που επιτυγχάνεται με τη γνώση των πραγμάτων που έχουν βρεθεί σε αυτή τη γη και τι μπορούμε να δούμε στον ουρανό. Ως εκ τούτου, η μόνη αληθινή γνώση μας κέρδος, είναι η γνώση που αναζητάμε να βρούμε για τον εαυτό μας, και αυτό που εμείς ως άτομα γνωρίζουμε ως αλήθεια. 

  Το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι γνωρίζουν περισσότερο την πραγματική αλήθεια από τους άλλους δημιουργεί έναν κόσμο όπου πραγματικά δεν υπάρχει κοινά πραγματική αλήθεια. Κάθε ένας και κάθε άτομο σε αυτή τη Γη έχουν μια διαφορετική αντίληψη του τι είναι η αλήθεια. Αλήθεια είναι αυτό που αποφασίζεται ως άτομα ότι είναι πραγματική. Το έτος 2010 και σε όλα τα εκθέματα του χρόνου, και προφητείες που δημιουργήθηκαν από τους ανθρώπους από το παρελθόν, όπως το ημερολόγιο των Μάγιας, Hopi Προφητεία, Ι Τσινγκ, ο Νοστράδαμος και ο Edgar Cayce όλοι έχουν δηλώσει ότι το τμήμα της γραμμής χρόνου της Γης που βρισκόμαστε σήμερα που ζούμε σε αυτή πρόκειται να κάνει μια δραματική αλλαγή. Αυτή η δραματική αλλαγή πιστεύω ότι δεν πρόκειται να είναι το τέλος του κόσμου, Ημέρα της Κρίσεως ή κάτι τέτοιο. Όχι, αυτό που πιστεύω ότι συμβαίνει και τι πρόκειται να γίνει, με κορύφωση κατά το έτος 2012 είναι μια πλήρης μεταστροφή της παγκόσμιας συνείδησης, και ήδη αυτό έχει αρχίσει.

Καθώς το ηλιακό μας σύστημα περνά μέσα από τα στάδια της ζωής του, ο κόσμος του είναι συνεχώς μεταβαλλόμενος. Έτσι, όπως οι αλλαγές από το σύμπαν μας αλλάζουν με αυτήν, κάθε άτομο, κάθε μόριο, κάθε σκέλος του DNA αλλάζει συνεχώς. Μερικές φορές αυτές οι αλλαγές συμβαίνουν πολύ πιο γρήγορα δημιουργώντας διάφορα στάδια της ζωής που είναι απλά εξέλιξη. Είμαστε απλά μέρος του σύμπαντος.

Έχει αποδειχθεί ότι ο ήλιος μας, επηρεάζει άμεσα την κατάσταση  του μυαλού μας. Κάθε μεγάλος πόλεμος σε όλη την ιστορία  όλων αυτών που συνέβησαν έγιναν κατά τη διάρκεια του μέγιστου ενός ηλιακού κύκλου. Γνωρίζοντας αυτό το στάδιο είναι σε θέση να μας βάλει σε μια χρονική κλίμακα των διαφόρων επιπέδων της παγκόσμιας συνείδησης. Έτσι, με αυτά τα διαφορετικά με τους κύκλους, το μυαλό μας είναι έτοιμο για την προσαρμογή σε αυτές τις αλλαγές, δημιουργώντας διαφορετικά επίπεδα συνείδησης. Ενδιαφέρον να γνωρίζουμε ότι ο ήλιος μας υπαγορεύει πώς σκεφτόμαστε.

Quantum Mind:

«Το μυαλό κβαντική ή η κβαντική υπόθεση συνείδηση προτείνει ότι η κλασική μηχανική δεν μπορεί να εξηγήσει πλήρως τη συνείδηση και δείχνει ότι η κβαντική μηχανική και φαινόμενα, όπως η εμπλοκή των κβάντα και υπέρθεση, μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στο μυαλό  τη λειτουργία του, και θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για μια εξήγηση της συνείδησης «

Memetics:

Meme: ένα σχέδιο ενημέρωσης, που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη ενός ατόμου, το οποίο μπορεί να αντιγραφεί στη μνήμη του άλλου ατόμου.

Memetics: η θεωρητική και εμπειρική επιστήμη που μελετά αναπαραγωγή, διάδοση και την εξέλιξη των μιμιδίων.

Memetics είναι το πώς θα εξελίσσονται ως είδος. Ως μία από τις πεποιθήσεις γίνεται όλο και πιο δημοφιλής από την άλλη, είναι οι πεποιθήσεις που δημιουργούν πρότυπα πληροφορίες οι οποίες με τη σειρά τους δημιουργούν μια παγκόσμια συνείδηση. Μόλις το μυαλό μας είναι σε θέση να δεχτεί αυτά τα πρότυπα, τα νέα τρένα της σκέψης,θα είναι σε θέση να επεξεργάζεται ,και με επέκταση το μυαλό μας και τη συνείδησή μας ,κάτι που δεν μπορούσε πριν από ένα νέο επίπεδο συνειδητότητας.

  Μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της γης γνωρίζει ότι η γη είναι ένα μικρός σφαιρικός πλανήτης που κινείται σε ένα ηλιακό σύστημα που βρίσκεται στον γαλαξία μας. Ενώ άλλοι ,μερικές φυλές του Αμαζονίου που είχαν σχεδόν μηδενική επαφή με τον έξω κόσμο να πιστεύουν κάτι τελείως διαφορετικό. Σημείο μου είναι ότι η κοινή γνώση και η πλειοψηφία του πληθυσμού της Γης ξέρει ότι κάνει κάτι αληθινό ή όχι. Είτε πρόκειται για πραγματικό, δεν έχει καμία διαφορά, ή είναι ατομική πραγματικότητα αυτού που για σας αντιλαμβάνεστε να είναι αλήθεια.

Εάν σας είπα για αλλοδαπούς από τον εξωτερικό χώρο που επισκέπτονται τη γη μέσω ενός ιπτάμενου δίσκου, κάποιοι θα πουν ότι είναι απλά κάτι χωρίς νόημα. Ενώ άλλοι που έχουν γίνει μάρτυρες είτε ένος UFO ,ή είχαν έρθει σε επαφή με απαγωγή ή τη μετακύλιση γνωρίζουν ότι στο εσωτερικό τους είναι μια απόλυτη πραγματικότητα, καθιστώντας το σε αλήθεια. Υπάρχει επίσης τεράστιο μέρος του πληθυσμού των ανθρώπων που δεν έχουν γίνει ποτέ μάρτυρες σε ένα UFO, ούτε είχαν καμία επαφή, και πιστεύουν ότι γνωρίζουμε ως άνθρωποι, διαστρικά όντα που επισκέπτονται τον πλανήτη μας. Εάν πάρετε τον πληθυσμό του κόσμου για να δούμε πόσα από τα 6,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη μας πιστεύουν ότι εξωγήινοι επισκέπτονται τη Γη, είναι περισσότερο από το μισό. Οι άνθρωποι που δεν πιστεύουν είναι αυτοί που ζουν σε έναν κόσμο όπου το μεγαλύτερο μέρος των πληροφοριών τους, το αντλούν από μεγάλες πηγές των μέσων ενημέρωσης και  θρησκευτικές πηγές.

Βλέπετε, η αλλαγή αποτελεί ήδη πραγματικότητα. Δισεκατομμύρια άνθρωποι πιστεύουν σε εξωγήινους και κυριολεκτικά αλλάζουν τον τρόπο που σκεφτόμαστε, ως είδος.Η εξέλιξη των νέων μοντέλων η ενημερωτική μετατόπιση της συνείδησή μας, αναγνωρίζοντας ότι για πολλά νέα ερωτήματα είμαστε ενήμεροι και ότι πρέπει να απαντηθούν: από πού ερχόμαστε, ποιοι πραγματικά είμαστε και το ρολό μας στο σύμπαν.

Όπως βλέπετε τα γεγονότα της ιστορίας μας ξεδιπλώνονται καθώς νέες ανακαλύψεις γίνονται, ένα σχήμα που προκύπτει είναι πίσω επάνω από το χρόνο της επιστήμης και αυτό είναι το γεγονός ότι το DNA μας έρχεται από κάποιον μακρινό πλανήτη. Θεωρείται ότι το ανθρώπινο είδος ανήκει σε ένα πολύ παλαιότερο είδος των όντων που ανακάλυψε τη γη πολύ πριν υπάρξει οποιουδήποτε τύπος των ειδών που περιπλανιόταν στον πλανήτη. Ζούμε σε ένα πολυδιάστατο κόσμο όπου ο χρόνος και ο χώρος είναι άνευ σημασίας. 
Εμείς ως άνθρωποι έχουμε τη δύναμη να ταξιδέψουμε στο χρόνο και στο χώρο και το κάνουμε κάθε βράδυ όταν κοιμόμαστε. Όταν το όνειρο, πολλοί επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα είναι αστρική προβολή σε μια διαφορετική διάσταση. Η οποία θα δώσει την εξήγηση για ποιο λόγο όταν στο όνειρο, μπορείτε να πάτε μέρη που δεν έχετε πάει ποτέ πριν και συναντηθήκατε με άνθρωπους που δεν έχετε δει ποτέ. Αυτός είναι και ο λόγος που όλα μπορούν να συμβούν σε ένα όνειρο, γιατί δεν υπάρχουν σύνορα, το πώς να απελευθερώσεις το μυαλό από το 3-D φυσικό κόσμο που ζούμε μέσα.

Ποια είναι λοιπόν η αλήθεια; Αυτό είναι το ένα ερώτημα που όλοι πρέπει να καταλάβουμε μόνοι μας.

Κάντε την δική σας έρευνα για να βρείτε την αλήθεια και να κατακτήσετε την γνώση που χρειάζεται για να ελευθερωθεί ο νους σας από τον συμβατικό τρόπο σκέψης που μας έχουν διδάξει. Κατακτήστε τον νου σας.

 

ask2use: Μόνο αποσπασματική αντιγραφή Ο δημιουργός σας επιτρέπει να αντιγράψετε μόνο μέρος του κειμένου. Το απόσπασμα αυτό δεν πρέπει να ξεπερνάει το 50% του συνολικού κειμένου. Και μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή, ως ηλεκτρονική διεύθυνση (URL) ολόκληρου του άρθρου.


Γιγάντιο τηλεσκόπιο νετρίνων στους πάγους του Νότιου Πόλου

Advertisement

Έρευνα στην κατάψυξη

Οι ερευνητές άνοιξαν τρύπες στον πάγο βάθους σχεδόν δυόμισι χιλιομέτρων (Πηγή: Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν)
Οι ερευνητές άνοιξαν τρύπες στον πάγο βάθους σχεδόν δυόμισι χιλιομέτρων (Πηγή: Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν)  
 
Νότιος Πόλος, Ανταρκτική

Στην παγωμένη ερημιά του Νότιου Πόλου, Αμερικανοί ερευνητές γιορτάζουν την ολοκλήρωση του IceCube («Παγάκι»), ενός ασυνήθιστου τηλεσκοπίου με συνολικό όγκο ενός κυβικού χιλιομέτρου. Το γιγάντιο, κατεψυγμένο όργανο θα αναζητήσει τώρα τα φευγαλέα νετρίνα, σωματίδια που διαπερνούν τη Γη χωρίς να καταδέχονται να αλληλεπιδράσουν με την ύλη.

Το IceCube, του οποίου η κατασκευή άρχισε το 2005 και ολοκληρώθηκε φέτος στις 18 Δεκεμβρίου, αποτελείται από 86 καλώδια που κατεβαίνουν κατακόρυφα τον πάγο μέχρι το βάθος των 1.450 έως 2.450 μέτρων (στο ένθετο γράφημα, ο ανιχνευτής δίπλα σε ένα μοντέλο του Πύργου του Άιφελ για σύγκριση μεγέθους).

Από κάθε τέτοιο καλώδιο κρέμονται 60 ανιχνευτές σε μέγεθος μπάλας του μπάσκετ, σχεδιασμένοι να ανιχνεύουν την αμυδρή γαλάζια λάμψη που εκπέμπουν τα νετρίνα όταν αντιδρούν με άτομα οξυγόνου.

Τέτοιου είδους λάμψεις είναι εξαιρετικά σπάνιες, επισημαίνει το Nature.com -τρισεκατομμύρια νετρίνα μπορεί να περάσουν από τον πάγο χωρίς να δώσουν καμία αντίδραση.

Τα νετρίνα είναι στοιχειώδη σωματίδια χωρίς φορτίο τα οποία κινούνται σχεδόν με την ταχύτητα του φωτός. Αν και έχουν μάζα, έστω και απειροελάχιστη, αλληλεπιδρούν σπάνια με την κανονική ύλη και μπορούν να διαπεράσουν ολόκληρους πλανήτες χωρίς να χάσουν ταχύτητα.

Τα περισσότερα από τα νετρίνα που φτάνουν στη Γη παράγονται από πυρηνικές αντιδράσεις στην καρδιά του Ήλιου, καθώς και από κοσμικές ακτίνες υψηλής ενέργειας που αντιδρούν με άτομα.

Το πείραμα του IceCube, ελπίζουν τώρα οι ερευνητές, θα ρίξει φως στην προέλευση των κοσμικών ακτίνων αλλά και στη φύση της σκοτεινής ύλης, ενός μυστηριώδους υλικού άγνωστης σύστασης που πιστεύεται ότι κατακλύζει το Σύμπαν.

Τα πρώτα δεδομένα του νέου τηλεσκοπίου αναμένονται γύρω στις 1 Μαΐου, εκτιμά ο Άλμπρεχτ Κάρλε, φυσικός του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν στο Μάντισον, το οποίο έχει αναλάβει τη διαχείριση του οργάνου.

Οι ερευνητές σταυρώνουν τώρα τα δάχτυλα ελπίζοντας ότι η γιγάντια πειραματική διάταξη δεν θα παρουσιάσει βλάβες: για να βυθίσουν τους ανιχνευτές στον πάγο, οι κατασκευαστές χρειάστηκε να ανοίξουν τρύπες δύο χιλιομέτρων χρησιμοποιώντας δέσμες ζεστού νερού.

Τώρα που οι τρύπες έχουν πλέον κλείσει, η επισκευή θα ήταν πρακτικά αδύνατη.

ΠΗΓΗ

Ένας κόκκινος γίγαντας από άλλο γαλαξία!

Advertisement

 Μοιάζει με τον πλανήτη Δία, βρίσκεται 2000 έτη φωτός από τη Γη και δεν ανήκει στον δικό μας γαλαξία.

 Είναι ο πρώτος πλανήτης άλλου γαλαξία που ανακάλυψε το Παρατηρητήριο La Silla της Χιλής.
  Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Αστρονομίας Μαξ Πλανκ της Γερμανίας ανακοίνωσαν ότι ο ΗΙΡ 13044b όπως ονομάστηκε, ανήκει σε ένα κοντινό μας γαλαξία που δεν υπάρχει πια, καθώς πριν από 6-9 δισεκατομμύρια χρόνια ενοποιήθηκε με τον γαλαξίας μας σε μία διαδικασία που είναι γνωστή στους αστρονόμους ως «γαλαξιακός κανιβαλισμός».
 Ο πλανήτης είναι κόκκινος γίγαντας, δηλαδή έχει διασταλεί, έχει απορροφήσει κάποιους άλλους πλανήτες και βαδίζει προς το τέλος της ζωής του. Κινείται γύρω από το μητρικό του άστρο ολοκληρώνονοντας μία περιστροφή σε 16 μέρες.
 Η παρατήρηση και η μελέτη του ΗΙΡ 13044b (στην φωτογραφία βλέπετε καλλιτεχνική του απεικόνιση), έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τους επιστήμονες καθώς σε μερικά δισεκατομμύρια χρόνια ο Ήλιος θα γίνει κόκκινος γίγαντας και η Γη μπορεί να καταλήξει σαν τον πλανήτη αυτόν.

ΠΗΓΗ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΥΦΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Advertisement

Βρισκόμαστε, ακόμα, στην άκρη της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής αβύσσου, του «μεγάλου χρέους» και της οικονομική κρίση, όπου τα έθνη είναι βυθισμένα σε ακραία χρέη, αρχίζοντας να εφαρμόζουν τα μέτρα «δημοσιονομικής λιτότητας», για να μειώσουν τα ελλείμματά τους, τα οποία θα οδηγήσουν τελικά στην συστηματική παγκόσμια κοινωνική γενοκτονία.

Η μεσαία τάξη εξαφανίζεται και τα κοινωνικά θεμέλια, στα οποία στηρίζονταν τα έθνη, πλέον καταρρέουν. Πώς φτάσαμε ως εδώ; Ποιος μας έφερε εδώ;

Στο επίκεντρο της παγκόσμιας πολιτικής οικονομίας είναι το κεντρικό τραπεζικό σύστημα. Οι κεντρικές τράπεζες είναι υπεύθυνες για την εκτύπωση νομίσματος ενός έθνους και τον καθορισμό των επιτοκίων, με αποτέλεσμα τον προσδιορισμό της αξίας του νομίσματος. Αυτό θα πρέπει χωρίς αμφιβολία να είναι το προνόμιο μιας εθνικής κυβέρνησης, όμως, οι κεντρικές τράπεζες έχουν ιδιαίτερα παραπλανητικό χαρακτήρα, βάσει του οποίου ενώ είναι διαποτισμένες με την κυβερνητική αρχή, στην πραγματικότητα ανήκουν και διευθύνονται από μεγάλες παγκόσμιες τράπεζες και επομένως το κέρδος- αναζητείται στα ιδρύματα.

Πώς οι κεντρικές τράπεζες αποκομίζουν κέρδη; Η απάντηση είναι απλή: Οι τόκοι για το χρέος. Τα δάνεια λαμβάνονται, καθορίζονται τα επιτόκια και υπάρχουν κέρδη. Πρόκειται για ένα σύστημα του χρέους. Η αυτοκρατορική οικονομία, σε όλο της το μεγαλείο!

Πηγή

Μυστήρια ραδιοκύματα από κοντινό γαλαξία

Advertisement

Κάτι παράξενο συμβαίνει στην κοσμική μας γειτονιά.
Ένα άγνωστο αντικείμενο στον κοντινό γαλαξία Μ82 άρχισε να στέλνει ραδιοκύματα, ενώ οι επιστήμονες δεν έχουν ξανασυναντήσει τέτοιου είδους εκπομπές πουθενά αλλού στο σύμπαν.

«Δεν γνωρίζουμε τι είναι,» ισχυρίζεται ο Tom Muxlow από το Κέντρο Αστροφυσικής Jodrell Bank, στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Το αντικείμενο εμφανίστηκε τον περασμένο Μάιο, όταν ο Muxlow και οι συνάδελφοί του παρακολουθούσαν μία ασυσχέτιστη αστρική έκρηξη στον Μ82 με τη χρήση του δικτύου ραδιοτηλεσκόπιων MERLIN. Μία φωτεινή κηλίδα ραδιοεκπομπών έγινε ορατή μόνο για λίγες μέρες, γεγονός αρκετά γρήγορο για την αστρονομία, αλλά αρκετό για να προβληματίσει τους αστροφυσικούς.
Το σίγουρο είναι ότι δεν μοιάζει με τις ραδιοεκπομπές των υπερκαινοφανών αστέρων. Συνήθως, γίνονται πιο φωτεινές με το πέρασμα των εβδομάδων και σιγά σιγά, μετά από μήνες αρχίζουν να εξασθενούν, με το φάσμα της ραδιενέργειας να αλλάζει συνέχεια. Η νέα πηγή άλλαξε ελάχιστα ως προς τη φωτεινότητά της μέσα σε ένα χρόνο και το φάσμα της παραμένει σταθερό.
Ταχύτητα παραμόρφωσης

Εντούτοις, φαίνεται πως μετακινείται, και μάλιστα αρκετά γρήγορα. Η ταχύτητα των εμφανών του πλευρών είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερη της ταχύτητας του φωτός. Τέτοια «υπέρφωτη» κίνηση έχει ξαναπαρατηρηθεί στο παρελθόν, σε υπερ-ταχεία ρεύματα υλικού που εκτινάχθηκε από μαύρες τρύπες. Το υλικό σε αυτά τα ρεύματα μετακινείται προς τα εμάς με μικρή γωνία και ταξιδεύει με ανάλογη ταχύτητα με αυτή του φωτός, ενώ η σχετικότητα παράγει ένα είδος οφθαλμαπάτης, που κάνει την κίνηση να φαίνεται υπέρφωτη.
Θα μπορούσε το αντικείμενο να είναι μία μαύρη τρύπα; Δεν βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του Μ82, όπου οι αστρονόμοι θα περίμεναν να βρουν το είδος της γιγαντιαίας κεντρικής μαύρης τρύπας, όπως έχουν οι περισσότεροι από τους γαλαξίες, άρα ενδεχομένως να είναι ένα μικροκβάζαρ μικρότερης κλίμακας.

Το μικροκβάζαρ σχηματίζεται μετά από την έκρηξη ενός γιγάντιου αστέρα, αφήνοντας πίσω μία μαύρη τρύπα, περίπου 10 με 20 φορές τον όγκο του ήλιου, που στη συνέχεια αρχίζει να «τρέφεται» με αέριο από ένα συνοδό άστρο, που επιβίωσε της έκρηξης. Τα μικροκβάζαρ εκπέμπουν ραδιοκύματα, αλλά κανένα από αυτά δεν είναι τόσο φωτεινό στο γαλαξία μας όσο η νέα πηγή στον Μ82. Επίσης, τα μικροκβάζαρ δημιουργούν πολλές ακτίνες Χ, ενώ στο μυστήριο αντικείμενο δεν παρατηρήθηκε καμία ακτίνα Χ. «Επομένως, δεν είναι ούτε μικροκβάζαρ,» ισχυρίζεται ο Muxlow.

Μία από τις καλύτερες υποθέσεις του είναι πως η ραδιενεργή πηγή είναι ένα είδος πυκνού αντικειμένου, που προσελκύει περιβάλλον υλικό, ίσως μία μεγάλη μαύρη τρύπα ή μία μαύρη τρύπα σε ασυνήθιστο περιβάλλον. Ίσως το φαινόμενο αυτό να συμβαίνει ενίοτε και στο γαλαξία μας, αλλά είναι πιο σύνηθες στον Μ82, γιατί ουσιαστικά πρόκειται για ένα κοσμικό καζάνι, όπου δημιουργούνται τεράστια αστέρια και εκρήγνυνται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από αυτόν στον Γαλαξία μας, δημιουργώντας πολλές καινούργιες μαύρες τρύπες.

Advertisement