Πρώτα ήταν τα πουλιά, μετά τα ψάρια, τώρα μαζικοί θάνατοι καταγράφονται στους γρύλους!

Advertisement

ImageΈνας ιός ο οποίος προσβάλλει τους γρύλους και τους παραλύει ευθύνεται, σύμφωνα με τους επιστήμονες,  μέχρι στιγμής για το θάνατο εκατομμυρίων γρύλων στη βόρεια Αμερική. Το παραπάνω έχει διαπιστωθεί κύρια στις «φάρμες» που εκτρέφουν γρύλους για τροφή σε κατοικίδια ερπετά ενώ παλαιοτέρα γρύλοι εκτρέφονταν για δολώματα.

Ο ιός για πρώτη φορά αναγνωρίστηκε στην Αγγλία το 2002, ενώ στην αμερικανική ήπειρο έκανε την εμφάνισή του το 2009.

Το συγκεκριμένο περιστατικό συνιστά το τελευταίο σύμπτωμα σε μια σειρά μαζικών θανάτων ζώων που έχουν απασχολήσει τα ΜΜΕ τον τελευταίο μήνα, καθώς τα αίτια στις περισσότερες των περιπτώσεων παραμένουν άγνωστα.

Πρώτα μαυροπούλια έπεσαν νεκρά στη Νέα Υόρκη την παραμονή της πρωτοχρονιάς στο Αρκάνσας, στις ημέρες που ακολούθησαν τουλάχιστον 2 εκατομμύρια ψάρια βρέθηκαν νεκρά στον Κόλπο του Chesapeake, 150 τόνοι ψαριών βρέθηκαν νεκρά στο Βιετνάμ, πιράνχας στη Βραζιλία, χιλιάδες περιστέρια στην Ιταλία και τα περιστατικά συνεχίζονται.

Βιολόγοι ισχυρίζονται ότι παρόμοια περιστατικά μαζικών θανάτων συμβαίνουν έχουν συμβεί και στο παρελθόν, χωρίς οι δηλώσεις τους όμως να καθησυχάζουν πολλούς που θεωρούν τα φαινόμενα αυτά να κινούνται στη σφαίρα των έσχατων καιρών.
ΠΗΓΗ

Advertisement