Δέκα ρωσικά υπερόπλα νέας γενιάς που προβληματίζουν το ΝΑΤΟ

Advertisement

Η Μόσχα έλαβε την στρατηγικής σημασίας απόφαση να εκσυγχρονίσει τον στρατό της, πράγμα που επιθυμεί να κάνει με νέους βαλιστικούς πυραύλους, νέα υποβρύχια, το πλέον υπερσύγχρονο τανκ του κόσμου, αλλά και ενεργειακά όπλα και λέιζερ.

Μπορεί ο ρωσικός στρατός να μην έχει τα κλέη του παρελθόντος(στο αριθμιτικό επίπεδο) και να μην θεωρείται η μεγαλύτερη στρατιωτική μηχανή του κόσμου, ωστόσο με την εκλογή του Πούτιν, το 2012, στη θέση του Προέδρου επήλθε μια σημαντική, ποιοτική μεταβολή στον τρόπο που λειτουργεί.

Ο Πούτιν εστίασε στη δημιουργία ενός στρατού ευέλικτου που θα στηρίζεται στις νέες τεχνολογίες.

Τούτο, αυτομάτως, έχει ανεβάσει την ποιότητα του ρωσικού στρατεύματος, κάτι που φάνηκε και στις επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Πρόκειται για οπλικά συστήματα που ο Πούτιν έχει ακριβοπληρώσει, μόνο και μόνο για να υπερέχει έναντι των αντιπάλων του.

Το πλοίο καταμαράν που μετατρέπεται σε hovercraft και φέρει οκτώ πυραύλους και 20 αντιαεροπορικά βλήματα.

bora-class-guided-missile-hovercrn-hour

Το Pantsir-S1 είναι ένα πυραυλικό σύστημα που συνδυάζει κατευθυνόμενα βλήματα επιφανείας-αέρος και δύο αυτόματα πυροβόλα.

the-pantsir-s1-siles

Ένα όπλο που αναπτύσσει η Ρωσία είναι τα νέα πυρηνικά της υποβρύχια. Πρόκειται για υποβρύχια τέταρτης και πέμπτης γενιάς, ενώ σχεδιάζονται και υποβρύχια drones τα οποία θα ενισχύσουν την ναυτική δύναμη της χώρας.

nuclearsubmmar

weapons_2.JPG.pagespeed.ce.pYhM75mQ4G

Άλλο ρωσικό project είναι το τεχνολογίας stealth υπερηχητικό βομβαρδιστικό PAK-DA. Με εύρος δράσης τα 12.000 χλμ θα μπορεί να πετάξει και να επιστρέψει από την Μόσχα στη Νέα Υόρκη με φορτίο βομβών βάρους 30 τόνων.

Το μαχητικό νέας γενιάς PAK-FA Τ-50

T-50-new - Αντιγραφή

To πυραυλικό σύστημα BUK-2

buk2

To θερμοπυρηνικό πυραυλικό σύστημα(ICBM) RS-24

rs

To ρωσικό «Concorde»- Το στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-160

conco_0Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement