Τα χωριά των… «μετενσαρκωμένων»!

Advertisement

Η μετενσάρκωση είναι βαθιά ριζωμένη στην κινέζικη κουλτούρα και οι κάτοικοι σε χωριά στα νότια της χώρας, θεωρούν πως έχουν ανάμεσα τους πολλούς μετενσαρκωμένους!

Τα χωριά της μειονότητας Ντονγκ, βρίσκονται μεταξύ των περιοχών του Λιπίνγκ της επαρχίας Γκουιτζόου, της Σαντζιάνγκ της επαρχίας Γκουανγκσί και του Τονγκντάο της επαρχίας Χουνάν.

Στην ευρύτερη αυτή περιοχή, είναι διαδεδομένη η ιδέα της ανθρώπινης μετενσάρκωσης, η λεγόμενη «αναγέννηση».

china

Μάλιστα, υπάρχουν συνηθισμένοι άνθρωποι χωρίς κάποια σκοπιμότητα, οι οποίοι μιλούν για εμπειρίες μετενσάρκωσης, με συγκεκριμένα και άκρως εντυπωσιακά στοιχεία.

Όπως υποστηρίζουν τα μέλη της ίδιας οικογένειας διαφορετικών γενεών ή οι καλοί φίλοι μετενσαρκώνονται σε γείτονες, ή οι γονείς ξαναγεννιόνται ως εγγόνια, και ακόμη άνδρες γίνονται γυναίκες.

china1

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι δύο κορίτσια, που ονομάζονται Γιανγκ Ριτσούν και Γιάνγκ Γκαϊλιού, τα οποία ζουν στην πόλη Σουαντζιάνγκ του νομού Τονγκτζιάνγκ της επαρχίας Χουνάν.

Η Γιανγκ Ριτσούν που γεννήθηκε το 1983, λέει ότι ονομαζόταν Γιανγκ Πιντσούι στην προηγούμενη ζωή της και ήταν αγόρι. Προσθέτει ότι πέθανε μικρός σε ηλικία 13 ετών, δεν θάφτηκε στον οικογενειακό τάφο, και νιώθοντας νοσταλγία ήρθε πίσω. Οι σημερινοί γονείς της ήταν τα πρώην ξαδέρφια του.

chinaa

Όταν ήταν μόλις δύο ετών, σε αυτή τη ζωή, μπορούσε να εντοπίσει με ακρίβεια το σπίτι των γονιών της από την προηγούμενη ζωή, και στις παλιές φωτογραφίες μπορούσε να δείξει τον «πρώην» εαυτό της ως αγόρι, καθώς και να αναγνωρίσει τους συμμαθητές από το σχολείο.

Αργότερα η οικογένειά της, την τάισε με ένα μπολ σούπας σύμφωνα με τα έθιμα των Ντονγκ, και τότε σταδιακά ξέχασε πολλά πράγματα. Όταν ρωτήθηκαν αν και άλλοι είχαν πιει αυτή τη σούπα, η Γιάνγκ Γκαϊλιού απάντησε θετικά και είπε την ιστορία της.

Ουσιαστικά η ιστορία της είναι σχεδόν η ίδια με την προηγούμενη, καθώς και αυτή έχει επιστρέψει στο σπίτι της. Είπε ότι όταν ήταν πολύ μικρή, τραγουδούσε τα τραγούδια των Ντονγκ σε όλους όσους συναντούσε στο χωριό, και οι ηλικιωμένοι ρωτούσαν ποιος της είχε διδάξει αυτά τα τραγούδια ενώ ήταν απλά ένα μικρό κορίτσι.

chinac

Η Γιάνγκ Γκαϊλιού απαντούσε ότι εκείνη ήταν ο Σι Πεϊσένγκ, δηλαδή ο παππούς της μητέρας της Γιάνγκ Γκαϊλιού, που του άρεσε να τραγουδάει τα τραγούδια των Ντονγκ όταν ήταν ζωντανός. Η οικογένεια είπε ότι αυτά που τραγουδούσε ήταν τα αγαπημένα τραγούδια της προηγούμενης γενιάς.

Στην Γιάνγκ Γκαϊλιού, σε αυτή τη ζωή, αρέσει το τραγούδι, και μπορεί να θυμηθεί τα τραγούδια αφού τα ακούσει μονάχα δύο φορές, όσο περίπλοκα και αν είναι.

Τα κορίτσια αυτά μιλούν με ηρεμία, αφού μάλλον θα έχουν πει τις ιστορίες αυτές πολλές φορές. Οι ίδιες είπαν ότι φοβόνταν στην αρχή, αλλά στη συνέχεια συνήθισαν καθώς είχαν έρθει πίσω στην πρώην οικογένειά τους, και σήμερα ζουν μια καλή ζωή.

chinad

Εκτός από την μετενσάρκωση από άνθρωπο σε άνθρωπο, υπάρχουν επίσης πολλά παραδείγματα ζώων ή εντόμων που μετενσαρκώθηκαν. Υπάρχει ένας θρύλος στο Τονγκντάο που λέει ότι κάποιος ήταν γουρούνι στην τελευταία του ζωή και αργότερα μετενσαρκώθηκε σε άνθρωπο.

Λέγεται ότι όταν αυτός ήταν κάπου δέκα ετών, η μητέρα του τον πήρε στα βουνά και όταν είδε κάποιον να κόβει χόρτα, του είπε να μην τα μαζεύει αυτά, γιατί δεν έχουν τόσο καλή γεύση.

Αργότερα, όταν είδε ένα κρεοπωλείο στο χωριό είπε στον χασάπη, «Εσύ ήσουν που με σκότωσες». Κάτι που τον τρόμαξε και έκτοτε σταμάτησε να σκοτώνει χοίρους.

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement