Εκεί που η είσοδος απαγορεύεται (σχεδόν) σε όλους!

Advertisement

Μπορεί η περιγραφή να κινεί την περιέργεια αλλά δεν υπάρχει τρόπος να δει κανείς από μέσα τι γίνεται στη βάση αυτή. Οι μόνοι που έχουν άδεια εισόδου είναι τα μέλη της αμερικανικής NSA, της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας, και του Έσελον.

WORLD14

Μυστικά Αρχεία του Βατικανού

Είναι πιθανότατα η πλέον «απόρρητη» βιβλιοθήκη στον κόσμο. Τα Μυστικά Αρχεία του Βατικανού δεν είναι συνηθισμένη βιβλιοθήκη και περιλαμβάνουν προσωπικά έγγραφα και ντοκουμέντα από όλους τους Πάπες από τον 8ο αιώνα.

WORLD15

Έως το 1881 ήταν απροσπέλαστα για όλους εκτός από τους ανθρώπους του Βατικανού και τα απόλυτης μυστικότητας αρχεία φυλάσσονται κλειδωμένα. Η διαδικασία για να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση στα επτασφράγιστα μυστικά αυτά είναι μακρά και περίπλοκη.

WORLD16

Άδεια εισόδου μπορεί να δοθεί μόνο σε επιλεγμένους μελετητές και οι αιτήσεις για τη χορήγησή τους πρέπει να περιλαμβάνουν προσωπικές πληροφορίες, το σκοπό της έρευνάς του και συνοδευτική επιστολή από ερευνητικό ίδρυμα ή σχολή ιστορικής έρευνας.

WORLD17

Ακόμα και αν όμως η άδεια εισόδου δοθεί, τα αρχεία, που θεωρούνται προσωπική περιουσία του Πάπα, είναι τεράστιου όγκου: υπάρχουν 85 χιλιόμετρα ράφια (!) που σηκώνουν περισσότερους από 35.000 τόμους.

Μεταξύ των ιστορικών θησαυρών που φυλάσσονται είναι η παπική βούλα του 1521 με την οποία αφορίστηκε ο Μαρτίνος Λουθήρος, αλληλογραφία του Μιχαήλ Αγγέλου και του Αβραάμ Λίνκολν και παπική βούλα του 1198 περί τέταρτης Σταυροφορίας.

WORLD18

Περιοχή 51, Νεβάδα

«What happens in Vegas stays in Vegas», δηλαδή ό,τι συμβαίνει στο Βέγκας, μένει στο Βέγκας. Το ίδιο ια μπορούσε να ειπωθεί και για τη γνωστή Area 51 που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 130 χιλιομέτρων βόρεια.

WORLD3

Ο όρος «Area 51» πρωτοχρησιμοποιήθηκε σε έγγραφο της CIA την εποχή του πολέμου του Βιετνάμ και αφορά στρατιωτική βάση και αεροδρόμιο όπου φυλάσσονται άκρως απόρρητα μυστικά του αμερικανικού κράτους.

WORLD20

Τι συμβαίνει εκεί; Η CIA δεν δίνει λεπτομέρειες κι αυτό από μόνο του πυροδοτεί σωρό θεωρίες συνομωσίας. Γίνονται δοκιμές πειραματικών αεροσκαφών και οπλικών συστημάτων; Κατασκευάζονται αεροσκάφη που μοιάζουν με UFO; Εξετάζεται εκεί το φημολογούμενο εξωγήινο σκάφος που συνετρίβη στη Γη; Αν και ο καθένας μπορεί να αποκλείσει μερικές από τις πιθανότητες, δεν μπορούμε να ξέρουμε με σιγουριά τι πραγματικά συμβαίνει.

Η δραστηριότητα στην Area 51 θεωρείται απόρρητη και προφανώς η είσοδος απαγορεύεται, αν και πολλοί είναι εκείνοι που προσπαθούν να δουν ιδίοις όμμασι την περιοχή- θρυαλλίδα θεωριών συνωμοσίας, και όχι μόνο. Σύμφωνα με τη Wikipedia, τον Ιούλιο του 2013, ύστερα από αίτηση που είχε υποβληθεί το 2005, η CIA αναγνώρισε δημοσίως για πρώτη φορά την ύπαρξη της βάσης με τον αποχαρακτηρισμό εγγράφων που περιέχουν λεπτομέρειες για την ιστορία και τον σκοπό της.

WORLD19

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Advertisement