Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν το μυστικό έδαφος του Μπίν Λάντεν με τις εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις της CIA

Advertisement

Ένας από τους λόγους του Αμερικανικού ναυτικού που ήταν σε θέση να εκτελέσουν τόσο επιδέξια την επιδρομή στο οχυρό του Οσάμα μπιν Λάντεν πέρυσι, ήταν μια δυνατότητα εκπαίδευσης της CIA στη Βόρεια Καρολίνα που αντικατοπτρίζεται στην αρχιτεκτονική απο το πραγματικό οχυρό του
Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν. Το 2011, κατά τη διάρκεια αυτών των κρίσιμων μηνών που σφραγίζουν την ομάδα των έξι που εκπαιδεύτηκαν εκεί, ήταν μία από τις πιο μυστικοπαθείς εγκαταστάσεις στο έδαφος των ΗΠΑ.

Τώρα, για πρώτη φορά, η εγκατάσταση έχει αποκαλυφθεί απο τη δορυφορική υπηρεσία χαρτών Bing κατά τη διάρκεια μιας φάσης, όταν ήταν υπό κατασκευή.

Αυτό είναι ένα εναέριο πλάνο του σημείου της αμυντικής δοκιμής, μια δυνατότητα κατάρτισης της CIA στη Βόρεια Καρολίνα. Αυτό λήφθηκε στις 15 Φλεβάρη 2011.

Εδώ είναι ένα στιγμιότυπο απο το οχυρό του Οσάμα μπιν Λάντεν στο Abbottabad του Πακιστάν, αμέσως μετά την επιδρομή το Μάιο του 2011.

Παρακάτω είναι μια άποψη του μεγαλύτερου κέντρου της CIA με την μακέτα σε κόκκινο κύκλο:

Αλλά εδώ είναι το πραγματικά ενδιαφέρον! Τι συμβαίνει όταν προβάλλουμε την ίδια δυνατότητα κατάρτισης στις ίδιες συντεταγμένες στο Google Maps αντί του Bing;

Βλέπετε ότι εξαφανίστηκε! Που έχει πάει;;

Προφανώς, όπως και το πραγματικό οχυρό του στο Πακιστάν, έτσι και η μακέτα της CIA έχει επίσης καταστραφεί. Ξέρει κανείς γιατί; (Είναι ένα ανοικτό ερώτημα.) Το άλλο πράγμα που μπορούμε να πούμε είναι ότι η Bing έχει προφανώς τους λιγότερο ενημερωμένους χάρτες από τη Google. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση αυτό είναι ενα αρκετά πολύτιμο χαρακτηριστικό!ΠΗΓΗ

Η CIA θα δολοφονεί ατιμώρητα…

Advertisement

 Γυμνός, αλυσοδεμένος σε τοίχο από μπετόν με θερμοκρασία κοντά στους μηδέν βαθμούς Κελσίου, ξεψύχησε ο κρατούμενος της CIA Γκιουλ Ραχμάν το 2002, σε μια φυλακή του Αφγανιστάν που ονομάζεται Αλατωρυχείο. Εκεί τον βασάνιζαν οι πράκτορές της για να ομολογήσει ότι είχε σχέσεις με την Αλ Κάιντα. Πακεταρισμένο σε πάγο και τυλιγμένο σε πλαστικό φωτογραφήθηκε το πτώμα ενός άλλου κρατουμένου της CIA, του Μαναντέλ αλ Τζαμαντί, αυτή τη φορά στο κάτεργο του Αμπού Γκράιμπ στο Ιράκ, το 2003.

Μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του ως πρόεδρος των ΗΠΑ ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος πριν από τις εκλογές του 2008 είχε υποσχεθεί τιμωρία όσων Αμερικανών είχαν εγκληματήσει με πρόσχημα τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» που χρησιμοποίησε η ακροδεξιά κυβέρνηση Μπους αφενός για να διαπράξει τερατώδη εγκλήματα και πολεμικές εκστρατείες στο εξωτερικό και αφετέρου για να συρρικνώσει δραματικά τις ατομικές ελευθερίες των Αμερικανών πολιτών στο εσωτερικό, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ άρχισε έρευνα για τις δύο προαναφερθείσες δολοφονίες κρατουμένων της CIA.

Την Πέμπτη, το σοκ ήταν μεγάλο για όσους είχαν πιστέψει τον Ομπάμα. Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ερικ Χόουλντερ ανακοίνωσε ότι παύει κάθε έρευνα και δεν θα ασκηθεί καμία δίωξη εναντίον των υπευθύνων της CIA γι’ αυτές τις εκτελέσεις κρατουμένων!

Το μήνυμα είναι σαφές: οι πράκτορες της CIA μπορούν και με επίσημη άδεια πλέον να βασανίζουν μέχρι θανάτου και να δολοφονούν όποιον θέλουν σε ολόκληρο τον κόσμο, όντας βέβαιοι ότι δεν πρόκειται ποτέ να διωχθούν για τα εγκλήματά τους, όσο ειδεχθή κι αν είναι.
Αυτή είναι η γραμμή Ομπάμα και φυσικά ουδέποτε είχαν ταλαντευτεί επ’ αυτού του θέματος οι Ρεπουμπλικάνοι.

Και ενώ κανένας της CIA δεν θα δικαστεί για τα βασανιστήρια και τις δολοφονίες, θα δικαστεί αντιθέτως με βαριές κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα ο τέως πράκτορας της CIA Τζον Κυριακού, επειδή αποκάλυψε τα… βασανιστήρια στα οποία η μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ υποβάλλει όσους πέσουν στα νύχια της!

Ο Κυριακού είχε λάβει μέρος στο ανθρωποκυνηγητό μελών της Αλ Κάιντα στο Πακιστάν, αλλά αργότερα μίλησε για το βασανιστήριο του εικονικού πνιγμού που υπέβαλλε η CIA όσους συνελάμβανε. Ετσι η κυβέρνηση Ομπάμα θέλει να τον βάλει φυλακή για πολλά χρόνια, ώστε να μη διανοηθεί ξανά πράκτορας της CIA να δημοσιοποιήσει εγκλήματα που αυτή διαπράττει.
Στροφή 180 μοιρών έκανε και ο διευθυντής της CIA, ο Ντέιβιντ Πετρέους, ο οποίος ως στρατηγός και γενικός διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή είχε αναφανδόν ταχθεί κατά των βασανιστηρίων κρατουμένων.

Τώρα… ευχαρίστησε τους αξιωματούχους της CIA που «διευκόλυναν με τη συνεργασία τους την έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης»! Μια «έρευνα» που κατέληξε στην πλήρη ασυδοσία της CIA.
«Αυτή η έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ήταν ακόμη πιο σημαντική επειδή θα μπορούσε να καταλήξει στο άνοιγμα νομικών διαδικασιών όχι μόνο για τους ενόχους των δύο εν λόγω περιπτώσεων, αλλά και για άλλες 101 (!) παρόμοιες υποθέσεις» σημειώνει η γαλλική εφημερίδα «Μοντ», συνεχίζοντας εμφανώς αποκαρδιωμένη: «Τα συμπεράσματα της έρευνας όμως απαλλάσσουν ευρύτατα από τον κίνδυνο διώξεων το αμερικανικό πολιτικό ή στρατιωτικό προσωπικό που έχει συμμετάσχει σε αυτά τα βασανιστήρια».

Φυσικά, ο Μπαράκ Ομπάμα έχει αποδειχθεί εντελώς αναξιόπιστος στα θέματα αυτά. «Θα κλείσω το Γκουαντάναμο (σ.σ. όχι φυσικά τη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ, αλλά το επαίσχυντο στρατόπεδο συγκέντρωσης κατά το πρότυπο του Νταχάου που έχουν φτιάξει εκεί οι Αμερικανοί) σε 100 ημέρες» είχε υποσχεθεί πριν εκλεγεί.

Είπε ψέματα. Πέρασαν όχι εκατό, αλλά χίλιες μέρες, πέρασαν τα τέσσερα χρόνια της θητείας του και το αμερικανικό στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Γκουαντάναμο ζει και βασιλεύει ίδια και χειρότερα αποτρόπαιο από όσο ήταν επί Τζορτζ Μπους και Ντόναλντ Ράμσφελντ και Ντικ Τσένι.

ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

Νομιμοποίηση των βασανιστηρίων
ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο έχει η γαλλική εφημερίδα «Μοντ» όταν γράφει απογοητευμένη ότι με αυτήν την επονείδιστη απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Ομπάμα, το μέλλον διαγράφεται ζοφερό: «Από τη στιγμή που τα βασανιστήρια μπορούσαν να θεωρηθούν δικαστικά επικυρωμένα στην ανώτατη πολιτική βαθμίδα, ούτε οι ανακριτές ούτε αυτοί που δίνουν τις εντολές (για βασανιστήρια) θα μπορούσαν πλέον να διωχθούν δικαστικά» υπογραμμίζει. Πέρα από τα άλλα, η απόφαση να μη δικαστούν οι πράκτορες της CIA που είναι υπεύθυνοι για τις δολοφονίες κρατουμένων που βασάνιζαν, αποκαλύπτει πόσο έντονη είναι η αντιδραστικοποίηση του πολιτικού κλίματος στις ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ

Αλλαγές στον ευρωπαϊκό χάρτη προβλέπουν η αμερικανική CIA και η ρωσική ГРУ

Advertisement

Μέχρι το 2035 επεκτάσεις ή συρρικνώσεις κρατών, αλλά… και η Μεγάλη Αλβανία

Χάρτης που δημοσιεύθηκε σε ορισμένα αμερικανικά και ρωσικά μέσα ενημέρωσης, έφεραν στην επιφάνεια την ενοποίηση της…
Αλβανίας με το Κοσσυφοπέδιο με την προσάρτηση ορισμένων εδαφών από τα Σκόπια, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο κλπ. όπως δημοσιεύεται στο αλβανικό πρακτορείο ΙΝΑ.

Από τα Σκόπια, γράφει το δημοσίευμα, αφαιρείται ένα μέρος του εδάφους τους κυρίως αυτό των δυτικών εδαφών, αλλά ο χάρτης δεν παρουσιάζει συρρίκνωση του σκοπιανού εδάφους στο νότια, ανατολικά ή βόρεια.

Από CIA και ГРУ οι αναλύσεις

Αναλύσεις και μελέτες για ην προετοιμασία του χάρτη έγιναν από ειδικούς μελετητές κύρους των ΗΠΑ – από τη CIA-Central Intelligence Agency(Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών), και των σχετικών υπηρεσιών της Ρωσίας- από ГРУ –Главное Разведывательное Управление(στρατιωτική μυστική υπηρεσία εξωτερικού τομέα), αλλά και άλλων σημαντικών πηγών των διεθνών οργανισμών που ασχολούνται με γεωστρατηγικές μελέτες, όπως του Δρ. Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι του Σάμουελ Χάντινγκτον κλπ.
Ο Χάρτης προβλέπει διαχωρισμό της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης μεταξύ της Κροατίας και της Σερβίας.

Αλλαγές Στην Ευρώπη

Προοιωνίζεται νέα διαίρεση στην Ευρώπη. Εδαφικές αλλαγές θα ξενικήσουν στις Βρετανικές Νήσους, όπου η Σκωτία θα ανακηρύξει την ανεξαρτησία της με το δημοψήφισμα του 2013. Αυτό θα δώσει ώθηση στην ενοποίηση της Ιρλανδίας.

Η χώρα των Βάσκων και η Καταλωνία θα γίνουν οι νέες χώρες με την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας τους από την Ισπανία που θα λάβουν ένα μέρος της γαλλικής επικράτειας.
Κατάρρευση της πολυπολιτισμικότητας.

Η κατάρρευση της πολυπολιτισμικότητας θα ξεκινήσει στη Γαλλία. Η αδυναμία της αφομοίωσης των διαφορετικών εθνοτήτων από τις πρώην αποικιακές χώρες, θα οδηγήσουν τη κυβέρνηση της Γαλλίας να καταφύγει στην απέλαση των μεταναστών.

Υψηλή συγκέντρωση των ισλαμικών ομάδων, θα ανοίξει το δρόμο για ένα αυξανόμενο αραβικό ισλαμικό κράτος στη νότιο Γαλλία. Η Λωρραίνη για ομοσπονδοιακούς λόγους θα ενταχθεί στη Γερμανία.

Στο Βέλγιο θα διαιρεθούν οι Φλαμανδοί, οι οποίοι θα συνταχθούν με τους Ολλανδούς.
Θλιβερή είναι η μοίρα της Πολωνίας, η οποία θα χάσει τη Σιλεσία, Πομερανία και Πρωσία, οι οποίες θα γίνουν στόχοι διαπραγμάτευσης συμφωνιών μεταξύ Βερολίνου και Μόσχας.

Από την άλλη πλευρά η Μόσχα θα χάσει την περιοχή του Καλλίνινγκραντ που θα μεταφερθεί στην εποπτεία της Γερμανίας.

Η Λευκορωσία θα εξαφανιστεί ως κράτος και θα γίνει επαρχία της Ρωσίας. Η Ρωσία θα εκμεταλλεύεται επίσης τις ανατολικές περιοχές της Λετονίας, της Εσθονίας και της Ουκρανίας (συμπεριλαμβανομένης της νότιας Ουκρανίας και της Κριμαίας).

Σημαντικές αλλαγές θα γίνουν στον Καύκασο, λόγω αδυναμίας της Ρωσίας να κρατήσει την Τσετσενία και το Νταγκεστάν.

Μυστικές βιντεοκασέτες της CIA δείχνουν κρατούμενους να υποβάλλονται σε «εικονικούς» πνιγμούς

Advertisement

Μυστικές βιντεοταινίες της CIA δείχνουν τον υποτιθέμενο τζιχαντιστή και ταξιδιωτικό σύνδεσμο του Οσάμα μπιν Λάντεν Αμπού Ζουμπαγιάντα να υποβάλλεται σε εικονικό πνιγμό, με αποτέλεσμα να ουρλιάζει και κάνει εμετό, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC.

Οι βιντεοκασέτες είχαν καταστραφεί από τον επικεφαλής του Κέντρου Αντιτρομοκρατίας της CIA Χοσέ Ροντρίγκες. Σε αποκλειστική του συνέντευξη, ο Ροντρίγκες υπερασπίστηκε την καταστροφή των κασετών και αρνήθηκε ότι ο εικονικός πνιγμός και άλλες παρόμοιες ανακριτικές τεχνικές ισοδυναμούν με βασανιστήρια.

Οι κασέτες της CIA αναμένεται να αποτελέσουν κεντρικό στοιχείο της δίκης του Χαλίντ Σιχ Μοχάμεντ, ο οποίος φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» της επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου, στο Γκουαντάναμο. Οταν ο Μοχάμεντ εμφανίστηκε ενώπιον του ειδικού στρατιωτικού δικαστηρίου στο Γκουαντάναμο, αρνήθηκε να φορέσει τα ακουστικά που θα του επέτρεπαν να ακούσει τον διερμηνέα.

Ο δικηγόρος του, Ντέιβιντ Νέβιν δήλωσε δεν μπορούσε να τα φορέσει εξαιτίας των βασανιστηρίων στα οποία είχε υποβληθεί. Τα «βασανιστήριά» του στα χέρια των ανακριτών της CIA σε μια «μυστική τοποθεσία» συμπεριλάμβανα την στέρηση ύπνου για περισσότερο από μία εβδομάδα, το γεγονός ότι τον υποχρέωναν να στέκεται όρθιος γυμνός, φορώντας μόνο μία πάνα και το γεγονός ότι υποβλήθηκε σε εικονικό πνιγμό επί 183 φορές.

Η CIA και το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ενέκριναν αυτές τις «ενισχυμένες ανακριτικές τεχνικές» μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και ενώ πολλοί θα τις χαρακτήριζαν βασανιστήρια, ο Ροντρίγκες τις υπερασπίζεται και τις θεωρεί ιδιαιτέρως αποτελεσματικές.

Εύκολα καταλαβαίνει κανείς γιατί, αν αναλογιστεί τι συνιστά η τεχνική του εικονικού πνιγμού. Ο κρατούμενος ξεγυμνώνεται και δένεται σε μία σανίδα σε οριζόντια θέση με τα πόδια του να βρίσκονται ψηλότερα από ό,τι το κεφάλι του.

Έπειτα οι δεσμοφύλακες ρίχνουν νερό σε ένα πανί που καλύπτει την μύτη και το στόμα του κρατούμενου με αποτέλεσμα αυτός να πνίγεται και να σταματάει προσωρινά να αναπνέει.

ΠΗΓΗ

Κούρεμα χρέους ή πόλεμος αναφέρεται σε απόρρητη έκθεση της CIA για την Ελλάδα!

Advertisement

Την ανάληψη πρωτοβουλιών από πλευράς των ΗΠΑ προς στήριξη της Ελλάδας συνιστούν αμερικανικές υπηρεσίες και επιτελείς του Αμερικανού προέδρου, εκτιμώντας ότι λόγω της βαθιάς δημοσιονομικής-οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα, μπορεί να καταστεί παράγοντας αποσταθεροποίησης στην ευρύτερη περιοχή…

Έκθεση της CIA επισημαίνει ότι…αυτός ο κίνδυνος μεγαλώνει λόγω των περιπλοκών με τα πετρέλαια και υποδεικνύει ως λύση την παροχή υποστήριξης προς την Ελλάδα, προκειμένου να επιτύχει ένα ακόμη «κούρεμα» χρέους.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, με την άρση του δημοσιονομικού αδιεξόδου η χώρα θα εξασφάλιζε πολιτική σταθερότητα και θα απέφευγε τον «πειρασμό» σπασμωδικών κινήσεων εξωτερικής πολιτικής, που θα δημιουργούσαν κινδύνους ανάφλεξης στην περιοχή.

Οι διεργασίες εντείνονται ενώ η Ελλάδα οδεύει σε εκλογές και στις αγορές προεξοφλούνται τα χειρότερα. Παράλληλα αξιωματούχοι των Βρυξελλών αναγνωρίζουν ότι το δεύτερο πακέτο διάσωσης δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και απαιτείται νέο haircut, αυτή τη φορά των ομολόγων που κατέχουν οι χώρες της Ευρωζώνης και η ΕΚΤ καθώς και μέρος του χρέους βρίσκεται στα χέρια του ΔΝΤ.

Τα σενάρια όμως είναι πολλά καθώς τώρα προετοιμάζεται το έδαφος για αποφάσεις που θα ξεκινήσουν να συζητώνται το καλοκαίρι και θα ληφθούν στα τέλη του έτους ή στις αρχές του 2013.

Απόρρητη έκθεση της CIA, μέρος της οποίας έχει στα χέρια του το ΔΝΤ, επισημαίνει ότι η παρατεινόμενη ύφεση στην Ελλάδα δημιουργεί περιπλοκές και στην εξωτερική πολιτική, περιορίζοντας αισθητά και επικίνδυνα τη δυνατότητα χειρισμού γεωστρατηγικών κρίσεων.

Μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι η δύσκολη φάση στην οποία βρίσκονται πολλές χώρες της Μεσογείου ενισχύει την αστάθεια και ανεβάζει το θερμόμετρο. Σε άλλο σημείο οι αναλυτές της CIA υπογραμμίζουν την επικίνδυνη δυναμική που έχουν αναπτύξει στην περιοχή οι κινήσεις της Κύπρου για εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου και η εκδήλωση αντίστοιχων προθέσεων από την ελληνική πλευρά.

Τα χαρακτηριστικά
 

Οι προβλέψεις των αναλυτών και των αρχών δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης: Το χρέος δεν είναι βιώσιμο και η δυναμική που έχει προσλάβει σε συνδυασμό με την ύφεση απειλούν τη συνοχή του κοινωνικού ιστού και τη σταθερότητα της χώρας.
 
Η εμβάθυνση της ελληνικής κρίσης δημιουργεί σημαντικά γεωστρατηγικά προβλήματα και ενδεχομένως να αποτελέσει πηγή έντασης και αποσταθεροποίησης στην ευρύτερη περιοχή.
 
Το θέμα απασχολεί ήδη τις δεξαμενές σκέψεις και τους συμβούλους πολιτικής του Μπαράκ Ομπάμα, ενώ το ΔΝΤ έχει ζητήσει σχετικές μελέτες από και από άλλες υπηρεσίες στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της νέας πολιτικής προς την Ελλάδα και την Ευρωζώνη.
 
Το θέμα αναμένεται να ανέβει στην πολιτική και διπλωματική ατζέντα καθώς πλησιάζουν οι αμερικανικές εκλογές και ο Μπαράκ Ομπάμα αναζητά πρόσφορο πεδίο δράσης στο εξωτερικό ώστε να ενισχύσει το ηγετικό του προφίλ.
Στην Ευρωζώνη οι πολιτικές ισορροπίες είναι ευμετάβλητες καθώς η Αγκελα Μέρκελ προωθεί ακόμα τις αλλαγές στις συνθήκες ώστε να μπορεί μια χώρα να αποπεμφθεί από τη ζώνη. Η Γερμανία μπαίνει σε προεκλογική περίοδο από το φθινόπωρο του 2012 καθώς οι εκλογές είναι προγραμματισμένες για το 2013.
 
Αν στο εν τω μεταξύ η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει να διαμορφώσει τις απαραίτητες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες ώστε να διασφαλίσει τη σταθερότητα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό τότε η κατάσταση μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη.

Το κούρεμα
 

Με τα νέα ελληνικά ομόλογα να διαπραγματεύονται με discount 70-80% τις αποδόσεις στα ύψη και τα spreads κοντά σε ιστορικά υψηλά τα περιθώρια είναι περιορισμένα. Αναλυτές εκτιμούν ότι οι αγορές έχουν προεξοφλήσει το επόμενο κούρεμα ενώ σενάρια γράφονται ακόμα και για 75% μείωση του χρέους.
 
Τραπεζίτες και πολιτικοί βρίσκονται σε ένα ιδιόρρυθμο παιχνίδι πόκας προσπαθώντας να επωφεληθούν από τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στις αγορές και να επηρεάσουν τις καταστάσεις κατά το δοκούν.
 
Οι αγορές εστιάζουν μόνο στις οικονομικές παραμέτρους σε αυτή τη φάση αγνοώντας τις πολιτικές επιπλοκές μια απόφασης για νέο κούρεμα του χρέους.
Πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι μια προσπάθεια μείωσης του ελληνικού χρέους που συνεπάγεται απώλεια κεφαλαίων των χωρών-μελών της Ευρωζώνης θα συναντήσει σθεναρές αντιστάσεις και θα προκαλέσει πολιτική αναταραχή στην Ευρώπη, ενισχύοντας τους συντηρητικούς.
 
Στις αγορές το ομόλογο λήξης 24 Φεβρουαρίου 2042 οι τιμές αγοράς πώλησης διαμορφώνονται στις 17,80 -19,50 μβ και απόδοση 17,2% μεσοσταθμικά.
Κανείς δεν εμπιστεύεται τα νέα ομόλογα και κυρίως δεν τα εμπιστεύονται όσοι τα απέκτησαν υποχρεωτικά λόγω της ανταλλαγής.

ΠΗΓΗ

Πρώην δ/ντης CIA: «Το Άγαλμα της Ελευθερίας επόμενος στόχος»

Advertisement


Το άγαλμα της Ελευθερίας κατέδειξε ως τον επόμενο στόχο τρομοκρατών οι οποίοι θα επιχειρήσουν να εκδικηθούν για ένα στρατιωτικό κτύπημα εναντίον του Ιράν, ο πρώην διευθυντής της CIA James Woolsey. Ο Woolsey ο οποίος είναι τώρα πρόεδρος του ιδρύματος το Θεμέλιο για την Άμυνα των Δημοκρατιών έκανε την παραπάνω δήλωσε μιλώντας στο αμερικανικό ραδιοσταθμό WABC της Νέας Υόρκης.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου εάν προβλέπει επιθέσεις της φιλο-ιρανικής οργάνωσης Hezbollah η οποία δραστηριοποιείται στο νότιο Λίβανο, και η οποία χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική από τις ΗΠΑ και άλλα κράτη, ο Woolsey απάντησε καταφατικά.

«Έχουν» εννοώντας το Ιράν «την Hezbollah και πρόκειται για την πιο οργανωμένη επαγγελματικά τρομοκρατική οργάνωση στον κόσμο. Μπροστά της η al-Qaeda μοιάζει με ένα συνονθύλευμα ερασιτεχνών. Και επεκτείνονται σε όλο τον κόσμο», σημείωσε ο Woolsey, για να συνεχίσει:
«Πρόκειται να έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα από την τρομοκρατία, εάν συνεχίσουμε να επιμένουμε το Ιράν να αναστείλει το πυρηνικό του πρόγραμμα, αλλά πρέπει να το κάνουμε αυτό. Έτσι πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε επιθέσεις σε κυβερνητικά κτίρια, ή διάσημα σύμβολα της χώρας όπως το Άγαλμα της Ελευθερίας, ή εβραϊκές συναγωγές στις ΗΠΑ. Υπάρχει ένα σημαντικός αριθμός στόχων που η Hezbollah θα μπορούσε να κτυπήσει και πιθανόν θα το πράξουν…»

ΠΗΓΗ

Η CIA ερευνά προφητείες του Γέροντος Παισίου:

Advertisement

Οπαδοί των προφητειών δεν είμαστε (πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι φτιάχνουν την μοίρα τους καθημερινά), αλλά η είδηση ότι η CIA έχει ιδρύσει πριν από δώδεκα χρόνια ένα απόρρητο τμήμα αναλυτών που ασχολούνται με την ανάλυση των … προφητειών από διάφορες θρησκείες και σε διάφορα μέρη του κόσμου, μας βάζει στον πειρασμό να αναδημοσιεύουμε ένα εντυπωσιακό ως προς την πρόβλεψή του απόσπασμα των όσων υποστήριζε ότι θα συμβούν μελλοντικά ο μοναχός Παΐσιος ο οποίος εκοιμήθη το 1994.

Το πιο κάτω κείμενο είναι το αυτοτελές 10ο κεφάλαιο από το σχετικά πρόσφατα (2001) εκδοθέν βιβλίο για τον  Γέροντα Παΐσιο: «Λόγοι χάριτος και Σοφίας» από τον Αγιορείτη π. Μακάριο Αγιαννανίτη (η αφήγηση είναι του Γέροντος Παίσιου):

«Σήμερα ο νέος Ισραήλ είμεθα εμείς οι Έλληνες. Η δική μας παιδεία όμως είναι εβδομηκοντάκις επτά και όχι επτάκις (σ.σ. όπως ήταν η αιχμαλωσία των Εβραίων στους Βαβυλώνιους), διότι εμείς είχαμε τη γνώση. Το εβδομηκοντάκις επτά, που είναι η αιχμαλωσία μας (1453 Άλωση Κων/πόλεως ) από το Ισλάμ, τώρα ακριβώς τελειώνει. Αυτός ήταν ο κανόνας του Θεού για τις αμαρτίες μας .Ένα παρόμοιο είχε γίνει με τον ρωσικό λαό. Πριν 50 χρόνια μαζί με τον γέροντα μου, τον Ιωσήφ τον Έγκλειστο, συναντήσαμε ένα Ρώσο μοναχό, γέροντα. Για να τον ενισχύσουμε για τα δεινά του ρωσικού λαού και την δοκιμασία των πιστών από τον κομμουνισμό, θελήσαμε να του δώσουμε θάρρος, λέγοντας του λόγια παρηγοριάς. Αυτός όμως λέει : «Δεν είναι τίποτα, κανόνας είναι που θα κρατήσει εβδομήντα χρόνια». 
Εσύ πως το ξέρεις; ρωτήσαμε.
Και η απάντηση του : «Το 1917 , όταν επεκράτησε ο κομμουνισμός, ο Χριστιανισμός εκηρύχθει εκτός νόμου, και όποιος σκότωνε Χριστιανούς ήταν ήρωας. Οι χριστιανοί πανικοβλήθηκαν και οι μεν πλούσιοι εδραπέτευσαν προς την Ευρώπη, οι δε άλλοι έτρεχαν στους ναούς, ελπίζοντας ότι ο Θεός θα κάμει θαύμα για να τους σώσει. Σε ένα μεγάλο ναό, των Αγίων Αποστόλων, μπήκαν πέντε περίπου χιλιάδες Χριστιανοί. Οι μπολσεβίκοι όταν τους βρήκαν έβαλαν φωτιά στο ναό. Ένας από τους χριστιανούς δεν πέθανε. Είχε κατορθώσει να ανέβει ψηλά στους τρούλους και έμενε δίπλα από ένα παράθυρο και ανέπνεε. Αυτός λοιπόν μου είπε, ότι όταν ήρθε η ώρα που άρχισε ο κόσμος να πεθαίνει, κλαίγανε και φωνάζανε, παρουσιάστηκαν οι Δώδεκα Απόστολοι και τους είπαν ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν, διότι δεν το επιτρέπει ο Θεός. Είναι κανόνας για τις αμαρτίες μας που θα κρατήσει 70 χρόνια».Αυτά μας είπε ο Ρώσος μοναχός 50 χρόνια πριν. Το διάστημα που διέρρευσε από τότε, είχα σχεδόν ξεχάσει τα λόγια του. Όταν όμως έπεσε ο χάρτινος πύργος του «ανατολικού ευδαιμονισμού», τότε το θυμήθηκα. Κάθισα και μέτρησα και είδα ότι ήταν ακριβώς εβδομήντα χρόνια. Τώρα και ο δικός μας κανόνας των εβδομηκοντάκις επτά τελειώνει και θα επανέλθουν. Τώρα ο πνευματικός νόμος θα εφαρμοσθεί πολυτρόπως.Πρώτα θα παιδεύσει ο Θεός τους μεγάλους εχθρούς της Ορθοδοξίας, που είναι ο Ισλαμισμός και ο Καθολικισμός. Αυτοί που αμείλικτα χτυπούν την Ορθοδοξία, τώρα θα εκλείψουν . Ακόμα  και αυτοί που κατέστρεψαν τον Βυζαντινό Πολιτισμό δεν είναι οι Τούρκοι που τον κατέστρεψαν, είναι οι σταυροφόροι, οι Ευρωπαίοι, οι καθολικοί που ενίσχυσαν τους Τούρκους για να καταστρέψουν το Βυζάντιο. (σ.σ. Σας θυμίζει τίποτα σχετικά με το Μνημόνιο και τη νέα δουλεία;)
Τους απογόνους τους, λοιπόν , θα τους μαζέψει ο Θεός εκεί μέσα και θα σφαγούν εκεί. Εσείς είστε νεότεροι και θα το δείτε, αφού θα είστε εν τη ζωή. Τώρα θα γίνει η Μεγάλη Σύρραξη, ο Αρμαγεδών. Αυτό που τώρα ξεκίνησε στα Βαλκάνια δεν θα σταματήσει.Εκείνος που θα το εμποδίζει να απλωθεί είναι η διαιρεμένη ρώσικη ηγεσία (σ.σ. Γέλτσιν) η οποία πλευρίζει τους Αμερικανούς. Όμως ο ρωσικός λαός θα τους ρίξει και οι χριστιανικοί λαοί των Βαλκανίων θα προελάσουν (σ.σ. τα λέει πέντε-έξι χρόνια πριν την άνοδο του Β.Πούτιν στην εξουσία!).
Οι Ρώσοι θέλουν τώρα να βγουν στη Μεσόγειο (σ.σ. Αν είναι δυνατόν, να πέφτει τόσο «διάνα» σαν να το διάβασε στη χτεσινή εφημερίδα!). Αυτό θα είναι το ελατήριο. Όμως δεν θα είναι αυτή η πραγματική αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι ο Θεός τους προσκαλεί ως όργανα Του. Κατεβαίνοντας αυτοί θα σβήσουν και θα αφανίσουν την τούρκικη λαίλαπα μέσα σε μια εβδομάδα. Κι όταν κατέβουν οι φίλοι της Τουρκίας (οι απόγονοι δηλαδή των σταυροφόρων ) το ΝΑΤΟ, για να τη σώσουν, τότε εκεί θα γίνει, η μεγάλη Σύρραξη και θα σφαγούν. (σ.σ.: τα λέει 16 χρόνια(!) πριν κατεβεί η ρωσική αρμάδα!)
Η Κύπρος θα δεχτεί ράπισμα από τους Τούρκους (γιατί τώρα είναι ανέγγιχτη), αλλά θα είναι προσωρινό. (σ.σ. Σας θυμίζει τίποτε το γεγονός οτι η Κύπρος σήμερα, είναι η πιο ισχυρή οικονομικά χώρα στην Ε.Ε. ενώ κρατάει και το μεγάλο κλειδί του Ενεργειακού στην Α. Μεσόγειο με ισχυρούς προστάτες το Ισραήλ και τις ΗΠΑ;) Η Τουρκία θα σβήσει, αλλά δεν θα υπάρχει ούτε μια σελίδα στην παγκόσμα ιστορία που να φέρνει στη μνήμη ότι υπήρξε αυτή η καταραμένη φυλή.
Αγαπώ πολύ την πατρίδα μου και λυπούμαι πολύ που σήμερα τα Ελληνόπουλα ντρέπονται να πουν πως είναι Έλληνες. Η λέξη «Έλληνας» δεν αποδίδει φυλετισμό. Η λέξη «Έλληνας » αποτελεί φυλετισμό για κάθε άλλον πλην των Ελλήνων. Τώρα όμως δεν είμεθα Έλληνες, είμεθα Ρωμαίοι, είμεθα Βυζαντινοί, είμεθα Θεανθρωπιστές. Ανεβήκαμε πιο ψηλά.Είναι κρίμα , γιατί σήμερα  κατόρθωσε ο διάβολος κι αιχμαλώτισε τις ηγεσίες. Κλαίω την Ελλάδα. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο σήμερα. Η Ελλάδα για να σωθεί, πρέπει όλοι οι ηγέτες της όπου και αν βρίσκονται, να πάνε εξορία. Να φύγουν, γιατί παρόντες μολύνουν.
Σήμερα πουλήθηκαν όλα. Σήμερα όμως που όλοι γονατίσαμε και δεν υπάρχει ελπίς, θα επέμβει ο Θεός των πατέρων μας για τα αίματα των Μαρτύρων μας και τα λείψανα των Αγίων μας. Το αίμα το Ελληνικό  που χύθηκε για την Ορθοδοξία, εάν ενωθεί σήμερα θα γίνει πλωτό ποτάμι, να πνίξει τους κανίβαλους που λέγονται «μεγάλοι».
Όταν έγινε η πρώτη διάσπαση του ατόμου και κατασκευάστηκε η ατομική βόμβα, άκουσα ο ίδιος τον Αϊζενχάουερ να δηλώνει : «Σήμερα ευρισκόμεθα στα προπύλαια της ελληνικής μαθηματικής». Είπε την αλήθεια ο κανίβαλος!Οι ελπίδες μας είναι μόνο στον Θεό. Κι εσείς να ζείτε χριστιανικά, γιατί σας λέω υπεύθυνα – και θα το δείτε – ότι δεν έχουμε μέρες. Αυτό που ανάβει τώρα στα Βαλκάνια θα συνεχιστεί. Αυτό θα είναι η αφετηρία μέσω της οποίας ο Θεός, με το δικό Του τρόπο, θα ελευθερώσει τους χριστιανούς και θα τους υψώσει πάλι στην γραμμή τους. Και θα επανέλθει το Βυζάντιο. Και ξέρετε γιατί; Διότι οι Ευρωπαίοι λαοί θα ξαναενωθούν. Ποιος θα τους καθοδηγεί; Δεν κρατάει κανείς. Μόνο εμείς κρατάμε την Ορθόδοξη πίστη».

Εξακολουθούμε να τονίζουμε ότι είμαστε ορθολογιστές και δεν ασπαζόμαστε τις προβλέψεις μελλοντικών γεγονότων από τον οιονδήποτε. Αλλά όταν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ (CIA) ασχολούνται με αυτά που εμείς θα έπρεπε να είχαμε ήδη ασχοληθεί πολύ πιο πρίν, αλλά αντιθέτως τα πετάμε, θα πρέπει τουλάχιστον να μας υποψιάσει. Και σίγουρα, το παραπάνω απόσπασμα θα αποτελέσει σημείο ανάλυσης πολλών ειδικών…

Σημείωση Ιστολογίου: Η CIA, έχει εδώ και 40 περίπου χρόνια, ειδικό τμήμα το οποίο ασχολείται με τη λογοτεχνία, την μυθιστοριογραφία και την λαογραφία, τομέας που ερευνά τον τρόπο σκέψης πολλών λαών που η Ιστορία τους είναι μακραίωνη, όπως οι Ελληνες, οι Αιγύπτιοι, οι Κινέζοι, οι Ιάπωνες, οι Πέρσες και οι Άραβες. Το τμήμα αυτό έχει την ονομασία «Τμήμα Έρευνας και Μελέτης Πολιτισμών» (Research and Study of Cultures Department) στο οποίο και εργάζονται κορυφαίοι επιστήμονες, καθηγητές πανεπιστημίων και ειδικευμένοι ερευνητές.

Η κορυφαία ταινία θρίλερ του Σύντνευ Πόλλακ «Οι Τρείς Μέρες του Κόνδορα» έχει ως θέμα της αυτό ακριβώς το τμήμα της CIA στο οποίο εργαζόταν ο ήρωας της ταινίας (τον ερμήνευσε ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ) και λόγω του οτι κάτι είχε ανακαλύψει σε κάποιο βιβλίο που μελετούσε, έγινε αιτία η υπηρεσία του να δολοφονήσει όλα τα μέλη του τμήματος και να κυνηγήσει αυτόν τον ίδιο μέχρι θανάτου! Το «Τμήμα Έρευνας και Μελέτης Πολιτισμών»  λοιπόν, θεωρείται ένα απο τα πιο σπουδαία τμήματα της διαβόητης υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ και λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπ’ όψη από την εκάστοτε πολιτική, διπλωματική και στρατιωτική ηγεσία τα πορίσματα και οι μελέτες που εκδίδονται κατα καιρούς απο αυτό.  Για πολλούς απο εσάς θα είναι άγνωστο αυτό που θα αναφέρω, είναι όμως πασίγνωστο σε λίγους και «μυημένους». Το «Τμήμα Έρευνας και Μελέτης Πολιτισμών», απο το 1967 και ειδικά μετά τις επίμονες έρευνες του καθηγητού του Πολυτεχνείου Σ.Κατράκη πάνω σε αυτό, προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει το περίφημο βιβλίο του Αριστοτέλη «Το Οργάνων Όργανον», στο οποίο, όπως οι ίδιοι οι Αμερικανοί πιστεύουν, κρύβονται πολύ μεγάλης σημασίας τεχνολογικά μυστικά, τα οποία και είχε ανακαλύψει ο μεγάλος επιστήμονας και καθηγητής του Πολυτεχνείου μαζί με την ομάδα του, την περίφημη «Ομάδα Κατράκη».

Το γεγονός όμως του οτι δεν κατάφεραν (ακόμη) μέχρι σήμερα να …διυλίσουν το πιο στρυφνό κείμενο που έχει γραφτεί ποτέ στην Ιστορία και να ανακαλύψουν τα μυστικά του, έγκειται στο οτι για να μπορέσει κάποιος να το κάνει αυτό, πρέπει να είναι όχι μόνο Ελληνας, αλλά και να γνωρίζει ΣΕ ΒΑΘΟΣ την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και τους μαθηματικούς τρόπους που αυτή κρύβει. Και οι επιστήμονες αυτοί, όσο κορυφαίοι και να είναι, στερούνται παντελώς τόσο την Ελληνικότητα που χρειάζεται, όσο και την εκ βάθους γνώση της Αρχαίας γλώσσας. Ο δικηγόρος και ερευνητής Γιώργος Λευκοφρύδης, ο οποίος και παρουσίασε το 1976, μια λεπτομερή μελέτη σχετικά με το συγκεκριμένο βιβλίο του Αριστοτέλη και που – κατά πολλούς – θεωρήθηκε ως το ίδιο το αποτέλεσμα των ερευνών της «Ομάδας Κατράκη» και που είχε τον τίτλο «Κοσμοσκάφος Στα-Γυρο Εψιλον- Το Οργάνων Οργανον του Αριστοτέλη», θεωρήθηκε απο τη διανόηση της εποχής εκείνης περίπου ως…»θεότρελλος» και απαξιώθηκε παντελώς! Το βιβλίο όμως που περιείχε την έρευνα αυτή και τυπώθηκε σε λίγες χιλιάδες μόλις αντίτυπα, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς απο όλα τα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, στα οποία είχε κυκλοφορήσει! Λέγεται μάλιστα οτι το εξαφάνισαν οι ίδιοι οι μετέχοντες στην Ομάδα Κατράκη, απο φόβο μήπως πέσει στα χέρια της διαβόητης CIA και του «Τμήματος Έρευνας και Μελέτης Πολιτισμών». Απο το θρυλικό – πλέον – αυτό βιβλίο, διασώθηκε ΜΟΝΟΝ το ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ ΚΕΙΜΕΝΟ, το οποίο και επανατυπώθηκε και κυκλοφορεί σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία μέχρι και σήμερα. Μπορείτε να το διαβάσετε και στο διαδίκτυο, κατεβάζοντάς το σε μορφή pdf. Να λοιπόν που μετά απο τόσα χρόνια, η Ιστορία επαναλαμβάνεται, μόνο που αυτή τη φορά, το πράγμα έχει να κάνει με τις απίστευτες προφητείες ενός σύγχρονου Αγίου της Ορθοδοξίας, του Γέροντος Παισίου, που επαληθεύονται μία προς μία και που αφορούν τις μέρες που ζούμε.

