Έτσι θα διαλυθεί η Τουρκία μέχρι το 2023 προβλέπουν στην… Άγκυρα!

Advertisement

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Δεν έχουν τελειωμό οι εμφανίσεις από χάρτες που παρουσιάζουν σχέδια διαμελισμού της Τουρκίας, κυρίως αμερικανικής παραγωγής που έχουν προκαλέσει μεγάλη αίσθηση και ταραχή στην τουρκική επικαιρότητα, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία σε τουρκικά ΜΜΕ και όχι μόνο.

Έτσι μετά τον χάρτη σκάνδαλο που είχε δημοσιευτεί πριν από λίγες μέρες στην αμερικανική εφημερίδα New York Times, αυτή την φορά κυκλοφόρησε ένας χάρτης αμερικανικής αλλά και ένας άλλος ισραηλινής παραγωγής, σύμφωνα με τον οποίο τελικά πραγματοποιείται το σχέδιο ίδρυσης ανεξάρτητου κουρδικού κράτους μέχρι το 2023, το οποίο θα αποτελέσει την θρυαλλίδα για την οριστική διάσπαση της Τουρκίας.

etsi-dialithi-tourkia-mechri-2023-provlepoun-agkira

Εντυπωσιακό είναι πως ο χάρτης αυτός προβλέπει μέχρι το 2023 εκτός από το κουρδικό κράτος την επέκταση της Αρμενίας στα εδάφη που είχαν χάσει οι Αρμένιοι στις ανατολικές επαρχίες μέχρι την πόλη του Ερζερούμ.

Γεγονός είναι πως εδώ και χρόνια πολλοί Τούρκοι αρθρογράφοι έχουν γράψει άρθρα κατηγορώντας το Ισραήλ ότι συνεργάζεται με τους Κούρδους για την δημιουργία ενός ανεξάρτητου κουρδικού κράτους, το οποίο θα διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με το Ισραήλ και θα είναι αιχμή του δόρατος για την διάσπαση της Τουρκίας.

Οι τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή έχουν κάνει ακόμα πιο καχύποπτους τους Τούρκους και τα σχέδια διάσπασης τους μέχρι το 2023, έτος σύμβολο γιατί είναι η συμπλήρωση εκατό χρόνων από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας, πάνε και έρχονται συνεχώς.

Ίδωμεν!

Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement