ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Advertisement

Όσα δεν μπορεί να εξηγήσει η επιστήμη…

Δείτε τη συνέχεια εδώ

Νέα αρχαία πόλη βρέθηκε στη Σμύρνη…

Advertisement

Άλλη μια αρχαία πόλη με μοναδικά μωσαϊκά, έφερε στο φως η σκαπάνη των αρχαιολόγων, στη Σμύρνη. Υποστηρίζεται πως ενδεχομένως πρόκειται για την αρχαία πόλη
Δυτική Ζεύγμα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο «Αναντολού».

Τόσο όμως, στο τηλεγράφημα του τουρκικού πρακτορείου, όσο και στο δημοσίευμά της η «Χουριέτ», παραλείπουν να αναφέρουν ότι πρόκειται για αρχαία ελληνική πόλη. Τα ερείπια της πόλης που χρονολογείται πριν από 1.700 χρόνια, ανακαλύφθηκαν σε ανασκαφές που έγιναν στη συνοικία Kemalpaşa της Σμύρνης.

Ο Τούρκος αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού και Μουσείων Osman Murat Süslü, σε συνέντευξη Τύπου είπε πως τα μωσαϊκά που ανακαλύφθηκαν, αλλά και η δομή της αρχαίας αυτής πόλης αναμένεται να προσελκύσουν πολλούς τουρίστες. «Είναι λυπηρό πάντως¨- πρόσθεσε- «ότι είχαν προηγηθεί παράνομες εκσκαφές.ΠΗΓΗ

Τι σχέση έχει η Έξυπνη Σκόνη με το ψέκασμα των ουρανών;

Advertisement

Σύμφωνα με το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων η τεχνολογία “Smart Dust” (“Έξυπνη Σκόνη”) είναι μια τεχνολογία που στηρίζεται στη χρήση μικροσκοπικών αισθητήρων.
Οι αισθητήρες αυτοί είναι μικρο-ηλεκτρομηχανικοί αισθητήρες οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορες μετρήσεις, όπως μέτρηση θερμοκρασίας, δονήσεων, και πίεσης. Επιπλέον, επικοινωνούν ασύρματα μεταξύ τους σχηματίζοντας έτσι δίκτυα ασύρματων αισθητήρων.

Το Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) των Ηνωμένων Πολιτειών χρηματοδοτεί από τις αρχές της δεκαετίας του ‘90, την ανάπτυξη προγραμμάτων Smart Dust για στρατιωτικούς σκοπούς. Παραδείγματα πανεπιστημίων που ασχολούνται με την τεχνολογία Smart Dust είναι το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Berkeley και το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Georgia.

Αυτές οι «έξυπνες σκόνες» σωματίδια, όπως έλεγε, ο Kristofer Pister θα παρακολουθούν τα πάντα, γιατί ενεργούν σαν ηλεκτρονικές νευρικές απολήξεις για τον πλανήτη. Διαθέτουν υπολογιστική ισχύ, αισθητήρια, εξοπλισμό ασύρματης εκπομπής και λήψης και μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Η έξυπνη σκόνη θα κάνει παρατηρήσεις και θα μαζεύει βουνό πληροφοριών και δεδομένων σε πραγματικό χρόνο για τους ανθρώπους, τις πόλεις και το φυσικό περιβάλλον.
Στη δεκαετία του 1990, ο Kristofer Pister ονειρεύτηκε ένα άγριο μέλλον όπου κάποιοι άνθρωποι θα «πασπάλιζαν» τη Γη με αμέτρητους μικροσκοπικούς αισθητήρες, όχι μεγαλύτερους από κόκκους σκόνης.

Αυτόν τον όγκο των πληροφοριών όπως είναι πολύ λογικό, δεν θα μπορούν να τον διαχειριστούνε οι άνθρωποι αλλά μόνο υπερυπολογιστές, που θα έχουν προγραμματιστεί να αναγνωρίζουν τις “απειλές” για την Νέα Παγκόσμια Τάξη, και να δίνεται αυτόματα η εντολή στο να εντοπίζονται και πολύ πιθανό όταν θα έχουν πλέον την πλήρη εξουσία και στο να εξολοθρεύονται.

Την «Έξυπνη Σκόνη» μπορούμε να την δούμε στην ατμόσφαιρα με ένα πράσινο laser. Είναι μικροεπεξεργαστές κατασκευασμένοι με νανοτεχνολογία. Δηλαδή μια πολύ μικρή συσκευή εντοπισμού, ένα RFID chip σε μέγεθος σκόνης. Και επίσης ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΔΙΚΤΥΑ !

Η αληθινή φύση των Chemtrails (ψεκάσματος των ουρανών) αρχίζει να διαφαίνεται πλήρως. Δεν αφορά μόνο τον καιρό η την αλλαγή της ανθρώπινης βιολογίας. Αφορά τον ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ. Τι βλέπουμε. Τι ακούμε. Τι αναπνέουμε. Τι πιστεύουμε. Που πάμε. Τι ονειρευόμαστε. Πώς σκεπτόμαστε. Ποιοι είμαστε. Παρακολουθούμε την γέννηση ενός μηχανισμού ελέγχου με την δυνατότητα να ελέγχει τις πράξεις σε ό,τι αναπνέει πάνω στη Γη…


Ιστοσελίδα παρακολούθησης δασικών πυρκαγιών από το Εθνικό Αστεροσκοπείο

Advertisement

Μια νέα ιστοσελίδα παρακολούθησης των δασικών πυρκαγιών κατασκεύασε το Εθνικό Αστεροσκοπείο.

Η ιστοσελίδα βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://papos.space.noa.gr/fend_static/ και δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να παρακολουθούν τα εν εξελίξει πύρινα μέτωπα, αλλά και να ανακτούν πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη πυρκαγιών στο παρελθόν σε όλη τη χώρα.

Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τις εν εξελίξει πυρκαγιές ανά 5′ της ώρας.

Επίσης δίνεται η δυνατότητα αναπαραγωγής (σε μορφή video) της εξέλιξης των πυρκαγιών για διάστημα έως και 6 συνεχών ημερών και στο χρονικό παράθυρο που επιθυμεί ο χρήστης.

Σκοπός της υπηρεσίας είναι η έγκαιρη ανίχνευση των πυρκαγιών και η απεικόνιση των κρίσιμων γεγονότων πυρκαγιάς σε όλη τη χώρα με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό των επιγείων και εναέριων δυνάμεων κατάσβεσης.

Τα δεδομένα παρέχει ο δορυφορικός σταθμός MSG SEVIRI, ενώ το σύστημα βρίσκεται σε λειτουργία Real Time και Now casting

ΠΗΓΗ

ΑΠΑΤΗ Η ΠΡΟΚΛΗΘΕΙΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

Advertisement

Η προκληθείσα από τον άνθρωπο υπερθέρμανση του πλανήτη αποτελεί μία καλοστημένη κατασκευή των Illuminatiπου ξεκίνησε από τον Όμιλο των Ιλλουμινάτι της Ρώμης. Αποτελεί το μέσο για την εφαρμογή ενός παγκόσμιου φόρου από μία Παγκόσμια Κυβέρνηση. Ο συγκεκριμένος φόρος θα δημιουργήσει «προηγούμενο» και θα συντελέσει στο να φορολογούνται όλες οι πράξεις αγοραπωλησίας.
 “Με στόχο να ανακαλύψουμε έναν νέο εχθρό που μας ενώνει, καταλήξαμε στην ιδέα ότι η μόλυνση της ατμόσφαιρας, η απειλή της υπερθέρμανσης, η έλλειψη πόσιμου νερού και η απειλή του υποσιτισμού θα δημιουργήσει συγκεκριμένους «κοινούς εχθρούς». Στην ολότητά τους αυτά τα φαινόμενα, και σε συνδυασμό με τις αλληλεπιδράσεις που εμφανίζουν, στοιχειοθετούν μία κοινή απειλή με απαιτήσεις αλληλεγγύης από όλους τους ανθρώπους. Όμως κατά τη κατασκευή τους ως κοινών απειλών, πέφτουμε στη παγίδα να θεωρούμε τα ίδια τα συστήματα ως αίτια. Κατασκευάσαμε έτσι τον αληθινό εχθρό, που είναι η ίδια η ανθρωπότητα.“

 – “Η Πρώτη Παγκόσμια Επανάσταση”, Μία αναφορά από το Συμβούλιο του Ομίλου της Ρώμης (*Οργάνωση των Ιλλουμινάτι) από τον AlexanderKing και τον Bertrand Schneider, 1991.

Η.Π.Α. : ΤΟ ΠΑΝΕΛ ΓΙΑ ΤΗ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΡΕΛΘΟΥΣΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ

Στις 27 Ιουνίου, το Διακυβερνητικό Πάνελ για τη Κλιματική Αλλαγή – IntergovernmentalPanel on Climate Change (IPCC) εξέδωσε ανακοίνωση η οποία ανέφερε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εφαρμογής μίας σειράς συστάσεων οι οποίες είχαν εκδοθεί τον Αύγουστο του 2010 από το Διακαδημαϊκό Συμβούλιο- InterAcademy Council (IAC), δηλαδή την ομάδα που δημιουργήθηκε από τη συνεργασία των μεγαλύτερων επιστημονικών ακαδημιών του κόσμου, ώστε να παράσχει συμβουλευτική προς τους διεθνείς φορείς.

Πίσω από αυτή τη φαινομενικά τυπική και γραφειοκρατική διαδικασία, κρύβεται ένα σημαντικό γεγονός.

Το Διακυβερνητικό Πάνελ για τη Κλιματική Αλλαγή αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή παγκοσμίως για τις καταστροφές που προκαλεί η υπερθέρμανση του πλανήτη από τον άνθρωπο, και τις σχετικές περιβαλλοντικές προειδοποιήσεις.

Οι τέσσερες εκθέσεις του Πάνελ (η πέμπτη έκθεση αναμένεται να εκδοθεί το 2013 και το 2014) αναφέρονται ως πηγές από το Φορέα Περιβαλλοντικής Προστασίας των Η.Π.Α και από εθνικές ακαδημίες επιστημών σε ολόκληρο τον κόσμο ως αδιάσειστη απόδειξη ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη που έχει προκληθεί τις τελευταίες δεκαετίες έχει δημιουργηθεί από ανθρώπινες πράξεις και αποτελεί απόδειξη μίας κλιμακούμενης περιβαλλοντικής κρίσης..

Εάν οι εκθέσεις του IPCC έχουν όντως σοβαρά επιστημονικά σφάλματα, όπως αναφέρουν αρκετοί σκεπτικιστές του φαινομένου της υπερθέρμανσης του πλανήτη, τότε το επιστημονικό οικοδόμημα του κινήματος της «προκληθείσας από τον άνθρωπο υπερθέρμανσης του πλανήτη», αυτομάτως υποβαθμίζεται.

Ο πόλεμος που έχει κηρύξει η διοίκηση Ομπάμα κατά του άνθρακα μπορεί να είναι εντελώς ακατάλληλος. Δισεκατομμύρια δολάρια επενδύονται μονάχα στην Αμερική για ανανεώσιμες πηγές ενέργειες. Τρισεκατομμύρια δολάρια επιβαρύνουν τους φορολογούμενους για να διορθωθεί μία κατάσταση, η οποία δεν έχει καμία επιστημονική βάση..

Οι συστάσεις που εκδόθηκαν από το Διακαδημαϊκό Συμβούλιο δεν αποτέλεσαν απλώς προσαρμογές σε μία θεμελιωδώς έγκυρη επιστημονική διαδικασία. Παρακάτω ακολουθούν ορισμένα ευρήματα του Συμβουλίου σχετικά με τις Εκθέσεις του Πάνελ για τη Κλιματική Αλλαγή:

Το Διακαδημαϊκό Συμβούλιο ανέφερε ότι το Πάνελ για τη Κλιματική Αλλαγή αποτυγχάνει να δώσει τη πρέπουσα βαρύτητα και αναφορά στις εναλλακτικές εκδοχές και να παράσχει λεπτομερείς γραπτές αναφορές και απαντήσεις στους Αξιολογητές των Εκθέσεων. Με απλά λόγια, οι εκθέσεις του Πάνελ για τη Κλιματική Αλλαγή δεν έχουν αξιολογηθεί για την εγκυρότητά τους από ομάδα ανεξάρτητων αξιολογητών…

Επίσης το Διακαδημαϊκό Συμβούλιο ανέφερε ότι το Πάνελ χρησιμοποιούσε επιστήμονες για να συγγράψει τις εκθέσεις όχι βάσει επιστημονικών προσόντων αλλά βάσει πολιτικών προϋποθέσεων, και έτσι οι εκθέσεις είναι μεροληπτικές και συμφωνούν απόλυτα με την οπτική του «περιβαλλοντικού κινδύνου», η οποία ευνοείται από τη πολιτική ελίτ..

ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΕΞΩΓΗΙΝΗΣ ΜΟΥΜΙΑΣ ΣΕ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ;

Advertisement

Το μουμιοποιημένο σώμα που βρέθηκε σε μια αρχαία αιγυπτιακή πυραμίδα στη περιοχή Lahun στις 21/5/2011, είναι εξωγήινο(!) σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Δρ. Victor Lubek, συνταξιούχου καθηγητή του πανεπιστήμιου της Πενσυλβανία.

Το πλάσμα, ύψους περίπου 1.5 με 1.6 μέτρων ανακαλύφθηκε κατά την διάρκεια της εξερεύνησης του μνημείου, που χρονολογείται από τις δυναστείες Senusret ll (1897 – 1878 π.Χ.).

Το μουμιοποιημένο πτώμα τάφικε με μεγάλη προσοχή, μαζί με διάφορα παράξενα αντικείμενα που αποκάλυπταν την ταυτότητα του, ονομάζοντας το ως βασιλικό σύμβουλο ”osirunet” (απεσταλμένο από το παραδείσιο άστρο).

To πλάσμα ανακαλύφθηκε όταν ο αρχαιολόγος είχε εντοπίσει τυχαία ένα κρυφό θάλαμο, ενώ εξερευνούσε πέρησι την πυραμίδα. Στο θάλαμο έχει βρεθεί επίσης μείγμα από χρυσό και πηλό και ένα είδος ενδύματος που κάλυπτε το σώμα του.

Η ομάδα του UFO’s & ALIENS TRUTH (Greek community), παραμένει επιφυλακτική ως προς την αυθεντικότητα της είδησης αλλά και ως προς την εξωγήινη προέλευση της μούμιας, που ακόμα παραμένει μυστήριο, καθώς η προηγούμενη αναφορά για εξωγήινη μούμια στο Περού
ηταν προϊόν ”πειραγμένης” φωτογραφίας…

ΠΗΓΗ

Η Μονσάντο «αγοράζει» την Αφρική!Τέρμα στα μικρά κτήματα και τις «ανεξάρτητες» καλλιέργειες.

Advertisement

Αμερικανικοί κολοσσοί επενδύουν στην αγροτοβιομηχανία στην Αφρική, δείχνοντας το “μέλλον” της αγροτικής παραγωγής.

Τέρμα στα μικρά κτήματα και τις «ανεξάρτητες» καλλιέργειες.

Οι πολυεθνικές θα σπέρνουν, οι πολυεθνικές θα θερίζουν, οι πολυεθνικές θα κερδίζουν… η Αφρική μας δείχνει το δρόμο…

Τεράστιες μονοκαλλιέργειες μεταλλαγμένων, συσκευασμένα και πανάκριβα αγροτικά προϊόντα, φτωχοί εργάτες σύγχρονοι δούλοι, στα «τσιφλίκια» των πολυεθνικών!

Μια ομάδα εταιριών της αγροτοβιομηχανίας που ειδικεύονται στους σπόρους, στα χημικά και στον εξοπλισμό θα επενδύσει πάνω από 150 εκατ. δολάρια τα επόμενα χρόνια σε γεωργικά έργα και προϊόντα στην Αφρική, σύμφωνα με ανακοινώσεις των διοικήσεων των επιχειρήσεων αυτών που δόθηκαν στην δημοσιότητα χθες…

Οι επενδύσεις που ανακοίνωσαν ότι θα κάνουν χθες οι εταιρίες DuPont, Monsanto, Cargill κ.ά. εντάσσονται σε μια πρωτοβουλία συνολικού ύψους 3 δισ. δολαρίων σε διεθνές επίπεδο που ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα…

…Μαζί με επιχειρήσεις από την Ινδία, το Ισραήλ, την Ελβετία, τη Νορβηγία και τη Βρετανία και 20 επιχειρήσεις από την Αφρική, οι αμερικανικές εταιρίες δεσμεύτηκαν ότι θα επενδύσουν 3 δισ. σε έργα στον αναπτυσσόμενο κόσμο ώστε να αναπτυχθούν οι τοπικές αγορές και να βελτιωθεί η παραγωγικότητα.

…Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι ως το 2030 ο παγκόσμιος πληθυσμός θα χρειάζεται 50% περισσότερα τρόφιμα, 45% περισσότερη ενέργεια και 30% περισσότερο νερό.

Ελλείψει αυτών των πόρων έως και 3 δισ. άνθρωποι θα καταδικαστούν να ζήσουν στη φτώχεια, κατά τον ΟΗΕ.

…Η εκμετάλλευση της ζήτησης για τρόφιμα στην Αφρική μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλα κέρδη, είπαν στελέχη των εταιριών.

…Αν και χαρακτήρισε την κατάσταση στην Αφρική ως σήμερα «χαοτική», ο Τζιμ Μπορέλ, αντιπρόεδρος της DuPont, είπε ότι υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες.
«…Η ανάγκη υπάρχει, η δυναμική υπάρχει», είπε.

«…Είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε να πάρουμε τη βάση που έχουμε σήμερα και να επιταχύνουμε την πρόοδο», τόνισε.

…Τα επόμενα τρία χρόνια η DuPont θα δαπανήσει 3 εκατ.
δολάρια στην Αιθιοπία, όπου η εταιρία επενδύσει στην παραγωγή σπόρων και την δημιουργία αποθηκών.

…Αναπτύσσει επίσης ζιζανιοκτόνα για τους καλλιεργητές σιτηρών, ενώ δημιουργεί ένα σύστημα πληροφόρησης για το πόσο εύφορα είναι τα εδάφη ώστε να εντοπίζονται οι εκτάσεις που πρέπει να τίθενται σε αγρανάπαυση και να μεγιστοποιούνται οι σοδειές.

…Στόχος της DuPont είναι μέσα σε 10 χρόνια να έχει αυξήσει τα έσοδά της από τις επενδύσεις της στην Αφρική σε πάνω από 1 δισ. δολάρια.

…Η Monsanto, η μεγαλύτερη εταιρία σπόρων παγκοσμίως, επενδύει 50 εκατ.
δολάρια τα επόμενα 10 χρόνια σε πολλές στην Αφρική ελπίζοντας σε σημαντική ανάπτυξη της γεωργίας.

…Η Monsanto ασχολείται ειδικά με την ανάπτυξη καλαμποκιού που αξιοποιεί αποδοτικότερα την άρδευση στην Τανζανία και την δημιουργία ενός δικτύου εμπορίας αγροτικών προϊόντων.

…Η Cargill επενδύει στην Μοζαμβίκη όπου επικεντρώνεται στην αύξηση της αποδοτικότητας των καλλιεργειών σιτηρών και στην εκπαίδευση μελών αγροτικών κοινοτήτων.

…Η AGCO, μια αμερικανική εταιρία εξοπλισμού, σχεδιάζει να επενδύσει 100 εκατ. δολάρια για τη βελτίωση αγροκτημάτων στην Αιθιοπία, την Γκάνα, την Κένυα κ.ά. χώρες της Αφρικής.

…Η νορβηγική Yara International σχεδιάζει μια επένδυση 2 δισ. δολαρίων για την κατασκευή ενός εργοστασίου λιπασμάτων και 20 εκατ. δολαρίων για την κατασκευή ενός λιμανιού στην Τανζανία για την βελτίωση του δικτύου διακίνησης λιπασμάτων στη νότια Αφρική.

…Η ελβετική Syngenta AG σχεδιάζει να επενδύσει πάνω από 500 εκατ. και αναμένει να έχει έσοδα 1 δισ. δολαρίων τα επόμενα 10 χρόνια στην ήπειρο.

…Αλλά η εξόρμηση των πολυεθνικών στην Αφρική, όπου επενδυτές αγοράζουν γεωργικές εκτάσεις και σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν αποδοτικότερες μεθόδους, δεν αντιμετωπίζεται θετικά από όλους.

…Πολλοί εκφράζουν ανησυχίες για το ότι οι αφρικανοί αγρότες θα απολέσουν τον έλεγχο των γαιών τους και των δικτύων διανομής τροφίμων.

…Επισημαίνουν ότι οι αφρικανοί αγρότες εκτοπίζονται και στη θέση της παραδοσιακής γεωργίας εισάγονται μέθοδοι που δεν είναι βιώσιμες.

«…Το πρόβλημα είναι πως όλα αυτά βασίζονται στην μεγάλης κλίμακας αγροτοβιομηχανία», σχολίασε η Ανουράντα Μίταλ, ανώτατο στέλεχος του Oakland Institute, ενός κέντρου ερευνών.

«…Ποιος ωφελείται; Όλα αυτά τα πράγματα υποστηρίζουν το σχηματισμό μιας μεγάλης κλίμακας, εμπορικού χαρακτήρα γεωργίας, που θα πλήξει τους μικρούς αγρότες.

…Θα μπορούσαν να δαπανηθούν πολύ λιγότερα κι η έμφαση να δοθεί στις πιστώσεις, στις ανοικτές αγορές, στα δικαιώματα των μικρών αγροτών»…

ΠΗΓΗ

Μας παρακολουθούν με τις τηλεοράσεις ακόμα και αν είναι κλειστές..

Advertisement

Τα δεδομένα καταγράφουν είτε χάκερ, είτε οι ίδιες οι εταιρίες…
 

Η τελευταία σειρά τηλεοράσεων plasma και HDTV ενδέχεται να επιτρέπουν σε χάκερ, ακόμα και στις ίδιες τις εταιρίες, να παρακολουθούν τους χρήστες και τις οικογένειες τους, και να συλλέγουν δεδομένα εξαιρετικά προσωπικών στιγμών.


Τα νέα μοντέλα διαθέτουν αρκετές από τις λειτουργίες ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, συμπεριλαμβανομένων μιας ενσωματωμένης HD κάμερας, ενός μικροφώνου και ενός λογισμικού αναγνώρισης προσώπου και ομιλίας.
Αυτό το λογισμικό επιτρέπει στη Samsung να αναγνωρίζει τον εκάστοτε τηλεθεατή, που χρησιμοποιεί τηλεόραση της εταιρίας.

Ο διευθυντής της ιστοσελίδας HD guru, Γκάρυ Μέρσον, ισχυρίζεται ότι επειδή ακριβώς δεν υπάρχει τρόπος αποσύνδεσης της κάμερας και του μικροφώνου από τη τηλεόραση, οι χρήστες δεν μπορούν να είναι 100% σίγουροι ότι η Samsung, και κάθε άλλη εταιρία, δεν συλλέγει τα προσωπικά στοιχεία του κάθε χρήστη και δεν τα διαβιβάζει σε τρίτους.

« Όταν πρόκειται για ενσωματωμένη κάμερα και μικρόφωνο, δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος για τον αν λειτουργούν, ακόμα κι όταν κλείσει η τηλεόραση», αναφέρει καταληκτικά.

Όταν η Samsung κλήθηκε να απαντήσει στις αμφιβολίες αναφορικά με τη πολιτική της για τα προσωπικά δεδομένα των πελατών της, εκείνη δεν ανταποκρίθηκε.

ΠΗΓΗ

Η Ανατροπή της Πραγματικότητας

Advertisement

anapr002.jpg

Η πραγματικότητα στην πραγματικότητα (!) είναι μόνο μέσα μας. Ζούμε μέσα μας. Ό,τι ξέρεις είναι μέσα σου, ό,τι βλέπεις είναι μέσα σου, όλοι οι άλλοι άνθρωποι και όλα τα πράγματα του κόσμου, και ο ίδιος ο κόσμος ολόκληρος είναι μέσα σου. Έξω σου, για σένα, δεν υπάρχει απολύτως τίποτε. Όλα τα βλέπεις με τα δικά σου μάτια, ταυτόχρονα τα επεξεργάζεσαι σύμφωνα με ό,τι ξέρεις (γι’ αυτό και είναι τόσο σημαντικό το τι ξέρεις), και παίρνεις το αποτέλεσμα που είναι η αποκλειστικά δική σου αντίληψη.
2. cave_princecar.jpgΠαντού εκεί έξω βλέπεις τον εαυτό σου. Τον εαυτό σου ανθρωπότητα, τον εαυτό σου κόσμο, τον εαυτό σου σύμπαν. Τον εαυτό σου αλήθεια, τον εαυτό σου ψέματα, τον εαυτό σου σωστά, τον εαυτό σου λάθος, τον εαυτό σου εικόνες μέσα σε εικόνες και γνώμες μέσα σε γνώμες, όλα δικά σου. Όταν βλέπεις κάτι κακό «εκεί έξω», αυτό το κακό απλώς είναι μέσα σου, γι’ αυτό το βλέπεις, αλλιώς δεν θα το έβλεπες καθόλου. Δεν γνωρίζεις αληθινά τίποτε, μονάχα αναγνωρίζεις, αυτά που ήδη έχεις μέσα σου. Όλοι οι άνθρωποι που ξέρεις, για παράδειγμα, ζουν και υπάρχουν μόνο μέσα σου, διότι δεν είναι παρά μεταμφιέσεις του εαυτού σου, αντικατοπτρισμοί του δικού σου εαυτού, και κατά τα άλλα δεν υπάρχουν στ’ αλήθεια για σένα. Δηλαδή, υπάρχουν, αλλά εσύ δεν ξέρεις σχεδόν τίποτε γι’ αυτήν τους την ύπαρξη, παρά μόνο ένα καθρέφτισμά τους που είναι μέσα σου, απόλυτα ταυτισμένο και ερμηνευμένο από σένα όπως είσαι.
Όλα αυτά που έζησες φτιάχνουν τη ζωή για σένα, όλα αυτά που έμαθες φτιάχνουν τη γνώση για σένα, όλες σου οι εμπειρίες είναι μνήμες που συμμετέχουν στις επόμενες εμπειρίες. Καμία εικόνα δεν είναι καθαρή για σένα, όλες σε περιέχουν. Για σένα τα πάντα λειτουργούν σε σχέση με σένα. Κι ο κόσμος όλος είναι σχεδιασμένος από σένα για σένα, είναι απόλυτα φανταστικός. Η μεγαλύτερη δύναμή σου είναι η φαντασία σου. Τα πάντα τα έχεις φτιάξει για σένα με τη φαντασία σου -και με τις εμπειρίες σου (δηλαδή τις μνήμες σου, δηλαδή αυτά που φαντάζεσαι γι’ αυτά που συνέβησαν).
Όλα αυτά είναι το πνεύμα μας, διότι είμαστε πνεύματα, και ανάλογα με το πώς είναι το πνεύμα σου έτσι είναι και ο κόσμος, έτσι είναι τα πάντα. Για να κάνεις κάποια ζητήματα πράξη, πρέπει να γίνει μια επέμβαση του πνεύματος πάνω στην «πραγματικότητα», και αυτή θα γίνει, αν γίνει, όπως ακριβώς είναι το πνεύμα. Κι έπειτα το πνεύμα θα την παρατηρήσει και θα την κάνει πάλι δική του, δηλαδή: η υλική επέμβασή σου θα ξαναγίνει πνευματική.
Αυτό κάνουμε συνεχώς: υλοποιούμε το πνεύμα, και έπειτα πνευματοποιούμε την ύλη, και πάλι από την αρχή, ώσπου όλα καταλήγουν πάλι στο πνεύμα. Αυτό που κάποτε φανταζόσουν, τώρα το έκανες πράξη, και μετά απλώς το θυμάσαι και το φαντάζεσαι πάλι, και θέλεις να το ξανακάνεις, κλπ. Και συνεχώς οι πράξεις των άλλων γίνονται πνεύμα μέσα στο πνεύμα μας, το ίδιο και οι δικές μας μέσα στους άλλους. Το πιο όμορφο από όλα, όμως, είναι εκείνο το καθαρό πνεύμα, που ταξιδεύει απευθείας από πνεύμα σε πνεύμα, και δεν παύει ποτέ να είναι πνεύμα, και ταξιδεύει στον χρόνο, αθάνατο και αιώνιο.
dream_reality_3.jpgΤο πραγματικό, προκύπτει από το πράγμα, που είναι το προϊόν της πράξης. Το πνευματικό, προκύπτει από το πνεύμα, που είναι το προϊόν της πνοής (της πνοής που μας ζωογονεί, που οξυγονώνει τον εγκέφαλο μας). Εν προκειμένω, της έμπνευσης (εν-πνεύση), της πνοής που φυσάει μέσα μας από αλλού (;). Το «φάντασμα» είναι το προϊόν της φαντασίας. Ζούμε ανάμεσα σε φαντάσματα. Το πνεύμα μας πράττει το πραγματικό ανάμεσα σε φαντάσματα, κι όλα στο τέλος γίνονται πνευματικά. Τον πραγματικό κόσμο τον παρακολουθεί το πνεύμα μας και τον αφομοιώνει, άρα ο πραγματικός κόσμος είναι κομμάτι του πνευματικού κόσμου. Τον πνευματικό κόσμο στον οποίο συμμετέχει το πνεύμα μας, τον επηρεάζει καθημερινά ο πραγματικός κόσμος με τρόπους ανεξιχνίαστους από εμάς, άρα ο πνευματικός κόσμος είναι κομμάτι του πραγματικού κόσμου. Το «μέσα» και το «έξω» συνδέονται, αλλά αυτή η σύνδεση είναι «μέσα».
Η φαντασία είναι ο τρόπος με τον οποίο βλέπει το πνεύμα την πραγματικότητα. Δεν μπορεί να τη δει αλλιώς. Λένε πώς ο κόσμος μας είναι μια φυλακή, στην οποία είμαστε φυλακισμένοι, (μεγάλος είναι ο πόθος μας να αποδράσουμε από την τυραννική καθημερινή πραγματικότητα του κόσμου). Ναι, είμαστε «πραγματικά» φυλακισμένοι, αλλά δεν είμαστε «πνευματικά» φυλακισμένοι. Κι αφού είμαστε πνεύματα, τότε δεν είμαστε στ’ αλήθεια φυλακισμένοι, είμαστε ελεύθερα πνεύματα.
4. illusion_of_reality.jpg 
Η Ουτοπία υπάρχει μόνο μέσα στα όνειρα μας (το λέει η λέξη: ου-τοπία, ο ου τόπος, ο τόπος που δεν είναι τόπος, ο τόπος που δεν υπάρχει, ο τόπος που δεν είναι τοπικός), και η δύναμή της είναι ότι μπορεί να αλλάξει τον ίδιο μας τον εαυτό, όχι τον κόσμο, αλλά ίσως και τα πνεύματα που έρχονται σε επαφή με το δικό μας. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο, διότι δεν τον γνωρίζουμε, και ο κόσμος δεν μας δίνει και καμία σημασία. Μπορούμε όμως να αλλάξουμε τα πνεύματα, που δημιουργούν τον κόσμο μέσα τους, και τότε, κατά κάποιο τρόπο, θα έχουμε αλλάξει τον κόσμο, όταν αυτά υλοποιήσουν το πνεύμα όπως το συνηθίζουν. 
Οι αλλαγές του κόσμου γίνονται μέσω του πνεύματος, όχι μέσω της πραγματικότητας. Αν θέλεις να γίνουν τα όνειρα σου πραγματικότητα, τότε προδίδεις τα όνειρα σου, τα ξεγελάς. Κράτα τα όνειρα σου, σαν όνειρα, μεγάλα και όμορφα, και άσε τα, ως όνειρα, να αλλάξουν τα πνεύματα των άλλων ανθρώπων γύρω σου. Αν θέλεις να βοηθήσεις τον κόσμο να εξελιχθεί, να γίνουν οι άνθρωποι καλύτεροι, τότε πρέπει να γίνεις εσύ καλύτερος, να βοηθήσεις τον εαυτό σου να εξελιχθεί, και τότε, ως δια μαγείας, ο κόσμος θα εξελιχθεί, οι άλλοι θα γίνουν καλύτεροι, απλά διότι όλα και όλοι είναι μέσα σου και θα έχεις γίνει εσύ καλύτερος και άρα θα το βλέπεις αυτό και γύρω σου. Αυτή είναι η Αλήθεια, γι’ αυτό και είναι σημαντικό να το καταλάβουμε αυτό σε όλες του τις προεκτάσεις.

Γινόμαστε καλύτεροι για να αποκτήσουμε αληθινή όραση, αληθινά μάτια, όσο πιο αληθινά γίνεται. Κι όταν θα δεις τον κόσμο με τα αληθινά μάτια (σου), τότε θα δεις παντού τον μεγάλο μυστικό πόλεμο του πνεύματος, που δημιουργεί αναλόγως τον κόσμο, και τότε θα μπορέσεις να συμμετέχεις δυναμικά σε αυτόν τον πόλεμο, για να αλλάξουμε τον κόσμο, δηλαδή το μεγάλο πνεύμα, με τη βοήθεια του μεγάλου πνεύματος στο οποίο όλοι μας συμμετέχουμε και από το οποίο όλοι μας προερχόμαστε μαζί με τα πάντα, διότι, στην πιο υψηλή εικόνα -όπως όλα βρίσκονται μέσα στο πνεύμα μας- όλα βρίσκονται μέσα σε ένα μεγάλο πνεύμα, μαζί με όλα μας  τα πνεύματα.
5. reality_1.gifΠιστεύω ότι η ώρα της ανατροπής, αργά ή γρήγορα, έρχεται. Της ανατροπής του κόσμου όπως τον ξέρουμε. Είναι μια προσωπική ανατροπή, μια πνευματική ανατροπή, αλλά ταυτόχρονα είναι μια πραγματική ανατροπή, μια παγκόσμια ανατροπή. Όλοι οι καλύτεροι άνθρωποι ανάμεσα στους ανθρώπους, εργάζονται αφοσιωμένα γι’ αυτό, και δεν εργάζονται μόνοι τους αλλά και κάτι άλλο ανώτερο εργάζεται μαζί τους. Δεν θέλουμε να κάνουμε τη φαντασία πράξη, θέλουμε να κάνουμε την πράξη, φαντασία…
Ακούγεται τρελό, ίσως, αλλά το Πνεύμα κάνει όλα αυτά τα τρελά πράγματα, δεν φταίω εγώ…

ΠΗΓΗ

Μυστηριώδεις αισθητήρες συλλογής πληροφοριών ρίφθηκαν στη Συρία

Advertisement

  Image

Μυστηριώδη μικρά αντικείμενα ρίφθηκαν πριν απο μερικές ημέρες από αεροσκάφη στην βορειοανατολική Συρία, σε περιοχές που κατοικούνται από Κούρδους. Τα αντικείμενα αυτά ερρίφθησαν είκοσι μίλια από τα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, από αεροσκάφη των οποίων η πορεία ήταν ίδια με αυτή που ακολουθούν τα τουρκικά αεροσκάφη όταν εισέρχονται στον εναέριο χώρο της Συρίας.
Όπως ανέφερε η εφημερίδα Al-Hakikah η οποία υποστηρίζει την αντιπολίτευση της Συρίας, τα μικρά
αυτά αντικείμενα βάρους 90 γραμμαρίων προσγειώθηκαν στο έδαφος της Συρίας με την βοήθεια αλεξιπτώτων και είχαν επάνω τους το όνομα της κατασκευάστριας εταιρείας η οποία είναι γερμανική.

Τα gadgets αυτά πρόκειται για ραδιοβολίδες, μικρούς δηλαδή αναμεταδότες δεδομένων, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για την συλλογή και μετάδοση δεδομένων στα μετεωρολογικά μπαλόνια. Σύμφωνα με την εφημερίδα οι αναμεταδότες αυτοί φαίνεται έχουν τροποποιηθεί ώστε να μεταδίδουν συντεταγμένες GPS, ενώ μπορούν να υποκλέψουν και τις τηλεπικοινωνίες των συριακών Ένοπλων Δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή των συνόρων.

Όσον αφορά το ερώτημα ποιός θα μπορούσε να ρίξει αυτούς του αισθητήρες στο συριακό έδαφος, σύμφωνα με την εφημερίδα οι υποψίες πέφτουν στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες οι οποίες υποστηρίζουν τις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης η οποία επιδιώκει την πτώση του καθεστώτος Άσαντ.

Μία διαφορετική εκτίμηση αποδίδει την ρίψη αυτών των κατασκοπευτικών gadgets στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις οι οποίες προσπαθούν να εντοπίσουν τις κινήσεις των ανδρών του PKK ακόμα και μέσα στην Συρία. Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα η Συρία έχει κάνει ανοίγματα στους Κούρδους που κατοικούν στην χώρα ενώ το καθεστώς Άσαντ έχει αρχίσει να στηρίζει το PKK αναζητώντας υποστηρικτές στην μάχη του με το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο.

ΠΗΓΗ

Σε επίπεδα-ρεκόρ το λιώσιμο των πάγων της Αρκτικής

Advertisement

Η απώλεια των θαλάσσιων πάγων της Αρκτικής έχει φθάσει σε επίπεδα- ρεκόρ των τελευταίων 1.450 ετών σε ό,τι αφορά τη διάρκεια και το μέγεθός της. Μάλιστα οι έντονες τάσεις μείωσης των πάγων κατά τις τελευταίες δεκαετίες μαρτυρούν ότι σύντομα τα καλοκαίρια οι πάγοι θα εξαφανιστούν από την Αρκτική, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Nature».
 

Η απώλειά τους είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων 1.450 ετών σε ό,τι αφορά τη διάρκεια και το μέγεθός της
Σε επίπεδα-ρεκόρ το λιώσιμο των πάγων της Αρκτικής
Οι πάγοι της Αρκτικής «συρρικνώνονται» ανησυχητικά

Σύμφωνα με προηγούμενες παρατηρήσεις του Εθνικού Κέντρου Δεδομένων για το Χιόνι και τον Πάγο των ΗΠΑ το 2011 οι πάγοι της Αρκτικής έφθασαν στο δεύτερο μικρότερο μέγεθός τους από το 1979 καλύπτοντας 4,33 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της νέας μελέτης Κριστόφ Κίναρντ, γεωγράφος από το Centro de Estudios Avanzados en Zonas Aridas στη Χιλή «μέχρι σήμερα δεν είχε καταγραφεί η διάρκεια και το μέγεθος του ανησυχητικού φαινομένου».
Ο ειδικός σημείωσε ότι «η δραστική και συνεχής μείωση των πάγων που βλέπουμε μέσω των δορυφόρων δεν φαίνεται να είναι φυσιολογική και μαρτυρεί ότι θα υπάρξει συνέχιση αυτής της τάσης στο μέλλον».

Παγωμένη αναδόμηση του παρελθόντος

Προκειμένου να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους οι ερευνητές ανέλυσαν πυρήνες πάγων, ιζήματα από τον πυθμένα λιμνών, δακτυλίους κορμών δέντρων καθώς και ιστορικά στοιχεία. Με όλα αυτά τα δεδομένα στα χέρια τους κατάφεραν να «αναδομήσουν» την ποσότητα των πάγων που κάλυπταν την Αρκτική στο παρελθόν. Όπως είδαν, η δραματικότερη μείωση στο πάχος και στην έκταση των θαλάσσιων πάγων της Αρκτικής έχει εμφανιστεί τα τελευταία 30 χρόνια.

Οι πάγοι της Αρκτικής επηρεάζουν το κλίμα σε ολόκληρη τη Γη, αφού το 80% των ακτίνων του Ηλιου που πέφτουν επάνω τους ανακλάται πίσω στο Διάστημα. Όταν οι πάγοι λιώνουν το καλοκαίρι, η επιφάνεια του ωκεανού μένει εκτεθειμένη και απορροφά περίπου το 90% του φωτός με αποτέλεσμα να θερμαίνεται το νερό και να υπάρχει επίδραση στα κλιματικά μοτίβα. «Οσο περισσότερο πάγο χάνουμε, τόσο περισσότερη ενέργεια φθάνει στους ωκεανούς και έτσι τελικώς θερμαίνεται η ατμόσφαιρα» εξήγησε ο δρ Κίναρντ.

ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ ΣΤΗ ΧΙΛΗ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΖΩΗ!

Advertisement

Αν νομίζατε ότι τα ραδιοτηλεσκόπια του προγράμματος ΣΕΤΙ είναι τα μόνα που ψάχνουν στο διάστημα για ίχνη εξωγήινης ζωής, κάνετε λάθος!

Περιτριγυρισμένο από χιονισμένα ηφαίστεια το σύστημα Atacama Pathfinder στις δυτικές παρυφές της Χιλής που θα ολοκληρωθεί πλήρως μέχρι το 2013, ψάχνει και αυτό ήδη για εξωγήινα σήματα.

Το πεδίο των 66 πιάτων διαμέτρου 25μέτρων, θα αποτελεί το Atacama Large Millimeter Array (ALMA),το οποίο εκτός της αναζήτησης εξωγήινων σημάτων, θα παρέχει στους αστρονόμους ένα εργαλείο πρωτοφανής δύναμης για την κατανόηση του πώς οι γαλαξίες, τα αστέρια και οι πλανήτες τέθηκαν σε λειτουργία αφού θα παράγει εικόνες τόσο λεπτομερείς που για να επιτευχθούν σε άλλη περίπτωση θα χρειαζόταν ένα κάτοπτρο 10 μιλίων σε διάμετρο. Το ALMA θα είναι τόσο ισχυρό που θα μπορεί, επίσης, να ανακαλύπτει ένα νέο γαλαξία κατά μέσο όρο, κάθε τρία λεπτά.

ΠΗΓΗ

Η αρχαιοτερη παραλια της Γης

Advertisement

Λονδίνο
Ανάμεσα στους κόκκους άμμου της αρχαιότερης ακτογραμμής που διατηρείται στην επιφάνεια της Γης, παλαιοβιολόγοι ανακάλυψαν σχηματισμούς που φαίνεται ότι είναι τα αρχαιότερα απολιθώματα που έχουν βρεθεί ως σήμερα: μονοκύτταροι οργανισμοί 3,4 δισεκατομμυρίων ετών, οι οποίοι μάλιστα τρέφονταν πιθανότατα με θειάφι.

Επιστήμονες ανακάλυψαν στην Αυστραλία τα παλαιότερα απολιθώματα που έχουν βρεθεί ποτέ
Η αρχαιότερη παραλία της Γης
Τα απολιθώματα κυττάρων ηλικίας 3,4 δισεκατομμυρίων ετών που εντόπισαν οι επιστήμονες
Η Γη σχηματίστηκε πριν από 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια και φαίνεται ότι κατοικήθηκε νωρίς στην ιστορία της: χημικές ενδείξεις υποδεικνύουν ότι οι πρώτοι μικροοργανισμοί εμφανίστηκαν πριν από 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια, όταν ακόμα η ατμόσφαιρα δεν περιείχε σχεδόν καθόλου οξυγόνο (το οξυγόνο παράχθηκε πολύ αργότερα από τα φυτά).

Παρά αυτές τις ενδείξεις, όμως, η ανακάλυψη απολιθωμάτων που θα αποδείκνυαν την ύπαρξη αυτών των οργανισμών είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση.

Το καλύτερο, ίσως μέρος για την αναζήτηση τέτοιων απολιθωμάτων είναι ο Σχηματισμός Στρέλεϊ στη Δυτική Αυστραλία, μια αρχαία παραλία που σήμερα έχει μετακινηθεί στην ενδοχώρα, Εκεί είχαν βρεθεί το 1980 δομές που θύμιζαν βακτήρια, ηλικίας 3,5 δισ. ετών, οι οποίες όμως αποδείχθηκε τελικά ότι είχαν ανόργανη προέλευση.

Στην ίδια περιοχή ανακαλύφθηκε τώρα ένας νέος υποψήφιος για τα αρχαιότερα απολιθώματα του κόσμου, ο οποίος παρουσιάζεται στην επιθεώρηση Nature Geoscience.

Απολιθώματα ηλικίας 3,4 δισεκατομμυρίων ετών


Οι επίμαχες δομές – σφαιρίδια και ραβδία – έχουν μήκος από 5 έως 80 μικρόμετρα (εκατομμυριοστά του μέτρου), περίπου όσο τα σημερινά βακτήρια. Είναι πλούσια σε άνθρακα και τα τοιχώματά τους έχουν ομοιόμορφο πάχος, χαρακτηριστικά που ενισχύουν την πιθανότητα να μην έχουν ανόργανη προέλευση.

Το ενδιαφέρον είναι ότι μέσα και γύρω από αυτές τις δομές εντοπίστηκαν μικροσκοπικοί κρύσταλλοι θειικού σιδήρου, όπως συμβαίνει και με μερικά σύγχρονα βακτήρια, τα οποία αντλούν ενέργεια από την αναγωγή θειούχων ενώσεων σε θειικές ενώσεις.

Και αυτό αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο οι πρώτοι κάτοικοι του πλανήτη να τρέφονταν αποκλειστικά με ανόργανες ενώσεις.

Το λεωφορειο εφθασε στο… τερμα

Advertisement

Επειτα από τριάντα σχεδόν έτη υπηρεσίας και 135 διαστημικές πτήσεις, οι οποίες σηματοδοτήθηκαν από μεγάλες επιτυχίες αλλά και από τραγικές αποτυχίες, το τελευταίο διαστημικό λεωφορείο «Ατλαντίς» της NASA αποσύρθηκε την περασμένη Πέμπτη από την υπηρεσία. Ετσι έκλεισε ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία των διαστημικών αποστολών χαμηλού ύψους με επαναχρησιμοποιούμενα οχήματα. Η τελευταία σημαντική αποστολή των διαστημικών λεωφορείων, που ήταν η επικοινωνία με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, θα εξυπηρετείται στο μέλλον από διαστημικά οχήματα μιας χρήσης. Φαίνεται ότι αυτό που στην αρχή φαινόταν ως βασικό πλεονέκτημα του διαστημικού λεωφορείου, δηλαδή η δυνατότητα χρήσης του για περισσότερες από μία αποστολές, αποδείχθηκε τελικά το μεγαλύτερο μειονέκτημά του. Το κόστος κατασκευής και λειτουργίας του κατέληξε να είναι μεγαλύτερο από την «κλασική» λύση των διαστημικών οχημάτων μιας χρήσης.

Η αυλαία για τα διαστημικά λεωφορεία της NASA έπεσε την προηγούμενη εβδομάδα, με την τελευταία πτήση του «Ατλαντίς»
Το λεωφορείο έφθασε στο... τέρμα

Μια ιδέα 55 ετών

Η ιδέα ενός διαστημικού σκάφους που θα επιστρέφει στη Γη και θα προσγειώνεται σαν αεροπλάνο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ το 1954 και υλοποιήθηκε με την κατασκευή του πειραματικού σκάφους Χ-15. Το σκάφος αυτό έφτανε σε ύψος μεγαλύτερο από 80 χιλιόμετρα και, επομένως, μπορούσε να χαρακτηριστεί διαστημόπλοιο. Τα χρόνια που ακολούθησαν η αρχική ιδέα εξελίχθηκε σε πλήρες σχέδιο και το 1969 ο πρόεδρος Νίξον αποφάσισε να εγκρίνει την κατασκευή ενός διαστημικού σκάφους αυτού του είδους, που έγινε στη συνέχεια γνωστό ως διαστημικό λεωφορείο (ΔΛ, space shuttle). Από εκείνη την εποχή ως σήμερα κατασκευάστηκαν έξι ΔΛ. Το πρώτο ήταν το «Εντερπράιζ» (Enterprise), που δεν είχε ούτε μηχανές ούτε θερμομόνωση. Χρησιμοποιήθηκε μόνο για δοκιμές της μεθόδου προσγείωσης, αφού πρώτα μεταφερόταν σε μεγάλο ύψος στερεωμένο πάνω σε ένα κατάλληλα διαμορφωμένο αεροπλάνο Μπόινγκ 747. Ακολούθησε η κατασκευή των «Κολούμπια» (Columbia), «Τσάλεντζερ» (Challenger), «Ντισκάβερι» (Discovery), «Ατλαντίς» (Atlantis) και τέλος του «Εντέβορ» (Endeavour), το οποίο αντικατέστησε το «Τσάλεντζερ», που καταστράφηκε λίγο μετά την εκτόξευσή του το 1986.

Η φιλοσοφία κατασκευής του ΔΛ έχει έναν υβριδικό χαρακτήρα: κατά την εκτόξευση θυμίζει πύραυλο και κατά την προσγείωση αεροπλάνο. Παρ’ όλο το σχετικά χαμηλό ύψος στο οποίο φθάνουν τα ΔΛ (300-500 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της Γης), οι επιδόσεις που απαιτούνται από τους κινητήρες τους είναι εξαιρετικά υψηλές, αφού πρέπει να τους δίνουν τελική ταχύτητα 28.000 χιλιόμετρα την ώρα. Για την επίτευξη αυτής της ταχύτητας, οι τρεις κύριοι κινητήρες του διαστημόπλοιου, που καίνε υγρά καύσιμα, υποβοηθούνται από δύο πυραύλους στερεών καυσίμων, που είναι προσαρμοσμένοι στις δύο πλευρές της δεξαμενής των υγρών καυσίμων. Οι δύο αυτοί πύραυλοι αποδείχθηκαν ένα από τα ασθενή σημεία του ΔΛ, αφού η φθορά των ελαστικών δακτυλίων, στα σημεία σύνδεσης των τεσσάρων στοιχείων από τα οποία αποτελείται κάθε πύραυλος, προκάλεσε την καταστροφή του «Τσάλεντζερ».

Εκτόξευση και επάνοδος
 
Το διαστημικό λεωφορείο «Ατλαντίς» έτοιμο για εκτόξευση. Στην «κοιλιά» του διαστημόπλοιου διακρίνεται η κίτρινη δεξαμενή των υγρών καυσίμων και στις δύο πλευρές της οι δύο βοηθητικοί πύραυλοι στερεών καυσίμων. Στο ρύγχος και στην πρόσθια πλευρά των πτερύγων του σκάφους διακρίνεται η γκριζόμαυρη θερμομόνωση
Κατά την εκτόξευση οι πύραυλοι στερεών καυσίμων λειτουργούν μόνο για δύο λεπτά και απορρίπτονται όταν το ΔΛ φθάσει σε ύψος 46 χιλιομέτρων. Οι τρεις κύριοι κινητήρες συνεχίζουν τη λειτουργία τους για άλλα έξι λεπτά, έως ότου το ΔΛ φθάσει στην τελική τροχιά του, οπότε και απορρίπτεται η δεξαμενή υγρού υδρογόνου-υγρού οξυγόνου που τους τροφοδοτεί. Για την επάνοδο του ΔΛ στη Γη ακολουθείται μια απλούστερη διαδικασία. Πυροδοτούνται οι δύο κινητήρες ελιγμών για να μειωθεί η ταχύτητα του ΔΛ και αυτό αρχίζει να «πέφτει» προς τη Γη. Το σημαντικότερο πρόβλημα σε αυτή τη φάση είναι η μείωση της ταχύτητας του σκάφους, από τα 28.000 χιλιόμετρα την ώρα που έχει στην τροχιά του, στα 350 χιλιόμετρα την ώρα που έχει τη στιγμή της προσγείωσης. Αυτή η μείωση επιτυγχάνεται βασικά με «αεροδυναμικό φρενάρισμα», όταν το ΔΛ εισέρχεται στην ατμόσφαιρα της Γης «με την κοιλιά». Στη φάση αυτή η κάτω επιφάνεια του ΔΛ, που φέρει εξαιρετικά ισχυρή θερμομόνωση από κεραμικές πλάκες, θερμαίνεται στους 1.500 βαθμούς Κελσίου. Η θερμομόνωση αυτή αποδείχθηκε ακόμα ένα από τα ασθενή σημεία του ΔΛ και η αστοχία της προκάλεσε την καταστροφή του ΔΛ «Κολούμπια».

Παρ’ όλο που το ΔΛ κατασκευάστηκε με στόχο το «φθηνό» λειτουργικό κόστος, η χρήση του δεν ήταν ιδιαίτερα οικονομική, αφού κάθε εκτόξευση κόστιζε 450 εκατ. δολάρια. Το αποτέλεσμα ήταν ότι το πρόγραμμα των ΔΛ απορροφούσε ένα πολύ σημαντικό μέρος του προϋπολογισμού της NASA. Τώρα που αποσύρθηκε από την υπηρεσία και το τελευταίο ΔΛ, υπάρχει περιθώριο ενίσχυσης των άλλων δραστηριοτήτων του διαστημικού οργανισμού των ΗΠΑ. Το μεγαλύτερο μέρος των κονδυλίων που απελευθερώνονται θα διατεθεί στην έρευνα της κλιματικής αλλαγής (2,3 δισ. δολάρια), στην ανάπτυξη τεχνολογίας διαστημικής εξερεύνησης (2,1 δισ.) και στην πλανητολογία (1,7 δισ.).

ΟΙ ΜΑΥΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ

Οπως είναι γνωστό και από τα αεροπορικά δυστυχήματα, οι ευαίσθητες φάσεις μιας πτητικής συσκευής είναι η απογείωση και η προσγείωση. Από τον κανόνα αυτόν δεν ξέφυγαν και τα ΔΛ, με μία καταστροφή σε κάθε μία από τις δύο αυτές φάσεις.
Στις 28 Ιανουαρίου του 1986 το ΔΛ «Τσάλεντζερ» καταστράφηκε 73 δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευσή του, όταν διαλύθηκε ένας από τους ελαστικούς δακτυλίους που συνδέουν μεταξύ τους τα τμήματα του κάθε πυραύλου στερεών καυσίμων και οι φλόγες προκάλεσαν την έκρηξη της δεξαμενής του υγρού οξυγόνου και υγρού υδρογόνου. Από την έκρηξη σκοτώθηκαν οι επτά επιβάτες του ΔΛ. Μετά το δυστύχημα διεκόπησαν οι εκτοξεύσεις ΔΛ για δυόμισι χρόνια, έως ότου διορθωθεί το πρόβλημα της αστοχίας των ελαστικών δακτυλίων.

Την 1η Φεβρουαρίου του 2003 το ΔΛ «Κολούμπια» διαλύθηκε κατά την επάνοδό του στη Γη, με αποτέλεσμα τον θάνατο των επτά μελών του πληρώματος. Το δυστύχημα προκλήθηκε από την καταστροφή της θερμομόνωσης της αριστερής πτέρυγας, όταν ένα κομμάτι της θερμομόνωσης της δεξαμενής υγρών καυσίμων αποσπάστηκε κατά την εκτόξευση και χτύπησε την πτέρυγα. Ετσι η πτέρυγα δεν άντεξε στην υψηλή θερμοκρασία που αναπτύχθηκε κατά την είσοδο στην ατμόσφαιρα και καταστράφηκε, με αποτέλεσμα το «Κολούμπια» να μείνει ακυβέρνητο και να εκτεθεί στην υψηλή θερμοκρασία το επάνω τμήμα του, που δεν είχε θερμομόνωση. Μετά το δυστύχημα διεκόπησαν οι πτήσεις των ΔΛ για άλλα δυόμισι χρόνια, έως ότου αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της αστοχίας της θερμομόνωσης.

Ο κ. Χάρης Βάρβογλης είναι καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ. 
ΠΗΓΗ

“Ο ΟΜΠΑΜΑ ΕΣΠΑΣΕ ΤΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ”-ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ… ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥ

Advertisement

1655891Το μεσσιανικό εβραϊκό υπουργείο, αφιερωμένο στην αλληλεγγύη με το Ισραήλ, που έχει έδρα στην Ιερουσαλήμ, υποστηρίζει ότι ο Μπαράκ Ομπάμα έχει καταστρέψει… αποτελεσματικά, την ειδική σχέση μεταξύ Ισραήλ και Ηνωμένων Πολιτειών με την απαίτησή του, το εβραϊκό έθνος να επιστρέψει στα σύνορα πριν 1967.

“Παραδοσιακά, υπάρχει ιδιαίτερη σχέση μεταξύ της Αμερικής και του Ισραήλ, αλλά ο Ομπάμα έσπασε τους δεσμούς με το Ισραήλ”, όπως αναφέρει ο David Parsons, εκπρόσωπος της Διεθνούς χριστιανικής Πρεσβείας της Ιερουσαλήμ (ICEJ).
“Ο Ομπάμα έχει δηλώσει ότι οι οικισμούς δεν είναι πλέον νόμιμοι και ότι το Ισραήλ πρέπει να επιστρέψει στα σύνορα του 1967”.

Επίσης, πιστεύει ότι ορισμένα σοβαρά ερωτήματα θα τεθούν για την ηγεσία του Ομπάμα, εννοώντας πως μπορεί η εξουσία του να αμφισβητηθεί από την Ευρώπη.

“Πολλές χώρες μπορεί να αρχίσουν να έχουν απορίες σχετικά με τον Πρόεδρο Ομπάμα στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής και για το γεγονός ότι απλά δεν είναι συνεπής με τις πολιτικές του”.

Η Ελλαδα στο ελεος της ηλιακης ακτινοβολιας

Advertisement

Κατά περίπου 40% έχει μειωθεί το στρώμα του όζοντος
Αραίωση της στιβάδας του όζοντος πάνω από την Αρκτική παρατηρείται τη φετινή άνοιξη και η ….
απώλεια στην προστατευτική στιβάδα, η οποία προφυλάσσει τη ζωή στη Γη από τις επιβλαβείς υπεριώδεις ακτίνες, έχει απλωθεί μέχρι τη Σιβηρία και τη Σκανδιναβία.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Επιτροπή Όζοντος, το στρώμα του όζοντος έχει εξαντληθεί στο Βόρειο Ημισφαίριο, εξαιτίας της καταστροφής των ουσιών του όζοντος στην ατμόσφαιρα και του πολύ κρύου χειμώνα στη στρατόσφαιρα.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι πρέπει να παρθούν μέτρα ηλιοπροστασίας τον Απρίλιο και τον Μάιο, κυρίως για τα παιδιά.

Όταν το στρώμα του όζοντος, το οποίο απορροφά ένα μέρος της επικίνδυνης υπεριώδους Β (UV-B) ακτινοβολίας από τον ήλιο δεν είναι πυκνό, οι ακτινοβολίες φτάνουν χωρίς «φιλτράρισμα» στη Γη, προκαλώντας προβλήματα στην ανθρώπινη υγεία.
 

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Οζοντος, επόπτης στο Κέντρο Ερευνας Φυσικής της Ατμοσφαίρας και Κλιματολογίας, ακαδημαϊκός κ. Χρήστος Ζερεφός, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής»συνιστά στο κοινό τη χρήση ηλιο-προστατευτικών προϊόντων κατά τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, καθώς το αραιωμένο στρώμα του όζοντος εκτιμάται ότι θα ταξιδέψει προς νότο και θα φτάσει και στη χώρα μας.

Η αραίωση του στρώματος του όζοντος είναι εξαιρετικά μεγάλη και αναμένεται ότι, στις προσεχείς μία – δύο εβδομάδες, οι αέριες μάζες οι οποίες θα κινηθούν από τα μεγαλύτερα γεωγραφικά πλάτη προς τα μικρότερα, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, θα μεταφέρουν αέρα με πολύ λίγο προστατευτικό όζον.

Επομένως, χρειάζεται, ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά, κάποια αυξημένη προσοχή στην έκθεσή τους στον ήλιο έστω και αν είναι ακόμα ο μήνας Απρίλιος. Ασφαλής έκθεση, κατά πάγιο κανόνα, γίνεται πριν από τις 11 το πρωί και μετά τις 3 το απόγευμα.

Η ακραία κατάσταση της ψύξης της κατώτερης ατμόσφαιρας και της αραίωσης του στρώματος του όζοντος οφείλεται, κυρίως, σε κλιματική ανωμαλία που συνέβη στα υψηλά στρώματα της ατμόσφαιρας τους περασμένους λίγους μήνες.

Είναι ευτύχημα ότι το Πρωτόκολλο του Μόντρεαλ, με το οποίο θεσμοθετήθηκε η διακοπή παραγωγής και κατανάλωσης χημικών ουσιών που καταστρέφουν το όζον, λειτουργεί, διότι αλλιώς, περίπου το 1/3 του Βορείου ημισφαιρίου θα κινδύνευε από υπερβολικές δόσεις υπεριώδους Β, τόσο μεγάλες ώστε το μαύρισμα στον ήλιο θα γινόταν αυτές τις δύο-τρεις εβδομάδες μέσα σε λίγα λεπτά.

Επιστημονικές παρατηρήσεις πάνω από την Αρκτική δείχνουν ότι η περιοχή έχει υποστεί απώλεια στήλης όζοντος σε ποσοστό περίπου 40% από τις αρχές του χειμώνα μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Η απώλεια όζοντος κατά τη διάρκεια των προηγούμενων χειμώνων ήταν περίπου 30%. Παρά την επιτυχημένη διεθνή συνθήκη του Πρωτοκόλλου του Μόντρεαλ η αραίωση εξακολουθεί να υφίσταται.

Αυτό συμβαίνει εξαιτίας του μακρού χρόνου ζωής αυτών των ενώσεων στην ατμόσφαιρα και θα χρειαστούν αρκετές δεκαετίες πριν οι συγκεντρώσεις τους υποχωρήσουν στα προ του 1980 επίπεδα.

Το τσιρκο του φονου στο βωμο του κερδους

Advertisement

Ο Καντάφι, η δημοκρατική Δύση και η Αφρική μια “γιορτή του πόνου”, μόνιμα κάτω από 1 δις πληθυσμό

Τα πετρέλαια θέλουν. Δεν τους έπιασε κόψιμο τους δυτικούς τώρα, ούτε για τους Λίβυους, ούτε για τις ελευθερίες τους και τα δημοκρατικά τους δικαιώματα, ούτε καν αν ζουν ή αν πεθαίνουν.

Κι έτσι παρακολουθούμε τον ηγέτη (τρομάρα του) της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (τρομάρα της) και πρωθυπουργό μας (τρομάρα μας) να στέλνει μαχητικά αεροπλάνα της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας, από αυτά που όταν τα παραγγείλαμε κονόμησαν όλοι μα όλοι οι βρωμύλοι οι δικοί μας και οι δικοί τους, ενάντια στον στρατό του…
Καντάφι, επίσης επιφανούς και μη εξαιρετέου μέλους της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Σε ένα επικίνδυνο πολεμικό παιχνίδι που ξεκίνησαν να παίζουν οι διεθνείς εγκληματίες στην γειτονιά μας, και που ανάγκασαν και την ταπεινωμένη χώρα μας να πάρει μέρος. Την χώρα μας που έχει να πολεμήσει με αφρικανό από την εισβολή του Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο το 1825. Ολα τα τραγελαφικά μαζί. Ενα τσίρκο του φόνου και του κέρδους.

Ολοι αυτοί οι ευαίσθητοι κυβερνήτες της δύσης δεν έβγαλαν τσιμουδιά όταν το 1994 οι Χούτου έσφαξαν 1.500.000 Τούτσι στην Ρουάντα . Πήραν τον ΟΗΕ τους, το παιδί για όλες τις βρωμοδουλειές τους, και αποχώρησαν από την Ρουάντα, την ώρα της μεγάλης σφαγής, την οποία φυσικά και μπορούσαν να αποτρέψουν με χίλιους τρόπους. Αλλά δεν ήθελαν. Δεν τους ένοιαζε πρέπει να πω για νάμαι και δίκαιος. Κι έτσι 1.500.000 άνθρωποι, αφέθηκαν από τους δυτικούς ηγέτες (που να στοιχειώσουν οι νύχτες τους), να σφαγιαστούν. Κι έκρυψαν και το αίμα των αθώων από τις οθόνες μας.

Αυτοί οι ηγέτες της δύσης που φυσικά και “έκαναν μόκο” σε κάθε παρανομία και έγκλημα των δυτικών μεγαλο-εταιριών στην Αφρική. Τότε που η Shell, που ρουφάει το πετρέλαιο και το αίμα της Νιγηρίας με το καλαμάκι, γενοκτονούσε την φυλή των Ogoni (δώσαν στους Ogoni ένα Νόμπελ για παρηγοριά, Λογοτεχνίας ή Ειρήνες θα σας γελάσω) το 1990.

Αυτοί οι ηγέτες της δύσης που επέτρεψαν στις φαρμακευτικές τους να κάνουν το πιο χοντρό παιχνίδι με την υγεία των αφρικανών και να απομυζούν τα συστήματα υγείας και των πιο εξαθλιωμένων αφρικανικών χωρών. Που ευλόγησαν τις πωλήσεις των χαλασμένων και ακατάλληλων παιδικών τροφών των εταιριών τροφίμων τους. Που κατέκλεψαν τον πλούτο των αφρικανικών εθνών.

Αυτοί οι ηγέτες της δύσης που είναι υπεύθυνοι για κάθε λιμό (πείνα) και για κάθε λοιμό (αρρώστεια) για κάθε λυψειδρία, και για κάθε πουλημένο δικτάτορα που πήρε την εξουσία σε αφρικανική χώρα. Από την άγρια εκμετάλλευση της αποικιοκρατίας των Γάλλων, των Βέλγων, των Αγγλων και των Ολλανδών (το αυγό του φιδιού) πέρασαν τον ωκεανό αυτό του πόνου, την Αφρική, στην φρίκη των δικτατόρων τους, και των εμφυλίων τους.

Ουτε που μπορούμε να φανταστούμε τα υπερκέρδη των δυτικών ψυχασθενών από τις πωλήσεις όπλων σε αυτές τις αφρικανικές σφαγές, όπου παιδάκια εκπαιδεύονταν να σκοτώνουν από την πιο τρυφερή ηλικία. Ούτε ίσως που ακούσαμε ποτέ πως για τους αφρικανούς ο 3ος παγκόσμιος πόλεμος εχει ήδη γίνει. Ενας πόλεμος στον οποίο πήραν μέρος 25 στρατοί και άφησε πίσω του 5.000.000 νεκρούς.

Ολα για το κέρδος των δυτικών. Το κέρδος. Βγάζουν κέρδος από κάθε ανθρώπινο πλάσμα που τυρρανιέται να επιβιώσει στην Αφρική, εδώ και ενάμισυ αιώνα. Και κρατούν ολόκληρη ήπειρο μόνιμα κάτω από ένα δις πληθυσμό την ώρα που στις άλλες ηπείρους, εκτός από την γερασμένη Ευρώπη, η πληθυσμιακή έκρηξη είναι στο φόρτε της.

Η Αφρική εδώ και δυο αιώνες είναι κάτω από 1 δις ανθρώπους. Για το κέρδος.

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Advertisement

japan-surrenders-world-war-2-ends-2Τα πειράματα, που ξεκίνησαν από πρώην ιατρική σχολή στο Τόκιο, ενδέχεται να αποκαλύψουν αποτρόπαια μυστικά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η περιοχή συνδέεται με την Μονάδα 731 του ιαπωνικού αυτοκρατορικού στρατού, ενώ τα πειράματα πραγματοποιήθηκαν σε φυλακισμένους, κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας δεν έχει -επίσημα- αναγνωρίσει τις φρικαλεότητες που έλαβαν χώρα, εκείνη την περίοδο.

Όλη η ιστορία ήρθε στην επιφάνεια, μόλις μια πρώην νοσοκόμα αποφάσισε να “σπάσει” 60 χρόνια σιωπής.

Η γυναίκα, η οποία σήμερα είναι 88 ετών, είπε πως η ίδια και οι συνάδελφοί της, διατάχθηκαν να θάψουν εκατοντάδες πτώματα, μετά την παράδοσή της Ιαπωνίας, κατά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το έργο έπρεπε να ολοκληρωθεί πριν τα αμερικανικά στρατεύματα φθάσουν στην πρωτεύουσα.

Ιστορικοί και μάρτυρες υποστηρίζουν πως πολλές χιλιάδες φυλακισμένοι, στο κατεχόμενο Βόρειο τμήμα της Κίνας, υπέστησαν βάρβαρα πειράματα, τα οποία αποσκοπούσαν σε πιθανό βιολογικό πόλεμο.

Μερικά δέχθηκαν ενέσεις με ιούς και στη συνέχεια τεμαχίστηκαν ζωντανοί, άλλοι κατεψύχθηκαν, για να δοκιμάσουν την αντοχή τους στο θάνατο. 
ΠΗΓΗ

Συνεχίζονται οι μαζικοί θάνατοι ζώων, πουλιών και ψαριών. Τι στο καλό συμβαίνει;

AdvertisementΆρθρο
από το Economic Collapse Blog

Τι στο καλό συμβαίνει στον κόσμο; Κοπάδια ζώων πέφτουν νεκρά, χιλιάδες πουλιά πέφτουν από τον ουρανό νεκρά και εκατομμύρια νεκρά ψάρια ξεβράζονται στην ξηρά σε όλη την υδρόγειο. Κάτι συμβαίνει. Μήπως κάποιος από εσάς γνωρίζει τι προκαλεί όλα αυτά, γιατί εγώ δεν ξέρω. Όλο αυτό φάνηκε να ξεκίνησε περί τα τέλη του Δεκεμβρίου, όταν μαζικοί θάνατοι πουλιών και μαζικοί θάνατοι ψαριών άρχισαν να αναφέρονται σε όλο τον κόσμο. Κανονικά “παράξενες” ειδήσεις αυτού του είδος ξεθωριάζουν μετά από έναν χρόνο, αλλά οι αναφορές για θανάτους πουλιών και ψαριών συνεχίζουν να έρχονται και τώρα υπάρχουν ακόμη αναφορές για μεγάλες ομάδες και από άλλα ζώα που πέφτουν νεκρά ξαφνικά. Δεδομένου ότι αυτές οι αναφορές από όλο τον κόσμο συνεχίζουν να συσσωρεύονται, δεν χρειάζεται να είσαι «συνωμοσιολόγος» για να καταλάβεις ότι κάτι πολύ ασυνήθιστο συμβαίνει. Δυστυχώς, μέχρι τώρα, έχουμε πάρα πολύ περισσότερες ερωτήσεις από ό, τι απαντήσεις.
Αναφορές στους μαζικούς θανάτους πτηνών και ψαριών που είδαμε κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων της παρούσας κρίσης. Δυστυχώς, μεγάλες ομάδες ζώων, πτηνών και ψαριών συνεχίζουν να πεθαίνουν. Το παρακάτω είναι μόνο μια χούφτα από αναφορές που έχουν γίνει σε όλο τον κόσμο κατά την τελευταία εβδομάδα, έτσι ….
Αν ήταν μία ή δύο ειδήσεις «μαζικών θανάτων» το θέμα θα το προσπερνούσαμε, αλλά όταν συνεχίζουν να καταφθάνουν κάθε μέρα, τότε αρχίζει πραγματικά να τραβάει την προσοχή μας.
Έτσι λοιπόν, ξέρει κανείς γιατί συμβαίνουν όλα αυτά ξαφνικά;
Λοιπόν, σίγουρα υπάρχουν πολλές θεωρίες έτοιμες να δώσουν απαντήσεις. Σε τέτοιες καταστάσεις οι άνθρωποι αρχίζουν να σκέφτονται (και να πιστεύουν σε) κάθε λογής απάντηση. Παρακάτω είναι μια λίστα με μερικές από τις πιο κοινές θεωρίες σχετικά με αυτούς τους μαζικούς θανάτους. Μερικές από τις θεωρίες φαίνεται να έχουν κάποια βάση, ενώ άλλες φαίνονται απλά εντελώς αλλόκοτες.
Ιδού οι θεωρίες που έχουν αναφερθεί ως εξήγηση του τεράστιου αριθμού των νεκρών ζώων, νεκρά πτηνών και νεκρών ψαριών σε όλη την υδρόγειο
* Αλλαγές στο μαγνητικό πεδίο της Γης
* Ακραία καιρικά φαινόμενα
* Μετακίνηση του Πόλου της γης
* Φυτοφάρμακα
* HAARP
* Άλλα μυστικά κυβερνητικά προγράμματα
* Ο κρύος καιρός
* «Υπερθέρμανση του πλανήτη»
* Η προσέγγιση στο 2012
* Μεθάνιο
* Δυνατοί θόρυβοι
* Ασθένειες
* Τα UFO είναι υπεύθυνα
* Επιπτώσεις της πετρελαιοκηλίδας της BP Oil
* Η Δευτέρα Παρουσία του Χριστού
* Τα πτηνά πεθαίνουν λόγω δυσπεψίας
* Αυξημένη ακτινοβολία από τον ήλιο
* Μεγάλες ομάδες ζώων πάντα πεθαίνουν και όλα αυτά είναι όλα φυσιολογικά…
Τώρα, πρέπει να σημειωθεί ότι κάποια από τα πρόσφατα “επεισόδια μαζικών θανάτων” μπορούν στην πραγματικότητα να εξηγηθούν. Για παράδειγμα, η αμερικανική κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι ευθύνεται για τον θάνατο πολλών εκατοντάδων πουλιών στη Νότια Ντακότα.
Αλλά τι γίνεται με τα δεκάδες άλλες αναφορές «μαζικών θανάτων» που έχουν καταφθάσει από όλη τη γη; Πώς μπορούμε να τα εξηγήσουμε όλα αυτά;
Αυτό είναι κάτι που θέλει σκέψη.
Ας ελπίσουμε ότι όλη αυτή η ιστορία θα αποδειχθεί ότι δεν είναι τίποτα.
Ας ελπίσουμε ότι θα αποδειχθεί ότι όλα αυτά μπορούν να εξηγηθούν εύκολα.
Αρκετά προβλήματα έχουμε.
Όπως έγραψα για την άλλη μέρα, ολόκληρο το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Σε αυτό το σημείο κάθε είδους σημαντικό γεγονός θα μπορούσε να είναι το “κρίσιμο σημείο” που θα ωθήσει την παγκόσμια οικονομία στο χάος.
Ο κόσμος όπως τον ξέρουμε μπορεί να αλλάξει εν μία νυκτί. Σήμερα, ένας αναγνώστης μέσω e-mail μου έστειλε το παρακάτω βίντεο. Έχει τίτλο «Η Επόμενη Ημέρα από την Κατάρρευση του Δολαρίου», και εισάγει τον δείχνει στον θεατή πως μπορεί να μοιάζει μια πιθανή διαλεύκανση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος (σχ. ΚΟ: αναφέρεται σε μία απότομη παγκόσμια χρηματιστηριακή κρίση που οδηγεί στο απόλυτο χάος και στην επιβολή ενός Παγκόσμιου Νομίσματος ως λύση. Ίσως επανέλθουμε). Καθώς θα το βλέπετε, να έχετε κατά νου ότι κάθε είδους “μεγάλο γεγονός” θα μπορούσε να ξεσηκώσει έναν πανικό όπως αυτόν ….

Τηλεσκόπια για το κοινό θα βγάλει το Πλανητάριο στην έκλειψη του Ιανουαρίου

Advertisement

Αθήνα

Καιρού επιτρέποντος στις 4 Ιανουαρίου 2011, το Ψηφιακό Πλανητάριο Ευγενίδου θα στήσει τηλεσκόπια έξω από το κτίριό του στην λεωφόρο Συγγρού για να δώσει στο κοινό την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη μερική έκλειψη Ηλίου. Σύμφωνα με τον διευθυντή του Πλανηταρίου Διονύση Σιμόπουλο, στην Ελλάδα θα δούμε μόνο τα δύο τρίτα του ηλιακού δίσκου να καλύπτονται από τη Σελήνη -αυτό θα συμβεί στη μέγιστη φάση της έκλειψης στις 10:23 το πρωί. Τα τηλεσκόπια που προσφέρει για την εκδήλωση η Ελληνική Αστρονομική Ένωση θα περιμένουν από τις 9 το πρωί. Σχεδόν 13 ώρες νωρίτερα, η Γη θα βρίσκεται στο περιήλιο, δηλαδή στην ελάχιστη απόστασή της από τον Ήλιο, που είναι 147.105.721 χλμ. Το φαινόμενο θα αρχίσει στις 8:40 πμ (ώρα Ελλάδας) πάνω από τη Βόρεια Αλγερία και θα είναι ορατή από τη Βόρεια Αφρική, το μεγαλύτερο τμήμα της Ευρώπης και την Κεντρική Ασία.

 
ΠΗΓΗ

Το αγόρι που “θυμάται” γεγονότα που ΔΕΝ έχει ζήσει!

Advertisement

Ίσως κάποιοι από εμάς έχουμε μνήμες από προηγούμενες ζωές μέσα από τα όνειρά μας, ή ακόμα και στο συνειδητό κομμάτι όταν δεν κοιμόμαστε. Όπως ο εξάχρονος Κάμερον Μακόλεϊ από την Σκωτία που το 2003 κι ενώ ήταν τριών ετών άρχισε να μιλάει για μια οικογένεια, έναν τόπο κι ένα άσπρο σπίτι που ποτέ δεν είχε δει. Ο μικρός θυμόταν και περιέγραφε μία άλλη μητέρα με μακριά και καστανά μαλλιά, τα αδέλφια του, ένα λευκό σπίτι μπροστά στη θάλασσα, ένα μαύρο αυτοκίνητο, έναν σκύλο με βούλες κι έναν πατέρα που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα. Η 42χρονη κοκκινομάλα μητέρα του Νόρμα Μακόλεϊ, η οποία εκτός από τον Κάμερον έχει ακόμη ένα γιο, αναστατώθηκε πάρα πολύ. Λέει ότι ο καιρός περνούσε κι ο μικρός περιέγραφε συνέχεια περιστατικά με πολλές λεπτομέρειες κι έλεγε ότι είχε γεννηθεί στο νησί Μπάρα της Κορνουάλλης.Χαρακτηριστικά λέει: «άρχισε να παραπονιέται πως εμείς έχουμε ένα μπάνιο, ενώ το άλλο σπίτι είχε τρία» . Ο μικρός της έλεγε συνέχεια πως «δεν πρέπει να φοβάσαι τον θάνατο, γιατί ξαναγυρίζουμε. Και πριν, Κάμερον με έλεγαν»!
 Ο Κάμερον έλεγε αλήθεια
 Η επιμονή και το κλάμα  του μικρού για να δει την πρώτη του οικογένεια ανάγκασε τη μητέρα του να βρει και να ενημερώσει τον διευθυντή της Κλινικής Παιδικής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια με ειδικότητα στις μετενσαρκώσεις να τους συνοδεύσει μαζί με μία κάμερα στο νησί Μπάρα. Πράγματι βρήκαν το άσπρο σπίτι με τα τρία μπάνια ακριβώς έτσι όπως το περιέγραφε ο Κάμερον. Το σπίτι είχε εγκαταλειφθεί και μετά από έρευνα στο ληξιαρχείο βρήκαν πως η οικογένεια που περιέγραφε ο μικρός είχε ζήσει στο άσπρο σπίτι πριν πολλά χρόνια.Ο μικρός είδε φωτογραφίες της οικογένειας και αναγνώρισε τα πάντα μέχρι το μαύρο αυτοκίνητο και αυτό για το οποίο μιλούσε συνέχεια, το σκυλί με τις βούλες. Η μητέρα του είπε πως «ο Κάμερον άστραφτε» και μετά όταν πια γύρισαν στο σπίτι τους, ο μικρός ησύχασε κι έγινε πια πολύ ήρεμος!
Βγάλτε τα συμπεράσματά σας!
 

Επιβεβαιώνεται η ύπαρξη νερού στους σκοτεινούς κρατήρες της Σελήνης…

Advertisement

«Σημαντικές ποσότητες» νερού υπάρχουν στους κρατήρες της Σελήνης αρκετές για να συντηρήσουν τους αστροναύτες που θα εγκατασταθούν μόνιμα εκεί αναφέρουν Αμερικανοί επιστήμονες μετά την επιστάμενη μελέτη των δεδομένων από την αποστολή LCROSS… Το Οκτώβριο του 2009 το LCROSS έστειλε ένα πύραυλο να προσκρούσει στον κρατήρα Κάμπεους κοντά στο νότιο πόλο. Μεγάλο μέρος του κρατήρα είναι μόνιμα σκοτεινό και για το λόγο αυτό, εκτιμούν οι αστρονόμο θα μπορούσε να υπάρχει πάγος.

Η πρόσκρουση προκάλεσε ένα μεγάλο σύννεφο σκόνης και βράχων τη σύσταση της οποίας κατέγραψε το LCROSS πριν προσκρούσει και το ίδιο στο κρατήρα. Το γεγονός κατέγραψε και μελέτησε ένα άλλο αμερικανικό διαστημικό σκάφος, το LRO.

Σύμφωνα με την ανάλυση που δημοσιεύεται στο Science εκτοξεύτηκαν 155 κιλά ατμού και πάγου. Στο έδαφος του κρατήρα όπου έγινε η πρόσκρουση το νερό με τη μορφή πάγου πρέπει να υπάρχει σε αναλογία 5,6%, ή συνολικά 3,8 εκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Στο σύννεφο ανιχνεύτηκαν ακόμη μονοξείδιο και διοξείδιο του άνθρακα, αμμωνία, μεθάνιο και υδρογόνο.

Ο πάγος στις πολικές περιοχές της Σελήνης πρέπει να προέρχεται από συγκρούσεις αστεροειδών ή κομητών αλλά, όπως εκτιμούν οι αστρονόμοι, δεν είναι ομοιόμορφα κατανεμημένος. Σε κρατήρες όπως ο Κάμπεους όπου δεν φτάνει το φως του ήλιου η θερμοκρασία είναι μέχρι και -240 βαθμοί οπότε ο πάγος παραμένει αμετάβλητος για πολύ μεγάλα διαστήματα. Δεν αποκλείεται να υπάρχει και πάγος θαμμένος μέσα στο υπέδαφος.

Η ανακάλυψη νερού στη Σελήνης σε μεγάλες ποσότητες θεωρείται σημαντικό βήμα για την εγκατάσταση μόνιμων αποικιών αστροναυτών, αρκεί φυσικά να είναι εύκολη η επεξεργασία από τους μελλοντικούς κατοίκους της Σελήνης.

Πηγή

ΠΙΟ ΚΡΥΟΙ ΟΙ ΧΕΙΜΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Advertisement

Η Ευρώπη μπορεί να γνωρίσει πιο συχνούς κρύους χειμώνες στο μέλλον εξαιτίας της χαμηλής μαγνητικής ηλιακής δραστηριότητας, σύμφωνα με μια νέα βρετανο-γερμανική επιστημονική έρευνα, που διαπίστωσε στενή σχέση ανάμεσα στις λιγότερες ηλιακές κηλίδες και στις συνθήκες της γήινης ατμόσφαιρας. Όταν ο ήλιος είναι “ήσυχος”, οι ευρωπαϊκοί χειμώνες τείνουν να γίνουν πιο κρύοι σε σχέση με το μέσο όρο, ενώ όταν ο ήλιος “ζωντανεύει”, οι χειμώνες γίνονται γενικά πιο ζεστοί. Εκτιμάται ότι η μέση θερμοκρασία τον χειμώνα στην Ευρώπη πέφτει κατά μισό βαθμό Κελσίου, όταν ο ήλιος έχει ήπια δραστηριότητα
Η έρευνα, υπό τον καθηγητή Φυσικής του Περιβάλλοντος Μάικ Λόκγουντ του τμήματος Μετεωρολογίας του πανεπιστημίου του Ρέντινγκ, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό περιβαλλοντικών ερευνών “Environment Research Letters”, σύμφωνα με το BBC, εκτιμά ότι το φαινόμενο είναι σχετικά τοπικό (στη Βρετανία και στην ηπειρωτική Ευρώπη) και δεν μπορεί να αναστρέψει την παγκόσμια τάση για άνοδο της θερμοκρασίας. Από την άλλη, παρά το “φαινόμενο του θερμοκηπίου”, η νέα μελέτη δείχνει ότι η Ευρώπη θα συνεχίζει να “παγώνει” για πολλούς ακόμα χειμώνες στο μέλλον, καθώς ο ήλιος παρουσιάζει την χαμηλότερη δραστηριότητά του εδώ και 100 περίπου χρόνια.

Οι ερευνητές σύγκριναν τις αυξομειώσεις της ηλιακής δραστηριότητας με τις αντίστοιχες αυξομειώσεις της θερμοκρασίας κατά τα τελευταία 350 χρόνια. Σύμφωνα με τις επιστημονικές εκτιμήσεις, η ηλιακή δραστηριότητα τείνει να αυξάνεται αργά και σταθερά για περίπου 300 χρόνια και μετά πέφτει πιο απότομα για τα επόμενα 100 χρόνια. Η τρέχουσα περίοδος πτώσης της δραστηριότητας του ήλιου ξεκίνησε το 1985 και συνεχίζεται, ενώ μπορεί να διαρκέσει αρκετές ακόμα δεκαετίες.

Ως πιθανότερη αιτία για την ηλιακή επίδραση στο κλίμα της Ευρώπης, ο Λόκγουντ θεωρεί το “μπλοκάρισμα” των θερμών δυτικών ανέμων (του λεγόμενου “τζετ στριμ”) που φτάνουν στην Ευρώπη στη διάρκεια του χειμώνα, κινούμενοι σε ύψος 7 – 12 χιλιομέτρων πάνω από το έδαφος. Όταν, εξαιτίας του “ήπιου” ήλιου, οι δυτικοί μπλοκάρονται και δεν πνέουν πάνω από την Ευρώπη, τότε έρχονται κρύοι ξηροί άνεμοι από την Ανατολή, που προκαλούν πτώση των θερμοκρασιών κατά τον χειμώνα.

Οι επιστημονικές παρατηρήσεις δείχνουν ότι όσο πέφτει η ηλιακή δραστηριότητα και άρα όσο μειώνεται η εκπομπή της υπεριώδους ηλιακής ακτινοβολίας (που θερμαίνει τη στρατόσφαιρα σε ύψος 20 – 50 χλμ. πάνω από τη Γη), μεταβάλλονται οι στρατοσφαιρικοί άνεμοι και αυτό με τη σειρά του επιδρά στους ανέμους στην χαμηλότερη τροπόσφαιρα. Τελικά, μετά από αυτά τα αλληλεξαρτημένα φαινόμενα, σταθεροποιείται το φαινόμενο του “μπλοκαρίσματος” των δυτικών ανέμων πάνω από την Ευρώπη, κάτι που συνέβη και φέτος τον χειμώνα, που χαρακτηρίστηκε από πολύ θερμοκρασίες.

Οι ερευνητές διευκρίνισαν ότι αν και η μειωμένη ηλιακή δραστηριότητα αναμένεται να κρατήσει για δεκαετίες ακόμα, αυτό δεν σημαίνει ότι κατ’ ανάγκη κάθε χειμώνα η Ευρώπη θα γνωρίζει πιο παγωμένους χειμώνες, καθώς και ο καιρός επηρεάζεται και από άλλους μετεωρολογικούς παράγοντες.

Advertisement