Δείτε τον πρώτο άνθρωπο που έτρεξε μαραθώνιο στο διάστημα

Advertisement

Ο Βρετανός Τιμ Πικ έτρεξε την Κυριακή τα 26 μίλια του μαραθωνίου του Λονδίνου την ίδια ώρα με τους άλλους δρομείς που συμμετείχαν σε αυτόν, με τη μόνη διαφορά πως βρισκόταν 250 μίλια πάνω από την επιφάνεια της γης.

Ο Τιμ Πικ έγινε με αυτόν τον τρόπο ο πρώτος αστροναύτης στο κόσμο ο οποίος τρέχει τη συγκεκριμένη απόσταση από το διάστημα, κερδίζοντας και την ανάλογη θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Ο Τιμ Πικ ο οποίος βρίσκεται έξι μήνες στον ευρωπαϊκό διαστημικό σταθμό έχει ως στόχο να βοηθήσει με τη παρουσία του, τους επιστήμονες να αντιμετωπίσουν παθήσεις όπως αρθρίτιδες και μυοσκελετικές παθήσεις.

Ο Βρετανός αστροναύτης για τη συμμετοχή του στον μαραθώνιο του Λονδίνου χρησιμοποίησε μία ειδική κατασκευή με την οποία προσπάθησε να μειώσει τις επιπτώσεις της μικροβαρύτητας που υπάρχουν στο περιβάλλον του διαστημικού σταθμού. Σημειώνεται πως οι επιπτώσεις της μικροβαρύτητας στο μυοσκελετικό είναι πολύ σοβαρές καθώς πέρα από την εύκολη εξάντληση του οργανισμού επηρεάζουν και τους μυικούς ιστούς και τα οστά.

Τελικώς ο Τιμ Πικ κατάφερε να τρέξει ολόκληρη την απόσταση.

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement