Δείτε τις εννέα καλύτερα εκπαιδευμένες ειδικές δυνάμεις στο κόσμο [Εικόνες]

Advertisement

Οι ειδικές δυνάμεις στο στρατό μιας χώρας πάντα ξεχωρίζουν, κάνουν πράγματα που κανείς άλλος δεν μπορεί να κάνει.

Η εκπαίδευσή τους είναι ιδιαίτερα απαιτητική και λίγοι είναι αυτοί που καταφέρνουν να αντέξουν και τελικά να ενταχθούν στις ειδικές δυνάμεις.

Ωστόσο, μερικές από αυτές τις ειδικές δυνάμεις ξεπερνούν τα όρια και δείχνουν ικανές να φέρουν εις πέρας οποιαδήποτε αποστολή, όσους κινδύνους και αν κρύβει.

Δείτε την ελίτ των ειδικών δυνάμεων, τις εννέα καλύτερα εκπαιδευμένες και πιο σκληροτράχηλες ειδικές δυνάμεις στο κόσμο:

1. Οι Πεζοναύτες στις Η.Π.Α αξίζουν μια θέση στην ελίτ των ειδικών δυνάμεων. Στη φωτογραφία βλέπουμε έναν πεζοναύτη των Η.Π.Α να πίνει το αίμα μιας κόμπρας στα πλαίσια της εκπαίδευσης του για το πως θα επιβιώσει στη ζούγκλα.

s1basic

2. Ίσως ακόμη πιο σκληροί και από τους Πεζοναύτες να είναι όσοι βρίσκονται στο Πολεμικό Ναυτικό στις Η.Π.Α.

Για να ενταχθείς στις τάξεις τους θα πρέπει να κάνεις το λιγότερο 42 push-ups μέσα σε δύο λεπτά, 50 κοιλιακούς σε άλλα δύο λεπτά και να τρέξεις ενάμισι μίλι μέσα σε έντεκα λεπτά. Όλα αυτά πριν αρχίσει η εκπαίδευση φυσικά.

s2

3. Το Ηνωμένο Βασίλειο ανταγωνίζεται το Πολεμικό Ναυτικό των Η.Π.Α με την ειδική υπηρεσία τους με την ονομασία »Βάρκα».

Για να μπει κανείς στη »Βάρκα» θα πρέπει να περάσει από εξαντλητικά τεστ αντοχής, εκπαίδευση στη ζούγκλα, εκπαίδευση τεχνικών επιβίωσης αλλά και σκληρές ανακρίσεις. Μόνο δύο ευκαιρίες μπορεί να έχει κάποιος για να ενταχθεί στη »Βάρκα».

s3

4. Η βρετανική Ειδική Υπηρεσία Αεροπορίας (ή SAS όπως είναι ευρύτερα γνωστή), είναι κάτι ανάλογο με την »Βάρκα».

Η φράση που τους περιγράφει είναι: »Όποιος τολμάει, κερδίζει». Μάλιστα αξιωματικός των Η.Π.Α είχε δηλώσει ότι αν δεν υπήρχε η SAS δεν θα είχαν καταφέρει να κερδίσουν το πόλεμο στο Ιράκ.

s4

5. Μια ακόμη από τις ειδικές δυνάμεις που δικαίως βρίσκονται στην ελίτ είναι η Sayeret Matkal στο Ισραήλ. Ο βασικός τους σκοπός είναι η συλλογή πληροφοριών και συχνά λειτουργούν παρασκηνιακά.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης τους σε ειδικές κατασκηνώσεις, οι επίδοξοι νεοσύλλεκτοι πραγματοποιούν σκληρές ασκήσεις, ενώ βρίσκονται διαρκώς υπό την παρακολούθηση γιατρών και ψυχολόγων. Μόνο όσοι αντέξουν, εντάσσονται στη Sayeret Matkal.

s5

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement