Οι δέκα πιο επικίνδυνες συμμορίες στις φυλακές [Εικόνες]

Advertisement

Η φυλακή σε μερικές χώρες μοιάζει με την είσοδο ενός τροφίμου στην κόλαση.

Αυτό οφείλεται στη δράση μερικών εκ των πιο επικίνδυνων, καλύτερα οργανωμένων και δικτυωμένων συμμοριών του κόσμου, που εξουσιάζουν όχι μόνο τις φυλακές αλλά κινούν τα νήματα και έξω από αυτές.

Μπορεί να μοιάζει με σενάριο από Χολιγουντιανή ταινία, ωστόσο είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Στις παρακάτω χώρες οι φυλακισμένοι έχουν δυο επιλογές, είτε να ενταχθούν στους κόλπους των συμμοριών και να υπακούν τυφλά στα θελήματα των αρχηγών, είτε να μην το κάνουν θέτοντας τη ζωή τους καθημερινά σε κίνδυνο.

10. Brödraskapet – Σουηδία

pic10

Οι Brödraskapet είναι η πιο γνωστή συμμορία στη Σουηδία, όχι μόνο εντός των φυλακών αλλά και εκτός. Με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, ελέγχει ένα σημαντικό μέρος της παράνομης δραστηριότητας της χώρας.

Τα μέλη της «Αδελφότητας» είναι γνωστά για σειρά εγκληματικών δράσεων, όπως εμπορία λευκής σαρκός και ναρκωτικών, δολοφονίες, απαγωγές, εκβιασμούς και άλλα.

Η συμμορία διαθέτει περισσότερα από 70 ενεργά μέλη στους χώρους των φυλακών, ενώ δεν είναι σαφής ο αριθμός των μελών που δρουν έξω από αυτές. Το 2007 μέλος άλλης συμμορίας, που βρέθηκε στο νυχτερινό κέντρο που διαθέτει η συμμορία, δολοφονήθηκε επειδή τόλμησε να αστειευτεί με το τατουάζ – σύμβολο της «Αδελφότητας».

9. Μεξικανική Μαφία- ΗΠΑ

pic9

Η μεξικανική μαφία ή αλλιώς «La eMe» δρα από το 1957, όταν 13 μέλη διαφόρων ισπανόφωνων συμμοριών των δρόμων αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια κοινή συμμορία εντός των φυλακών, στην οποία εντάχθηκαν και άλλοι ισπανόφωνοι. Πιστεύεται πως η «Μεξικανική μαφία» είναι η ισχυρότερη συμμορία των φυλακών της Καλιφόρνια. Διαθέτει περισσότερα από 400 επίσημα μέλη και 990 ακόμη συνεργάτες.

Το 1970 πραγματοποιήθηκε η πρώτη δολοφονία της συμμορίας εκτός των τειχών των φυλακών, γεγονός που μαρτυρά την ραγδαία εξάπλωσή της. Σήμερα, υπολογίζεται πως διαθέτει χιλιάδες μέλη.

8. Η Αδελφότητα των Αρίων – ΗΠΑ

pic8

Η Αδελφότητα των Αρίων είναι μια από τις πιο επικίνδυνες συμμορίες που δρουν εντός των αμερικάνικών φυλακών. Δημιουργήθηκε από Ιρλανδούς μοτοσικλετιστές το 1964 ως ένα ρατσιστικό κίνημα, ενώ πολύ σύντομα εξελίχθηκε σε μια καλά οργανωμένη συμμορία τα μέλη της οποίας ήταν αποκλειστικά λευκοί κρατούμενοι.

Υπολογίζεται πως η συμμορία διαθέτει περισσότερα από 20.000 ενεργά μέλη εντός των φυλακών, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των μελών εκτός από αυτές. Η συμμορία είναι γνωστή για μια σειρά από εγκληματικές δραστηριότητες όπως εμπόριο ναρκωτικών, δολοφονίες, ληστείες κ.λ.π.

7. Οι «συνεχιστές» των Ναζί – ΗΠΑ

pic7

Οι «συνεχιστές» των Ναζί είναι ακόμη μια ρατσιστική συμμορία που συναντάται κυρίως σε φυλακές της Καλιφόρνια και αποτελεί τον φόβο και τον τρόμο των έγχρωμων κρατουμένων και όχι μόνο. Η συγκεκριμένη συμμορία, εκτός από τις άλλες εγκληματικές τις δραστηριότητες, είναι κυρίως γνωστή για τις δολοφονικές επιθέσεις κατά των έγχρωμων πολιτών και των ξένων.

Το 2001 σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις φυλακές μετά από σύρραξη εντοπίστηκε σε ένα από τα κελιά τους βαρύς οπλισμός. Περισσότερα από 73 όπλα, χειροβομβίδες και αλεξίσφαιρα εντοπίστηκαν μέσα σε ένα μόλις κελί, γεγονός που μαρτυρούσε ότι η συμμορία σκόπευε να εκκαθαρίσει έναν σημαντικό αριθμό κρατουμένων.

6. Neta – Πουέρτο Ρίκο

pic6

Η Ñeta ιδρύθηκε στο Πουέρτο Ρίκο το 1970 και σήμερα αποτελεί τον κύριο παραγωγό και διακινητή ναρκωτικών της χώρας. Η συμμορία για τη δράση της καπηλεύεται συνθήματα, από την επανάσταση του Πουέρτο Ρίκο κατά των ΗΠΑ.

Υπολογίζεται πως τα ενεργά μέλη της εντός των φυλακών ξεπερνούν τα 40.000, άλλα 20.000 μέλη δραστηριοποιούνται εντός των αμερικανικών φυλακών και άλλα 30.000 σε φυλακές των υπόλοιπων χωρών.

Η συμμορία φαίνεται να δολοφόνησε στις φυλακές τον αρχηγό μιας ακόμη ισχυρής συμμορίας, της G27 και αφού τεμάχισαν το πτώμα του έστειλαν κομμάτια σε διάφορους παραλήπτες, μεταξύ των οποίων και η μητέρα του νεκρού.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement