Εκπληκτικό καμουφλάζ από ελεύθερους σκοπευτές [Εικόνες]

Ελεύθεροι σκοπευτές

Advertisement

Το 2010, ο Σάιμον Μένερ είχε μια ιδέα και την μετέφερε στον γερμανικό στρατό. Τους ρώτησε αν τους ενδιέφερε η δημιουργία εικόνων στις οποίες οι στρατιώτες ήταν καμουφλαρισμένοι. Η απάντηση ήταν καταφατική.

Έτσι, ο Μένερ έκανε δύο διαφορετικές φωτογραφίσεις, μία σε ένα δάσος στη βόρεια Γερμανία με νεαρούς και άπειρους στρατιώτες και μία στις γερμανικές Άλπεις, με μέλη της «ελίτ» των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Για τον ίδιο, όπως εξήγησε στο Business Insider, το αντικείμενο της δουλειάς του δεν ήταν μόνο η σύγκρουση και ο πόλεμος, αλλά το καμουφλάζ στην κοινωνία. Για παράδειγμα ο τρόπος με τον οποίο το μάρκετινγκ επηρεάζει τους καταναλωτές.

Όσο για εκείνους που αμφισβητούν την αυθεντικότητα των φωτογραφιών του και το αν πράγματι υπάρχουν ελεύθεροι σκοπευτές σε αυτές, ο Μένερ βρίσκει τα σχόλιά τους διασκεδαστικά. «Είναι αληθινές. Όποιος έχει αμφιβολίες μπορεί να επικοινωνήσει με τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις.

Υπάρχουν ελεύθεροι σκοπευτές σε κάθε φωτογραφία και μάλιστα είχαν την εντολή να σημαδεύουν την κάμερα, ώστε να μπορούν να με βλέπουν, αν και εγώ σχεδόν ποτέ δεν μπορούσα να τους δω.

Η επαγγελματική εκπαίδευσή τους κάνει σχεδόν αδύνατο τον εντοπισμό τους στις φωτογραφίες. Ακριβώς έτσι άλλωστε πρέπει να κρύβεται ένας ελεύθερος σκοπευτής σε ένα δάσος», δηλώνει ο φωτογράφος.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement