Εντυπωσιακό βίντεο: Δύο μαχητικά «TYPHOON FGR4» πέρασαν «ξυστά» πάνω από τα κεφάλια τους

Advertisement

Ένα εντυπωσιακό βίντεο βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας με πρωταγωνιστές έναν πατέρα και τον γιο του και… δύο αεροπλάνα της πολεμικής αεροπορίας τύπου «TYPHOON FGR4».

Ο 41χρονος William Bird, παρέα με τον 7χρονο γιο του Άλεξ, βρέθηκαν μια ανάσα από τα αεροπλάνα λίγο πριν αυτά προσγειωθούν στον στρατιωτικό αεροδρόμιο «RAF Lossiemouth» της Σκωτίας.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, το πρώτο αεροπλάνο περνάει ξυστά πάνω από τα κεφάλια τους «σηκώνοντας» σχεδόν τα… πάντα στο πέρασμα του. Λίγα λεπτά αργότερα η κάμερα καταγράφει και ένα δεύτερο λίγο πριν προσγειωθεί, όμως ξαφνικά χάνεται από το πλάνο αφού χτυπάει την κάμερα.

Ο 41χρονος βρισκόταν στην περιοχή για διακοπές με την οικογένειά του όταν έμαθε ότι το ΝΑΤΟ κάνει ασκήσεις εκεί. Έτσι δεν έχασε στιγμή και βρέθηκε εκεί ώστε να τις παρακολουθήσει από όσο πιο κοντά μπορούσε.

«Πήγα εκεί για να δω τι μπορώ να τραβήξω. Δεν ήμουν σίγουρος για το αποτέλεσμα αλλά είδα το βίντεο και ήταν φανταστικό», εξηγεί και συμπληρώνει:

«Κατέβηκαν πολύ χαμηλά στην προσπάθειά τους να προσγειωθούν. Έκανα πολύ θόρυβο και ήταν πραγματικά εντυπωσιακή η δύναμη τους. Ο γιος μου ακόμα μιμείται τους ήχους τους».

TYPHOON_FGR4

Φανερά εντυπωσιασμένος από το θέαμα λέει: «Ήταν η πρώτη φορά που είδα από κοντά ένα «TYPHOON FGR4» στην διάρκεια πτήσης και ο ήχος ήταν πραγματικά απίστευτος».

Όπως σημειώνει λίγο παρακάτω ο 41χρονος «ο ήχος τους ακούγεται καθαρά από μακριά όμως όταν πλησιάζουν δεν μπορείς να μην βάλεις τα χέρια σου στα αυτιά σου».

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement