Δείτε τις κρυμμένες φωτογραφίες των Χρηστών του Facebook!

Advertisement

Μέσα από τις ρυθμίσεις ασφαλείας στο Facebook, οι χρήστες μπορούν να αποκρύψουν φωτογραφίες, καθορίζοντας ποιοι από τους φίλους τους μπορούν να τις δουν.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το pcmag.gr, φαίνεται ότι υπάρχει ένα chrome extension το οποίο επιτρέπει σε τρίτους να δουν τις κρυφές σας φωτογραφίες στο Facebook.

Πρόκειται για το Picturebook, που ισχυρίζεται ότι μέσω αυτού οι φωτογραφίες στο Facebook μπορούν να εμφανιστούν, άσχετα με ρυθμίσεις απορρήτου του χρήστη.

Αν και με μία πιο προσεκτική ματιά, παρατηρείται ότι αυτό που κάνει το Picturebook είναι να εμφανίζει τις φωτογραφίες που είναι κρυμμένες και όχι απόρρητες.

Αν ένας χρήστης γίνει tag το Facebook, το κοινωνικό δίκτυο τον ρωτά αν θέλει να εμφανιστεί η φωτογραφία αυτή στο timeline του. Αν επιλέξει η φωτογραφία να μην εμφανιστεί, το Picturebook θα μπορεί να την εμφανίσει. Ο μηχανισμός που χρησιμοποιεί το Picturebook βασίζεται στα tags και τα οποία ανιχνεύει, εμφανίζοντας τις αντίστοιχες φωτογραφίες.

Αν ένας χρήστης αφαιρέσει τα tags από τις φωτογραφίες του, τότε το Picturebook δεν μπορεί να τις ανιχνεύσει, ούτε φυσικά να αλλάξει τις ρυθμίσεις απορρήτου που έχει ορίσει ο χρήστης.

Συνεπώς, το extension δεν «ξεκλειδώνει» το Facebook, απλώς εκμεταλλεύεται τη δυνατότητα να ψάξει ο χρήστης σε κρυμμένες φωτογραφίες με tag, όχι όμως στις απόρρητες.

makeleio.gr

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement