Ευρωπαϊκή μελέτη καταλήγει: Και οι τρεις πύργοι του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου κατέρρευσαν λόγω …

Advertisement

Η ιστορία των αρχών ήταν ότι η κατάρρευση προκλήθηκε από την έντονη θερμότητα μέσα στο κτίριο μετά από την σύγκρουση με το αεροσκάφος.

Το 2002, το Εθνικό Ινστιτούτο Προτύπων και Τεχνολογίας των Ηνωμένων Εθνών παρατήρησε ότι η υπόθεση ήταν εξαιρετικά περίεργη λέγοντας ότι δεν υπήρχαν άλλες γνωστές περιπτώσεις ολικών οικοδομικών καταρρεύσεων ψηλών κτιρίων που προκλήθηκαν από πυρκαγιά και γι ‘αυτό είναι πολύ ασυνήθιστο να συνέβη τρεις φορές μέσα σε μία ημέρα.

Τώρα ίσως η πιο ολοκληρωμένη πρόκληση για την επίσημη εξήγηση προέκυψε από το περιοδικό Europhysics, όπου τέσσερις ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι και τα τρία κτίρια καταστράφηκαν από ελεγχόμενη κατεδάφιση.

Οι εμπειρογνώμονες ισχυρίζονται ότι μετά από την ανασκόπηση των βίντεο της κατάρρευσης των κτιρίων παρατήρησαν τα σημάδια μιας ελεγχόμενης έκρηξης. Είπαν ότι τα κτίρια έπεσαν τόσο γρήγορα και συμμετρικά ώστε δεν μπορούσαν να δουν άλλη εφικτή εξήγηση για την ξαφνική κατάρρευση.

Οι φωνές αυτών των εμπειρογνωμόνων προσχωρούν τώρα στους πολλούς που φωνάζουν για μια νέα και αμερόληπτη έρευνα για την κατάρρευση του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, αλλά εάν αυτές οι κλήσεις θα ληφθούν υπόψη είναι, φυσικά, μια άλλη ιστορία.

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement