ΡΩΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΩΘΗΣΗΣ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΩΝ

Advertisement

asteroeidis-1-naiΣτη Ρωσία συνεχίζονται οι εργασίες μέσων εξουδετέρωσης των κινδύνων που εγκυμονούν οι αστεροειδείς. Το Πυραυλο-διαστημικό Κέντρο Μακέγιεφ στα Ουράλια, κατασκεύασε ένα σύστημα από δύο συσκευές. Η μία απ’ αυτές προορίζεται για εξερευνητικές εργασίες και η άλλη θα μεταφέρει την πυρηνική γόμωση, ικανή να σκάσει ένα μικρό αστεροειδή. Σε μεγάλο δε αστεροειδή τέτοια έκρηξη μπορεί να αφήσει μόνο ένα λάκκο εκατό μέτρων.

Ταυτόχρονα ανατέθηκε από την Ροσκόσμος στο Αστρονομικό Ινστιτούτο της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών,- η επεξεργασία ειδικής αντίληψης για την ανάπτυξη των συστημάτων αντίδρασης στις διαστημικές απειλές. Η διευθύντρια τμήματος του Ινστιτούτου, Λίντια Ρίχλοβα, δήλωσε:
«Υπάρχουν όλο κι όλο τρεις διαστημικές απειλές: των αστεροειδών, των διαστημικών σκουπιδιών και των ηλιακών εκλάμψεων. Ανάμεσα στα καθήκοντά μας είναι ο εντοπισμός και το μόνιτορινγκ, η δημιουργία ενιαίου Κέντρου, συστήματος αξιολόγησης των κινδύνων και, βέβαια, του συστήματος αντιμετώπισή τους. Εννοείται ότι όλα αυτά τα προγράμματα περιέχουν και ορισμένα πολιτικά σημεία.

Οι Αμερικανοί γράφουν ανοιχτά στις ετήσιες εκθέσεις της ΝΑΣΑ, ότι όποιος κατέχει το Διάστημα, κατέχει και τον κόσμο. Πραγματικά οι τεχνολογίες αυτές είναι διπλού προορισμού», παρατήρησε η Λίντια Ριχλόβα.

Εν τω μεταξύ, ως το τέλος του αιώνα που ζούμε, η Γη μάλλον δεν απειλείται από τη σύγκρουσή της με τα ουράνια σώματα διαμέτρου πάνω από 100 μέτρα. Ίσως κάτω από 100 μέτρα. Το πιο δύσκολο εδώ είναι ότι τέτοια σώματα μπορούν να ανακαλυφθούν μερικές εβδομάδες ή μέρες ακόμα ως το πλησίασμά τους στη Γη. Το πρόβλημα αυτό μπορεί να λυθεί μόνο μετά τη δημιουργία διεθνούς δικτύου ειδοποίησης για ενδεχόμενο κίνδυνο από αστεροειδείς.

Σήμερα οι επιστήμονες ασχολούνται με την λύση του προβλήματος της αύξησης της ώθησης της αεριωθούμενης ροής και της μείωσης του συστήματος ψύξης εκπομπού. Η εγκατάσταση αυτή θα μπορεί να χρησιμοποιείται για διάφορους σκοπούς, από την απώθηση των αστεροειδών ως την ρυμούλκηση των δορυφόρων.
ΠΗΓΗ

Το άγνωστο αντικείμενο που κατέρριψε η ισραηλινή αεροπορία. (VIDEO)

Advertisement

Στις 16 Δεκεμβρίου 2010, όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα Ευρώπης και ΗΠΑ, μετέδωσαν την είδηση ότι η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία κατέρριψε ένα Αγνώστης Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο πάνω από τον κεντρικό πυρηνικό αντιδραστήρα του Ισραήλ! Το πυρηνικό εργοστάριο βρίσκεται 30 χιλιόμετρα από τη Νεκρά Θάλασσα, στην περιοχή Ντιμόνα στην έρημο Νεγκέβ και οι πτήσεις πάνω από αυτό, απαγορεύονται.
  Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, το άγνωστο αντικείμενο ερχόταν από τον νότο της Ιορδανίας στα σύνορα με τη Νεκρά Θάλασσα και πετούσε με κατεύθυνση την πόλη της Ντιμόνα.
  Οπως μετέδωσε στο CNN, «μόλις το αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο εισήλθε στην απαγορευμένη εναέρια ζώνη, η Πολεμική Αεροπορία αντέδρασε και ένα ισραηλινό στρατιωτικό αεροσκάφος σηκώθηκε, με εντολή να καταστρέψει το ύποπτο   αντικείμενο το οποίο έμοιαζε με αερόστατο. Τελικά το άγνωστο αντικείμενο βλήθηκε με πύραυλο αέρος αέρος και κατεστράφη«.
Γιατί δεν βρέθηκαν συντρίμια!
  H αναφορά των πιλότων, όπως την μετέδωσαν τα ισραηλινά ΜΜΕ, ανέφερε ότι αυτό που κατέρριψαν έμοιαζε με ένα «τηλεκατευθυνόμενο  μπαλόνι με μηχανική υποστήριξη». Η εφημερίδα  «The Jerusalem Post» χαρακτήρισε «αστειότητες» τα δημοσιεύματα περί ΑΤΙΑ και έκανε λόγο για «μετεωρολογικό μπαλόν黨.
  Το παράξενο της υπόθεσης, έντοπίζεται στο γεγονός ότι οι ίδιες οι ισραηλινές αρχές, ανακοίνωσαν πως δεν εντόπισαν απολύτως τίποτε στην περιοχή της κατάρριψης, ούτε συντρίμμια, ούτε  θραύσματα που θα πιστοποιούσαν την ταυτότητα του αντικειμένου! Ο στρατός από την πλευρα του, επιμένει ότι ακολούθησε πιστά τη διαδικασία αναχαίτισης και την ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία!
  Επιπλέον, ενώ ο εναέριος χώρος της περιοχή έκλεισε κατά τη διάρκεια του συμβάντος,  και όλες τις πτήσεις μεταξύ Τελ Αβίβ και Εϊλάτ σταμάτησαν, μετά την κατάρριψη, οι πτήσεις ξανά άρχισαν κανονικά, χωρίς ποτέ κανείς να ανακοινώσει τι ακριβώς συνέβη!
  Είναι σαφές ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές, λένε τη μισή αλήθεια! Αν επρόκειτο απλώς  για ένα μπαλόνι που οδήγησε σε λάθος συναγερμό, θα ήταν πολύ απλό να δείξουν δημοσίως ό,τι απέμεινε από την κατάρριψή του και να τελειώσει η συζήτηση εκεί!
Είναι αυτό το αντικείμενο που κατέρριψαν;
  Μετά τη δημοσιοποίηση του γεγονότος, αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από έναν τουρίστα το παρακάτω βίντεο,  που τραβήχτηκε στην περιοχή την ίδια μέρα και στο οποίο εμφανίζεται ένα «περίεργο» ιπτάμενο αντικείμενο. Οι επίσημες αρχές, αρνήθηκαν να σχολιάσουν αν πρόκειται για το ίδιο που αναστάτωσε την αεράμυνα του Ισραήλ!

ΠΗΓΗ

Advertisement