Το χαμένο Σοφάρ (κέρατο κριαριού) που θα ανακοινώσει την έλευση του Μεσσία

Advertisement

Το χαμένο Σοφάρ (κέρατο κριαριού) που θα ανακοινώσει την έλευση του Μεσσία.

Αντίγραφο της αρχαίας κανάτας λαδιού,και του Σοφάρ (κέρατο κριαριού) περιμένουν στη Συναγωγή,σε ψηλό ράφι για την άφιξη του Μεσσία.(Αντίχριστος).

Το Σοφάρ χρησιμοποιούταν τακτικά στο Ναό του Σολωμόντα και κατά την παράδοση, όταν φτάσει ο Μεσσίας, ο προφήτης Ηλίας θα φυσήξει το Σοφάρ.

Τα ρπωτότυπα χάθηκαν κατά την καταστροφή της Ιερουσαλήμ από την Ρωμα’ι’κή αυτοκρατορία.

Στο τέλος του 16ου αιώνα, υπήρχαν και υπάρχουν συναγωγές σε όλη την Ιερουσαλήμ, και οι
Οθωμανοί κυβερνήτες έκριναν παράνομο να χτίσουν καινούργιες. Μετά από δωροδοκία των Τούρκων αξιωματούχων, οι Εβραίοι κατασκεύασαν τέσσερις Συναγωγές.Θρύλοι ισχυρίζονται ότι υπάρχουν μυστικά τούνελ που συνδέουν τις Συναγωγές στο Ορος του Ναού.

Επίσης η μυστική σήραγγα περιμένει τον Μεσσία, που θα τη χρησιμοποιήσει για να περπατήσει τα τελευταία εκατοντάδες μέτρα μέχρι τον Τρίτο Ναό.

yohanan_ben_zakkai_synagogue

Όταν ο δεύτερος Ναός καταστράφηκε από τους Ρωμαίους το Σοφάρ και η κανάτα με το λάδι περίμενα εκεί, αλλά όταν οι Ιορδανοί κατέκτησαν την παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ το 1948 κατέστρεψαν τους Εβραϊκούς τόπους λατρείας.

Ο Σιμόν Gantz, ο διευθυντής της συναγωγής σήμερα, είπε στο Breaking News Ισραήλ ότι μίλησε πρόσφατα με στρατιώτες του Ισραήλ που μπήκαν στην Ιερουσαλήμ το 1967 μετά την απελευθέρωση του Ισραήλ και ήταν βέβαιοι ότι είδαν την αρχική γνήσια κανάτα με το λάδι και το Σοφάρ στο υψηλό ράφι, ανέγγιχτα.

(Photo: Wiki Commons)

(Photo: Wiki Commons)

«Δυστυχώς, από τη στιγμή που τελείωσε η μάχη στην πόλη και οι Εβραίοι μπήκαν εκ νέου στη συναγωγή, το Σοφάρ και το λάδι είχαν εξαφανιστεί.»

Το ράφι έμεινε κενό μέχρι το 1978, όταν ο Yitzchak Navon, τότε Πρόεδρος του Ισραήλ, επισκέφθηκε τη συναγωγή. Ο Navon έβαλε στο άδειο ράφι τα αντίγραφά τους και παραμένουν στο ράφι μέχρι σήμερα.

πηγήkatohika.gr

Advertisement