Δέκα απίστευτα οπλικά συστήματα που χρησιμοποιεί ο ρωσικός στρατός

Advertisement

Με κόστος 70 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο, η Ρωσία έχει τον τρίτο μεγαλύτερο αμυντικό προϋπολογισμό στον κόσμο.

Για όλα αυτά πρέπει να υπερηφανεύεται για τους 845.000 στρατιώτες της, τα 22.550 άρματα μάχης και 1.399 μαχητικά αεροσκάφη που διαθέτει.

Απέχουν σαφώς σε δυναμικότητα από την υπερδύναμη του 1991, την μεγάλη Σοβιετική Ένωση, αλλά από το 2000 ξεκίνησε ένα μεγάλο πρόγραμμα επαναφοράς σε μάχιμη κατάσταση των σχηματισμών σε Ξηρά, Θάλασσα και Αέρα που είχαν απαξιωθεί σε σημαντικό βαθμό.

Bora-class hovercraft

Αυτό το πλοίο είναι στην πραγματικότητα ένα καταμαράν που μετατρέπεται σε hovercraft.

Είναι οπλισμένο με 8 πυραύλους και 20 αντιαεροπορικά βλήματα. Έχει πλήρωμα μέχρι 68 ναύτες. Η ταχύτητά του αγγίζει τα 100 χιλιόμετρα την ώρα.

Pantsir-S1

Pantsir-S1

Αντιαεροπορικό πυραυλικό συστήμα.Το σύστημα αποτελείται από 12 κατευθυνόμενα βλήματα και δύο αυτόματα πυροβόλα των 30 χιλιοστών.

Υποβρύχιο «Novorossiysk»

Novorossiysk

Τα υποβρύχια αυτού του σχεδίου είναι της τρίτης γενιάς. Θεωρείται ότι έχουν το πιο χαμηλό επίπεδο του θορύβου, είναι εξοπλισμένα με σύγχρονα συστήματα πυραύλων και τορπιλών, με ραδιοηλεκτρονικά και υδροακουστικά συστήματα.

Λόγω της δυνατότητάς του να κρύβονται τα υποβρύχια αυτού του σχεδίου στο ΝΑΤΟ αποκαλούν «μαύρη τρύπα», επειδή έχουν τη δυνατότητα να εντοπίσουν το στόχο σε απόσταση που υπερβαίνει τρεις – τέσσερις φορές την απόσταση στην οποία μπορεί να τα εντοπίσει ο εχθρός.

Mig-35

Το MiG-35 είναι ευέλικτο μαχητικό αεροσκάφος τέταρτης γενιάς που βασίζεται στο MiG-29. Στο οπλοστάσιο του περιλαμβάνονται κατευθυνόμενα βλήματα «αέρος/αέρος», «αέρος/επιφάνειας», καθώς και το ραντάρ Zhuk-Α.

Το συγκεκριμένο ραντάρ επιτρέπει στο αεροσκάφος να επιτεθεί σε πολλαπλούς στόχους ταυτόχρονα, ενώ επίσης διαθέτει και προστασία από την ηλεκτρονική επίθεση του εχθρού.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement