Εικόνες – ΣΟΚ απο την προετοιμασία των παρελάσεων του Κινέζικου Στρατού!

Advertisement

Η “χώρα του Δράκου” βρυχάται και ολόκληρη η γη, τρέμει…Όχι δεν είναι κάποιο λογοπαίγνιο, αλλά μια πραγματικότητα.

Ο κοιμώμενος γίγας, η χώρα των σχεδόν 2 δισεκατομμυρίων ανθρώπων με την τρεις – χιλιόχρονη ιστορία, ξυπνάει και δεν αστειεύεται.

Μετά την τεράστια οικονομική άνθιση που γνωρίζει τα τελευταία χρόνια, η Κίνα εκσυγχρονίζει τον τεράστιο στρατό της με νέες τεχνολογίες και όπως δείχνουν όλα, δύσκολα στρατός άλλης χώρας, οποιασδήποτε χώρας στον κόσμο, θα μπορεί να τον κοιτάξει στα μάτια.

Οι Κινέζοι είναι λαός με τεράστια ιστορία όπως και οι Έλληνες. Είναι λαός ήρεμος, πολλές φορές πρόσχαρος, πάντα ευγενικός, εξαιρετικά ανθεκτικός και τα τελευταία χρόνια άκρως ανταγωνιστικός.

Οι παρελάσεις του στρατού της χώρας αυτής συνεχίζουν να θυμίζουν τις επιβλητικές Σοβιετικές Παρελάσεις του Κόκκινου Στρατού, και τις παρελάσεις επί Μάο στην πλατεία Τιάν Αν Μεν.

Ο απόλυτος συντονισμός, το βλοσυρό βλέμμα, οι κοφτές κινήσεις που κόβουν την ανάσα, από χιλιάδες στρατιώτες, είναι κάτι που πραγματικά καθηλώνει.

Πως όμως οι Κινέζοι παρουσιάζουν το απίστευτο αυτό θέαμα στις παρελάσεις τους. Οι εικόνες μπορεί να σοκάρουν. Η πειθαρχία ξεπερνάει τις ανθρώπινες αντοχές. Ο πόνος του φαντάρου, κρύβεται κάτω από το αδιάφορο και βλοσυρό του βλέμμα.

Το να “σπάσει” κάποιος, το να μην αντέξει κάποιος είναι λέξεις και έννοιες που δεν υπάρχουν στο λεξιλόγιο.

Παρακολουθήστε τι ακριβώς συμβαίνει πριν την παρέλαση και πως γίνεται η προετοιμασία της…

Advertisement