Ένα τεράστιο πεντάστερο Ήταν χαραγμέναο στη επιφάνεια της Γης Στο Καζακστάν

Advertisement

Είναι κακό, είναι καλό, ή είναι απλά ο πατριωτισμός;Κάτι ενδιαφέρον ανακαλύφθηκε από μια δορυφορική εικόνα που παρέχεται από το Google Maps σε μια περιοχή του Καζακστάν.

Η εικόνα είναι ένα τεράστιο πεντάκτινο αστέρι με ένα κύκλο που βρίσκεται στη νότια ακτή του Άνω Tobol Reservoir. Αυτή η περιοχή είναι μια μάλλον έρημη περιοχή που δεν κατοικείται. Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό όταν βλέπουμε ένα τεράστιο πεντάγωνο χαραγμένο στη Γη είναι, πρέπει να υπάρχει κάτι φαύλο που συμβαίνει στο Καζακστάν. Οχι απαραίτητα. Ενώ η πεντάλφα στον πολιτισμό μας σήμερα είναι ένα σημάδι του κακού και του σατανισμού, ήταν αρκετά διαφορετικό σύμβολο πριν πολλά χρόνια.
Η ανεστραμμένη πενταγράμμο, με τις δύο πλευρές του άστρου προς τα πάνω, είναι αυτό που δηλώθηκε ως ένα κακό σύμβολο της μαγείας το 1800. Πριν από αυτό, το στο σύμβολο είχε δοθεί πολύ διαφορετική έννοια από πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς και θρησκείες. Κοιτάζοντας στην Ασιατική ιστορία και κυρίως στην αρχαία κινεζική και τις ιαπωνική θρησκείες, συμβόλιζε τα πέντε στοιχεία της ζωής. Οι Χριστιανοί πίστευαν ότι συμβόλιζε τις πέντε πληγές του Ιησού Χριστού. Η έννοια του συμβόλου έχει τόσες παραλλαγές. Έτσι, αυτός ο γίγαντας πενταγράμμου συμβολίζει το σατανισμό ή τα στοιχεία της ζωής; Ή θα μπορούσε να είναι κάτι εντελώς διαφορετικό;

Ένας αρχαιολόγος από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Καραγκάντα από το όνομα της Emma Usmanova έχει εργαστεί και ερεύνησε την περιοχή για πολλά χρόνια και έχει καταλήξει σε μια ενδιαφέρουσα αλλά άστοχη γνώμη ως προς το γιατί το σύμβολο είναι εκεί. Δηλώνει το πεντάγωνο δεν είναι ένα πεντάγραμμο, αλλά ένα αστέρι, και όχι μόνο ένα αστέρι, αλλά το αστέρι της Σοβιετική Ένωσης. Η Σοβιετική Ένωση ιδρύθηκε το 1922 και τελικά διαλύθηκε το 1991. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου τοποθετήθηκαν αστέρια σε όλη την ΕΣΣΔ .

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement