Εάν μια πυρηνική βόμβα εκραγεί κοντά σας, ο,τι κι αν κάνετε- μην μπείτε σε αυτοκίνητο

Advertisement

Το σενάριο μιας πυρηνικής έκρηξης μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, αλλά πάνω από 14.900 πυρηνικά όπλα υπάρχουν στον κόσμο και συνεχώς αυξάνονται.

Κανείς δεν θα μπορούσε να σας κατηγορήσει αν πανικοβληθείτε σε μια πυρηνική έκρηξη. Αλλά υπάρχει ένα πράγμα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε και αυτό είναι να οδηγήσετε το αμάξι σας.

Γιατί τα οχήματα και η πυρηνική επιβίωση δεν πάνε μαζί;

Μην οδηγήσετε μετά από μια πυρηνική έκρηξη, επειδή οι δρόμοι θα είναι πιθανώς γεμάτοι αναστατωμένους οδηγούς, ατυχήματα και συντρίμμια.

Ένας άλλος σημαντικός λόγος είναι η ραδιενεργή σκόνη.

Η σκόνη αυτή είναι ένα σύνθετο μείγμα προϊόντων σχάσης, ή ραδιοϊσότοπων, που δημιουργούνται με τη διάσπαση ατόμων. Πολλά από τα προϊόντα σχάσης αποσυντίθενται γρήγορα και εκπέμπουν ακτινοβολία γάμμα, μια αόρατη αλλά πολύ δυνατή μορφή φωτός.

Η έκθεση σε υπερβολική ποσότητα αυτής της ακτινοβολίας σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να βλάψει τα κύτταρα του σώματος και την ικανότητά του να θεραπευτεί μόνο του.

Τα προϊόντα σχάσης με ακτινοβολία γάμμα παγιδεύονται σε άμμο, βρωμιά, τσιμέντο, μέταλλο και οτιδήποτε άλλο στην περιοχή και μπορούν να πεταχτούν πάνω από 8 χιλιόμετρα στον αέρα. Τα μεγαλύτερα κομμάτια πέφτουν κάτω, ενώ τα πιο ελαφριά μπορούν να μεταφερθούν από τον άνεμο σε απομακρυσμένες περιοχές.

Έτσι, το αυτοκίνητο είναι ένα τρομερό μέρος να καταφύγουμε, αφού δεν προσφέρει προστασία.

Τι πρέπει να κάνετε αντί να οδηγείτε;

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μπείτε σε ένα δυνατό οικοδόμημα και να καθίσετε στο κέντρο του. Επίσης, αν έχετε πρόσβαση σε υπόγειες περιοχές και αυτό είναι μια πολύ καλή λύση. Μείνετε εκεί 12 έως 24 ώρες.

Εάν όλοι ακολουθούν αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές μετά από πυρηνική έκρηξη εκατοντάδες χιλιάδες ζωές θα μπορούσαν να σωθούν.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά από Business Insider.

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement