Επιστήμονας πιστεύει ότι οι πολιτισμοί στον Άρη αφανίστηκαν από πυρηνικά

Advertisement

Ένας επιστήμονας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο Άρης θα μπορούσε να μοιάζει πολύ με τη Γη με δικούς του πολιτισμούς, αλλά ρίχτηκαν πυρηνικά και η ζωή καταστράφηκε.

Αυτή είναι η θεωρία του Δρ Τζον Μπράντενμπουργκ, ο οποίος έχει ονομαστεί ψευδοεπιστήμονας. Έχει εντυπωσιακά πιστοποιητικά, όμως οι ιδέες του δεν προκαλούν τόσο καλή εντύπωση.

Ο Δρ. Μπράντενμπουργκ είπε ότι η επιφάνεια του Άρη καλύπτεται από ένα στρώμα ουσιών που είναι ραδιενεργές. Ο γιατρός είπε ότι αυτό το μοτίβο εκπέμπεται από ένα κέντρο που βρίσκεται στον Άρη. Όσο παράξενο και αν ακούγεται οι αρχαίοι κάτοικοι του πλανήτη, που ονομάζονταν Ουτοπικοί και Κυδωνιανοί, σφαγιάστηκαν κατά την πυρηνική επίθεση που είχε λάβει χώρα. Συνέχισε να λέει ότι μια τέτοια πυρηνική επίθεση μπορεί να έχει στείλει θραύσματα να πετούν σε όλο τον πλανήτη.

Η πυρηνική καταστροφή είναι η αιτία που ο Άρης είναι σήμερα μια άγονη γη.

Ο Μπράντενμπουργκ είχε κάνει μια μελέτη για την υψηλή συγκέντρωση του Xenon-129, που βρισκόταν στην ατμόσφαιρα του Άρη, και το ουράνιο και το θόριο στην επιφάνεια, που είχε παρατηρήσει το διαστημικό σκάφος Odyssey της NASA. Οι επιστήμονες επεσήμαναν ότι η εμφάνιση των στοιχείων αυτών δεν ήταν καθόλου περίεργη, γιατί πρόκειται για φυσικά στοιχεία που μπορούν να βρεθούν παντού.

 

Ωστόσο, ο Στιούαρτ Ρόμπινς αμφισβητεί την αξιοπιστία του Μπράντενμπουργκ, γιατί ένα από τα σημαντικότερα επιχειρήματα του επιστήμονα ότι οι ιδέες του είναι σωστές ήταν ότι ήταν παρών κατά τη διάρκεια των επιστημονικών συνεδρίων και κανένας δεν τον αμφισβήτησε.

Ο Μπράντενμπουργκ ισχυρίστηκε επίσης ότι αυτός σκέφτηκε πρώτος την θεωρία ότι ο Άρης είχε κάποτε καλυφθεί από ωκεανό, κάτι που πρόσφατα αποκάλυψε η NASA.

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement