Εκπληκτική εικόνα του πλανήτη Άρη από τη NASA

Advertisement

Η Γη θα πλησιάσει στον «κόκκινο πλανήτη» στην πιο κοντινή απόσταση, επιτρέποντας στους επιστήμονες να συλλέξουν πολύτιμες πληροφορίες

Η κατάκτηση του διαστήματος αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της ανθρωπότητας για το μέλλον. Η προσοχή της επιστημονικής κοινότητας βρίσκεται πλέον στραμμένη στο σύμπαν που περιβάλλει τη Γη, δίνοντας τεράστια μάχη με το χρόνο, ώστε να γίνουν κτήμα του ανθρώπου τα μυστικά που κρύβονται τόσο στους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, όσο και στον γαλαξία μας.

Η NASA, μέσω του τηλεσκοπίου Χαμπλ, έδωσε στη δημοσιότητα μία εκπληκτικής ευκρίνειας εικόνα του πλανήτη Άρη, στον οποίο έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες.

Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που «τραβήχτηκαν» οι φωτογραφίες, συνθέτοντας την εικόνα του «Θεού του Πολέμου», οι δύο πλανήτες πλησιάζουν ο ένας τον άλλον στην πιο κοντινή μεταξύ τους απόσταση. Αυτό συμβαίνει κάθε 780 γήινες ημέρες και επιτρέπει στα τηλεσκόπια να λαμβάνουν εικόνες από πολύ κοντινή απόσταση.

Το Χαμπλ παρατηρεί τον Άρη από το 1990 και έχει δώσει πολύτιμες πληροφορίες στους επιστήμονες, οι οποίοι ετοιμάζουν την ανθρώπινη αποστολή στον πλανήτη τα επόμενα χρόνια.

Η εικόνα που έδωσε η NASA, απεικονίζει τον πλανήτη από ύψος 30 χιλιομέτρων. Στην ατμόσφαιρά του διακρίνονται καθαρά τα σύνεφα, καθώς και το ξέσπασμα μεγάλων καταιγίδων. Η Γη και ο Άρης θα φτάσουν στην πιο κοντινή τους ακτίνα στις 22 Μαΐου και θα διατηρηθεί έως τις 30 του μήνα. Η μεταξύ τους απόσταση υπολογίζεται στα 75 εκατ. χιλιόμετρα.

mars2

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement