Θα κατασκευάσουν το πρώτο αληθινό Enterprise;

Advertisement

Θα κατασκευάσουν το πρώτο αληθινό Enterprise;

Αναμφίβολα, το Star Trek αποτελεί ένα από τα πιο επιτυχημένα franchise με το φανατικό του κοινό να το ακολουθεί για σχεδόν 50 χρόνια ζωής είτε στη μικρή και μεγάλη οθόνη είτε στα βιβλία, κόμικς και παιχνίδια που κυκλοφορούν κι είναι βασισμένα στη σειρά.

Τώρα ένας ορκισμένος θαυμαστής του και μηχανικός συστημάτων στο επάγγελμα, πρότεινε να δώσουν σάρκα κι οστά και να χτίσουν το πρώτο πραγματικό Enterprise, προκειμένου η ανθρωπότητα να μπορέσει να ανακαλύψει τα μυστικά του διαστήματος.

Το project ονομάζεται «BuildtheEnterprise» και σύμφωνα με τον εμπνευστή του, το διαστημόπλοιο θα χρησιμοποιεί πυρηνικές γεννήτριες για να μπορεί να μεταφέρει τους επιβάτες του στη Σελήνη σε 3 ημέρες και στον Άρη σε 90 ημέρες.

Κι αν στην ομώνυμη σειρά Enterprise όλα διαδραματίζονταν στο 2150, στην πραγματικότητα απ’ ότι φαίνεται δε θα χρειαστεί να περιμένουμε τόσο πολύ για να το ζήσουμε, αφού υπολογίζεται ότι σε περίπου είκοσι χρόνια από τώρα θα είναι έτοιμο το Enterprise για το παρθενικό του ταξίδι.
Βέβαια, θα χρειαστούν πολλές τροποποιήσεις, ώστε το Enterprise να είναι συμβατό με την τεχνολογία του 21ου αιώνα.

Κλείνοντας, να πούμε ότι το σκάφος θα είναι εξοπλισμένο με πάρα πολλούς αισθητήρες, προκειμένου να αντιλαμβάνεται έγκαιρα οτιδήποτε μπορεί να συναντήσει στο διάστημα, ενώ θα υπάρχει η υποδομή για την αποβίβαση σε άλλους πλανήτες κι επιβίβαση πάλι στο σκάφος.
Το μόνο που μένει να δούμε είναι εάν το όραμά του θα πάρει τελικά σάρκα κι οστά.

ΠΗΓΗ

Δείτε πώς θα είναι το διαστημικό τουριστικό ταξίδι με το Enterprise!

Advertisement

Το διαστημικό σκάφος Enterprise το οποίο ανήκει στην εταιρεία Virgin Galactic πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη του πτήση πάνω από την έρημο Μοχάβε της Καλιφόρνια, στα πλαίσια του προγράμματος με σκοπό την ανάπτυξη διαστημικού τουρισμού.

Το διαστημόπλοιο μεταφέρθηκε συνδεδεμένο με ένα μητρικό αεροπλάνο σε ύψος 13,700 μέτρων όπου και αφέθηκε πετάξει επί 25 λεπτά. Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του Enterprise Ρίτσαρντ Μπράνσον, μετά την επιτυχή του προσγείωση δήλωσε: «Ήταν η πιο συναρπαστική στιγμή απ΄ όταν ξεκίνησε το σχέδιο αυτό το 2004»

Η εταιρεία σκοπεύει να είναι η πρώτη που θα εκτελεί σύντομες υποτροχιακές πτήσεις, δίνοντας έτσι στους επιβάτες την αίσθηση της μηδενικής βαρύτητας αλλά και την μοναδική εμπειρία να βρίσκονται στα όρια μεταξύ γης και διαστήματος. Υπολογίζεται πως το εισιτήριο θα κοστίζει γύρω στις 200.000 δολάρια και η εταιρεία έχει ήδη λάβει προκαταβολές από 370 πελάτες.

Το Enterprise θα ανεβαίνει κατακόρυφα σε ύψος 100 χιλιομέτρων φτάνοντας στο διάστημα όπου οι επιβάτες θα βιώνουν μοναδικές εμπειρίες, όπως αυτές που δείχνει το σχετικό animation!
 

 
Από pyles.tv

Advertisement