Φόδελε: Το παραμυθένιο χωριό της Ελλάδας όπου γεννήθηκε ο Έλ Γκρέκο

Advertisement

Το Φόδελε βρίσκετε 29 χιλιόμετρα δυτικά του Ηρακλείου σε μία πανέμορφη κοιλάδα με πορτοκαλιές και είναι συνδεδεμένο με τον μεγάλο Κρητικό ζωγράφο Δομήνικο Θεοτοκόπουλο.

Φόδελε: Το παραμυθένιο χωριό της Ελλάδας όπου γεννήθηκε ο Έλ Γκρέκο - Εικόνα 1

Το ειδυλλιακό χωριό, μια όαση πρασίνου, λουλουδιών, χρωμάτων, αρωμάτων και νερών βρίσκεται στη στενή κατάφυτη με πορτοκαλιές και λεμονιές ομώνυμη κοιλάδα, που διασχίζεται από ποτάμι και περιβάλλεται από ψηλά, γεμάτο αγριόδενδρα, νερά και σπηλιές βουνά.

Φόδελε: Το παραμυθένιο χωριό της Ελλάδας όπου γεννήθηκε ο Έλ Γκρέκο - Εικόνα 3 Τόπος πανέμορφος, με ιστορία, γεμάτος θρύλους, γεμάτος μύθους και παραδόσεις: νεράιδες που χορεύουν τις νύχτες στα τρεχούμενα νερά, καταχανάδες που γλυκοτραγουδούν παίζοντας λίρα στους πλατάνους, άγιοι «μεσολαβητές» στους έρωτες, δαιμόνια που μαυλίζουν τους περαστικούς μεσάνυχτα σε τρίστρατα, «οδηγοί», αγαθά δαιμόνια, που προστατεύουν τα σπίτια, καμπάνες που χτυπούνε τις νύχτες στις σπηλιές…

Φόδελε: Το παραμυθένιο χωριό της Ελλάδας όπου γεννήθηκε ο Έλ Γκρέκο - Εικόνα 4

Φόδελε: Το παραμυθένιο χωριό της Ελλάδας όπου γεννήθηκε ο Έλ Γκρέκο - Εικόνα 5

Κάτοικοι απλοί, ζεστοί, φιλόπονοι, με κύρια ενασχόληση τη κτηνοτροφία, τη καλλιέργεια κηπευτικών, ελιάς και κυρίως εσπεριδοειδών.

Φόδελε: Το παραμυθένιο χωριό της Ελλάδας όπου γεννήθηκε ο Έλ Γκρέκο - Εικόνα 6Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement