Δείτε το «διαφημιστικό σπότ» του Ισπανικού στρατού [Βίντεο]

Advertisement

Τα τελευταία χρόνια η μείωση του στρατιωτικού προσωπικού κατά 20.000 άνδρες, η περικοπή του 13ου μισθού και πολλών επιδομάτων, η μείωση των διακοπών μαζί με την ανάλγητη συνολική δέσμη μέτρων λιτότητας κατά των δημοσίων υπαλλήλων, οδήγησαν σε κινητοποιήσεις χιλιάδες Ισπανούς, συμπεριλαμβανομένων των αστυνομικών, πυροσβεστών αλλά και των στρατιωτικών.

Η Ισπανία κατήργησε την υποχρεωτική θητεία το 2001. Τόσο η στρατιωτική όσο και η κοινωνική θητεία είχαν διάρκεια 9 μηνών. Τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι νεοσύλλεκτοι επέλεγαν να υπηρετήσουν κοινωνική θητεία.

Το βίντεο του Ισπανικού στρατού για το 2014, αναδεικνύει τα επιτεύγματα των Ισπανικών Ενόπλων Δυνάμεων σε μια δύσκολη περίοδο για τον στρατό.

Κατά την διάρκεια του βίντεο θα δείτε διάφορες στρατιωτικές ασκήσεις και πλάνα από την Ισπανική στρατιωτική Ακαδημία. Επιπλέον μπορείτε να δείτε τους στρατιώτες σε ανθρωπιστικές αποστολές.

Ένα σημαντικό βίντεο τόνωσης ηθικού σε μια κρίσιμη περίοδο, το «διαφημιστικό σποτ» για τον Ισπανικό στρατό έχει τον τίτλο «Ejército de Tierra 2014 – Útil, cercano, moderno», δηλαδή Ισπανικός στρατός (ή κυριολεκτικά ‘Στρατός εδάφους’) 2014: Χρήσιμος, κοντά σου και μοντέρνος».

Advertisement