Δέκα τρόποι με τους οποίους θα μπορούσε να καταστραφεί το ηλιακό μας σύστημα

Advertisement

Προς το παρόν μοιάζουν με ταινία φαντασίας, αλλά ποτέ δεν ξέρεις


Οι άνθρωποι κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να καταστρέψουμε τον πλανήτη μας, συνήθως ακούσια ή από αδιαφορία.

Ωστόσο, στο στόχαστρο μπορεί σύντομα να βρεθεί και το ηλιακό σύστημα.

Φαντασία και χρόνος να υπάρχει και τα άλλα τα βρίσκουμε.

1. Με τη καταστροφή των σωματιδίων επιταχυντή

pic1

Μια τυχαία απελευθέρωση μορφών ύλης από επιταχυντές σωματιδίων μπορεί να αφανίσει ολόκληρο το ηλιακό σύστημα.

Πριν από την κατασκευή του CERN, ορισμένοι επιστήμονες ανησυχούσαν ότι οι συγκρούσεις που δημιουργούνται από ενεργειακούς επιταχυντές θα μπορούσαν να γεννούν φυσαλίδες κενού, μαγνητικά μονόπολα, μικροσκοπικές μαύρες τρύπες, ή παράξενη- άγνωστη ύλη, δηλαδή μια υποθετική μορφή ύλης παρόμοια με τους συμβατικούς πυρήνες.

Ωστόσο, οι αναφερόμενες ανησυχίες κρίθηκαν από την επιστημονική κοινότητα ως «σκουπίδια» και φήμες που διαδίδονται από «αναρμόδιους ανθρώπους που αναζητούν τη δημοσιότητα.»

Επιπλέον, μια έκθεση του 2011 που δημοσιεύθηκε από την Ομάδα Αξιολόγησης της Ασφάλειας του LHC κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι συγκρούσεις δεν παρουσίαζαν κανένα κίνδυνο. Ωστόσο, ο Anders Sandberg, ερευνητής του πανεπιστημίου της Οξφόρδης αναφέρει ότι η άγνωστη ύλη ελευθερωνόταν θα μπορούσε να προκαλέσει πολλά προβλήματα.

2. Ένα αστρικό πείραμα που θα μπορούσε να αποτύχει

pic2

Επιστήμονες εικάζουν ότι στο μέλλον οι άνθρωποι όχι μόνο θα μπορούν να ζουν στο διάστημα, αλλά θα μπορούν να δημιουργήσουν πολλές αστρικές εργασίες, όπως κτηνοτροφία και γεωργία. Ωστόσο, αν κάτι τέτοιο δεν εξελιχθεί όπως αναμένεται θα μπορούσε να προκαλέσει την καταστροφή του ήλιου και κατ’ επέκταση του ηλιακού συστήματος.

Μάλιστα, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν και τεχνητά αστέρια, των οποίων θα μπορούσαν να ελέγχουν τη διάρκεια ζωής με αποτέλεσμα να προκληθεί πρόβλημα στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το ηλιακό μας σύστημα.

3. Η προσπάθεια «αστεροποίησης» του Δια

pic3

Υπάρχει η σκέψη της μετατροπής του Δια σε τεχνητό αστέρι, ωστόσο μια τέτοια προσπάθεια θα μπορούσε να καταστρέψει όχι μόνο τον πλανήτη, αλλά και τη Γη.

Αυτή θα ήταν η πρώτη προσπάθεια για τον μετασχηματισμό ενός πλανήτη ή δορυφόρου, ωστόσο κάτι τέτοιο θα μπορούσε να δημιουργήσει μια μαύρη τρύπα η οποία θα άλλαζε τη θερμοκρασία της Γης, αλλά και τη σύσταση του ηλιακού συστήματος.

4. Να γίνει λάθος στη δυναμική τροχιά των πλανητών

pic4

Επειδή η ισορροπία του γαλαξία μας είναι πολύ λεπτή κάθε λάθος θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του. Η δυναμική τροχιά του Ηλιακού Συστήματος είναι εξαιρετικά εύθραυστη και η παραμικρή παρέμβαση του ανθρώπου σε αυτή θα μπορούσε να προκαλέσει την καταστροφή του.

Ο λόγος είναι ότι οι πλανήτες κινούνται σε απόλυτο συντονισμό, που εξαρτάται από συγκεκριμένη αριθμητική αναλογία. Επομένως η μεταβολή αυτής της αναλογίας θα μπορούσε να προκαλέσει την καταστροφή της ισορροπίας.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement