Η επίσκεψη Πούτιν και Πατριάρχη Κύριλου στο Άγιος Όρος και η πρόρρηση του 1053 μ.Χ.

Advertisement

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν και ο Πατριάρχης Κύριλλος, θα επισκεφθούν την Ελλάδα στα τέλη Μαΐου, όχι σε επίσημη επίσκεψη, αλλά για να παρευρεθούν στους εορτασμούς των 1.000 χρόνων παρουσίας των Ρώσων μοναχών στο Άγιο Όρος.

Το Ιερό Βουνό έχει μεγάλη σημασία για την ρωσική πολιτική, γενικότερα, καθώς η Μόσχα εδώ και καιρό φιλοδοξεί να δώσει έναν χαρακτήρα “Βατικανού της Ορθοδοξίας” στο Άγιο Όρος.

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας θα αφιχθεί με την ακολουθία του στις 26 Μαΐου και την επομένη θα μεταβεί στο Ορος από την Αθήνα. Θα τον συνοδεύει ο πρόεδρος Πούτιν και εκτός απροόπτου, ο Προκόπης Παυλόπουλος ή ο Αλέξης Τσίπρας, ή μπορεί και οι δύο.

Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά, θα πραγματοποιηθεί η προβλεπόμενη από το αγιορείτικο τυπικό, για υψηλά πρόσωπα, υποδοχή από την Ιερά Κοινότητα στις Καρυές, με δοξολογία στο Πρωτάτο, κεράσματα και ανταλλαγές δώρων και πιθανότατα γεύμα.

Στη συνέχεια οι δύο κορυφαίες προσωπικότητες της σημερινής Ρωσίας θα μεταβούν στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος, όπου εγκαταβιούν ρωσικής και ουκρανικής καταγωγής μοναχοί, για να εορτάσουν σε κλειστό κύκλο τη χιλιετηρίδα.

Η ρωσική πλευρά, συμπτωματικά, δίνει μεγάλη σημασία, σε μία πρόρρηση της γειτονικής μονής Κουλουμουσίου. Η ρωσική FSB, όπως και η CIA άλλωστε, έχει ειδικό τμήμα μελέτης τέτοιων κειμένων, όχι μόνο γιατί πιστεύουν ότι μπορούν να πραγματοποιηθούν, αλλά και γιατί οι προρρήσεις παίζουν ρόλο γενικότερα στην ψυχοσύνθεση των λαών και επηρεάζουν καταστάσεις και γεγονότα.

Ειδικά στην πρόρρηση που βρίσκεται στην βιβλιοθήκη της Ιεράς μονής Κουτλουμουσίου στο Άγιον Όρος και γράφτηκε το 1053 μ.Χ.. κατά τους, Ρώσους, ερμηνεύει πολλά από τα σημερινά γεγονότα.

Κάποιοι αμφισβητούν την χρονολογία αυτή. Κατά την άποψη ειδικού γλωσσολόγου του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, φαίνεται ότι είναι μάλλον αμφίβολο να γράφτηκε τον 11ον αιώνα. Ίσως θα πρέπει να είναι του 16ου (1503) ή του 17ου (1609). Ακόμα και έτσι όμως οι προβλέψεις της είναι εντυπωσιακές. Και τους προβληματίζουν ορισμένα στοιχεία αυτής…

Ιδού η πρόρρηση:

1. Μέγας Ευρωπαϊκός πόλεμος

2. Ήττα της Γερμανίας, καταστροφή της Ρωσίας και Αυστρίας.

3. Ήττα Άγαρ υπό των Ελλήνων. (Άγαρ=Τουρκία).

4. Ενίσχυσις Άγαρ υπό Δυτικών λαών και ήττα των Ελλήνων υπό Άγαρ.

5. Σφαγή ορθοδόξων λαών.

6. Και μεγάλη ανησυχία ορθοδόξων λαών.

7. Εισβολή ξένων στρατευμάτων έξ Αδριατικού πελάγους. Ουαί εις τους κατοικούντας επί της γής,ο Άδης έτοιμος.

8. Προς στιγμήν Μέγας Άγαρ.

9. Νέος Ευρωπαϊκός πόλεμος

10. Ένωσις ορθοδόξων λαών μετά της Γερμανίας.

11. Ήττα Γάλλων υπό Γερμανών.

12. Επανάστασις των Ινδιών και χωρισμός αυτών από της Αγγλίας.

13. Αγγλίας είς μόνους Σάξωνας.

14. Νίκη ορθοδόξων λαών. Ήττα Άγαρ και γενική σφαγή Άγαρ υπό ορθοδόξων λαών.

15. Ανησυχία κόσμου.

16. Γενική απελπισία επί της γής.

17. Μάχη επτά κρατών εις Κωνσταντινούπολι. Τρία ημερονύκτια σφαγή. Νίκη ενός μεγαλυτέρου κράτους κατά έξ κρατών.

18. Συμμαχία έξ κρατών κατά του εβδόμου κράτους και τρία ημερονύκτια σφαγή.

19. Παύσις πολέμου υπό Αγγέλου του Θεού και παράδοσις πόλεως τοίς Έλλησι.

20. Υπόκυψις Λατίνων εις την αλάνθασυτον πίστιν Ορθοδόξων.

21. Εξωθήσεται Ορθόδοξος Πίστις από Ανατολών μέχρι Δυσμών.

22. Φόβος και τρόμος βαρβάρων υπ’αυτής.

23. Πτώσις του Πάπα και ανακήρυξης ενός Πατριάρχου δι’όλην την Ευρώπην.

24. Έν πέντε και πεντήκοντα έτη το τέλος των θλίψεων ,την δε εβδόμην ούκ έστι ταλαίπωρος,ούκ έστι εξόριστος,επανερχόμενος είς τας αγκάλας της μητρός αγαλλομένης. Ούτως έσται και ούτω γένοιτο. Αμήν. Αμήν. Αμήν. Εγώ είμαι το Α και το Ω, πρώτος και έσχατος. Τέλος μία ποίμνη και είς ποιμήν,ο δε ποιμήν έσται εκ τής αληθούς Ορθοδόξου πίστεως. Αυτό γένοιτο.Αμήν. (Δούλος Χριστού Αληθινού Θεού) (Έκ της βιβλιοθήκης της Ι.Μονής Κουτλουμουσίου,Άγιον Όρος). Από τα ανωτέρω, λένε πως έχουν επαληθευθεί οι πρώτες 12 (πλην της 7ης):

1. Ο μέγας ευρωπαϊκός πόλεμος έγινε, το 1914—1918.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement