Τα δύο πρώτα ελικόπτερα «Kaman K-MAX» των ΗΠΑ [Βίντεο]

Advertisement

Τα δύο πρώτα ελικόπτερα «Kaman K-MAX»  έφτασαν στο Θαλάσσιο Σταθμό της Yuma στην Αριζόνα.

Τα K-MAX θα προστεθούν στην ήδη τεράστια συλλογή των στρατιωτικών περιουσιακών στοιχείων των ΗΠΑ, και θα αξιοποιηθούν για την ενίσχυση της εκπαίδευσης, και τις επιχειρήσεις των Πεζοναυτών σε όλη την χώρα.

Το Kaman K-MAX (επίσης γνωστό και ως K-1200) είναι ελικόπτερο διασταυρούμενων κύριων στροφείων, ειδικά κατασκευασμένο και ειδικευμένο για επιχειρήσεις μεταφοράς εξωτερικών φορτίων.

Το K-MAX χρησιμοποιεί τις αρχές λειτουργίας του Flettner Fl 282 Kolibri που αναπτύχθηκε στη Γερμανία κατά τη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου από τον Αντόν Φλέττνερ, ο οποίος εργάστηκε στην Kaman μετά το τέλος του πολέμου (Επιχείρηση Paperclip).

Το K-1200 K-MAX, γνωστό και ως «εναέριο φορτηγό», είναι το πρώτο ελικόπτερο στον κόσμο ειδικά σχεδιασμένο, δοκιμασμένο και πιστοποιημένο για επιχειρήσεις μεταφοράς εξωτερικών φορτίων και κάθετη πτήση, σημαντική πτυχή των εργασιών μεταφοράς εξωτερικών φορτίων. Το στενό προφίλ του ελικοπτέρου παρέχει στον πιλότο απρόσκοπτη θέα του μεταφερόμενου φορτίου, κοιτώντας από κάθε πλευρά του.

Το K-MAX βασίζεται στην τεχνολογία διασταυρούμενων κύριων στροφείων της Kaman, με παράλληλη χρήση σερβομηχανισμών για τη διατήρηση του ελέγχου. Το ελικόπτερο διαθέτει αντιπεριστρεφόμενα κύρια στροφεία αλλά όχι ουραίο στροφείο, γεγονός που επιτρέπει σε όλη την ισχύ του κινητήρα να μεταφέρεται στα κύρια στροφεία, παρέχοντας μεγαλύτερη ανυψωτική αποδοτικότητα από κάθε άλλη διαμόρφωση στροφείων.

Για επικίνδυνες αποστολές έχει προγραμματιστεί μία μη επανδρωμένη, τηλεχειριζόμενη έκδοση του K-MAX με την ονομασία K-MAX Unmanned Multi-Mission Helicopter. Η χρήση του θα είναι δυνατή τόσο σε πολιτικές κρίσεις που θα περιλαμβάνουν χημικούς, βιολογικούς ή ραδιοχημικούς κινδύνους όσο και σε πολεμικές επιχειρήσεις, μεταφέροντας προμήθειες στο πεδίο της μάχης.


Διαβάστε περισσότερα

Advertisement