Χίλια χρόνια απομένουν στην Γη σύμφωνα με τον Στίβεν Χόκινγκ [Βίντεο]

Advertisement

Σύμφωνα με τον Στίβεν Χόκινγκ, έχουμε μόνο περίπου 1000 χρόνια που απομένουν στη Γη.

Κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο Χόκινγκ μίλησε για το μέλλον της Γης. Σύμφωνα με τον διάσημο φυσικό δεν θα διαρκέσει περισσότερο από 1000 χρόνια, ενώ προέτρεψε την ανθρωπότητα να βρει άλλους κατοικήσιμους πλανήτες στο διάστημα.

«Παρά το γεγονός πως η πιθανότητα καταστροφής στον πλανήτη Γη σε ένα δεδομένο έτος, μπορεί να είναι αρκετά χαμηλό, προστίθεται με την πάροδο του χρόνου, και γίνεται σχεδόν βέβαιο στα επόμενα 1.000 – 10.000 χρόνια» δήλωσε ο Χόκινγκ στην ομιλία του.

«Μέχρι τότε, θα πρέπει να έχουμε εξαπλωθεί στο διάστημα και σε άλλα αστέρια, ώστε μια καταστροφή της Γης να μην σημάνει το τέλος της ανθρώπινης φυλής».

Και όπως φαίνεται ο ρυθμός εξερεύνησης του διαστήματος έχει εντατικοποιηθεί. H NASA αναζητά «goldilocks» – εξωπλανήτες που μπορεί να είναι σε θέση να διατηρήσουν την ανθρώπινη ζωή. Εν τω μεταξύ, ο διευθύνων σύμβουλος της Space X, Έλον Μασκ, έχει ήδη αναφέρει τα σχέδιά του για αποίκιση του πλανήτη Άρη μέσα στον επόμενο αιώνα.

Παρ’ όλη όμως την κατήφεια, ο Χόκινγκ ολοκλήρωσε την ομιλία του με κάποιες θετικές σκέψεις.

«Να θυμάστε να κοιτάζετε τα αστέρια και όχι τα πόδια σας. Προσπαθήστε να βγάλετε νόημα από αυτό που βλέπετε, αναρωτηθείτε τι είναι αυτό που κάνει υπαρκτό το σύμπαν» δήλωσε. «Να είναι περίεργοι. Όσο δύσκολη κι αν σας φαίνεται η ζωή σας, υπάρχει πάντα κάτι που μπορείτε να κάνετε και να πετύχετε σε αυτό. Αυτό που μετράει είναι να μην τα παρατήσετε».

Ίσως τελικά ο Elon Musk δεν είναι τόσο τρελός που μιλά για τον αποικισμό του πλανήτη Άρη.

© Αποκάλυψη

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement