Οι πιο επικίνδυνοι και παράξενοι δρόμοι στον κόσμο!

Advertisement

Τις περισσότερες φορές οι ταξιδιώτες ανυπομονούν να φτάσουν στον προορισμό τους, αφού με την άφιξή τους ξεκινά ουσιαστικά το ταξίδι ή οι διακοπές τους.

Πολλές φορές ωστόσο ο δρόμος, η διαδρομή, χαρίζουν εκπληκτικές στιγμές, εικόνες κι εμπειρίες που θυμίζουν πως το ίδιο το ταξίδι γίνεται προορισμός και στόχος.

Μερικοί από τους πιο παράξενους κι αξιοσημείωτους δρόμους του κόσμου είναι οι παρακάτω.

Ο πιο απότομος δρόμος στον κόσμο – Baldwin Street, Dunedin, Νέα Ζηλανδία

gefirueyuhj1

Κατέχει το ρεκόρ Γκίνες ως ο πιο απότομος δρόμος στον κόσμο. Στη βάση του είναι 30 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας αλλά όταν κανείς διασχίσει τα 350 μέτρα του, θα βρεθεί στα 100 μέτρα πάνω από τη θάλασσα,

Το μεγαλύτερο τούνελ στον κόσμο – Laerdal Tunnel, Νορβηγία

gefirueyuhj2

Εκείνοι που δυσφορούν ή νιώθουν κλειστοφοβικά κάτω από την επιφάνεια της Γης αναμφίβολα θα δυσκολευτούν στο τούνελ αυτό που έχει μήκος πάνω από 24 χιλιόμετρα.

Συνδέει το Lærdal με το Aurland και κόστισε περίπου 113,1 εκατομμύρια δολάρια για να ολοκληρωθεί. Στόχος του ήταν ωστόσο να προστατεύει τους οδηγούς από τις σφοδρές χιονοπτώσεις.

Ο πιο επικίνδυνος δρόμος στον κόσμο – Τουρκία

gefirueyuhj3

Σε πολλούς δρόμους στον κόσμο οι οδηγοί καλούνται να είναι προσεκτικοί αλλά ο λεγόμενος «δρόμος προς την κόλαση», όπου έχουν χαθεί πολλές ζωές τα τελευταία χρόνια, είναι στην Τουρκία.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3 4

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement