Δέκα απίστευτα οπλικά συστήματα που χρησιμοποιεί ο ρωσικός στρατός

Advertisement

BUK-2

BUK-2

Τα «Buk», είναι ένα σύνθετο οπλικό σύστημα.

Στην πραγματικότητα, το συγκρότημα είναι μια μοίρα 5-6 αυτοκινούμενων οχημάτων, όπου, εκτός από το πυραυλικό σύστημα, περιλαμβάνονται σταθμός ανίχνευσης στόχου και καθοδήγησης του πυραύλου «εδάφους – αέρος», σημείο διοίκησης και μια σειρά βοηθητικού εξοπλισμού.

RS-24 Yars

RS-24_Yars

Ο 49 τόνων πύραυλος RS – 24 Yars μπορεί να μεταφέρει τέσσερις πυρηνικές κεφαλές και να εξουδετερώσει στόχους σε απόσταση 11.000 χιλιομέτρων.

Οι πύραυλοι RS-24 και Topol-M θα αποτελέσουν τους πυλώνες της χερσαίας δύναμης πυρηνικής αποτροπής της Ρωσίας η οποία θα συνιστά το 2016 το 80% των συνολικών ρωσικών πυρηνικών δυνατοτήτων.

Tupolev Tu-160

Το Tu-160 είναι ένα στρατηγικό βομβαρδιστικό με τετραμελές πλήρωμα το οποίο αποτελείται από τον κυβερνήτη, τον συγκυβερνήτη, τον αξιωματικό ναυτιλίας και τον αξιωματικό χειριστή οπλικών συστημάτων.

Διαθέτει δυο αποθήκες βομβών κάθε μια με μήκος 11,28 m και πλάτος 1,92 m. Μπορεί να μεταφέρει έξι βλήματα Χ-55 σε εξαπλό κυλινδρικό εκτοξευτή MKU-6-5U.

T-90

t-90

Το πιο προηγμένο τάνκ των Ρωσικών δηνάμεων. Διαθέτει επίσης ένα τηλεχειριζόμενο αντιαεροπορικά βαρύ πολυβόλο.

Mi-28 «Havoc»

Πρόκειται για το επιθετικό ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας Στρατού της Ρωσίας

Πυρηνικό υποβρύχιο κατηγορίας Borei

Borei

Το «Borei» είναι σκάφος τέταρτης γενιάς, ικανό να καταδύεται σχεδόν σε βάθος 500 μέτρων και να αναπτύσσει κάτω από το νερό ταχύτητα άνω των 50 χιλιομέτρων την ώρα.

Το υποβρύχιο εφοδιάζονται με κάψουλα διάσωσης, που μπορεί να πλεύσει και έχει υπολογιστεί για όλο το πλήρωμα. Μπορεί να μεταφέρει 16 βαλλιστικούς πυραύλους Bulava.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Advertisement