Εκπληκτικές πανοραμικές λήψεις από «ορόσημα» του κόσμου μας

Advertisement

Η ομάδα AirPano, ομάδα φωτογράφων με έδρα τη Ρωσία, αφιέρωσε χρόνια ταξιδεύοντας σε διάφορα μέρη του κόσμο προκειμένου να καταφέρουν να φωτογραφίσουν διάσημα τουριστικά αξιοθέατα όπως το Σινικό Τείχος, την Πέτρα της Ιορδανίας, το Μάτσου Πίτσου και το Κολοσσαίο της Ρώμης.

Οι εκπληκτικές πανοραμικές λήψεις αναδεικνύουν όλο το μεγαλείο, τη γεωμετρία και την αρχιτεκτονική των διαχρονικών αυτών ορόσημων, τα οποία επελέγησαν ύστερα από ψηφοφορία.

Η πρωτοβουλία άρχισε το 2001 και τέθηκα σε ψηφοφορία 200 αξιοθέατα και «θαύματα» του κόσμου μας. Οι επτά προορισμοί επελέγησαν το 2007.

Η φωτογράφιση άρχισε το 2011 και ολοκληρώθηκε το 2013.

Ο φωτογράφος της AirPano, Sergey Semenov, αποκάλυψε πως ορισμένα μέρη ήταν πολύ δύσκολο να φωτογραφηθούν. Για παράδειγμα στο Ταζ Μαχάλ η τελευταία φωτογράφιση από ελικόπτερο έγινε το 1997. Η ομάδα χρειάστηκε να περιμένει δύο μήνες για να πάρει άδεια φωτογράφησης για μόλις δύο μέρες.

«Όλες οι φωτογραφήσεις έγιναν με drone, τα οποία ήταν ωστόσο πολύ δύσκολο να χρησιμοποιηθούν σε κάποια από τα μέρη αυτά», εξήγησε ο Semenov.

airpano10

Ιησούς Λυτρωτής, Βραζιλία

airpano9

Μάτσου Πίτσου, Περού

airpano8

Σινικό Τείχος, Κίνα

airpano7

Κολοσσαίο, Ρώμη

airpano6

Chichen Itza, Μεξικό

airpano5

Ταζ Μαχάλ, Ινδία

airpano4

Πέτρα, Ιορδανία

airpano3

Μάτσου Πίτσου, Περού

airpano2

Σινικό Τείχος, Κίνα

airpano1

Ιησούς Λυτρωτής, Βραζιλία

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement