Φιάσκο στη Θεσσαλονίκη: Μπέρδεψαν διαφορικό αυτοκινήτου με πολεμικό βλήμα

Advertisement

Διαφορικό αυτοκινήτου ήταν τελικά το «πολεμικό βλήμα» που εντοπίστηκε στα θεμέλια διατηρητέου κτιρίου στην Λεωφόρο Νίκης, στην παραλία Θεσσαλονίκης.

Το μεταλλικό αντικείμενο ήταν κατά τα 3/4 του θαμμένο και ένα μικρό κομμάτι βγήκε στην επιφάνεια, κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Φιάσκο στη Θεσσαλονίκη: Μπέρδεψαν διαφορικό αυτοκινήτου με πολεμικό βλήμα - Εικόνα 1Φιάσκο στη Θεσσαλονίκη: Μπέρδεψαν διαφορικό αυτοκινήτου με πολεμικό βλήμα - Εικόνα 2

Στο σημείο κλήθηκε το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρητκικών Μηχανισμών της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ η περιοχή αποκλείστηκε σε ακτίνα 400 μέτρων.

Για παν ενδεχόμενο αναφέρθηκε ότι μπορεί να επρόκειτο για βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμο, ωστόσο στη συνέχεια στο κλήθηκαν πυροτεχνουργοί του Στρατού, προκειμένου να διαπιστωθεί η φύση του αντικειμένου, καθώς δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από τη γιγαντιαία επιχείρηση εξουδετέρωσης της βόμβας που είχε βρεθεί στο Κορδελιού.

Τελικά, όπως έγινε γνωστό επρόκειτο για ένα διαφορικό αυτοκινήτου και ο συναγερμός έληξε.

Φιάσκο στη Θεσσαλονίκη: Μπέρδεψαν διαφορικό αυτοκινήτου με πολεμικό βλήμα - Εικόνα 3Φιάσκο στη Θεσσαλονίκη: Μπέρδεψαν διαφορικό αυτοκινήτου με πολεμικό βλήμα - Εικόνα 4

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement