Ο “φουσκωτός εξοπλισμός” της Ρωσίας που έχει σχεδιαστεί για να ξεγελάσει τον εχθρό [video]

Advertisement

Ο “φουσκωτός εξοπλισμός” της Ρωσίας που έχει σχεδιαστεί για να ξεγελάσει τον εχθρό – Ο Ρωσικός στρατός έχει εργαστεί με την κατασκευαστή τεχνασμάτων που θα ξεγελούν τον εχθρό από το 1995.

Η τεχική αυτή χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τους Βρετανούς στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, και κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

Αρκετές ρωσικές εταιρείες κατασκευάζουν τώρα τα πάντα, από δεκάδες μοντέλα Τανκ, εκτοξευτές πυραύλων και αεροπλάνα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη ενός παλιού είδους στρατιωτικής εξαπάτησης: Τα φουσκωτά όπλα.

Ο φουσκωτός εξοπλισμός της ρωσικής κυβέρνησης αυξάνεται σταδιακά, όπως αναφέρει δημοσίευμα των New York Times. Στον φουσκωτό εξοπλισμό συμπεριλαμβάνονται τεθωρακισμένα, μαχητικά αεροσκάφη αλλά και συστοιχίες πυραύλων, που παρέχονται από την ρωσική εταιρεία RusBal.

Τα φουσκωτά έχουν την δυνατότητα… ταχείας ανάπτυξης και αντιθέτως, πολύ γρήγορα μπορούν να εξαφανιστούν, δηλαδή να ξεφουσκώσουν!

russians_1

Ένα Mig-31 που μόλις έχει διογκωθεί σε έναν τομέα, 50 μίλια βόρεια της Μόσχας

Μεταφέρονται σχετικά εύκολα, και γίνονται στόχοι που προσελκύουν τα πυρά του εχθρού αλλά ταυτόχρονα επηρεάζουν τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, επιβαρύνοντας τον αντίπαλο με το έργο της επαλήθευσης στόχου.

“Αν μελετήσετε τις σημαντικότερες μάχες της ιστορίας, θα δείτε ότι η πονηριά ειναι που κερδίζει κάθε φορά”, δήλωσε ο Αλεξέι Κομαροφ, διευθυντής των στρατιωτικών πωλήσεων της RusBal στους Times. “Κανείς δεν κερδίζει έναν πόλεμο με ειλικρίνεια.”

russians_2

Εργαζόμενοι προετοιμάζονται για να φουσκώσουν ένα αντίγραφο ενός MiG-31

Στην περίπτωση της Ρωσίας ο συγκεκριμένος τρόπος έχει το όνομα Μaskirovka, ή Μασκάρεμα. Πρόκειται για ένα δόγμα ψυχολογικού πολέμου που γίνεται ένα όλο και πιο κρίσιμο στοιχείο στις γεωπολιτικές φιλοδοξίες της χώρας.

Οι πιο πρόσφατες στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας κινούνται γύρω από αυτό το δόγμα. Για παράδειγμα τα “πράσινα ανθρωπάκια” στην Κριμαία. Η Ρωσία τότε είχε αρνηθεί ότι οι Ρώσοι που εισήλθαν στην Κριμαία ήταν Ρώσοι στρατιώτες, και μάλιστα έκανε λόγο για στρατιώτες που ήταν σε διακοπές ή που ήταν εθελοντές.

russians_3

Η ιδέα πίσω από την πρακτική της maskirovka είναι να κρατάς τον εχθρό στα τυφλά, να μην παραδέχεσαι ποτέ τις πραγματικές σου προθέσεις και να αρνείσαι πάντα τις δραστηριότητες σου χρησιμοποιώντας όλα τα πολιτικά και στρατιωτικά μέσα.

Η μέθοδος της Maskirovka είναι μια τεχνική που πάει πέραν από το απλό καμουφλάζ που χρησιμοποιείται από όλους τους στρατούς και περιλαμβάνει μια σειρά από ιδέες που συμβάλει στην παραπληροφόρηση του εχθρού, η οποία είναι τόσο χρήσιμη σήμερα όσο ήταν για δεκαετίες.

russians_4

Σοβιετικοί χάρτες, για παράδειγμα, συχνά περιλάμβαναν ανακρίβειες αλλά εξυπηρετούσαν έτην εθνική ασφάλεια: Εάν έπεφταν στα χέρια ενός κατάσκοπου, θα τον οδηγούσαν σε βάλτους και όχι σε κάποιο χρήσιμο δρόμο.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement