ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ!!!

Advertisement

 Πριν λίγες ημέρες σε μια μου ανάρτηση με τίτλο “ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΜΈΝΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΏΝ ΑΓΩΝΩΝ”, είχα αναφερθεί στην έκταση των στρατιωτικών μέτρων που έχουν παρθεί εν όψη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου και με τις εξελίξεις να διαδέχονται η μια την άλλη,τους φόβους μου για τυχών τρομοκρατική επίθεση,η οποία ίσως και γίνει η αφορμή για σενάρια 3ου παγκοσμίου πολέμου.

Το σενάριο αυτό θα μπορούσε να έχει λογική αν θυμηθούμε, την πριν 2 ημέρες τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στο Μπουργκας της Βουλγαρίας με θύματα 5 Ισραηλινούς τουρίστες και χωρίς καν να γίνει ερεύνα, όλα τα δυτικά/Ισραηλινά ΜΜΕ βρήκαν τον ένοχο στο πρόσωπο του Ιράν, δείχνοντας ουσιαστικά την πρόθεση του Ισραήλ και τις δύσης να επιτεθεί στην Περσία. Ένα σενάριο που λόγο των γεωπολιτικών συσχετισμών θα μπορούσε να προκαλέσει ολομέτωπη σύγκρουση μεταξύ Δυτικών και Ανατολικών, αφού τόσο Ρωσία όσο και Κίνα έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ,ΖΩΤΙΚΑ ,ΥΠΑΡΞΙΑΚΑ συμφέροντα στο Ιράν.

Αφενός η Κίνα τροφοδοτείται από το Ιράν με ενεργεία, όπου και στηρίζει την ιλιγγιώδη ανάπτυξη της και οικονομική γιγάντωση της, πράγμα που θα καταρρεύσει αν χαθεί η ανεξαρτησία του Ιράν και οι ενεργειακοί πόροι περάσουν στην δύση και αφετέρου η Ρωσία με δεδομένα τα σοβαρά προβλήματα που έχει στον Καύκασο(Τσετσενια κτλ) με τα μουσουλμανικά στοιχεία να βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση και να ζητούν απόσχιση απο την Ρωσία,μια πτώση του γειτονικού Ιράν θα αποτελούσε και την αρχή του τέλους για τις Καυκάσιες περιοχές της Ρωσίας,με ότι αυτό συνεπάγεται.(Ενεργειακές απώλειες, εδαφικές, οικονομικές κτλ).

Αλλά για να ξαναγυρίσω στο θέμα που ξεκίνησα να περιγράφω και δεν είναι άλλο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου,μετά από τις ειδήσεις που έγιναν πρώτο θέμα σε όλα τα ΜΜΕ του πλανήτη για τις ανύπαρκτες υπηρεσίες ασφαλείας και με την G4S (εβραϊκή εταιρία παροχής ιδιωτικής φύλαξης)να δηλώνει ουσιαστικά αδυναμία παροχής ασφαλείας στους αγώνες , δίνοντας έτσι λαβή στον στρατό να κάνει στην κυριολεξία κατάληψη στην Βρετανία, μεταξύ των πολλών βίντεο και άρθρων που παρακολούθησα αναζητώντας σενάρια και σκέψεις, έπεσα επάνω σε ένα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΒΙΝΤΕΟ

Έτσι λοιπόν και ενθυμούμενος μια σοκαριστηκη ανακάλυψη που είχα κάνει πριν λίγο καιρό,με την εταιρία ΚΒR να είναι η ΙΔΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΡΑΤΟΠΈΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ FEMA ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΝΕΚΡΟΤΟΜΕΙΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

ΠΗΓΗ

Ταχύτερη άνοδος της στάθμης της θάλασσας απειλεί την ανατολική ακτή των ΗΠΑ

Advertisement

Η Νέα Υόρκη εξτεθειμένη στα κύματα

H Νέα Υόρκη απειλείται με όλο και συχνότερες πλημμύρες
H Νέα Υόρκη απειλείται με όλο και συχνότερες πλημμύρες 

Η στάθμη της θάλασσας σε μεγάλο μέρος της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ, μιας από τις πιο πυκνοκατοικημένες παράκτιες περιοχές του κόσμου, ανεβαίνει τέσσερις φορές ταχύτερα από ό,τι στον υπόλοιπο πλανήτη, προειδοποιεί μελέτη της αμερικανικής γεωλογικής υπηρεσίας USGS. Μεγάλες πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Νόρφολκ και η Βοστόνη απειλούνται με συχνότερες πλημμύρες, και σημαντικοί υδροβιότοποι κινδυνεύουν από τη διάβρωση των ακτών.

Η ραγδαία άνοδος της στάθμης απειλεί την ακτή σε μήκος 1.000 χιλιομέτρων, από τη Βόρειο Καρολίνα μέχρι τη Μασαχουσέτη. Στην περιοχή αυτή βρίσκονται μεγάλες πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Νόρφολκ, η Βοστόνη, η Βαλτιμόρη και η Φιλαδέλφεια, επισημαίνει η μελέτη στη βρετανική επιθεώρηση Nature Climate Change.

Μετρήσεις του ύψους της παλίρροιας δείχνουν ότι, από το 1990 έως σήμερα, η στάθμη του Ατλαντικού στην περιοχή αυτή ανεβαίνει κατά 2,0 έως 3,7 χιλιοστά το χρόνο. Συγκριτικά, ο παγκόσμιος μέσος όρος για το διάστημα αυτό είναι 0,6 έως 1,0 χιλιοστό το χρόνο.

Αιτία της τεράστιας διαφοράς είναι πιθανότατα η διατάραξη των ωκεάνιων ρευμάτων  στον Ατλαντικό, εξηγούν οι ερευνητές. Καθώς λιώνουν οι πάγοι της Γροιλανδίας, μεγάλες ποσότητες ψυχρού νερού εισρέουν στον ωκεανό και κινούνται νότια, μέχρι που συναντούν το λεγόμενο Ρεύμα του Κόλπου, έναν ιμάντα μεταφοράς θερμού νερού που κινείται βορειοανατολικά προς τη Βρετανία. Η απότομη επιβράδυνση του ρεύματος προκαλεί τελικά απότομη ανύψωση της στάθμης.

Το φαινόμενο έρχεται να προστεθεί στην ανύψωση της στάθμης που προκαλούν οι εποχικοί κυκλώνες και πιθανότατα θα αυξήσει τη συχνότητα των πλημμυρικών επεισοδίων, τονίζουν οι ερευνητές.

«Τα ακραία επίπεδα νερού που καταγράφονται το χειμώνα ή στη διάρκεια τροπικών καταιγίδων, περίπου μία ή δύο φορές το χρόνο, ενδέχεται να συμβαίνουν πιο συχνά, καθώς η άνοδος της στάθμης της θάλασσας έρχεται να προστεθεί στη φουσκοθαλασσιά των καταιγίδων» εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Κάρα Ντόναν, ωκεανογράφος της USGS και μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Στην έκθεση που δημοσίευσε το 2007, η Διακυβερνητική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή εκτιμούσε ότι μέχρι τα τέλη του αιώνα η στάθμη των ωκεανών σε παγκόσμιο επίπεδο θα ανυψωθεί έως και κατά 59 εκατοστά. Ακόμα και μια τέτοια μέτρια άνοδος θα καθιστούσε μη κατοικήσιμες πολλές νησιωτικές περιοχές αλλά και πυκνοκατοικημένα δέλτα ποταμών σε όλο τον κόσμο.

Έκτοτε, όμως, οι κλιματολόγοι έχουν αντιληφθεί ότι η τήξη των πάγων της Γροιλανδίας θα παίξει μεγαλύτερο ρόλο από ό,τι εκτιμούσε η έκθεση του ΟΗΕ. Η άνοδος της στάθμης μέχρι το 2100 υπολογίζεται τώρα σε περίπου ένα μέτρο.

Σε μια δεύτερη μελέτη που παρουσιάζεται στο ίδιο τεύχος του Nature Climate Change, Ευρωπαίοι ερευνητές εκτιμούν ότι μια άνοδος της θερμοκρασίας κατά 1,5 βαθμό Κελσίου θα οδηγούσε σε άνοδο της στάθμης κατά 1,5 μέτρο σε σχέση με τα επίπεδα του 2000. Αν όμως η άνοδος της θερμοκρασίας φτάσει τους δύο βαθμούς, η άνοδος της στάθμης θα ήταν σχεδόν διπλάσια στα 2,7 μέτρα.

Οι δυσοίωνες εκτιμήσεις έρχονται να προστεθούν σε προηγούμενη μελέτη που έδειχνε ότι μια άνοδος της στάθμης κατά ένα μέτρο θα αύξανε τον κίνδυνο πλημμύρας στη Νέα Υόρκη από το ένα επεισόδιο κάθε εκατό χρόνια σε ένα επεισόδιο κάθε τρία χρόνια.

Μια παράξενη φωτογραφία του ήλιου μας

Advertisement

Στις 5 Μαΐου 2012, ενώ όλοι οι άλλοι περίμεναν για την “Σούπερ Σελήνη” ο αστρο-φωτογράφος Alan Friedman περίμενε να συλλάβει αυτή την σούπερ εικόνα του Ήλιου μας, από την πίσω αυλή του σπιτιού του στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης.

super_sun

Η εικόνα αυτή τραβήχτηκε με ένα εξειδικευμένο τηλεσκόπιο που μπορεί να φωτογραφήσει τον Ήλιο στο φως της γραμμής άλφα υδρογόνου. Η φωτογραφία του Alan δείχνει την περίπλοκη λεπτομέρεια της χρωμόσφαιρας του άστρου μας  – το στρώμα που βρίσκεται ακριβώς πάνω από την “επιφάνεια” του, ή φωτόσφαιρα.

Μπορείτε δε να δείτε και τις λεγόμενες προεξοχές να ανεβαίνουν από την άκρη του Ήλιου σε διάφορα σημεία, όπως και τις μακριές ίνες – γραμμές από πλάσμα που ‘κουβαλούν’ το μαγνητικό πεδίο έξω από το άστρο – σαν τόξο στην επιφάνεια του.
Η “ασαφής” υφή προκαλείται από μικρότερα χαρακτηριστικά που λέγονται και ηλιακές προεξοχές του στέμματος και ινίδια, τα οποία είναι μικρής διάρκειας αιχμές των μαγνητικών πεδίων, τα οποία ανεβαίνουν γρήγορα από την επιφάνεια του Ήλιου.
Στην αριστερή πλευρά φαίνεται ότι μία προεξοχή μπορεί μόλις να έχει αποσπαστεί από το άκρο του ήλιου, καθώς υπάρχει ένα αχνό νέφος από υλικό εκεί πάνω.

ΠΗΓΗ

Το σπήλαιο στο όρος Αιγάλεω, έκρυβε αρχαία “κλειδιά”

Advertisement

Εικόνα
Ταύρος με τα μεγάλα κέρατα (το μεγαλύτερο έχει ύψος 65 εκατοστών!) είναι ευδιάκριτος στο πέτρινο τοίχωμα και φωτογραφήθηκε με τη χρήση ειδικών φωτισμών από τον Νϊκο Μπουντούκη, σε σπηλιά του όρους Αιγάλεω (δίπλα η είσοδος)  

Ένα σπήλειο στο όρος Αιγάλεω κρύβει, σύμφωνα με ερασιτέχνη ερευνητή, το κλειδί για την κατανόηση των αρχαίων μυστηρίων, καθώς είναι κατάγραφο από βραχογραφίες, ορατές μόνον με φωτορυθμικές μεθόδους

Ο ταύρος με τα μεγάλα κέρατα (το μεγαλύτερο έχει ύψος 65 εκατοστών!) είναι ευδιάκριτος στο πέτρινο τοίχωμα και φωτογραφήθηκε με τη χρήση ειδικών φωτισμών από τον Νϊκο Μπουντούκη, σε σπηλιά του όρους Αιγάλεω (δίπλα η είσοδος)

Μια μορφή ταύρου, ένας αίγαγρος με μακριά κέρατα, ψάρια, ανδρικά και γυναικεία πρόσωπα και σώματα, φίδια, μια κεφαλή αρκούδας, ένας οφθαλμός, είναι μερικά μόνο από τα ανάγλυφα και εξάρματα που, όπως υποστηρίζει ένας ερασιτέχνης ιστοριοδίφης, ανακαλύφθηκαν κρυμμένα σαν μαγική εικόνα στον άμορφο βράχο μιας σπηλιάς στο Αιγάλεω.

Ένα μικρό βραχώδες σπήλαιο γεμάτο παράξενες βραχογραφίες ανακάλυψε το 1997 στο Όρος Αιγάλεω κοντά στην Ιερά Οδό ο δημοσιογράφος-κειμενογράφος Νίκος Μπουντούκης. Δεν ειδοποίησε την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Το μελέτησε μόνος του. Επέκτεινε τις έρευνές του και σε άλλα αρχαία λατρευτικά σπήλαια της Αττικής και κατέληξε σε μια υπόθεση – πρόταση της ερμηνείας τους: Ότι όλα αυτά τα λαξεύματα έχουν χαρακτήρα μυστικό, ότι είναι έργα μιας ειδικής ιερής τέχνης, της «μυστικής βραχογραφίας».


Ο τρόπος λάξευσης, υποστηρίζει ο κ. Μπουντούκης, απαιτεί από τον τεχνίτη να έχει φωτορυθμιστικές γνώσεις. Η μυστική βραχογραφία αποκαλύπτεται ως μια εικόνα θρησκευτική, ένα σύμβολο χθόνιας λατρείας μόνο σ’ αυτούς που μπορούσαν να τη διακρίνουν κάτω από ειδικές συνθήκες – φωτισμού, φυσικού ή τεχνητού, απόστασης, γωνίας θέσης. «Οι εικόνες αυτές υπάρχουν μόνο τη στιγμή της αποκάλυψής τους στον πιστό». Αντίθετα, οι αμύητοι βλέπουν ακανόνιστα, άμορφα ή τυχαία σχήματα χωρίς κανένα νόημα.

Οι άνθρωποι πάντα «έβλεπαν ζωόμορφα και ανθρωπόμορφα σχήματα στα βράχια και ιδιαίτερα στους σταλακτίτες. Στην Κρήτη, μάλιστα, είναι διακριβωμένο ότι τα σκοτεινά σπήλαια και οι σταλακτίτες τους αποτέλεσαν τόπους και αντικείμενο λατρείας κατά τη Μινωική Εποχή.

«Στη μελέτη του ο κ. Μπουντούκης υποστηρίζει ότι οι βραχογραφίες εξυπηρετούσαν ανάγκες της λατρείας σε μη σταλακτιτικά σπήλαια και εξαπλώθηκαν και στην Αττική από την Κρήτη.

Οι βραχογραφίες του σπηλαίου στο Όρος Αιγάλεω δεν μπορούν να χρονολογηθούν – αφού είναι λαξευμένες απευθείας στον φυσικό βράχο. Ο κ. Μπουντούκης όμως επικαλείται στην «ιστορική», όπως την ονομάζει, μελέτη του πέντε άξονες για να υποστηρίζει την αρχαιότητά τους:

Αρχαία κείμενα που αναφέρονται σ’ αυτό το είδος τέχνης, τις ομοιότητες και διαφορές τους με τη σταλακτιτική λατρευτική παράδοση, σύγκριση με τα σπηλαιόμορφα αναθηματικά ανάγλυφα, τον εντοπισμό παρόμοιων βραχογραφιών και σε άλλα σπήλαια της Αττικής, επισημάνσεις της αρχαιολογικής έρευνας και το πλήθος οστράκων και λύχνων. Ανεξάρτητα από την αξία των επιχειρημάτων πάντως, είναι ενδεδειγμένη μια αρχαιολογική ή σπηλαιολογική αυτοψία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Μια νέα ματιά. «Αν αρχίσουμε να ξετυλίγουμε τον μίτο, τότε οδηγούμαστε σε εκπληκτικές απεικονίσεις που ξεπερνούν κάθε φαντασία και εντός και εκτός σπηλαίου», παρατηρεί ο Νίκος Μπουντούκης. «Η πρόθεση του λαξευτή είναι φανερό πως στοχεύει να τον μυήσει (σ.σ.: τον επισκέπτη) και να του υποβάλει επίσης μια διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων, μέσα από την οποία το άμορφο της ύλης σχηματοποιείται και μάλιστα παύει να υπάρχει πια γι’ αυτόν. Οι σχηματοποιήσεις αυτές δευτερευόντως και μόνο φαίνεται πως υπηρετούν εικαστικές ανάγκες. Στην ουσία είναι εκδηλώσεις του θείου που υπάρχει μέσα στο στερεό, στο αδρανές, στο άψυχο. Συνιστούν δηλαδή υπέρτατη έκφανση της θεοποιημένης και γι’ αυτό ζώσης ύλης, με την προσωποποιημένη πλέον εμφάνιση των πνευματικών οντοτήτων».

ΠΗΓΗ

Σκιές στο Σεληνιακό Νότιο Πόλο

Advertisement

Σκιές στο Σεληνιακό Νότιο Πόλο

Τι είναι αυτό; Είναι ένας πολυ-χρονικός φωτισμένος χάρτης, φυσικά. Για να το φτιάξει, η ευρυγώνια κάμερα του Lunar Reconnaissance Orbiter συνέλεξε 1.700 εικόνες σε μια περίοδο 6 σεληνιακών ημερών (6 Γήινους μήνες), επανειλημμένα καλύπτοντας μια περιοχή με επίκεντρο το νότιο πόλο της Σελήνης.

Αφού μετατράπηκαν σε δυαδικές τιμές (τα σκιασμένα pixels ορίστηκαν με 0, και τα φωτεινά με 1) οι φωτογραφίες συσσωρεύτηκαν για παράγουν ένα χάρτη που αντιπροσωπεύει το ποσοστό του χρόνου σε κάθε σημείο της επιφάνειας που φωτίζεται από τον Ήλιο. Παραμένοντας πειστικά στη σκιά, η επιφάνεια των 19 χιλιομέτρων διαμέτρου κρατήρα Shackleton φαίνεται κοντά στο κέντρο του χάρτη. Ο σεληνιακός νότιος πόλος βρίσκεται 90 μοίρες αριστερά στο χείλος του κρατήρα.

Από τη στιγμή που ο άξονας περιστροφής της Σελήνης παραμένει σχεδόν κάθετος προς το επίπεδο της εκλειπτικής, η επιφάνειες των κρατήρων κοντά στον σεληνιακό Νότιο και Βόρειο πόλο μπορούν να παραμείνουν σε μόνιμη σκιά και οι βουνοκορφές σε σχεδόν συνεχές ηλιακό φως. Χρήσιμοι για μελλοντικά φυλάκια, οι σκιασμένοι πάτοι των κρατήρα θα μπορούσαν να προσφέρουν δεξαμενές παγωμένου νερού, και οι ηλιόλουστες βουνοκορφές ιδανικές τοποθεσίες για ηλιακές συστοιχίες.

ΠΗΓΗ

Διαδραστικό ταξίδι στο σύμπαν μ΄ένα…. κλικ!

Advertisement

Διαδραστικό γράφημα με πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης.

Αλλάζετε οπτική γωνία, παρακολουθείτε τις τροχιές και τις θέσεις των πλανητών και αστερισμών κάθε εποχή, με κλικ επάνω σε κάθε κουκίδα αστεριού βλέπετε ποιό είναι, παγώνετε την εικόνα για καλύτερη παρατήρηση, αλλάζετε θέση από την γή στον ήλιο και ξανά, το μεγενθύνετε η το απομακρύνετε κ.α.
Kαταπληκτικό!

Πατήστε εδώ για να αρχίσετε το ταξίδι solarsystemscope

ΠΗΓΗ

Νέες εικόνες από τους «Πυλώνες της Δημιουργίας»

Advertisement

Δύο τροχιακά τηλεσκόπια με τη βοήθεια υπέρυθρων ακτίνων καθώς και ακτίνων-Χ, συλλαμβάνουν νέες θεαματικές όψεις της πιο διάσημης φωτογραφίας του Hubble, τους «Πυλώνες της Δημιουργίας». Το 1995 το Hubble είχε τραβήξει το Νεφέλωμα του Αετού από το οποίο προέρχονται οι Πυλώνες και γρήγορα η εικόνα αυτή έγινε μία από τις πιο εμβληματικές του 20ου αιώνα.
Pillars-of-Creation Σύνθετη εικόνα που δείχνει τους πυλώνες όπως συνελήφθησαν το 1995 από το Hubble. Οφείλεται στην ακτινοβολία νεαρών και καυτών άστρων που σχηματίζουν γλυπτά μέσα στην υπέρψυχρη ύλη γύρω από αυτά
Οι γιγάντιοι πυλώνες είναι φτιαγμένοι από μοριακό υδρογόνο και σκόνη, ενώ το μήκος τους είναι μερικά έτη φωτός. Η πυκνότητα τους είναι τόσο μεγάλη που το αέριο συμπιέζεται βαρυτικά και σχηματίσει έτσι νέα αστέρια.

Τώρα, δύο τροχιακά παρατηρητήρια της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA) έχουν συλλάβει μια νέα – και πολύ διαφορετική – άποψη του ίδιου νεφελώματος. Το Νεφέλωμα του Αετού είναι 6.500 έτη φωτός μακριά προς τον Αστερισμό Όφις. Παρατηρούμε  στη νέα εικόνα ότι οι «Πυλώνες της Δημιουργίας» είναι αόρατοι, γιατί τραβήχτηκε με υπέρυθρο φως και ακτίνες Χ, με σκοπό να δούμε τι υπάρχει μέσα στα νέφη της σκόνης που αποτελούν τους πυλώνες στην περίφημη εικόνα του Hubble.
new-Pillars-Creation Η νέα εικόνα από το διαστημικό παρατηρητήριο Herschel της ESA δείχνει τους πυλώνες καθώς και το αέριο με τη σκόνη γύρω τους. Τα υπέρυθρα μήκη κύματος επιτρέπουν στους αστρονόμους να δουν στο εσωτερικό αυτών των πυλώνων καθώς και τις δομές στην περιοχή τους.
Στην εικόνα του Hubble υπήρχε η υποψία για γέννηση  νέων άστρων μέσα στους πυλώνες. Λόγω όμως του πέπλου της σκόνης το Hubble στο ορατό φως δεν μπόρεσε να δει στο εσωτερικό και να αποδείξει ότι υπάρχουν εκεί μέσα νεαρά άστρα.
Έτσι, συνδυάζοντας και τα δύο άκρα του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος (το άκρο υπέρυθρο και τις ακτίνες-Χ), τα δύο διαστημικά παρατηρητήρια Herschel και XMM-Newton έδειξαν ότι όντως υπάρχουν καυτά νεαρά άστρα γύρω, που με την ακτινοβολία τους δημιουργούν αυτό το περίφημο θέαμα.
Στα ορατά μήκη κύματος, το νεφέλωμα λάμπει κυρίως λόγω των φωτός των άστρων και το καυτό αέριο γεμίζει την γιγάντια κοιλότητα ανάμεσα στους πυλώνες και άλλες γεμάτες σκόνη δομές. Στο εγγύς υπέρυθρο όμως η σκόνη γίνεται σχεδόν διαφανής και οι πυλώνες σχεδόν εξαφανίζονται. 

Ψάχνοντας για ίχνη εξωγήινων στην επιφάνεια της Σελήνης

Advertisement

Εκατοντάδες χιλιάδες φωτογραφίες της Σελήνης θα εξεταστούν για πιθανά ίχνη στην επιφάνειά της που θα αποδεικνύουν το πέρασμα εξωγήινων.

Ένα κοίλωμα στην περιοχή της Σελήνης Mare Ingenii. Θα μπορούσε να είναι σήραγγα μιας βάσης εξωγήινων στη Σελήνη που κατασκευάστηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια!

Αν οι εξωγήινοι είχαν περάσει στο παρελθόν από τον δορυφόρο μας τότε είναι πολύ πιθανό να άφησαν μηνύματα, επιστημονικά όργανα, σκουπίδια και άλλα αποδεικτικά στοιχεία που θα μπορούσαν αν εντοπιστούν από τα ανθρώπινα τηλεσκόπια και τα διαστημόπλοια σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αν η αναζήτηση γίνει από υπολογιστές ή από εθελοντές ερασιτέχνες – που δεν κοστίζει – η έρευνα αυτή μπορεί να δικαιολογηθεί δεδομένης της τεράστιας σημασίας που θα έχει μια τέτοια ανακάλυψη, παρότι οι πιθανότητες να βρεθούν αντικείμενα εξωγήινων είναι ελάχιστες.

Οι Paul Davies και Robert Wagner από το πανεπιστήμιο της Αριζόνα υποστηρίζουν ότι οι εικόνες της Σελήνης και οι άλλες πληροφορίες που συλλέγονται από τους επιστήμονες για την έρευνά τους θα πρέπει να ερευνηθούν εξονυχιστικά για ίχνη από εξωγήινους επισκέπτες. Η πρότασή τους είναι συμπληρωματική στις άλλες έρευνες για εξωγήινη ζωή , όπως είναι η αναζήτηση της εξωγήινης νοημοσύνης (SETI), που βασίζεται στα στοιχεία ραδιοτηλεσκοπίων που ψάχνουν στο διάστημα για μηνύματα εξωγήινων πολιτισμών.

Παρά το γεγονός ότι η πιθανότητα να έχουν αφήσει ίχνη στη Σελήνη οι εξωγήινοι είναι πολύ μικρή, το γεγονός ότι τα σημάδια πάνω στην επιφάνειά της παραμένουν αναλλοίωτα για τεράστιο χρονικό διάστημα – διότι η Σελήνη δεν έχει ατμόσφαιρα και καιρικά φαινόμενα που θα έσβηναν τα πιθανά ίχνη – οι επιστήμονες δημοσίευσαν μια εργασία στο περιοδικό Acta Astronautica, όπου αιτιολογούν την αναγκαιότητα αυτής της έρευνας.
Οι επιστήμονες εστιάζουν την προσοχή τους στην αποστολή Lunar Reconnaissance Orbiter της NASA (LRO), η οποία έχει χαρτογραφήσει το ένα τέταρτο της επιφάνειας της Σελήνης με υψηλή ανάλυση από τα μέσα του 2009. Στις εικόνες αυτές, οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει ήδη τα σημεία προσγείωσης των διαστημοπλοίων Απόλλων και όλα τα τηλεκατευθυνόμενα διαστημικά σκάφη της NASA και της Σοβιετικής Ένωσης..

Η NASA δημοσιοποίησε ήδη στο κοινό περισσότερες από 340.000 εικόνες του LRO, και ο αριθμός αυτός αναμένεται να φθάσει στο ένα εκατομμύριο. Είναι προφανές ότι μια «χειροκίνητη αναζήτηση» από μια μικρή ομάδα ανθρώπων θα ήταν αδύνατη σύμφωνα με τους επιστήμονες.
Ένας τρόπος για να ερευνήσει κανείς όλες τις εικόνες είναι η κατασκευή ενός λογισμικού για την αναζήτηση περίεργων χαρακτηριστικών, που ίσως να οφείλονται σε αντικείμενα, ίχνη στο έδαφος ή κτίσματα που άφησαν εξωγήινοι.. Αυτά μπορεί να παραμένουν αναλλοίωτα εκατομμύρια χρόνια διότι η επιφάνεια του φεγγαριού είναι γεωλογικά ανενεργή και μεταβάλλεται πολύ αργά – κυρίως από μετεωρίτες.

Το σεισμόμετρο από την αποστολή του Απόλλων της NASA ανιχνεύει μόνο μια φορά το μήνα περίπου, μετεωρίτες σε μέγεθος πορτοκαλιού, μέσα σε μια περιοχή ακτίνας 350 χιλιομέτρων. Σύμφωνα με τους Davies και Wagner, απαιτούνται εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια για να εξαφανιστεί από το σεληνιακό έδαφος ένα αντικείμενο διαμέτρου δέκα μέτρων.
Εκτός από την διερεύνηση των σεληνικών φωτογραφιών μέσω υπολογιστή, μια εναλλακτική λύση που προτείνεται είναι η εξέταση των φωτογραφιών από ενθουσιώδεις ερασιτέχνες μέσω του διαδικτύου.
Αν μάλιστα οι εξωγήινοι πέρασαν από την επιφάνεια της Σελήνης και άφησαν σκόπιμα κάποιο μήνυμα, τότε αυτό θα μπορούσε να βρεθεί εύκολα.

ΠΗΓΗ

«Πακέτα επιβίωσης» για την επερχόμενη κοινωνική κατάρρευση κάνουν θραύση στις ΗΠΑ

Advertisement

Καθώς η οικονομία καταρρέει στις ΗΠΑ και η Μέση Ανατολή φαίνεται έτοιμη για πόλεμο, μια αλυσίδα καταστημάτων εργαλείων επιβίωσης στο Μισούρι έχει παρουσιάσει άλμα στις πωλήσεις και αυτό οφείλεται στους ανθρώπους που ετοιμάζονται για την πιθανή «κατάρρευση» της κοινωνίας.

Ο Steve Dorsey, ένας διευθυντής σε ένα από καταστήματα Uncle Sams Safari Outfitters στο Webster Groves είπε στο KMOX-Radio ότι: «Έπρεπε να παραγγείλουμε πενήντα κουτιά με έτοιμο γεύμα για να συμβαδίσουμε με τη ζήτηση των τελευταίων τριών μηνών. Αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Συνήθως πουλάμε 20 με 30 κουτιά σε έναν ολόκληρο χρόνο. “
Όταν τα τοπικά καταστήματα αρχίζουν να ξεμένουν από MRes-ειδικά συσκευασμένα γεύματα έτοιμα για κατανάλωση, που γενικά απευθύνονται στο στρατό – αυτό φαίνεται να είναι ένα σημάδι της έντονης ανησυχίας του κοινού.
Ο Steve Dorsey είπε επίσης σε δημοσιογράφους ότι οι πωλήσεις έχουν ανέβει μετά από τις εξεγέρσεις της Αραβικής Άνοιξης και με τη συνεχή απειλή μιας παγκόσμιας οικονομικής κατάρρευσης που κρέμεται πάνω από την Αμερική.
Οι προετοιμασίες για την «κατάρρευση», δεν έχουν ζήτηση από εκείνους που είναι εξοικειωμένοι με τη ζωή της υπαίθρου. Ο Dorsey ισχυρίστηκε ότι πλούσιοι από πόλεις έχουν αγοράσει μέχρι και αλιευτικά εργαλεία, λέγοντας στο KMOX ότι:
«Είχα ανθρώπους εδώ που είναι πολύ πλούσιοι και έχουν δαπανήσει χιλιάδες δολάρια ακριβώς για εφοδιαστούν με τσάντες που γεμίζουν εργαλεία επιβίωσης, ένα για κάθε άτομο της οικογένειάς τους, κάτι, το οποίο μπορούν να αρπάξουν και να βγουν από το αυτοκίνητό τους.
Τα σχέδια των survivalists για την κατάρρευση δεν περιορίζονται σε οποιαδήποτε διαδρομή, σύμφωνα με τον Dorsey. Μερικοί αποθηκεύουν στεγνά γεύματα για το σπίτι, άλλοι σε απομακρυσμένες περιοχές έξω από τις πόλεις που θα φύγουν σε περίπτωση σοβαρού δυστυχήματος. Σε άλλες περιπτώσεις, οικογένειες δημιουργούν κοινόχρηστα ασφαλή καταφύγια, όπου 20 ή 30 άτομα θα συγκεντρωθούν σε περίπτωση κατάρρευσης.
Ο Dorsey έδωσε την ανάλυσή του για την κατάσταση λέγοντας ότι “οι άνθρωποι φοβούνται. Δεν ξέρουν που πηγαίνει η χώρα. Νομίζουν ότι είμαστε σε ένα φαύλο κύκλο με μία δραματική, τρελή τροχιά. Οι άνθρωποι απλά δεν γνωρίζουν τι πρόκειται να συμβεί. “

                                                             ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
 

ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ;

Advertisement

Στις 23 Ιανουαρίου του 2010, για πρώτη φορά, ανακοινώθηκε ότι στη κεντρική Αυστραλία υπάρχει μία απόρρητη υπόγεια εξωγήινη εγκατάσταση στην Αμερικανο-Αυστραλέζικη στρατιωτική βάση στο Pine Gap. Η πληροφορία διέρρευσε από τη κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας που ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να κυκλοφορήσει μυστικά αρχεία ufo από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Η δημοσίευση αυτών των αρχείων θα αναιρέσει την συνθήκη ANZUS, η οποία είχε υπογραφεί από την 1 Σεπτεμβρίου του 1951 και ήταν ένα πλήρες τριοδικό σύμφωνο άμυνας μεταξύ της Αυστραλίας, των ΗΠΑ και της Νέας Ζηλανδίας, για την αμοιβαία ασφάλεια σε στρατιωτικά θέματα συλλογής πληροφοριών. Η συνθήκη έπαψε να εφαρμόζεται από το 1984 μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Νέας Ζηλανδίας μετά από μια διαφωνία πάνω στα δικαιώματα επίσκεψης πυρηνοκίνητων αμερικανικών πλοίων στα λιμάνια της Νέας Ζηλανδίας, αλλά εξακολουθεί να ισχύει μεταξύ των δύο χωρών και της Αυστραλίας, ξεχωριστά.
Τα μυστικά αρχεία, αναμένεται να έρθουν στο φως μετά από την διαρκή πίεση της ομάδας ερευνητών UFOCUSNZ, η οποία αποκάλυψε την πρόθεση της Νεοζηλανδέζικης κυβέρνησης να επιβεβαιώσει πολλά αρχεία που η ομάδα έχει στα χέρια της, αλλά και να αποκαλύψει πολλές ακόμα απόρρητες πληροφορίες για την στρατιωτική βάση Pine Gap.
Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, εξωγήινα όντα χρησιμοποιούν το Pine Gap σαν εξωγήινο σταθμό ξεκούρασης και αναψυχής, και σαν περιοχή στάθμευσης εξωγήινων ιπτάμενων δίσκων και ανθρώπινων υπερτεχνολογικών διαστημικών οχημάτων του αμερικανικού στόλου.
Σύμφωνα με τον πρώην στρατηγό Robert Dean, η βάση χρησιμοποιείται και σαν σταθμός τηλεμεταφοράς του προσωπικού (τόσο των ανθρώπων όσο και των εξωγήινων) προς τις μυστικές βάσεις της ηπειρωτικής χώρας των ΗΠΑ.

Ο ανθρωπος φτιαχνει τα συννεφα;

Advertisement

Λονδίνο

Αν και τα βλέπουμε σαν ένα συνηθισμένο θέαμα στον ουρανό τα σύννεφα κρύβουν μυστικά από την επιστήμη. Ιδιαίτερα οι αιτίες και οι μηχανισμοί που επηρεάζουν τον σχηματισμό τους καλύπτονται από πραγματικό … νέφος μυστηρίου. Νέες έρευνες έρχονται να ρίξουν κάποιο φως εισάγοντας μια καινούργια, άγνωστη παράμετρο που ανατρέπει τα δεδομένα.

Αγνωστες παράμετροι, και ενδεχομένως η παρουσία της ζωής, επηρεάζουν τον σχηματισμό των νεφών και το κλίμα της Γης
Ο άνθρωπος φτιάχνει τα σύννεφα;
Ερευνητές του πειράματος CLOUD εντόπισαν άγνωστους παράγοντες που ευθύνονται για τον σχηματισμό των νεφών της Γης.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα του διεθνούς πειράματος CLOUD μια βασική γενεσιουργός αιτία των νεφών είναι η ύπαρξη κάποιων «μυστηριωδών» οργανικών ενώσεων στην ατμόσφαιρα. Η «πηγή» για αυτές τις ενώσεις, υποπτεύονται οι ειδικοί, ενδέχεται να είναι οι άνθρωποι _ μαζί με τα άλλα ζώα, τα δέντρα, τα βακτήρια και κάθε μορφή ζωής στη Γη _ που απελευθερώνουν οργανικούς υδρατμούς.

Η σχετική μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Nature», αναμένεται να αλλάξει σε σημαντικό βαθμό τον τρόπο κατάρτισης των κλιματικών μοντέλων. Τα σύννεφα παίζουν κεντρικό ρόλο στο κλίμα του πλανήτη και η κατανόηση των μηχανισμών που τα επηρεάζουν είναι θεμελιώδης για την ανάπτυξη αξιόπιστων προβλέψεων.

Συστατικά-έκπληξη
Τα σύννεφα συμπυκνώνονται γύρω από πυρήνες ή «σπόρους» οι οποίοι δημιουργούνται από μικροσκοπικά σωματίδια _ ή αερολύματα _ τα οποία αιωρούνται στην ατμόσφαιρα. Οι κρατούσες θεωρίες προβλέπουν ότι στα λίγο ψηλότερα στρώματα τέτοιοι πυρήνες δημιουργούνται όταν μόρια θειικού οξέος ενώνονται με μόρια αμμωνίας. Οι ερευνητές όμως διαπίστωσαν ότι τα συγκεκριμένα συστατικά γεννούν μόνον ένα μικρό ποσοστό από τα σύννεφα που μας περιβάλλουν.
«Αυτό αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη» δήλωσε ο Τζάσπερ Κέρκμπι, φυσικός σωματιδίων στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικής Ερευνας (CERN) και επικεφαλής της σχετικής μελέτης. «Δείξαμε ότι το θειικό οξύ και η αμμωνία δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την πυρήνωση που παρατηρείται στην ατμόσφαιρα παρά μόνον από ένα δέκατο ως ένα χιλιοστό της. Είναι λοιπόν εμφανές ήδη από αυτές τις πρώτες μετρήσεις ότι ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τα αερολύματα στα κλιματικά μοντέλα πρέπει να αναθεωρηθεί αρκετά».

Όπως τονίζουν οι επιστήμονες κάποιος άλλος, ως τώρα άγνωστος παράγοντας _ πιθανότατα οργανικές ενώσεις που ευνοούν την αντίδραση των παραπάνω συστατικών _ επηρεάζει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό την παρουσία των νεφών στην ατμόσφαιρα της Γης.

Κοσμική ακτινοβολία
Ακριβώς επειδή οι γνώσεις μας στον τομέα είναι ελλιπείς το πείραμα CLOUD, το οποίο διεξάγεται σε έναν ειδικό «θάλαμο νεφών» στο CERN, σχεδιάστηκε με στόχο να εξετάσει τους μηχανισμούς με τους οποίους γεννιούνται τα σύννεφα και ιδιαίτερα την επίδραση της κοσμικής ακτινοβολίας σε αυτούς.

Η θεωρία ότι τα σωματίδια της κοσμικής ακτινοβολίας ευνοούν τον σχηματισμό πυρήνων για τη γέννηση των νεφών αποτελεί ένα βασικό επιχείρημα των σκεπτικιστών που αποδίδουν την κλιματική αλλαγή στην έξαρση της ηλιακής δραστηριότητας.

Τα πρώτα αποτελέσματα του CLOUD μάλλον θα απογοητεύσουν τους υπέρμαχους της συγκεκριμένης θεωρίας. Σύμφωνα με αυτά, η κοσμική ακτινοβολία ευνοεί μεν σε έναν βαθμό την ανάπτυξη αερολυμάτων στην ατμόσφαιρα, όχι όμως τόσο ώστε να επηρεάζει σημαντικά τον σχηματισμό των νεφών. Οι μελλοντικές μελέτες στο πλαίσιο του πειράματος αναμένεται να δώσουν περισσότερες απαντήσεις.

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ

Advertisement

Το ”Key To The Extraterrestrial Messages” (το κλειδί για την αποκρυπτογράφηση των εξωγήινων μηνυμάτων) είναι ένα απόρρητο έγγραφο που αποχαρακτηρίστηκε και δημοσιεύθηκε από την NSA (National Security Agency) βάση τις διατάξεις του νόμου περί ελευθερίας της πληροφόρησης, στις 21 Απριλίου του 2011.
Σε αυτό, η NSA παραδέχεται ότι έχει λάβει 29 κωδικοποιημένα μηνύματα από το βαθύ διάστημα και ότι κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν αρκετά.
Εξαιρετικά αξιοσημείωτο είναι ότι το έγγραφο ήταν προγραμματισμένο για απελευθέρωση το 2004 αλλά η NSA κατάφερε να το καθυστερήσει μέχρι τις 21 Απριλίου του 2011.
Για να δείτε το πρωτότυπο άρθρο του H.Champaigne επισκεφθείτε την τοποθεσία της NSA http://www.nsa.gov/public_info/declass/ufo/index.shtml και κάντε κλικ στον αριθμό αρχείου 41, για να φορτώσει το PDF.

                                      ( Οι σελίδες μεγεθύνονται με ένα κλικ πάνω τους! )

( Οι σελίδες μεγεθύνονται με ένα κλικ πάνω τους! )
 
ΠΗΓΗ

Ωκεανος στον Εγκελαδο

Advertisement

Παρίσι
Μία νέα μελέτη των στοιχείων που έχουν συλλεχθεί από τον μικρό παγωμένο δορυφόρο του Κρόνου, τον Εγκέλαδο, επιβεβαιώνουν προηγούμενες οι οποίες είχαν δείξει ότι είναι πολύ πιθανό κάτω από το παχύ στρώμα πάγων να βρίσκεται ένας ωκεανός.

Μάλιστα η νέα έρευνα κάνει ένα βήμα περισσότερο κάνοντας λόγο για αλμυρό ωκεανό. Αυ αυτό ισχύει οι πιθανότητες ύπαρξης κάποιων μορφών ζωής εκεί πολλαπλασιάζονται αφού, όπως έχει αποδειχθεί στη Γη, η αλατότητα (σε φυσιολογικά επίπεδα) βοηθά στην ανάπτυξη και εξέλιξη της ζωής.

Ο παγωμένος δορυφόρος του Κρόνου ίσως κρύβει νερό και ζωή κάτω από τους πάγους
Ο Εγκέλαδος και ο υπόγειος ωκεανός του

Ο υπόγειος ωκεανός

Ο Εγκέλαδος είναι ένα παγωμένο φεγγάρι με διάμετρο μόλις 500 χιλιόμετρα το οποίο είναι καλυμμένο από νιφάδες πάγου που ανακλούν το 90% του ηλιακού φωτός. Για αυτό και οι επιστήμονες το καταγράφουν ως το πιο ανακλαστικό σώμα του ηλιακού μας συστήματος. Μέχρι σήμερα οι ειδικοί είχαν επικεντρώσει την προσοχή τους στην Ευρώπη, τον δορυφόρο του Δία, που εικάζεται ότι διαθέτει ένα ωκεανό κάτω από την παγωμένη επιφάνεια της.

Ωστόσο η εξερεύνηση του Εγκέλαδου από το διαστημικό σκάφος Cassini που εξερευνά τον Κρόνο και τα φεγγάρια του παρείχε στους ερευνητές στοιχεία ικανά ώστε να πιστεύουν ότι και σε αυτόν τον δορυφόρο υπάρχει νερό σε υγρή μορφή κάτω από την παγωμένη επιφάνεια. Πολλοί μάλιστα θεωρούν πλέον ότι ο Εγκέλαδος είναι πιο πιθανό να διαθέτει υπόγειο ωκεανό από ό,τι η Ευρώπη.

Για τον λόγο αυτό έχει ξεκινήσει συζήτηση ώστε να διεξαχθεί εκεί _ και όχι στην Ευρώπη όπως προγραμματιζόταν μέχρι τώρα _ μια αποστολή εντοπισμού και εξερεύνησης του ωκεανού.

Οι αλμυροί πίδακες

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης και του Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ στη Γερμανία επικέντρωσαν την προσοχή τους στα υλικά που εκτοξεύουν οι πίδακες που υπάρχουν στον Εγκέλαδο. Από τους πίδακες εκτοξεύονται περίπου 200 κιλά υδρατμών μαζί με κόκκους πάγου και άλλα υλικά. Διαπίστωσαν ότι σχεδόν όλα τα σωματίδια των πιδάκων είναι πλούσια σε αλάτι και πιθανώς προέρχονται από αλμυρό νερό που βρίσκεται σε βάθος 80 χιλιομέτρων κάτω από την παγωμένη επιφάνεια του δορυφόρου.

Οι ερευνητές πιθανολογούν ότι το αλάτι προέρχεται από πετρώματα που διαλύονται μέσα στο νερό. Τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί από τις παρατηρήσεις στον Εγκέλαδο υποδεικνύουν επίσης ότι ο δορυφόρος είναι γεωλογικά ενεργός και εκτός των άλλων διαθέτει θερμική ενέργεια.

Ο συνδυασμός θερμικής ενέργειας και νερού σε υγρή μορφή είναι έτσι και αλλιώς από μόνος του ικανός για να οδηγήσει στην ανάπτυξη ζωής. Αν προσθέσουμε σε αυτόν και επιπλέον συστατικά όπως το αλάτι οι πιθανότητες αυξάνονται ακόμη περισσότερο.
ΠΗΓΗ

Ο δορυφορος βρηκε χαμενες πυραμιδες

Advertisement

Ερευνητές με τη βοήθεια φωτογραφιών από δορυφόρο κατάφεραν να εντοπίσουν 17 χαμένες πυραμίδες καθώς και περισσότερους από 1000 τάφους και 3000 αρχαίους οικισμούς στην Αίγυπτο (Pic)

Σύμφωνα με το BBC οι αρχικές ανασκαφές έχουν ήδη επιβεβαιώσει την ύπαρξη ορισμένων ευρημάτων, ενώ μέχρι τώρα έχουν αναγνωρίσει τις δύο πυραμίδες.
Σε δήλωσή της η  Σάρα Παράκ, μέλος της επιστημονικής ομάδας της ΝΑΣΑ  ανέφερε “Η ανασκαφή μια πυραμίδας είναι το όνειρο κάθε αρχαιολόγου” και πρόσθεσε  “Η “Α χα!” στιγμή για μένα ήταν όταν μπόρεσα να κοιτάξω όλα όσα ανακαλύψαμε και δεν μπορούσα να πιστέψω ότι εντοπίσαμε τόσες πολλές περιοχές σε όλη την Αίγυπτο”.

 Η ομάδα ανέλυσε εικόνες από δορυφόρους σε 700 χιλιομέτρων από τη Γη  χρησιμοποιώντας υπέρυθρες ακτίνες.
Η Σάρα εκτιμά ότι υπάρχουν περαιτέρω αρχαιότητες που δεν έχουν ανακαλυφθεί. “Αυτές είναι απλώς περιοχές κοντά στην επιφάνεια της Γης. Υπάρχουν πολλές χιλιάδες περαιτέρω περιοχές του Νείλου, που έχουν καλυφθεί από το βούρκο. Αυτή είναι μόνο η αρχή αυτού του είδους δουλειάς”
Εξέφρασε, ακόμη, την ελπίδα ότι η νέα τεχνολογία θα βοηθήσει τους νέους να προσεγγίσουν την αρχαιολογία και ότι θα αποτελέσει πολύ μεγάλη βοήθεια για τους αρχαιολόγους του κόσμου.
ΠΗΓΗ

Η Φουκουσιμα και η Ιαπωνια “πνιγονται” απο την ραδιενεργεια…

Advertisement

ImageΤα επίπεδα του ραδιενεργού καισίου-134 και 137 έχουν αυξηθεί περίπου 250 φορές, στην Φουκουσίμα, ενώ του ιωδίου-131, 12 φορές σε σχέση με αυτά προ μηνός, σύμφωνα με τις μετρήσεις της διαχειρίστριας εταιρείας. Τα υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας στο νερό έχουν εμποδίσει τους τεχνικούς των συνεργείων να επιδιορθώσουν τη βλάβη στο χαλασμένο σύστημα ψύξης των αντιδραστήρων, στο κατεστραμμένο από το σεισμό και το τσουνάμι πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που από τις 11 Μαρτίου έχει διαρροή ραδιενέργειας.

Η διαχειρίστρια εταιρεία ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες ότι η στάθμη του ύδατος στον αντιδραστήρα 3 έφθασε τα 99 εκατοστά από την επιφάνεια ξεπερνώντας το όριο στο οποίο η εταιρεία σκόπευε να επιχειρήσει την απάντληση και τη μεταφορά του ραδιενεργού ύδατος.

Το επίπεδο του νερού στη βάση της εγκατάστασης του πυρήνα του αντιδραστήρα 3 σύμφωνα με την εταιρεία, επίσης αυξήθηκε στα 10 εκατοστά κατά το τελευταίο τριήμερο. Ταυτόχρονα μια μέτρηση στον αντιδραστήρα 4 κατέδειξε αύξηση της περιεκτικότητας σε ραδιενεργές ουσίες στο νερό της βάσης του πυρήνα γεγονός που γεννά τις υποψίες των υπευθύνων ότι σημειώνεται διαρροή από τον αντιδραστήρα 3 στον 4, καθώς μάλιστα τα δύο τσιμεντένια σιλό που φιλοξενούνται οι πυρήνες των δύο αντιδραστήρων επικοινωνούν.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ο γεροντας Γαβριηλ μιλα για τους εσχατους καιρους

Advertisement

Δίδασκε ο στάρετς : “Στους εσχάτους καιρούς τους ανθρώπους θα τους σώσουν η αγάπη, η ταπείνωση και η καλοσύνη. Η καλοσύνη ανοίγει τις πύλες του Παραδείσου, η ταπείνωση οδηγεί μέσα σ’ αυτόν, αλλά η αγάπη εμφανίζει τον Θεό”.
 

Όλους όσους πήγαιναν σ΄αυτόν για ευλογία, τους παρακαλούσε κλαίγοντας: ; Να κάνετε το καλό για να σας σώσει η καλοσύνη σας. Η γη κατά το ήμισυ έγινε Άδης. Ο Αντίχριστος στέκεται στην πόρτα και δεν τη χτυπά απλώς, αλλά ορμά μέσα. Εσείς θα τον δείτε τον Αντίχριστο. Θα προσπαθήσει να βασιλεύσει σε όλον τον πλανήτη. Παντού θα γίνονται διωγμοί… Μη μένετε χώρια. Κρατηθείτε μαζί, δέκα- δεκαπέντε μαζί. Βοηθείται ο ένας τον άλλο.
Στους έσχατους χρόνους να μην κοιτάτε τον ουρανό : Μπορεί να πλανηθείτε από τα ψευδοσημεία πού θα παρουσιάζονται εκεί. Θα εξαπατηθείτε και θα απωλεσθείτε… Θα βάλουν το χάραγμα του Αντίχριστου στο χέρι και το μέτωπο. 

Τα διάφορα προϊόντα δεν μπορούν να σας προκαλέσουν βλάβη. Έστω κι αν βάζουν σ’ αυτά τον αριθμό του Αντίχριστου, αυτό δεν είναι ακόμη το χάραγμα. Πρέπει να λέτε το “Πάτερ ημών¨, να κάνετε το Σταυρό σας και η τροφή σας θα αγιάζεται.
 

Στα χρόνια του Αντίχριστου οι άνθρωποι θα περιμένουν τη σωτηρία από το Διάστημα. Αυτό θα είναι το μεγαλύτερο τέχνασμα του Διαβόλου. Η ανθρωπότητα θα ζητεί βοήθεια από τους εξωγήινους, χωρίς να γνωρίζει ότι αυτοί στην πραγματικότητα είναι δαίμονες.
 

Ρώτησαν το στάρετς αν μπορεί κανείς να κλέψει τροφή, όταν δε θα μπορεί να την αγοράσει. Απάντησε έτσι :  Αν κλέψεις, θα παραβείς μία από τις δέκα εντολές. Όποιος ενεργεί έτσι, ακόμη κι έτσι δέχεται τον Αντίχριστο. Ο πιστός άνθρωπος πρέπει να ελπίζει στο Θεό.
 

Ο κύριος στους έσχατους χρόνους θα ενεργεί τέτοια θαύματα, ώστε ένα φυλλαράκι από το δέντρο θα φθάνει για τροφή ενός μηνός. Στ΄αλήθεια. Ο πιστός άνθρωπος θα σταυρώνει τη γη και εκείνη θα του δίνει ψωμί. Αν βιάσουν ένα κορίτσι, το διακορεύσουν χωρίς τη θέλησή του, αυτό ενώπιον του Θεού θα παραμείνει παρθένος. Έτσι θα γίνει και με το χάραγμα του Αντίχριστου.
 

Αν δώσουν το χάραγμα ενάντια στη θέληση του ανθρώπου, αυτό δεν θα ενεργεί πάνω του. Στο Ευαγγέλιο είναι γραμμένο ότι παντού θα γίνονται διωγμοί αλλά και θλίψη σε όποιον προδίδει το Ευαγγέλιο. Θα έρθει καιρός που θα είναι απαραίτητο να φύγετε στα βουνά, μόνο να μην το κάνετε ένας-ένας. Ομαδικά να φεύγετε στα βουνά και τα δάση. Για τους πιστούς χριστιανούς η μεγαλύτερη θλίψη θα είναι ότι αυτοί θα φεύγουν στο δάσος αλλά οι κοντινοί τους άνθρωποι θα δέχονται το χάραγμα του Αντίχριστου.
 

Στους έσχατους χρόνους οι οπαδοί του Αντίχριστου θα πηγαίνουν στην εκκλησία, θα βαπτίζονται, θα κηρύττουν για τις ευαγγελικές εντολές. Όμως μην τους πιστεύετε. Αυτοί δεν θα έχουν τα καλά έργα. Μόνο με τα καλά έργα μπορεί κάποιος να αναγνωρίσει τον αληθινό χριστιανό.
 

Όσα γράφει ο Γέροντας δεν πρέπει να μας δημιουργούν άγχος και υπερβολική ανησυχία αλλά να μας οπλίζουν με πίστη και υπομονή να μας ενθαρρύνουν σε περισσότερη προσευχή και προσοχή στη ζωή μας. Και, εννοείται, δεν πρέπει να παραιτηθούμε, όσο ακόμη μας παίρνει, από τα δικαιώματά μας, την εργασία μας και τη φροντίδα των παιδιών μας.

Διαβάστε τη ζωή του γέροντα Γαβριήλ και τους διωγμούς που υπέστη εδώ
ΠΗΓΗ

Ο γεροντας Γαβριηλ μιλα για τους εσχατους καιρους

Advertisement

Δίδασκε ο στάρετς : “Στους εσχάτους καιρούς τους ανθρώπους θα τους σώσουν η αγάπη, η ταπείνωση και η καλοσύνη. Η καλοσύνη ανοίγει τις πύλες του Παραδείσου, η ταπείνωση οδηγεί μέσα σ’ αυτόν, αλλά η αγάπη εμφανίζει τον Θεό”.
 

Όλους όσους πήγαιναν σ΄αυτόν για ευλογία, τους παρακαλούσε κλαίγοντας: ; Να κάνετε το καλό για να σας σώσει η καλοσύνη σας. Η γη κατά το ήμισυ έγινε Άδης. Ο Αντίχριστος στέκεται στην πόρτα και δεν τη χτυπά απλώς, αλλά ορμά μέσα. Εσείς θα τον δείτε τον Αντίχριστο. Θα προσπαθήσει να βασιλεύσει σε όλον τον πλανήτη. Παντού θα γίνονται διωγμοί… Μη μένετε χώρια. Κρατηθείτε μαζί, δέκα- δεκαπέντε μαζί. Βοηθείται ο ένας τον άλλο.
Στους έσχατους χρόνους να μην κοιτάτε τον ουρανό : Μπορεί να πλανηθείτε από τα ψευδοσημεία πού θα παρουσιάζονται εκεί. Θα εξαπατηθείτε και θα απωλεσθείτε… Θα βάλουν το χάραγμα του Αντίχριστου στο χέρι και το μέτωπο. 

Τα διάφορα προϊόντα δεν μπορούν να σας προκαλέσουν βλάβη. Έστω κι αν βάζουν σ’ αυτά τον αριθμό του Αντίχριστου, αυτό δεν είναι ακόμη το χάραγμα. Πρέπει να λέτε το “Πάτερ ημών¨, να κάνετε το Σταυρό σας και η τροφή σας θα αγιάζεται.
 

Στα χρόνια του Αντίχριστου οι άνθρωποι θα περιμένουν τη σωτηρία από το Διάστημα. Αυτό θα είναι το μεγαλύτερο τέχνασμα του Διαβόλου. Η ανθρωπότητα θα ζητεί βοήθεια από τους εξωγήινους, χωρίς να γνωρίζει ότι αυτοί στην πραγματικότητα είναι δαίμονες.
 

Ρώτησαν το στάρετς αν μπορεί κανείς να κλέψει τροφή, όταν δε θα μπορεί να την αγοράσει. Απάντησε έτσι :  Αν κλέψεις, θα παραβείς μία από τις δέκα εντολές. Όποιος ενεργεί έτσι, ακόμη κι έτσι δέχεται τον Αντίχριστο. Ο πιστός άνθρωπος πρέπει να ελπίζει στο Θεό.
 

Ο κύριος στους έσχατους χρόνους θα ενεργεί τέτοια θαύματα, ώστε ένα φυλλαράκι από το δέντρο θα φθάνει για τροφή ενός μηνός. Στ΄αλήθεια. Ο πιστός άνθρωπος θα σταυρώνει τη γη και εκείνη θα του δίνει ψωμί. Αν βιάσουν ένα κορίτσι, το διακορεύσουν χωρίς τη θέλησή του, αυτό ενώπιον του Θεού θα παραμείνει παρθένος. Έτσι θα γίνει και με το χάραγμα του Αντίχριστου.
 

Αν δώσουν το χάραγμα ενάντια στη θέληση του ανθρώπου, αυτό δεν θα ενεργεί πάνω του. Στο Ευαγγέλιο είναι γραμμένο ότι παντού θα γίνονται διωγμοί αλλά και θλίψη σε όποιον προδίδει το Ευαγγέλιο. Θα έρθει καιρός που θα είναι απαραίτητο να φύγετε στα βουνά, μόνο να μην το κάνετε ένας-ένας. Ομαδικά να φεύγετε στα βουνά και τα δάση. Για τους πιστούς χριστιανούς η μεγαλύτερη θλίψη θα είναι ότι αυτοί θα φεύγουν στο δάσος αλλά οι κοντινοί τους άνθρωποι θα δέχονται το χάραγμα του Αντίχριστου.
 

Στους έσχατους χρόνους οι οπαδοί του Αντίχριστου θα πηγαίνουν στην εκκλησία, θα βαπτίζονται, θα κηρύττουν για τις ευαγγελικές εντολές. Όμως μην τους πιστεύετε. Αυτοί δεν θα έχουν τα καλά έργα. Μόνο με τα καλά έργα μπορεί κάποιος να αναγνωρίσει τον αληθινό χριστιανό.
 

Όσα γράφει ο Γέροντας δεν πρέπει να μας δημιουργούν άγχος και υπερβολική ανησυχία αλλά να μας οπλίζουν με πίστη και υπομονή να μας ενθαρρύνουν σε περισσότερη προσευχή και προσοχή στη ζωή μας. Και, εννοείται, δεν πρέπει να παραιτηθούμε, όσο ακόμη μας παίρνει, από τα δικαιώματά μας, την εργασία μας και τη φροντίδα των παιδιών μας.

Διαβάστε τη ζωή του γέροντα Γαβριήλ και τους διωγμούς που υπέστη εδώ
ΠΗΓΗ

Την γεννηση ενος νεου πλανητη βλεπουν για πρωτη φορα οι επιστημονες

Advertisement

Για πρώτη φορά οι επιστήμονες πιστεύουν πως έχουν εντοπίσει την γέννηση ενός νέου κόσμου γύρω από ένα απόμακρο αστέρι-ήλιο.

Εάν επιβεβαιωθεί η ανακάλυψη, με τη χρήση του Πολύ Μεγάλου Τηλεσκόπιου European Southern Observatory’s, θα παράσχει στους επιστήμονες με την πιο τελευταία θεώρηση του πως βραχύβιοι δίσκοι ύλης γύρω από νέα αστέρια σχηματίζουν συστάδες που συνενώνονται στα πρώτα στάδια σχηματισμού των πλανητών.
Οι αστρονόμοι που μελετούν τον T Chamaeleontis (T Cha), ένα ασθενικό αστέρι 350 έτη φωτός μακριά από τη Γη στο νότιο αστερισμό του Χαμαιλέοντα, εντόπισαν ένα μεγάλο κενό στο δίσκο υλικών γύρω από το αστέρι. Ακολούθως βρήκαν ένα μικρό αντικείμενο μέσα στο δίσκο, το οποίο μπορεί να είναι και η αιτία του κενού.
Οι επιστήμονες δήλωσαν πως το συγκεκριμένο αστέρι επελέγη γιατί είναι παρόμοιο με τον δικό μας ήλιο και πως με ηλικία μόλις 7 εκατομμυρίων ετών βρίσκεται ακόμη στη νηπιακή του φάση.
Να σημειωθεί πως οι επιστήμονες γνωρίζουν πως οι πλανήτες σχηματίζονται από την σκόνη των υλικών που περιβάλλει τα νεογέννητα αστέρια. Όμως, η διαδικασία σχηματισμού πλανητών από την σκόνη αυτή είναι γρήγορη και μέχρι σήμερα δεν είχε δοθεί η ευκαιρία παρατήρησής της.
ΠΗΓΗ

Ο ΟΜΠΑΜΑ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΕΠΑΦΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΕ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ;

Advertisement

Δημοσίευμα του examiner.com αναφέρει ότι ο Πρόεδρος των Η.Π.Α. Μπαράκ Ομπάμα θα ανακοινώσει αρκετά σύντομα, επισκέψεις ιπτάμενων οχημάτων από άλλους πλανήτες και επαφές με εξωγήινους, ίσως και μέσα στο 2011(!)

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της DARPA έχει δοθεί το πράσινο φως για να μιλήσει ο Ομπάμα και να αποκαλύψει ότι από το 1947 οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας γνωρίζουν όλη την αλήθεια για τα ufo’s και την κρατούν επτασφράγιστο μυστικό.

‘’Οι πηγές μας αναφέρουν ότι δεν θα αποκαλυφθεί αρχικά μια ολοκληρωτική αποδοχή των επισκέψεων και επαφών με εξωγήινους, ωστόσο τα σχόλια του προέδρου θα μας φέρουν αρκετά κοντά στην αλήθεια και θα γίνουν στο πλαίσιο μιας ομιλίας σχετικά με ένα τελείως διαφορετικό θέμα. Λογικά ο πρόεδρος θα παραδεχτεί ότι υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις που υποδηλώνουν εξωγήινη επισκεψιμότητα.

Όλα αυτά λέγεται ότι είναι μέρος ενός προγράμματος που θα οδηγήσει στην ενδεχόμενη ολοκληρωτική αποδοχή των UFO και των εξωγήινων επισκεπτών, από τις μεγάλες κυβερνήσεις του κόσμου σε διάστημα 3 ετών.” 
Το δημοσίευμα του examiner.com αναφέρει ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους το 2011 (ή η περίοδος 2011-2015) μπορεί να είναι το έτος που η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα ομολογήσει τελικά σε μια 60χρονη σχέση συνεργασίας με εξωγήινους ευφυής πολιτισμούς.
Οι λογικότεροι είναι τρείς:
1. Οι Η.Π.Α. θα προβούν σε αποκαλύψεις γιατί οι εξωγήινοι τους υποχρεώνουν να το πράξουν.
2. Οι άνθρωποι θα έχουν ενημερωθεί αρκετά (μέσα από ταινίες, ειδήσεις, καθημερινές εκπομπές, ίντερνετ) για να αντιμετωπίσουν ψυχικά το ενδεχόμενο και να μπορούν να χειριστούν την αλήθεια.

3. Τα ‘’μεγάλα κεφάλια’’ μέσα στην κυβέρνηση των ΗΠΑ θα έχουν κερδίσει την υπεροχή, ώστε να μπορέσει να αποκαλυφθεί ένα τέτοιο γεγονός.

Μεγάλη εντύπωση μας έκανε μια συνέντευξη που δόθηκε στις 9 Νοεμβρίου του 2010 από μια ανώνυμη πηγή που υποστηρίζει ότι ο τρόπος που θα αποκαλυφθεί η αλήθεια είναι γραμμένος στο βιβλίο του Stanley Arthur Fulham‘’Challenges of Change’’.
Το βιβλίο του κ. Fulham είναι προϊόν 10ετής έρευνας και περιέχει ένα προσχέδιο του σχεδίου της αποκάλυψης των εξωγήινων τα έτη 2010-2015. Στο τελευταίο του ανακοινωθέν στις 6 Δεκεμβρίου 2010 πριν από τον πρόωρο θάνατό του, τόνισε ότι η άρση της συνωμοσίας της σιωπής από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία σχετικά με την εξωγήινη παρουσία είναι ένας σημαντικός στόχος , καθώς η ζωή στη Γη είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης και πέραν των δυνατοτήτων της ανθρώπινης τεχνολογίας να προλάβει την καταστροφή του φυσικού πλούτου, την εξαφάνιση των ειδών, αλλά και την καθαριότητα της ατμόσφαιρας του πλανήτη.
Η πηγή ανέφερε επίσης ότι θα υπάρξουν εμφανίσεις ufo πάνω από τη Νέα Υόρκη στις 24 Νοεμβρίου του 2010, σαν μια απόδειξη της εγκυρότητας των πληροφοριών αυτών. Όπως αποδείχτηκε, υπήρξαν στην πραγματικότητα μεγάλης κλίμακας εμφανίσεις ufo στη Νέα Υόρκη, την προαναφερθείσα ημερομηνία.

Μέχρι σήμερα, ο Μπαράκ Ομπάμα έχει μια δημόσια απογοήτευση για το θέμα της εξωγήινης γνωστοποίησης! Απέτυχε να αποκαλύψει την εξωγήινη παρουσία το 2009, παρά την απαίτηση των ψηφοφόρων του (όταν ερωτήθηκε σε ντιμπέιτ) και τις αρκετές ευκαιρίες να το πράξει όπως δείχνει και το παρακάτω video…


Το Άστρο της Βηθλεέμ!

Advertisement

  Κατά την παράδοση οι Μάγοι, που ήταν σοφοί ιερείς και αστρολόγοι, είχαν δει ένα αστέρι με ασυνήθιστη λάμψη και το είχαν ερμηνεύσει σαν ένδειξη χαρμόσυνης είδησης της γέννησης κάποιου πανίσχυρου νέου ηγεμόνα. Τους προκάλεσε τόση εντύπωση ώστε ξεκίνησαν από τα βάθη της Ανατολής για να προσφέρουν τα δώρα τους και να προσκυνήσουν το ξεχωριστό βρέφος.
Από την γέννηση του Ιησού έχουν περάσει περίπου 2000 χρόνια και το φωτεινό εκείνο αστέρι που οδήγησε τους Μάγους στην Βηθλεέμ παραμένει μυστήριο. Επρόκειτο για θαύμα ή φυσικό φαινόμενο;
Η θεολογική ερμηνεία για το άστρο της Βηθλεέμ
  Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος ο οποίος ασχολήθηκε με το φαινόμενο του άστρου  γράφει «Διότι βεβαίως δεν ήταν αυτό ένα από τα πολλά άστρα, μάλλον δεν ήταν καν άστρο, όπως εγώ τουλάχιστον νομίζω, αλλά κάποια αόρατη δύναμη που πήρε αυτή την μορφή. Έδινε την εντύπωση αυτή, (ότι ήταν υπερφυσικό φαινόμενο) πρώτον, από την πορεία του. Όλα τα άστρα, τα βλέπουμε να ακολουθούν πορεία από τα ανατολικά προς τα δυτικά· αυτό όμως κατευθυνόταν από βορρά προς νότο· διότι αυτή είναι η θέση της Παλαιστίνης σε σχέση με την Περσική χώρα.
  Δεύτερον, αυτό είναι δυνατόν να το αντιληφθεί κανείς και από το χρονικό διάστημα (της εμφάνισής του). Δηλαδή δεν φαινόταν κατά την νύκτα, αλλά μέρα-μεσημέρι, ενώ έλαμπε ο Ήλιος· πράγμα το οποίο δεν είναι χαρακτηριστικό της δύναμης ενός άστρου, αλλά ούτε και της Σελήνης.
   Τρίτον, από το γεγονός ότι εμφανιζόταν και κρυβόταν ξανά. Διότι στον δρόμο προς την Παλαιστίνη φαινόταν ότι τους καθοδηγούσε· όταν όμως έφθασαν στα Ιεροσόλυμα, κρύφθηκε· έπειτα πάλι όταν άφησαν τον Ηρώδη, αφού του εξήγησαν τον λόγο για τον οποίον ήρθαν και επρόκειτο να φύγουν, εμφανίστηκε ξανά· γεγονός το οποίο δεν έχει να κάνει με την κίνηση των άστρων, αλλά με κάποια έλλογη δύναμη.
  Τέταρτον, από τον τρόπο που έδειχνε θα μπορούσε να το αντιληφθεί κανείς αυτό ξεκάθαρα. Διότι δεν έδειχνε τον τόπο μένοντας επάνω· ούτε βέβαια ήταν δυνατόν σ’ αυτούς (Μάγους) έτσι να το αντιληφθούν· αλλά το έκανε αυτό κατεβαίνοντας κάτω. Πως λοιπόν το άστρο, πες μου, έδειχνε τόπο τόσο στενό της φάτνης και της καλύβας, εάν δεν κατέβαινε κάτω, αφήνοντας το ύψος εκείνο, και δεν στεκόταν πάνω από το κεφάλι του παιδιού; Αυτό βεβαίως υπονοώντας και ο ευαγγελιστής έλεγε: «ιδού, το άστρο οδήγησε αυτούς, μέχρις ότου ήλθε και στάθηκε πάνω από το σημείο όπου ήταν το παιδί». Την άποψη του Ιωάννου του Χρυσοστόμου υποστήριξε το σύνολο των πατέρων της εκκλησίας.

Το άστρο της Βηθλεέμ ήταν ένα φυσικό φαινόμενο
  Το συγκεκριμένο φαινόμενο απασχόλησε εκτός από θεολόγους και αστρολόγους, αστρονόμους, ιστορικούς, αρχαιολόγους, από την αρχαιότητα έως και σήμερα.
  Ο Ωριγένης (185-254 μ.Χ.) υποστήριξε πως επρόκειτο για λαμπρό κομήτη όπως επίσης ο αστρονόμος Α. Στέντζελ το 1913 και άλλοι. Όμως εκείνη την εποχή θεωρούσαν τους κομήτες κακούς οιωνούς και συνδέονταν συνήθως από τον πολύ κόσμο με λυπηρά και δυσάρεστα γεγονότα .Οι Μάγοι που ήταν αστρολόγοι δεν θα τον θεωρούσαν ως σημείο που εξαγγέλλει την έλευση του Σωτήρα.
  Aρκετοί αστρονόμοι υποστηρίζουν ότι το “Άστρο της Βηθλεέμ” σχετίζεται με διπλή ή τριπλή σύνοδο πλανητών. Ο μεγάλος Γερμανός αστρονόμος Ι. Κέπλερ υποστήριξε πως ήταν ένας συνδυασμός πλανητικής συνόδου με καινοφανή αστέρα, ο οποίος προανήγγειλε τη γέννηση του Μεσσία, ενώ ο Έλληνας αστρονόμος Κωνσταντίνος Χασάπης υποστήριξε ότι το λαμπρό «άστρο» της Βηθλεέμ προκλήθηκε από μία μεγάλη σύνοδο των επτά τότε θεωρουμένων πλανητών.
  Διακεκριμένοι Άγγλοι ερευνητές εκτιμούν πως «Το άστρο της Βηθλεέμ έμοιαζε πολύ περισσότερο με ένα λαμπρό νόβα πού περιγράφεται από τους Κινέζους, ότι εμφανίστηκε την άνοιξη του 5 π.Χ»
  Αξίζει να σημειωθεί πως οι πληροφορίες για το άστρο της Βηθλεέμ προέρχονται μόνο από το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο. Με βάση αυτές τις πληροφορίες παραμένει ανεξήγητο επιστημονικά γεγονός γιατί οι μελέτες που έχουν γίνει δεν έχουν καταλήξει σε αδιαμφισβήτητα συμπεράσματα
  Ο Έλληνας αστρονόμος Στ. Πλακίδης στην ερευνά του για το Άστρο της Βηθλεέμ καταλήγει «Συνοψίζοντας, μπορούμε να πούμε ότι οποιαδήποτε φυσική ερμηνεία είναι αδύνατο να επαληθεύει απ’ άκρο σ’ άκρο το θαυμαστό ιστόρημα του ευαγγελιστή Ματθαίου, οποιαδήποτε όμως ερμηνεία και αν δεχθούμε, βασιζομένη στα παραπάνω αστρονομικά δεδομένα, δεν επιτρέπεται καμία αμφιβολία για το ότι όντως συνέβη εξαιρετικό αστρονομικό φαινόμενο κατά την Γέννηση, όπως και κατά την Σταύρωση του Χριστού.
 Η εξιστόρηση του γεγονότος αυτού δεν είναι απλή ποιητική επινόηση ή μυθική πλοκή, που έχει σα μόνο σκοπό την παρουσίαση των συνθηκών της ενανθρώπισης του Σωτήρα, αλλά αναμφισβήτητη ιστορική αφήγηση της πραγματικότητας, την οποία κανείς δεν μπορεί να αρνηθει αυθαίρετα και χωρίς να έχει την ικανότητα της απόδειξης του αντιθέτου στη βάσει επιχειρημάτων απτών και ακλόνητων».

ΠΗΓΗ

Σύμπαν από εξωσυμπαντικούς νοήμονες

Advertisement

Ο πιο διάσημος στον κόσμο φυσικός Στ. Χόκινγκ δηλώνει στο νέο υπό έκδοση βιβλίο του “Το Μεγάλο Σχέδιο” ότι δεν πιστεύει καθόλου πως το σύμπαν χρειάζεται ένα Θεό-Δημιουργό.

Όμως ο πιο διάσημος διεθνώς εκλαϊκευτής της επιστήμης, ο αστροφυσικός Τζον Γκρίμπιν (πολλά βιβλία του οποίου έχουν μεταφραστεί και στα ελληνικά, με πιο πρόσφατη τη “Βιογραφία του Σύμπαντος), πάει ένα τολμηρό βήμα παραπέρα και, σε άρθρο του σε βρετανική εφημερίδα, υποστηρίζει ότι το σύμπαν μας είναι πολύ πιθανό να αποτελεί πράγματι προϊόν “έξυπνου σχεδιασμού”, όχι όμως από τον Θεό, αλλά από κάποιον πολύ προηγμένο εξωγήινο -ή μάλλον εξωσυμπαντικό- πολιτισμό.

Σε άρθρο του στη βρετανική “Τέλεγκραφ”, υποστηρίζει ότι, όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, χάρη στις τελευταίες προόδους της επιστήμης και της τεχνολογίας, φαντάζει πλέον πιο εφικτή η πιθανότητα το σύμπαν μας (και μαζί με αυτό πολλά άλλα παράλληλα σύμπαντα) να έχει δημιουργηθεί από όντα πολύ όμοια με μας, χρησιμοποιώντας τεχνολογία όχι πολύ πιο προηγμένη από τη δική μας, η οποία ήδη είναι διαθέσιμη στους επιστήμονες….

Όπως γράφει, για τη δημιουργία ενός νέου σύμπαντος χρειάζεται απλώς ένα μηχάνημα επιτάχυνσης σωματιδίων λίγο μόνο ισχυρότερο από τον μεγάλο επιταχυντή του CERN, που ήδη λειτουργεί κάτω από τα γαλλο-ελβετικά σύνορα κοντά στη Γενεύη. Χρειάζεται, επίσης, η “χειραγώγηση” ή μάλλον η δημιουργία μιας τεχνητής μαύρης τρύπας, η οποία μπορεί να αποτελέσει την “πύλη” για άλλες περιοχές του χωροχρόνου.

“Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι το δικό μας σύμπαν δημιουργήθηκε με αυτό τον τρόπο”, λέει ο Γκρίμπιν, καθώς πιστεύει ότι τελικά δεν είναι καθόλου δύσκολη η δημιουργία μιας μαύρης τρύπας. Όπως αναφέρει, ακόμα και οι μικροσκοπικές μαύρες τρύπες που μπορεί να δημιουργηθούν κατά τις συγκρούσεις σωματιδίων σε ένα επιταχυντή, όπως αυτός του CERN -και που μερικοί φοβούνται ότι μπορούν να “καταπιούν” τον πλανήτη μας- έχουν τη δυνατότητα να “φουσκώσουν” απότομα (με βάση την κυρίαρχη κοσμολογική θεωρία του “πληθωρισμού”) και να επεκταθούν στις δικές του ξεχωριστές διαστάσεις, διαμορφώνοντας έτσι ένα νέο σύμπαν.

Ο Γκρίμπιν δεν αποκλείει καθόλου ότι αυτό ακριβώς μπορεί να συνέβη με την Μεγάλη Έκρηξη (“Μπιγκ Μπανγκ”) που δημιούργησε το δικό μας σύμπαν πριν από δισεκατομμύρια χρόνια. Η Έκρηξη δεν έγινε μόνη της ούτε από τον Θεό, αλλά ήταν δημιούργημα ενός προηγμένου πολιτισμού κοσμικών όντων (κυριολεκτικά εξωσυμπαντικών και όχι απλώς εξωγήινων) που χρησιμοποίησαν μια μαύρη τρύπα για να φτιάξουν εκ του μηδενός ένα νέο σύμπαν!

Όπως υποστηρίζει, μετά τη δημιουργία αυτή, οι “έξυπνοι δημιουργοί” που ζούνε σε κάποια άλλη περιοχή του πολυσύμπαντος (δηλαδή σε ένα άλλο παράλληλο σύμπαν), πιθανότατα άφησαν το σύμπαν μας να εξελιχθεί αυτόνομα, χωρίς να παρεμβαίνουν στη λειτουργία του.

Ο Γκρίμπιν θεωρεί ότι η εξέλιξη λαμβάνει χώρα με φυσικό τρόπο σε ένα πολυσύμπαν, με συνέπεια κάποια στιγμή να αναπτύσσεται μια νοήμων φυλή ικανή να δημιουργήσει τα δικά της σύμπαντα, πιθανότατα με τη βοήθεια μαύρων τρυπών.

Με άλλα λόγια, λέει, “είναι υπερβολικά πιθανό ότι οποιοδήποτε σύμπαν, συμπεριλαμβανομένου του δικού μας, είναι σχεδιασμένο μάλλον παρά φυσικό”. “Αν και η νοημοσύνη που απαιτείται για κάτι τέτοιο, μπορεί να είναι (ελαφρά) ανώτερη από τη δική μας, τελικά είναι περισσότερο μιας μορφής αναγνωρίσιμης και παρόμοιας με τη δική μας, παρά ένας άπειρος και ακατανόητος Θεός”.

Και γιατί αυτός ο πανέξυπνος πολιτισμός να δημιουργήσει σύμπαντα; Απλώς, επειδή μπορεί να το κάνει, απαντά ο Γκρίμπιν, όπως ακριβώς εμείς οι άνθρωποι κάνουμε τόσα πράγματα, απλώς επειδή μπορούμε να τα κάνουμε.

“Ένας πολιτισμός που έχει την τεχνολογία να φτιάξει σύμπαντα-μωρά, ασφαλώς θα νιώσει έναν ακατανίκητο πειρασμό”, εκτιμά ο βρετανός συγγραφέας, ο οποίος θεωρεί ότι η ριζοσπαστική θεωρία του δίνει απάντηση στο κεντρικό ερώτημα του Αϊνστάιν, γιατί το σύμπαν είναι κατανοήσιμο από τον ανθρώπινο νου.

“Αυτό συμβαίνει, επειδή σχεδιάστηκε, τουλάχιστον σε ένα βαθμό, από νοήμονα όντα με νου παρόμοιο με το δικό μας”, απαντά ο Γκρίμπιν, ο οποίος διδάσκει αστρονομία στο πανεπιστήμιο του Σάσεξ και το τελευταίο βιβλίο του, που εκδόθηκε φέτος το καλοκαίρι, έχει τίτλο “Σε αναζήτηση του Πολυσύμπαντος”.ΠΗΓΗ 

Σύμπαν από εξωσυμπαντικούς νοήμονες

Advertisement

Ο πιο διάσημος στον κόσμο φυσικός Στ. Χόκινγκ δηλώνει στο νέο υπό έκδοση βιβλίο του “Το Μεγάλο Σχέδιο” ότι δεν πιστεύει καθόλου πως το σύμπαν χρειάζεται ένα Θεό-Δημιουργό.

Όμως ο πιο διάσημος διεθνώς εκλαϊκευτής της επιστήμης, ο αστροφυσικός Τζον Γκρίμπιν (πολλά βιβλία του οποίου έχουν μεταφραστεί και στα ελληνικά, με πιο πρόσφατη τη “Βιογραφία του Σύμπαντος), πάει ένα τολμηρό βήμα παραπέρα και, σε άρθρο του σε βρετανική εφημερίδα, υποστηρίζει ότι το σύμπαν μας είναι πολύ πιθανό να αποτελεί πράγματι προϊόν “έξυπνου σχεδιασμού”, όχι όμως από τον Θεό, αλλά από κάποιον πολύ προηγμένο εξωγήινο -ή μάλλον εξωσυμπαντικό- πολιτισμό.

Σε άρθρο του στη βρετανική “Τέλεγκραφ”, υποστηρίζει ότι, όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, χάρη στις τελευταίες προόδους της επιστήμης και της τεχνολογίας, φαντάζει πλέον πιο εφικτή η πιθανότητα το σύμπαν μας (και μαζί με αυτό πολλά άλλα παράλληλα σύμπαντα) να έχει δημιουργηθεί από όντα πολύ όμοια με μας, χρησιμοποιώντας τεχνολογία όχι πολύ πιο προηγμένη από τη δική μας, η οποία ήδη είναι διαθέσιμη στους επιστήμονες….

Όπως γράφει, για τη δημιουργία ενός νέου σύμπαντος χρειάζεται απλώς ένα μηχάνημα επιτάχυνσης σωματιδίων λίγο μόνο ισχυρότερο από τον μεγάλο επιταχυντή του CERN, που ήδη λειτουργεί κάτω από τα γαλλο-ελβετικά σύνορα κοντά στη Γενεύη. Χρειάζεται, επίσης, η “χειραγώγηση” ή μάλλον η δημιουργία μιας τεχνητής μαύρης τρύπας, η οποία μπορεί να αποτελέσει την “πύλη” για άλλες περιοχές του χωροχρόνου.

“Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι το δικό μας σύμπαν δημιουργήθηκε με αυτό τον τρόπο”, λέει ο Γκρίμπιν, καθώς πιστεύει ότι τελικά δεν είναι καθόλου δύσκολη η δημιουργία μιας μαύρης τρύπας. Όπως αναφέρει, ακόμα και οι μικροσκοπικές μαύρες τρύπες που μπορεί να δημιουργηθούν κατά τις συγκρούσεις σωματιδίων σε ένα επιταχυντή, όπως αυτός του CERN -και που μερικοί φοβούνται ότι μπορούν να “καταπιούν” τον πλανήτη μας- έχουν τη δυνατότητα να “φουσκώσουν” απότομα (με βάση την κυρίαρχη κοσμολογική θεωρία του “πληθωρισμού”) και να επεκταθούν στις δικές του ξεχωριστές διαστάσεις, διαμορφώνοντας έτσι ένα νέο σύμπαν.

Ο Γκρίμπιν δεν αποκλείει καθόλου ότι αυτό ακριβώς μπορεί να συνέβη με την Μεγάλη Έκρηξη (“Μπιγκ Μπανγκ”) που δημιούργησε το δικό μας σύμπαν πριν από δισεκατομμύρια χρόνια. Η Έκρηξη δεν έγινε μόνη της ούτε από τον Θεό, αλλά ήταν δημιούργημα ενός προηγμένου πολιτισμού κοσμικών όντων (κυριολεκτικά εξωσυμπαντικών και όχι απλώς εξωγήινων) που χρησιμοποίησαν μια μαύρη τρύπα για να φτιάξουν εκ του μηδενός ένα νέο σύμπαν!

Όπως υποστηρίζει, μετά τη δημιουργία αυτή, οι “έξυπνοι δημιουργοί” που ζούνε σε κάποια άλλη περιοχή του πολυσύμπαντος (δηλαδή σε ένα άλλο παράλληλο σύμπαν), πιθανότατα άφησαν το σύμπαν μας να εξελιχθεί αυτόνομα, χωρίς να παρεμβαίνουν στη λειτουργία του.

Ο Γκρίμπιν θεωρεί ότι η εξέλιξη λαμβάνει χώρα με φυσικό τρόπο σε ένα πολυσύμπαν, με συνέπεια κάποια στιγμή να αναπτύσσεται μια νοήμων φυλή ικανή να δημιουργήσει τα δικά της σύμπαντα, πιθανότατα με τη βοήθεια μαύρων τρυπών.

Με άλλα λόγια, λέει, “είναι υπερβολικά πιθανό ότι οποιοδήποτε σύμπαν, συμπεριλαμβανομένου του δικού μας, είναι σχεδιασμένο μάλλον παρά φυσικό”. “Αν και η νοημοσύνη που απαιτείται για κάτι τέτοιο, μπορεί να είναι (ελαφρά) ανώτερη από τη δική μας, τελικά είναι περισσότερο μιας μορφής αναγνωρίσιμης και παρόμοιας με τη δική μας, παρά ένας άπειρος και ακατανόητος Θεός”.

Και γιατί αυτός ο πανέξυπνος πολιτισμός να δημιουργήσει σύμπαντα; Απλώς, επειδή μπορεί να το κάνει, απαντά ο Γκρίμπιν, όπως ακριβώς εμείς οι άνθρωποι κάνουμε τόσα πράγματα, απλώς επειδή μπορούμε να τα κάνουμε.

“Ένας πολιτισμός που έχει την τεχνολογία να φτιάξει σύμπαντα-μωρά, ασφαλώς θα νιώσει έναν ακατανίκητο πειρασμό”, εκτιμά ο βρετανός συγγραφέας, ο οποίος θεωρεί ότι η ριζοσπαστική θεωρία του δίνει απάντηση στο κεντρικό ερώτημα του Αϊνστάιν, γιατί το σύμπαν είναι κατανοήσιμο από τον ανθρώπινο νου.

“Αυτό συμβαίνει, επειδή σχεδιάστηκε, τουλάχιστον σε ένα βαθμό, από νοήμονα όντα με νου παρόμοιο με το δικό μας”, απαντά ο Γκρίμπιν, ο οποίος διδάσκει αστρονομία στο πανεπιστήμιο του Σάσεξ και το τελευταίο βιβλίο του, που εκδόθηκε φέτος το καλοκαίρι, έχει τίτλο “Σε αναζήτηση του Πολυσύμπαντος”.ΠΗΓΗ 

Από την έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες “χάθηκαν” οι κάτοικοι της Πομπηίας

Advertisement

Στην έντονη θερμότητα της λάβας και όχι στον πνιγμό οφείλεται ο θάνατος των κατοίκων της Πομπηίας πριν από δύο χιλιάδες χρόνια, όταν εξερράγη ο Βεζούβιος.

Σε αντίθεση με ό, τι εθεωρείτο μέχρι σήμερα, τα θύματα δεν υπέφεραν από την παρατεταμένη ασφυξία, αλλά πέθαναν ακαριαία από την έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες, επισημαίνουν οι ερευνητές.

“Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι η έκθεση σε τουλάχιστον 250C καυτή λάβα, σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από την ατμόσφαιρα, ήταν επαρκής για να προκαλέσει ακαριαίο θάνατο, ακόμη και αν οι άνθρωποι βρήκαν καταφύγιο στο εσωτερικό των κτιρίων”, αναφέρουν.

Οι επισκέπτες στα αρχαία μνημεία έχουν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν τα γύψινα εκμαγεία των παραμορφωμένων σωμάτων τη στιγμή κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους. Ακόμα και τώρα παραμένουν προσκολλημένοι ο ένας στον άλλο.

Υπενθυμίζεται πως το 63 μ.Χ. έγινε ένας σφοδρότατος σεισμός, που συντάραξε την πόλη. Ωστόσο, ο σεισμός αυτός δεν ήταν παρά το προμήνυμα για την ολοσχερή καταστροφή της.

Λίγα χρόνια αργότερα, στις 14 Αυγούστου του 79 μ.Χ., μετά από μια φοβερή έκρηξη του Βεζούβιου, ένα τεράστιο κύμα από λάβα, με θερμοκρασίες που άγγιζαν τους 600 βαθμούς κελσίου, στάχτη και φωτιά έθαψε για πάντα.

Μεγάλες εκρήξεις, που προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές και θανάτους πολλών ανθρώπων, σημειώθηκαν το 1794, το 1872 και το 1906.

Παρά τον κίνδυνο που διατρέχουν οι κάτοικοι, η περιοχή γύρω από το Βεζούβιο είναι πυκνά κατοικημένη, γιατί το ηφαιστειογενές έδαφος του βουνού είναι εξαιρετικά εύφορο.

Πηγή

Advertisement