Η δύναμη της Φύσης – Η άγρια έκρηξη ηφαιστείου στον Ινδικό

Piton de la Fournaise

Advertisement

Σκηνή από ταινία θυμίζουν οι εικόνες από έκρηξη ηφαιστείου στον Ινδικό Ωκεανό, με τη λάβα να εκτοξεύεται στον αέρα βάφοντας τον ορίζοντα με τα φλογερά χρώματά της.

Αυτές τις εκπληκτικές φωτογραφίες τις οφείλουμε στον τολμηρό φωτογράφο Luc Perrot που ταξίδεψε στο νησί Reunion, στο ηφαίστειο Piton de la Fournaise, ένα από τα πιο ενεργά στον κόσμο.

Το 2015 εξερράγη τέσσερις φορές, τον Μάιο, τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.

Ο 47χρονος φωτογράφος λέει πως επισκεπτόταν τακτικά το ηφαίστειο και είχε την τύχη να αποτυπώσει στον φακό του και τις τέσσερις εκρήξεις.

«Είναι συναρπαστικό όταν πλησιάζουμε το ηφαίστειο, το αίσθημα του κινδύνου δεν φεύγει στιγμή. Το να στέκεσαι τόσο κοντά στο ηφαίστειο, να νιώθεις τη γη ζωντανή κάτω από τα πόδια σου είναι απίστευτο, νιώθω τόσο τυχερός που ήμουν παρών σε ένα τέτοιο θέαμα της φύσης».

«Αγαπώ τη φωτογραφία και μια ηφαιστειακή έκρηξη είναι ένα εκπληκτικό δώρο. Φωτογραφίζω οτιδήποτε μου προσφέρει η φύση. Μερικές φορές το σώμα μπαίνει μόνο του σε φάση επιβίωσης- η ασφάλεια είναι το βασικότερο και υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι. Είναι πιθανό να χαθείς ενώ εκλύονται και τοξικά αέρια. Η γη κοντά στο σημείο της έκρηξης είναι συχνά ασταθής, γεμάτη παγίδες. Παρά τους κινδύνους απολαμβάνω όλο το σόου, είναι ο παράδεισος για έναν φωτογράφο».

Mordor2

Mordor3

Mordor4

Mordor5

Mordor6

Mordor7

Mordor8

newsbeast.gr

Advertisement