Εδώ είναι ένα στιγμιότυπο του πώς θα είναι η γη σε 1 δισεκατομμύριο χρόνια

Advertisement

 

Το βίντεο 7 λεπτών από το RealLifeLore το έχουν ήδη δει περισσότερα από 1,6 εκατομμύρια άτομα σε δύο ημέρες.

Για όσους δεν μπορούν να δουν το βίντεο, θα βρείτε μερικά από τα σημαντικότερα μελλούμενα παρακάτω:

10,000 μ.Χ.

Αυτή τη στιγμή, σε όλους τους υπολογιστές το έτος γράφεται με τέσσερα δεκαδικά ψηφία, οπότε μόλις θα μπούμε στο έτος 10.000, η τεχνολογία δεν θα είναι πλέον σε θέση να κωδικοποιήσει τις ημερομηνίες.

Επίσης, αν συνεχιστούν οι τρέχουσες τάσεις της παγκοσμιοποίησης, όλα τα ανθρώπινα γενετικά χαρακτηριστικά, όπως το χρώμα του δέρματος και των μαλλιών, θα κατανέμονται ομοιόμορφα σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεν θα υπάρξει πλέον σχετική με την περιοχή ανθρώπινη παραλλαγή.

50,000 μ.Χ.

Όλες οι σύγχρονες γλώσσες θα σταματήσουν να είναι αναγνωρίσιμες μέχρι το 20.000 μ.Χ., και μέχρι το 50.000 ο πλανήτης θα αρχίσει να φαίνεται διαφορετικός.

Η Γη θα εισέλθει επίσης σε μια άλλη εποχή των παγετώνων, ανεξάρτητα από τις τρέχουσες τάσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

 

500,000 μ.Χ.

Η Γη πιθανότατα θα χτυπηθεί από έναν αστεροειδή με διάμετρο 1 χιλιόμετρο … εκτός αν το εμποδίσουμε κάπως.

1 εκατομμύριο μ.Χ.

Μέχρι τώρα, η Γη πιθανότατα θα έχει βιώσει μια τεράστια ηφαιστειακή έκρηξη.

Το κοντινό αστέρι Μπετελγκέζ θα εκραγεί σε μια σουπερνόβα που θα είναι ορατή από τη Γη ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

2 εκατομμύρια μ.Χ.

Εάν οι άνθρωποι είχαν αποικίσει διάφορους πλανήτες μέχρι τώρα, θα έχουν εξελιχθεί πιθανώς σε διαφορετικά είδη, προσαρμοσμένα στο δικό τους βιότοπο.

50 εκατομμύρια μ.Χ.

Η Αφρική θα συγκρουστεί με την Ευρώπη και θα κλείσει τη Μεσόγειο θάλασσα γεννώντας ένα βουνό ψηλότερο από το όρος Έβερεστ.

250 εκατομμύρια μ.Χ.

Όλες οι ήπειροι στη Γη θα συγχωνευτούν ξανά και θα φαίνονται κάπως έτσι:Here's a Mind-Melting Snapshot of What Earth Will Look Like in 1 Billion Years - Εικόνα0

500-600 εκατομμύρια μ.Χ.

Μια θανατηφόρα έκρηξη ακτίνων γάμμα θα συμβεί μέσα σε 6.500 έτη φωτός της Γης προκαλώντας μαζική εξαφάνιση. Η αυξανόμενη φωτεινότητα του Ήλιου θα σταματήσει τις κινήσεις των τεκτονικών πλακών και τα επίπεδα του Co2 στην ατμόσφαιρα θα μειωθούν δραματικά. Η φωτοσύνθεση C3 δεν θα είναι πλέον δυνατή και το 99% της τρέχουσας φυτικής ζωής στη Γη θα πεθάνει.

1 δισεκατομμύριο μ.Χ.

Και έτσι πεθαίνει ο κόσμος. Όχι με έκρηξη, αλλά.. λοιπόν, πρέπει να δεις το βίντεο.

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement