Εκπληκτικό καμουφλάζ: Μπορείς να βρεις που είναι ο ελεύθερος σκοπευτής;

Advertisement

Ένας επιτυχημένος σκοπευτής πρέπει να είναι καλός σε δύο πράγματα: Να πυροβολεί και να μπορεί να γίνεται «αόρατος».

Ο Γερμανός καλλιτέχνης Simon Menner πρόσφατα ανακάλυψε, ότι οι ελεύθεροι σκοπευτές του στρατού είναι εξαιρετικά εξειδικευμένοι στον τομέα της «εξαφάνισης” τόσο καλά δηλαδή ώστε που και να ξέρετε που πρέπει να κοιτάξετε να μην μπορείτε να τους διακρίνεται.

Πρόσφατα λοιπόν δόθηκε άδεια από τον γερμανικό στρατό στον Menner να φωτογραφίσει Γερμανούς ελεύθερους σκοπευτές του Γερμανικού στρατού, καθώς «χάνονται» στα διάφορα τοπία.

Αυτό που κατάφερε να αναδείξει με τις φωτογραφίες του είναι ο απίστευτος τρόπος με τον οποίο αυτοί οι σκοπευτές μπορούν απλά να εξαφανιστούν ακόμη και κατά την διάρκεια της ημέρας, όταν ο ήλιος λάμπει.

Σε πολλές περιπτώσεις, ο εντοπισμός του ελεύθερου σκοπευτή είναι σχεδόν αδύνατος – το μόνο που μπορείτε να δείτε είναι ένα μέρος από το τουφέκι τους να προεξέχει από ένα βράχο, ή κάποιο θάμνο, όμως το υπόλοιπο σώμα τους και ο εξοπλισμός τους είναι εντελώς καμουφλαρισμένα. Εάν είστε αρκετά κοντά για να τους δείτε τότε μάλλον θα είναι και πολύ αργά ….

Στην παρακάτω σειρά από φωτογραφίες του Menner, ένας ελεύθερος σκοπευτής κρύβεται κάπου στο τοπίο, στις μισές από αυτές ο ελεύθερος σκοπευτής είναι «αόρατος» ενώ στις άλλες μισές η θέση του ελεύθερου σκοπευτή φαίνεται με ένα κόκκινο κύκλο…. αλλά ακόμη και τότε είναι δύσκολο να δούμε το ίδιο τον σκοπευτή…

Εσείς μπορείτε να βρείτε που είναι;


Advertisement