ΛΙΘΟΓΡΑΦΙΑ ΜΙΑΣ ΕΞΩΓΗΙΝΗΣ ΑΦΙΞΗΣ

Advertisement

Σε αρχαιολογικές ανασκαφές στο Εκουαδόρ, σε μία πέτρα βρέθηκε μία λιθογραφία με μία εξωγήινη άφιξη! Στην λιθογραφία αναπαριστάται ένα καθιστό ανθρωποειδές πάνω σε ένα βράχο να κρατά μία μικρή πυραμίδα στο χέρι και από τα μάτια του να βγαίνουν ακτίνες προς δύο άτομα που υποκλίνονται. Στο κεφάλι του έχει κάτι σαν μικρό κράνος και από το κράνος αυτό βγαίνει κάτι σαν κεραία που στοχεύει σε ένα παράξενο φωτεινό ελλειψοειδές ιπτάμενο αντικείμενο που βρίσκεται από πάνω του. Η αναπαράσταση χρονολογείται από το 10000-12000 π.Χ.


ΠΗΓΗ

Ο δεύτερος μεγαλύτερος αστεροειδής του ηλιακού συστήματος που περνάει κοντά από τη Γη

Advertisement

Μπορεί να είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος αστεροειδής του ηλιακού συστήματος που περνάει κοντά από τη Γη.Ο αστεροειδής ονομάζετε Έρωτας ο οποίος ήρθε σε απόσταση  16.6 χιλιάδες μίλια χθες το βράδυ από τον πλανήτη μας.Το μεγάλο κομμάτι του βράχου δεν αποτελούσε απειλή, αλλά είναι ο πιο κοντινός αστεροειδής αυτού του μεγέθους που έχει έρθει κοντά στη Γη εδώ και πολύ καιρό.Η τελευταία φορά που ο Έρωτας πέρασε κοντά μας ήταν 37 χρόνια πριν το 1975.Η επόμενη επίσκεψη του δεν θα είναι πριν το 2056.Ο Έρως περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο κάθε 642,9 ημέρες και  μια φορά κάθε πέντε ώρες και 16 λεπτά.

Ανακαλύφθηκε το 1898 από τον Gustav Witt στη Γερμανία και τον Auguste Charlois στη Γαλλία.
Ένας μικρότερος μεγέθους αστεροειδής πέρασε ακόμα πιο κοντά στη Γη την περασμένη εβδομάδα.
Ο αστεροειδής 2012 BX34, ήρθε κοντά και σε απόσταση 36.750 μίλια από τη Γη στις 3.30 μ.μ. την Παρασκευή 27-1-2012, σύμφωνα με το πρόγραμμα αστεροειδών της NASA Watch.
Ακόμα κι αν αυτό είναι πάνω από πέντε φορές πιο κοντά από ό, τι το φεγγάρι, τα 11 μέτρα πλάτος του, δεν αποτελούν απειλή.

 Παρ ‘όλα αυτά, η NASA με εκτίμηση της μας λέει ότι υπάρχουν περίπου 1.000 αστεροειδείς πάνω από ένα χιλιόμετρο σε μήκος και 19.500 πάνω από 100 μέτρα, οι επιστήμονες όμως του Ινστιτούτου Πλανητικής Ερευνών προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο για να προστατεύσουν τη Γη.

Το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο NEOShield θα αναζήτηση έναν τρόπο να προστατεύσει τη Γη από βράχια του διαστήματος, και αναμένεται να διαρκέσει τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί.
Μερικές από τις ιδέες που σκέφτονται γύρω από αυτό είναι η απώθησης αστεροειδών με βλήματα ή εκρηκτικά, χρησιμοποιώντας τη βαρύτητα για να τους αλλάξουν πορεία.

Advertisement