Τεράστιο «Λάμδα» σχηματίστηκε στον ουρανό του Ολύμπου

Advertisement

Δεν πίστευαν στα μάτια τους, οι κάτοικοι του Λιτόχωρου Πιερίας, όταν αντίκρισαν νωρίς το πρωί της περασμένης Κυριακής, ένα πρωτόγνωρο θέαμα στον ουρανό.

Όσοι είχαν την τύχη να είναι ξύπνιοι λίγο μετά την ανατολή του ηλίου, έγιναν μάρτυρες ενός μοναδικού και αξιοπερίεργου θεάματος.

Έκπληκτοι κοιτώντας ψηλά, πάνω από τα σπίτια τους, διέκριναν ένα τεραστίων διαστάσεων «βέλος», που είχε σχηματιστεί ξεκάθαρα και δέσποζε ψηλά, πάνω από τον Όλυμπο! Πάνω από το αιώνιο ψηλό βουνό, σπίτι των θεών του Ολύμπου, σχηματίστηκε ένα μοναδικό ουράνιο σχήμα, που οι κάτοικοι πρώτη φορά αντίκρισαν στα μάτια τους.

Πολλοί δε δίστασαν να αναφερθούν στην παρουσία κάποιας εξωγήινης μορφής ζωής.

Άλλοι το απέδωσαν σε τυχαίο τερτίπι του ουρανού και κάποιου σύννεφου.

Δεν έλειψαν όμως κι αυτοί που είδαν μπροστά τους ένα σημάδι κάποιου Ολύμπιου Θεού.

Ποιος έχει δίκιο;

Έδειχνε κάτι αυτό το βέλος;

Ήθελε κάποια άλλη μορφή ζωής, ή κάποια ανώτερη δύναμη, να μας υποδείξει κάτι;

Κανείς δε μπορεί να πει με σιγουριά.

Σχόλιο Ιστολογίου: Κατά την μυθολογία το «Λάμδα» συμβόλιζε την θεά Θέμις η οποία ανήκει στους τιτάνες, τους πρώτους θεούς της ελληνικής μυθολογίας, παιδιά της Γαίας και του Ουρανού. Η λέξη Θέμις παράγεται από το ρήμα «τίθημι» και δηλώνει αυτό που έχει τεθεί, το ισχύον.

Σε συμβολικό επίπεδο αντιπροσωπεύει τον νόμο και την απαρασάλευτη τάξη, το θείο δίκαιο.

Θυγατέρες της Θέμιδος ήταν η Δίκη, οι Ώρες (= η ακριβής εναλλαγή των εποχών), οι Μοίρες, που προσωποποιούσαν το πεπρωμένο κάθε ανθρώπου, και η παρθένα Αστραία, προσωποποίηση της δικαιοσύνης.

ΠΗΓΗ

Advertisement