Kαι εφ΄όσον ασχολείται με αυτές το περιβόητο αυτό «Τμήμα Έρευνας και Μελέτης Πολιτισμών» της CIA, υπάρχει απο πίσω πολύ σοβαρός λόγος. Μα πάρα πολύ σοβαρός.

CIA: «Ερχονται ταραχες και γενικευμενη βια στην Ελλαδα»!

Advertisement

«Ταραχές και γενικευμένη βία» βλέπει η CIΑ στην ετήσια έκθεσή της (την τακτική έκδοσh World Factbook), για την Ελλάδα λόγω των επώδυνων οικονομικών μέτρων και μάλιστα εκφράζεται η απορία «πώς μέχρι στιγμής δεν έχουν ξεσπάσει γενικευμένες ταραχές»! Η CIA εκτιμά ακριβώς αυτό που αποκάλυψε το defencenet.gr την περασμένη εβδομάδα, ότι οι ξένοι φοβούνται: Ταραχές και αποσταθεροποίηση που θα έχουν άκρως αρνητικά αποτελέσματα όχι μόνο σε οικονομικό, αλλά και γεωπολιτικό επίπεδο.
Αναφέρουν συγκεκριμένα οι αναλυτές της CIAι: «Μία αύξηση γενικευμένης λαϊκής δυσαρέσκειας  θα μπορούσε να θέσει σε αμφισβήτηση την ικανότητα της κυβέρνησης να επιβάλλει μεταρρυθμίσεις και να εκπληρώσει τους στόχους του προϋπολογισμού, ενώ θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγάλες ταραχές ή βία».
Θεωρούν μάλιστα ότι είναι απορίας άξιο πως ακόμα δεν έχουν ξεσπάσει μείζονος έκτασης ταραχές λόγω των σκληρών οικονομικών μέτρων που έχουν οδηγήσει στην ανεργία το 15% του πληθυσμού. Με δυό λόγια θεωρούν ότι «το ποτήρι είναι πολύ κοντά στο να ξεχειλίσει»!
Για την οικονομία, στην έκθεση αναφέρεται ότι το χρέος της Ελλάδας «προκάλεσε σημαντικές πιέσεις στην Ευρωζώνη και έθεσε το ζήτημα εάν ένα κράτος-μέλος θα μπορούσε να εγκαταλείψει οικειοθελώς το κοινό νόμισμα ή να το απομακρύνουν».


Επίσης, η CIA τονίζει ότι η Ελλάδα εισήγαγε μεταρρυθμίσεις, προσθέτει, όμως, ότι οι επενδυτές αναρωτιούνται ακόμα εάν η χώρα μπορεί να συνεχίσει τις προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής ενώπιον μιας ζοφερής οικονομικής προοπτικής και της λαϊκής δυσαρέσκειας που θα εκφραστεί με βιαιότητες και εσωτερική κρατική αποσύνθεση.
Πάντως αναγνωρίζει ότι «Τα ελληνικά εργατικά συνδικάτα απεργούν για τα νέα μέτρα λιτότητας, αλλά οι απεργίες είχαν μέχρι στιγμής μικρό αντίκτυπο στην επιθυμία της κυβέρνησης να επιβάλει μεταρρυθμίσεις.»

Περιγράφοντας το ελληνικό ζήτημα, οι συντάκτες της  έκθεσης κάνουν λόγο για «μια καπιταλιστική οικονομία, με ένα δημόσιο τομέα που αντιστοιχούσε στο 40% του ΑΕΠ και με το κατά κεφαλήν ΑΕΠ περίπου στα δύο τρίτα των κορυφαίων οικονομιών της ζώνης του ευρώ». 

Σύμφωνα με την έκθεση της CIA, oι δανειστές της Ελλάδας απαιτούν από την Αθήνα να εντείνει τις προσπάθειές της το 2011 για αύξηση της είσπραξης των φόρων, μετοχοποιήσεις στις δημόσιες επιχειρήσεις, καθώς και  τη συγκράτηση των δαπανών υγείας, ενώ σκοπεύουν να δώσουν στην Ελλάδα περισσότερο χρόνο για την αποπληρωμή του δανείου από το την ΕΕ και ΔΝΤ.
 
Στην έκθεση γίνεται εκτενής αναφορά και σε όσα προηγήθηκαν της οικονομικής κρίσης. Υπερτονίζεται το «μαγείρεμα» των αριθμών και η απώλεια της αξιοπιστίας ενώ ουσιαστικά, στην έκθεση αυτή δικαιώνονται και οι ξένοι οίκοι αξιολόγησης για τις απανωτές υποβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας στις οποίες προέβησαν.  

Επικρίνονται  τέλος συλλήβδην οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 2009 και εξής «για την αποτυχία τους να ελέγξουν την αύξηση των ελλειμμάτων», εξαιτίας της ανικανότητας του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και την σπατάλη του δημοσίου χρήματος.
                                                                                                                                                         ΠΗΓΗ

Advertisement