Ο νέος επικεφαλής της Αλ-Κάιντα υπόσχεται σημαντική επίθεση στο Λονδίνο για να εκδικηθεί το θάνατο του Μπιν Λάντεν!

Advertisement

Ο Σαΐφ αλ-Αντέλ, είναι γνωστός ως ”το ξίφος του Ισλάμ”. Πολέμησε τους Ρώσους στο Αφγανιστάν.

Στη Βρετανική Αστυνομία Συγκοινωνιών έχει δοθεί άδεια να φέρουν όπλα στα τρένα και τους σταθμούς της πόλης.

Ο Αντικαταστάτης του Οσάμα Μπιν Λάντεν ως ηγέτη της Αλ Κάιντα σχεδιάζει μια μεγάλη …τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, διατάσσοντας τους οπαδούς του να «συντρίψουν» την πόλη.

Λίγο μετά το διορισμό του ως επικεφαλής (επίσημα) της τρομοκρατικής ομάδας, Ο Σαΐφ αλ-Αντέλ ορκίστηκε να εκδικηθεί το θάνατο του πρώην αφεντικού του.

Ο Νέος μας ηγέτης ζήτησε ένα μεγάλο σχέδιο για το Λονδίνο είπε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ehsanullah Ehsan .

 Πιστεύει ότι η Βρετανία είναι η ραχοκοκαλιά της Ευρώπης και πρέπει να συντριβεί.

Οι ηγέτες των Ταλιμπάν και της Αλ Κάιντα συναντήθηκαν κοντά στα σύνορα του Πακιστάν με το Αφγανιστάν, για να επιβεβαιώσουν το νέο ρόλο του Αλ-Αντέλ, ο οποίος κάποτε ήταν επικεφαλής της ασφάλειας του Μπιν Λάντεν, ανέφερε η The Sun .

Στόχος: Το Λονδίνο θα πληγεί από την Αλ-Κάιντα σε αντίποινα για τη δολοφονία του ηγέτη της ομάδας, είπε ο διάδοχός του.
Αφύπνιση συνείδησης: Λέτε να γίνει χτύπημα στο μασονικό ολυμπιακό στάδιο; Γιατί το στάδιο το φτιάξαν ως ναό…; Γιατί χρησιμοποιούν μασονικά σύμβολα παντού στους ολυμπιακούς; Οι ιλλουμινάτι θέλουν να πάρουν ζωές… όπως πάντα!

ΠΗΓΗ

Ιωσήφ Βατοπαιδινός: “Θα υπάρξει πολιτειακή ανωμαλία”

Advertisement

Επειδή ζούμε σε παμπόνηρους καιρούς είναι φυσικό ο Έλληνας να στρέφεται στις δύο πρωταρχικές πηγές του, την Ορθοδοξία και τον Αρχαιοελληνισμό. Οι πιο έξυπνοι μάλλιστα συνδυάζουν και τα δύο, καθότι τα αρχέτυπα της ελληνορθοδοξίας μας προέρχονται από την αρχαιότητα και διασώθηκαν μέσω της Ορθοδοξίας μας. Οποιος αμβιβάλλει ας διαβάσει τα κείμενα του Ερμή του Τρισμέγιστου όπου ο Έρμής μιλάει για τον Τριαδικό Θεό, και για τον Λόγο του Θεού που δημιούργησε το Σύμπαν.Και φυσικά είναι ασύστολο ψεύδος ότι οι Αρχαίοι ήταν ειδωλολάτρες, δεν ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΣΑΝ ΠΟΤΕ!

Υπάρχουν και άλλα παραδείγματα άπειρα τω αριθμώ που επιβεβαιώνουν αυτή τη σύνδεση , όμως δεν είναι της παρούσης. Της παρούσης είναι οι ρήσεις του Ιωσήφ του Βατοπεδινού, ενός σεβάσμιου καλόγερου ιδίου επιπέδου με τον Γέροντα Παίσιο.

Ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπεδινός, που κοιμήθηκε στο Άγιον Όρος την 1η Ιουλίου 2009 μ.Χ., τα είχε δει όλα Τι είχε δει ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπεδινός: την Οικονομική Κρίση, την Πολιτειακή Ανωμαλία, την ξαφνική Απόσυρση του Διεθνούς Κεφαλαίου, τις Απολύσεις, τη Φτώχεια, την Τουρκική Εισβολή σε ώρα αδυναμίας της Ελλάδος, τη Ρωσική σφοδρή Αντεπίθεση, τη Νίκη των Ρώσων και την ήττα της Τουρκίας, την απάντηση Αμερικανών-Νατοϊκών, τον φονικότατο Παγκόσμιο Πόλεμο στον οποίο δεν θα πάρει μέρος η Ελλάδα, την Έγερση του Κεκοιμημένου Βυζαντινού μας Βασιλέως, την Ειρήνη, τον τελικό Θρίαμβο του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας και μετά από δεκαετίες, την φοβερή Έλευση του Αντιχρίστου, αφού πρώτα έχει κηρυχθεί η Ορθοδοξία παντού!

Φυσικά ο καθείς μπορεί να πιστέψει ότι θέλει, όμως πρέπει να γνωρίζει. Άλλωστε βρισκόμαστε ήδη σε πόλεμο, και “στα χαρακώματα δεν υπάρχουν άθεοι”.Όσο για την πολιτειακή ανωμαλία απαντήστε το μόνοι σας.

Ακούστε με τα αυτιά σας τις συγκλονιστικές προρήσεις του Γέροντα.

ΠΗΓΗ

Το πρωτότυπο των διαστημικών λεωφορείων προσγειώνεται στη Νέα Υόρκη

Advertisement

Enterprise, μουσειακό κομμάτι

  (Φωτογραφία:  Associated Press )

Ένα ασυνήθιστο ιπτάμενο αντικείμενο προσγειώθηκε την Παρασκευή στο αεροδρόμιο Κένεντι της Νέας Υόρκης.

Τοποθετημένο στη ράχη ενός τροποποιημένου Boeing 747 της NASA, το οποίο πέταξε πάνω από το Άγαλμα της Ελευθερίας και άλλα χαρακτηριστικά μνημεία της Νέας Υόρκης, το Enterprise μεταφέρθηκε από την Ουάσινγκτον προκειμένου να γίνει μόνιμο έκθεμα στο Μουσείο Θάλασσας, Αέρα και Διαστήματος «Intrepid» στο Μανχάταν.

Το Enterprise ήταν το πρωτότυπο πάνω στο οποίο βασίστηκαν όλα τα διαστημικά λεωφορεία της NASA. Σχεδιάστηκε για δοκιμαστικές πτήσεις στην ατμόσφαιρα, δεν είχε όμως κινητήρες και θερμική ασπίδα και δεν θα μπορούσε ποτέ να φτάσει στο Διάστημα.

Το σκάφος θα παραμείνει τώρα στο αεροδρόμιο Κένεντι μέχρι να μετακομίσει στο νέο του σπίτι τον Ιούλιο.

Σε μουσεία θα καταλήξουν και τα τρία τελευταία διαστημικά λεωφορεία, το Discovery, το Atlantis και το Endeavour.

Τα σκάφη της NASA αποσύρθηκαν πέρυσι το καλοκαίρι έπειτα από 35 χρόνια και 135 αποστολές σε χαμηλή γήινη τροχιά.

 

ΠΗΓΗ

Αμερικανοί επιστήμονες έσπασαν το ρεκόρ του ισχυρότερου μαγνητικού πεδίου

Advertisement

Ακατανίκητη έλξη

Δύο εκατομμύρια φορές μεγαλύτερο από το μαγνητικό πεδίο της ίδιας της Γης το δημιούργημα των επιστημόνων του Λος Αλαμος
Δύο εκατομμύρια φορές μεγαλύτερο από το μαγνητικό πεδίο της ίδιας της Γης το δημιούργημα των επιστημόνων του Λος Αλαμος 
Αμερικανοί επιστήμονες του Εθνικού Εργαστηρίου του Λος Άλαμος δημιούργησαν το ισχυρότερο μαγνητικό πεδίο που έχει ποτέ επιτευχθεί. Το πεδίο, που έφθασε τα 100,75 Τέσλα, σημειώνοντας έτσι ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ, είναι περίπου δύο εκατομμύρια φορές μεγαλύτερο από το μαγνητικό πεδίο της ίδιας της Γης και δεκάδες φορές ισχυρότερο από το πεδίο που επιτυγχάνεται σε μια ιατρική μαγνητική τομογραφία.

Το εργαστήριο του Λος Άλαμος, που ανήκει στο υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ, εδώ και μια δεκαετία περίπου κάνει πειράματα με πολύ ισχυρά μαγνητικά πεδία. Έχουν επιτευχθεί μεγαλύτερα μαγνητικά πεδία και σ’ άλλες εγκαταστάσεις, αλλά οι μαγνήτες που τα δημιουργούν, καταστρέφονται κατά τη διαδικασία.

Αντίθετα, το όριο των 100 Τέσλα ξεπεράσθηκε στο Λος Άλαμος με μη καταστροφικό και συνεχόμενο τρόπο. 

Το νέο ρεκόρ, με τη βοήθεια μιας τεράστιας γεννήτριας 1.200 megajoule, επιτεύχθηκε στο πλαίσιο έξι ξεχωριστών επιστημονικών πειραμάτων που έγιναν στις συγκεκριμένες αμερικανικές ερευνητικές εγκαταστάσεις για λογαριασμό οκτώ διαφορετικών πανεπιστημίων (Ράτγκερς, Κέμπριτζ, Οξφόρδης, Ensicaen Γαλλίας, ΜακΜάστερ, Πουέρτο Ρίκο, Μινεσότα και Βρετανικής Κολομβίας).

Το προηγούμενο ρεκόρ μαγνητικού πεδίου από μη καταστροφικό μαγνήτη είχε επιτευχθεί πέρυσι τον Αύγουστο πάλι στο Λος Άλαμος και ήταν 97,4 Τέσλα.

Η δυνατότητα δημιουργίας (με μη καταστροφικό τρόπο) παλμών πολύ μεγάλων μαγνητικών πεδίων, αποτελεί για τους ερευνητές ένα πολύτιμο εργαλείο που τους επιτρέπει να μελετούν ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών ζητημάτων, όπως ο τρόπος συμπεριφοράς διαφόρων υλικών υπό την επίδραση τόσο ισχυρών μαγνητικών πεδίων, η κβαντική συμπεριφορά των στερεών, η καλύτερη κατανόηση του φαινομένου της υπεραγωγιμότητας κ.α.

Ο σούπερ-μαγνήτης θα μπορούσε ακόμα να χρησιμοποιηθεί ως ηλεκτρονικό μικροσκόπιο σε νανοκλίμακα.

ΠΗΓΗ

Τί συμβαίνει με την Ρωσία;

Advertisement

 Οι διεθνείς γεωπολιτικές ανακατατάξεις πέραν από του ότι είναι σε πλήρη εξέλιξη, είναι γνωστό πως πρόκειται να συμβάλουν τα μέγιστα στην επόμενη ημέρα όλων των κρατών που επιθυμούν να αποκομίσουν οφέλη και ιδιαίτερα οικονομικά. Οι πιέσεις που ασκούνται προς την Ρωσία, συνεχώς αυξάνονται, προκειμένου να εξασφαλισθεί η μη συμμετοχή της στον επόμενο χάρτη των δυνατών. Η Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν γνωρίζει πολύ καλά πως εάν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε η χώρα θα βρεθεί -το λιγότερο- μισό αιώνα πίσω και θα είναι πολύ δύσκολη η ανάκαμψή της και η επαναφορά της στο club των ισχυρών. Και αυτό είναι ένα γεγονός που όχι μόνο δεν θέλει να αποδεχθεί η ρωσική ηγεσία, αλλά έχει -και το

αποδεικνύει ολοένα και εντονότερα- την πλήρη διάθεση να σκληρύνει την στάση της και να στείλει τα επαρκή μηνύματα προς κάθε πλευρά.

Βαθαίνει η ρωσο-τουρκική κρίση

Mετά την στοχοποίηση από ρωσικά βαλλιστικά πυρηνικά βλήματα του τουρκικού αντιβαλλιστικού ραντάρ που έχει εγκατασταθεί από το ΝΑΤΟ στην περιοχή της Μαλάτειας, 400 μίλια νοτιοανατολικά από την πρωτεύουσα της χώρας Άγκυρα, στοχοποίηση που εμμέσως πλην σαφώς παραδέχθηκαν οι Ρώσοι, προστίθενται και άλλοι κρίκοι στην ρωσοτουρκική κρίση που υποβόσκει. Κρίκοι και στον τομέα ενέργεια, αλλά και στα της άμυνας. Θυμίζουμε την σαφή ανακοίνωση της Μόσχας, ως προς την αντιπυραυλική ασπίδα και την Τουρκία. ”Σε μια στιγμή που διεξάγονται συνομιλίες εξομάλυνσης των σχέσεων για το ζήτημα της αντιβαλλιστικής άμυνας, με την εγκαινίαση του συστήματος παρακολούθησης του ΝΑΤΟ στην Τουρκία, δικαιολογούνται τα μέτρα που ανακοίνωσε ότι θα λάβει ο Ρώσος Πρόεδρος, ως απάντηση στις κινήσεις του ΝΑΤΟ”. Δηλαδή στοχοποίηση με τακτικά ή μεσαίου-μεγάλου βεληνεκούς πυρηνικά βλήματα, όπως ανακοίνωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Οι πληροφορίες από την Μόσχα αναφέρουν ότι η Τουρκία θα στοχοποιηθεί με μεσαίου (MRBM) ή μεγάλο βεληνεκούς (ICBM) βλήματα, όπως έγινε και στον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ, όπου τοποθετήθηκαν τακτικά βλήματα με πυρηνικές κεφαλές Iskander. Η διαδικασία είναι ήδη σε εξέλιξη.

Τα προβλήματα όμως στις ρωσοτουρκικές σχέσεις πέρασαν και στην ενέργεια. Το υπουργείο ενέργειας της Τουρκίας, ως γνωστόν, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί την απόφαση της Άγκυρας να παγώσει το συμβόλαιο αγοράς φυσικού αερίου από τη Ρωσία, καθώς είχε ζητήσει εκπτώσεις στην τιμή του αερίου, και η Μόσχα δεν τις δέχθηκε. Το ερώτημα είναι πλέον από πού θα προμηθευτεί η Τουρκία το φυσικό αέριο που αγόραζε από τη Ρωσία. Επιπλέον, και διασταλτικά, η Άγκυρα δείχνει να μην προβληματίζεται να ανοίγει πρόσθετο μέτωπο, και μάλιστα με μια δύναμη του βεληνεκούς της Ρωσίας.

Να τονίσουμε ακόμη πως στη Μαύρη Θάλασσα αρχίζουν να συμβαίνουν καταστάσεις ”Αιγαίου”: Πέντε ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά ενεπλάκησαν προ δύο ημερών σε επεισόδιο με τουρκικά μαχητικά F-16. Τα ρωσικά βομβαρδιστικά κατευθύνονταν νότια και πιθανότατα προς την Συρία. Προσεγγίζοντας τα τουρκικά παράλια, τα ρωσικά βομβαρδιστικά προσεγγίστηκαν από τουρκικά F-16, σε ένα επεισόδιο που για πρώτη φορά μετά το 1990 καταγράφεται στην περιοχή. Όπως αποκαλύφτηκε από τα βουλγαρικά ΜΜΕ, για την αναχαίτιση ρωσικών μαχητικών στην περιοχή, αρμόδια είναι η νότια διοίκηση του ΝΑΤΟ η οποία επέλεξε να εμπλέξει τα τουρκικά μαχητικά με τα ρωσικά.

Η ρωσική αυτή κίνηση ερμηνεύεται ως συνέχεια των “μηνυμάτων” που στέλνει η Μόσχα προς την Άγκυρα, αναφορικά με την κατάσταση στην Συρία. Η Ρωσία γνωρίζει ακριβώς τι πράττουν οι Τούρκοι στην ταραγμένη και αλληλοσπαρασσόμενη Συρία, με μυστικούς πράκτορες, μισθοφόρους και όχι μόνον.

Το σύνολο αυτών των εξελίξεων, περνά σε νέα σελίδα τις ρωσοτουρκικές σχέσεις, που ούτως ή άλλως, και παρά τις κατά καιρούς διακυμάνσεις, διαπερνούνταν πάντα από καχυποψία. Η οποία τις τελευταίες εβδομάδες ανεβαίνει κατακόρυφα…

Ντμίτρι Ρογκόζιν: Η Ρωσία πρέπει να ακολουθήσει πολιτική της ατσάλινης γροθιάς

«Πρέπει να επιστρέψουμε στον εαυτό μας τη βίαιη φυσική ισχύ του στρατού και του στόλου. Η πολιτική πρέπει να είναι πολιτική της ατσάλινης γροθιάς σε γάντι από μαλακό δέρμα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν, μιλώντας στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος για την υποστήριξη του στρατού, του στόλου και του στρατιωτικού-βιομηχανικού συμπλέγματος.

Όπως ανακοίνωσε ο Ρογκόζιν την επόμενη δεκαετία η βιομηχανία της Ρωσίας πρέπει να παραγάγει για τις Ένοπλες Δυνάμεις 400 διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, οκτώ
στρατηγικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια, 50 πλοία επιφανείας, 600 αεροσκάφη και 1000 ελικόπτερα.

ΣΧΟΛΙΟ: Όποιος δεν καταλαβαίνει ότι η Ρωσία είναι αποφασισμένη να χτυπηθεί με την παγκόσμια διακυβέρνηση τότε αυτός ζεί σε μία πλάνη.

Ο Πούτιν αντιστέκεται και πρέπει να πεθάνει
Απετράπη «απόπειρα δολοφονίας» του Πούτιν 


Απόπειρα δολοφονίας του ρώσου πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν, η οποία θα σημειωνόταν από ισλαμιστές μετά τις προεδρικές εκλογές της 4ης Μαρτίου απέτρεψαν οι ρωσικές και οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες, όπως μετέδωσε σήμερα η ρωσική κρατική τηλεόραση.

Οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες αποκάλυψαν τη συνωμοσία ύστερα από έκρηξη μέσα σε ένα διαμέρισμα στην Οδησσό της νότιας Ουκρανίας, κατά την οποία…
ένας άνθρωπος σκοτώθηκε. Σύμφωνα με το Pervyi Kanal, το πρώτο κανάλι της δημόσιας ρωσικής τηλεόρασης, δύο ακόμη άτομα συνελήφθησαν και βεβαίωσαν ότι εργάζονταν για τον ισλαμιστή ηγέτη Ντίκου Ουμάνοφ, σφοδρό πολέμιο του Κρεμλίνου.

Ένας από τους ύποπτους που συνελήφθησαν, ο Ιλβι Πιανζίν, ο οποίος κατά τα φαινόμενα ανακρίνεται στα γραφεία της ουκρανικής αστυνομίας, ανέφερε ότι η οργάνωση είχε φθάσει στην Ουκρανία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μέσω Τουρκίας. Όπως είπε ο ίδιος, η οργάνωση θα εκπαιδευόταν στην Ουκρανία στην παρασκευή βομβιστικών μηχανισμών πριν πραγματοποιήσει επιθέσεις στη Ρωσία και ολοκληρώσει την αποστολή της με μια απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντίμτρι Πεσκόφ, επιβεβαίωσε την πληροφορία αλλά αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.


ΠΗΓΗ

Ποιον «προσβάλει» ο σταυρός στο Άουσβιτς;

Advertisement


Έχει copyright ο ανθρώπινος πόνος; Ο άγνωστος «πόλεμος του σταυρού» του Άουσβιτς*
Σχ. ΚΟ: Η 27 Ιανουαρίου έχει καθιερωθεί με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών το 2005, ως «Διεθνής Μέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος». Η 27η Ιανουαρίου του 1945 ήταν η μέρα κατά την οποία απελευθερώθηκε από τους Σοβιετικούς, το στρατόπεδο συγκέντρωσης και εξόντωσης Άουσβιτς-Μπίρκεναου. Στην Ελλάδα με το Νόμο 3218/2004, καθιερώθηκε η 27η Ιανουαρίου ως «Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος».
Αύγουστος 1998: Την «απογοήτευσή» του εκφράζει ο αρχιραβίνος της Πολωνίας, Pinchas Menachem Joskowicz, με την απόφαση των Ρωμαιοκαθολικών επισκόπων, να βάλουν ένα μεγάλο Σταυρό ως μνημείο, ακριβώς έξω από το πρώην ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Άουσβιτς.

Οι επίσκοποι είχαν ζητήσει τότε να απομακρυνθούν οι δεκάδες σταυροί στην περιοχή, σε μια κίνηση να βρεθεί μία λύση στο πρόβλημα που είχε προκύψει μεταξύ Εβραίων και Πολωνών Καθολικών Ακτιβιστών.

Σε έκτακτη συνεδρίαση των Πολωνών Καθολικών επισκόπων, οι επίσκοποι είπαν ότι ήθελαν να παραμείνει ένας μεγαλύτερος σταυρός ως μνημείο για τους καθολικούς που ήταν θύματα των Ναζί.

Ο Ραβίνος Joscowicz είπε ότι οι επίσκοποι θα έπρεπε να καταλάβουν τον «πόνο» που προκαλεί αυτό στους Εβραίους, οι οποίοι απαγορεύεται να προσεύχονται στην παρουσία του ενός σταυρού.

Αρκετές εβραϊκές ομάδες επίσης, είχαν αντιδράσει στην παρουσία του σταυρού η οποία, είπαν, ήταν
«ενοχλητική» και «προκαλούσε» τη μνήμη των Εβραίων που σκοτώθηκαν στο στρατόπεδο και ζήτησαν να αφαιρεθεί. Ισχυρίστηκαν ότι «κυρίως Εβραίοι» είχαν σκοτωθεί στο Άουσβιτς και απαίτησαν τα «θρησκευτικά σύμβολα» να κρατηθούν μακριά από την περιοχή.

Οι Καθολικοί απάντησαν οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν στο Άουσβιτς Ι
ήταν κυρίως Πολωνοί καθολικοί. (Επιπλέον, το Άουσβιτς Ι είναι η τοποθεσία του μαρτυρίου του καθολικού αγίου Maximilian Kolbe).

Ο μεγάλος ξύλινος σταυρός πάνω από την τοποθεσία του Άουσβιτς είχε στηθεί σε μια ιστορική λειτουργία που έγινε από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο ΙΙ, το 1979, για τον εορτασμό του σημείου όπου 152 Πολωνοί κρατούμενοι είχαν πυροβοληθεί από τους Ναζί το 1941.

Τον Μάρτιο του 1998, ο αρμόδιος για τις σχέσεις με την εβραϊκή διασπορά,
Krzysztof Sliwinski, αναφέρθηκε σε μια γαλλική εφημερίδα λέγοντας ότι ο σταυρός θα πρέπει να αφαιρεθεί, γιατί η παρουσία του δηλώνει «ασέβεια» στην εβραϊκή κληρονομιά στο Άουσβιτς. Στο τέλος του Μαρτίου 1998, πρόσωπα από την Πολωνική κυβέρνηση και από μη κυβερνητικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων τότε του Διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού Wiesław Walendziak, 130 Αντιπροσώπων της Βουλής (Sejm), 16 γερουσιαστών, του πρώην προέδρου Λεχ Βαλέσα, του Καρδινάλιου Jozef Glemp, και του Αρχιεπίσκοπου του Γκντανσκ Tadeusz Rokoczy, δήλωσαν την αντίδρασή τους στην αφαίρεση του σταυρού.
Ο σταυρός είναι ορατός από το Πεδίο (μπλοκ) 11 του πρώην στρατοπέδου και αποτελεί το χώρο όπου Πολωνοί πολιτικοί κρατούμενοι (συμπεριλαμβανομένων καθολικών ιερέων) και αργότερα Εβραίοι κρατούμενοι δολοφονήθηκαν από τους Ναζί. Ο ηγέτης των ‘Υπερασπιστών του Σταυρού’ του Πάπα,
Kazimierz Świtoń, και ο Mieczysław Janosz, ηγέτης της ‘Ένωσης των Θυμάτων Πολέμου’, οι οποίοι μίσθωσαν τη γη επί της οποίας στήθηκε ο σταυρός, μοίρασαν φυλλάδια που δήλωναν την αντίθεσή τους στη μετακίνηση του σταυρού.

Τον Αύγουστο του 1998, πάνω από 200 μικροί σταυροί ‘φυτεύτηκαν’ στην περίμετρο του Άουσβιτς από Πολωνούς καθολικούς και εθνικιστικές ομάδες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σχέδια της απομάκρυνσης του μεγαλύτερου σταυρού.

Παρά τις εβραϊκές διαμαρτυρίες, επιπλέον σταυροί προστέθηκαν.

Ο ηγέτης των Πολωνών εθνικιστών που φύτεψαν τους σταυρούς ορκίστηκε να «καεί ζωντανός» παρά να αφήσει να τους διαλύσουν.

«Αυτή είναι η δική μας χώρα», έλεγαν οι Πολωνοί. «Έχετε εσείς την δικιά σας χώρα και εμείς έχουμε την δικιά μας. Εάν θέλουμε να βάλουμε ένα σταυρό στην χώρα μας θα βάλουμε».

Στην πραγματικότητα, ο τόπος όπου οι περισσότεροι από τους Εβραίους σκοτώθηκαν δεν είναι στο κύριο στρατόπεδο του Άουσβιτς, με την ονομασία Άουσβιτς Ι, όπου οι χριστιανικοί σταυροί τοποθετήθηκαν, αλλά στο Άουσβιτς ΙΙ, το τεράστιο θυγατρικό στρατόπεδο, τρία χιλιόμετρα από το στρατόπεδο Άουσβιτς I. Το Άουσβιτς ΙΙ Μπίρκεναου είναι το πιο γνωστό, και όλο το συγκρότημα τώρα ονομάζεται στρατόπεδο Άουσβιτς-Μπίρκεναου.

Τον Μάιο του 1999, το Κοινοβούλιο ψήφισε ένα νόμο για την προστασία όλων των χώρων των πρώην στρατοπέδων της χώρας. Η κυβέρνηση προέβη
σε διαβούλευση με διεθνείς εβραϊκές οργανώσεις στην προετοιμασία του νόμου, ο οποίος έδωσε στην κυβέρνηση τη δύναμη που χρειαζόταν για να επιλύσει το ζήτημα των «νέων σταυρών».

Στα τέλη Μαΐου του 1999, ο Świtoń (φωτο) ανακοίνωσε ότι είχε βάλει εκρηκτικά κάτω από το χώρο όπου ήταν οι σταυροί και ότι θα τα πυροδοτούσε αν η κυβέρνηση προσπαθούσε να αφαιρέσει τους σταυρούς ή αυτόν από την περιοχή. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν γρήγορα τον Świtoń για κατοχή εκρηκτικών υλών και για δημόσιες απειλές. Μετά τη σύλληψή του Świtoń, η Τοπική Αυτοδιοίκηση αφαίρεσε τους σταυρούς και τους πήγε σε ένα κοντινό μοναστήρι Φραγκισκανών, υπό την επίβλεψη του τοπικού επισκόπου, και απέκλεισε την περιοχή για να αποτρέψει την ανέγερση επιπλέον σταυρών. Ο ‘Σταυρός του Πάπα’ δεν έχει απομακρυνθεί από την περιοχή προς το παρόν.

Από την πρώτη μέρα που άνοιξε το κύριο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς, τον Ιούνιο του 1940, έγινε ο τόπος όπου στέλνονταν
Πολωνοί πολιτικοί κρατούμενοι. Καθολικές θρησκευτικές εικόνες σκαλίστηκαν με νύχια πάνω στους τσιμεντένιους τοίχους των υπόγειων κελιών στο Άουσβιτς από Πολωνούς αγωνιστές που φυλακίστηκαν εκεί. Ήταν κυρίως καθολικοί πολιτικοί κρατούμενοι που οδηγήθηκαν στο γυμνό μαύρο τοίχο του Άουσβιτς και εκτελέστηκαν με έναν πυροβολισμό στο λαιμό. Ήταν φωτογραφίες Πολωνών καθολικών κρατουμένων που ‘έντυσαν’ τους τοίχους των διαδρόμων, το 1998 όταν τα κτίρια του πρώην στρατοπέδου του Άουσβιτς μετατράπηκαν σε μουσείο.

Για τον πολωνικό λαό, που είναι 98% καθολικοί, το Άουσβιτς-Μπίρκεναου είναι το μέρος όπου όχι ένας, αλλά δύο, καθολικοί άγιοι πέθαναν ως μάρτυρες. Τόσο ο πατέρας Maksymilian Kolbe, ένας καθολικός ιερέας όσο και μια καλόγρια από το Τάγμα των Καρμελιτών με το όνομα Edith Stein οδηγήθηκαν στο θάνατο στο Άουσβιτς-Μπιρκενάου και έχουν αγιοποιηθεί από την Καθολική Εκκλησία. Το κελί της φυλακής στο πεδίο 11 στο κύριο στρατόπεδο του Άουσβιτς, στο οποίο ήταν φυλακισμένος ο π. Kolbe που προσφέρθηκε εθελοντικά να πεθάνει για να σώσει τη ζωή ενός συναδέλφου του αιχμαλώτου, είναι τώρα ένα καθολικό ιερό. Το 1998, οι σταυροί τοποθετήθηκαν μπροστά από το πλευρικό τοίχωμα του Πεδίου 11 του κτιρίου, όπου ο π. Kolbe φυλακίστηκε σε ένα «κελί πείνας».

Στην φωτογραφία: το εσωτερικό του κελιού αριθ. 18, όπου ο π. Kolbe αφέθηκε να πεθάνει. Στον τοίχο είναι μια αναμνηστική πλάκα. Αυτό το κελί είναι πάντα στολισμένο με φρέσκα λουλούδια, αλλά προσέξτε ότι δεν υπάρχει σταυρός εδώ, καθώς αυτό το κτίριο είναι μέσα στο κεντρικό στρατόπεδο του Άουσβιτς, το οποίο είναι πλέον μουσείο.

Η Edith Stein γεννήθηκε Εβραία και ήταν άθεη, αλλά ασπάστηκε τον καθολικισμό και έγινε μοναχή Καρμελίτισα με το όνομα αδελφή Benedicta του Σταυρού. Λόγω του ότι ήταν Εβραία, οδηγήθηκε στους θαλάμους αερίων στο μικρό εξοχικό σπίτι γνωστό ως Bunker 2 στο Μπίρκεναου στις 9 Αυγούστου 1942. Αγιοποιήθηκε από την Καθολική Εκκλησία, τον Οκτώβριο του 1998.

Το ξεκίνημα του «Πολέμου των Σταυρών» άρχισε το 1979, όταν χριστιανοί καθολικοί ανήγειραν ένα σταυρό στα ερείπια του Bunker 2, (φωτο) μετά την ανακοίνωση από τον Πάπα ότι είχε ξεκινήσει η διαδικασία αγιοποίησης. Οι Εβραίοι τότε ανήγειραν το σύμβολο με το Αστέρι του Δαβίδ και μετά άρχισαν οι σταυροί να πολλαπλασιάζονται καθώς και τα αστέρια: ο πόλεμος είχε αρχίσει.

Ήταν οι μοναχές που τοποθέτησαν το πρώτο σταυρό στο κεντρικό στρατόπεδο του Άουσβιτς το 1988, κοντά στο οποίο ήταν το μοναστήρι τους, ακριβώς έξω από τα τείχη του στρατοπέδου και λίγα μόνο μέτρα από το λάκκο όπου 152 Πολωνοί Καθολικοί εκτελέστηκαν από τους Ναζί. Το 1984, οι μοναχές μεταφέρθηκαν στο τούβλινο κτίριο, που φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία, το οποίο στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκε ως θέατρο. Όταν το στρατόπεδο του Άουσβιτς τέθηκε σε λειτουργία, αυτό το κτίριο ήταν το μέρος όπου οι Ναζί αποθήκευαν τα κουτιά του Zyklon-B, το αέριο που χρησιμοποιήθηκε για την απολύμανση των ρούχων και την δολοφονία των Εβραίων στους θαλάμους αερίων. Ο τόπος όπου ανεγέρθηκε ο σταυρός το 1988 είναι στα δεξιά αυτού του κτιρίου, αλλά εκτός της εμβέλειας της κάμερας. Όμως οι μοναχές υποχρεώθηκαν να εκκενώσουν το κτίριο, ύστερα από διαμαρτυρίες και πιέσεις των Εβραίων της Αμερικής, και τώρα ζουν σε ένα νέο μοναστήρι που χτίστηκε για αυτές.

Στην πάνω φωτογραφία : το Θέατρο όπου παλαιότερα ζούσαν οι καλόγριες.

Μεταξύ των εβραίων της Αμερικής που ξεσηκώθηκαν ήταν και ένας Ραβίνος της Νέας Υόρκης, ο Avi Weiss, πρόεδρος της AMCHA, του Συνασπισμού των Εβραϊκών Ανησυχιών (Coalition of Jewish Concerns), ο οποίος κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου του Αμερικάνικου Μουσείου Μνήμης του Ολοκαυτώματος, για το θέμα των σταυρών, ύψωσε τους τόνους υποστηρίζοντας ότι «καμία ανοχή δεν πρέπει να υπάρχει σε χριστιανικά σύμβολα».

Επίσης κατηγόρησε τη διοίκηση του Μουσείου ότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να διαπραγματεύονται διεθνείς συμφωνίες και είπε ότι θα συνεργαστεί με το αμερικανικό Κογκρέσο προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι τα ομοσπονδιακά κεφάλαια χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την εκπλήρωση της εντολής του Μουσείου για «εκπαίδευση και μνήμη».

Ο Miles Lerman, πρόεδρος του συμβουλίου του Μουσείου, ήταν ο επικεφαλής της συμμαχίας εβραϊκών ομάδων που διαπραγματεύονταν με την κυβέρνηση της Πολωνίας. Στην συμμαχία ήταν η Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή (American Jewish Committee), η Αμερικάνικη Συγκέντρωση Επιζώντων του Ολοκαυτώματος, η Anti-Defamation League, το Ίδρυμα Ronald S. Lauder, το World Jewish Congress και το Yad Vashem Μουσείο του Ολοκαυτώματος στο Ισραήλ.
Ο Weiss, που είναι ‘μοντέρνος’ ορθόδοξος ραβίνος και ακτιβιστής κατά του αντισημιτισμού, πήγε στην Πολωνία μαζί με άλλους Εβραίους που είχαν ντυθεί με ρούχα που φορούσαν οι κρατούμενοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης (στο Ισραήλ, με πρόσφατο νόμο αυτό απαγορεύεται) και διαμαρτυρήθηκαν για το μοναστήρι στο Άουσβιτς, φωνάζοντας αντι-ναζιστικά συνθήματα, πριν τους απομακρύνουν κάποιοι εργάτες. Στην φωτογραφία ο Weiss σε διαμαρτυρία κατά της ταινίας “Τα Πάθη του Χριστού” του Mel Gibson, μαζί με άλλους που είναι πάλι ντυμένοι με τις στολές των κρατουμένων.

Σχ. ΚΟ: Σημειώνεται, ότι πιέσεις τότε μεταξύ άλλων, είχε ασκήσει και ο Αμερικανο-Εβραίος συγγραφέας και καθηγητής Elie Wiesel, με το χαρακτηριστικό σύνθημα ‘Remove the crosses!’ (‘Απομακρύνετε του σταυρούς!’). Ο Wiesel, επιζών του Ολοκαυτώματος, έχει βραβευθεί με Nobel Eιρήνης. (Το 2004 ήρθε και μίλησε στην Αθήνα με θέμα «Προς έναν πολιτισμό με βάση τα Aνθρώπινα Δικαιώματα και την αποδοχή του άλλου». Στην εκδήλωση, όπως ανέφερε η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ είχαν παραβρεθεί ο Aμερικανός πρέσβης Thomas Miller, η Mαργαρίτα Παπανδρέου, σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις της, ο σκηνοθέτης Jules Dassin, ο πρόεδρος του Kεντρικού Iσραηλιτικού Συμβουλίου Mωυσής Kωνσταντίνης κ.α.). Ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης Wiesel, όπως και ο δήμαρχος της Ιερουσαλήμ Teddy Kollek, ήταν μεταξύ των «προσωπικοτήτων» στις ΗΠΑ, που πίεζαν το 1993, τον Μπιλ Κλίντον να βομβαρδίσει τους Σέρβους και να υπερασπιστεί τους Μουσουλμάνους της Βοσνίας που «υπέφεραν ένα Άουσβιτς», όπως έλεγε. Πάνω δημοσιεύματα εκείνης της εποχής. Στην δεύτερη φωτογραφία, ο Wiesel μαζί με τον Κλίντον.

 

Επίσης υπάρχει ένα μοναστήρι λίγο έξω από τα τείχη του πρώην στρατοπέδου συγκέντρωσης του Νταχάου, μόνο λίγα μέτρα από το εβραϊκό μνημείο που κτίστηκε αργότερα. Το μοναστήρι στο Νταχάου έχει μια είσοδο μέσω ενός από τους πύργους φρουράς στο πρώην στρατόπεδο και είναι ανοικτό για τους τουρίστες που επισκέπτονται το πρώην στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Οι Εβραίοι διαμαρτυρήθηκαν και για το εν λόγω μοναστήρι. Εκεί κοντά είναι και ένα προτεσταντικό παρεκκλήσι και ένα καθολικό παρεκκλήσι. Σήμερα δεν υπάρχουν καθόλου χριστιανικοί σταυροί ή σύμβολα οποιουδήποτε είδους στην κορυφή των παρεκκλησίων στο Νταχάου, αν και το κοντινό εβραϊκό μνημείο στην κορυφή έχει τη Menorah (Επτάφωτη Λυχνία) και το αστέρι του Δαβίδ στην πύλη εισόδου.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Οι τυφώνες πυροδοτούν σεισμούς;

Advertisement

Το «μούσκεμα» του εδάφους από τους ισχυρούς και «υγρούς» τυφώνες ενδέχεται να πυροδοτεί σεισμούς, σύμφωνα με μια πρωτοποριακή μελέτη. Οι επιστήμονες που τη διεξήγαγαν υποστηρίζουν μάλιστα ότι οι σεισμοί που σημειώθηκαν το 2010 στην Ταϊβάν και στην Αϊτή ενδέχεται να προκλήθηκαν από τις ισχυρές τροπικές καταιγίδες που είχαν προηγηθεί.

Οι ειδικοί του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι και του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Φλόριδας παρουσίασαν τα ευρήματά τους στο πρόσφατο συνέδριο της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ενωσης στο Σαν Φρανσίσκο. Σύμφωνα με τα συμπεράσματά τους, η διάβρωση του εδάφους και οι κατολισθήσεις που προκαλούν οι ισχυρές και παρατεταμένες βροχοπτώσεις αλλάζουν τη φόρτιση των ρηγμάτων με αποτέλεσμα να τα ενεργοποιούν.

Μελέτη υποστηρίζει ότι οι ισχυρές βροχοπτώσεις ενεργοποιούν τα ρήγματα
Οι τυφώνες πυροδοτούν σεισμούς;
Οι τυφώνες με έντονες βροχοπτώσεις πυροδοτούν σεισμούς σύμφωνα με νέα μελέτη.
Ρίχτερ 50ετίας

Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον Σίμον Βντοβίνσκι, καθηγητή Θαλάσσιας Γεωολογίας και Γεωφυσικής στη Σχολή Θαλάσσιας και Ατμοσφαιρικής Επιστήμης Ρόζεντιλ του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι, ανέλυσαν δεδομένα από τους σεισμούς μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και άνω που σημειώθηκαν στην Ταϊβάν και στην Αϊτή την τελευταία 50ετία καθώς και από κυκλώνες που εμφανίστηκαν την ίδια περίοδο.

Εντόπισαν μια σαφή σχέση ανάμεσα στα δυο φυσικά φαινόμενα: είδαν ότι οι μεγάλοι σεισμοί σημειώνονταν μέσα στην επόμενη τετραετία από μια πολύ υγρή περίοδο τροπικών καταιγίδων.
Συγκεκριμένα, την τελευταία 50ετία σημειώθηκαν στην Ταϊβάν τρεις τυφώνες με πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις – κατά χρονική σειρά η Φλόσι, το 1969, ο Χερμπ το 1996 και ο Μόρακοτ το 2009. Και τους τρεις ακολούθησαν δονήσεις άνω των 6 Ρίχτερ: ο «σεισμικός απόηχος» της Φλόσι σημειώθηκε το 1972 ενώ τον Χερμπ ακολούθησαν δυο σεισμοί το 1998 και το 1999 και τον Μόρακοτ άλλοι δυο, το 2009 και το 2010. Αντίστοιχα στην Αϊτή ο σεισμός των 7 Ρίχτερ του 2010 ήρθε ενάμιση χρόνο αφότου δυο τυφώνες και δυο τροπικές καταιγίδες είχαν πλήξει τη χώρα μέσα σε 25 μέρες.

Αλλαγή της φόρτισης των ρηγμάτων

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το «μούσκεμα» του εδάφους από τις ισχυρές βροχοπτώσεις προκαλεί κατολισθήσεις και διαβρώσεις αλλάζοντας την κατανομή των υλικών και επηρεάζοντας τη φόρτιση των σεισμογενών ρηγμάτων.

«Οι πολύ υγρές βροχοπτώσεις είναι η αιτία πυροδότησης» δήλωσε ο κ. Βντοβίνσκι. «Η ισχυρή βροχή προκαλεί χιλιάδες κατολισθήσεις και σοβαρή διάβρωση η οποία αφαιρεί υλικά του εδάφους από την επιφάνεια της Γης απελευθερώνοντας την τάση φόρτισης και ενθαρρύνοντας την κίνηση κατά μήκος των ρηγμάτων».  

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτός ο «υγρός» μηχανισμός πυροδότησης δεν λειτουργεί σε όλα τα ρήγματα, αλλά μόνο στα κεκλιμένα, όπου η κίνηση που σημειώνεται έχει κάθετη φορά.

ΠΗΓΗ

Κινδυνεύει να βυθιστεί η Νέα Υόρκη

Advertisement

Θανάσιμα επικίνδυνο μπορεί να γίνει τα επόμενα χρόνια το φαινόμενο του θερμοκηπίου, όπως επισημαίνουν συντάκτες της έκθεσης που ήρθε την περασμένη εβδομάδα στο φως της δημοσιότητας. Δεν αποκλείουν τη βύθιση της Νέας Υόρκης, στην περίπτωση ενός νέου τυφώνα της ισχύος του “Αϊρίν”.
Οι κλιματικές αλλαγές έχουν ήδη αρχίσει να επηρεάζουν τον πληθυσμό και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, και οι επιπτώσεις αυτές αναμένεται να ενταθούν. Την ίδια στιγμή, η Πολιτεία έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει αρκετούς από τους κινδύνους που έχουν σχέση με τις κλιματικές αλλαγές, μειώνοντας τις αρνητικές επιπτώσεις και εκμεταλλευόμενη πολλές από τις ευκαιρίες που αυτή η πραγματικότητα δημιουργεί”, αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στον πρόλογο της 600σέλιδης έκθεσης η οποία συντάχθηκε υπό την αιγίδα της υπηρεσίας Ενέργειας και Ανάπτυξης της Νέας Υόρκης.

Η εν λόγω έκθεση περιλαμβάνει τα συμπεράσματα τριετούς έρευνας επιστημόνων και ακαδημαϊκών των πανεπιστημίων Κολούμπια, Κορνέλ και του Πανεπιστημίου Σίτι της Νέας Υόρκης, για τις επιπτώσεις που έχει στην ίδια την πόλη της Νέας Υόρκης, αλλά και στις ακτές, τις καλλιέργειες και τον πληθυσμό της ενδοχώρας της ομώνυμης πολιτείας η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη.
Δεν πέρασε πολύς καιρός από τον τρόμο που έσπειρε στην ανατολική ακτή ο τυφώνας Αϊρίν τον περασμένο Αύγουστο κι ενώ η Νέα Ορλεάνη πασχίζει ακόμη να κλείσει τις πληγές που άφησε πίσω του ο τυφώνας Κατρίνα, το 2005, οι επιστήμονες μιλούν πια ανοικτά για τον κίνδυνο να βυθιστεί ένα μεγάλο μέρος της Νέας Υόρκης, αν μέσα στα επόμενα χρόνια πληγεί από έναν νέο τυφώνα της ισχύος του “Αϊρίν”.

Σύμφωνα με δημοσίευμα  της “Καθημερινής”, οι επιστήμονες επισημαίνουν στην έκθεσή τους ότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει δραματικά, με αποτέλεσμα ακραία φαινόμενα όπως οι καύσωνες και οι τυφώνες να εμφανίζονται πια σε πολύ πιο τακτά διαστήματα από ό,τι στο παρελθόν. Οι σφοδρές καταιγίδες, οι οποίες προκαλούσαν πλημμύρες εκδηλώνονταν περίπου μια φορά στα δέκα χρόνια στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, όμως αυτό αλλάζει δραματικά, με αποτέλεσμα τέτοιου είδους καταιγίδες να πλήττουν μέσα στο άμεσο μέλλον την περιοχή αυτή τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο, επισημαίνουν οι επιστήμονες.

Όσο πιο συχνά εκδηλώνονται φαινόμενα πλημμύρας σε παραθαλάσσιες περιοχές, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα οι περιοχές αυτές να εγκαταλειφθούν από τους κατοίκους τους μόνιμα“, υπογραμμίζεται στην έκθεση.

Επιπλέον, τονίζεται ότι η λήψη μέτρων εκ μέρους των αρχών της Πολιτείας, τα οποία θα βοηθήσουν τους πληθυσμούς αυτούς να προσαρμοσθούν σταδιακά στα νέα δεδομένα θα πρέπει να αποτελέσουν άμεση προτεραιότητα. Μέτρα πρέπει να ληφθουν και για το δίκτυο μεταφορών της Νέας Υόρκης.

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ

Advertisement

Η Γή έχει ηλικία 4,6 δισεκατομμυρίων ετών. Μετά από τις τελευταίες αποκαλύψεις της επιστήμης η Γή μέσα σε αυτή τη περίοδο ύπαρξής της έχει κάνει τέσσερα format… δηλαδή έχει επανεκκινήσει τη ζωή πάνω της… 4 φορές! Πριν τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια με την πρόσκρουση ενός πρωτοπλανήτη που δημιούργησε τη σελήνη και έξι ακόμα συγκρούσεις γιγάντιων αστεροειδών, πριν 2,2 δισεκατομμύρια χρόνια με τη πρώτη εποχή των παγετώνων, πριν 800 εκατομμύρια χρόνια με την δεύτερη εποχή των παγετώνων και πριν 250 εκατομμύρια χρόνια με τεράστιες ηφαιστειακές εκρήξεις φωτιάς από τον πυρήνα της. (Πηγή: Ντοκιμαντέρ Miracle Planet I & II).

Η ζωή στον πλανήτη μας απειλήθηκε με αφανισμό πολλές φορές ακόμα. Τεράστιοι κρατήρες είναι τα εμφανή σημάδια παρολίγον καταστροφικών γεγονότων και στη δική μας επανεκκίνηση, που μετά από μια μεγάλη εξελικτική διαδικασία έφτασε στον σημερινό άνθρωπο. Εκτός του μετεωρίτη που οδήγησε το είδος των δεινοσαύρων και συνολικά το 70% της ζωής του πλανήτη σε εξαφάνιση πριν περίπου 65 εκατ. χρόνια και άφησε τα ίχνη του στην υποθαλάσσια λεκάνη στα ανοιχτά των ακτών της Ινδίας, άλλες καταστροφικές συγκρούσεις μαρτυρούν πολλοί άλλοι κρατήρες. Ο κρατήρας των 200 χιλιομέτρων στον οποίο δόθηκε η ονομασία Bedout έξω από τη βορειοδυτική ακτή της Αυστραλίας, ο κρατήρας της λίμνης Deep Bay στον Καναδά των 13 χιλιομέτρων με ηλικία 100 εκατομμύριων ετών, ο κρατήρας που είναι κτισμένη μέσα η πόλη Nordlingen στη Βαυαρία της Γερμανίας με ηλικία 14,5 εκατ. ετών, ο κρατήρας της λίμνης Bosumtwi στην Γκάνα ηλικίας 1,07 εκατομμύριων ετών, ο κρατήρας στο Γιουκατάν του Μεξικού ηλικίας περίπου 300.000 ετών, ο κρατήρας στο Wolfe Creek στην Αυστραλία ηλικίας 290.000 ετών και από τους πιο πρόσφατους ο κρατήρας Καμίλ στην Αφρική λίγων χιλιάδων ετών, μας δείχνουν πολλές ακόμα καταστροφικές συγκρούσεις μεγάλης εμβέλειας στην επιφάνεια του πλανήτη μας. (Χάρτης: http://geology.com/meteor-impact-craters.shtml).
Αρκετές ισχυρές συγκρούσεις μετεωριτών στο παρελθόν είχαμε και στον Ελλαδικό χώρο αφού σημάδια κρατήρων έχουν σχηματίσει τις λίμνες Ζερέλια νοτιοδυτικά του Αλμυρού πριν 8000 χρόνια, τις λάκες στα Καυκιά Ευρυτανίας και την λίμνη του κομήτη στη Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας. Ενώ ο μεγάλος κρατήρας της Κονοπίνας είναι ένα από τα μεγαλύτερα συμπλέγματα μετεωρικών κρατήρων στον κόσμο, με αριθμό μεγαλύτερο από 100 κρατήρες που η διάμετρος τους κυμαίνεται από 20 έως 1000 μέτρα και σχηματίστηκαν προφανώς από τη διάσπαση ενός μετεωρίτη σε μια νοητή ευθεία 60 χιλιομέτρων. Δεν ξεχνάμε βέβαια ότι η μεγαλύτερη καταστροφή στη χώρα μας δεν ήρθε από το διάστημα αλλά από τα έγκατα της Γης, εξαιτίας της μεγάλης ηφαιστειακής έκρηξης που συνέβη 3500 χρόνια πριν, από το ηφαίστειο της Σαντορίνης, το οποίο ευθύνεται για την καταστροφή του Μινωικού Πολιτισμού! (Πηγές: www.astrovox.gr/forum , www.enet.gr).
Στο μέλλον, η ζωή στη Γη θα απειληθεί με αφανισμό πολλές φορές ακόμα. Γι αυτό, στο επόμενο άρθρο, θα σας παρουσιάσω όλους τους άμεσους κινδύνους που ενδέχεται να αντιμετωπίσει ο πλανήτης μας, από αυτόν τον Οκτώβριο, τους οποίους δεν μας αναφέρουν τα μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης και μπορεί να δημιουργήσουν φοβερές καταστροφές και απώλειες εκατομμυρίων ψυχών…
Ως τότε, θυμηθείτε ότι στις 16 Ιουλίου του 1994, ο κομήτης Σουμέικερ-Λέβι 9 συγκρούστηκε με τον Δία (Πηγή: www.astronomy.gr/). Κάτι παρόμοιο θα συμβεί κάποια στιγμή και στη Γη… Άραγε τι πιθανότητες υπάρχουν να γίνει αυτό στο άμεσο μέλλον; Πόσο τεχνολογικά έτοιμοι είμαστε για να αποφύγουμε μια παρόμοια σύγκρουση; (Έρευνα: Ηarris Koutsiaftis)
Όλες οι απαντήσεις την 1 Οκτωβρίου 2011, στις 8:00 το πρωί, σε μία έρευνα που θα δημοσιευθεί ταυτόχρονα στις περισσότερες ιστοσελίδες και blog μυστηρίου της χώρας!
Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στην εκδήλωση στο facebook: http://www.facebook.com/event.php?eid=165867366830575
(Συνεργαζόμενοι ιστότοποι: MYSTERIES, MYSTERIES OF THE WORLD BY RAFAELA, Ο.Ε.Α.Φ., STRANGE FILES.net, ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, UFO’s & ALIENS TRUTH Greek community.)

Σεληνη, η σωματοφυλακας της Γης

Advertisement

Ενα από τα μεγαλύτερα άλυτα, μέχρι σήμερα, μυστήρια του ηλιακού συστήματος είναι ο «παράξενος» τρόπος περιστροφής του πλανήτη Ουρανού. Ενώ οι άξονες όλων των άλλων πλανητών είναι σχεδόν κάθετοι στην τροχιά τους, ο άξονας του Ουρανού είναι σχεδόν παράλληλος, έτσι ώστε ο βόρειος πόλος του πλανήτη έχει συνεχώς για 40 χρόνια ημέρα και νύχτα συνεχώς για άλλα τόσα χρόνια. Είναι φανερό ότι ένα τέτοιο περιβάλλον είναι εξαιρετικά αφιλόξενο για την εμφάνιση ζωής. Είναι άραγε πιθανό κάποια στιγμή ο άξονας της Γης να αλλάξει κατεύθυνση και ο πλανήτης μας να έχει την ίδια τύχη με τον Ουρανό; Για να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα θα πρέπει πρώτα να προσπαθήσουμε να λύσουμε το μυστήριο της κλίσης του άξονα του Ουρανού.

Ερευνώντας την… ατυχία του Ουρανού, ο άξονας του οποίου βρίσκεται στον ισημερινό του, αντιλαμβανόμαστε πόσο ο δορυφόρος της Γης μάς προφυλάσσει από την έλξη των άλλων πλανητών
Σελήνη, η σωματοφύλακας της Γης

Τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται μια έντονη παραφιλολογία σχετικά με το αν αλλάζει θέση ο άξονας περιστροφής της Γης ή αν πρόκειται να αλλάξει στο μέλλον. Οι συνέπειες ενός τέτοιου γεγονότος θα είναι σίγουρα συγκλονιστικές, με την κυριολεκτική και τη μεταφορική έννοια αυτής της λέξης, και θα σημάνουν το τέλος του πολιτισμού στη Γη _ τουλάχιστον με τη μορφή που εμείς γνωρίζουμε σήμερα. Οι αστρονόμοι ωστόσο θεωρούν αυτό το ενδεχόμενο εξαιρετικά απίθανο για τη Γη, παρ’ όλο που φαίνεται ότι έχει συμβεί σε άλλους πλανήτες, με κυριότερο παράδειγμα τον Ουρανό. Οι άξονες περιστροφής όλων των πλανητών είναι σχεδόν κάθετοι στο επίπεδο της τροχιάς τους _ για παράδειγμα ο άξονας περιστροφής της Γης σχηματίζει γωνία 67,5 μοιρών με το επίπεδο της τροχιάς της. Η γωνία αυτή είναι υπεύθυνη για την εμφάνιση του φαινομένου των εποχών του έτους στον πλανήτη μας. Χτυπητή εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα αποτελεί ο Ουρανός, ο οποίος έχει τους πόλους του εκεί όπου οι υπόλοιποι πλανήτες έχουν τον ισημερινό τους. Πού οφείλεται άραγε αυτό το φαινόμενο;

Ο Ουρανός έχει τους πόλους του εκεί όπου οι άλλοι πλανήτες έχουν τον ισημερινό τους. Η θέση του ισημερινού του πλανήτη επισημαίνεται από τους λεπτούς δακτυλίους του

Η θεωρία που δεχόμαστε σήμερα για τη δημιουργία του ηλιακού συστήματος προβλέπει ότι όλοι οι πλανήτες δημιουργήθηκαν με άξονες περιστροφής κάθετους στις τροχιές τους. Επομένως ο άξονας του Ουρανού θα πρέπει να «έστριψε» σε κάποια μεταγενέστερη εποχή. Αρχικά είχε υποτεθεί ότι αυτό συνέβη όταν ο πλανήτης αυτός συγκρούστηκε με κάποιο άλλο μεγάλο σώμα του ηλιακού συστήματος, στο μέγεθος της Γης. Στη συνέχεια ωστόσο έγινε φανερό ότι αυτό δεν μπορούσε να αληθεύει για έναν πολύ απλό λόγο: οι τροχιές των μεγάλων δορυφόρων όλων των πλανητών βρίσκονται στο ισημερινό επίπεδο του κάθε πλανήτη. Μια σύγκρουση του Ουρανού με ένα άλλο σώμα θα άλλαζε τον άξονα του πλανήτη, αλλά θα άφηνε τους δορυφόρους του να περιφέρονται στο αρχικό ισημερινό επίπεδό του. Εν τούτοις οι δορυφόροι του Ουρανού περιφέρονται στο σημερινό ισημερινό επίπεδο του πλανήτη, γεγονός που σημαίνει ότι η αλλαγή του άξονα περιστροφής έγινε με αργό τρόπο, έτσι ώστε να «παρασυρθούν» μαζί και οι δορυφόροι του. Ο μόνος τρόπος για αργή μεταβολή του άξονα περιστροφής του Ουρανού είναι η συνεχής και ασθενής έλξη κάποιου άλλου σώματος, είτε ενός άλλου πλανήτη είτε ενός από τους δορυφόρους του. Η έλξη άλλου πλανήτη θα πρέπει να αποκλειστεί, επειδή είναι ικανή να αλλάξει τον άξονα ενός από τους μικρούς πλανήτες, π.χ. του Αρη ή του Ερμή, όχι όμως και του Ουρανού, που είναι ένας από τους τέσσερις μεγαλύτερους πλανήτες του ηλιακού συστήματος. Αρα μένει η περίπτωση της έλξης ενός δορυφόρου.

Ο γάλλος αστρονόμος Ζακ Λασκάρ και η ομάδα του έδειξαν ότι η παρουσία ενός μεγάλου δορυφόρου σε μεγάλη απόσταση από τον Ουρανό μπορεί να ερμηνεύσει την «παράξενη» θέση του άξονα του πλανήτη, τέτοιος δορυφόρος όμως δεν παρατηρείται σήμερα. Ο Λασκάρ και η ομάδα του υποστηρίζουν ότι ο δορυφόρος αυτός, αφού μετακίνησε τον άξονα περιστροφής του Ουρανού, αποσπάστηκε από τον μητρικό πλανήτη κατά τη διάρκεια του όψιμου σφοδρού βομβαρδισμού, όταν οι μεγάλοι πλανήτες του ηλιακού συστήματος σχεδόν συγκρούστηκαν μεταξύ τους. Το πρόβλημα με αυτό το σενάριο είναι ότι ο δορυφόρος αυτός θα έπρεπε να περιφέρεται σε απόσταση 50 φορές την ακτίνα του Ουρανού και να έχει μάζα το 1/100 της μάζας του πλανήτη. Ωστόσο ο πιο απομακρυσμένος δορυφόρος του Ουρανού περιφέρεται μόνο στη μισή απόσταση και έχει μάζα μόλις το ένα εκατοντάκις χιλιοστό του πλανήτη. Σαν να μην έφτανε αυτό, το σενάριο κάνει και την επιπλέον υπόθεση ότι αρχικά η τροχιά του Ουρανού είχε αφύσικα μεγάλη κλίση ως προς το μέσο επίπεδο των τροχιών των υπολοίπων πλανητών. Για τους παραπάνω λόγους οι περισσότεροι αστρονόμοι δεν δέχονται σήμερα την ερμηνεία του Λασκάρ. Πρόσφατα διατυπώθηκε η άποψη ότι το σενάριο της σύγκρουσης είναι συμβατό με το επίπεδο των τροχιών των δορυφόρων του Ουρανού, αν η σύγκρουση είχε συμβεί πριν από τη δημιουργία των δορυφόρων. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο φαίνεται ότι το μυστήριο του άξονα του Ουρανού παραμένει ακόμη άλυτο. Τουλάχιστον όμως τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δείχνουν ότι ένα παρόμοιο σενάριο δεν μπορεί να ισχύσει για τη Γη, η οποία έχει έναν μόνο δορυφόρο: τη Σελήνη. Η επίδρασή της στον πλανήτη μας είναι πολύ καλά γνωστή και δεν είναι ικανή να αλλάξει τη θέση του άξονά του. Μάλιστα η Σελήνη όχι μόνο δεν μπορεί να αλλάξει τη διεύθυνση του άξονα της Γης, αλλά μας προφυλάσσει και από τον δεύτερο τρόπο μετάθεσης του άξονα ενός πλανήτη, δηλαδή την έλξη των άλλων πλανητών. Με άλλα λόγια αποδεικνύεται ότι η Σελήνη δεν είναι δορυφόρος της Γης μόνο με την αστρονομική έννοια της λέξης. Είναι δορυφόρος και με την αρχική έννοιά της, δηλαδή ένας υπηρέτης που μετα-φέρει το δόρυ του πολεμιστή. Με άλλα λόγια, είναι η σωματοφύλακάς της.

ΠΗΓΗ

Κολοσσιαια «δεξαμενη» νερου κοντα σε μαυρη τρυπα

Advertisement

Λονδίνο

Μια ακόμη εκπληκτική όσο και σχεδόν ασύλληπτη για τα δικά μας δεδομένα ανακάλυψη έκαναν οι επιστήμονες που εξερευνούν το Σύμπαν. Εντόπισαν έναν μακρινό κβάζαρ (πυρήνας ενεργού γαλαξία) ο οποίος αντλεί ενέργεια από μια γιγάντια μαύρη τρύπα. Το τοπικό κοσμικό περιβάλλον επέτρεψε σύμφωνα με τους επιστήμονες την παραγωγή τεράστιων ποσοτήτων νερού. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ερευνητών η ποσότητα του νερού που υπάρχει στην «δεξαμενή» που έχει δημιουργηθεί στον κβάζαρ περιέχει 140 τρισεκατομμύρια φορές περισσότερο νερό από όσο έχουν συνολικά οι ωκεανοί της Γης!

Διαθέτει 140 τρισεκατομμύρια φορές περισσότερο νερό από όσο έχουν οι ωκεανοί της Γης!
Κολοσσιαία «δεξαμενή» νερού κοντά σε μαύρη τρύπα
H NASA έδωσε στην δημοσιότητα αυτή την καλλιτεχνική απεικόνιση ενός κβάζαρ που είναι παρόμοιο με αυτό στο οποίο εντοπίστηκαν οι τεράστιες ποσότητες νερού

Αρχαία γαλαξιακή πηγή νερού

Το κβάζαρ που έχει λάβει την κωδική ονομασία APM 08279+525 μελέτησαν δύο ανεξάρτητες ερευνητικές ομάδες επικεφαλής των οποίων ήταν επιστήμονες του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια (Caltech) και της NASA. Το κβάζαρ βρίσκεται σε απόσταση 12 δις ετών φωτός, δηλαδή ο γαλαξίας στον οποίο βρίσκεται είναι από τους πρώτους που δημιουργήθηκαν στο Σύμπαν αν υπολογίσουμε ότι η Μεγάλη Έκρηξη έγινε πριν από περίπου 13,4 δις έτη και οι πρώτοι γαλαξίες εκτιμάται ότι άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια έτη αργότερα.

«Η ανακάλυψη είναι σημαντική γιατί εκτός των άλλων αποδεικνύει ότι η παρουσία του νερού ήταν έντονη στο Σύμπαν από την αρχή της δημιουργίας του. Βέβαια εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα μοναδικό κοσμικό περιβάλλον που επιτρέπει την παραγωγή τέτοιας ποσότητας νερού» αναφέρει ο Ματ Μπράφορντ, στέλεχος του Jet Propulsion Laboratory της NASA που ήταν επικεφαλής της μίας ερευνητικής ομάδας. Το νερό που εντοπίστηκε στο κβάζαρ είναι το πιο μακρινό και πιο παλιό που έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα.

Η γιγάντια μαύρη τρύπα

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τον φασματογράφο Z-Spec, στο παρατηρητήριο CSO στη Χαβάη το οποίο ελέγχεται από το Caltech. Εκτός από το νερό οι ερευνητές κατάφεραν να μελετήσουν και την μαύρη τρύπα που «φιλοξενεί» το κβάζαρ η οποία έχει μάζα 20 φορές μεγαλύτερη από αυτή του Ήλιου και παράγει ενέργεια ανάλογη με εκείνη χιλίων τρισεκατομμυρίων Ήλιων.

ΠΗΓΗ

ΤΟΓΚΟΥΣΚΑ: ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΡΟΣΓΟΥΕΛ (Ντοκιμαντερ)

Advertisement
Μην πιστεύετε ό, τι η κύρια ροή πολυμέσων σας λέει, έστω και αν είναι αλήθεια, το μεγαλύτερο μέρος τους είναι να σας απομακρύνει από την αλήθεια Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ο κόσμος μπορεί να μην είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται Ποια είναι λοιπόν η αλήθεια; Αυτό είναι το ένα ερώτημα που όλοι πρέπει να καταλάβουμε μόνοι μας. Κάντε την δική σας έρευνα για να βρείτε την αλήθεια και να κατακτήσετε την γνώση που χρειάζεται για να ελευθερωθεί ο νους σας από τον συμβατικό τρόπο σκέψης που μας έχουν διδάξει. Κατακτήστε τον νου σας.Είναι σημαντικό όλοι να γνωρίζουν… 
Τα δικά μας ματιά παραμονεύουν Παντού.
ΠΗΓΗ

Φωτογραφιες του νυχτερινου ουρανου

Advertisement

ΔΕΙΤΕ: Από έναν αρχάριο φωτογράφο, με σχετικά απλό εξοπλισμό

Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες δεν τραβήχτηκαν με κάποιο ακριβό εξοπλισμό, του εναντίον, ο αρχάριος φωτογράφος χρησιμοποίησε μια απλή κοινή ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.

Το θέμα του ήταν ο Milky Way, ο γαλαξίας στον οποίο ανήκει το ηλιακό μας σύστημα. Είναι μια φωτεινή λωρίδα που θα μπορείτε να την εντοπίσετε σε μια ξάστερη νύχτα, όταν κοιτάξετε τον ουρανό. Βέβαια στον ουρανό της πόλης ίσως δυσκολευτείτε. Ο φωτογράφος, Breb Webster, ασχολείται με τη φωτογραφία για τρία μόνο χρόνια, όμως μία φωτογραφία του, με το όνομα Balanced, χρησιμοποιήθηκε από το περιοδικό National Geographic.

Τις συγκεκριμένες τις τράβηξε από το εθνικά πάρκα στην ευρύτερη περιοχή της ερήμου της Ούτα, στην Αμερική.

ΠΗΓΗ

Αδιαβαστη η κυβερνηση για την καρτα του πολιτη!

Advertisement

 

Με την απάντηση του Υπουργού κ Ντόλιου, για το θέμα της κάρτας του πολίτη, αποδεικνύεται, ότι η κυβέρνηση και σε αυτό το θέμα, δυστυχώς είναι πλημμελώς ενημερωμένη.
Ενώ στις ΗΠΑ και στη Μ. Βρετανία απεδείχθη, ότι «οι περίφημες κάρτες» είναι ανασφαλείς και εύκολα υποκλέπτονται όλα τα στοιχεία τους, η κυβέρνηση περιέργως επιμένει να υποχρεωθούν οι Έλληνες να την παραλάβουν.
δείτε την απάντηση…

ΠΗΓΗ

Οι Μινωιτες διεθεταν… υπολογιστη!

Advertisement

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ
Ο ερευνητής δρ Μηνάς Τσικριτσής ανέσυρε από τα αρχεία του Μουσείου Ηρακλείου ένα εύρημα που αλλάζει τη γνώση μας για τον μινωικό πολιτισμό
Οι Μινωίτες διέθεταν... υπολογιστή!

Στα τέλη Φεβρουαρίου μια παρουσίαση βιβλίου έλαβε χώρα στην κατάμεστη αίθουσα «Ανδρόγεω» του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης. Αναλύοντας εκεί το περιεχόμενο του βιβλίου του, «Αστρονομία Κρητομυκηναϊκού Πολιτισμού», ο ερευνητής αιγαιακών γραφών δρ Μηνάς Τσικριτσής προέβη σε πρωτότυπες παγκοσμίως αποκαλύψεις, που αφορούν την τεχνολογία και την επιστημονική γνώση των Μινωιτών. Αποκαλύψεις οι οποίες προέκυψαν από την ερμηνεία παραστάσεων που απεικονίζονται σε δύο πλακίδια, από το Παλαίκαστρο Σητείας.

Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε ρωτήσαμε τον ερευνητή:

– Κύριε Τσικριτσή, πώς φθάσατε στη μελέτη αυτών των ευρημάτων;

«Τα τελευταία δύο χρόνια, ασχολούμενος με μινωικά ευρήματα που έχουν σχέση με την αστρονομία του κρητομυκηναϊκού πολιτισμού, έχω έλθει σε επαφή με πολλά ευρήματα αστρονομικού ενδιαφέροντος, τα οποία περιγράφω στο πρόσφατο βιβλίο μου. Τις εικόνες της μήτρας από το Παλαίκαστρο τις βρήκα δημοσιευμένες στην“Αρχαιολογική Εφημερίδα” του 1900, αλλά και ως σκίτσα στο βιβλίο του ανασκαφέα της Κνωσού, Εβανς, “Τhe palace of Μinos, etc.”. Ο Εβανς αναφέρει ότι οι εικόνες- που βρέθηκαν χαραγμένες σε πλακίδια αργιλικού σχιστόλιθου του 15ου αι. π.Χ.- εμφανίζουν σύμβολα της Σελήνης και του Ηλίου. Επειδή οι εικόνες δεν ήταν ευκρινείς, ζήτησα από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου την άδεια να μελετήσω το εύρημα. Ο διευθυντής κ. Γ. Ρεθεμνιωτάκης και η αρχαιολόγος Κ. Αθανασάκη με έφεραν σε επαφή με εικόνες υψηλής ανάλυσης. Με βάση αυτές και τη συσχέτιση με άλλα αρχαιολογικά ευρήματα, αλλά και ιστορικά και αστρονομικά στοιχεία που αφορούν μονάδες μέτρησης χρόνου και πρόβλεψη εκλείψεων Σελήνης και Ηλίου, κατέληξα σε μία ερμηνεία για τη χρήση της μοναδικής αυτής μήτρας».

– Η οποία ερμηνεία, συνοπτικά, είναι;

«Οτι μέσω της μήτρας αυτής περιγράφεται αναλογικός υπολογιστής που μετρά χρόνο, προσδιορίζει γεωγραφικό πλάτος και προβλέπει σεληνιακές εκλείψεις!».

– Ενα τέτοιο επίτευγμα,στην εποχή των Αργοναυτών, ακούγεται αδιανόητο.Πώς οδηγηθήκατε σε μια τέτοια ερμηνεία;

«Αρχικά μελέτησα και κατανόησα το πώς λειτουργεί ο δίσκος που αποτυπώνεται αριστερά στη μήτρα και έπειτα μελέτησα τον ακτινωτό δίσκο που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά της. Στο κέντρο του δίσκου εμφανίζεται ένας σταυρός- ο οποίος παγκοσμίως θεωρείται σύμβολο απεικόνισης του Ηλίου. Μεγεθύνοντας το εύρημα, απαρίθμησα 18 στιγμές γύρω από το σύμβολο του σταυρού και, κάτω από τον κύκλο, διέκρινα το σύμβολο της Σελήνης (με μορφή μηνίσκου) και 28 αριθμημένες στιγμές στον εξωτερικό κύκλο. Αν οι 18 στιγμές γύρω από το σύμβολο του Ηλίου αντιπροσωπεύουν 18 χρόνια, τότε σωστά ο δημιουργός αυτής της εικόνας τοποθέτησε 28 στιγμές γύρω από το σύμβολο της Σελήνης, καθώς το πλήθος των σεληνιακών εκλείψεων ανά 18 χρόνια και 11 ημέρες είναι 28. Το φαινόμενο της επανάληψης των σεληνιακών εκλείψεων κάθε 18 χρόνια και 11 ημέρες ήταν γνωστό στους Χαλδαίους και το αποκαλούσαν “Σάρο”».

– Ομως…τα αρχαιότερα αρχαιολογικά ευρήματα αναφοράς του Σάρου από τους Χαλδαίους εντοπίζονται στο 750 π.Χ.Μια τέτοια γνώση της περιοδικότητας των εκλείψεων προϋποθέτει είτε ότι οι Μινωίτες είχαν προπορευθεί αστρονομικά ή ότι η γνώση αυτή προϋπήρχε στους Βαβυλώνιους ή τους Σουμέριους και την είχαν δανειστεί από εκεί.Επιπλέον,υπάρχει ένα deja vu: την ίδια πρόβλεψη βάσει του Σάρου την είδαμε και στον μηχανισμό των Αντικυθήρων!

«Είμαι πλέον βέβαιος ότι οι Μινωίτες ήταν από τους πρώτους- αν όχι οι πρώτοι- που ανακάλυψαν την έννοια του Σάρου. Οσο για τον μηχανισμό των Αντικυθήρων, ορθά επισημαίνετε τον παραλληλισμό. Θεωρώ ότι το “νέο” αυτό εύρημα δεν μειώνει την αξία του ευρήματος των Αντικυθήρων, αλλά μετατοπίζει τον χρόνο δημιουργίας 14 αιώνες πίσω. Ξαναγράφουμε έτσι το κεφάλαιο εισαγωγής στην ιστορία των επιστημών, με αρχή τον “υπολογιστή του Παλαικάστρου”, του 1500 π.Χ.».

– Για να προβλέψουν τις σεληνιακές εκλείψεις,οι κατασκευαστές του μηχανισμού των Αντικυθήρων χρησιμοποιούσαν έναν,απίστευτο για την εποχή τους, συνδυασμό γραναζιών.Σε αυτή τη μήτρα βλέπουμε να απεικονίζεται απλά ένα εγχάραγμα με κουκκίδες.Πώς καταφέρνει να επιτελεί τον υπολογισμό;

«Είναι όντως ένα θαύμα κομψής λύσης στη μέγιστη απλότητα κατασκευής. Δείτε: Ο εσωτερικός κύκλος χωρίζεται σε δύο ημικύκλια, που το καθένα έχει 29 και 30 χαράξεις. Αυτά τα ημικύκλια αναπαριστούν δύο σεληνιακούς μήνες, 29 και 30 ημερών, που αρχίζουν και τελειώνουν με πανσέληνο. Αν, κάθε ημέρα, μετακινούμε δεξιόστροφα μία βελόνα στον εσωτερικό κύκλο και κάθε 15 ημέρες μετακινούμε μια άλλη βελόνα αριστερόστροφα στην περιφέρεια με τα ακτινωτά τριγωνικά δόντια, παίρνουμε την πορεία της Σελήνης ως προς την πορεία του Ηλίου».

– Και γιατί αντιστοιχίζεται αυτή η διττή πορεία με τις σεληνιακές εκλείψεις;

«Αναλογισθείτε ότι έκλειψη σημαίνει στην πράξη “εξαφάνιση στη σκιά”. Αν το επίπεδο της τροχιάς της Σελήνης και της Γης συνέπιπταν, τότε θα είχαμε κάθε μήνα μια έκλειψη Ηλίου και μια έκλειψη Σελήνης. Αυτό όμως δεν συμβαίνει, διότι οι τροχιές Σελήνης και Γης βρίσκονται σε επίπεδα που έχουν μεταξύ τους μια κλίση 5 μοιρών. Τα σημεία όπου το επίπεδο της τροχιάς της Σελήνης τέμνει το επίπεδο της γήινης τροχιάς λέγονται “σεληνιακοί δεσμοί”. Οταν η Σελήνη βρίσκεται στη θέση της πανσελήνου και ο Ηλιος κοντά στη θέση ενός από τους δύο σεληνιακούς δεσμούς, τότε έχουμε έκλειψη Σελήνης. Αυτά τα δύο σημεία (οι δεσμοί) ολοκληρώνουν μια πλήρη περιφορά κάθε 18 χρόνια. Ετσι, κάθε 12 μήνες, οι κόμβοι μετακινούνται τρεις θέσεις κατά τη φορά των δεικτών του ρολογιού, πάντα σε διαμετρικά αντίθετες θέσεις. Ο κύκλος της περιφέρειας με τις 58 οπές στον “υπολογιστή του Παλαικάστρου” αντιπροσωπεύει την περιστροφή των δεσμών. Μετά το πέρας αυτής της περιόδου των 18,5 ετών επαναλαμβανόταν ο ίδιος κύκλος των σεληνιακών εκλείψεων. Τα στοιχεία πείθουν ότι οι κατασκευαστές της μήτρας είχαν ανακαλύψει αυτόν τον κύκλο κίνησης των δεσμών».

– Επαληθεύσατε στην πράξη ότι ο «υπολογιστής» αυτός βρίσκει σωστά τις εκλείψεις;

«Βεβαιότατα! Υπολόγισα την πρόσφατη ολική σεληνιακή έκλειψη, που έγινε στις 21 Δεκεμβρίου 2010, και έπειτα βρήκα ότι με την ίδια λογική λειτουργίας μπορούσα να προβλέψω τις εκλείψεις που θα συμβούν το 2011, όπως και άλλες που θα συμβούν τα έτη 2015, 2017 και 2018».

– Συναρπαστικό…Αλλά μιλήσατε και για υπολογισμό ωρών και γεωγραφικού πλάτους.Αυτοί οι υπολογισμοί πώς γίνονται;

«Δείτε: Αν προσανατολίσουμε τον κεντρικό σταυρό σε κατεύθυνση Βορρά- Νότου και τοποθετήσουμε στο κεντρικό βαθούλωμα μια βελόνα κατακόρυφα, τότε η σκιά της βελόνας δείχνει το σημείο του ακτινωτού δίσκου που αντιστοιχεί στην ώρα της παρατήρησης. Φαίνεται λοιπόν ότι ο μηχανισμός αυτός μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ημερήσιο “ηλιακό ρολόι χειρός”, με ώρα που αντιστοιχεί σε περίπου 58 λεπτά- δηλαδή, πολύ κοντά στην ώρα που χρησιμοποιείται σήμερα. Θεωρώντας ότι κάθε τριγωνικός δείκτης του ακτινωτού τμήματος αντιστοιχεί σε περίπου μισή ώρα, οι πέντε κουκκίδες του κάθε δείκτη τον χωρίζουν σε 5 μικρότερες μονάδες χρόνου, διάρκειας περίπου 6 σημερινών λεπτών».

– Εφόσον αυτά επαρκούν για τον υπολογισμό της ώρας,τα υπόλοιπα σύμβολα της μήτρας τι σημαίνουν;

«Σωστά το παρατηρήσατε: στη μήτρα, πάνω από τον δίσκο, υπάρχουν τρία εργαλεία για τον προσδιορισμό του γεωγραφικού πλάτους. Αν ο χρήστης του δίσκου χρησιμοποιούσε ως όργανα τις δύο βελόνες και την ημικυκλική λαβίδα που υπάρχει στο αποτύπωμα της πίσω πλευράς της μήτρας, και σημείωνε ανά εβδομάδα την άκρη της σκιάς όταν μεσουρανεί ο Ηλιος, τότε μπορούσε- με τη γωνία ω που σχηματίζουν οι βελόνες- να καταγράφει το γεωγραφικό πλάτος του τόπου όπου βρίσκεται. Σε μελλοντική μετατόπισή του, δεν είχε παρά να μετρήσει τη σκιά της βελόνας στην αντίστοιχη εβδομάδα για να προσδιορίσει πόσο βόρεια κατευθύνθηκε, ώστε να μπορεί να επιστρέψει!».

– Κύριε Τσικριτσή,η ερμηνεία αυτή που δίνετε στη μήτρα πιστεύετε ότι είναι και η μοναδική;

«Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι η λογική της ερμηνείας μου στέφθηκε με επιτυχείς μετρήσεις τόσο των εκλείψεων όσο και της ώρας και του γεωγραφικού πλάτους. Ωστόσο το θέμα παραμένει ανοιχτό, διότι μπορεί κάποιος άλλος να προτείνει μια άλλη χρήση. Το σίγουρο πάντως είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά στον πρώτο αναλογικό υπολογιστή της ανθρωπότητας- και αυτός έχει μινωική προέλευση».

– Είναι ασύλληπτο το πόσα πρέπει να γνώριζαν για να φθάσουν σε μια τέτοια πολυπυξίδα! Συνειδητοποιείτε βέβαια,κύριε Τσικριτσή,ότι αυτή η ερμηνεία σας ανατρέπει πολλά από όσα πιστεύονται ως σήμερα για τον μινωικό πολιτισμό;..

«Θεωρώ ότι πρέπει να απεμπλακούμε από τις αγκυλώσεις που έχουν δημιουργήσει οι έως τώρα παραδοχές ότι αυτός ο πολιτισμός οικοδομήθηκε αντλώντας στοιχεία και γνώσεις του βαβυλωνιακού και του αιγυπτιακού. Η κατανόησή του οφείλει να γίνεται με μια διαθεματική προσέγγιση στα λιγοστά καμένα ευρήματά του. Χαρακτηριστικά, θα αναφερθώ σε δύο γνωστές φωτογραφίες που εμφανίζουν μινωικά καράβια. Το πρώτο καράβι απεικονίζεται σε ένα κυκλαδικό “τηγανόσχημο” σκεύος του 2300 π.Χ., με 14 ζεύγη κουπιών, πράγμα που μας παραπέμπει σε σκάφος μήκους 32 μέτρων. Σε μια άλλη παράσταση, από την τοιχογραφία της Σαντορίνης του 1640 π.Χ., διακρίνουμε ένα μεγάλο καράβι, με 26 ζεύγη κουπιών, που κατά τον συγγραφέα Cavin Μenzies αντιστοιχεί σε σκάφος 54 μέτρων. Η ναυτική αυτή εξέλιξη ακούγεται λογική για χρονική περίοδο 700 χρόνων. Δεν είναι όμως λογικό ένας πολιτισμός που είχε αναπτύξει το θαλάσσιο εμπόριο από το 2800 π.Χ. έως το 1200 π.Χ. να μην είχε αναπτύξει αντίστοιχη επιστήμη και για τις ανάγκες του. Θα έπρεπε, εκτός των άλλων, να είχε αναπτύξει τα μαθηματικά και την αστρονομία. Πράγμα που αποδεικνύουν αυτά τα ευρήματα!».

– Υπάρχει κάτι,κατά την όλη μελέτη σας,που σας εξέπληξε προς άλλη κατεύθυνση;

«Οντως, προέκυψε κάτι το συγκλονιστικό: Οτι υπάρχει μεγάλη σύμπτωση της μήτρας με τον μεγαλιθικό σχηματισμό του Στόουνχεντζ! Την ιδέα μού την έβαλε ο γιος μου Δημήτρης, που σπουδάζει στην Αγγλία, ο οποίος παρατήρησε ότι η μήτρα έχει τον ίδιο αριθμό οπών (29 + 30 στον εσωτερικό κύκλο και 57 στον εξωτερικό) με αυτές του Στόουνχεντζ. Εκεί, υπάρχει ο λεγόμενος “Κύκλος Ζ” από 29 οπές και γύρω από αυτόν ο “Κύκλος Υ” με 30 οπές. Ο εξωτερικός τελικός κύκλος, που περιβάλλει όλο το Στόουνχεντζ, αποτελείται από 57 οπές και ονομάζεται Κύκλος Ομπρι (Αubrey Ηoles). Επίσης, στο κέντρο του “ναού” υπάρχουν 19 πέτρες (το λεγόμενο Πέταλο από Γαλαζόπετρες), αλλά το ίδιο πλήθος μικρών οπών υπάρχει σε δύο περιοχές του εσωτερικού σταυρού της μήτρας του Παλαικάστρου».

– Aν αυτό δεν αποτελεί σύμπτωση
και πράγματι το Στόουνχεντζ ήταν μια «μεγέθυνση» της μήτρας του Παλαικάστρου,πώς αιτιολογείτε τη συσχέτιση των δύο πολιτισμών;

«Η κατασκευή του Στόουνχεντζ είχε αποδοθεί στους αρχαίους Κέλτες και στους Δρυίδες τους, αλλά τα ανασκαφικά ευρήματα τη χρονολογούν στη 2η χιλιετία π.Χ. Την εποχή του Χαλκού, οι γνωστοί πολιτισμοί που θα μπορούσαν να σχετισθούν με τέτοιον “ναό” θα ήταν οι μεσοποτάμιοι, ο αιγυπτιακός και ο κρητομυκηναϊκός. Ωστόσο τα μόνα κυκλικά κατασκευάσματα που έχουμε σε όλους αυτούς είναι οι τύμβοι των Μυκηνών (του 16ου αι. π.Χ.)- που όμως είναι τάφοι και όχι ναοί- και το… λεγόμενο “δαχτυλίδι του Μίνωα”. Στο δαχτυλίδι αυτό διακρίνουμε ένα κυκλοτερές κτίσμα στην κορυφή ενός λόφου, που περιβάλλεται από ορθόλιθους. Αν η κατασκευή αντιπροσώπευε ένα αστρονομικό παρατηρητήριο, θα μπορούσαμε να το συσχετίσουμε με την κυκλική δομή κατασκευής του Στόουνχεντζ. Ισως, τελικά, ο μινωικός πολιτισμός να είχε σχέση με τους “Υπερβόρειους” της Βρετανίας, όπως είχε γράψει ο Διόδωρος Σικελιώτης».

Τον αποχαιρέτισα «ζαλισμένος». Στον νου μου φτερούγιζαν εικόνες από τον στρογγυλό ναό του Απόλλωνα στους Δελφούς και το «τέμενος Απόλλωνος μεγαλοπρεπές, σφαιροειδές τω σχήματι» των Υπερβορείων, που περιέγραφε ο Διόδωρος. Μα… από εκεί δεν ήρθε ο Αβαρις ο Υπερβόρειος που έγινε φίλος του Πυθαγόρα; Και ο Πυθέας ο Μασσαλιώτης, που περιέπλευσε το 331 π.Χ. τη Βρετανία και «υπολόγισε το μέγεθός της»… μήπως είχε έναν μινωικό υπολογιστή για να βρίσκει τη θέση του πλοίου του στην ομίχλη; Μύρια απίστευτα κατορθώματα της ναυτικής μαεστρίας Ελλήνων και Φοινίκων θα έβρισκαν την εξήγησή τους αν μια τέτοια «πολυπυξίδα» ήταν το μυστικό των καπετάνιων από την εποχή των Αργοναυτών ως εκείνη του Αρχιμήδη (212 π.Χ.). Σίγουρα ο Αρχιμήδης και οι σοφοί της Αλεξάνδρειας και της Ρόδου βρίσκονταν πίσω από τη μετεξέλιξή της στον «μηχανισμό των Αντικυθήρων», με όλη τη μικρομηχανική τελειότητα εκείνου. Αλλά αν η γνώση είχε τον σπόρο της στους Μινωίτες, τότε… μας μένουν πολλά ακόμη να ανακαλύψουμε για εκείνα που χάθηκαν στον ελληνικό Μεσαίωνα, στα χρόνια της κλιματικής αλλαγής, των σεισμών και των λιμών μετά τον Πόλεμο της Τροίας.

Κοίταξα στον ορίζοντα την Ακρόπολη με νέα μάτια: Αυτή η χώρα είναι τελικά ανεξάντλητη σε εκπλήξεις. Για την αποδοχή ή όχι της ερμηνείας του κ. Τσικριτσή μένει να αποφανθεί η επιστημονική κοινότητα. Αν τελικά ευσταθεί, ένας νέος πρόλογος θα έχει γραφτεί για την Ιστορία των Επιστημών, με κρητική υπογραφή!
ΠΗΓΗ

«…και βασιλευσουσι μετ’ αυτου χιλια ετη»

Advertisement

«…και βασιλεύσουσι μετ’ αυτού χίλια έτη»

Απόσπασμα από το βιβλίο του Αρχιεπ. Αβέρκιου Τόσεβ και πατήρ Σεραφείμ Ρόουζ :
Η Αποκάλυψη του Αγίου Ιωάννη, ένας Ορθόδοξος σχολιασμός,
εκδόσεις Μυριόβιβλος, Δεκέμβριος 2007

         20:6 «Μακάριος και άγιος ο έχων μέρος εν τη αναστήσει τη πρώτη. επί τούτων ο δεύτερος θάνατος ουκ έχει εξουσίαν, αλλά έσονται ιερείς τον Θεού και του Χριστού, και βασιλεύσουσι μετ’ αυτού χίλια έτη».

«Από την Αγ. Γραφή γνωρίζουμε ότι υπάρχουν δυο ζωές και δύο θάνατοι: η πρώτη ζωή είναι σαρκική και εγκόσμια εξαιτίας της καταπάτησης των θείων εντολών, ενώ η δεύτερη είναι η αιώνια ζωή πού έχει δοθεί ως υπόσχεση στους Αγίους λόγω της τήρησης των εντολών αυτών. Σε σχέση με τις δύο αυτές ζωές υπάρχουν και δύο είδη θανάτου: ο ένας σαρκικός και εγκόσμιος και ο άλλος αιώνιος ως τιμωρία για τις αμαρτίες, δηλαδή η γέεννα του πυρός» (Αγ. Ανδρέας, κεφ. 62). Συνεπώς, είναι κατανοητό ότι αν κάποιος εδώ στη γη έχει ζήσει εν Χριστώ και βρεθεί ενώπιον Του μετά τον πρώτο θάνατο (δηλαδή τον σαρκικό) με φλογερή πίστη σε Αυτόν και πλήρης της χάριτος Του, τότε αυτός ο άνθρωπος δεν είναι ανάγκη να φοβάται τον δεύτερο θάνατο δηλαδή την πύρινη γέεννα.

Αυτοί οι έξι πρώτοι στίχοι του εικοστού κεφαλαίου της Αποκάλυψης έχουν γίνει η πρόφαση για την ανάπτυξη μιας ψευδούς διδασκαλίας πού αφορά τη «χιλιετή βασιλεία του Χριστού στη γη», και η οποία έχει ονομαστεί «Χιλιασμός». Κατ’ ουσίαν, διδάσκει άτι λίγο πριν το τέλος του κόσμου, ο Σωτήρας Χριστός θα έρθει ξανά στη γη, θα νικήσει τον Αντίχριστο, θα αναστήσει τους ευσεβείς και θα εγκαταστήσει ένα νέο βασίλειο στη γη. Ως ανταμοιβή για τους αγώνες και τα βάσανά τους, οι δίκαιοι θα βασιλεύσουν μαζί με τον Κύριο για διάστημα χιλίων ετών και θα απολαύσουν όλα τα αγαθά της εγκόσμιας ζωής. Μόνο τότε θα ακολουθήσει η δεύτερη, γενική ανάσταση των νεκρών, η γενική κρίση και η απόδοση των αιωνίων ανταμοιβών.

Αυτή η διδασκαλία είναι γνωστή σε δύο μορφές. Κάποιοι λένε ότι ό Χριστός θα ανοικοδομήσει την Ιερουσαλήμ με όλη την ομορφιά της και θα επανακαθιερώσει την εκπλήρωση του τελετουργικού νόμου του Μωυσή με όλες τις θυσίες του• και ότι η μακαριότητα των ευσεβών θα συνίσταται σε κάθε είδους σαρκικές απολαύσεις. Κατά τον 1ο αιώνα η διδασκαλία αυτή υποστηρίχθηκε από τον αιρετικό Σέρινθο και από άλλους ιουδαϊστές αιρετικούς του 2ου αιώνα (Εβιωνίτες, Μοντανιστές), και τον τέταρτο αιώνα από τους Απολλιναριστές.

Άλλοι, αντιθέτως, βεβαιώνουν ότι η εν λόγω μακαριότητα θα έγκειται σε απολύτως πνευματικές απολαύσεις και αγαθά. Με αυτήν τη δεύτερη μορφή, οι χιλιαστικές απόψεις εκφράστηκαν κατά πρώτον από τον Παπία Ιεραπόλεως, αργότερα τις εξέφρασαν ο Άγιος Μάρτυρας Ιουστίνος, ο Αγ. Ειρηναίος, ο Αγ. Ιππόλυτος, ο Αγ. Μεθόδιος και ο Λακτάντιος. Σε πιο πρόσφατες εποχές επανέφεραν τη διδασκαλία αυτή, με ορισμένες ιδιαιτερότητες, οι Αναβαπτιστές, οι οπαδοί του Swedenborg 1, οι Πεφωτισμένοι (Illuminati) και οι Αντβεντιστές (επίσης και οι πεντηκοστιανοί, οι περισσότεροι ευαγγελικοί, οι αυτοαποκαλούμενοι μάρτυρες του Ιεχωβά κλπ )!!!

Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ένας Ορθόδοξος χριστιανός δεν μπορεί να δεχτεί καμιά από τις δύο μορφές της χιλιαστικής διδασκαλίας για τους ακόλουθους λόγους:

″1. ________ Σύμφωνα με αυτήν, η ανάσταση των νεκρών θα συμβεί δύο φορές : την πρώτη, χίλια χρόνια πριν το τέλος του κόσμου, όταν θα αναστηθούν μόνο οι δίκαιοι και τη δεύτερη, κατά το τέλος του κόσμου, όταν θα αναστηθούν και οι αμαρτωλοί. Ωστόσο, ο Κύριος δίδαξε ξεκάθαρα ότι θα υπάρξει μόνο μία γενική ανάσταση των νεκρών, όταν και οι δίκαιοι και οι αμαρτωλοί θα αναστηθούν και θα λάβουν την τελική τους αμοιβή (Ιωάν. 6:39-40Ματθ. 13:37-43).


″2. ________ Ο Λόγος του Θεού λέει ότι ο Χριστός θα έρθει μόνο δύο φορές στον κόσμο: την πρώτη εν ταπεινώσει, όταν ήρθε για να μας λυτρώσει και τη δεύτερη εν δόξη, όταν θα παρουσιαστεί για να κρίνει ζώντες και νεκρούς. Ο Χιλιασμός εισάγει ακόμα μία φορά κατά την οποία ο Χριστός θα έρθει στη γη, χίλια χρόνια πριν το τέλος του κόσμου. Ο Λόγος του Θεού δεν γνωρίζει τέτοιο πράγμα.

″3. ________ Ο Λόγος του Θεού διδάσκει μόνο περί δύο βασιλειών του Χριστού: τη Βασιλεία της Χάριτος, η οποία θα συνεχίσει μέχρι το τέλος: του κόσμου (Α’ Κορ. 15:23-26) και τη Βασιλεία της Δόξης, η οποία θα ξεκινήσει μετά από την τελική Κρίση και δεν θα έχει τέλος (Λουκ. 1:33″ Β’ Πέτρ. 1:11). Ο Χιλιασμός, ωστόσο, αναφέρει και μια τρίτη, κάτι σαν μέση βασιλεία του Χριστού, με διάρκεια χιλίων ετών.

″4.  ________ Η διδασκαλία περί μιας σαρκικής (κοσμικής) βασιλείας του Χριστού ξεκάθαρα αντιφάσκει με τον Λόγο του Θεού, κατά τον οποίο η Βασιλεία του Θεού δεν είναι «βρώσις και πόσις» (Ρωμ. 14:17)• «κατά την ανάσταση των νεκρών αυτοί δεν παντρεύονται, αλλά είναι σαν άγγελοι στον ουρανό» (Ματθ. 22:30)• το τυπικό του Μωσαϊκού Νόμου δεν ήταν παρά μόνο μια προτύπωση του Νόμου της Χάριτος της Καινής Διαθήκης και καταργήθηκε διά παντός από αυτόν (Πράξ. 15:23-30″ Ρωμ. 6:14 Γαλ. 5:6 Έβρ. 10:1).
Ορισμένοι αρχαίοι διδάσκαλοι της Εκκλησίας – ο Ιουστίνος, ο Ειρηναίος και ο Μεθόδιος– κράτησαν τον «χιλιασμό» ως προσωπική τους άποψη μόνο. Ταυτόχρονα, υπήρξαν και εκείνοι που με σθένος εναντιώθηκαν στο διδασκαλία αυτή όπως ο Κάιος ο Πρεσβύτερος της Ρώμης, ο Αγ. Διονύσιος Αλεξανδρείας, ο Ωριγένης, ο Ευσέβιος της Καισαρείας, ο Μέγας Βασίλειος, ο Αγ. Γρηγόριος ο Θεολόγος, ο Αγ. Επιφάνιος, ο ευλογημένος Ιερώνυμος και ο ευλογημένος Αυγουστίνος. Μετά τη Β’ Οικουμενική Σύνοδο πού καταδίκασε τη διδασκαλία του αιρετικού Απολλιναρίου σχετικά με τη χιλιετή βασιλεία του Χριστού, δεν επιτρεπόταν να έχει κανείς τον «χιλιασμό» ούτε ως προσωπική γνώμη. Αυτό επισφραγίστηκε και με την εισαγωγή στο Σύμβολο της Πίστεως των λέξεων «ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος».

Ομοίως, πρέπει να γνωρίζουμε ότι η Αποκάλυψη είναι ένα βιβλίο εντελώς μυστικιστικό, κι έτσι το να καταλάβουμε και να ερμηνεύσουμε κυριολεκτικά τις προφητείες που περιέχει -κυρίως αν μια τέτοια κυριολεκτική κατανόηση έρχεται σε σύγκρουση με άλλα κείμενα της Αγ. Γραφής- αντιτίθεται παντελώς στους κανόνες της ερμηνευτικής. Σε κείμενα πού μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση, καλό είναι να ψάχνουμε για κάποιο μεταφορικό ή αλληγορικό νόημα.

1. Swedenborg : Ελβετός επιστήμονας, φιλόσοφος, μυστικιστής και θεολόγος. Η πνευματική του πορεία, κατά την οποία έλεγε ότι επισκεπτόταν τον παράδεισο και την κόλαση και μιλούσε με αγγέλους και δαίμονες, κορυφώθηκε όταν ο ίδιος ο Κύριος τον « διόρισε «υπεύθυνο να γράψει ένα δόγμα για να αναμορφώσει τον Χριστιανισμό!!! Ο Swedenborg απέρριψε την Αγ. Τριάδα ως Τριάδα Προσώπων και ισχυρίστηκε ότι η Αγ. Τριάδα υπάρχει σε Ένα Πρόσωπο: τον Κύριο Ιησού Χριστό. Έγραψε 18 θεολογικά έργα και απέκτησε πολλούς οπαδούς.

Πως μας προέρχεται η αίσθηση του χρόνου;

Advertisement

Μια μελέτη που προσπαθεί να αποδείξει πως το εσωτερικό μας ρολόι δεν χτυπά με τον ίδιο ρυθμό σε κάθε άνθρωπο ,και πως όλων τον ανθρώπων οι αισθήσεις εξαρτώνται από τις εξωτερικές εμπειρίες του καθενός στον έξω κόσμο.

Deborah Byrd.

Το 1905, ο Άλμπερτ Αϊνστάιν δημοσίευσε τη θεωρία του της «Ειδικής Σχετικότητας» που δείχνει ότι τα ρολόγια χειρός δύο παρατηρητών σε κίνηση σε σχέση το ένα με το άλλο θα μετρήσει τον χρόνο με διαφορετικό τρόπο. Από τότε, η ανθρώπινη αντίληψη μας για το χρόνο έχει ολισθήσει. Για εμάς, δεν είναι πλέον δυνατό να σκεφτούμε το χρόνο ως κάτι που έχει σημειώσει παράλληλα με σταθερό ρυθμό από την γέννηση του σύμπαντος

Τώρα, δύο επιστήμονες του Πανεπιστημιακού Κολεγίου του Λονδίνου (UCL), προέβησαν σε έρευνες που δείχνουν ότι το εσωτερικό ρολόι μας δεν ανταποκρίνεται πάντα το ίδιο. Το εσωτερικό ρολόι του κάθε ατόμου δεν είναι δυνατόν να έχει τον ίδιο ρυθμό με κάποιο άλλο άτομο. Για τον καθένα η αίσθηση του χρόνου είναι διαφορετική και, εν μέρει τουλάχιστον, εξαρτάται από το πώς μας οδηγούν οι αισθήσεις μας από τον εξωτερικό κόσμο.

Οι επιστήμονες του UCL – Misha B. Ahrens και Maneesh Sahani – ήθελαν να απαντήσουν στην ερώτηση, “Από πού μας προέρχεται η αίσθηση του χρόνου;” Αυτή η έρευνα δείχνει ότι εμείς οι άνθρωποι χρησιμοποιούμε τις αισθήσεις μας – για παράδειγμα, την αίσθηση της όρασης – για να διατηρήσουμε ενωμένα μικρά διαστήματα του χρόνου.

Οι επιστήμονες λένε ότι έχουμε μάθει να περιμένουμε τα εξωτερικά ερεθίσματα που λαμβάνουμε να αλλάζουν με μια ειδική κατά μέσον όρο ταχύτητα. Συγκρίνοντας την αλλαγή που βλέπουμε σε αυτό το μέσο όρο μας βοηθά να κρίνουμε πόσος χρόνος έχει περάσει, και εξειδικεύει την εσωτερική χρονομέτρησης μας.

University College London

Dr Maneesh Sahani δήλωσε:

Υπάρχουν πολλές προτάσεις για το πώς το εσωτερικό ρολόι μας θα μπορούσε να λειτουργεί αλλά κανείς δεν έχει βρει το μέρος του εγκεφάλου που διατηρεί την αίσθηση του χρόνου. Μπορεί όμως να μην υπάρχει και τέτοιο σημείο και η αντίληψή μας για τον χρόνο να είναι κατανεμημένη σε όλον τον εγκέφαλο μας και να κάνει χρήση των διαθέσιμων πληροφοριών που κατέχει.

Η μελέτη περιελάμβανε δυο πειράματα κλειδιά. Στο ένα οι συμμετέχοντες παρακολουθούσαν μικρούς κύκλους από φως να εμφανίζονται στην οθόνη δυο φορές σε σειρά και τους ρωτούσαν να απαντήσουν ποια εμφάνιση διαρκούσε περισσότερο.

Όταν οι κύκλοι συνοδεύονταν από ένα μοτίβο προγραμματισμένο να αλλάξουν τυχαία, αλλά με ένα κανονικό μέσο όρο ταχύτητας οι αποφάσεις των συμμετεχόντων ήταν καλύτερες – γεγονός που υποδηλώνει ότι χρησιμοποίησαν την ταχύτητα μεταβολής των σχεδίων για να κρινουν την πάροδο του χρόνου.

Στο δεύτερο πείραμα, ζήτησαν οι συμμετέχοντες να κρίνουν οι ίδιοι πόσο χρόνο διήρκησαν τα μοτίβα, αλλά η ταχύτητα άλλαζε ανάλογα με τα σχέδια. Όταν τα σχέδια άλλαξαν πιο γρήγορα, οι συμμετέχοντες έκριναν ότι έχει διαρκέσει περισσότερο – και πάλι δείχνει ότι οι αισθητηριακές αλλαγές διαμορφώνουν την αίσθηση του χρόνου.

Ο Dr. Sahani δήλωσε τα εξής:

Η αίσθηση του χρόνου επηρεάζεται από εξωτερικά ερεθίσματα, και ως εκ τούτου είναι εξαιρετικά ευμετάβλητη, το οποίο είναι κάτι που κάνει τον άνθρωπο να νιώθει το πέρασμα του χρόνου.
Έτσι, ο Misha B. Ahrens και ο Maneesh Sahani έχουν δείξει ότι εσωτερικά ρολόγια μας υπόκεινται σε εξωτερικά ερεθίσματα. Και φυσικά τα ξέραμε όλα αυτά. Είναι σαν ο φυσικός να ρωτά τον παππού του τι λέει η θεωρία της σχετικότητας. Ο παππούς λέει:

Την καταλαβαίνω απόλυτα. Ένα λεπτό στην καρέκλα του οδοντιάτρου φαίνεται σαν μια ώρα. Αλλά μια ώρα με μια όμορφη γυναίκα στην αγκαλιά σας φαίνεται σαν ένα λεπτό.

Ο χρόνος πετά όταν διασκεδάζετε – όταν εξωτερικά ερεθίσματα είναι ευχάριστα.

Τώρα η επιστήμη έχει αποδείξει σε ένα εργαστήριο αυτό που ο παππούς του φυσικού, και όλοι μας, βιώνουμε καθημερινά. Τα αποτελέσματα των Ahrens και Sahani – που δημοσιεύθηκαν- online στο Current Biology – δείχνουν ότι η αίσθησή μας για τον χρόνο είναι ευμετάβλητη, που απορρέει, τουλάχιστον εν μέρει από την τρέχουσα εμπειρία μας από τον εξωτερικό κόσμο.


ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΝΕΑΝΤΕΡΤΑΛ

Advertisement

1170832Σύμφωνα με νέα στοιχεία, που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, οι Νεάντερταλ έβραζαν και έτρωγαν φυτά και λαχανικά.

Ερευνητές, στις ΗΠΑ, ανακάλυψαν μαγειρεμένους σπόροι φυτικού υλικού στα δόντια τους.

Η μελέτη είναι η πρώτη που επιβεβαιώνει ότι η διατροφή, των Νεάντερταλ, δεν περιοριζόταν μόνο σε κρέας και ήταν πιο περίπλοκο από ό, τι εθεωρείτο μέχρι σήμερα.

Η έρευνα έχει δημοσιευθεί στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών.

Η δημοφιλής εικόνα του Νεάντερταλ, ως μεγάλου κρεατοφάγου, είναι αυτή που έχει μέχρι τώρα υποστηριχθεί από κάποιες έμμεσες αποδείξεις.

Αυτή η φαινομενική εξάρτηση από το κρέας, είχε προταθεί από κάποιους, ως ένας από τους λόγους, που εξαφανίστηκε το είδος.

ΠΗΓΗ

Ψάρι χωρίς μάτια ανακαλύφθηκε στην Ινδονησία

Advertisement

Μια περίεργη ανακάλυψη περίμενε Ινδονήσιους επιστήμονες στη ανατολική περιοχή Παπούα της Ινδονησίας, οι οποίοι για πρώτη φορά αντίκρισαν ίσως το μοναδικό ον στη Γη που δεν έχει μάτια!

Την ανακάλυψη έκαναν  σε υπόγεια ποτάμια και ζούγκλες στο νησί της Νέας Γουινέας, όπου επί εφτά εβδομάδες, βιολόγοι, παλαιοντολόγοι και αρχαιολόγοι εξερευνούσαν την περιοχή που χαρακτήρισαν ως “αχανή“λαβύρινθο” από ασβεστόλιθους.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες εκεί διάφορα είδη έχουν εξελιχθεί για εκατομμύρια χρόνια τελειώς αποκομμένα από τον υπόλοιπο κόσμο.

“Πρόκειται για το πρώτο ζωντανό οργανισμό που βλέπουμε να μην έχει μάτια” σχολίασε εκστασιασμένος ο Λωρέν Πουγιοντ , επικεφαλής της ομάδας.

Στην ίδια περιοχή βρέθηκε και ένα νέο είδος βατράχου που κουβαλάει το “παιδί” του μέχρι να ενηλικιωθεί!

ΠΗΓΗ

Περιστατικά με Α.Τ.Ι.Α. αναφέρουν Κινέζοι αξιωματικοί

AdvertisementΠρόσφατα, σε ένα ρεπορτάζ σε κινεζική εφημερίδα αναφέρθηκε ότι σε μια μονάδα της κινεζικής πολεμικής αεροπορίας το 1998, ξαφνικά δέχτηκε την εμφάνιση ενός Α.Τ.Ι.Α. Την εποχή εκείνη, επίσης αναφέρθηκε ότι οι πιλότοι των μαχητικών είχαν πλησιάζει τα Α.Τ.Ι.Α σε αρκετές περιπτώσεις, και είχαν ζήτηση από τον πύργο έλεγχου αν θα τα καταρρίψουν .

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στρατηγού Zhao Xu όπου ανάφερε ότι στο τέλος του Σεπτεμβρίου 1998, η τοποθεσία της ακαδημία της Πολεμικής Αεροπορίας είχε μια επίσκεψη ενός αγνώστου ιπτάμενου αντικείμενου.

Ο στρατιωτικός είπε στους δημοσιογράφους ότι ο ίδιος και πολλοί συνάδελφοι του ήταν στο διάδρομο του Ινστιτούτου αεροναυτικής, του Πεκίνου για την δοκιμή ενός τηλεκατευθυνόμενου αεροσκάφους. Το αεροπλάνο ήταν έτοιμο να απογειωθεί από το διάδρομο όταν, ξαφνικά φάνηκε στο βόρειο διάδρομο κάτι σαν πτώση βολίδας από τον ουρανό.

Ο Zhao Xu ανάφερε ότι παρότι υπήρχε αμηχανία για το άγνωστο αντικείμενο, παρέμειναν ψύχραιμοι και κάλεσε αμέσως το προσωπικό να γυρίσει στον πύργο. Το αντικείμενο είχε μεγάλες δέσμες από φως και δεν ακούστηκε όταν ήρθε και παρέμενε για λίγο στην άκρη του διαδρόμου. Το άγνωστο αντικείμενο έφυγε ξαφνικά χωρίς κανένα ίχνος.

Περιστατικά με Α.Τ.Ι.Α. αναφέρουν Κινέζοι αξιωματικοί

AdvertisementΠρόσφατα, σε ένα ρεπορτάζ σε κινεζική εφημερίδα αναφέρθηκε ότι σε μια μονάδα της κινεζικής πολεμικής αεροπορίας το 1998, ξαφνικά δέχτηκε την εμφάνιση ενός Α.Τ.Ι.Α. Την εποχή εκείνη, επίσης αναφέρθηκε ότι οι πιλότοι των μαχητικών είχαν πλησιάζει τα Α.Τ.Ι.Α σε αρκετές περιπτώσεις, και είχαν ζήτηση από τον πύργο έλεγχου αν θα τα καταρρίψουν .

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στρατηγού Zhao Xu όπου ανάφερε ότι στο τέλος του Σεπτεμβρίου 1998, η τοποθεσία της ακαδημία της Πολεμικής Αεροπορίας είχε μια επίσκεψη ενός αγνώστου ιπτάμενου αντικείμενου.

Ο στρατιωτικός είπε στους δημοσιογράφους ότι ο ίδιος και πολλοί συνάδελφοι του ήταν στο διάδρομο του Ινστιτούτου αεροναυτικής, του Πεκίνου για την δοκιμή ενός τηλεκατευθυνόμενου αεροσκάφους. Το αεροπλάνο ήταν έτοιμο να απογειωθεί από το διάδρομο όταν, ξαφνικά φάνηκε στο βόρειο διάδρομο κάτι σαν πτώση βολίδας από τον ουρανό.

Ο Zhao Xu ανάφερε ότι παρότι υπήρχε αμηχανία για το άγνωστο αντικείμενο, παρέμειναν ψύχραιμοι και κάλεσε αμέσως το προσωπικό να γυρίσει στον πύργο. Το αντικείμενο είχε μεγάλες δέσμες από φως και δεν ακούστηκε όταν ήρθε και παρέμενε για λίγο στην άκρη του διαδρόμου. Το άγνωστο αντικείμενο έφυγε ξαφνικά χωρίς κανένα ίχνος.

“Ξαναχτίζουν” το ναό του Σολομώντα στη Βραζιλία !

Advertisement

Σε μία από τις μεγαλύτερες και πιο αμφιλεγόμενες πεντηκοστιανές εκκλησίες της Βραζιλίας δόθηκε άδεια να χτίσει ένα «αντίγραφο του ναού του Σολομώντα», κόστους 155 εκατ. ευρώ, στην οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, το Σάο Πάολο.

Ο ναός, ύψους 55 μέτρων, ίσος δηλαδή με ένα κτίριο 18 ορόφων, θα κυριαρχεί στο κέντρο της πόλης και θα έχει δύο φορές το ύψος του αγάλματος του Χριστού Λυτρωτή του Ρίο.

Το φαραωνικό έργο, σχεδιασμένο από τον βραζιλιανό αρχιτέκτονα Ροτζέριο Σίλβα ντε Αραούτζο, περιλαμβάνει χώρους στάθμευσης χωρητικότητας 1.000 αυτοκινήτων, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά στούντιο και αίθουσες διδασκαλίας για 1.300 μαθητές.

Αρχιτεκτονικό πρότυπο η Παλαιά Διαθήκη.

Στο εσωτερικό του θα μπορούν να εκκλησιάζονται 10.000 πιστοί! Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχαιολόγοι δεν γνωρίζουν το πώς ακριβώς ήταν ο ναός του Σολομώντα. Παρ΄ όλα αυτά, οι επίδοξοι κατασκευαστές του έργου επιμένουν ότι «το αρχιτεκτονικό πρότυπο είναι η Παλαιά Διαθήκη».

Η «εκκλησία-γίγας», δημιουργία της βραζιλιανικής Παγκόσμιας Εκκλησίας του Βασιλείου του Θεού, αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τέσσερα χρόνια, εκτός απροόπτου. «Θα χτίσουμε τον ναό ακολουθώντας τα ίδια σχέδια με αυτά του Σολομώντα» τόνισε ο ηγέτης και ιδρυτής της εκκλησίας, επίσκοπος Εντίρ Μαξέντο, επισημαίνοντας ότι «για την κατασκευή του αυθεντικού ναού χρησιμοποιήθηκαν τόνοι χρυσού. Εμείς δεν θα χτίσουμε έναν χρυσό ναό αλλά πάντως θα ξοδέψουμε πάρα πολλά χρήματα».

Παγκόσμια Εκκλησία του Βασιλείου του Θεού: μια καλοστημένη επιχείρηση;

Η Παγκόσμια Εκκλησία του Βασιλείου του Θεού, η οποία ιδρύθηκε το 1977 στη Βραζιλία, υποστηρίζεται από περίπου 8 εκατομμύρια πιστούς σε 180 χώρες, έχει ένα τηλεοπτικό κανάλι και διανέμει δωρεάν την εφημερίδα «Folha Univarsal», η οποία λέγεται ότι τυπώνει 2,5 εκατ. φύλλα κάθε εβδομάδα. Η Εκκλησία υποστηρίζει ότι η ιστοσελίδα του επικεφαλής της δέχεται μηνιαίως 4 εκατ. επισκέψεις.

Ωστόσο πολλοί τη θεωρούν μια καλοστημένη επιχείρηση που εκμεταλλεύεται τους πιστούς. Το 2009 ο εισαγγελέας του Σάο Πάολο κατηγόρησε 10 ανώτατα μέλη της εν λόγω εκκλησίας, μαζί και τον επίσκοπο Μαξέντο, για προσωπική εκμετάλλευση δισεκατομμυρίων δολαρίων από δωρεές με σκοπό την αγορά ακινήτων, ιδίως μεγάλων εκτάσεων γης, καθώς και πολυτελών αυτοκινήτων. Ο κ. Μαξέντο αρνήθηκε τις κατηγορίες, χωρίς όμως να καταφέρει να εξηγήσει, μεταξύ άλλων, πώς διαθέτει ένα πολυτελέστατο ιδιωτικό αεροπλάνο αξίας 45 εκατ. δολαρίων.

Advertisement