Δυστυχώς, είναι γεγονός: Ξεκίνησαν οι χρεώσεις στο Facebook

Advertisement

Αυτό που όλοι φοβούνταν έγινε πραγματικότητα: Ξεκίνησαν οι χρεώσεις στο Facebook.

Ήδη οι χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου στη Μεγάλη Βρετανία καλούνται να πληρώσουν… έως…Δείτε την συνέχεια ΕΔΩ

Εμπαίζουν τον Γέροντα Παΐσιο στο Facebook….

Advertisement


Καταδικάζουμε την προκλητική συμπεριφορά των εμπνευστών της σελίδας και κάνουμε όλοι αναφορά προκειμένου να διαγραφεί

Οργή προκαλεί μια σελίδα που δημιούργησαν επιτήδειοι στο Facebook και εμπαίζουν τον Γέροντα Παΐσιο, μια από τις

πιο φωτισμένες αγίες μορφές της Εκκλησίας μας, των τελευταίων δεκαετιών.

Οι εμπνευστές της σελίδας «ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΣ / ELDER PASTITSIOS» δεν διστάζουν, με άλλοθι το «χιούμορ», να προκαλούν σε καθημερινή βάση την Ορθοδοξία με άθλια posts.

Εμετικό είναι και το avatar, η κεντρική εικόνα που έχουν δημιουργήσει για την σελίδα τους, όπου έχουν κάνει photoshop μια φωτογραφία του Γέροντα!

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι η εν λόγω σελίδα μετρά ήδη 5.499 μέλη.
Ωστόσο δεν είναι ποτέ δυνατόν κάποιοι που αποτελούν την ισχνή μειοψηφία να προκαλούν το θρησκευτικό αίσθημα του 95% του ελληνικού λαού!

Ακόμη κι αν κάποιος βλέπει με επιφύλαξη το βίο του Γέροντα Παϊσίου, δεν δικαιούται να παίζει με την πίστη του κάθε Χριστιανού, που στην ώρα της κρίσης που διανύουμε, στρέφεται στην Εκκλησία για να πάρει κουράγιο και δύναμη.

Για το λόγο αυτό καλούμε τους αναγνώστες να κάνουν αναφορά στην εν λόγω προκλητική σελίδα ώστε να διαγραφεί μια για πάντα από το Facebook.

Το link της σελίδας είναι:
https://www.facebook.com/gerontas.pastitsios?ref=stream.

Όποιος δεν αυτοφακελώνεται στο facebook θα θεωρείται ύποπτος εγκληματίας!

Advertisement

Eίναι φανερό πια ότι το Παγκόσμιο Μόρφωμα που έρχεται ζητάει την υποταγή μας άνευ όρων και με την συνειδητή μας συγκατάθεση. Δεν τους ενδιαφέρει απλά η παράδοση τους νοιάζει περισσότερο ακόμα η αυτολοβοτομή. Στο εξής όποιος προστατεύει τον εαυτο του, δεν γίνεται «ρόμπα» στον κόσμο, δεν αποκαλύπτει τα εσώψυχά του σε κοινή θέα, και προσπαθεί να έχει κανόνες ηθικής θα αντιμετωπίζεται ως ύποπτος τέλεσης αδικημάτων.

Ανησυχίες σε όσους δεν έχουν Facebook προκαλεί η γερμανική ιστοσελίδα Tagesspiegel.de, η οποία αναφέρει ότι σύμφωνα με έρευνες όσοι δεν χρησιμοποιούν την διάσημη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης αυτή τη στιγμή είναι περισσότερο ύποπτοι να εξελιχθούν σε δολοφόνοι καθώς όχι μόνο παρουσιάζουν μεγαλύτερο ρίσκο να επιδείξουν βίαιη συμπεριφορά αλλά και οι εργοδότες τους θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αφού οι άνθρωποι αυτοί δεν μοιράζονται εύκολα πληροφορίες για την ιδιωτική τους ζωή.

Όπως μάλιστα λένε, ούτε ο Νορβηγός Άντερς Μπρέιβικ είχε Facebook, αλλά χρησιμοποιούσε μόνο το MySpace, ενώ και ο δράστης του Κολοράντο, Τζον Χολμς δεν είχε ούτε Facebook, ούτε MySpace.

Για αυτό όποιος αυτοαποβλακώνεται και δεν κρατάει τίποτα για τον εαυτό του, θα παίρνει πιστοποιητικό «κοινωνικών φρονημάτων».

ΠΗΓΗ

Εντοπίστε ανθρώπους μέσω φωτογραφιών στο Facebook

Advertisement

Ο ερευνητής ασφάλειας “Rjcrystal Decoder” βρήκε έναν τρόπο ώστε να εντοπίζει το προφίλ κάποιου χρησιμοποιώντας το link από μια φωτογραφία. 

Όλη τη διαδικασία την αναλύει σε μια δημοσίευση του.

Με τον τρόπο αυτό θα μπορείτε να βρείτε ένα πρόσωπο, που μεταφόρτωσε μια εικόνα του στο Facebook, απλά παίρνοντας το url από την εικόνα. Για παράδειγμα:

www.some.fcbdn.akamahid.net/216512_204732556226334_100000687732419_582854_6270883_n.jpg
Εδώ το τμήμα του ονόματος της φωτογραφίας που έχει κόκκινο
χρώμα είναι η ταυτότητα (ID) του προφίλ του χρήστη, που μεταφόρτωσε την εικόνα. 

Μπορεί να φαίνεται μια απλή σειρά αριθμών αλλά μπορούν να αντληθούν σημαντικές πληροφορίες για τον χρήστη από αυτή, με τη χρήση του GraphAPI του Facebook.
http://graph.facebook.com/?id=Profile_ID

Παράδειγμα:
http://graph.facebook.com/?id=100000687732419
Ή πολύ απλά, μπορείτε να μεταβείτε στο προφίλ του χρήστη εισάγοντας την ID του στο τέλος του URL: www.facebook.com/profile.php?id=

Παράδειγμα:
www.facebook.com/profile.php?id= 100000687732419

ΠΗΓΗ

«Η καταραμένη γενιά του Facebook»;

Advertisement

Έχετε αναρωτηθεί πόσο άλλαξε η ζωή μας απο τη στιγμή που μπήκε το facebook στην καθημερινότητα μας;

Δεν έχω καταλάβει τι είναι τελικά το facebook!! Σελίδες όπως twitter, hi5, facebook, myspace ονομάζονται σελίδες κοινωνικής δικτύωσης!! Ο όρος αυτός αμφιβάλλω για το κατα πόσο είναι σωστός! Κοινωνικής δικτύωσης μεν, επικύνδυνo δε για πολλούς λόγους!

Άτομα τα οποία δεν ξέρεις τι τρέλα κουβαλάνε παρακολουθούν κάθε σου κίνηση ό,τι γράφεις στην προσωπική σου σελίδα. Βλέπουν τις φωτογραφίες και τους φίλους σου!! Για να μην σχολιάσω την απαράδεκτη εφαρμογή που σημειώνεις το μέρος ακριβώς που βρίσκεσαι!! Ούτε κατάδικοι να ήμασταν και να μας έψαχνε το FBI!! Φυσικά και πολύ σωστά θα μου πείτε είναι δικαίωμα σου και δική σου και μόνο ευθύνη να ανοίξεις λογαριασμό στο Facebook !

Κάποτε ήταν η γενιά των 592 ευρώ τώρα είναι η γενιά …του facebook! Μήπως να το γράφουμε και στην ταυτότητα μας; Μας κυβερνάει το Facebook και δεν το έχουμε καταλάβει ακόμα!

Για να μην αναφέρω πως ..κάποτε λέγαμε η γενιά του ‘21, η γενιά των ηρώων, των επαναστατών, οι πατριώτες που έσωσαν την Ελλάδα και την γλίτωσαν απο τον οθωμανικό ζυγό!Ήμασταν υπερήφανοι για τους ήρωες μας! Τώρα για τι ακριβώς είμαστε περήφανοι; Που μας κυβερνά ο Αμερικανός Mark Zuckerberg;( μην ξεχνάτε και την «πραγματική πρωθυπουργό μας», Άνγκελα Μέρκελ)

Σε αυτό το σημείο αξίζει να παραθέσω μια έρευνα που διάβασα στο ΒΗΜΑ. Η έρευνα έγινε σε χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Μ. Βρετανία με τους ερευνητές να ζητούν από φοιτητές 12 πανεπιστημίων να μη χρησιμοποιήσουν για 24 ώρες τα κινητά τους τηλέφωνα, τους υπολογιστές τους και τα ipods, να μη στείλουν e-mails, να μη σερφάρουν στο Ιnternet, να μην παρακολουθήσουν τηλεόραση, να μην ακούσουν ραδιόφωνο και γενικά να μείνουν μακριά από ηλεκτρονικές συσκευές. Τους επιτράπηκε ωστόσο να χρησιμοποιούν «σταθερά» τηλέφωνα και να διαβάζουν βιβλία.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι αυτές οι λίγες ώρες μακριά από τη χρήση των σύγχρονων τεχνολογικών υπηρεσιών ήταν αρκετές για να οδηγήσουν στην εμφάνιση στερητικών συμπτωμάτων παρόμοιων με εκείνων που παρουσιάζουν όσοι προσπαθούν να σταματήσουν τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών. Ορισμένοι ανέφεραν ότι έπειτα από λίγες ώρες μακριά από τα τηλέφωνα και τους υπολογιστές τους είχαν αρχίσει να νιώθουν όπως οι χρήστες ναρκωτικών που αποφασίζουν να διακόψουν απότομα τη συνήθειά τους. Αλλοι ανέφεραν ότι άρχισαν να νιώθουν όπως νιώθει κάποιος που ξεκινά μια δίαιτα. Οι ειδικοί μάλιστα έδωσαν ήδη όνομα σε αυτή την κατάσταση βαφτίζοντάς την ως «διαταραχή στέρησης πληροφορίας».

Σκεφτείτε πως αυτή τη στιγμή μας κυριαρχούν τα social media!! Κάθε εκπομπή είτε στην τηλεόραση,είτε στο ραδιόφωνο, είτε στην εφημερίδα έχει δημιουργήσει λογαριασμό στο ίντερνετ προκείμενου να έχει άμεση και δωρεάν δυνατότητα επικοινωνίας με τον κόσμο!

Πέρα απο το Facebook θα λέμε πως είμαστε και η γενιά της Lady Gaga…
Για πολλούς θεωρείται η νέα Madonna και ίσως είναι και καλύτερη απο τη βασίλισσα της pop μουσικής!!Τα περισσότερα κομμάτια-επιτυχίες τα έχει γράψει η ίδια σε στιγμές δύσκολες, που προσπαθούσε να ξεπεράσει την κατάθλιψη και να καταπνίξει τον πόνο του χωρισμού απο έναν μεγάλο έρωτα! Έχει δικό της στιλ, εκατομμύρια θαυμαστές …τουλάχιστον εκείνη μπορεί και να έσωζε τη χώρα! Πιο ικανή την θεωρώ απο κάτι άλλους, που το παίζουν και γνώστες…

Τελικά είμαστε καταραμένη γενιά, εμείς του facebook ή όχι; Θα μας οδηγήσει κάπου όλη αυτή η ιστορία με τα social media ή άδικα αφιερώνουμε τόσες ώρες καθημερινά μπροστά απο μια οθόνη υπολογιστή;

ΠΗΓΗ

Advertisement