«Στεφανιαία τρύπα» στον Ήλιο εκτοξεύει Ηλιακούς ανέμους προς την Γη.

Advertisement

Ένα τεράστιο κενό στη σκοτεινή ατμόσφαιρα του Ήλιου – γνωστό ως  «Στεφανιαία τρύπα» – περιστρέφεται στον Ήλιο από την πλευρά της Γης (Earthside).Το Ηλιακό Δυναμικό Παρατηρητήριο της NASA φωτογράφησε  την αναδυόμενη δομή του στις 21 Ιουλίου:

Στεφανιαίες τρύπες είναι περιοχές όπου το μαγνητικό πεδίο του Ήλιου ανοίγει και επιτρέπει στην ατμόσφαιρα του να βράζει και να εκτοξεύει Ηλιακούς ανέμους μακριά. Η διαφυγή του αερίου που έγινε αποτελεί ένα ρεύμα του Ηλιακού ανέμου που θα φτάσει στη Γη. Η στεφανιαία τρύπα βρίσκεται σε εξαιρετική θέση κοντά στον ισημερινό του Ήλιου ώστε να μπορεί δημιουργήσει ένα ρεύμα geoeffective – με άλλα λόγια,η ροή του Ηλιακού ανέμου θα χτυπήσει τη Γη άμεσα, 27 ή 28 Ιουλίου.

Εκτίμηση του πάγου που περιέχεται σε κρατήρα στο νότιο πόλο της Σελήνης

Advertisement

Το διαστημικό όχημα της NASA LRO που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη έχει στείλει στη Γη δεδομένα που δείχνουν ότι ο πάγος μπορεί να είναι έως και το 22 τοις εκατό του υλικού της επιφάνειας, μέσα σε έναν κρατήρα που βρίσκεται στο νότιο πόλο του φεγγαριού.
moon_pole_ice Μια εικόνα του του μόνιμα σκιασμένου κρατήρα Shackleton, πλάτους 21 χιλιομέτρων, κοντά στον σεληνιακό Νότιο Πόλο. Η δομή του εσωτερικού αυτού του κρατήρα αποκαλύφθηκε με τη βοήθεια 5.000.000 μετρήσεων από ένα όργανο μέτρησης υψομέτρου με λέιζερ που είναι πάνω στο LRO

Η ομάδα της NASA με τη βοήθεια  του λέιζερ από το διαστημόπλοιο LRO εξέτασε το δάπεδο του κρατήρα Shackleton. Βρήκαν λοιπόν ότι το πάτωμα του κρατήρα είναι πιο φωτεινό από εκείνα άλλων κρατήρων γύρω του, που σημαίνει ότι υπάρχουν μικρές ποσότητες πάγου. Οι πληροφορίες αυτές θα βοηθήσουν τους ερευνητές να κατανοήσουν τον σχηματισμό κρατήρα αλλά και να μελετήσουν άλλες περιοχές αχαρτογράφητες του φεγγαριού. Τα ευρήματα δημοσιεύονται στο περιοδικό Nature.
“Μας προκάλεσαν έκπληξη οι μετρήσεις της φωτεινότητας που δείχνουν πάγο και άλλες πτητικές ενώσεις πάνω στο φεγγάρι, δεδομένου των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών στο εσωτερικό των πολικών κρατήρων της Σελήνης», λέει ο Gregory Neumann της NASA
Εκτός από τον πιθανό πάγο, ο χάρτης αποκάλυψε έναν εξαιρετικά διατηρημένο κρατήρα που έχει παραμείνει σχετικά αλώβητος από την γέννηση του, περισσότερα από τρία δισεκατομμύρια χρόνια πριν.
Ο κρατήρας, που πήρε το όνομά του από τον εξερευνητή της Ανταρκτικής Έρνεστ Σάκλετον, έχει βάθος 3,2 χιλιόμετρα και πλάτος πάνω από 21 χιλιόμετρα. Όπως ακριβώς οι περισσότεροι κρατήρες στο νότιο πόλο του φεγγαριού, η μικρή κλίση του άξονα περιστροφής της Σελήνης σημαίνει ότι το εσωτερικό του κρατήρα Shackleton είναι μόνιμα σκοτεινό και ως εκ τούτου πολύ ψυχρό.
Η αποστολή LCROSS έχει αποκαλύψει ότι το 5% της μάζας του γειτονικού κρατήρα Cabeus αποτελείται από παγωμένο νερό, μέχρι τώρα όμως δεν είχε γίνει ανάλογη διαπίστωση στον κρατήρα Σάκλετον. Μάλιστα η ιαπωνική αποστολή Kaguya που τον επισκέφτηκε δεν είχε εντοπίσει ίχνη πάγου σε αυτόν.
moon_crater_ice
Άλλος ένας χάρτης υψομετρικός του κρατήρα Shackleton. Τα ψευδοχρώματα δείχνουν το ύψος, με το μπλε να δείχνει τα χαμηλά ύψη και το κόκκινο/λευκό τα υψηλότερα
Ο αρχικός κύριος στόχος του LRO ήταν να διεξάγει έρευνες που θα προετοιμάσουν τη μελλοντική σεληνιακή εξερεύνηση. Ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2009, ολοκληρώνοντας την πρώτη αποστολή εξερεύνησης του και τώρα βρίσκεται στην κύρια αποστολή του.

ΠΗΓΗ

Αρχαίο υπόγειο μεθάνιο συμβάλλει στην άνοδο της θερμοκρασίας

Advertisement

Οι επιστήμονες εντόπισαν χιλιάδες τοποθεσίες στην παγωμένη Αρκτική, από όπου το μεθάνιο, το οποίο είχε αποθηκευτεί κάτω από τους πάγους επί χιλιάδες χρόνια, βρίσκει πλέον διεξόδους για να διαρρεύσει στην ατμόσφαιρα. Επειδή πρόκειται για ένα «αέριο του θερμοκηπίου» πολύ πιο ισχυρό από το διοξείδιο του άνθρακα, η νέα ανακάλυψη ασφαλώς δεν αποτελεί καλή είδηση για την κλιματική αλλαγή.
bubbling_methane_in_arctic Εντοπίστηκαν χιλιάδες τοποθεσίες στην Αρκτική από όπου βρίσκει διεξόδους και διαρρέει στην ατμόσφαιρα

Οι ερευνητές, μ’ επικεφαλής την Katey Walter Anthony του πανεπιστημίου της Αλάσκα, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό γεωεπιστημών «Nature Geoscience», διαπίστωσαν ότι το παγιδευμένο έως τώρα μεθάνιο είναι πια σε θέση να δραπετεύει στον αέρα από διάφορα σημεία, καθώς οι πάγοι λιώνουν κατά τόπους λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας διαχρονικά. Η διαρροή του μεθανίου σταδιακά συμβάλει στην υπερθέρμανση της Γης, λιώνοντας περισσότερους πάγους και ανατροφοδοτώντας έτσι τη διαρροή ακόμα μεγαλύτερων ποσοτήτων του εν λόγω αερίου.
atmospheric_methane Η συγκέντρωση του μεθανίου της ατμόσφαιρας αυξάνεται και πάλι μετά από κάποια στασιμότητα στα τελευταία χρόνια
Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, το μεθάνιο, που έως πρόσφατα ήταν σχετικά σταθερό στην ατμόσφαιρα, έχει πλέον αρχίσει να αυξάνεται ολοένα περισσότερο. Πολλές είναι οι πηγές προέλευσής του διεθνώς, τόσο φυσικές (π.χ. οργανικά αέρια των ζώων), όσο και ανθρωπογενείς (π.χ. απόβλητα χωματερών). Η ανίχνευση του συνολικού μεθανίου που εκλύεται από τόσες διαφορετικές πηγές δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Οι ερευνητές, κάνοντας επίγειες και εναέριες έρευνες, εντόπισαν περίπου 150.000 σημεία στην Αλάσκα και τη Γροιλανδία, κυρίως σε λίμνες που σχηματίζονται στα όρια των αρκτικών πάγων. Η χημική ανάλυση των σχετικών δειγμάτων (με βάση την αναλογία των διαφορετικών ισοτόπων άνθρακα στα μόρια του μεθανίου) έδειξε ότι αρκετές από αυτές τις λιμνούλες παγωμένου νερού απελευθερώνουν αρχαίο μεθάνιο, προερχόμενο πιθανώς από φυσικό αέριο ή εναποθέσεις άνθρακα κάτω από τις λίμνες. Άλλες λιμνούλες εκλύουν πολύ νεότερο μεθάνιο, που ίσως προέρχεται από τη σταδιακή σήψη φυτικής ύλης.
Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, αν μια ανάλογη διαρροή συμβαίνει και σε άλλα μέρη, όπως στη βορειοδυτική Σιβηρία, που διαθέτει τεράστιες ποσότητες παγιδευμένου μεθανίου κάτω από τους πάγους, οι οποίοι προβλέπεται ότι σταδιακά θα λιώνουν όλο και ταχύτερα έως το 2100, τότε πολύ περισσότερο μεθάνιο θα έρθει να προστεθεί στην ατμόσφαιρα, με δυσοίωνες συνέπειες για την κλιματική αλλαγή.
Η ακριβής εκτίμηση των ποσοτήτων του εκλυόμενου μεθανίου απασχολεί ήδη πολλές επιστημονικές αποστολές διαφόρων χωρών, καθώς το ζήτημα είναι μεγάλου ενδιαφέροντος από κλιματικής πλευράς. Θεωρείται δεδομένα ότι στην Αρκτική ζώνη είναι αποθηκευμένες τεράστιες ποσότητες του εν λόγω αερίου τόσο στην παγωμένη ξηρά και κάτω από αυτήν, όσο και στον βυθό των αρκτικών θαλασσών και κάτω από αυτόν.
Η Αρκτική είναι η περιοχή της Γης όπου παρατηρείται η ταχύτερη άνοδος της θερμοκρασίας και όπου ο φαύλος κύκλος της υπερθέρμανσης-διαρροής μεθανίου είναι πιο αισθητός και μπορεί να αποβεί πιο επικίνδυνος μελλοντικά. Όμως το πόσο άμεσος και σοβαρός είναι ο κίνδυνος από αυτόν τον μηχανισμό ανατροφοδότησης είναι κάτι που αποτελεί αντικείμενο επιστημονικής διαμάχης. Μερικοί επιστήμονες πιστεύουν ότι οι επιπτώσεις θα χρειαστούν πολλές δεκαετίες για να γίνουν ορατές, ενώ άλλοι, πιο απαισιόδοξοι, δεν αποκλείουν την πιθανότητα μίας αιφνίδιας επιδείνωσης της κλιματικής αλλαγής εξαιτίας του συσσωρευμένου μεθανίου στην ατμόσφαιρα.

ΠΗΓΗ

Το όραμα του προφήτη Ιεζεκιήλ

Advertisement

Η πιο εντυπωσιακή και λεπτομερείς μαρτυρία της Βίβλου σχετικά με τα UFO προέρχεται από τον προφήτη Ιεζεκιήλ, ιερέα σε μια κοινότητα αιχμαλώτων Εβραίων στη Βαβυλώνα. Γύρω στα 593 π.Χ.. όταν ήταν περίπου τριάντα ετών είχε μια συγκλονιστική εμπειρία.: «Καθώς κοίταζα, είδα ένα θυελλώδη άνεμο να έρχεται από τον βορρά κι ένα μεγάλο λαμπρό σύννεφο που έβγαζε συνεχώς φλόγες. Και στην μέση της φωτιάς υπήρχε κάτι σαν αστραφτερός ορείχαλκος. Κι από το κέντρο του βγήκαν τα ομοιώματα τεσσάρων ζωντανών πλασμάτων. 

Η εμφάνιση τους ήταν η εξής: είχαν το σχήμα ανθρώπων, με τέσσερα πρόσωπα και τέσσερα φτερά το καθένα». Η περιγραφή του Ιεζεκιήλ που υπάρχει στην αρχή του ομώνυμου βιβλίου της Παλαιάς Διαθήκης, συνεχίζετε αρκετά ακόμα. Τα ζωντανά πλάσματα μετακινούνταν μαζί κι από το κέντρο τους έβγαινε « κάτι που έμοιαζε με αναμμένα κάρβουνα, κάτι σαν φωτιά που πηγαινοερχόταν». 
Τα πλάσματα ήταν όπως φαίνεται μέρος ενός ευρύτερου συμπλέγματος αποτελούμενου από τέσσερις σπινθηροβόλους δακτυλίους, και μέσα σε κάθε δακτύλιο υπήρχε ένας άλλος δακτύλιος. Πάνω από το όλο σύμπλεγμα, ο Ιεζεκιήλ είδε κάποιο είδος φλεγόμενης θεότητας που έμοιαζε «σαν πυρακτωμένο μέταλλο, σαν κάτι γεμάτο φωτιά»και περιβαλλόταν από ένα λαμπρό φως. Ο Ιεζεκιήλ ερμήνευσε αυτό το θέαμα ως «παρουσίαση της δόξας του Θεού», μερικοί όμως ένθερμοι υποστηρικτές των UFO το θεωρούν σαν περιγραφή της άφιξης ενός εξωγήινου διαστημοπλοίου.

Όταν ο Ελβετός συγγραφέας Έριχ Φον Ντένικεν εξέφρασε αυτή την άποψη στο βιβλίο του «Οχήματα των Θεών», που εκδόθηκε το 1968, προκάλεσε την αντίδραση ενός τουλάχιστον ατόμου. Ο Γιόζεφ Φ. Μπλούμριχ, μηχανικός της Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυτικής και Διαστήματος ειρωνεύτηκε την γνώμη του Ντένικεν σύμφωνα με την οποία επρόκειτο για την περιγραφή ενός διαστημοπλοίου.
                                                                                                                          Ο Μπλούμριχ (δεξιά), και ενα αληθοφανές σκάφος,
                                                                                                                              σχεδιασμένο από τους μηχανικούς της NASA,
                                                                                                                                 σύμφωνα με την περιγραφή του Ιεζεκιήλ.
Γεννημένος στην Αυστρία και μετέχοντας στο σχεδιασμό αεροσκαφών και πυραύλων από το 1934, ο Μπλούμριχ είχε παίξει σημαντικό ρόλο στην κατασκευή του τεράστιου πυραύλου της NASA Σατούρν 5, που μετέφερε αστροναύτες στο φεγγάρι. Σίγουρα ήταν ο πιο κατάλληλος να μιλήσει για σχεδιασμό διαστημικών σκαφών. 
Ο Μπλούμριχ ήταν βέβαιος ότι ο τροχός του Ιεζεκιήλ δεν θα άντεχε στην λεπτομερή εξέταση ενός μηχανικού αεροσκαφών. Για μεγάλη του έκπληξη όμως, διαπίστωσε ότι η περιγραφή ταίριαζε με το σχήμα ενός σκάφους που μπορούσε να προσγειωθεί μετά την απόσπαση του από ένα μητρικό σκάφος (που σύμφωνα με τον Ιεζεκιήλ,  ήταν η φλεγόμενη μεταλλική θεότητα). 
Ο Μπλούμριχ έφτιαξε το σχέδιο με κάθε λεπτομέρεια και το 1973 κυκλοφόρησε ένα βιβλίο με τίτλο «Τα διαστημόπλοια του Ιεζεκιήλ» στο οποίο κάνει την πλήρη περιγραφή του διαστημοπλοίου. «Σπάνια» γράφει «ολοκληρωτική ήττα είναι τόσο συναρπαστική, τόσο ευχάριστη και τόσο επωφελής». Σύμφωνα με τον Μπλούμριχ τα τέσσερα ζωντανά πλάσματα πρέπει να ήταν τέσσερις συσκευές προσγείωσης που καθεμία είχε ένα τροχό για να ελίσσεται πάνω στο έδαφος Τα φτερά θα ήταν έλικες ελικοπτέρου που χρησίμευαν για την προσγείωση, ενώ μια μηχανή με πυραύλους στο κωνικό σώμα του σκάφους παρείχε την απαραίτητη ωστική δύναμη. 

ΠΗΓΗ

Τα Ραδιοκύματα του Κενταύρου

Advertisement

Τα Ραδιοκύματα του Κενταύρου

Πως θα ήταν εάν μπορούσατε να δείτε τους τεράστιους πίδακες ραδιοκυμάτων του Κενταύρου Α να ανατέλλουν; Τα ραδιοκύματα του Cen A δεν έχουν μόνο πάνω από ένα εκατομμύριο έτη φωτός μήκος, αλλά καταλαμβάνουν μια γωνιακή περιοχή πάνω από 200 φορές μεγαλύτερη από ό,τι η Πανσέληνος στον ουρανό της Γης.

Οι πίδακες εκτοξεύτηκαν από μια βίαιη μαύρη τρύπα εκατομμύρια φορές τη μάζα του Ήλιου ενσωματωμένη βαθιά στο κέντρο του κοντινού ενεργού γαλαξία Κένταυρου Α. Με κάποιο τρόπο η μαύρη τρύπα δημιουργεί τα γρήγορα κινούμενα αέρια, καθώς άλλη ύλη πέφτει μέσα. Σε αυτήν την εικόνα, ραδιοτηλεσκόπια από την συστοιχία Australian Telescope Compact Array (ATCA) κοντά στο Narrabri της Αυστραλίας, φαίνονται μπροστά από την πανσέληνο, μαζί με μια ραδιοεικόνα του Cen A σε πραγματικό γωνιακό μέγεθος στο παρασκήνιο.

Η παραπάνω εικόνα περιλαμβάνει τον πιο λεπτομερή χάρτη ραδιογαλαξία στο σύμπαν που έχει φτιαχτεί ποτέ, αφού χρειάστηκε πολλά χρόνια και πάνω από 1.000 ώρες έκθεσης για να ολοκληρωθεί. Λεπτομέρειες στη φωτογραφία μπορούν να δώσουν ενδείξεις για το πώς ραδιοπίδακες αλληλεπιδρούν με τα αστέρια και τη διαγαλαξιακή σκόνη. Οι φωτεινές κουκκίδες στην εικόνα δεν απεικονίζουν αστέρια, αλλά τυπικούς φωτεινούς ραδιογαλαξίες στο ακόμα πιο μακρινό σύμπαν.

ΠΗΓΗ

Υπερίωνας: Ένα Φεγγάρι με Περίεργους Κρατήρες

Advertisement

Υπερίωνας: Ένα Φεγγάρι με Περίεργους Κρατήρες
Τι βρίσκεται στον πάτο των παράξενων κρατήρων του Υπερίωνα; Κανείς δεν είναι σίγουρος. Για να μας βοηθήσει να μάθουμε, το ρομποτικό διαστημικό σκάφος Cassini που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Κρόνο όρμησε κοντά από το φεγγάρι με υφή σφουγγαριού το 2005 και το 2010 και τράβηξε εικόνες με πρωτοφανή λεπτομέρεια.

Μια εικόνα από το πέρασμα του 2005, φαίνεται παραπάνω σε ψευδές χρώμα και δείχνει έναν αξιοσημείωτο κόσμο στρωμένο με παράξενους κρατήρες και γενικά περίεργη επιφάνεια. Οι μικρές διαφορές στο χρώμα πιθανόν δείχνουν διαφορές ως προς τη σύνθεση της επιφάνειας. Στο κάτω μέρος των περισσότερων κρατήρων βρίσκεται κάποιο είδος άγνωστης σκοτεινής ύλης. Κοντινή επιθεώρηση της εικόνας δείχνει φωτεινά χαρακτηριστικά που δείχνουν ότι η σκοτεινή ύλη μπορεί να είναι μόλις μερικές δεκάδες μέτρα παχιά σε κάποια σημεία. Ο Υπερίωνας έχει διάμετρο περίπου 250 χιλιόμετρα, περιστρέφεται χαοτικά, και έχει μια πυκνότητα τόσο χαμηλή που θα μπορούσε να στεγάσει ένα τεράστιο σύστημα σπηλαίων μέσα του.

ΠΗΓΗ

Η ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΓΝΗΤΙΚΩΝ ΠΕΔΙΩΝ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΧΩΡΟΧΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΩΣ ‘ΠΥΛΕΣ’ ΠΡΟΣ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

Advertisement

Για να αντιληφθούμε την έννοια της στρέβλωσης των μαγνητικών πεδίων ας παρατηρήσουμε με προσοχή την παρακάτω εικόνα.

 Το άναμμα και μόνο ενός σπίρτου (που αν και εκλύει μικρά ποσά ενέργειας, αναπτύσσει για μικρό σχετικά ανθρώπινο χρόνο, υψηλή σχετικά θερμοκρασία) δημιουργεί  χωροχρονικές στρεβλώσεις που διακρίνονται
μόνο από την κίνηση του παραγόμενου καπνού … Οι στρεβλώσεις αυτές αναπαριστώνται σε όλους σχεδόν τους αρχαίους Ελληνικούς ναούς … Η  αναφερόμενη ως ‘Ιωνικού’ ρυθμού ‘τεχνοτροπία’ υποκρύπτει τεχνολογία μεταφοράς οντοτήτων πνευματικών και υλικών ανάμεσα σε πάμπολλες διαστάσεις. Η τεχνολογία αυτή αποκαλύφθηκε στους ανθρώπους κατά παράβαση της θεική εντολής από τον Προμηθέα (αυτό το ‘φως’ έφερε στους ανθρώπους, την παράνομη γνώση) , που ήταν ο επικεφαλής 210 αγγέλων που φρουρούσαν τις πύλες της γης για να μη περάσει ο σατανάς (Δίας) και οι δαίμονές του (θεοί του Ολύμπου). Στο βιβλίο του ΕΝΩΧ (Π.Διαθήκη ) ο Προμηθέας ονομάζεται Σεβάζιος και μάλλον ήταν αρχάγγελος πριν την παρακοή του….  Οι άγγελοι αυτοί σνευρέθησαν με τις γυναίκες των ανθρώπων και εγένησαν τέρατα (γίγαντες, ελοήμ, νεφελήμ, κενταύρους κλπ) και έκαναν κάθε είδους επιμειξάι στο ζωικό βασίλειο (γρύπες, μονόκεροι , σφίγγες κλπ). Οι παραβάτες άγγελοι αυτοί είναι οι Τιτάνες της Ελληνικής μη θ(ε)ολογίας , που πολέμησαν με το διάβολο (Δία) και τοπυς δαίμονές του , όταν οι τελευταίοι βρήκαν αφύλακτες τις πύλες και πέρασαν από τότε στον υλικό κόσμο ….  Ετσι ο επικρατήσας Δίας -διάβολος ήθελε οι ‘ναοί’ προς τιμή του να φέρουν πάνω τους αυτή τη γνώση , σαρκάζοντας με τον τρόπο αυτό Θεό και ανθρώπους …

 

Στην επόμενη εικόνα (δορυφορική απεικόνιση απο το γνωστό λογισμικό GOGLE EARTH) διακρίνεται από δορυφορική φωτογραφία το Δυρράχιο στο Αλβανον (αυτή είναι η πραγματική Ελληνική ονομασία του και όχι επι οτ θηλυκόν , ‘Αλβανία …)  Στη θαλάσσια περιοχή παρατηρούμε μία τεράστια δίνη μέσα στη θάλασσα που δημιουργεί κίνηση ασύλληπτων ποσοτήτων νερού … 

 


Στην παρακάτω εικόνα φαίνεται η ίδια εικόνα του Δυρραχίου κολλημένη (πάνω αριστερά) με μία ίδια αλλά αντίστροφη ως προς άξονα ισορροπίας της (κάθετη γραμμή). Στην ίδια εικόνα (κάτω δεξιά) έχει αφαιρεθεί ισόποσο τμήμα από τις δύο ίδιες αλλά αντίστροφες εικόνες … Διακρίνεται το σχήμα της ανθρώπινης μήτρας , με τις σάλπιγγες … Βλέπετε μία μοναδική απεικόνιση του πως μία ψυχή – πνεύμα , εγκλοβίζεται σε υλικό φορέα  – μήτρα … Το σύν-παν μιλάει μόνο του… ας το ακούσουμε …  Δεξιά είναι ο στροφέας που υπάρχει στους ναούς των θεών (των δαιμόνων  του Δία – σατανά , δηλαδή …)  και τώρα ίσως καταλάβετε από πού περνούν και πως δρουν οι δαίμονες ή ξεπεσμένοι άγγελοι …  Το σώμα του κίονα παριστά τα ‘πτωτικά ύδατα’ της Γένεσης ή τα ‘ζώντα ύδατα’ του Ευαγγελίου … Δηλαδή είναι ο ΙΣΤΟΣ των ψυχών που συνεχίζουν και σήμερα να (‘Κλίμαξ ‘ του Αγίου Ιωάννη του Σιναίτη) πέφτουν από τον άυλο ΟΥΡΑΝΟ (ΟΥ –  ΡΑ – ΝΟΣ = δεν ρέει ο νούς) στον υλικό κόσμο …  Χ (το σύμβολο της σφραγίδας, αυτής που ο ΙΗΣΟΥΣ πατά εν είδη χιαστού ξύλου σπάζοντας τις πύλες ή σφραγίδα του Αδη ..)  Ρ (το ιδεόγραμμα της ροής των πνευμάτων, ενεργειών και πνευματικών υδάτων από τον άυλο ουρανό στον υλικό κόσμο). Απλά ΧΡΙΣΤΟΣ είναι Εκείνος που θα σταματήσει (σφραγίσει) την πτώση των ανθρώπινων ψυχών από το φυσικό τους περιβάλλον, τον ουρανό , στον υλικό κόσμο… Και δεν χρειάζεται να είναι κανείς μεγάλος επιστήμονας για να το καταλάβει αυτό ….  Πολλοί ζήτησαν τη γνώση και πολλοί έλαβαν … Τι την έκαναν τη γνώση όμως ; Tι ήθελε ο μέγας εκείνος επιστήμων Νίκολα Τέσλα (για την τεχνολογία του οποίου βομβάρδισαν την Γιουγκοσλαυία και το ΙΡΑΚ, αλλά τίποτα δεν βρήκαν ..) να παρευρίσκεται στο ‘αθώο’ πείραμα της Φιλαδέλφειας το 1944 ; Γιατί συνευρίσκετο με το διαβολομέντιουμ Κέυσι και τον ‘μεγάλο’ ΑΙΝΣΤ’ΙΝ ; Τι ήθελε ο Τέσλα , ο αδιαμφισβήτητα θεμελιωτής και εφευρέτης του ηλεκτρισμού, στην προσπάθεια των σατανάδων να ανοίξουν τις πύλες της Αβύσσου και να καταστρέψουν τον πλανήτη και το ανθρώπινο γένος ; Ευτυχώς ο ΜΕΓΑΣ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗΣ που είχε τη ΓΝΩΣΗ δεν συνέπραξε… ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ  ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΣΥΜΠΑΘΗΣΑΝ ΟΙ ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΗΣ….                  ΔΕΣ ΤΙ ΛΑΤΡΕΥΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΟΥ ΑΜΟΙΡΕ ΕΛΛΗΝΑ …..   


 

 

Στην παρακάτω εικόνα φαίνεται η εικόνα της ‘θεάς’ Αθηνάς (του δαίμονα – ειδώλου, δηλαδή, ΠΟΥ ΓΕΝΉΘΗΚΕ ΑΠΌ ΤΟ ΝΟΥ ΤΟΥ ΔΙΑ -ΔΙΑΒΌΛΟΥ ..) εν μέσω χωροχρονικών στρεβλώσεων ή ΠΥΛΩΝ, απλούστερα …  Οι πύλες αυτές είναι του ίδιου τύπου με αυτές που υπάρχουν στο Ιερό Τέμπλο των ορθόδοξων εκκλησιών (3  συνολικά) …. Προσέξτε τη στάση των τεράτων -Γρυπών και Σφιγγών…  Κάθονται σε στάση υποταγής διότι ο Δίας – διάβολος τα υπέταξε μετά την Γιγαντομαχία και Τιτανομαχία ….   Οι γνώσεις της ομάδας     ‘Ε’ , κάποιων αφελών συνανθρώπων μας που έμπλεξαν με το Δία -σατανά χωρίς να το θέλουν . ..


Αλλωστε τι σχέση μπορεί να έχει το ‘παγκόσμιο κέντρο εμπορίου’ (δηλαδή ο ναός του Μαμωνα΄, δηλαδή του ονόματος του διαβόλου θεού του χρήματος  –in god we trust , έχει σαν αποτύπωση το δολάριο , η ένια του οποίου είναι ο δόλος – με την αναπαράσταση της ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑΣ ;  


Στην παρακάτω δορυφορική απεικόνιση των πυρκαγιών στη Νότια και Κεντρική Ελλάδα το καλοκαίρι του 2007 διακρίνονται σε κίτρινο διακεκομμένο κύκλο 6 περιοχές (1 έως 6). Όλες αυτές οι περιοχές είναι τόποι που παρουσιάζουν χωροχρονικά ασυνεχή, όπερ σημαίνει χωροχρονικές πύλες εισόδου και εξόδου πνευματικών οντοτήτων –  κατ’ άλλους σκαφών και οχημάτων από άλλες ΄περιοχές’ του σύν – παντος …..  Ιδικά στην περιοχή του κόλπου των Πεταλίων  -έξω από τα Στείρα – στη Νότια Εύβοια και στον Ταΰγετο υπάρχουν καταγεγραμμένες άπειρες θεάσεις τέτοιων αντικειμένων, τα οποία άλλοι ονομάζουν ‘UFO’ , άλλοι ‘στάγυρα’ (Αριστοτελική άποψη, λεπτομέρειες στο βιβλίο ‘κοσμοσκάφος ΣΤΑΓΥΡΟ ‘Ε’ του αξιοπρεπέστατου κου Λευκοφρύδη) , άλλοι ‘βιμάνας’ (Ινδικές βέδες) , άλλοι σκάφη των ‘Ε’ (να δείτε που σε λίγο θα ψάχνονται κάποιοι απίθανοι ‘τηλεοπτικοί’ τύποι να βρουν στοιχεία για αυτά…), άλλοι βρήκαν την ονομασία ‘κοσμοσφαίρες’ κλπ κλπ … Εμείς απλά θα τα ονομάζουμε αναφορικά και μόνο ως ‘αντιβαρυτικά οχήματα’ , ως απόρροια του επιστημονικού εγωισμού μας και μόνο… 

Για τους ‘ψαγμένους’ υπάρχει και σχετικό δημοσίευμα για την αντιβαρυτική τεχνολογία στο περιοδικό  ‘ΜΥΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ’ τεύχος 2 , Ιαν 2007.

 

 

Και για να μη πείτε UFO τον γράφοντα, έχουμε ήδη παραθέσει ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΙΚΟΝΑ, από θέαση τέτοιου οχήματος στον Ταΰγετο – από όπου ‘πέρασε’ πρόσφατα η φωτιά και κατέκαψε τα πάντα (Λεοντάρι, Αρκαδίας. ARC = κιβωτός, κοιτίδα , δηλα δη Αρκαδία  = η ΚΙΒΩΤΟΣ του ΔΙΑ , δηλαδή εκεί ο διάβολος ξενοπηδούσε θνητές γυναίκες και ‘έσπερνε’ απογόνους, δηλα δη εμάς τους ένδοξους Έλληνες …). Tην εικόνα θα τη βρείτε στη διεύθυνση  : www.geoment.eee.grHUMANS_BIO_UNKNOWN.htm και την ιστορία του φαινομένου σε κάποιο βιβλίο με τίτλο ‘το πλανητικό φως του Ταΰγετου’ …

  

Oσοι και κατά βραχύ σωφροσύνης μετέχουσιν, επί παντός ορμή και σμικρού και μεγάλου πράγματος θεόν αεί που καλούσιν.                 ίμαιος 27γ)

(Οσοι συμμετέχουν έστω και ελάχιστα στη σωφροσύνη, ξεκινώντας οποιοδήποτε μικρό ή και μεγάλο εγχείρημα, πάντα επικαλούνται την του ΘΕΟΥ βοήθειαν).

ΠΗΓΗ

Πειραματικός «μανδύας σιωπής» καταπίνει το θόρυβο

Advertisement

 Στο κέντρο ησυχία
Γερμανοί μηχανικοί παρουσίασαν έναν πειραματικό μανδύα σιωπής, μια συσκευή που δημιουργεί έναν χώρο απόλυτα αδιαπέραστο για το θόρυβο.

Η πειραματική διάταξη, που παρουσιάζεται στην επιθεώρηση Physical Review Letters, είναι ένας δίσκος που αποτελείται από δύο πολυμερή υλικά, ένα σκληρό και ένα μαλακό, των οποίων η δομή έχει σχεδιαστεί προσεκτικά σε μικροκλίμακα.

O πλαστικός δίσκος που παρουσίασαν οι ερευνητές δεν επιτρέπει στα ηχητικά κύματα να φτάσουν στο κέντρο του (Πηγή: AP/KIT)
O πλαστικός δίσκος που παρουσίασαν οι ερευνητές δεν επιτρέπει στα ηχητικά κύματα να φτάσουν στο κέντρο του (Πηγή: AP/KIT) 
Ο δίσκος δονείται με συχνότητα 100 Hz, η οποία γίνεται αντιληπτή από το ανθρώπινο αφτί. Το υλικό όμως από το οποίο αποτελείται ο δίσκος αναγκάζει τα ηχητικά κύματα να ακολουθούν μια κυκλική διαδρομή, χωρίς ποτέ να μπορούν να φτάσουν στο κέντρο του.

Αυτό σημαίνει ότι στο κέντρο του δίσκου δεν ακούγονται ποτέ ήχοι αυτής της συχνότητας.

«Σε αντίθεση με άλλα συστήματα προστασίας από τον ήχο, τα ηχητικά κύματα ούτε ανακλώνται ούτε απορροφώνται. Είναι σαν να μην υπήρχε τίποτα στο κέντρο» σχολιάζει ο καθηγητής Μάρτιν Βέγκενερ του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καρλσρούης.

Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, η πειραματική διάταξη ακολουθεί περίπου την ίδια λογική με τους πειραματικούς «αόρατους μανδύες», οι οποίοι κατευθύνουν το φως γύρω από αντικείμενα έτσι ώστε να τα κάνουν να εξαφανίζονται.

Η ερευνητική ομάδα στην Καρλσρούη είναι η πρώτη που δείχνει ότι η ίδια προσέγγιση μπορεί να εφαρμοστεί και στα ελαστικά ηχητικά σήματα, όπως αυτά που παράγουν οι χορδές μιας κιθάρας ή η μεμβράνη ενός τυμπάνου.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, «το κλειδί για τον έλεγχο των ηχητικών κυμάτων είναι να τροποποιήσει κανείς την τοπική τους ταχύτητα ως συνάρτηση για την κατεύθυνση προς την οποία κινείται το κύμα».

 
ΠΗΓΗ

Ρωσικοί δορυφόροι «σκανάρουν» νότια της Κρήτης για πετρέλαια

Advertisement

Ρωσικός πολυφασματικός δορυφόρος, πιθανότητα τύπου Condor, (o πρώτος εκτοξεύθηκε το 2008 και «σκανάρει» περιοχές με υψηλού ενδιαφέροντος γεωλογικά στοιχεία) πρόκειται να περάσει αύριο επάνω από την Ανατολική Μεσόγειο, με εστιασμένους τους φακούς του στην Κρήτη.

Στόχος: Τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης για τα οποία ήδη η Ρωσία έχει καταθέσει επίσημα το ενδιαφέρον της για να προχωρήσει σε έρευνας στο υπουργείο ΠΕΚΑ.

Ήδη βρίσκεται στην Κρήτη ρωσική ομάδα της Ρωσικής Υπηρεσίας Διαστήματος, η οποία θα λαμβάνει στοιχεία βαθμονόμησης και υποβοήθησης της ακρίβειας των στοιχείων που θα μεταδώσει ο δορυφόρος.
Ολόκληρη η περιοχή νότια της Κρήτης μέχρι την βορειοαφρικανικήακτή και νοτιοανατολικά μέχρι την κυπριακή ΑΟΖ θα «κοπεί» σε τομείς ανάλογα με το ενδιαφέρον των ευρημάτων και εν συνεχεία θα εντοπιστούν και θα αναλυθούν τα σημεία που παρουσιάζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
H Mόσχα δείχνει διατεθειμένη να μην μείνει σε καμία περίπτωση έξω από το «πάρτι υδρογοναθράκων» της Α.Μεσογείου… 

Νεα εξωγηινα ευρηματα;

Advertisement

Ένας καθηγητής στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ, ίσως ανακάλυψε τα πρώτα επιστημονικά αποδεδειγμένα εξωγήινα ευρήματα.

Ο Φρανκ Κίμπλερ διδάσκει Γεωλογία στο Στρατιωτικό Ινστιτούτο της πόλης Ρόσγουελ στην πολιτεία Νέο Μεξικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη συγκεκριμένη πόλη, το 1947, ανακαλύφθηκαν κάποια μεταλλικά κομμάτια, τα οποία μερικοί υποστήριξαν πως προέρχονταν από τα συντρίμμια ιπτάμενου δίσκου.

Ο καθηγητής αποφάσισε να μεταβεί στην περιοχή και να ερευνήσει περαιτέρω ίσως το πιο διάσημο περιστατικό αναφορικά με θέαση εξωγήινων φαινομένων.

Αρχικά μελέτησε τις εικόνες της τοποθεσίας, όπου εντοπίστηκαν τα συντρίμμια, οι οποίες πάρθηκαν από δορυφόρο.

Στη συνέχεια πήγε ο ίδιος στο σημείο με ανιχνευτή μεταλλικών αντικειμένων, ώστε να διαπιστώσει και από μόνος του αν υπάρχουν και άλλα κομμάτια από τον υποτιθέμενο ιπτάμενο δίσκο.

Έτσι, ο καθηγητής ανακάλυψε μικρά κομμάτια που εξωτερικά μοιάζουν ασημένια και κατόπιν ζήτησε τη βοήθεια του Ερευνητικού Κέντρου και Μουσείου για το UFO του Ρόσγουελ.

Εκεί έδειξε το υλικό στη διευθύντρια του μουσείου, Τζούλι Σάστερ και συναντήθηκε με τον ερευνητή, Ντον Σμιντ.

Όλοι μαζί αποφάσισαν να στείλουν το υλικό για μοριακή εξέταση.

Η εξέταση έδειξε πως τα κομμάτια αποτελούνται από αλουμίνιο, σιλικόνη, μαγγάνιο και ένα κράμα χαλκού.

Στη συνέχεια ο Κίμπλερ πήγε το υλικό για εξέταση ισοτόπων, όπου φάνηκε ότι η αναλογία , σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, υποδηλώνει πως είτε έγινε λάθος στο εργαστήριο είτε το υλικό είναι εξωγήινο.

ΠΗΓΗ

ΞΥΠΝΑΕΙ ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ?

Advertisement

Yπό στενή παρακολούθηση το ηφαίστειο της Θήρας!!!

Οι σεισμολόγοι και οι ηφαιστειολόγοι παρακολουθούν με πολύ μεγάλη προσοχή τη σεισμική ακολουθία που εκδηλώνεται τις τελευταίες εβδομάδες στην Σαντορίνη.

Αν και καθησυχαστική η επιστημονική κοινότητα και το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αποφάσισαν να εγκαταστήσουν από τη Δευτέρα πέντε επιπλέον σεισμογράφους στο κυκλαδίτικο νησί για τη στενή παρακολούθηση του φαινομένου. Ένας θα εγκατασταθεί επί της νήσου Καμμένη, τρεις κατά μήκος της κορυφογραμμής του ορεινού όγκου και ένας στην παραλία.

Η ασυνήθιστη δραστηριότητα που καταγράφεται στο ηφαίστειο της Θήρας οφείλεται στη στάθμη του μάγματος που ανεβαίνει από τον πυθμένα του ηφαιστείου αυξάνοντας την πίεση στον κώνο του κρατήρα.

Οι σεισμικές δονήσεις που σημειώνονται είναι χαμηλής έντασης, αλλά όπως εξηγούν οι επιστήμονες το εστιακό βάθος βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην επιφάνεια της Σαντορίνης και το φαινόμενο εξηγείται με την άνοδο της στάθμης του μάγματος από τον πυθμένα του ηφαιστείου το οποίο πιέζει τον κώνο του κρατήρα.

Η ηφαιστειακή δραστηριότητα είναι μικρής διάρκειας με βραδείς ρυθμούς εξέλιξης, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες η χαρακτηριστική οσμή κλούβιου αυγού που αναδίδει το θειάφι, το οποίο υπάρχει σε αφθονία στο ηφαιστιογενές υπέδαφος του νησιού, γίνεται μερικές φορές όλο πιο έντονη.

Nα θυμίσουμε ότι τρία είναι τα ενεργά ηφαίστεια στην ελλαδική περιοχή. Τα ηφαίστεια της Μήλου, της Θήρας και της Νισύρου.

Το «τέρας» που κοιμάται

Το νησιωτικό σύμπλεγμα της Σαντορίνης αποτελεί παγκοσμίως μοναδικό φαινόμενο ηφαιστείου με καλδέρα. Το μισοφέγγαρο που ονομάζουμε Σαντορίνη, η Θηρασιά και το Ασπρονήσι σχηματίζουν έναν νοητό κύκλο, στην μέση του οποίου βρίσκεται η καλντέρα της Σαντορίνης, η μεγαλύτερη στο κόσμο.

Το ηφαίστειο αφυπνίστηκε για πρώτη φορά πριν από 2,5 εκατομμύρια χρόνια και συνέχισε την δραστηριότητα του μέχρι και σήμερα. Σε αυτό το μακρύ χρονικό διάστημα έχουν συμβεί 12 εξαιρετικά μεγάλες εκρήξεις.

Η Νέα Καμμένη και η Παλαιά Καμμένη σχηματίστηκαν από υποθαλάσσιες εκρήξεις και αποτελούν το πιο πρόσφατα κομμάτια γης της Μεσογείου. Ο σχηματισμός της Νέας Καμμένης άρχισε μόλις πριν 440 χρόνια με τα τελευταία κομμάτια ηφαιστειακής λάβας πετρώνουν πάνω της μόλις εδώ και 50 χρόνια.

Η τελευταία έκρηξη έγινε το 1950. Οι κάτοικοι την έζησαν δίνουν τρομακτικές περιγραφές: «Οι φλόγες ξεπηδούσαν από την θάλασσα», «Η λάβρα εκτινασσόταν», «Κάπνα ξετυλιγόταν», «Πυρακτωμένο μάγμα ανέβλυζε», «Η θάλασσα κόχλαζε» «Οι δυνατοί σεισμοί και οι εκτινάξεις ηφαιστειακής τέφρας μας ταλαιπώρησε». Πρόκειται για μερικές μόνο από τις μαρτυρίες που κόβουν την ανάσα…

Το ηφαίστειο της χαμένης Ατλαντίδας

Πριν από 3.500 χρόνια μία τρομερή έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας, την οποία οι γεωλόγοι θεωρούν ως μία από τις ισχυρότερες που συνέβησαν ποτέ, άλλαξε τον ρου της Ιστορίας των αρχαίων λαών της Μεσογείου.

Όταν το ηφαίστειο εξεράγη, στο νησί που κατά τον Πλάτωνα βρισκόταν η χαμένη Ατλαντίδα, το παλιρροϊκό κύμα, φτάνοντας στις ακτές της Κρήτης κατέστρεψε τον μινωικό πολιτισμό, που την εποχή εκείνη ήταν ο κυρίαρχος στην λεκάνη της Μεσογείου.

Οι περιβαλλοντικές αλλαγές που συντελέστηκαν έγιναν αισθητές σε ολόκληρη την υφήλιο, φτάνοντας ακόμα και στην Κίνα και ενδεχομένως στη Βόρεια Αμερική και την Ανταρκτική. Με την επική, όμως, καταστροφή συνδέονται, από ορισμένους ιστορικούς και ο θρύλος της Ατλαντίδας και η ιστορία των Βιβλικών Επτά Πληγών του Φαραώ, με την επακόλουθη έξοδο από την Αίγυπτο.

Ιστορικοί και αρχαιολόγοι εμφανίζονται προβληματισμένοι ως προς την ημερομηνία που εξεράγη το ηφαίστειο της Θήρας, με πιθανή χρονολογία κάπου μεταξύ 1645 και 1500 π.Χ. Δεν υπάρχει καμία μαρτυρία για το τι πραγματικά συνέβη, αλλά οι επιστήμονες είναι σε θέση να κάνουν συγκρίσεις από τις αναλυτικές καταγραφές της έκρηξης του διάσημου ηφαιστείου Κρακατόα, στην Ινδονησία, το 1883.

Η ισχυρότατη έκρηξη του Κρακατόα σκότωσε πάνω από 40.000 ανθρώπους μέσα σε διάστημα μόλις λίγων ωρών, προκάλεσε γιγάντια τσουνάμι ύψους 12 μέτρων, εκτίναξε λάβα σε διάφορα μέρη της Ασίας, προκάλεσε πτώση της θερμοκρασίας σε ολόκληρη την υφήλιο και δημιούργησε περίεργα χρωματιστά ηλιοβασιλέματα για 3 χρόνια. Μαρτυρίες λένε πως η έκρηξη ακούστηκε σε απόσταση 3.000 μιλίων.

Η έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας ήταν τέσσερις με πέντε φορές ισχυρότερη από αυτή του Κρακατόα σύμφωνα με τους γεωλόγους, ενώ η ενέργεια της αντιστοιχεί με την ταυτόχρονη έκρηξη εκατοντάδων ατομικών βομβών σε κλάσματα του δευτερολέπτου.
ΠΗΓΗ

Η σκοτεινη ενεργεια υπαρχει

Advertisement

Λονδίνο 
Οσο και αν ορισμένοι δυσκολεύονται να το πιστέψουν, η σκοτεινή ενέργεια τελικά φαίνεται πως υπάρχει. Αυτό πιστοποιούν τα πρώτα αποτελέσματα της μεγαλύτερης αστρονομικής «χαρτογράφησης» που έχει γίνει μέχρι σήμερα, τα οποία επιπλέον δείχνουν ότι το Σύμπαν όχι απλώς επεκτείνεται διαρκώς, αλλά και ότι η επέκταση αυτή γίνεται με επιταχυνόμενο ρυθμό.

Η επίδρασή της «συλλαμβάνεται» στη χαρτογράφηση των γαλαξιών
Η σκοτεινή ενέργεια υπάρχει
Η σκοτεινή ενέργεια, η οποία υπολογίζεται ότι αποτελεί το 74% του Σύμπαντος και δίνει απάντηση στην επιταχυνόμενη επέκτασή του, εντοπίστηκε από τους αστροφυσικούς.

Ετσι αποδεικνύεται ότι τελικά ο Αϊνστάιν δεν έκανε λάθος. Αυτή η ασύλληπτη μορφή ενέργειας δρα ως κοσμολογική σταθερά η οποία υπερνικά τη βαρυτική επιρροή και «σπρώχνει» το Σύμπαν προς τα έξω, σε μια επέκταση που φαινομενικά αντιβαίνει στους νόμους της βαρύτητας.
Η ανακάλυψη χαιρετίζεται από τους αστροφυσικούς ως τεράστιας σημασίας, όχι μόνο επειδή επιβεβαιώνει τις ως τώρα θεωρίες τους αλλά και γιατί, όπως τονίζουν, αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα για τις μελλοντικές έρευνές τους.

Μελέτη στους γαλαξίες

Η διεθνής ομάδα ερευνητών μελέτησε επί πέντε χρόνια περισσότερους από 200.000 γαλαξίες φθάνοντας πίσω στον χρόνο ως και 8 δισ. έτη φωτός _ περισσότερο από το μισό της ηλικίας του Σύμπαντος. Στόχος τους ήταν να μετρήσουν την επίδραση της σκοτεινής ενέργειας μέσω της ανάπτυξης ενός τρισδιάστατου χάρτη της κατανομής των σμηνών των μακρινών γαλαξιών στο Σύμπαν.
Για να εξασφαλίσουν αντικειμενικό έλεγχο σε σχέση με μελέτες που έχουν γίνει στο παρελθόν υιοθέτησαν μια πρωτοποριακή προσέγγιση χρησιμοποιώντας δυο τεχνικές. Η πρώτη αφορούσε τη μέτρηση των βαρυονικών ακουστικών ταλαντώσεων, ενός προτύπου που παρατηρείται στην κατανομή των γαλαξιών στο Σύμπαν.
Η δεύτερη επικεντρωνόταν στη μέτρηση της ταχύτητας με την οποία σχηματίστηκαν τα σμήνη των γαλαξιών στο πέρασμα του χρόνου. Και οι δυο τεχνικές επιβεβαίωσαν την ύπαρξη της σκοτεινής ενέργειας και την επιτάχυνση της επέκτασης του Σύμπαντος.

Απρόσμενες ανακαλύψεις

«Η επιτάχυνση της επέκτασης του Σύμπαντος ήταν μια ανακάλυψη που μας εξέπληξε» τόνισε ο Κρις Μπλέικ του Πολυτεχνείου του Σουίνμπερν της Αυστραλίας, ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης, μιλώντας στον αυστραλιανό Τύπο. «Εδειξε ότι έχουμε ακόμη να μάθουμε πολλά γύρω από τη Φυσική».
Το γεγονός ότι το Σύμπαν επεκτείνεται προβληματίζει εδώ και καιρό τους επιστήμονες, Κάτι τέτοιο αντίκειται στις θεωρίες του Αϊνστάιν που υπαγορεύουν ότι η βαρύτητα είναι μια δύναμη έλξης που συγκρατεί το Σύμπαν. Η σκοτεινή ενέργεια, η οποία «συνελήφθη» ως έννοια στα τέλη της δεκαετίας του 1990 από τη μελέτη των μακρινών σουπερνόβα, αποτέλεσε τον από μηχανής Θεό που ήρθε να δώσει απάντηση σε αυτό το αδιέξοδο.
Οι θεωρητικοί την προτείνουν ως μια δύναμη που επενεργεί σε ολόκληρο το Σύμπαν _ μια κοσμολογική σταθερά _ και υπολογίζουν ότι αποτελεί το 74% του Σύμπαντος με την εξίσου «ασύλληπτη» σκοτεινή ύλη _ η οποία δεν εκπέμπει ούτε ανακλά καμία ανιχνεύσιμη ακτινοβολία _  να συνιστά το 22% και τη γνωστή μας ύλη _ άστρα, πλανήτες, γαλαξίες κ.ο.κ. _ μόλις το 4%.
Αντίθετα η αντίπαλη θεωρία απορρίπτει την ύπαρξή της σκοτεινής ενέργειας και αποδίδει την επέκταση του Σύμπαντος σε μια «μεταστροφή» της βαρύτητας. Προσάπτει το λάθος στον Αϊνστάιν υποστηρίζοντας ότι ο μεγάλος θεωρητικός δεν υπολόγισε ότι η βαρύτητα στις πολύ μεγάλες αποστάσεις μετατρέπεται από δύναμη έλξης σε δύναμη απώθησης.

Δικαίωση των θεωριών

«Η δράση της σκοτεινής ενέργειας είναι σαν να ρίχνεις μια μπάλα ψηλά στον αέρα και αυτή να τρέχει όλο και πιο γρήγορα προς τον ουρανό» εξήγησε ο κ. Μπλέικ. «Τα αποτελέσματα μας λένε ότι η σκοτεινή ύλη αποτελεί πράγματι μια κοσμολογική σταθερά, όπως είχε προτείνει ο Αϊνστάιν».
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος WiggleZ, το οποίο ξεκίνησε το 2006 και ολοκληρώθηκε εφέτος. Για τη διενέργειά της χρησιμοποιήθηκαν δεδομένα από το διαστημικό τηλεσκόπιο Galaxy Evolution Explorer (Galex) της NASA και το Αγγλο-Αυστραλιανό Τηλεσκόπιο (Anglo-Australian Telescope) στο όρος Σάιντινγκ Σπρινγκ της Αυστραλίας.
Τα πρώτα συμπεράσματα των ερευνητών περιγράφονται σε δυο μελέτες οι οποίες έχουν γίνει δεκτές προς δημοσίευση στην επιθεώρηση «Monthly Notices of the Royal Astronomical Society».
                                                                                                                                                       ΠΗΓΗ

Η αληθεια για τον νεκρο εξωγηινο στη Σιβηρια!

Advertisement


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Το παρακάτω βίντεο εμφανίζεται από πολλούς διαδικτυακούς τόπους σε όλον τον κόσμο ως «μία ανακάλυψη που έχει ταράξει την επιστημονική κοινότητα»!

Ενας Ρώσος χρήστης του ιντερνετ με το ψευδώνυμο , «Sasha από τη Βαϊκάλη», έκανε την ανάρτησή του στις 14 Απριλίου…

Στο βίντεο υποτίθεται ότι βλέπουμε έναν νεκρό εξωγήινο θαμμένο στο χιόνι, σε μια περιοχή, που (σύμφωνα πάντα με τον Sasha) βρίσκεται στα σύνορα της Ρωσίας με την Μογγολία και πιο συγκεκριμένα στη Δημοκρατία της Μπουργιατίας.

Δεν υπάρχουν συντρίμια κάποιου ιπτάμενου σκάφους, ούτε κάτι άλλο που να παραπέμεπι σε «εξωγήινο» επισκέπτη, παρα μόνο αυτό το «ανθρωπάκι» που βλέπετε στη φωτογραφία το οποίο μοιάζει βγαλμένο κατευθείαν από ταινία του Σπήλμπεργκ!

Η αλήθεια είναι ότι καμία επιστημονική ή άλλη αρχή δεν ασχολήθηκε με το οπτικό υλικό, αφού είναι οφθαλμοαφανέστατο ότι αποτελεί κακοστημένη φάρσα! Ο αρχισυντάκτης όμως της τοπικής εφημερίδας Kabansk-Info, όταν το είδε φοβήθηκε μήπως πρόκειται για το πτώμα κάποιου παιδιού με παραμορφωτική ασθένεια που ίσως έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης! Ετσι ειδοποίησε την αστυνομία.

Με τη βοήθεια της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, εντοπίστηκε ο Sasha και αξιωματικοί τον επισκέπτηκαν στο σπίτι του. Σύμφωνα με την αναφορά της ιστοσελίδας 7d.org.ua. ο νεαρός αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι ο «νεκρός εξωγήινος» ήταν φάρσα. Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα, εξήγησε στους αστυνομικούς πώς ακριβώς δημιούργησε το … alien και τους έδειξε μάλιστα και τα χρώματα με τα οποία το ζωφράφισε.

Δήλωσε ότι δεν είχε σκοπό να εξαπατήσει κανέναν, αλλά να κάνει μία πλάκα με τους φίλους του- αφού δεν φανταζόταν καν ότι το βίντεο θα συγκεντρώσει τέτοια επισκεψιμότητα και θα γίνει θέμα σε ΜΜΕ ανα τον πλανήτη! Η έκθεση της αστυνομίας γράφει ότι του έγινε απλή επίπληξη για την αναστάτωση που προκάλεσε, αφού δεν έκανε και κανένα έγκλημα για να τιμωρηθεί!

Φυσικά, οι λάτρεις των εξωγήινων, δεν πείστηκαν από όλα τα παραπάνω και συνεχίζουν να μιλούν για την «ανακαλυψη του αιώνα».


ΠΗΓΗ

ΟΙ ΝΑΟΙ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ (ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ)

Advertisement

Για αιώνες οι Έλληνες, οι Ρωμαίοι, οι Πέρσες και οι Αιγύπτιοι κατέφευγαν στον Απόλλωνα, τον θεό του φωτός, με την ελπίδα να τους χαρίσει καλή τύχη.
Η εκπομπή καταγράφει την ιστορία των ναών που χτίστηκαν προς τιμήν του θεού Απόλλωνα, μέσα από επισκέψεις στην Δήλο των Κυκλάδων, στους Δελφούς, στην περιοχή της Φωκίδας και στα Δίδυμα της Ιωνίας .

Πειραματικο στρατιωτικο λειζερ στοχευει σε νεο ρεκορ

Advertisement

Το FEL βάλλει εναντίον στόχου από χάλυβα σε παλαιότερη δοκιμή (Πηγή: JLAB)


Το λέιζερ με την ισχυρότερη δέσμη του κόσμου, ικανό να λιώνει έξι μέτρα ατσάλι το δευτερόλεπτο, ετοιμάζεται τώρα να γίνει ακόμα ισχυρότερο.

Χάρη στη βελτίωση του συστήματος από το οποίο αντλεί ενέργεια, το «λέιζερ ελεύθερων ηλεκτρονίων», ή FEL, έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στην τελική του θέση, τα καταστρώματα των αμερικανικών πολεμικών πλοίων.

Ο επιταχυντής που τροφοδοτεί το λέιζερ λειτουργεί πλέον στην τάση-ρεκόρ των 500 Kilovolt, ανακοίνωσε το Εθνικό Εργαστήριο «Τόμας Τζέφερσον» της Βιρτζίνια, το οποίο αναπτύσσει το όπλο σε συνεργασία με το Γραφείο Ναυτικής Έρευνας του Πολεμικού Ναυτικού.

Μέχρι σήμερα, ο επιταχυντής λειτουργούσε μέχρι τα 320 Kilovolt, τάση που επαρκούσε για την παραγωγή μιας δέσμης λέιζερ με ισχύ 14 Kilowatt.

Το νούμερο δεν ακούγεται μεγάλο -είναι μόλις δέκα φορές μεγαλύτερο από την ισχύ ενός μέσου σεσουάρ. Δεδομένου όμως ότι όλη αυτή η ισχύς εστιάζεται σε μια πολύ μικρή επιφάνεια, είναι αρκετή ώστε το λέιζερ να μπορεί ήδη να διαπερνά έξι μέτρα ατσάλι σε ένα δευτερόλεπτο.

Αν η πρόοδος συνεχιστεί με ικανοποιητικούς ρυθμούς, η ισχύς της δέσμης θα μπορούσε να αυξηθεί στα 100 Kilowatt το 2015 και στο 1 Megawatt τη δεκαετία του 2020. Και αυτό σημαίνει ότι το λέιζερ θα μπορεί τελικά να λιώνει όχι έξι, αλλά 600 μέτρα ατσάλι το δευτερόλεπτο.

Κανένα εχθρικό πλοίο, και κανένας εισερχόμενος πύραυλος, δεν θα μπορούσε να αντέξει αυτή τη ζέστη.

Ρυθμίσατε, πυροδοτήσατε

Σε αντίθεση με τα συμβατικά λέιζερ, το FEL μπορεί να ρυθμίζεται ώστε να λειτουργεί σε ένα εύρος διαφορετικών συχνοτήτων -αυτό σημαίνει ότι οι χειριστές θα μπορούν να αλλάζουν το μήκος κύματος ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες (για παράδειγμα, ανάλογα με την υγρασία του αέρα) ώστε το όπλο να μην χάνει τη φονική αποτελεσματικότητά του.

Στα περισσότερα συμβατικά λέιζερ, τα φωτόνια από τα οποία αποτελείται η δέσμη παράγονται με διέγερση ενός υλικού μέσου, συνήθως μιας μικρής ποσότητας αερίου ή ενός διαφανούς κρυστάλλου. Στα λέιζερ αυτά, η ακτινοβολία που εκπέμπεται έχει πάντα ένα συγκεκριμένο μήκος κύματος.

Το FEL είναι διαφορετικό, αφού δεν χρησιμοποιεί αέρια ή κρυστάλλους αλλά μια δέσμη ελεύθερων ηλεκτρονίων, τα οποία παράγονται από έναν «εγχυτήρα ηλεκτρονίων» -ένα ογκώδες σύστημα σαν επιταχυντής. Το FEL μπορεί έτσι να αλλάζει μήκος κύματος από τα μικροκύματα μέχρι το υπέρυθρο, το ορατό φως και τις ακτίνες Χ.

Η τάση των 500 Kilowatt που πέτυχε το FEL στο Εργαστήριο Τζέφερσον αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ. «Είναι κάτι εντελώς καινούργιο. Δεν έχει ξαναγίνει πουθενά στον κόσμο» ανέφερε στο FoxNews.com ο Κάρλος Χερνάντεζ-Γκαρσία, επικεφαλής της ανάπτυξης του συστήματος.

Μετά τις τελευταίες τεχνικές βελτιώσεις, το πρωτότυπο του συστήματος έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στη φάση των δοκιμών στην ανοιχτή θάλασσα.

Πρόσφατα, η εταιρεία Boeing εξασφάλισε συμβόλαιο 163 εκατ. δολαρίων για τη δοκιμή ενός FEL των 100 Kilowatt γύρω στο 2015.

Το πρόβλημα είναι ότι το κανόνι ηλεκτρονίων που τροφοδοτεί το λέιζερ έχει μήκος 73 μέτρα, και είναι υπερβολικά μακρύ για να μπορεί να εγκατασταθεί σε πολεμικά πλοία.

Οι ερευνητές του Τζέφερσον, του Γραφείου Ναυτικής Έρευνας και της Boeing θα προσπαθήσουν τώρα να κοντύνουν το κανόνι μέχρι τα περίπου 15 μέτρα.

Ακόμα όμως κι αν δεν πετύχουν αυτό το στόχο μέχρι το 2015, το σίγουρο είναι ότι το μέλλον του πολέμου ανήκει στα λεγόμενα όπλα «κατευθυνόμενης ενέργειας»: Εκτός από το FEL, η Boeing αναπτύσσει και ένα χημικό, αερομεταφερόμενο λέιζερ, ως όπλο αντιπυραυλικής άμυνας.

Την περασμένη εβδομάδα, εξάλλου, το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό ζήτησε από το Κογκρέσο να διπλασιάσει στα 60 εκατομμύρια δολάρια τα ετήσια κονδύλια για τα όπλα κατευθυνόμενης ενέργειας.
ΠΗΓΗ

Από τη Γη στον Άρη σε τρεις ώρες;

Advertisement

ImageΗ θεωρία λεει ξεκάθαρα πως τίποτα δεν μπορεί να ταξιδέψει γρηγορότερα από την ταχύτητα του φωτός, ήτοι κάπου 300.000 χλμ. το δευτερόλεπτο καθώς για ένα σώμα με μάζα μεγαλύτερη του μηδενός θα χρειαστεί άπειρη ενέργεια για να επιταχυνθεί στην παραπάνω τιμή. Παρόλα αυτά και σύμφωνα με το περιοδικό Discovery κάποιοι επιστήμονες πιστεύουν πως υπάρχει δυνατότητα για την επίτευξη ταχύτητας μεγαλύτερης από αυτής του φωτός.
Οι ίδιοι ισχυρίζονται πως η αρχική ιδέα προέρχεται από τον γερμανό φυσικό Burkhard Heim πριν από 50 χρόνια περίπου, ο οποίος πρότεινε πως ένα πανίσχυρο μαγνητικό πεδίο ένα διαστημόπλοιο ή μια συσκευή θα μπορούσε να το ωθήσει σε μια άλλη διάσταση, μια διάσταση όπου οι φυσικοί νόμοι δε θα ισχύουν και κατά συνέπεια ούτε και ο περιορισμός της «οροφής» των 300.000 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο.
Αν και η ιδέα ακούγεται ως επιστημονική φαντασία και μέχρι ενός σημείου είναι, εντούτοις η προοπτική να ταξιδέψει κάποιος στον Άρη μέσα σε τρεις ώρες ή σε ένα κοντινό άστρο μέσα σε τρεις μήνες ακούγεται αρκετά ελκυστική. Μάλιστα κάποιοι ισχυρίζονται πως το αμερικανικό υπουργείο ενέργειας διαθέτει μια τέτοια συσκευή την οποία ονομάζει η μηχανή Ζ, από όπου θα μπορούσε σε πρώτη φάση να διαπιστωθεί εάν η ιδέα έχει τουλάχιστον επιστημονική βάση.
Ταυτόχρονα ένα πλήρως λειτουργικό μοντέλο θα μπορούσε να είναι έτοιμο μέσα σε πέντε χρόνια. Όπως και να είναι πάντως, όσοι οραματίζονται την ιδέα ενός ταξιδιού στο διάστημα άλλων διαστάσεων θα πρέπει να περιμένουν αρκετά μέχρι να γίνει πραγματικότητα. 
ΠΗΓΗ

Η ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

Advertisement

 global_warmingΈνας από τους πιο διακεκριμένου καθηγητές φυσικής, ο Αμερικανός, Harold Lewis, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, παραιτήθηκε από την Ένωση Αμερικανών Φυσικών APS (American Physical Society), καταγγέλλοντάς ότι εξυπηρετεί… περίεργα συμφέροντα. Παράλληλα κατηγόρησε μέλη της Ένωσης, για χρηματισμό, προκειμένου να συντηρούν τη «μεγαλύτερη επιστημονική απάτη, της παγκόσμιας υπερθέρμανσης του πλανήτη», όπως αναφέρει.

Στη επιστολή, που έστειλε προς τον πρόεδρο της APS, αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Για λόγους που θα φανούν στη συνέχεια, είναι καλύτερη η περηφάνια που είχα παλαιότερα, ως μέλος της Ένωσης, η οποία τώρα έχει εκπέσει σε ντροπή, γι’ αυτό υποβάλλω την παραίτησή μου.
Είναι φυσικά το μεγάλο ψέμα της παγκόσμιας υπερθέρμανσης του πλανήτη, το οποίο κυριολεκτικά απορροφά τρισεκατομμύρια δολάρια και έχει διαφθείρει πολλούς επιστήμονες, όπως και σύσσωμη την APS.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη και πιο «επιτυχημένη» επιστημονική απάτη που έχω δει, σε όλη μου τη ζωή, σαν φυσικός».

ΠΗΓΗ

Κλείνουν «ρεζερβέ» σε μυστικές κιβωτούς..

Advertisement

Σεισμοί (Αϊτή), λοιμοί (Πακιστάν), κατακλυσμοί (επίσης Πακιστάν),  τσουνάμι (Ινδονησία), πυρκαγιές (Ρωσία), πανδημίες (H1N1), κατολισθήσεις  (Κίνα), ηφαιστειακές εκρήξεις (Σουμάτρα), πυρηνικά ατυχήματα  (Τσέρνομπιλ) και τρομοκρατικές επιθέσεις (11η Σεπτεμβρίου) έχουν τα…
τελευταία χρόνια κοστίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους διαταράσσοντας  παράλληλα τον ύπνο εκατομμυρίων.


Εάν ανήκετε σε εκείνους που θεωρούν πως όλες οι παραπάνω «σκηνές  αποκάλυψης» δεν είναι απλώς «κακές στιγμές», αλλά αντιθέτως «κακά  σημάδια» που προμηνύουν το τέλος του κόσμου (το οποίο έρχεται… του  παραχρόνου, εάν πιστέψουμε τη χολιγουντιανή περιπέτεια «2012» και την  προφητεία των ινδιάνων Μάγια, στην οποία αυτή βασίζεται), μη

φοβάστε,  υπάρχει σωτηρία. Απλώς αυτή βρίσκεται υπογείως και στοιχίζει μερικές  δεκάδες χιλιάδες δολάρια το άτομο.

Το κόστος


(50.000 δολ. για κάθε ενήλικο και  25.000 δολ. για κάθε παιδί) κοστίζει μια θέση στα ειδικά διαμορφωμένα  καταφύγια της αμερικανικής εταιρείας «Vivos». Λειτουργώντας σαν  σύγχρονες Κιβωτοί του Νώε, οι εν λόγω εγκαταστάσεις (οι τοποθεσίες των  οποίων παραμένουν μυστικές προκειμένου να μην της ανακαλύψουν  ανεπιθύμητοι όταν έρθει η ώρα της κρίσης) παρουσιάζονται ως η μοναδική  σανίδα σωτηρίας.


«Οι χώροι μας μπορούν να αντέξουν μια έκρηξη 50 μεγατόνων σε απόσταση  16 χλμ., μπορούν να »καταδυθούν» σε βάθος 152 μ., μπορούν να αντέξουν  κρουστικά κύματα και ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς, ενώ είναι εφοδιασμένοι  με τρόφιμα, καύσιμα, ρουχισμό, ιατρικές εγκαταστάσεις, βιβλιοθήκες,  γυμναστήρια, ακόμη και φυλακές», διακηρύσσει ο Ρόμπερτ Βιτσίνο, το  αφεντικό της «Vivos».


Μόνο στις ΗΠΑ, η εταιρεία έχει ήδη διαμορφώσει ένα υπόγειο «δίκτυο  επιβίωσης» εμβαδού 30.000 τ.μ., ενώ πριν από μερικές ημέρες έγιναν τα  εγκαίνια και του πρώτου καταφυγίου της εταιρείας στο Λονδίνο (του πρώτου  στην Ευρώπη).


Αναφορικά με τη ζήτηση, περίπου 5.000 Αμερικανοί λέγεται πως ήδη έχουν εξασφαλίσει μια θέση στα μπούνκερ της εταιρείας.

ΟΙ… ΣΩΤΗΡΕΣ

Ανθεί η «βιομηχανία της Αποκάλυψης»


Ολα τα παραπάνω αποτελούν χαρακτηριστική πτυχή της επονομαζόμενης  «βιομηχανίας της Αποκάλυψης», η οποία δείχνει τα τελευταία χρόνια να  κερδίζει ολοένα μεγαλύτερο έδαφος στις προτιμήσεις των «τρομοκρατημένων»  Αμερικανών.


«Δεν είμαστε τρελοί, αλλά οι καιροί είναι δύσκολοι, η οικογένειά μου  θέλει να επιβιώσει, πρέπει να είναι κανείς προετοιμασμένος», δηλώνει ο  Στιβ Κράμερ, ένας από τους πελάτες της «Vivos».


Στο ίδιο πνεύμα, ένας άλλος επίδοξος «επιζών», ο Τζέισον Χοτζ,  χαρακτηρίζει την εξασφάλιση μιας θέσης στο καταφύγιο ως «επένδυση στη  ζωή». «Οι άλλοι πουλάνε ασφάλειες ζωής: εμείς πουλάμε κάτι καλύτερο:  εγγύηση ζωής», σημειώνει από τη μεριά του ο Ρόμπερτ Βιτσίνο, ιδρυτής της  «Vivos».


Ωστόσο, πίσω από την εν λόγω «εγγύηση ζωής», πολλοί είναι εκείνοι που  διακρίνουν τακτικές τρομολαγνείας, καλλιέργειας φόβου και εξαργύρωσης  ανύπαρκτων απειλών. Μια απλή ματιά στον ιστότοπο της «Vivos» αρκεί για  να διαγνώσει κανείς ύποπτα κίνητρα εκ μέρους της εταιρείας, καθότι αυτή  συγκαταλέγει στα καταστροφολογικά της σενάρια ως ρεαλιστικές «απειλές»:  τους αστεροειδείς, τις super ηφαιστειακές εκρήξεις, την ηλιακή  ακτινοβολία, καθώς και την… εκτεταμένη αναρχία.


Βλέπετε, εν έτει 2010, η θερμοπυρηνική απειλή της ψυχροπολεμικής  περιόδου έχει πλέον αντικατασταθεί από ένα γενικότερο κλίμα φόβου το  οποίο παρελαύνει καθημερινά τόσο από τα δελτία των ειδήσεων όσο και από  τις οθόνες του κινηματογράφου (2012, Αρμαγεδδών κ.ά.).

http://dinatos.blogspot.com

ΠΗΓΗ 

Το μεγαλύτερο άγαλμα του Ιησού στον κόσμο

Advertisement

Η Πολωνία ετοιμάζεται να φιλοξένησει το μεγαλύτερο άγαλμα του Ιησού στον κόσμο, μεγαλύτερο ακόμα και από το περίφημο άγαλμα στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η πόλη Swiebodzin, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα της χώρας με τη Γερμανία και έχει πληθυσμό 21.000 κατοίκων, θα γίνει σύντομα το «σπίτι» ενός τεράστιου αγάλματος του Ιησού, ύψους 33 μέτρων!

Επίσης, θα τοποθετηθεί μία κορώνα ύψους δύο μέτρων στο κεφάλι Του και σε συνδυασμό με το λοφίσκο ύψους 16 μέτρων στον οποίο θα τοποθετηθεί το άγαλμα, θα αποτελεί συνολικά το μεγαλύτερο άγαλμα του Θεανθρώπου στον κόσμο!

Οι κάτοικοι της μικρής αυτής πόλης, όπως είναι φυσικό, εκτός του ότι δείχνουν την ευγνωμοσύνη τους προς τον Ιησού με την κίνηση αυτή, αισιοδοξούν ότι το εγχείρημα αυτό θα προσελκύσει πολλούς τουρίστες στην περιοχή τους και, μάλιστα, η κοινότητά τους θα μπορέσει να αποτελέσει έναν τουριστικό προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου.

Το άγαλμα αναμένεται να τελειώσει τον προσεχή Νοέμβριο.

Πηγή

Το μυστηριώδες «εξάγωνο» του πλανήτη Κρόνου. Δείτε το βίντεο.

Advertisement

Όταν πριν από τρία χρόνια το διαστημικό σκάφος Cassini κατέγραψε μια «μυστηριώδη» εξαγωνική δομή στον πλανήτη Κρόνο, κάποιοι βιάστηκαν να μιλήσουν για «φουσκωμένα σύννεφα» που έδιναν την ψευδαίσθηση κάποιου ακίνητου εξάγωνου σχηματισμού στον βόρειο πόλο του γιγάντιου πλανήτη (στη φωτογραφία).

Από το 1980, έχουν φωτογραφήσει το περίεργο εξάγωνο!

Για τους γνωρίζοντες, το επιχείρημα των «νεφών» ήταν τουλάχιστον αστείο, αφού ήταν κοινό μυστικό πως το 1980 τα διαστημικά σκάφη της NASA, Voyager 1 και 2, είχαν αποτυπώσει ξανά τμήματά του ίδιου εξαγώνου. Τότε η επίσημη θέση έκανε λόγο για κακή οπτική γωνία, που δεν είχε επιτρέψει στα σκάφη να καταγράψουν τη μυστηριώδη δομή στο σύνολό της.

Σχεδόν 30 χρόνια μετά ο οπτικός και υπέρυθρος φασματογράφος χαρτογράφησης του Cassini απαθανάτισε για πρώτη φορά ολόκληρο το εξάγωνο, όταν το διαστημικό σκάφος βρισκόταν πάνω από τον πόλο, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2006. Ακολούθησε νέα φωτογράφηση το 2007.

Πώς είναι ο εξάγωνος σχηματισμός του Κρόνου.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο, το εξάγωνο καταλαμβάνει έκταση σχεδόν 25.000 χιλιομέτρων –δυο φορές το πλάτος της Γης– και φαίνεται σαν ένα «άνοιγμα» ανάμεσα στα σύννεφα που εκτείνεται τουλάχιστον 75 χιλιόμετρα κάτω από τις ορατές κορυφές των σύννεφων του πλανήτη.

Το μέλος της ερευνητικής ομάδας, Kevin Baines, από το Jet Propulsion Laboratory της NASA, δήλωσε αναφερόμενος στο εξάγωνο: «Είναι ένα πολύ παράξενο χαρακτηριστικό που αναπτύσεται με αυστηρά γεωμετρικό τρόπο, με έξι σχεδόν ίσες ευθείες πλευρές. Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο σε κανέναν άλλον πλανήτη».

Η θέση της Nasa

O Tony DelGenio του Ινστιτούτου Goddard της NASA που συμμετείχε στην αποστολή του Cassini, είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικός: «Για μένα το πιο περίπλοκο χαρακτηριστικό που βγαίνει από τις νέες παρατηρήσεις του Casini είναι το επίμονο εξάγωνο στα περιστρεφόμενα σύννεφα. Το 2006 όταν δημοσιεύθηκαν οι χαμηλότερης ανάλυσης φωτογραφίες του βόρειου πόλου έγινε από πολλούς η υπόθεση ότι ήταν ένα ασταθές πρόσκαιρο χαρακτηριστικό που θα εξαφανίζονταν σύντομα. Αλλά το εξάγωνο επιμένει να βρίσκεται εκεί έναμιση χρόνο μετά», επισημαίνει.

Σε ανακοίνωσή της το 2007, η NASA ανέφέρε ότι αυτή η ιδιομορφία «μπορεί να είναι ένα ασυνήθιστα δυνατό πλανητικό κύμα που περιβάλλει τον πόλο και εκτείνεται βαθιά μέσα στην ατμόσφαιρα».
 

Η πανσέληνος του Αυγούστου διατίθεται…δωρεάν!

Advertisement

Ρομαντικοί όλης της Ελλάδας, ετοιμαστείτε! Η κυβέρνηση -για την ώρα- δεν θα προχωρήσει σε φορολόγηση ΚΑΙ της αυγουστιάτικης πανσελήνου, οπότε μπορούμε να την απολαύσουμε δωρεάν!

Παρά τα αρχικά εμπόδια 92 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία θα είναι ανοιχτά το βράδυ της πανσελήνου, την Τρίτη 24 Αυγούστου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Σε αρκετές περιπτώσεις, μάλιστα, εκδηλώσεις θα συνοδέψουν τη φεγγαράδα ως τις 12 τα μεσάνυχτα ή ως τη 1 το πρωί. Από το Ιερό των Μεγάλων Θεών της Σαμοθράκης ως τα Μάλια της Κρήτης, από τον προϊστορικό λιμναίο οικισμό της Καστοριάς ως το Εμπορειό της Χίου και τα Ψαρά, από τη Δωδώνη ως την Κάλυμνο, τη Νίσυρο και την Κάρπαθο…

Όπου και αν βρεθείτε ένα μουσείο ή κάποιος αρχαιολογικός χώρος θα είναι ανοιχτά. Στην Αθήνα εξάλλου το Μουσείο Ακρόπολης και το Νομισματικό Μουσείο οργανώνουν μουσικές εκδηλώσεις.

Η οικονομική κρίση… χτυπησε και την πανσέληνο του Αυγούστου!

Υπενθυμίζεται πάντως ότι η Ακρόπολη και ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο δεν θα ανοίξουν. Κι αυτό γιατί η συνάντηση που είχαν την Πέμπτη ο υφυπουργός Πολιτισμού, Γιώργος Νικητιάδης, με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων, δεν κατέληκε σε συμφωνία.

Θέμα της συνάντησης ήταν η αμοιβή που ζητούν οι αρχαιοφύλακες για την εργασία τους τη νύχτα της Πανσελήνου. Αποτέλεσμα της διαφωνίας των δύο πλευρών είναι η Ακρόπολη και το Σούνιο να παραμείνουν κλειστοί την νύχτα της 24ης Αυγούστου.

Αυγουστιάτικο φεγγάρι σε όλη την Ελλάδα
Εκδηλώσεις που ετοιμάζονται για να … τιμήσουν το Αυγουστιάτικο φεγγάρι

Για το τέλος, η μαγική φωνή της Χάρις Αλεξίου και «έχει πανσέληνο απόψε, κι είναι ωραία»!

«Οι οθόνες, μικροτσίπς και άλλα οφείλονται στους εξωγήινους»….

Advertisement

Ο Paul Heyller είναι πρώην υπουργός Άμυνας του Κανδά και ο παλαιότερος πολιτικός στο κοινοβούλιο. Από τη δεκαετία του 1960 είχε δηλώσει υποστηρικτής της εξωγήινης προέλευσης των UFO. Στις 2 Μαϊου 2010 ο Καναδικός Τύπος επανέλαβε δηλώσεις του στην Ουάσιγκτον τον Απρίλιο του 2009 περί εξωγήινων και δήλωσε σε απάντηση των δηλώσεων του Stephen Hawking πρόσφατα, ότι ο Άγλλος αστροφυσικός παραπληροφορεί την ανθρωπότητα με τις δηλώσεις, ότι πρέπει να αποφύγει ο άνθρωπος να έρθει σε επαφή με τους, εντελώς, πιθανούς εξωγήινους διότι δεν θα είναι φιλικοί με τον άνθρωπο. Θα συμβεί στην ανθρωπότητα, ότι έπαθαν οι ιθαγενείς της Αμερικής από τον Κολόμβο! Οι εξωγήινοι θα χρησιμοποιήσουν τους ανθρώπους με τη βία και θα εκμεταλλευτούν τις πηγές ενέργεας του πλανήτη μας. Αντίθετα, ο Καναδός πολιτικός δήλωσε, όχι μόνο δεν θα είναι αρνητικοί, αλλά δεν είναι επιθετικοί, αφού επί δεκαετίες επισκέπτονται τη Γη. Και όχι μόνο αυτό. Από ατυχείς πτώσεις των σκαφών τους έχουμε πάρει την σύγχρονη τεχνολογία, μικροτσίπς. οθόνες υπολογιστών, ανθρακονήματα και πολλά άλλα. Βέβαια, ως υπουργός, δήλωσε, δεν πήρα ποτέ αναφορά για UFO από στρατιωτική πηγή.

Πάντως, πολιτικά προσπαθεί να μείνει ανεξάρτητος ο Καναδάς και να μην ενωθεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Τα σχόλια δικά σας.

Advertisement