Δείτε τα τεχνολογικά επιτεύγματα της NASA που χρησιμοποιούμε καθημερινά [Εικόνες]

Advertisement

6. Παιδικές τροφές

Οι έρευνες σε φυτική άλγη με την ελπίδα να μπορέσει να παράγει οξυγόνο στο διάστημα, οδήγησε στην διαπίστωση πως αυτή περιλαμβάνει λιπαρά οξέα, όμοια με εκείνα που περιέχει το μητρικό γάλα. Έτσι, το συγκεκριμένο υλικό, αποτέλεσε βάση για την παρασκευή των παιδικών τροφών παγκοσμίων.

7. Σφουγγάρι που… θυμάται

Το υλικό που επιτρέπει σε μαξιλάρια και καναπέδες να είναι αφράτοι, μαλακοί και αναπαυτικοί, αλλά παράλληλα να μην χάνουν τη φόρμα τους μετά από την πολύωρη χρήση. Και ναι και αυτό το υλικό είναι αποτέλεσμα ερευνών της αμερικανικής εταιρίας του διαστήματος, που αναζητούσε ένα υλικό ώστε να προστατεύει τις προσκρούσεις των αστροναυτών εντός του διαστημόπλοιου, κατά την έλλειψη βαρύτητας.

8. Καταπολέμηση πυρκαγιών

Η ΝΑΣΑ ανέπτυξε μια μοναδική τεχνολογία που με τη χρήση υπέρυθρης ακτινοβολίας μπορεί να εντοπίσει τα σημεία στο χάρτη όπου η θερμοκρασία είναι υψηλότερη. Μια τεχνολογία από το δορυφόρο που είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στις υπηρεσίες πυροσβεστικής που έτσι ανακαλύπτουν τα σημεία της πυρκαγιάς.

9. «Σαγόνια της ζωής»

Το εργαλείο που βλέπετε στη φωτογραφία είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε περίπτωση ατυχήματος, αφού μπορεί να κόψει τις λαμαρίνες σαν χαρτί, απεγκλωβίζοντας εύκολα και γρήγορα άτομα που μπορεί να είναι εγκλωβισμένα σε αυτά. Το ανθεκτικό υλικό που κόβει τα πάντα, χρησιμοποιείται στα διαστημόπλοια, προκειμένου να γίνει ο διαχωρισμός του διαστημόπλοιου από τον εκτοξευτή που το βοηθά να ξεπεράσει την ατμόσφαιρα.

10. Προστασία μνημείων

Πώς θα αντέξουν τα αγάλματα τη διάβρωση που συντελείται αναπόφευκτα από το χρόνο και τα καιρικά φαινόμενα; Μα φυσικά με εξωγήινη βοήθεια. Ή περίπου εξωγήινη. Οι επιστήμονες της ΝΑΣΑ ανέπτυξαν ένα πολυμερές το οποίο έχει την ιδιότητα να αντέχει στη ζέστη και να προστατεύει αντικείμενα στο διάστημα και τα μνημεία σε όλο τον κόσμο.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Advertisement