Έξι Γέφυρες του Διαβόλου

Advertisement

Αν είναι να πιστέψει κανείς τους μεσαιωνικούς θρύλους, ο διάβολος ήταν πολύ παραγωγικός αρχιτέκτονας.

Σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν γέφυρες γνωστές ως “Γέφυρα του Διαβόλου“, η κάθε μια με ιστορίες όπου κάποιος πούλησε την ψυχή του στον σατανά.

Αυτές οι ιστορίες αναπτύχθηκαν ανεξάρτητα από κάθε άλλη και είχαν σχέση με την -ισχυρή- δομή αυτών των γεφυρών.

Δείτε έξι (παραδοσιακά, ο αριθμός του διαβόλου) Γέφυρες του Διαβόλου με τις ιστορίες τους.

Ουαλία

Η Γέφυρα στο Ceredigion της Ουαλίας είναι τρεις γέφυρες, η μια πάνω στην άλλη -η παλιότερη είναι κάτω-κάτω και είναι από το 1075-1200, η δεύτερη είναι από το 1753 και η τρίτη από το 1902. Όλες είναι πάνω από ένα φαράγγι με δασάκι. Μπορεί κανείς να κατέβει στην παλαιότερη γέφυρα μέσω μερικών σκαλοπατιών που ονομάζεται Σκάλα του Ιακώβ (Jacob’s Ladder).

Η ιστορία λέει ότι η χαράδρα ήταν πολύ απότομη για την αρχιτεκτονική των θνητών. Οπότε ο διάβολος προσέφερε την -παραδοσιακή- συμφωνία όπου θα λάμβανε την ψυχή που θα περνούσε πρώτος. Τελικά πήρε την ψυχή ενός υπερβολικά ενθουσιασμένου… σκυλιού.

Ardino, Βουλγαρία

Η γέφυρα έχει τέσσερα παράξενες τρύπες -κατασκευάστηκαν για να παρακολουθούν τα επίπεδα του ποταμού Άρδα που περνάει από κάτω της.

Αυτή η γέφυρα έχει διπλό μύθο. Ο ένας λέει ότι η σύζυγος του κατασκευαστή πέθανε κατά τη διάρκεια της κατασκευής της και η σκιά της γυναίκας έγινε μέρος της. Ο άλλος μύθος λέει ότι ο ίδιος ο διάβολος περπάτησε πάνω στις καμάρες, βοηθώντας ταυτόχρονα την κατασκευή της και άφησε το ίχνος του.

Ponte Della Maddalena (Γέφυρα της Μαγδαληνής), Borgo a Mozzano, επαρχία Λούκκα, Τοσκάνη, Ιταλία

Η Ponte della Maddalena είναι γνωστή και ως Ponte del Diavolo, δηλαδή του Διαβόλου. Η γέφυρα του 11ου αιώνα μοιάζει να περνάει προς την απέναντι όχθη πάνω από τον ποταμό Serchio με ασύμμετρες καμάρες, η ψηλότερο με ύψος 60 πόδια.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement