Ένωση Ελλήνων Φυσικών με μέντιουμ και ινδικούς διαλογισμούς;

Advertisement

Μήπως τελικά η Εκπαίδευση στην χώρα μας, σε μια εποχή υποτιθέμενου θριάμβου της επιστήμης, έχει παντελώς παραδοθεί στον εθνικισμό, στον δογματικό Δημιουργισμό και στον μυστικισμό;
O πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ.) κύριος Ευστράτιος (Στράτος) Θεοδοσίου και ο Α’ αντιπρόεδρός της κύριος Παναγιώτης Φιλντίσης, ως εκπρόσωποι της εκδοτικής ομάδας της Ε.Ε.Φ., προλογίζουν το βιβλίο «PAD ΜΕΘΟΔΟΣ – Ο Συμπαντικός ηθοποιός. Άπειρες ζωές, Άπειροι χαρακτήρες, Άπειρα frames» [Ένωση Ελλήνων Φυσικών, Αθήνα, 2018] της ηθοποιού και σκηνοθέτη κυρίας Maria Olon Rsarooucha (Μαρία Τσαρούχα) η οποία έχει κάνει σπουδές κοινωνιολογίας σε ιδιωτικό Κολλέγιο της Αθήνας και θεάτρου στο «Αmerican Academy of Dramatic Arts» της Νέας Υόρκης και ανάμεσα σε άλλα γράφουν: «Στο πρόσωπό της, στη μορφή της, διακρίναμε μια έντονη διάθεση επικοινωνίας με τον κόσμο της Επιστήμης, με στόχο να δημιουργήσει διόδους που οδηγούν σε συμπαντικούς σχηματισμούς (…) Η συγγραφέας το πέτυχε. Πέτυχε να δομήσει μια πρωτότυπη θεωρία, που δίνει τη δυνατότητα, όλο αυτό το γήινο σύστημα από άτομα, ιδέες, αναζητήσεις, να προσλαμβάνει σκέψεις, νέες θέσεις, διαπεραστικές μεθόδους, φθάνοντας στην κορύφωση της επικοινωνίας των ψυχών τους» (σ. 13).

Έχει διατυπωθεί με διάφορους τρόπους ότι στις μέρες μας στον απελπισμένο, τον κοινωνικά αμόρφωτο και στον επιρρεπή στον μυστικισμό, στον αποκρυφισμό και την ψευδο-επιστήμη, προσφέρεται σε επάρκεια ένα αποχαυνωτικό κοκτέιλ με τον προσδιορισμό «κβαντικός» (μυστηριακός γι’ αυτούς ο όρος, από κβαντική φυσική και θεωρία συνήθως δεν σκαμπάζουν τίποτα) και με συστατικά: λίγο από ανατολικές θρησκείες, λίγο από ανατολικό μυστικισμό, λίγο από χριστιανική μεταφυσική, λίγο από αρχαιοπληξία, λίγο από αποκρυφισμό, λίγο από αστρολογία. λίγο από ψευδο-οικολογία, λίγο από θεοσοφία, λίγο από ψευδο-ψυχανάλυση και ψευδο-θεραπεία, με το αζημίωτο φυσικά. Έτσι, όλα είναι δυνατόν να συμβούν ή όλα γίνονται για κάποιο λόγο.

Στην εποχή μας, παράλληλα και συμπληρωματικά με τον νεοφιλελευθερισμό και τον μετ-φαισμό ή καλύτερα σκέτο φασισμό αναπτύσσεται η «βιομηχανία» του ανορθολογισμού, του εθνικιστικού, του μυστικισμού και του αποκρυφισμού. Έτσι με την έννοια «κβαντικός» η «βιομηχανία» αυτή προσδιορίζει οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος νους! Ο καθένας μπορεί να ψωνίσει από την διεθνή αγορά βιβλία ή «θεραπείες», με τίτλους όπως: «Κβαντική Θεολογία», «Κβαντική Βιονάδραση» «Κβαντική Αστρολογία», «Κβαντική Yoga», «Κβαντικός Βουδισμός», «Κβαντική Διατροφή», «Κβαντικό Μάτριξ», «Κβαντική Μηχανική της Ψυχής», «Κβαντική Πίστη», «Κβαντικός Χριστιανισμός», «Κβαντική Αγάπη», «Κβαντική Πνευματικότητα». «Κβαντικός Εαυτό», «Κβαντική Ευεξία» κ.ο.κ. Η μηχανιστική μεταφορά της φυσικής του μικρόκοσμου στην κοινωνική ζωή μπορεί να γεννήσει τέρατα ανορθολογισμών με ολέθρια και χειρότερα αποτελέσματα από εκείνα που επέφερε ο κοινωνική δαρβινισμός, η μηχανιστική δηλαδή εφαρμογή της επιστημονικής θεωρίας της εξέλιξης των ειδών και της φυσικής επιλογής στην κοινωνική ζωή.

Το ένστικτο κατά της λογικής

Η κυρία Maria Olon Rsarooucha (Μαρία Τσαρούχα) στο παραπάνω βιβλίο της κάνει, λοιπόν, «Κβαντικό Θέατρο». «Αν υπήρχε κβαντική επιστήμη του θεάτρου θα λέγαμε ότι είναι το ζωτικό της εγχειρίδιο» (σ. 19)

Ανάμεσα στο προτεινόμενο ασκησολόγιο της προσδιοριζόμενης «αυτο-διάγνωσης και θεραπείας», για όσους θα αποφασίσουν να εξασκηθούν «Στο νέο τρόπο σκέψης και αντίληψης ζωής», συγκαταλέγονται «ασκήσεις, οραματισμοί και το Ημερολόγιο παρατηρητή» (σ. 175). Ένα πλαίσιο δηλαδή καταγραφής ινδικών μωρολογιών και έτσι προκύπτει φυσιολογικά η διατύπωση και προτροπή της ενάντια στον ορθολογισμό και τη λογική: «Οραματίσου τον εαυτό σου και όλους τους χαρακτήρες μέσα σε μια χρυσή μπάλα που πάλλεται σαν καρδιά. Διαλογίσου για εσωτερική ενόραση είναι γνώση. Χρησιμοποίησε το ένστικτό σου αντί της λογικής. Το ένστικτο είναι πιο δυνατό από την λογική. Είναι διαλογισμός σε δράση» (σ. 191).

Για να μην πλατειάσουμε με πολλά αποσπάσματα, ας μεταφέρουμε εδώ μόνον έναν από τους οραματισμούς της: «Διαλογισμός DNA (DNA meditation): Μείνε σε άνετη θέση με τα μάτια σου ανοιχτά. Χαλάρωσε τις σκέψεις σου εστιάζοντας στην αναπνοή της. Με κάθε αναπνοή χαλάρωσε τους μυς των ματιών σου αφήνοντας τα να κλείσουν, χαλάρωσε το πιγούνι σου και άφησε μια σχισμή ανοιχτή στο στόμα, χαλάρωσε τον αυχένα, τους ώμους, τη λεκάνη και τα γόνατά σου. Τα μάτια, το πηγούνι, ο αυχένας, οι ώμοι, η λεκάνη και τα γόνατα είναι τα σημεία που συνήθως είναι μπλοκαρισμένα. Πάρτε οκτώ βαθιές διαφραγματικές αναπνοές. Οραματίσου την καρδιά σου να χτυπά. Καθώς παρατηρείς την καρδιά, αρχίζεις να συρρικνώνεσαι και να παίρνεις το μέγεθός της. Τώρα είσαι η καρδιά. Καθώς μικραίνεις ακόμα περισσότερο γίνεσαι ένα κύτταρο της καρδιάς σου που έχει μέγεθος αυγού. Τώρα είσαι το κύτταρο σε μέγεθος αυγού. Καθώς μικραίνεις κι άλλο εισέρχεσαι με την αναπνοή βαθύτερα και γίνεσαι ένα άτομο του κυττάρου σε μέγεθος σταφυλιού. Καθώς προχωράς με την αναπνοή εισέρχεσαι βαθύτερα και φαίνεσαι ένα στοιχειώδες σωμάτιο που έχει μέγεθος ωκεανού, ένα στοιχειώδες σωμάτιο γεμάτο αγάπη που υπάρχει μέσα στον ωκεανό του κβαντικού πεδίου, του απείρου. Έχεις γίνει ένα με το σύμπαν. Χωρίς χρόνο και χωρίς χώρο. Γίνεσαι το σύμπαν, γίνεσαι χρόνος και χώρος. Ταξίδεψε μέσα σου. Κάποια στιγμή συγκεντρώνεις την προσοχή σου σε μια στάλα του ωκεανού που είσαι. Η στάλα ωκεανού αρχίζει να απλώνεται σε κύκλους που μεγαλώνουν και διεισδύουν μέσα στα άτομα σε σχήμα σταφυλιού, στα κύτταρα σε σχήμα αυγού μέχρι που παίρνουν το σχήμα και μέγεθος της καρδιάς σου, φέρνοντας μαζί τους έναν ωκεανό αγάπης. Επιστρέφεις την εσωτερική σου όραση στη φυσική σου καρδιά. Οχτώ αναπνοές αντλώντας αγάπη από την καρδιά σου που περνάει σε όλα τα κύτταρα του σώματός σου, διαμορφώνοντας τα εσωτερικά σου όργανα, όλο το φυσικό σου σώμα. Το σώμα σου λάμπει και έχει αποθεραπευτεί μέσα από την ενέργεια της αγάπης. Όποτε είσαι έτοιμος άνοιξε τα μάτια σου και συγκράτησε την ενέργεια» (σ. 198, 199)

Το melting pot της Ένωση Ελλήνων Φυσικών με …μέντιουμ

Η κυρία Τσαρούχα, πριν την έκδοση του παραπάνω βιβλίου της, στο περιφερειακό κανάλι TV100, τον Μάρτιο του 2018, μας συστήθηκε με το ζώδιό της, «ως γνήσια Καρκίνος» [βλ. μετά το 17:50 του παρακάτω βίντεο] και εμφανίστηκε εξαιρετικά ειλικρινής και αποκαλυπτική: «Η μεγάλη επιτυχία της Ένωση Ελλήνων Φυσικών τα τελευταία χρόνια και αυτό που προσπαθεί να κάνει και το πετυχαίνει, το κάνει και το πετυχαίνει, είναι ότι πλέον έχει συνδέσει και συνθέσει όλα τα γνωστικά πεδία, ό,τι υπάρχει. Δηλαδή, μέσα σε ένα τραπέζι κάθεται, ένας καλλιτέχνης, ένας επιστήμονας, ένας γιατρός, ένα μέντιουμ, δηλαδή ένα melting pot, μία σύνθεση μυαλών και ανθρώπων και όλοι μαζί δημιουργούμε και αυτό είναι το εξαιρετικό. Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν και εγώ, έστησα, έφτιαξα, τη σύνθεση των κειμένων της παράστασης Φαινόμενα…» [μετά το 7:40].

Πάντως ξετύλιξε και άλλες σκέψεις της [μετά το 12:52 ]: «… μπήκα λοιπόν σε αυτή τη διαδικασία μέσα από πάρα πολύ μελέτη από όλα τα γνωστικά πεδία που έχουν να κάνουν με την αυτογνωσία, σε Δύση και Ανατολή. Πριν από 2-3 χρόνια συνάντησα την κβαντική φυσική. Και στην κβαντική φυσική, χωρίς να είμαι παιδί των θετικών επιστημών, αλλά είμαι μελετηρό παιδί, και διαβάζοντας και μελετώντας τη φιλοσοφία της κβαντικής φυσικής, μου ανοίχτηκε ένα τεράστιο πεδίο μπροστά μου και κατάφερα να κάνω την σύνδεση, σύνθεση του πάζλ που έψαχνα χρόνια.».

«Ποιο βιβλίο ήταν αυτό που σας συγκλόνισε», ρώτησε στην συνέχεια η τηλε-παρουσιάστρια και εκείνη απάντησε: «Να σας πω, έχω διαβάσει τόσα πολλά βιβλία, που πλέον δεν γνωρίζω ποιο είναι, αλλά έχω εστιάσει πάρα πολύ, από τους Έλληνες, πάνω στον Μάνο Δανέζη, τον οποίο τον αγαπώ! Θέλω να το ακούσει αυτό: τον αγαπώ! Μάνο Δανέζη σ’ αγαπώ! Το λέω λάιφ. Τον αγαπώ, λοιπόν τον Μάνο τον Δανέζη, από τον πρόεδρο των Ελλήνων Φυσικών… και βέβαια τη μεγάλη τάση, η οποία αυτή την στιγμή υπάρχει στην Καλιφόρνια, ειδικά στην Αμερική, ΝτίπακΤσόπρα, Έκχαρτ Τόλε, Γκρεγκ Μπράντε, ασύλληπτοι άνθρωποι…» και προσέθεσε: «Όπως έχει πει και ο Δαλάι Λάμα τα έχουμε πει όλα και τα γνωρίσουμε όλα, το μόνο που μένει είναι να τα κάνουμε πράξη…»
[Πηγή: «Μ. ΤΣΑΡΟΥΧΑ: Η ηθοποιός που συνέδεσε την κβαντική Φυσική με το Θέατρο (TV100-150318)», Κανάλι, TV100 Thessaloniki, Δημοσιεύτηκε στις 15 Μαρ. 2018:

Ο «ελληνοχριστιανικός» πολιτισμός

Ο κύριος Μάνος Δανέζη που πιστεύει στην τηλεπάθεια και ότι «μέσω της σκέψης ο ανθρώπινος νους επικοινωνεί με μεταλλικά αντικείμενα» [βλ. Μάνος Δανέζης, «Ο Παράξενος Κόσμος του Si William Crookes», Δίαυλος 2017, σ. 268 και 269] είναι ένας πολυγραφότατος συνταξιούχος επίκουρος καθηγητής του τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ του οποίου συνεντεύξεις ή άρθρα έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα περιοδικά όπως το «τεκτονικό Δελτίο Πυθαγόρας» της μασονικής Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, ο «Δαυλός» του κ. Δημητρίου Λάμπρου, το «Άβατο» που έχει, μεταξύ άλλων, ως σύμβουλο τον κύριο Ιωάννη Πουλκούρα, η «Ελληνική Αγωγή» του κ. Άδωνι Γεωργιάδη και άλλα. Πρόσφατα, ο «αδερφικός του φίλος» κύριος Στράτος Θεοδοσίου δίδαξε τον Φεβρουάριο στο φροντιστήριο «Ελληνική Αγωγή» του ακροδεξιού αντιπροέδρου της Ν.Δ. και της συζύγου του Ευγενίας Μανωλίδου [βλ. «Συζήτηση με το κοινό, 15.02.2018 – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ», κανάλι Stratos Theodossiou

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, μαζί με τους αστροφυσικούς κυρίους Μάνο Δανέζη, τον «χρυσαυγίτη» Χρίστο Γούδη, κ..ά. έχουν δώσει ομιλίας και στην μασονική «Μεγάλη Στοά της Ελλάδος» και οι δυο πρώτοι έχουν τιμηθεί από την μασονική σέχτα «Διεθνές Τεκτονικό Τάγμα “Δελφοί”» στον «εορτασμός του Χειμερινού Ηλιοστασίου, στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείο Intercontinental… για την προσφορά τους στην κοινωνία»[βλ. «Εορτασμός Χειμερινού Ηλιοστασίου 2010» http://mmste.gr.

Ο κύριος Θεοδοσίου σε μια συνέντευξή του, το 2013, παρουσιάστηκε όχι μόνο ιδιαίτερα εγκωμιαστικός για τον εαυτό του που παραπέμπει σε ναρκισσισμό, αλλά και με συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις. Δήλωσε οπαδός του «Σχεδίου της Μπολόνιας» της Ε.Ε., συνομιλητής του τέως υπουργού Παιδείας (2013-2014) της κυβέρνησης του ακροδεξιού Αντώνη Σαμαρά, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με τον οποίο όπως είπε «συμφωνεί με ορισμένες αλλαγές και επιλογές του στην Παιδεία» και ότι αν ήταν στο χέρι του «θα εφάρμοζε ακόμα πιο αυστηρό πλαίσιο για την Παιδεία που θεωρεί πως είναι το όχημα για την αναγέννηση έθνους και κράτους» (!;) και εμφανίστηκε μνημονικότερος των μνημονίων [βλ. «Συνέντευξη του Στράτου Θεοδοσίου στο AstroVox», https://www.astrovox.grΔείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement