Αδεσποτοι πλανητες!

Advertisement

Πριν από 11 χρόνια μια ομάδα ισπανών αστρονόμων είχε αναγγείλει την ανακάλυψη ελεύθερων πλανητών, δηλαδή πλανητών οι οποίοι δεν περιφέρονται γύρω από κάποιο αστέρι αλλά κινούνται ελεύθερα στον μεσοαστρικό χώρο. Αυτή η ανακοίνωση είχε γίνει τότε δεκτή με σκεπτικισμό επειδή η ύπαρξη τέτοιου είδους ουράνιων σωμάτων δεν προβλεπόταν από τις κρατούσες θεωρίες. Πριν από λίγες ημέρες όμως δημοσιεύθηκαν τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας, η οποία όχι μόνο επιβεβαίωσε οριστικά την ύπαρξη ελεύθερων πλανητών, αλλά κατέληξε και στο σχεδόν απίστευτο συμπέρασμα ότι ο αριθμός τους είναι ασύλληπτα μεγάλος. Φαίνεται ότι οι πλανήτες αυτοί είναι δύο φορές περισσότεροι από τα αστέρια, που σημαίνει ότι μόνο στον Γαλαξία μας υπάρχουν 400 δισεκατομμύρια ελεύθεροι πλανήτες! Πέρα από τη μεγάλη σημασία αυτής της ανακάλυψης για τις θεωρίες δημιουργίας πλανητικών συστημάτων, πολλοί ήδη άρχισαν να σκέπτονται ότι η φύση έχει φτιάξει, πριν από εμάς, το «τέλειο» διαστημόπλοιο για την εξερεύνηση και τον αποικισμό του Σύμπαντος.

Οι ελεύθεροι πλανήτες είναι διπλάσιοι σε αριθμό από τα άστρα, ανακάλυψη που ανοίγει νέους δρόμους στη φαντασία
      Αδέσποτοι πλανήτες!
Καλλιτεχνική απεικόνιση «αδέσποτου» πλανήτη
Ανατροπή στη δημιουργία πλανητώνΗ Αστρονομία είναι μια επιστήμη γεμάτη ανατροπές. Η πιο πρόσφατη έχει να κάνει με τον τρόπο που δημιουργούνται οι πλανήτες, δηλαδή ουράνια σώματα πολύ μικρότερα από αστέρια, η εσωτερική πίεση και θερμοκρασία των οποίων δεν επαρκούν για να συντηρήσουν θερμοπυρηνικές αντιδράσεις. Ως πριν από λίγο καιρό διδάσκαμε στους φοιτητές μας ότι οι πλανήτες δημιουργούνται από το υλικό που «περισσεύει», μετά τη δημιουργία ενός αστεριού, και έτσι αναγκαστικά περιφέρονται γύρω από το «μητρικό» αστέρι. Η πρόσφατη ανακοίνωση μιας πολυπληθούς ομάδας αστρονόμων για την οριστική επιβεβαίωση της ύπαρξης ελεύθερων πλανητών ήρθε να ανατρέψει αυτή τη θεωρία.
Ελεύθερος πλανήτης είναι ένα ουράνιο σώμα παρόμοιο σε μέγεθος με τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, το οποίο όμως δεν «ανήκει» σε κάποιο αστέρι, με την έννοια ότι περιφέρεται γύρω από αυτό, αλλά περιπλανάται «ελεύθερο» στον μεσοαστρικό χώρο. Η πρώτη ανακοίνωση για την ύπαρξη ελεύθερων πλανητών είχε γίνει το 2000 από μια ομάδα ισπανών αστρονόμων που είχαν χρησιμοποιήσει κλασικές φωτογραφικές μεθόδους για να αποτυπώσουν αμυδρά αντικείμενα με μάζα λίγες φορές μεγαλύτερη από τη μάζα του Δία, του μεγαλύτερου πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος. Για να γίνει αποδεκτή όμως μια τόσο σημαντική ανατροπή χρειάζεται επιβεβαίωση με άλλη, ανεξάρτητη μέθοδο.

Περιοχή στο νεφέλωμα του Αετού, όπου είναι πιθανό ότι μαζί με τα αστέρια δημιουργούνται και ελεύθεροι πλανήτες

Η μέθοδος του βαρυτικού μικρο-φακού
Η πιο σύγχρονη και κατάλληλη για τον σκοπό αυτό μέθοδος είναι το φαινόμενο του βαρυτικού μικρο-φακού (microlensing), που ανιχνεύει ένα σώμα με άλλη μέθοδο και όχι από το φως που αυτό εκπέμπει. Σύμφωνα με τη Γενική Θεωρία Σχετικότητας, ένα σώμα, είτε φωτεινό είτε σκοτεινό, που τυχαίνει να βρίσκεται στην ευθεία η οποία ενώνει το μάτι μας με μια μακρινή φωτεινή πηγή, εστιάζει το φως της πηγής, όπως ένας αμφίκυρτος φακός συγκεντρώνει το ηλιακό φως. Για τον λόγο αυτό το πλησιέστερο σώμα ονομάζεται βαρυτικός φακός. Αν ο φακός έχει μάζα όση ένας γαλαξίας ή ένα σμήνος γαλαξιών, τότε είναι δυνατό να παρατηρήσουμε την εικόνα της μακρινής πηγής που αυτός προβάλλει. Αν ο φακός έχει μάζα όση ένα αστέρι ή ένας πλανήτης, τότε δεν μπορούμε να δούμε την εικόνα της πηγής, όμως μπορούμε να παρατηρήσουμε την απότομη αύξηση της λαμπρότητάς της που προκαλείται από την εστίαση της ακτινοβολίας της. Ανάλογα με τη μάζα του φακού και την ταχύτητα με την οποία αυτός κινείται, η αναλαμπή αυτή της πηγής μπορεί να διαρκέσει μερικές ώρες ή ημέρες.

Τη διετία 2006-2007 η ερευνητική ομάδα MAO (Microlensing Observations in Astrophysics) παρατηρούσε συστηματικά το κέντρο του Γαλαξία μας με σκοπό την καταγραφή αναλαμπών που οφείλονται σε ελεύθερους πλανήτες. Κατά τη διάρκεια των παρατηρήσεων καταγράφηκαν αρκετές εκατοντάδες αναλαμπές αυτού του είδους, πολλές από τις οποίες επιβεβαιώθηκαν στη συνέχεια από την ερευνητική ομάδα OGLE (Optical Gravitational Lensing Experiment). Η στατιστική ανάλυση αυτών των γεγονότων, που ολοκληρώθηκε μόλις πρόσφατα, οδήγησε στο συμπέρασμα ότι στον Γαλαξία μας υπάρχουν ελεύθεροι πλανήτες, στο μέγεθος του Δία, ο αριθμός των οποίων είναι διπλάσιος από τον αριθμό των αστέρων του Γαλαξία. Επειδή ο αριθμός των αστέρων είναι 200 δισεκατομμύρια, ο αριθμός των ελεύθερων πλανητών του Γαλαξία μας είναι 400 δισεκατομμύρια. Ανάλογος αριθμός θα πρέπει να υπάρχει και στα υπόλοιπα 200 δισεκατομμύρια γαλαξίες που υπάρχουν στο ορατό από εμάς Σύμπαν.

Όταν η φαντασία γίνεται πραγματικότητα

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ύπαρξη ελεύθερων πλανητών είχε προταθεί ήδη το 1932 στη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας Οταν συγκρούονται οι πολιτισμοί των Philip Wylie και Edwin Balmer. Μετά όμως την πρώτη ανακοίνωση παρατήρησης τέτοιου είδους ουράνιων σωμάτων το 2000, η σκυτάλη πέρασε στους επιστήμονες. Πολλοί από αυτούς δοκίμασαν να υπολογίσουν την πιθανότητα της διατήρησης ζωής σε έναν ελεύθερο πλανήτη καθώς και την πιθανότητα σύλληψης ενός ελεύθερου πλανήτη από ένα προϋπάρχον πλανητικό σύστημα, παρόμοιο με τις εκατοντάδες που έχουν ήδη ανακαλυφθεί τα τελευταία χρόνια. Ετσι αρκετοί αστροβιολόγοι έδειξαν ότι η γεωθερμική ενέργεια ενός ελεύθερου πλανήτη με πυκνή ατμόσφαιρα μπορεί να διατηρεί επιφανειακή θερμοκρασία στην οποία διάφοροι διαλύτες βιολογικής σημασίας (όπως π.χ. το νερό) βρίσκονται σε υγρή μορφή, ενώ η ερευνητική ομάδα Δυναμικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έδειξε ότι η πιθανότητα σύλληψης ενός ελεύθερου πλανήτη από ένα πλανητικό σύστημα δεν είναι καθόλου αμελητέα. Αρα η μεταφορά ζωής, ή και ακόμη-ακόμη αποικιών, μέσω ελεύθερων πλανητών από ένα πλανητικό σύστημα σε ένα άλλο δεν φαίνεται να αποκλείεται στο απώτερο μέλλον.

* Ο Χάρης Βάρβογλης είναι καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ.
ΠΗΓΗ

Η αναζητηση εξωγηινων ξεμεινε απο χρηματα

Advertisement

Η οικονομική κρίση έπληξε ακόμα και…τους εξωγήινους!
Το πασίγνωστο πρόγραμμα αναζήτησης νοήμονος ζωής στο σύμπαν SETI (Search for Extra-Terrestrial Intelligence) αναγκάζεται να διακόψει τη λειτουργία της τεράστιας διάταξης των 42 διασυνδεμένων ραδιο-τηλεσκοπίων, του Allen Telescope Array (ATA), που διαθέτει στην Καλιφόρνια.
Από τις αρχές του 2007 το ΑΤΑ, σε συνεργασία με το εργαστήριο ραδιο-αστρονομίας του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ, “χτενίζει” το διάστημα μήπως ακούσει κάποιο εξωγήινο σήμα και, παράλληλα, διεξάγει κλασικές αστρονομικές παρατηρήσεις.

Τώρα, όμως η στενότητα του προϋπολογισμού – ένα φαινόμενο που έχει αρχίσει να γίνεται όλο και πιο ορατό στις ίδιες τις ΗΠΑ- οδήγησε αυτή την εβδομάδα στην αναστολή της λειτουργίας τους, σύμφωνα με τη βρετανική “Γκάρντιαν” και το New Scientist.
Εφεξής θα γίνεται απλώς συντήρηση του πανάκριβου εξοπλισμού από ένα δραστικά μειωμένο προσωπικό, αλλά και γι’ αυτή τη συρρικνωμένη δραστηριότητα τα χρήματα φτάνουν μόνο για λίγους μήνες.

Η κατασκευή του πολλαπλού τηλεσκοπίου -που κόστισε γύρω στα 50 εκατ. δολάρια- έγινε με δωρεές κυρίως του Πολ Άλεν, του συνιδρυτή της “Μάικροσοφτ” (Microsoft), γι’ αυτό και φέρει το όνομά του, ενώ τα λειτουργικά έξοδα (περίπου 2,5 εκατ. δολάρια το χρόνο) καλύπτονται από το αμερικανικό πανεπιστήμιο, με χρηματοδοτήσεις που λάμβανε από το κρατικό Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών και την πολιτεία της Καλιφόρνια.

Όμως, λόγω στενότητας του δημοσίου χρήματος, και οι δύο αυτές πηγές άντλησης κεφαλαίων στέρεψαν, ιδίως σε μια πολιτεία όπως η Καλιφόρνια, που έχει πληγεί από την οικονομική κρίση περισσότερο από κάθε άλλη στις ΗΠΑ. Έτσι, οι αστρονόμοι του τηλεσκοπίου ΑΤΑ δεν μπορούν ούτε το ρεύμα να πληρώσουν και φυσικά ούτε τους μισθούς τους να πληρωθούν.
Είναι άγνωστο πότε θα επαναλειτουργήσει το τηλεσκόπιο, αν και ο διευθυντής του Ινστιτούτου SETI, Τομ Πίρσον, αισιοδοξεί ότι το πρόβλημα θα είναι παροδικό.

Το Ινστιτούτο ήδη αναζητεί νέους χορηγούς, μεταξύ άλλων προσεγγίζοντας την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, με το σκεπτικό ότι το τηλεσκόπιο, εκτός από εξωγήινους, μπορεί να αναζητά και άλλα χρήσιμα πράγματα, όπως επικίνδυνα διαστημικά “σκουπίδια” που περιφέρονται στους ουρανούς. Το κακό όμως είναι ότι η κυβέρνηση Ομπάμα περικόπτει τον προϋπολογισμό και των υπηρεσιών του στρατού.

Πριν κατασκευαστεί το πολύ-τηλεσκόπιο ΑΤΑ, το SETI ήταν αναγκασμένο να δανείζεται, για περιοδικά σύντομα διαστήματα, χρόνο σε άλλα τηλεσκόπια, όπως το γιγάντιο Αρεσίμπο στο Πουέρτο Ρίκο. Το πρόγραμμα SETI έγινε διάσημο με το μυθιστόρημα του αστρονόμου Καρλ Σαγκάν και την ομώνυμη κινηματογραφική ταινία “Επαφή”, του 1997, με πρωταγωνίστρια την Τζόντι Φόστερ.
Περίπου εδώ και πέντε δεκαετίες -από το 1960, όταν ο αστρονόμος Φρανκ Ντρεήκ συνέλαβε την ιδέα- το πρόγραμμα αναζητά, αλλά εις μάτην μέχρι στιγμής, σημάδια νοήμονος ζωής, απογοητεύοντας πολλούς που ήλπιζαν σε πιο γρήγορες ανακαλύψεις.

Αυτή η “συμπαντική σιωπή” δεν έχει βοηθήσει ασφαλώς στην εύρεση διαθέσιμων κονδυλίων -κρατικών ή ιδιωτικών- για τη συνέχιση των ερευνών. Όμως, ο επικεφαλής αστρονόμος του SETI Σεθ Σόστακ δήλωσε ότι καθόλου δεν έχει χάσει την αισιοδοξία του, προκειμένου να αποδείξει ότι δεν είμαστε μόνοι στο σύμπαν. Απλώς, λέει, χρειάζεται κι άλλος χρόνος.
ΠΗΓΗ

Κοινωνικη Μηχανικη. Η Τεχνικη της Παγκοσμιας Εξαπατησης

Advertisement

» …Η ελίτ δεν θα δίσταζε να πραγματοποιήσει τους πολιτικούς της σκοπούς, χρησιμοποιώντας τις τελευταίες σύγχρονες τεχνικές για να επηρεάσει τη συμπεριφορά του κοινού και να κρατήσει την κοινωνία υπό στενή παρακολούθηση». Ζπμίγκνιου Μπρεζίνσκυ σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει επιστητό ότι, για τη νεοταξική μεταμόρφωση του πλανήτη, χρησιμοποιείται μια ολόκληρη «επιστήμη» ψυχολογικών επιχειρήσεων από την υπερεθνική ελίτ.


Η σημερινή κοινωνική κατάσταση είναι παραπροϊόν μιας σειράς τεχνικών «κοινωνικής μηχανικής» η οποία δρα στο παρασκήνιο της πολιτικής, της κοινωνικής μέριμνας, της οικονομίας, της ενημέρωσης, του πολιτισμού, της βιομηχανίας, του θεάματος και του μάρκετινγκ, επιχειρώντας να χειραγωγήσει και να παθητικοποιήσει τους πολίτες, να μεγιστοποιήσει τα κέρδη των πολυεθνικών, να αποδομήσει τα παραδοσιακά έθνη, τις κοινωνίες και τα θρησκευτικά συστήματα, επιβάλλοντας πολέμους και «τρομοκρατία» εναντίον ολόκληρων λαών και μετακινώντας στρατιές φθηνής εργατικής δύναμης με τη λαθρομετανάστευση επιδιώκοντας τη νέα δουλοκρατία. 

Όλα αυτά τα φαινόμενα που παρουσιάζονται από τα καθεστωτικά media περιτυλιγμένα με το εύηχο ιδεολόγημα της ποικιλομορφίας / πολύ-πολιτισμικότητας, είναι το αποτέλεσμα των -φανερών και κρυφών- σχεδιασμών μιας διεθνούς ελίτ, επικεφαλής του χρηματιστηριακού καπιταλιστικού μοντέλου, που θέλει τους πολίτες απόλυτα παραδομένους, ανήμπορους να υπερασπίσουν τις κοινωνικές κατακτήσεις, τα εθνικά σύμβολα και τις -με αίμα- αποκτημένες πολιτικές ελευθερίες.

Ο όρος «κοινωνική μηχανική» μπορεί να έχει καθιερωθεί σχετικά πρόσφατα, αλλά πολλές σχετικές τεχνικές χειρισμού των μαζών έχουν χρησιμοποιηθεί ανά τους αιώνες από τους κατέχοντες την εξουσία. Αν και δεν είναι βεβαιωμένο ότι υπήρξε ως ιστορικό πρόσωπο, ως πατέρας αυτής της ιδέας θα μπορούσε να θεωρηθεί ο Κινέζος θεωρητικός της στρατηγικής και φιλόσοφος, Σουν Τζου (4ος -5ος αι. π.Χ.). 


Το έργο του δεν έγινε δημοφιλές μόνο μεταξύ των θεωρητικών του πολέμου, αλλά και μεταξύ των πολιτικών ηγετών και των διευθυντικών στελεχών στον επιχειρηματικό χώρο. Διαβάζοντας ορισμένες αρχές του μεταφορικά (στην εποχή της παγκοσμιοποίησης), λένε: «Αυτό που έχει μεγίστη σημασία στον (κοινωνικό) πόλεμο είναι να επιτεθείς στην στρατηγική του εχθρού (των εθνών). Δεύτερο, κατά σειρά σπουδαιότητας, είναι να διαλύσεις τις συμμαχίες του (τα παραδοσιακά στηρίγματα)» (με βάση την ελληνική έκδοση, Παπασωτηρίου 2008).

Στην νεώτερη ιστορία, η κοινωνική μηχανική εφαρμόσθηκε κατά κόρον από τα μεγάλα ολοκληρωτικά καθεστώτα, με σκοπό να ισοπεδωθούν οι ανθρώπινες προσωπικότητες και να εξοντωθούν οι αντιφρονούντες. 


Κάτι ανάλογο συμβαίνει σήμερα με την ενορχηστρωμένη «μετανάστευση» τεράστιων μουσουλμανικών και αφροασιατικών πληθυσμών, η οποία λειτουργεί ως μοχλός διάβρωσης του εθνικού και κοινωνικού ιστού. 

Στο modus vivendi του αμερικανικού τρόπου ζωής, που έγινε σιγά- σιγά πλανητικό μοντέλο, η κοινωνική μηχανική αποσκοπούσε στην απονεύρωση των πολιτών και στην μετατροπή τους σε αμοραλιστές καταναλωτές χωρίς ιστορική μνήμη φιλοσοφικές αναζητήσεις και ηθικές αντιστάσεις.
Το σύγχρονο μοντέλο του νεοταξικού «homo lupus economicus» είναι πιο ολοκληρωτικό και αντιανθρώπινο , αφού χρησιμοποιείται πλέον μια πανίσχυρη τεχνολογία επηρεασμού της συνειδήσεως, πέρα από γεωγραφικά σύνορα και πολιτικές ιδεολογίες. 

Το μοντέλο αυτό είναι ακόμα πιο επικίνδυνο, γιατί παρουσιάζεται σαν δημοκρατικό, ενώ στην πραγματικότητα λέει: «Επιτρέπεται να επιλέξετε ελεύθερα, στον βαθμό που μπορούμε να προγραμματίζουμε τις κινήσεις σας και να επιβάλλουμε -με πλύση εγκεφάλου- αυτό που εμείς θέλουμε και μας συμφέρει να κάνετε»…

Τα εργαλεία της κοινωνικής μηχανικής

1. Η στρατηγική της παραπλάνησης: 

Προκειμένου να αποκτήσουν τον έλεγχο του κοινού, αφ’ ενός το διατηρούν ασυντόνιστο και με άγνοια των βασικών αρχών του συστήματος και αφ’ ετέρου, συγχυσμένο αποδιοργανωμένο και διασπασμένο με ζητήματα που δεν έχουν πραγματική σημασία. Αυτό επιτυγχάνεται ως εξής:
α) παρέχοντας χαμηλού επιπέδου δημόσια παιδεία και κρατώντας μόνο για την ελίτ την υψηλή γνώση,
β) Κατευθύνοντας τα αισθήματά τους , αυξάνοντας τη μαλθακότητά τους (πνευματική και φυσική) μέσα από συνεχή βομβαρδισμό από φθηνό σεξ, βία και τρομοκρατία μέσω των ΜΜΕ,
γ) Ξαναγράφοντας την ιστορία και τους νόμους και υποβάλλοντας τους πολίτες σε αποκλίνουσα συμπεριφορά, ώστε να μπορούν να μεταστρέψουν τη σκέψη τους από τις πραγματικές τους ανάγκες σε μη απαραίτητες προτεραιότητες.

Ο γενικός κανόνας είναι ότι υπάρχει κέρδος από τη σύγχυση: όσο περισσότερη σύγχυση τόσο μεγαλύτερο το κέρδος.

Άρα η καλλίτερη μέθοδος είναι να δημιουργούνται προβλήματα και μετά να προσφέρονται έτοιμες λύσεις γι’ αυτά.

Η Μεθόδευση της Παραπλάνησης συντελείται με :


ΜΜΕ: Απομακρύνουν την προσοχή του ενήλικου κοινού από τα πραγματικά κοινωνικά ζητήματα και τη στρέφουν σε ανούσια ριάλιτυ.

ΣΧΟΛΕΙΑ: Διατηρούν αστοιχείωτα τα νεαρά παιδιά σε τομείς όπως τα μαθηματικά, τα οικονομικά, το δίκαιο, τη φιλοσοφία, την ιστορία.

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ: Κρατούν σε χαμηλό επίπεδο την ψυχαγωγία του κοινού και τον πολιτισμό.

ΕΡΓΑΣΙΑ: Εφαρμόζεται η τακτική να είναι συνεχώς απασχολημένο το κοινό ώστε να μην μένει χρόνος για να σκεφθεί. Κατά τον Άλντους Χάξλεϋ, ο κόσμος αυτός θα είναι «μια δικτατορία χωρίς δάκρυα» όπου οι μάζες θα «λατρεύουν τη δουλεία τους».

2. Αποσιώπηση: 

Με τον έλεγχο των ΜΜΕ φιλτράρονται οι ειδήσεις και οι πληροφορίες, ώστε σημαντικά αποσπάσματα των πραγματικών γεγονότων να αποκρύπτονται. Έτσι περνούν στον κόσμο την εικόνα των πραγμάτων που τους συμφέρει.


3. Γελοιοποίηση της «επικίνδυνης» πληροφορίας: 

Αν κάποιο σημαντικό γεγονός, (π.χ. οι επιθέσεις της 11ης 9 στη Νέα Υόρκη) δεν «χωράει» στις επίσημες εξηγήσεις που προωθούνται από τα media, τότε μπαίνουν μπροστά οι μηχανισμοί εξευτελισμού: «γραφικοί», «συνωμοσιολόγοι» κ.λπ. 


Παράλληλα προωθούν υπούλως στημένες εξωφρενικές θεωρίες (π.χ. εξωγήινοι), ώστε να επιτείνουν τη σύγχυση του κοινού και να ακυρώνουν τις σοβαρές μαρτυρίες (π.χ. τις καταθέσεις των μηχανικών που μιλούν για κατεδάφιση από μέσα των Διδύμων Πύργων).

4. Κατασκευή «ειδικών»: 


Προώθηση δικών τους επιστημόνων και εξωνημένων διανοουμένων σε θέσεις κλειδιά του δημοσίου βίου (π.χ. καθηγητές πανεπιστημίου, διευθυντές ινστιτούτων), οι οποίοι στηρίζονται από τα επίσης κατευθυνόμενα ΜΜΕ.

Στην χώρα μας, όπου διεξάγεται ένας ανελέητος ιδεολογικός πόλεμος για εξόντωση κάθε τι ελληνικού, είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της κατάληψης πολλών πανεπιστημιακών θέσεων από καθηγητές της εθνομηδενιστικής σχολής τα τελευταία 20 χρόνια, για να πρωτοστατούν σήμερα στη διάλυση της Παιδείας και στον αφελληνισμό της Ιστορίας.

5. Λειτουργία προβοκάτσιας: 
Όταν μια κοινωνική κατάσταση αρχίζει να γίνεται απειλητική γι’ αυτούς (π.χ. αρχίζει να αφυπνίζεται πατριωτικά ή κοινωνικά ο μέσος πολίτης), τότε προωθούν κάποιον δικόν τους άνθρωπο ή κίνημα για να προλάβουν τους πραγματικούς εκπροσώπους του λαού και να σπείρουν την παραπληροφόρηση. Αν, παρ’ όλα αυτά οι κοινωνικοί μηχανικοί αποτύχουν να επιβληθούν, τότε αρχίζει μια επίθεση ηττοπάθειας και δράσης άλλων αχυρανθρώπων.

6. Διάσπαση της προσοχής με την υπερπληροφόρηση: 

Αν κάποιο γεγονός τραβήξει την προσοχή του κοινού, οι κοινωνικοί μηχανικοί φροντίζουν ώστε τα ΜΜΕ να επιμείνουν σε άχρηστες λεπτομέρειες και στην αποπροσανατολιστική παρουσίασή του.Ταυτόχρονα σκηνοθετούν ένα άλλο γεγονός για να αποσπάσουν την προσοχή του κοινού.
βλ. συλλήψεις πρόχειρων «τρομοκρατών»

ΠΗΓΗ

ΠΡΟΒΑ ΤΖΕΝΕΡΑΛΕ ΤΟΥ ΕΡΧΟΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

Advertisement

1610656O ερχομός της παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης συνεχίζει να μεθοδεύεται σε όλα τα κράτη. Μετά τις γενικές δοκιμές ελεγχόμενων εξεγέρσεων σε διάφορα κράτη της Ευρώπης, ακόμη βέβαια και στην Ελλάδα ,από την εγκατεστημένη παντού 5η φάλαγγα, μην ξεχνούμε τα «Δεκεμβριανά» με αφορμή τον πυροβολισμό του 15χρονου στα Εξάρχεια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη Πάτρα, Λάρισσα κτλ, ήρθε και η ώρα της βόρειας Αφρικής.
Το ότι γλυτώσαμε μία νέα καταστροφή του κέντρου της Αθήνας λόγω των λαθρομεταναστών που τους κουβάλησαν από την Κρήτη, οφείλεται στους κατά πολλούς ψύχραιμους χειρισμούς της κυβέρνησης.
Θυμός και αγανάκτηση έχουν οδηγήσει
χιλιάδες Αιγυπτίων εν τω μεταξύ, να ζητούν την πτώση του καθεστώτος Μουμπάρακ. Η κατάσταση στην Αίγυπτο, τέσσερις μέρες αφότου ξέσπασαν οι διαδηλώσεις, όχι μόνο δεν έχει εξομαλυνθεί αλλά μέρα με την ημέρα χειροτερεύει Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 13 ενώ οι τραυματίες είναι πλέον χιλιάδες. Οι αρχές ασφαλείας ανακοίνωσαν απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 σε όλη τη χώρα. Ο κόσμος αψήφησε την απαγόρευση και παραμένει στους δρόμους και η κυβέρνηση επιστράτευσε τα τανκς.
1610655 Υπάρχουν μάλιστα πληροφορίες πως άνοιξαν πυρ κατά του πλήθους. Υπάρχουν και αναφορές από τα διεθνή ΜΜΕ ότι σε πολλές περιπτώσεις οι στρατιωτικοί συντάσσονται με το πλήθος, και οι στρατιώτες κάνουν το σήμα της νίκης στους συγκεντρωμένους, οι οποίοι απαντούν με χειροκροτήματα. Γενικά επικρατεί ένα χάος και κανείς δεν γνωρίζει ποιος είναι με ποιόν και ουσιαστικά δεν φαίνεται οι διαδηλωτές να έχουν κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο.
1611631

Απλά η μιζέρια οδήγησε στους δρόμους όλους τους αγανακτισμένους μη έχοντες και μη κατέχοντες και γίνεται χαμός Ο πρόεδρος Μουμπάρακ, φημολογείται, ότι θα απευθύνει διάγγελμα στο λαό, ενώ φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει και σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Αυτό όμως δεν φαίνεται να ηρεμεί τα πράγματα. «Kefaya». Φωνάζουν όλοι ρυθμικά, που σημαίνει «φτάνει πια» Δεκάδες οχήματα και κτίρια έχουν παραδοθεί στις φλόγες και τα τεθωρακισμένα φαίνεται να γυρνούν στους δρόμους άσκοπα, αφού μόνο τα ΜΑΤ φαίνεται να έχουν σχέδιο αντιμετώπισης του πλήθους που είναι όμως «μη ελέγξιμο’ λόγω του όγκου του.
 
1611238Δυνάμεις των αρχών ασφαλείας δήλωσαν στο Associated Press ότι έθεσαν σε κατ’ οίκον περιορισμό τον Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, που είναι αντικαθεστωτικός και όπως είναι αυτονόητο σε αυτές τις πριπτώσεις κάτοχος βραβείου Νομπέλ. Η νέα τάξη ξέρει που δίνει τα βραβεία της, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιήσει εναλλακτικές λύσεις την κατάλληλη στιγμή. Ο Ελ Μπαραντέϊ  επέστρεψε στην Αίγυπτο από τη Βιέννη, για να πάρει μέρος στις διαδηλώσεις κατά του προέδρου Μουμπάρακ.
  
Στις φλόγες τυλίχτηκαν τα γραφεία του κυβερνώντος Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος, λίγη ώρα μετά την εφαρμογή της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Γραφεία του κόμματος σε άλλες πόλεις επίσης πυρπολήθηκαν ή δέχτηκαν επιθέσεις. Αψηφώντας την απαγόρευση κυκλοφορίας που ξεκίνησε στις 18:00, χιλιάδες διαδηλωτές παραμένουν στους δρόμους του Καΐρου.
 
1610657Νωρίτερα, η αστυνομία χρησιμοποίησε σφαίρες από καουτσούκ και μάνικες νερού για να διαλύσει χιλιάδες εξεγερμένων που συγκεντρώθηκαν, μετά την προσευχή, έξω από το φημισμένο τζαμί αλ-Αζάρ του Καΐρου. Αργότερα, το πλήθος έβαλε φωτιά στο κυβερνείο της Αλεξάνδρειας, ενώ άλλοι διαδηλωτές παραβίασαν την είσοδο του κτιρίου ενός αστυνομικού τμήματος .
Εννοείται ότι υπάρχει ανησυχία για τους ξένους πολίτες. Και η κατάσταση γενικά φαίνεται έκρυθμη, αλλά αυτοί που την ξεκίνησαν φαίνεται να ξέρουν πολύ καλά τι θέλουν και πώς να το πετύχουν.
ΠΗΓΗ

Πιλότος αναφέρει επισήμως ΑΤΙΑ!

Advertisement

Η αεροπορική εταιρεία Ryanair, επιβεβαίωσε ότι στις 22 Δεκεμβρίου ο πιλότος της πτήσης FR1397 ανέφερε ένα ΑΤΙΑ στην αρμόδια πολιτική αεροπορία, αφού οι επιβάτες της πτήσης είχαν τραβήξει συνταρακτικές φωτογραφίες μέσα από το αεροσκάφος περίπου 200 χιλιόμετρα απο το Όσλο.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε: «Η Ryanair επιβεβαιώνει ότι ο πιλότος της πτήσης FR1397 από το αεροδρόμιο Rygge του Όσλο προς το Gatwick του Λονδίνου, ανέφερε επισήμως την θέαση ενός Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο 200 χλμ. νότια από τη νορβηγική πρωτεύουσα! Το πλήρωμα αντιλήφτηκε το ΑΤΙΑ, αφού το είχαν πρώτοι εντοπίσει οι επιβάτες και είχαν αρχίσει να το φωτογραφίζουν.

Η Ryanair έχει δώσει τις εικόνες στις αρχές πολιτικής αεροπορίας σε όλη την Ευρώπη σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί η αναφορά περαιτέρω θεάσεων.

Η Ryanair δεν σχολιάζει φήμες ή εικασίες και δεν συμφωνεί με τους ισχυρισμούς ότι το ΑΤΙΑ ήταν μια δοκιμαστική πτήση που έλαβε χώρα πριν τις 24 Δεκεμβρίου. Αυτό είναι ένα θέμα που θα εξεταστεί από τις αρμόδιες αρχές.»

Οι ειδικοί πάντως επιβεβαίωσαν πως είχαν λάβει μια σειρά παρόμοιων αναφορών και ότι τέτοιες θεάσεις δεν είναι ασυνήθιστες για την συγκεκριμένη περιοχή αυτήν την εποχή του χρόνου με έναν αυξανόμενο αριθμό παρόμοιων θεάσεων να αναφέρονται μέχρι και την 25η Δεκεμβρίου.

ΠΗΓΗ

Απαγορεύουν την ιδιωτική καλλιέργεια κήπων ..

Advertisement

Στις Η.Π.Α.«Αν οι άνθρωποι αφήσουν την κυβέρνηση να αποφασίζει τι τροφή θα τρώνε και τι φάρμακα θα παίρνουν, τα σώματά τους θα είναι σύντομα σε τόσο θλιβερή κατάσταση όσο είναι οι ψυχές εκείνων που….ζούν σε καθεστώς τυρρανίας.»Τόμας Τζέφερσον 
Εκ των ιδρυτών πατέρων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής
Ηδη στην Αμερική έχει ξεκινήσει η εφαρμογή του νόμου που έχει κατατεθεί στο Κογκρέσο και αφορά την απαγόρευση καλλιέργειας οργανικών τροφών.
Με λίγα λόγια την απαγόρευση του σπιτικού κήπου για την επιβίωση της οικογένειας.
Οποιος λοιπόν δεν θέλει να ενταχθεί στους κανόνες της Παγκοσμιοποίησης και θα θελήσει να κάνει ένα μικρό κήπο για να ζεί αυτός και η οικογένειά του, θα χαρακτηρίζεται επικίνδυνος και θα δέχεται πρόστιμα και κατασχέσεις προϊόντων καθώς αυτά θα αποτελούν «κίνδυνο για την δημόσια υγεία».
Το όνομα του νόμου αυτού είναι «Νόμος Συγκλήτου S 510 Εκσυγχρονισμός Ασφάλειας Τροφίμων», σύμφωνα με τον οποίο χαρακτηρίζεται παράνομη η καλλιέργεια και αποθήκευση σπόρων.
Ο νόμος της Συγκλήτου «510» για τον εκσυγχρονισμό της ασφάλειας των τροφίμων έχει χαρακτηριστεί ως ο πιο επικίνδυνος νόμος στην ιστορία των ΗΠΑ.
Ο νόμος θα δίνει το δικαίωμα στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να απαγορεύει ή να νομιμοποιεί το μέχρι τώρα δικαίωμα όλων για την καλλιέργεια, το εμπόριο και την μεταφορά όλων των τροφίμων.
Ο νόμος δίνει το δικαίωμα στον «Μεγάλο Αδερφό» να ρυθμίζει μέχρι και την καλλιέργεια ντοματών στην αυλή του σπιτιού μας.
Δίνει το δικαίωμα στην κυβέρνηση να συλλαμβάνει και να φυλακίζει ανθρώπους που πωλούν αγγούρια στην λαϊκή. Θα ποινικοποιεί την μεταφορά οργανικών τροφών αν δεν συμμορφώνεται κάποιος με τους κανόνες των αρχών.
Ο εφησυχασμός είναι καταστροφικός! Διαδώστε την πληροφορία αυτή σε φίλους και γνωστούς σας.
 

 
 

ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΜΑΣ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΜΙΑΣ ΜΑΥΡΗΣ ΤΡΥΠΑΣ;

Advertisement

Η αντιγραφή και η αναπαραγωγή επιτρέπεται ΜΟΝΟ αν συνοδεύεται με σύνδεσμο και με αυτή την σημείωση.

Αναζητώντας οι επιστήμονες τον τρόπο με τον οποίο δημιουργήθηκε το υλικό σύμπαν, ίδρυσαν το CERN προκειμένου μέσα από μια σειρά πειραμάτων να τον ανακαλύψουν.

Η σύγκρουση των σωματιδίων που επιχειρείται μέσα στον μεγάλο επιταχυντή Αδρονίων του CERN, σκοπό έχει να προσομοιώσει τις πρωταρχικές συνθήκες που επικρατούσαν και οι οποίες συνέβαλαν στην δημιουργία του σύμπαντός μας.

Η διαδικασία όμως της σύγκρουσης των σωματιδίων, προκαλεί μικρο-στροβίλους, δημιουργώντας μικρές μαύρες τρύπες.

Αυτό είναι ένα σημείο κλειδί. Ψάχνοντας δηλαδή οι επιστήμονες για τους τρόπους που δημιουργήθηκε το σύμπαν μας, προκαλούν μαύρες τρύπες.

Τι είναι όμως μια μαύρη τρύπα; Ο Stephen Hawking στο βιβλίο του «Το Σύμπαν σε ένα καρυδότσουφλο» περιγράφει ακριβώς τον όρο, ορίζοντας ως Μαύρη τρύπα μια περιοχή του χωροχρόνου από την οποία δεν μπορεί να ξεφύγει τίποτε, ούτε ακόμη το φως, λόγω του πολύ ισχυρού βαρυτικού της πεδίου.

Και μπορεί να συσχετιστεί το σύμπαν μας με μια μαύρη τρύπα;

Αν λάβουμε υπ’ όψη μας ότι στο κέντρο κάθε γαλαξία κρύβεται μια μαύρη τρύπα και ακόμη ότι και το κέντρο του δικού μας γαλαξία είναι μια μαύρη τρύπα, τότε, ‒αφού τα πάντα σ’ αυτόν τον κόσμο είναι επαναλήψεις ενός φράκταλ που επεκτείνεται επαναλαμβανόμενο‒ καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως το σύμπαν μας μπορεί να είναι ολόκληρο μια μαύρη τρύπα.

Ο Ιταλός μάλιστα επιστήμονας του CERN Γκαμπριέλε Bενετσιάνο, το δηλώνει απερίφραστα και λέει: «Το Σύμπαν μας είναι ένα μικρό κομμάτι στο εσωτερικό μιας μαύρης τρύπας· –και συμπληρώνει– τρομακτικό αν το σκεφτεί κανείς».

Επίσης, ο αστροφυσικός Θ. Γραμμένος το 1988 γράφει πως οι εργασίες των κοσμολόγων Hawking και Penrose απέδειξαν ότι το Σύμπαν όχι μόνο θα μπορούσε, αλλά επιβάλλεται να έχει προκύψει από την Μεγάλη Έκρηξη (Big Bang) μιας σημειακής ιδιομορφίας (point singularity) που αποκαλείται το εσώτερο σημείο μιας μαύρης τρύπας, άπειρης πυκνότητας και θερμοκρασίας.

Άρα οι επιστήμονες θεωρούν πως το σύμπαν μας είναι μια μαύρη τρύπα, … προφανώς διαφορετικού επιπέδου από αυτές που σήμερα εξετάζουν.

Αυτό όμως, αυτόματα υπο-δηλώνει την ύπαρξη ενός άλλου κόσμου μέσα στον οποίο αυτή η μαύρη τρύπα/σύμπαν σχηματίστηκε.

Κάτω λοιπόν από αυτές τις νέες θέσεις της επιστήμης, οι αστροφυσικοί Δανέζης και Θεοδοσίου στο βιβλίο τους ‘Κοσμολογία της Νόησης’ αναφέρουν πως «θα αχνόφεγγε η υπόθεση της γέννησης του αισθητού σ’ εμάς Σύμπαντος μέσα από την ύπαρξη ενός άλλου αόρατου Σύμπαντος, που προφανώς απλώνεται πίσω από τα όρια μιας μαύρης τρύπας».

Προσεγγίζοντας τώρα το ίδιο θέμα και από φιλοσοφική θεώρηση προστρέχουμε στα αρχαία κείμενα και διαπιστώσουμε πως υπάρχει ταύτιση των απόψεών του χθες και του σήμερα.

Μήπως λοιπόν αυτόν τον «άλλο/ανώτερο» κόσμο ‒μέσα στον οποίο δημιουργήθηκε η μαύρη τρύπα/σύμπαν‒ εννοούσε ο ΠΛΑΤΩΝ όταν έλεγε στον ΤΙΜΑΙΟ (V, 29b1-29b3) ότι «ο κόσμος μας πρέπει να είναι εικόνα κάποιου άλλου»!

ή όταν ο Ερμής ο Τρισμέγιστος περιέγραφε πως «(Λόγος Α §8) η θεία Βούληση έλαβε τη μορφή του Λόγου και είδε τον καλό κόσμο και τον μιμήθηκε, δημιουργώντας κόσμο με τα δικά της συστατικά».

Με τα προαναφερθέντα λοιπόν στοιχεία, μας παρουσιάζεται η εικόνα δύο κόσμων.

Ενός Πρωταρχικού Κόσμου (άγνωστου σ’ εμάς) μέσα στον οποίο δημιουργείται μια «μαύρη τρύπα» που αυτή (η μαύρη τρύπα) μετασχηματίζεται σ’ ένα δευτερεύον σύμπαν, …το σύμπαν μας.

Αυτή όμως η ακολουθία, μας θυμίζει μια άλλη ιστορία. Μας θυμίζει τον προπατορικό μύθο στη Παλαιά Διαθήκη, όπου και εκεί συναντάμε δύο κόσμους: Τον Παράδεισο και τον τόπο εξορίας του Αδάμ και της Εύας.

Η αμαρτία που διέπραξαν οι πρωτόπλαστοι ήταν ότι δοκίμασαν τον απαγορευμένο καρπό από το απαγορευμένο δένδρο της γνώσης του καλού και του κακού, το περιβόητο μήλο.

Ποιο όμως μπορεί να είναι αυτό το δένδρο της γνώσης του καλού και του κακού, και τι σχέση μπορεί να έχει με τον κόσμο μας;

Μπορεί αυτό το απαγορευμένο δένδρο να είναι εκείνο το δεύτερο σύμπαν/μαύρη τρύπα που δημιουργήθηκε σ’ εκείνον τον πρώτο κόσμο;

Αν κοιτάξουμε τον κόσμο μας θα διαπιστώσουμε ότι αυτός χαρακτηρίζεται από την απόλυτη διττότητα. Τα πάντα μέσα σ’ αυτόν βρίσκονται σε ζεύγη αντιθέτων: Ζωή θάνατος, ωραίο άσχημο, εισπνοή εκπνοή, ύπνος, εγρήγορση, καλό κακό, χαρά λύπη, αγάπη μίσος κλπ. Το κάθε τι κυοφορεί το αντίθετό του και μεταλλάσσεται. Η εισπνοή κυο-φορεί την εκπνοή και η εκπνοή κυοφορεί την εισπνοή. Η μέρα κυοφορεί την νύχτα και η νύχτα κυοφορεί την μέρα. Η ζωή κυοφορεί τον θάνατο και ο θάνατος την ζωή. Ο κόσμος μας δηλαδή στο σύνολό του είναι μια ατελείωτη εναλλαγή αγάπης-μίσους, χαράς-λύπης, ομορφιάς-ασχήμιας ή ακμής-παρακμής.

Αυτή είναι η διττότητα. Το κύριο χαρακτηριστικό του κόσμου μας.

Αν απεικονίζαμε σχηματικά αυτή την διττότητα τότε θα την σχεδιάζαμε με μια κυματοειδή ταλάντωση.

Αυτή η ταλάντωση συμβολίζεται με την κυματοειδή κίνηση του φιδιού που είχε αγκαλιάσει το απαγορευμένο δένδρο της γνώσης του καλού και του κακού ‒δηλαδή το δένδρο της διττότητας‒ στον προπατορικό μύθο.

Τα πάντα σ’ αυτό το σύμπαν της διαδικότητας ταλαντώνονται. Από το φως και τα νετρίνα των ατόμων, έως τα συναισθήματα των ανθρώπων. Η ίδια η ταλάντωση που αρχικά αναβαθμίζει καταστάσεις, ανθρώπους και πολιτισμούς, αυτή η ίδια στη συνέχεια υποβαθμίζει. Στο άμεσο περιβάλλον μας την διακρίνουμε αρχικά στην Γέννηση του ανθρώπου, στην ανάπτυξή του, την ακμή, και στη συνέχεια, ‒μετά την κορύφωση της δράσης του στη ζωή‒ ακολουθεί η παρακμή του γήρατος, και τέλος ο θάνατος.

Κανένας από τους δύο αντίθετους πόλους της ταλάντωσης δεν μπορεί να υπερισχύσει έναντι του άλλου, επειδή κανένας δεν μπορεί να υπάρξει ανεξάρτητος και αποκομμένος από τον άλλο. Η ίδια η φύση της ταλάντωσης έχει μέσα της και τις δύο αντίθετες θέσεις και μετακινεί τα πράγματα από τη μία κατάσταση στην άλλη και τανάπαλι. Αυτή η Αλήθεια βρίσκεται «κρυμμένη» σαν μια μαγική εικόνα μπροστά μας και σε ό,τι μας περιβάλλει.

Ας προσπαθήσουμε να κάνουμε μια μεταφορά με εικόνες του συμβάντος της υλικής δημιουργίας.

Στο Αληθινό Κόσμο, (τα Υπερσύμπαντα του αληθινού Φωτός ‒όπως τα αποκαλώ μέσα στο βιβλίο) υπάρχει μια μαύρη τρύπα ‒το απαγορευμένο δένδρο‒ αποτελούμενο από κατάλοιπα προηγούμενων δημιουργιών που έσβησαν ‒όπως υπαινίσσονται τα στοιχεία που μας δίνουν τα αρχαία κείμενα από κάποιες θρησκείες. Αυτή η μαύρη τρύπα μετά από τον «ορίζοντα γεγονότων» της (=τα όρια της περιοχής από την οποία τίποτα δεν μπορεί πλέον να διαφεύγει λόγω βαρυτικής έλξης), σχηματίζει μια ενεργειακή σπείρα (το ενεργειακό ‒αόρατο‒ τμήμα του 96% του υλικού σύμπαντος) που οδηγεί στο εσώτερο και πυκνότερο σημείο της (=στην «σημειακή ιδιομορφία» της), που στην προκειμένη περίπτωση είναι το ορατό 4% σύμπαν μας… στο οποίο συμβαίνουν χωροχρονικές στρεβλώσεις και μας δίνουν την αίσθηση του χρόνου των δισεκατομμυρίων …ετών, επειδή ‒όπως αναφέρουν οι αστροφυσικοί Δανέζης & Θεοδοσίου‒ «στο εσωτερικό μιας μαύρης τρύπας ο χρόνος παγώνει, γεγονός που σημαίνει ότι ο χρόνος ανάμεσα σε δύο κτύπους ενός ρολογιού υπολογίζεται πως θα είναι άπειρος, ταυτιζόμενος με την αιωνιότητα». Είναι αυτό που λένε: «πως μια στιγμή του θεού χίλια χρόνια ανθρώπινα»…

Αυτή είναι η παραίσθηση που δημιουργείται στον άνθρωπο για την ύπαρξη του υλικού χρόνου αλλά και του κόσμου μας γενικότερα.

Το άρθρο αποτελεί εισήγηση της συγγραφέως στην παρουσίαση του βιβλίου της «ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑΣ» που έγινε στη Λάρισα στις 4/8/2010 στο βιβλιοπωλείο ΝΕΑ ΣΚΑΛΑ

ΠΗΓΗ

ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΜΑΣ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΜΙΑΣ ΜΑΥΡΗΣ ΤΡΥΠΑΣ;

Advertisement

Η αντιγραφή και η αναπαραγωγή επιτρέπεται ΜΟΝΟ αν συνοδεύεται με σύνδεσμο και με αυτή την σημείωση.

Αναζητώντας οι επιστήμονες τον τρόπο με τον οποίο δημιουργήθηκε το υλικό σύμπαν, ίδρυσαν το CERN προκειμένου μέσα από μια σειρά πειραμάτων να τον ανακαλύψουν.

Η σύγκρουση των σωματιδίων που επιχειρείται μέσα στον μεγάλο επιταχυντή Αδρονίων του CERN, σκοπό έχει να προσομοιώσει τις πρωταρχικές συνθήκες που επικρατούσαν και οι οποίες συνέβαλαν στην δημιουργία του σύμπαντός μας.

Η διαδικασία όμως της σύγκρουσης των σωματιδίων, προκαλεί μικρο-στροβίλους, δημιουργώντας μικρές μαύρες τρύπες.

Αυτό είναι ένα σημείο κλειδί. Ψάχνοντας δηλαδή οι επιστήμονες για τους τρόπους που δημιουργήθηκε το σύμπαν μας, προκαλούν μαύρες τρύπες.

Τι είναι όμως μια μαύρη τρύπα; Ο Stephen Hawking στο βιβλίο του «Το Σύμπαν σε ένα καρυδότσουφλο» περιγράφει ακριβώς τον όρο, ορίζοντας ως Μαύρη τρύπα μια περιοχή του χωροχρόνου από την οποία δεν μπορεί να ξεφύγει τίποτε, ούτε ακόμη το φως, λόγω του πολύ ισχυρού βαρυτικού της πεδίου.

Και μπορεί να συσχετιστεί το σύμπαν μας με μια μαύρη τρύπα;

Αν λάβουμε υπ’ όψη μας ότι στο κέντρο κάθε γαλαξία κρύβεται μια μαύρη τρύπα και ακόμη ότι και το κέντρο του δικού μας γαλαξία είναι μια μαύρη τρύπα, τότε, ‒αφού τα πάντα σ’ αυτόν τον κόσμο είναι επαναλήψεις ενός φράκταλ που επεκτείνεται επαναλαμβανόμενο‒ καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως το σύμπαν μας μπορεί να είναι ολόκληρο μια μαύρη τρύπα.

Ο Ιταλός μάλιστα επιστήμονας του CERN Γκαμπριέλε Bενετσιάνο, το δηλώνει απερίφραστα και λέει: «Το Σύμπαν μας είναι ένα μικρό κομμάτι στο εσωτερικό μιας μαύρης τρύπας· –και συμπληρώνει– τρομακτικό αν το σκεφτεί κανείς».

Επίσης, ο αστροφυσικός Θ. Γραμμένος το 1988 γράφει πως οι εργασίες των κοσμολόγων Hawking και Penrose απέδειξαν ότι το Σύμπαν όχι μόνο θα μπορούσε, αλλά επιβάλλεται να έχει προκύψει από την Μεγάλη Έκρηξη (Big Bang) μιας σημειακής ιδιομορφίας (point singularity) που αποκαλείται το εσώτερο σημείο μιας μαύρης τρύπας, άπειρης πυκνότητας και θερμοκρασίας.

Άρα οι επιστήμονες θεωρούν πως το σύμπαν μας είναι μια μαύρη τρύπα, … προφανώς διαφορετικού επιπέδου από αυτές που σήμερα εξετάζουν.

Αυτό όμως, αυτόματα υπο-δηλώνει την ύπαρξη ενός άλλου κόσμου μέσα στον οποίο αυτή η μαύρη τρύπα/σύμπαν σχηματίστηκε.

Κάτω λοιπόν από αυτές τις νέες θέσεις της επιστήμης, οι αστροφυσικοί Δανέζης και Θεοδοσίου στο βιβλίο τους ‘Κοσμολογία της Νόησης’ αναφέρουν πως «θα αχνόφεγγε η υπόθεση της γέννησης του αισθητού σ’ εμάς Σύμπαντος μέσα από την ύπαρξη ενός άλλου αόρατου Σύμπαντος, που προφανώς απλώνεται πίσω από τα όρια μιας μαύρης τρύπας».

Προσεγγίζοντας τώρα το ίδιο θέμα και από φιλοσοφική θεώρηση προστρέχουμε στα αρχαία κείμενα και διαπιστώσουμε πως υπάρχει ταύτιση των απόψεών του χθες και του σήμερα.

Μήπως λοιπόν αυτόν τον «άλλο/ανώτερο» κόσμο ‒μέσα στον οποίο δημιουργήθηκε η μαύρη τρύπα/σύμπαν‒ εννοούσε ο ΠΛΑΤΩΝ όταν έλεγε στον ΤΙΜΑΙΟ (V, 29b1-29b3) ότι «ο κόσμος μας πρέπει να είναι εικόνα κάποιου άλλου»!

ή όταν ο Ερμής ο Τρισμέγιστος περιέγραφε πως «(Λόγος Α §8) η θεία Βούληση έλαβε τη μορφή του Λόγου και είδε τον καλό κόσμο και τον μιμήθηκε, δημιουργώντας κόσμο με τα δικά της συστατικά».

Με τα προαναφερθέντα λοιπόν στοιχεία, μας παρουσιάζεται η εικόνα δύο κόσμων.

Ενός Πρωταρχικού Κόσμου (άγνωστου σ’ εμάς) μέσα στον οποίο δημιουργείται μια «μαύρη τρύπα» που αυτή (η μαύρη τρύπα) μετασχηματίζεται σ’ ένα δευτερεύον σύμπαν, …το σύμπαν μας.

Αυτή όμως η ακολουθία, μας θυμίζει μια άλλη ιστορία. Μας θυμίζει τον προπατορικό μύθο στη Παλαιά Διαθήκη, όπου και εκεί συναντάμε δύο κόσμους: Τον Παράδεισο και τον τόπο εξορίας του Αδάμ και της Εύας.

Η αμαρτία που διέπραξαν οι πρωτόπλαστοι ήταν ότι δοκίμασαν τον απαγορευμένο καρπό από το απαγορευμένο δένδρο της γνώσης του καλού και του κακού, το περιβόητο μήλο.

Ποιο όμως μπορεί να είναι αυτό το δένδρο της γνώσης του καλού και του κακού, και τι σχέση μπορεί να έχει με τον κόσμο μας;

Μπορεί αυτό το απαγορευμένο δένδρο να είναι εκείνο το δεύτερο σύμπαν/μαύρη τρύπα που δημιουργήθηκε σ’ εκείνον τον πρώτο κόσμο;

Αν κοιτάξουμε τον κόσμο μας θα διαπιστώσουμε ότι αυτός χαρακτηρίζεται από την απόλυτη διττότητα. Τα πάντα μέσα σ’ αυτόν βρίσκονται σε ζεύγη αντιθέτων: Ζωή θάνατος, ωραίο άσχημο, εισπνοή εκπνοή, ύπνος, εγρήγορση, καλό κακό, χαρά λύπη, αγάπη μίσος κλπ. Το κάθε τι κυοφορεί το αντίθετό του και μεταλλάσσεται. Η εισπνοή κυο-φορεί την εκπνοή και η εκπνοή κυοφορεί την εισπνοή. Η μέρα κυοφορεί την νύχτα και η νύχτα κυοφορεί την μέρα. Η ζωή κυοφορεί τον θάνατο και ο θάνατος την ζωή. Ο κόσμος μας δηλαδή στο σύνολό του είναι μια ατελείωτη εναλλαγή αγάπης-μίσους, χαράς-λύπης, ομορφιάς-ασχήμιας ή ακμής-παρακμής.

Αυτή είναι η διττότητα. Το κύριο χαρακτηριστικό του κόσμου μας.

Αν απεικονίζαμε σχηματικά αυτή την διττότητα τότε θα την σχεδιάζαμε με μια κυματοειδή ταλάντωση.

Αυτή η ταλάντωση συμβολίζεται με την κυματοειδή κίνηση του φιδιού που είχε αγκαλιάσει το απαγορευμένο δένδρο της γνώσης του καλού και του κακού ‒δηλαδή το δένδρο της διττότητας‒ στον προπατορικό μύθο.

Τα πάντα σ’ αυτό το σύμπαν της διαδικότητας ταλαντώνονται. Από το φως και τα νετρίνα των ατόμων, έως τα συναισθήματα των ανθρώπων. Η ίδια η ταλάντωση που αρχικά αναβαθμίζει καταστάσεις, ανθρώπους και πολιτισμούς, αυτή η ίδια στη συνέχεια υποβαθμίζει. Στο άμεσο περιβάλλον μας την διακρίνουμε αρχικά στην Γέννηση του ανθρώπου, στην ανάπτυξή του, την ακμή, και στη συνέχεια, ‒μετά την κορύφωση της δράσης του στη ζωή‒ ακολουθεί η παρακμή του γήρατος, και τέλος ο θάνατος.

Κανένας από τους δύο αντίθετους πόλους της ταλάντωσης δεν μπορεί να υπερισχύσει έναντι του άλλου, επειδή κανένας δεν μπορεί να υπάρξει ανεξάρτητος και αποκομμένος από τον άλλο. Η ίδια η φύση της ταλάντωσης έχει μέσα της και τις δύο αντίθετες θέσεις και μετακινεί τα πράγματα από τη μία κατάσταση στην άλλη και τανάπαλι. Αυτή η Αλήθεια βρίσκεται «κρυμμένη» σαν μια μαγική εικόνα μπροστά μας και σε ό,τι μας περιβάλλει.

Ας προσπαθήσουμε να κάνουμε μια μεταφορά με εικόνες του συμβάντος της υλικής δημιουργίας.

Στο Αληθινό Κόσμο, (τα Υπερσύμπαντα του αληθινού Φωτός ‒όπως τα αποκαλώ μέσα στο βιβλίο) υπάρχει μια μαύρη τρύπα ‒το απαγορευμένο δένδρο‒ αποτελούμενο από κατάλοιπα προηγούμενων δημιουργιών που έσβησαν ‒όπως υπαινίσσονται τα στοιχεία που μας δίνουν τα αρχαία κείμενα από κάποιες θρησκείες. Αυτή η μαύρη τρύπα μετά από τον «ορίζοντα γεγονότων» της (=τα όρια της περιοχής από την οποία τίποτα δεν μπορεί πλέον να διαφεύγει λόγω βαρυτικής έλξης), σχηματίζει μια ενεργειακή σπείρα (το ενεργειακό ‒αόρατο‒ τμήμα του 96% του υλικού σύμπαντος) που οδηγεί στο εσώτερο και πυκνότερο σημείο της (=στην «σημειακή ιδιομορφία» της), που στην προκειμένη περίπτωση είναι το ορατό 4% σύμπαν μας… στο οποίο συμβαίνουν χωροχρονικές στρεβλώσεις και μας δίνουν την αίσθηση του χρόνου των δισεκατομμυρίων …ετών, επειδή ‒όπως αναφέρουν οι αστροφυσικοί Δανέζης & Θεοδοσίου‒ «στο εσωτερικό μιας μαύρης τρύπας ο χρόνος παγώνει, γεγονός που σημαίνει ότι ο χρόνος ανάμεσα σε δύο κτύπους ενός ρολογιού υπολογίζεται πως θα είναι άπειρος, ταυτιζόμενος με την αιωνιότητα». Είναι αυτό που λένε: «πως μια στιγμή του θεού χίλια χρόνια ανθρώπινα»…

Αυτή είναι η παραίσθηση που δημιουργείται στον άνθρωπο για την ύπαρξη του υλικού χρόνου αλλά και του κόσμου μας γενικότερα.

Το άρθρο αποτελεί εισήγηση της συγγραφέως στην παρουσίαση του βιβλίου της «ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑΣ» που έγινε στη Λάρισα στις 4/8/2010 στο βιβλιοπωλείο ΝΕΑ ΣΚΑΛΑ

ΠΗΓΗ

Μία φωτογραφία σας ταξιδεύει στο Μάτσου Πίτσου, την πόλη των Ίνκας!

Advertisement

Περού! Η φωτογραφία του Scott Howard που βλέπετε, είναι η μεγαλύτερη που έχει ληφθεί ποτέ στο Μάτσου Πίτσου, την ιερή πόλη των Ίνκας! Είναι σύνθεση από 400 φωτογραφίες και έχει μέγεθος 1500 MegaPixels!

Το εντυπωσιακό είναι πως η εικόνα μας προσφέρει την δυνατότητα να περιηγηθούμε στο Μάτσου Πίτσου σαν να είμαστε εκεί! Κάντε κλικ πάνω της και καλό ταξίδι!

Advertisement