Οι δέκα μεγαλύτερες προδοσίες στην ιστορία της ανθρωπότητας

Advertisement

Οι 10 προδοσίες που κόστισαν περισσότερο στην ανθρώπινη ιστορία και έχρισαν τους προδότες ως πρόσωπα μισητά από όλους

Ο Θουκυδίδης, πολλούς αιώνες νωρίτερα, θέλοντας να δείξει τι είναι προδότης έγραψε:

«Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει…«

Το μυαλό του Θουκυδίδη, δεν το έχει κανένας μας, ωστόσο αυτό που όλοι γνωρίζουμε είναι ότι την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη ουδείς.

Ακολουθούν οι μεγαλύτερες προδοσίες της ιστορίας.

1. Η προδοσία του Εφιάλτη

Ο Εφιάλτης μπορεί να μην είχε καμπούρα, όπως στη ταινία «300», αλλά σίγουρα είναι ο γνωστότερος προδότης της αρχαιότητας και όλων των εποχών, αφού ήταν εκείνος που έδειξε τον δρόμο στους Πέρσες, για να περικυκλώσουν τους Σπαρτιάτες και να τους νικήσουν στις Θερμοπύλες.

2. Και εσύ τέκνον Βρούτε;

Η προδοσία του Βρούτου στον Ιούλιο Καίσαρα ο οποίος τον θεωρούσε παιδί του. Ήταν εκ των συνωμοτών της δολοφονίας του Ρωμαίου αυτοκράτορα κατά τη διάρκεια της συνέλευσης της Συγκλήτου.

3. Το φιλί του Ιούδα

Φυσικά και δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα ο πιο γνωστός, ίσως, προδότης όλων των εποχών, που πρόδωσε τον Ιησού Χριστό για 30 αργύρια. Σύμφωνα με την Αγία Γραφή, ο Ιούδας πρόδωσε τον Χριστό φιλώντας τον, ενώ αργότερα αναφέρεται ότι μετανόησε και κρεμάστηκε.

4. Η προδοσία του Guy Fawkes

Ο Guy Fawkes θεωρείται ότι πρόδωσε τους συμπατριώτες του όταν τάχθηκε στο πλευρό των Ισπανών, που επιχείρησαν να δολοφονήσουν τον βασιλιά Τζέιμς και να επαναφέρουν έναν Καθολικό βασιλιά στην Αγγλία. Από τότε η μορφή και η μάσκα του έχει γίνει σύμβολο της αναρχίας.

5. Ο Mir Jafar «πούλησε» τη χώρα του

Κατά τη διάρκεια των επεκτατικών διαθέσεων της Μεγάλης Βρετανίας στην Ινδία ο Mir Jafar, που ήταν αρχηγός του στρατού στην περιοχή του Bengal εξανάγκασε τα στρατεύματά του να μην αντιδράσουν στην ξένη εισβολή. Σαν αντάλλαγμα η Αγγλία τον ανακήρυξε Nawab (κυβερνήτης) του Bengal.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement